Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Minister spirala - ######ko. 

Svagrina prisla asi dva dni kedy mohla bez toho aby isla do statnej karanteny. Tam bola ci je, nasila ruska - lebo je krajcirka - nasila tie ruska(vyucena asi nieale robila to v dielni,teda vie) pre vsetkych v rodine. Jej dcera sa z anglicka tiez vratila, ostala v karantene.  Ved aj oni maju 3 ludi cca 80 rocnych,nechcu ich zabit. Zena tie ruska vyvarila a oprala.  Vcera u nich boli na oslave narodenin. Bol som vystraseny a zakazal som zene ist k hocikomu, uz som jej dovoloval(aj k matke), a vcera sa ma ani neopytala, a nebol som opity,prave ze som robil a sla.

Zverejnené

Ruska su ina pekna kok... Som poslal deti asi 3km so psom tam a nazad a uz im zena do dala na tlamu, dnes bolo to iste ,ze nech si to daju do vrecka.  Ja osobne bouzivam asi 5 tyzdnov to iste.  Mal som ho na nufaku vcelkove asi2,3,4,5 hodin? Ale to iste. Inak mam si ist na pstu pre dopis - balik, ak tam budem v nejakom rade po ... 30minut by som tam stal, ale ja viem co je 30 minut,ale ak by som mal stat mimo posty,na chodniku stat tamnebudem - klient mi poslal cast dokladov, em na nane. Ja tam stat nebudem, nabuduce nech mi povie nevie ich dorucit, je v Martine, ja s rodinou si spravim tam vylet ,za 2,3 hodiny sme tam urobime si turistiku, on nam da na najest a zdokladmi sa vratim spat, na tej poste stat nebudem.

Zverejnené

Na etrende,vcera bol stary format, mozno to je aj dnes. Bola otazka na podnikatelov,ako sa maju uvolnovat opatrenia. Jedna zena napisala,ze sa nemali ani zavadzat. Ja dnes snou asi suhlasim.

Je mi jasne ze volic Matovica to nepochopi. Sak Sniper, ty bojovnik. Comu ty rozumies?

Zverejnené

volic klauna z TT je hlavne v osadach na vychode....v kazdej dostal minimalne 60 %....na pocet osob v tej ktorej osade je to pekne vysledne cislo v percentach......

a tu mas este aj dokaz, ze ten debilny klaun klame ako baron Prasil.....

https://slovensko.hnonline.sk/2134455-staznosti-pendlerov-zapisnica-usvedcuje-matovica-mikasa-pouzil-len-ako-vyhovorku

....hlavne, ze sa mu vsetci pchaju do riti, lebo maju pred nim strach....to je iny super, ako fico alebo danko.....nizke IQ, ale vysoka zakernost.....debilna medialna hviezda sa dostala k moci zakonnou cestou vdaka debilnym novinarom....sa tesim s nimi....:)

Zverejnené

celkom tak to nebude, teda s tým pchaním,v poslednom čase čítam aspoň nadpisy v kdejakých novinách už len kvôli vírusu... vráťme sa po slimakovskej prestávke k téme :)

a je s podivom, pred časom som dennik N prestala čítať, teraz mi stačia nadpisy, ale dennik N  hodne kritizuje kdejaké nedotiahnuté a bezhlavé riešenia ako terajších otcov vlasti, tak aj hlavného otca Matoviča.

mimochodom, zamestnancov je v DSS po Slovensku 40 000, nie obyvateľov... tiež bol o tom článok,
včera mali spúšťať aj u nás vo veľkom DSS testovanie, krv, nejaký rýchlotest na protilátky - a podľa výsledkov protilátok budú robiť ďalšie testovanie.

V Taliansku za deň pribudlo 2256 potvrdených prípadov koronavírusu, najmenej od 10. marca.
Celkový počet obetí prekročil 24-tisíc, v pondelok hlásili 454 obetí.
Vláda chce od 22. apríla začať uvoľňovať opatrenia proti koronavírusu.
Na tlačovke to oznámil premiér Matovič. Uvoľňovanie má prebiehať v štyroch fázach, v prvej sa otvoria prevádzky do 300 metrov štvorcových, vonkajšie trhoviská aj predajne automobilov.

Od utorkovej polnoci platia výnimky pri nosení rúšok. Používanie na verejnosti je stále povinné, nemusia ich mať len:

• deti do dvoch rokov;
  • ľudia na prechádzke v prírode, musia byť z jednej domácnosti, vzdialenosť od ostatných musí byť aspoň 20 metrov;
  • ľudia so závažnými poruchami autistického spektra;
  • ľudia v aute, ak žijú v spoločnej domácnosti;
  • vodiči verejnej dopravy, ak sú v uzavretej kabíne.

Hypotézu, že nový koronavírus nechtiac unikol z čínskeho laboratória, už nevylučujú Američania ani niektorí odborníci,
pravdepodobnejší je však stále prenos na trhu. Príbeh COVID-19 sa začal, keď lekárka vo Wu-chane dostala do rúk výsledky testu záhadného zápalu pľúc.

v skutočnosti ovšem americká generalita a otcovia americkej vlasti namiesto skutočných opatrení ako to robili inde vo svete
zúrivo hľadajú vinníkov, a na koho to zvaliť, odznelo aj meno Putin, aj Čína, aj kdečo....
a ozbrojený obmedzený stredozápad je ochotný napadnúť kohokoľvek... správy od človeka, žijúceho priamo na mieste.

Zverejnené

game

DSS-ky, domovy pre seniorov, stacionare a pod zariadenia sa delia na rozne kategorie......neviem odkial mas ten udaj o pocte zamestnancov v DSS-kach, ale podla mna je nepravdivy....vychadzam z logiky veci....ak by si mala pravdu, tak pri pocte 40 000 zamestnancov v DSS-kach, by pocet klientov musel byt zakonite vo vyske okolo 100 000 a to je nemozne....a ak k tomu priratame este aj klientov domovov seniorov + stacionare, tak pri skromnom odhade sa jedna asi tiez o takych 50 000 klientov a k tym treba naratat prislusny pocet zamestnancov, teda o cca 50% menej, to znamena 25 000, tak sme razom v krajine zazrakov.... :) sumasumarum, by sa teda jednalo o cca 150 000 klientov a o cca 75 000 zamestnancov.....

Zverejnené

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10219121537481783&set=a.10216351837281009&type=3&theater

Ved uz bol navrh,isto je ze pendler od 1.maja ukazat vysledok testu. Sialeny Matovic povedal v nedelu nech  este pockaju . Ja neviem ako to budu riesit. Ale Miklas .to je ten tucko ten mu to dal ,tak nech to plni. jeden neschopny, druhy neshcopny a ich volic -- To ma zaraza. Kto takykichto debilov voli? 30 Smer 30 Olano 20% SNS, LSN Smer rodina - je tu aspon 5% normalnych? 

--

Ze je Mikas sialenec . Ved to vidite, kto normalny ,priscetny by nechal nakazenych s nenakazenimi. Tucko to spravil, dobry hygienik.  Ktory kohot by v karantene nechal nakazit dalsich. Mikas v pohode aj ten stab. On to robil aj v statnej karantene. A toto s pendlermi, to akeho uja napadlo? Mikasa?, ci Matovica? Lentieto tri veci by mali odstrelit na mesiac aj Matovica aj tucka - hygienika - mikasa.  NIe? Mate iny nazor?    Ja sa na to pozeram s podivom. Inym to asi pride normalne.  A to je asi vsetko.

Zverejnené

tak tomu never....myslim tomu cislu o pocte zamestnancov v DSS-kach...ked aj zostaneme pri tomto cisle, tak pocet klientov by mal teda byt nejakych 100 000....na SK mame 80(?) okresov a myslis, ze v kazdom okrese su zariadenia pre cca 1 200 klientov?.....takuto koninu mohol vypotit iba taky platok ako je tento verejny N-ocnik...jedine, ze by dovodom cislo 40 000 bolo nadnesene zamerne, za ucelom platieb za tester.....parazitov nikdy nie je dost ani v dobe vojnovej.... :(

Zverejnené

Som skoro spadol zo stolicky:

Doplnil, že se na odběrových místech může zúčastnit kdokoliv ve věku od 18 do 89 let, kdo podepíše informovaný souhlas. V Praze a v Brně se budou testovat i děti mezi 8 a 17 lety po souhlasu zákonného zástupce.

Zdroj:https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-plosne-testovani-cesko-ministerstvo-zdravotnictvi-nakaza-choroba.A200421_074304_domaci_pmk

Pokial sa zapoja ti, co chcu, tak to nebude reprezentativna vzorka!

Budu to napriklad ti, ako kolega z prace, co nieco prekonal, a chcel by velmi vediet, ci to bola korona, alebo nie.

Ked sa robi volebny prieskum, alebo hoci aj televiznej sledovanosti, tak je to vzdy na NAHODNE VYBRATEJ VZORKE ludi, nikdy nie na rych, co sa sami prihlasia, ze chcu.

Reprezentativnejsiu vzorku bude mat Slovensko testovanim tych 40 000.

Ako moze niekto takto negramotny zo statistiky rozhodovat o tak zavaznych veciach...

BTW: Sprava o najmensom DENNOM najmensom pocte novych potvrdenych pripadoch od 10. marca je statisticky bezcenny bulvatny odpad.

Zverejnené

tak tomu never....myslim tomu cislu o pocte zamestnancov v DSS-kach...ked aj zostaneme pri tomto cisle, tak pocet klientov by mal teda byt nejakych 100 000....na SK mame 80(?) okresov a myslis, ze v kazdom okrese su zariadenia pre cca 1 200 klientov?.....takuto koninu mohol vypotit iba taky platok ako je tento verejny N-ocnik...jedine, ze by dovodom cislo 40 000 bolo nadnesene zamerne, za ucelom platieb za tester.....parazitov nikdy nie je dost ani v dobe vojnovej.... :(

nuž pomýlené to máš. stačí trošku popremýšľať, nie vždy len oponovať za každú cenu .... niekedy je to fajn, ale tu skutočne stačí zapojiť myslenie :)

v súkromnom domove vo vedľajšej dedine - je hodne drahý, funguje už nejakých 20 rokov a je od začiatku pre vyvolených - je miesto pre cca 20 obyvateľov (bolo na 20-22 pôvodne, či sa niečo zmenilo, neviem) zamestnancov je 16-17. keď zoberieš rozum do hrsti, bude to jasné: sestry, sanitárky, upratovačky, kuchárky, pomocný personál, lekár, asistentka majiteľa a riaditeľa, údržbár, sestry na smeny, recepčný, ...

aj preto je to drahé miesto, normálny príjemný bežný luxus, hlavne starostlivosť.

v našom DSS, ktoré som tu spomínala - jedno z dvoch posledných "veľkých" na Slovensku sú pomery takmer ako v chudobinci, chudák Károlyiovský kaštiel sa mohol dočkať ja krajšej budúcnosti, ale kedysi /ešte pred 20 rokmi / tam bolo 300 prestarnutých obyvateľov.

na dnes sa menia a sú tam hlavne problémoví a nemohúci a popletení...

na dnes, po už čiastočnej reforme /ktorá pokračuje a čísla sa budú ešte viac meniť/  - práve dnes testovali zamestnancov, zajtra budú testovať obyvateľov: tak sleduj:

zamestnancov je 120 / riaditeľ, asistenti, sociálni pracovníci, zdravotné sestry, sanitárky, opatrovateľky, upratovačky, kuchárky, pomocný personál, údržbári, kotolníci, pre uzavreté oddelenie znovu sestry, opatrovateľky, sanitári, vrátnici .... /

a obyvateľov je 160.

takže tieto pomery sú už len pri troche premýšľania viacmenej rovnaké všade...

:ahooj:

Zverejnené

game

som ti napisal, ze tieto socialne zariadenia sa delia na viac kategorii....ale dobre teda....ja neoponujem za kazdu cenu a aj semtam rozmyslam... :)

podla zakona musi byt s poctu klientov cca 60% zamestnancov....opatrovatelia, sanitari, socialny pracovnici a zdravotne sestry...tieto pracovne pozicie su v kazdom ustave rozdielne, co do poctu zamestnanov v zariadeni, teda podla toho, aky je stav klientov resp. na co sa ustav specializuje.....je rozdiel napr. medzi domovom pre seniorov a DSS-kou zo specialnym zameranim...taktiez nie v kazdom zariadeni (a to ich je vacsina) maju aj svoju kuchynu.....

NORMATÍV VYBAVENOSTI ZAMESTNANCAMI

PRÍLOHA č. 1

Ako prepočítavať počty zamestnancov a percento odborných zamestnancov na počet klientov, ak zariadenie poskytuje kombinovanú formu pobytu (ambulantná starostlivosť, týždenný, celoročný) a kombináciu cieľovej skupiny klientov odoberajúcich sociálne služby (deti a dospelí)?

Odpoveď na túto otázku je možné ilustrovať na príklade domova sociálnych služieb s kombinovaným pobytom. Ak budeme vychádzať z toho, že kapacita tohto zariadenia je 110 klientov, postup by mal byť nasledovný:
Ambulantná(denný pobyt) pre deti 1:3 60 % odborných
Týždenná forma 1:2 60 % odborných
Celoročná forma 1:1,7 60 % odborných
Kapacita zariadenia:
- 50 ambulantná forma: 16,7 zamestnancov, z toho 10 odborných
- 40 týždenná forma: 20 zamestnancov, z toho 12 odborných
- 20 celoročná forma: 17 zamestnancov z toho 10,3 odborných
Spolu:110 klientov / 54 zamestnancov, z toho 32 odborných.

Obdobne sa bude postupovať pri kombinovaných zariadeniach (deti a dospelí). Napr. v uvedenom zariadení bude 40 dospelých klientov v týždennom pobyte dospelých, normatív pre daný typ zariadenia je 1: 2,3 počet zamestnancov predstavuje 17,4, z toho 10,4 odborných. Počet zamestnancov v takomto zariadení s kapacitou 110 klientov je 51 zamestnancov, z toho 30,7 odborných zamestnancov.

Aký počet klientov je primeraný na jedného sociálneho pracovníka pri počte klientov 16 v kombinovanom zariadení (6 klientov DSS, 10 klientov ZOS)?

Zákon o sociálnych službách neupravuje povinný (resp. „primeraný") počet sociálnych pracovníkov na klienta. V prílohe č.1 zákona sa upravuje maximálny počet prijímateľov na jedného zamestnanca a minimálny percentuálny podiel odborných zamestnancov na celkovom počte zamestnancov, pričom za odborných zamestnancov sa považujú zamestnanci uvedení v § 9 ods. 3 zákona. Pokiaľ ide o konkrétnu profesnú skladbu zamestnancov (vrátane počtu sociálnych pracovníkov), tú určuje poskytovateľ sociálnej služby na základe druhu, ale aj formy poskytovanej sociálnej služby a potrieb cieľovej skupiny, tak, aby zabezpečil kvalitné poskytovanie sociálnej služby.

Bol určený normatív počtu klientov na jedného sociálneho pracovníka? A to hlavne z dôvodu, že zo zákona o sociálnych službách vyplýva vypracovávať individuálne rozvojové plány pre každého jedného klienta.

V záujme zabezpečiť kvalitu sociálnych služieb zákon ustanovuje povinnosť poskytovateľa dodržiavať maximálny počet klientov na jedného zamestnanca a minimálny percentuálny podiel odborných zamestnancov na celkovom počte zamestnancov vo vybraných druhoch zariadení (príloha č.1). Zákon len príkladmo vymenováva, kto sa považuje za odborného zamestnanca (napr. sociálny pracovník, pracovný terapeut, opatrovateľ, psychológ, sestra).

Zákon ustanovuje povinnosť poskytovateľa vybraných sociálnych služieb, plánovať priebeh poskytovania sociálnej služby (tzv. individuálny rozvojový plán) podľa individuálnych potrieb, schopností a cieľov prijímateľa sociálnej služby. Obsahom individuálneho rozvojového plánu u občanov s ťažkým zdravotným postihnutím a fyzických osôb odkázaných na pomoc inej osoby je aj program sociálnej rehabilitácie. Z celkového percentuálneho vyjadrenia počtu odborných zamestnancov, si môže poskytovateľ sociálnej služby upraviť počty odborných zamestnancov tak, aby zodpovedali charakteru a cieľom poskytovanej sociálnej služby. Platná právna úprava neurčuje počet klientov, napríklad na jedného sociálneho pracovníka.

https://www.employment.gov.sk/sk/rodina-socialna-pomoc/socialne-sluzby/otazky-opovede/vseobecne-otazky/nova-web-stranka.html

......tu je zakonne opatrenie a s tohoto mozes sama vychadzat a nie s toho, co ti napisu nejaky "vsevedkovia" z nejakeho platku.....takze moje pocty su + - objektivne....takze pri pocte 40 000 zamestnancov sa skus dopatrat priblizneho poctu klientov v ustavoch.....

Zverejnené

nebudem pátrať, tam som dala živé príklady.
tam, kde sú deti, je zamestnancov ešte viac, spravidla. normatív je ok, v skutočnosti je zamestnancov viac. dokonca aj v štátnom zariadení.

problém je v opatrovateľstve samotnom, mimo DSS.
tam vírus udrel naopak - ešte aj to málo opatrovateliek, čo je, vypadlo... mnohé majú deti, zostali doma, a tak. to je hodne veľký problém, ako aj to, že opatrovateľky u nás robia absolútne nevhodné osoby, ktoré na nič iné nie sú dobré. a berú ich, lebo ich je málo.

čísla budú skreslené, lebo v DSS nie je dosť miest pre všetkých, ktorí by to potrebovali a nie sú dosť dôstojné... a nie sú dosť dôstojné ani opatrovateľky vonku....

ok, vráťme sa k vírusu.

Zverejnené

A že teraz nič nevrieskajú o dyskrymynácyjy! No asi sa to nehodí...

post-2-0-87951300-1587584707.png

• Pridať bod 1
Zverejnené

svojich volicov si Pollak a spol hycka a ten klaun z TT vo svojom vladnom programe ide aj preplacat naklady neplnoletym rodickam z marginalizovanych komunit....vzletne a sirokospektralne predsavzatie....len akurat iba jedna komunita je tak marginalizovana, ze sa v nej to hemzi neplnoletymi matkami......takze plodte sa a mnozte sa, pretoze mate aj finanncne pozehnanie od statneho idiota menom zMatovic Velky....takto sa bojuje proti tomuto neduhu v tejto marginalizovanej komunite....vlastne testujte sa a mnozte sa.... :(

Zverejnené

Včera

81 nakazených

4722 testovaných

1,72%

Celkovo

1325 nakazených

57421 testovaných

2,31%

288 vyliečených

0,5%

15 mŕtvych

0,026%

Nie je to až také zlé.

Zverejnené

A aky konkretne nam ukazuje priaznivost situacie parameter pomeru poctu umrti, kde stat oznacil ako pricinu COVID-19, ku poctu testovanych - 0,026% ?

Ten sa ti meni v zavislosti od poctu testovanych a "papierove" obede COVID-19 budu najskor rozdielne od celkoveho zvysenia umrtnosti od vypuknutia nakazy.

Pokial viem, v inych krajinach sa umrtie cloveka s pozitivnym testom automaticky rata ako umrtie v dosledku nakazy. Na Slovensku sa aj potvrdene pripady COVID-19 zametaju do inych koloniek pricin umrti.

Mimochodom, na 20 vyliecenych pripada jedno umrtie (288/15), to nie je bohvieaky pomer.

Ako netvrdim, ze to na Slovensku nemoze byt dobre, skor mi o to, ze by bolo dobre sa zamyliet, o com cisla vypovedaju a hlavne o com nevypovedaju...

Zverejnené

Zaujímavé, že si si vytiahol parameter zrovna vhodný na pind. Tak požiadaj Ministerstvo zdravotníctva o údaj, koľko máme úmrtí, kde covid zohrával nejakú úlohu. Tento údaj sa nedozvieš NIKDY, to by museli rozpitvať každého nebožtíka do poslednej mokekuly, ktorý pošiel od začiatku marca. Kritériá zmenili aj v Španielsku, kde sa celkový počet úmrtí dokonca zmenšil o niekoľko stoviek. Takže budeme diskutovať s číslami, ktoré máme k dispozícii a nesplietať tu konšpirácie kto zomrel, prečo a či covid mal v tom prsty, teda vírusy.

Zverejnené

Ak chceme porovnavat krajiny, tak  sa tazko hlada nespochybnitelny parameter.   Ale ak chceme vediet   ci to ide do pruseru, tak zrejme pocet umrti na plucne zlyhanie je vhodny ukazovatel.   Ten nam hovori ci hrozi taliansky scenar so zlyhanim zdravotnictva.  

Zverejnené

https://www.lidovky.cz/domov/nezkoumejte-me-vnitrni-pocity-jsem-nepodstatny-rika-sef-statistiku-po-otevrene-zpovedi-ve-snemovne.A200422_161051_ln_domov_rkj

Ta nahravka to bolo zo stredy  15,aprila,neverejne zasadanie, ceskeho vyboru pre zdravotnictvo. Je to v case 1:12 asi 10,15 minut. Potom rozpraval o systemu prerozdelovania chorych a ich zachztavaniu v systemu, keby mali dobry system. Oni vedia dopredu povedat kde je problem. nie 9 dni ked sa ten problem objavi. 3,4 dni pred.

Dnes uz na verejnost dal inu informaciu.

https://www.lidovky.cz/domov/zive-statistici-zverejnuji-data-k-sireni-covid-19-ukazuji-co-s-vyvojem-v-cesku-udelaly-velikonoce.A200423_074246_ln_domov_sei

Ale kto sa u tuto problematiku zaujima si to vypocujte,je aj vtipny. Lebo asi tak to je. Zacneme 1 septembra a mozno skoncim 13 oktobra.  Povodne som dal september,ale to je skoro oktober -utorok- november je piatok.

Zverejnené

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-plosne-testovani-reportaz.A200423_172321_domaci_linv

Tie fotky su tiez neskutocne. Ja by som tam siel,keby nemali nikoho. Nech maju vzorku. Toto co je na tych fotkach neskutocne. 

Vcera som bol na poste. Najprv som ani nechcel ist videl ludi pred postou. Ale ze musim. Bolo nas asi 15 ludi na chodniku asi za 15 minut nas vybavili. Teda dievcata na poste sa snazili. Normalne tam stojim aj dlhsie. Pani bola s palickou,sla hned dopredu,ona stala vzadu,ale vybehla postarka,ze ona dopredu,ale to bolo normalne. Sem tam sa predbehli, s peniazmi, s balikom ja na doporuceny list som tam bol o dva minuty dlhsie. Ale nie kvoli tym co nas predbehli,oni boli na ine sluzby, a kde bolo volno sli skor. Velmi milo ma posta prekvapila. Tie zenske sa snazili a makali.  Nech im to vydrzi dalsi rok a budu skokani roka.

Ale zas na postu, mal som nadrozmerny dopis -kvoli tomu som bol na poste. A dnes som riesil aj nedopuruceny dopis.

Dobrý deň,

po preverení žiadosti o pridelenie kódu pokladnice e-kasa klient uvádzame nasledovné:
- obálka s prihlasovacími údajmi k virtuálnej registračnej pokladnici bola odoslaná dňa 17.04.2020 pod podacím číslom zásielky ...

Toto mi dal chlapec co robi na klient centre - telefonicky .ty chlapci su profesionali.

Teda medzi postarkou a mojim klientom sa nedostal ten dopis., alebo preco to nedorucuju ked su doma,klient vraj nedostal ani oznamenie.

Ten papier je asi takyto. Preco mu tu A4 nevie postarka dat? A nemal o nej v schranke ani oznamenie. Chlapci s callcetra daniarov mi  povedali a ake ma cislo zasielky.

Posta mi neda co mam dostat a dostanem nejake letaky? Do schranky. 

post-1625-0-35620700-1587672219.jpg

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov