Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Stačí tie čínske. Ničím nie sú užitočné a všetky koronaepidémie pochádzajú z Číny.

No čo som hovoril, hmyz je pred kolapsom. Zabi netopiera, zachrániš hmyz!

Zverejnené

no povedal by som ze problem je ze cinania sa prave snazia ich vyhubit zjedenim :), mozno by stacilo menej ich konzumovat.

Zverejnené

ako za presláveného vševediaceho geniálneho Mao ce tunga....

chcel uchrániť úrodu, nakázal vykynožiť vrabcov.... za strapce ulovených vrabcov dostávali vidiečania odmeny....
o dva roky nastala katastrofa, milióny ulovených vrabcov nesmierne chýbali, hmyz zničil kompletne úrodu, nastal hladomor.... dočítate sa. 50. roky.
odvtedy sa nič nezmenilo, človek rieši všetko z extrému do extrému.

nemali by sme tu vôbec byť, ako by bolo zemi dobre.

covid necovid, ľudstvo mi z času na čas ide nesmierne na nervy.

• Pridať bod 1
Zverejnené

no povedal by som ze problem je ze cinania sa prave snazia ich vyhubit zjedenim :), mozno by stacilo menej ich konzumovat.

Nie, netopiere slúžia len ako rezervoáre, z nich sa vírus dostane na iné zvieratá a tie ľudia jedia. Netopiere patria medzi najviac zavírené zvery.

chcel uchrániť úrodu, nakázal vykynožiť vrabcov.... 

Vrabce sú len zanedbateľných zdrojom vírusov, ak vôbec. S netopiermi sa nemôžu ani len porovnávať.

Zverejnené

nehovorila som o vírusoch, ale o idiotizme zbožňovaného Maa.... ako príklad idiotizmu ľudstva en bloc.... :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

nehovorila som o vírusoch, ale o idiotizme zbožňovaného Maa.... ako príklad idiotizmu ľudstva en bloc.... :)

mne sa celkom vtipné - považovala som to naozaj len za vtip - videli tie heslá, ako napríklad  že Ani deň bez Maa  :) 6iaľ, zrejme to mysleli vážne.

Fanatizmus v akomkoľvek smere prináša len škodu.

Zverejnené

v akomkoľvek smere prináša len škodu.

Presne tak, Smer bol vždy len na škodu, ako každý iný vírus.

Zverejnené

Matka sa citila zle vo stvrtok(bola v  obchode,ale vraj nikde nechodi), neskor mala ,ci ma teploty 38,7. Ja som ju nevidel mesiac a pol a vpodstate som snou odvtedy nehovoril. Otec tu bol bosledny den stvrtok, zacal kunam chodit s paradajkami od nedele(prsalo) do stvrka. Prve tri dni som sa snim ani nechcel stretnut, ani nestretol, stvrty den, ze co by mohol, ci coby chcel, a stvrtok,preosial zbytok kompostu. Nebol som snim nerozpraval sa. 

Teda to co tu napisem, viem len od zeny a o sprostredkovane odzeny cez mamu. Ci vcera sme sedeli so svagrovcami. 

Svagrovci(ich dospele deti - aj ta co studuje v anglicku - mam ju za najinteligentnejsiu,od kedy bola dieta) tvrdili ,ze u nas v domove dochodcov sa nasiel virus(tvrdila ,ze odbery robili klasicky z  nosohrtana). Ta matka,dostane len tak take teploty? 

Ale to som dostal sprostredkovane od zeny. V anglicku robotnici(v bratovej autodielni) vedeli ze to maju, sef - majitel im povedal,kto sa neciti nech odide sa liecit(mozno ja neviem ako im to povedal). Brat odisiel, vtedy ked uz nemohol,nevladal tam ostat. Doma sa liecil,jeho zena a dcera nemali ziadne priznaky. Bratova zena asi tiez cely cas chodila do roboty.  Slovensko a anglicko sa neda nijak porovnavat. brat samozrejme ,ze nebol testovany. 

Dnes som bol na lazoch pre doklady. Mal som rusko v aute,lebo ze pojdem do obchodu(cigarety,pivo a substrat). Zena vysla s ruskom. Tak som sa otocil a rozpraval smerom odnej. Dve vety.Mozno pat(cez plot,tam maju psa).

Zverejnené

Dnes mi prisiel dopis. Takto ja som postihnuty ,ciastocne. Neviem a nemozem svoju pracu robit na 100%. Podla mna si tento dopis zasluzili iny 99% zivnostnikov. A s vacsou sumou. Ja som bol postihnuty ciastocne. Ci minimalne. Je aspon 50% zivnostnikov co nedostanu aspon za marec nic. Mozno ani za april. A to v aprili budu mat 0.

Urobil som to zatial 3 zivnostnikom. Ostatni nemaju narok. Dnes(resp tohto mesiaca) som poslal 13 dph priznani.

post-1625-0-74208800-1588017719_thumb.png

Zverejnené

Mail prisiel vcera,ale peniaze nie. Mne nechybaju,len aby ste videli co znamena  kto rychlo dava dvakrat dava. Tie dva datumy 15.4. je ozaj ked som tam poslal ziadost aj vykaz, po tri dni sme telefonovali -mna urgovala uradnicka ako to mam robit,aby mala ciarku, len v pondelok minuleho tyzdna mi nevedela poradit, vstredu ,ze na tej stranke je aj video ako postupovat co mas kde kliknut tak som to odosla dohodu(myslim ak mas aktivny OP, ti co nemaju ju len vytlacia a odnesu na urad). 

Akciu prva pomoc na tlacovke oznamovali ak si pamatam v sobotu 28.03.2020.

Neviem a pochybujem,ze to dobre vymysleli a spravodlive to iste nieje.

Zverejnené

Dnes otec zas prisiel, doniesol plno fazul namocenych v nadobe. Som sa ho opytal ako sa ma matka,ze dobre,nema teploty. 

A potom sme riesili kde tie fazule dame.  Ze sa ma dobre,by inak neprisiel. Zajtra ze pride o 6,lebo jemu sa nechce robito 9.

Zverejnené

Boj s hnusobou zvladame vdaka tejto vlade( ci expertom a odbornikom ),ci napriek nim?

Kým za marec si mohli zamestnávatelia či živnostníci sociálne i zdravotné odvody odložiť, za apríl ich štát pri sociálnom poistení odpúšťa úplne. Nie však všetkým a bez rozdielu, treba splniť isté podmienky. Nie je to automatický proces, treba podať žiadosť a doložiť k nej čestné vyhlásenie.

https://www.trend.sk/biznis/mesiac-odvodovych-prazdnin-omyl-vlada-filtruje-naozaj-usetria-len-niektori

V rámci preventívnych opatrení a v súvislosti so šírením infekcie (COVID-19)  vedenie mesta rozhodlo o testovaní zamestnancov v ZOS Cilka - ako poskytovateľa sociálnych služieb, v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Revúca. Následne na to bolo testovaných 50 zamestnancov.

Výsledky testov, ktorým boli zamestnanci ZOS podrobení,  nepreukázali prítomnosť ochorenia u 48 a u 2 zamestnancov bol výsledok pozitívny.  Od uvedenej skutočnosti v Zariadení nastúpil krízový režim so zabezpečením prísnych hygienických predpisov pre klientov aj zamestnancov.

V sobotu 24.4.2020 sme pristúpili k opatreniu a testovali všetkých 76 klientov zariadenia. Potvrdzujeme, že „ všetky testy klientov sú negatívne,"  všetci sú v poriadku a je o nich postarané. 

O klientov sa momentálne stará 16 zamestnancov, ktorí sú takisto v zariadení a ostávajú v karanténe. Ide o  zamestnancov, ktorí sa dobrovoľne prihlásili do krízového tímu a sú to

Hrušovská Anna

Slamčíková Janka

Šepíková Anna

Greňa Jaroslav

Homolová Ida

Szabová Elena

Homolová Eva

Gothardt Miroslav

Strihanová Mária

Mišuráková Marcela

Topercer Radoslav

Bystrianska Gabriela

Profantová Katarína

Mgr.Viera Peliová

Petra Samková

Vyslovujeme im za to veľké poďakovanie.

Ostatní zamestnanci ZOS sú v nariadenej karanténe. Opätovné testovanie zamestnancov prebehne vo štvrtok 30.4.2020.

Zdôrazňujeme, že k prísnym  opatreniam  sme pristúpili preto, lebo najmä v prípade seniorov ide o najrizikovejšiu skupinu, ktorá je ohrozená pandémiou.

Veríme, že nás pochopíte, podporíte  a budete nám nápomocní.

https://www.revuca.sk/vyhlasenie-o-situacii-v-zos-cilka-oznam/mid/405198/.html#m_405198

Vcera ci predvcerom mesto poslalo ruska obyvatelom mesta. Ak som im zatial neposlal dan za nehnutelnost,tak dnes tak urobim.

Naco je nam nudzovy stav? Aby boli zatvorene obchody v nedelu? Aby sa nevykonavali potraty? O co Matovicovi a ministrovi zdravotnictva ide?

Vpiatok pribudli dvaja z Revucej,je zvlastne ,ze od vtedy nik.
Zverejnené

Tie statistiky a porovnavania krajin su nanic. Kazda to robi inak. Belgicania tam vraj davaju aj takych co mali symptony chorby,ani testovani neboli. Jedine pravdive porovnanie je rok s rokom, ci 5letnica s 5letnicou. Tam budeme vidiet ktora ako krajina bola uspesna. Inak skoky budu aj priemere doby dozitia.

https://www.postoj.sk/54283/svet-si-stale-nevsimol-uspesny-boj-slovenska-s-koronavirusom

Tie opatrenia co boli nazaciatku aj neskor boli dobre. Resp. Niektore mali byt skor(statna karantena,ono to je ako hulvatcvo,aj ako to spravil a robi stat,ale vtedy ci tom malo prist aj dva tyzdne skor,mozno aj lepsie ze to neprislo dva tyzdne skor, proste cigani ci ini to tu mohli nanosit, iste aj mnohi nanosili,ale vacsina z nich 95% bolo aj ked nakazenych disciplinovanych,spravali sa disciplinovane). Ale po velkej noci mali skoncit.Velka vacsina. mali zmysel v tedy a tvrde na dva tyzdne ked sme nevedeli ako na tom sme. Zavriet skoly okamzite - urobili to najprv v Bratislave,velmi dobre. Ved vtedy ani testovat nevedeli. Na zaciatku to posielali do Berlina.

Dobre stat na to nebol pripraveny, a dnes je? Ruska maju zmysel, ked mas vela nakazenych, ked nikoho na co to je? Dobre ked sme nevedeli nacom sme sa chranime vsetci. 

Podla mna pmoc podnikatelom,stat absolutne nezvlada. Ti co su najpostihnutejsi na tych uplne sere. Vymysli nezmysly.  Restauracia,hotely. Da im hovno, mne 150 eur,co nepotrebujem, a nejakemu dohodarovi 210? Dohodar co nemoze vykonavat svoju pracu a to pri kom robi? Priklad by robil u mna nedostane nic od statu 210 a ja 150.

Restauracie maju prenajom ,ci aj ini podnikatelia 350-1500 eur a to pisem o Revucej.  daju ti 300 ci vacsine nic.

restauracia nebyt vstrate - ja som videl jedneho co na restauracii prerobil 100 000 eur. Aj skoncil Ved male obchody su v strate. Pritom v marci mali o 20% vacsie trzby - dobre obchody s potravinymi by som nedotoval. Neboli zavrete a mali prijmy. Ten kto bol v minulom roku vstrate nema narok a pomoc ani 150 eur.

Zverejnené
Počas obdobia koronakrízy by nájomcovia nemali platiť. Nevidím dôvod, aby nájomcovia platili nájom, keď si ich prenajímateľ môže odložiť splátky úverov až do 9 mesiacov. Mám teda lepší návrh pre nájomcov. Musíme sa dohodnúť, či pôjdeme cestou, ktorú presadzuje Richard Sulík, aby nájomcovia platili, alebo cestou, ktorú presadzujem ja, teda aby nájomcovia neplatili," zdôraznil premiér.

Ja nemam ziaden uver. Mna sa netyka ziadne odlozenie. Zas nikomu aj nic neprenajimam.

Co vyriesil? Mozno 80%, ale vyriesil vsetko?  Mam klienta co prenajima priestory a platia mu. Nema ziaden uver. Podla mna im by mal znizit ci znizi, ved to je o ludoch - o obchodnikoch. Rok mu platitli, tak mozno tri mesiace vydrzi aj s 20% najomnym. Ci O,ved to je na nich. Len tie dve pravadzky budu mat stastie na takeho prenajimatela,ze im pocka,ak nepocka(neznizi na 20%) uz moj klient nebude. Je to slusny clovek, nema uver, isto im da zlavu, ja mu uz davam  rok. Ale to je ten co nema uver. Ma ine prijmy aj dochodok. A co ten co to stavil,ze jeho prijem budu najomne? Nech si najde ine zamestnanie,alebo nech to preda. Alebo nech sa ide obesit.

Počas obdobia koronakrízy by nájomcovia nemali platiť. Nevidím dôvod, aby nájomcovia platili nájom, keď si ich prenajímateľ môže odložiť splátky úverov až do 9 mesiacov.

Nic hlupejsie som v zivote nevidel.

Som tak spekuloval a dal mu 50% zlavu. Som zvedavy ci pochopi.

Zverejnené

https://slovensko.hnonline.sk/2139500-krcmery-pre-hnteleviziu-maj-bude-rozhodujuci-ak-neudrie-druha-vlna-do-mesiaca-tak-uz-nepride

Mne ten chlap pride nekopetentny. Alebo vsetci. Ak je niekto infikovany sa mu nebudem vyhrazat, on za to nemoze dostat od neho co najviac informacii. Vyhrazat sa mali tomu ciganovi a podobnym, nerobte to nenoste nakaza sem. To nerobili. U nas zatvaraju okresy a pokuty za ruska. To je naco? Ruska si na zaciatku dali ludia dobrovolne ani stat im to nemusel nakazat - nevedel im ich dodat. Ale ak to nieje potrebne tak si ich strcte do riti. Je to len a len o zodpovednosti kazdeho jednotlivca. Slovaci z toho vysli celkom dobre. Ti vo vlade tej ci tej, ci tito mrduci ani nie.

DSS ja by som nijak netraumatizoval ani sa nevyhrazal,ani ze navlaku sa nemozu prejst. Bez vlaku sa da zit, ja som 20 rokov nebol vo vlaku. Ti ludia v DSS asi robia co najlepsie vedia, priklad u nas 16ti ostali pri dochodcoch a ostatni v karantene doma. A to nemusia byt vojaci,im to nemusi nakazat premier ani nemoze, urobili to sami od seba. Ine riesenie nebolo. To ze ich netestuje stat, to ze im neda pomocky,prostriedky. Dobre. Dobre vediet. 

Krcmery- Slovensko je vo vojne proti nebezpecnej chorobe. Ten chlap uz nemal byt v DSS? On si nepamata co rozpraval pred mesiacom?

Inak sa priznal za lockdaownou cez velku noc bol on. Dobry. Sa cuduje ze im cigani sami odseba povedia, kto prisiel zo zahranicia, ci kto je chori? Ved su to taki isti ludia ako mi. Tiez sa chcu chranit,tiez chcu byt zdravi, tiez nechcu byt vkarantene.

To nebolo kvoli 2,3,125 infikovanym. Prislo ich ovela viac. Aj teraz na Slovensku mame 1000 neidentifikovanych netestovanych co to maju. CI nie? Je dolezite, aby ak to useba zistia sa v karantene vyliescili. A uradom dal vediet aby pretestovali aj stymi co sa za 5 dni stretol.

Ma prehlad o letiskach v Budapesti a na Schvechate ale rozprava udajne. Do Prahy prileteli lietadla z krajin a radsej ich ani nebude menovat. Aby sa ich ani nedotkol. To Madari, rakusancia a Cesi nevedia co maju robit? Aksu tam ludia co idu na Slovensko ,tak nevie co ma robit Slovensko?  Naco to blaboce? Idu do karanteny a piaty den im urobia testy,potom poslu do domacej karanteny.  Co tento dedusko tu strasi letiskami v zahranici? Druha vlna je vzdy importovana, vzdy akokeby prva vznikla v Kremnici.

Natlaceny vlak v Revucej. Vtokzu mozno tlacia prievodcovia v rukavickach do metra,vlaku. My nemame metro ani vlak.

Na zaver co hovori a nechcem byt kospirator. Ockovanie asi si najde nejakych ludi robia to dobre. Mna nie.

Zverejnené

Už zrejme sme za vrcholom, tuším piaty deň v rade máme viac vyliečených ako nakazených.

Koľko vlastne stojí test, keby som sa chcel dať otestovať? Či tiež by som to mal zdarma ako cigoši?

Zverejnené

Nikto to nema zdrarma. Test stoji 70 euro. 1500 robi stat testov denne a zvysok do 5000 si ludia platia. Aj preto mas take vysledky. Ludia aj obce, mesta. 

Zverejnené

Epidemiolog Rastislav Maďar apeloval na občany, aby se i nadále chovali odpovědně. To, že se některé akce povolují a obchody otevírají, neznamená, že by je ohrožené skupiny měly nutně navštěvovat. Lidé by podle náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly měli přijmout osobní odpovědnost.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/prymula-zrusili-jsme-kolektivni-zodpovednost-bude-to-na-kazdem-z-nas-40322585

Inak sa to riesit aj tak neda. Ti co potrebujete radu zavolajte Matovicovi ci tlstochovi(inak umieraju len tlsti - nie fajciari). 

„Zrušili jsme zodpovědnost kolektivní a chceme ji nahradit zodpovědností každého z nás,” konstatoval Prymula a poukázal na shlukování lidí, například před restauracemi, což může souviset s nárůstem nových případů v posledních dnech.

Na toto ani nikdy nemali pravo. Som pisal, kde chce Matovic ist a co robit so svojimi dcerami,manzelkou mi je jedno,ale do mna nech sa nestara. Ja to nepotrebujem ani nevyzadujem. Preco sa do mna nestara Zupan, Starosta, ani sused?

Zverejnené

Dnes mali byt vsetci nakazeni. A skoncila im karantena.

https://spis.korzar.sme.sk/c/22395959/po-23-dnoch-sa-skoncila-karantena-v-krompasskych-osadach.html?ref=trz

Jaj o tychto sa postarali vojaci a inde kto sa o inich postaral,aj Fico im zavidi?

Je to klamar,taraj ,hlupak? Jeden aj druhy.

A ako odstupil Smatana,nemal by aj Igor? Vy mu budete nieco niekedy verit? 

Zverejnené

Zamorenie a pocet mrtvych stupa exponencialne, Slovensko bude za dva tyzdne tam, kde je tera Cesko. Je dost hlupe radovat sa cisiel, ktore vypovedaju len o tom, ze pandemia na Slovensku nastupila neskor ako v ostatnych krajinach.

Ukazovatel poctu mrtvych ma este jeden zavazny problem, pretoze nepocita pocet umrti ludi nakazenych COVID-19, ale len ti, co umreli V DOSLEDKU nakazy, co dovoluje prakticky lubovolne menit mnozstvo umrti (vid. prve umrtie pacienta nakazeneho COVID-19 na Slovensku).

Nemyslím si. V polovici marca boli predpoklady, že napr. v takom Nemecku malo byť 250 000 nakazených už začiatkom apríla.

Ale odlož si príspevok a pozrieme sa koľko budeme mať 26.4. nakazených a mŕtvych.

Slovensko:

Pocet pozitivnych testov:   12.4.  :  660          26.4 :  960

Vykazane umrtia                12.4.  :  2              26.4 : 18

Cesko:

Pocet pozitivnych testov:   12.4.  :   5991         26.4 :  7404

Vykazane umrtia                12.4.  :  148            26.4 : 222

Slovensko nie je tam, kde bolo Cesko pred dvoma tyzdnami. Nie je to teda len o case nastupu, ale o celkovo pomalsom sireni nakazy. O pricinach sa da spekulovat, faktom ale je, ze sa to deje za Matovicovej vlady, nech uz je kauzalita akakolvek.

Zverejnené

Ale také ľahké to ešte nebude, kde začali uvoľňovať obmedzenia, tam začal počet nakazených znovu stúpať.

Zverejnené

Pozeram, ze uz aj Schutza napadlo, ze mozno obrana proti pandemii si na Slovensku mohla vyziadat viac zivotov, nez samotny virus:  https://komentare.sme.sk/c/22396795/otazka.html

Bohuzial to skoncilo v rovine basnickej otazky, Schutz ju uz nedotiahol do investigativy, ktora by zistila ci a o kolko sa nam zvysila umrtnost v marci a aprily oproti normalu.

Euromomo si vylepsilo (ciastocne) grafy umrtnosti:  https://euromomo.eu/graphs-and-maps/#map-of-z-scores , ale bohuzial Slovensko tam uvedene nie je.

Zaujimavy je graf pre celu Europu, ktory naznacuje, ze doterajsi pocet obeti nie je vynimocny oproti chripkovym epidemiam v predchadzajucich rokoch: pik je ostrejsi (rychlejsi nastup a odoznenie), ale plocha pod krivkou (celkovy pocet umrti) je prakticky rovnaka.

Zverejnené

Napadlo ma, ako je to s tym slavnym testom premorenosti v CR, a pozeram, ze oni si na to dali dva mesiace (takze to bude za tri): https://covid-imunita.uzis.cz

Kym teda budu nejake vysledky, tak mozno bude aj po tom. Predstava, ze to nameraju a na zaklade toho rozhodnu co dalej, bola znacne idealisticka.

Zverejnené

Krcmery ze je ######, si mozte vypocut v case 27:52.

https://www.aktuality.sk/clanok/787642/krcmery-druha-vlna-pride-zrejme-uz-teraz-ak-ju-zvladneme-v-septembri-by-sa-zivot-mohol-vratit-do-normalu-podcast/

Ludia ak to dokazu pochopit. A ludia to vedia pochopit az ked budu pod tlakom. (co cely cas robil matovic?)

------------

Ludia na Slovensku to pochopili ovela skor ako ked ###### Krcmery rozpraval nieco ine. A aby ste pochopili co sa deje dnes, je to co povedal Krcmery, nas museli dat pod tlak. ###### vy######ane.

------

Pritom ludia si sami na pisky davali ruska aj sili aj 5 dni skor ako ja ked som to prvy krat vide a dal ja.,Aj cigani to mali skor aj ja.(ved ked uz som videl ciganov dal som si to aj ja) Teda ich pod tlak nemusel davat ani Krcmery,ani matovic, vtedy bol premier Pelegriny a ludia to robili.  Ale vtedy to malo zmysel, nevedeli sme kolko znas je nakazenych. Boli sme vystraseni,ale boli sme vystrasei co sa deje v taliansku. Nie z Pellegriniho. Ze je ###### Krcmery tu vidite on chcel strasit.

###### hovori ,ze sme boli schopni pochopit cast problemu. Pre mna vacsia pi..da ako matovic a Krcmery v tejto fraske nieje. Ti dvaja nas len strasia. Ina Krcmery co rozpraval pod Lampou a preco? Bol tam dvakrat. 

-------------

Krcmery odchadza(ma strach z druhej vlny zo zahranicia,tak skoncia v karantene) a Matovic  -ma asi vysoke preferencie a fackuje Sulika. 

Pidce pri######dane hrajuce sa nakrestanov. Moje deti nemozu ist do skoly, do kostola isto nepojdu. Zene sa to iste nebude pacit, Ale jedna pdca a druha pidca si tak pomysleli,ze je to spravne. Dobre,snad to zenou zvladnem. Nepojdu do kostola nikto. Moje deti kym nepojdu do skoly ani do kostola. Teda asi september.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov