Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

no povedzme ze vdaka opatreniam je malo nakazenych ale to ze na slovensku je aj malo mrtvych na 100 nakazenych je nieco comu nerozumiem.

Zverejnené

Písal som o tom v príspevku 1097.

Pribudli 4 nové prípady a 77 vyliečených.

Celkovo máme 1469 nakazených a z toho 409 aktívnych prípadov.

Stále sa to zlepšuje. Patríme medzi krajiny, ktoré COVID-19 zvládajú najlepšie. Napriek pindom íkvačov na Matovičovu vládu, ktorá prebrala krajinu v najhoršej možnej dobe a ešte aj z rozkradnutými štátnymi rezervami.

Zverejnené

no povedzme ze vdaka opatreniam je malo nakazenych ale to ze na slovensku je aj malo mrtvych na 100 nakazenych je nieco comu nerozumiem.

Kde nic nie je ani smrt neberie:-)

A mozno zabralo pozehnanie svatymi relikviami z lietadla:-)

Alebo len mame tuhy korienok

• Pridať bod 1
Zverejnené

Chcelo by to statistiky, v akych skupinach obyvatelstva sa v jednotlivych krajinach virus rozsiril. V DSSkach na Slovensku bolo niekolko pripadov, inde to bolo v ohrozenych skupinach mozno viac a tym padom maju aj vyssiu mortalitu

Zverejnené

moze to byt anomalia, alebo to suvisi s tým, že sme mali dost pristrojov na zvladnutie ...

Zverejnené

mali sme velmi maly pocet vaznych problemov,   takze este cosi to muselo byt.

Zverejnené

No mozno je v tom aj nejaka mutacia virusu v strednej Europe. Niečo take som započul, že máme slabšiu verziu, ale to moze byť špekulacia...

ĎAlšia zaujímavosť je to, že pri nízkom počte zhruba 1-2 tisic nakazených je úmtrnost nižšia v rôznych krajinách nie len v SR.

Tóno inak si môžeš pozrieť reálny priebeh pandéemie https://covid19.who.int/

Vidíšš, že zóna ústupu je natiahnutá, teda tvoj model je nepoužitelný, to skutočne odhadneš lepšie hrubou aproximáciou.

Zverejnené

1477 nakazených

1112 vyliečených

338 aktívnych.

Uvidíme ako sa otočí trend, keď sa začnú otvárať prevádzky. Tam kde otvorili, začal počet nakazených zase stúpať.

Zverejnené

Tóno inak si môžeš pozrieť reálny priebeh pandéemie https://covid19.who.int/

Vidíšš, že zóna ústupu je natiahnutá, teda tvoj model je nepoužitelný, to skutočne odhadneš lepšie hrubou aproximáciou.

To máš pravdu. Ja môžem tiež zmenou konštánt ústup pandémie "natiahnúť". Lenže to by sa musela pandémiou premoriť takmer celá populácia. Aspoň tak mi to z jednoduchého modelu a predpokladov vychádza. To ale nesedí s realitou. Ja som vychádzal pri stanovení pravdepodobnosti z predpokladu, že všetci sa môžu navzájom stretnúť. Podobne, ako v termodynamickom systéme, napríklad pri Maxwellovom rozdelení, kde rozmery štatistického súboru nehrajú rolu. To samozrejme pri veľkom počte osôb, rozložených na veľkej ploche, nie je splnené. Pri takýchto podmienkach by pravdepodobnosť šírenia infekcie zrejme lepšie popisovala vlnová rovnica. Modelov je zrejme veľa, ale keď sa podmienky nedajú presne matematicky formulovať, výsledok ma veľmi nezaujíma, aj keby zodpovedal realite. 

zelená krivka počet senzitívnych, červená infikovaných, žltá uzdravených 

post-2515-0-92545600-1589483555.jpg

Zverejnené

však ja si to cennim, aspon si sa pohral s modelom, troska precvicil neurony :)

Zverejnené

Ja som zvedavý na tento model. Tak o rok!

Aspoň migrácia z Afriky sa zastaví na nulu, však ktorý blbec by sem zvážal nakazených.

e5bce18d6dae9d7dca2512e198adc484.jpg

Zverejnené

to by sa musela zmenit legislativa v EU a na to nema nikto gule... :)

Zverejnené

tyso, tu je mozno odpoved na tvoju otazku vyssie

https://dennikn.sk/1892815/chcete-zistit-vek-nakazenych-u-nas-slovenske-urady-to-nezverejnia-europske-centrum-ano/?ref=mwai

Údaje o veku pacientov ukazujú, že sa do veľkej miery podarilo Slovensku vyhnúť tomu, aby sa nakazili rizikoví pacienti vo vyššom veku. Kým v Česku tvoria pacienti nad 65 rokov 21 percent všetkých prípadov, u nás je to 14 percent.

Zrejme aj vďaka tomu sa nám podarilo udržať počet obetí na veľmi nízkom čísle. Máme stále najmenej potvrdených obetí na počet obyvateľov v EÚ.

Takmer polovicu prípadov tvorila skupina od 25 do 49 rokov, čo je veková skupina ľudí, ktorí zvyknú najčastejšie pracovať či cestovať do zahraničia.
Zverejnené

aka legislativa ?

legislativa o prijimani migrantov.....

Zverejnené

informator,  ty ked nemas prikazy co pisat  tak si skutocne bezradny. Ziadna taka legislativa na urovni EU nie je,  

Zverejnené

vazne?....tak potom nas nutia robit nieco protipravne a este nam aj hrozia "vydedenim"....taktiez medzinarodny sudny tribunal (ci kto to ma v agende)  potom tresta svojvolne a treba ho poslat na doucenie..... :)

Zverejnené

neurazaj svine tie su ovela uzitocnejsie a maju humanne poslanie....:)

Zverejnené

beati pauperes spiritu, quoniam ipsorum est regnum caelorum

Zverejnené

Za včera 13 nových prípadov, z toho 10 v Žehre. Vzhľadom na izolovanosť tamojších komunít a nízkej hygieny, predpokladám, že nákaza sa bude šíriť najmä v týchto oblastiach. Ono sa to tam premorí a potom by to už malo byť všade pod kontrolou.

Vyliečených 20.

Aktívnych prípadov 314.

Zverejnené

Myslim, ze pri tomto biblickom citate sa nieco mohlo stratit v preklade (podobne ako s tym o nastaveni aj druheho lica). Da sa intepretovat aj ako  "chudobni v duchu", teda ti, co si uvedomuju svoju chudobu v poznatkoch a chapani a prahnu po nich.

Zverejnené

v tomto pripade ale aj doslovne chapanie vyborne akcentuje realitu

Zverejnené

vidim, ze si sa v tom nasiel....cesty bozie su nevyspytatelne... :)

Myslim, ze pri tomto biblickom citate sa nieco mohlo stratit v preklade (podobne ako s tym o nastaveni aj druheho lica). Da sa intepretovat aj ako  "chudobni v duchu", teda ti, co si uvedomuju svoju chudobu v poznatkoch a chapani a prahnu po nich.

netreba nad tymto polemizovat a vymyslat-domyslat rozne vyznamy.....blahoslaveni chudobny v duchu atd........odpustene bude tomu, co nepozna Bozie slovo a prehresi sa z nevedomosti, no zatrateny bude ten, co pozna Bozie slovo a vedome ho porusuje.....to nastavenie druheho lica je o ukazani druhej tvare-povahy....ked ti niekto ublizi, tak mu ukaz inu tvar-povahu a skus mu odpustit....skratka nevrat mu "pozicane" jednakou mierou...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov