Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

No horšie je, že my nemáme 10 rokov čas, my nemáme ani rok. Takže vírus sa preženie po celej planéte, tak ako kedysi španielska chrípka a potom sa sám vytratí, keďže väčšina už bude mať nejakú tú imunitu.

Zverejnené

takze klaunova záchranne kolesa su deravejsie, ako Sulikove baloniky.....

Zverejnené

Aha, tak to je dobre, ze najprv chcu merat a az potom rozhodovat. K dokonalosti by uz chybalo len to, aby dopredu povedali, pri akych konkretnych hodnotach zamorenosti pustia uvolnenie, a kedy ho zadrzia.

Nevies, ake testy sa pouzivaju? Typol by som si, ze ten prvy by mal byt rychlotest na protilatky a ten druhy na detekciu samotneho virusu (teda ci este nie su nahodou chori).

Mna udivuje, ze nemate o tom prehlad vseobecne ludia. A to ty si najinformovanejsi. Ja som stravil dni a noci aby som to sledoval. Ano presne takto ma byt, tak to planovali dva, tri tyzdne dozadu(dva tri tyzdne dozadu o tom verejne hovorili). 

Tak o tom rozpraval Prymula, aj rektor karlovej univerzity. Ja som to mozno len videl a nedal tu na forum(videa ci rozhovory,ale informacie o tom boli dva tri tyzdne dozadu)Snad to aj robia to zas neviem. Cesi niesu blbci, vedia co robia. Konkretne hodnoty - na jednotlive kroky ti nepovedia tak sikovni niesu - ved len teraz sa dozvedia ako na tom su.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-krach-zeme-rektor-karlova-univerzita-tomas-zima.A200403_151305_domaci_vov

Na videu o tom rozprava od 15 minuty. Je to dva tyzdne dozadu. prymula o tom rozpraval mozno aj dalsi tyzden dozadu, ja som o tom vedel. A uz asi tyzden necely ma tento problem nezaujima.

Zverejnené

Takže vírus sa preženie po celej planéte, tak ako kedysi španielska chrípka a potom sa sám vytratí, keďže väčšina už bude mať nejakú tú imunitu.

Je velmi pravdepodobne, ze kolektivna imunita zaberie, ale nemozeme sa na to uplne spolahnut. Nevieme napriklad ako dlho bude pretrvavat, alebo ci to nemoze mutovat ako chripka. Preto treba mat v zalohe aj dalsie plany, lebo ide o vela.

Zverejnené

Kolektívna imunita?

Ono napríklad chrípka.. V tomto..

Niekto ju má aj každoročne, furt rok čo rok.. A imunita žiadna..

Podľa všetkého, tento blbý "výtrus" funguje rovnako..

Tak ako nikdy nevznikla kolektívna imunita na chrípku a nádchu.. Nevznikne ani na toto..

Zverejnené

Mna udivuje, ze nemate o tom prehlad vseobecne ludia. A to ty si najinformovanejsi. Ja som stravil dni a noci aby som to sledoval. 

Najinformovanejsi urcite nie som. Svoj volny cas ratam na minuty, takze nemozem stravit sledovanim dni a noci. Vsak preto sem chodim, aby som sa dozvedel to dolezite a nic mi neuniklo.  :yes_yes:

Zverejnené

A uz si sa aspon dozvedel, ci si vsimol, ze nieco mozno aspon planovali, ci zajtra sa to opytas opat? O tom som pisal viac krat o plosnom testovani. Vcechach,aj Prymulu som tu iste dal,kde o tom hovoril. Ked o tom rozpraval. Uz posledny najinformovanejsi mi pride INFORMATOR. Sami tupci v diskusii. ak odisli ti co si pomysleli ze to nema vyznam. Ja to opustam tiez.

Zverejnené

Neviem, preco sa tak durdis. O plane plosne testovat som vedel. Nevedel som, ze to bude tento tyzden, tak aby vysledky boli do nedele a v pondelok sa nasledne rozhodne, ci sa uvolnia opatrenia. O tomto casovani si pisal prvy krat.

• Pridať bod 1
Zverejnené

https://www.tyzden.sk/podlampou/64070/pod-lampou-s-miklosom-odorom-a-oravcom-ako-zachranit-nasu-ekonomiku/?ref=tit

Debata co sa pozeraju na svoje penazenky.

https://www.pomahameludom.sk/

Ja som to vyplnil asi utorok. Za seba. Aby som vedel co to je. Dnes som to prvy krat spravil ciastocne prvej klientke - nepoznam jej rodne cislo, datum narodenia(tie informacie nepotebujem nemam,ani telefonne cislo),ale dnes som sa rozhodol,ze vsetkym ktori budu mat narok to zadarmo urobim.

Su rozni SZCO, niekto nema ani pocitac, nikdy nebol na emaily, niekto nema tlaciaren. Aj keby to aj mal, aj tak to vyplnit nebudu vediet lebo nevedia ake maju SK nace - nevedia co to je, ci ine veci, nevedia ,kde si to najdu. Teda aj ked mne osobne to slo v celku dobre,dnes u tej klientky som dost nadaval. Ta tabulka sa posuvala, lebo ja to spravim tak,ze si pootvaram, vsetko kde tie udaje su a ztade ich skopirujem do formulara. Lebo viem kde su tie udaje,len dnes ako som to kopiroval sa riadok rozsiril,mozno som zle nieco spravil,ved nato pridem. Sami by si to nikdy nespravili,nevedia ani trzby za marec.Ci tento,ci minulorocny. 

Takze to musim urobit ja.

Zverejnené

114 nakazených. Vyzerá to tak, že Slovensko sa stáva európskym centrom pandémie.

Zverejnené

Este ma nieco napadlo, ucitelky,neviem este aj utorok boli prazdniny, si naskusali medzi sebou vyucovanie na Zoom,ci niecom podobnom. V stredu jedna mala 29 deti. Mal viac rocnikov aj tried,islo o informatiku.

Chalan sa stazoval,ze urobil ulohu,ale poslal ju o 15"00. Mal to odoslat behom tej hodiny, ja neviem, vymyslim si slovencina zacina 9:20 v stredu do 10:05 to mal spravit.

A este mam jednu pozitivnu spravu od nas z okresu. Ciganov v Revucej testovali(my mame cigansku osadu, a mame ciganov v meste), Jelsavsky primator chcel aby otestovali aj jeho obcanov, nik nebol nakazeny. posledny pripad je z 30.03.2020. Teda keby fungovala turistika  a dalo by sa by som Vas tu pozval.

Zverejnené

114 nakazených. Vyzerá to tak, že Slovensko sa stáva európskym centrom pandémie.

Ja neviem.. Na koľko sa tie Rómske ghettá, dajú považovať za "Slovensko"?

Zverejnené

Práve som chcel napísať, že veľkú časť môžu tvoriť inžinieri z osád, čo by potvrdzovalo teóriu, že vírus je rasista.

Zverejnené

Spiskej novej vsi v okrese ich mate nakazenych 82, v Pezinku 83. Do nedele isto viac testovali viac v okrese Spisska ako Pezinok.

https://www.tvnoviny.sk/koronavirus/1994878_v-stredu-sme-otestovali-rekordny-pocet-ludi-odzrkadlilo-sa-to-v-pocte-pozitivnych-pripadov

Je tam 40 ludi zo spiskej. Cez 50 ludi z tych 82 je z jednej osady v dedine Zehry.  V Revucej je 2500 ciganov(mame osadu, su tam aj panelaky,ci obytne domy,priklad. ked som chcel najst osadu v Krompachoch som cez googlemaps to nevedel najst,az podla ulic ktore zavreli,prikl Duzstevna,hornadska v Krompachoch a potom sa s panicikom tam postavil a asi tam ziju romovia) a 2500 v Jelsave,nakazu tam nenasli. Nevravim,ze nemoze byt.

https://www.cas.sk/clanok/969440/testovanie-romskych-komunit-su-zname-vysledky-z-lunika-ix-v-jelsave-narazili-na-problem/

Testovali v Revucej a potom otestovali aj Jelsavu.

Zverejnené

Obávam sa, že kvôli cigánom sa vírusu tak ľahko nezbavíme

https://slovensko.hnonline.sk/2132159-v-tejto-komunite-je-nekontrolovatelne-sirenie-virusu-hovori-o-situacii-v-zehre-krajci

https://slovensko.hnonline.sk/2132076-covid-19-v-osadach-je-to-obrovsky-problem-reprodukcna-sila-virusu-je-tam-na-cisle-20-tvrdi-matovic

Takže jedným z mála riešení bude cigánske osady totálne izolovať na dlhé týždne ak nie mesiace.

Zverejnené

Neviem, preco sa tak durdis. O plane plosne testovat som vedel. Nevedel som, ze to bude tento tyzden, tak aby vysledky boli do nedele a v pondelok sa nasledne rozhodne, ci sa uvolnia opatrenia. O tomto casovani si pisal prvy krat.

Uz chapes kvoli comu sa durdim?

Zverejnené

Takže jedným z mála riešení bude cigánske osady totálne izolovať na dlhé týždne ak nie mesiace.

Ciganske osady predsa boli aj predtym do urcitej miery izolovane od ostatnej spolocnosti. Pokial tam je naozaj R=20, ako tvrdi Matovic, tak ich mas do mesiaca - dvoch premorene a uz nebudu viac problemom. Prostriedky na vynutenie izolacie a postaranie sa o vazne pripady zatial mame, takze podla mna idealny vyvoj.

Zamerne premorovanie izolovanych skupin by mohla byt jedna zo strategii boja proti nakaze, akurat to nie realizovatelne eticky a socialne.

Uz chapes kvoli comu sa durdim?

Nuz pokial mi to jasne nevysvetlis, asi to chapat nebudem. Dufam ze to nie pre to, ze necumim dnom a nocou na telku, aby som z toho mnozstva dristov a kecov odseparoval zablesky dolezitych informacii.

Zverejnené

s tými rúškami sa to dosť často opakuje... na tie otázky, ktoré som sem svojho času dávala, ešte mnoho odpovedí nepoznáme.

Šéf permanentného krízového štábu Škodný: Je možné, že rúška budeme nosiť aj takto o rok

Peter Škodný je predsedom permanentného krízového štábu. Opatrenia v boji s vírusom by mali byť adresné a podľa počtu nakazených môžu byť iné pre Bratislavu a Spiš a iné pre juh Slovenska.

Zverejnené

Máme na Slovensku ohľadom epidémie, vôbec nejaký ofiko plán?

Nejaký dokument, v ktorom by bol jasne definovaný cieľ ktorý sa snaží vláda dosiahnuť.

Buďto "úplné zastavenie a vymiznutie nákazy" alebo iba "spomalenie šírenia", a následne definované opatrenia ktoré sú potrebné pre dosiahnutie cieľa.

Lebo, zatiaľ som nič také nevidel. Nikto jasne nepovedal "čo chceme dosiahnuť".

Zverejnené

Nemáme nič a nevieme čo bude. Stále sa málo testuje a tie nárasty za posledné dni sú percentuálne veľké. Aj keď v absolútnych číslach je to ešte málo.

Na západe to stúpa ešte o nejaké dve percentá, ale keďže už je tam veľa nakazených, tak to robí tisíce denne.

Zverejnené

Naco  su nam stihacky a sef tajnych vojakov co ma vacsi majetok ako ma nadpriemerny podnikatel. A nevedia zabezpecit ani par osad. Par osad 100. Skoncili na cisle 0. 

Naku ... su nam ludia,kto rychlo dava dvakrat dava - a nikdy to co povedal, tak nemyslel. 

Oni si z nas robia srandu.

O par hodin budem s podnikatelom vyplnat nejaku statistiku, zabijem s tym aspon hodinu. Pre nekompetentnych chlapcov,  IFP, IZP NCZI. Su aj ine organizacie,stat si tu statisku ani sam nezbiera,je nejaka Presovska sukromna firma. PRo.. ,statisticky urad. Na co to je? Ja to budem robit pre ten NCZI. Pritom nevedia zabezpecit ani ruska do nemocnic. Nevedia nic.  Takto sprosty stat som este nevidel.

https://tv.hnonline.sk/kategorie/aktualne-videa/f9dfd2a7-710c-4857-850f-d893f098a588/zajac-vyuzit-by-sa-dal-pandemicky-plan-na-vtaciu-chripku

V case asi o prvej minute. Zdravotnictvo v 2002  nebolo pripravene vobec, hygienici preukazali,ze vtedy boli nastaveni len nato ci v pionierskych taboroch sa nerobia prezenice, ci su ciste zachody v restauraciach. A ich hlavny boj bol s veterinarnou inspekciou kto bude kontrolovat majonezy a maso v obchodoch,lebo ten kotroluje majoneza a maso v obchodoch ten je pan situacie.  Ja co som pocul, taketo svine, idu len za prachy.Alebo po uplatkoch. Podnikanie na slovensku. 

Najlepsi su ti co ti daju pokutu 300 euro za nejaky napis,co nemas v obchode. Cierna praca ti davaju 2000 euro. Podla mna si nazberali dost a moze stat zamestnavat chyzne ,kucharov, predavacov... ak vie platit tieto obludy. Je mi zle z tejto krajiny a situacie.

Zverejnené

cca 40  000 testov od Mistrika a 11 obeti (nikto nevie ci pricinou je corona).......nejake promile z percenta, ale Mistrikovi a spol sa sypu eurace..... :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov