Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

v podstate sa da povedat, ze na vine je slaba imunita a nie smrtiaci virus.....co vlastne obaja, aj ten tvoj genius a aj moj genius, nepriamo potvrdili....vlastne ten moj to aj priamo potvrdil svojou argumentaciou....

Zverejnené

Vysoké číslo vychází z rozsáhlé analýzy dárců krve v zemi. Z tisícovky testovaných vzorků jich 3,5 % obsahovalo protilátky, které si tělo vytvoří během prodělání infekce.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/rozsahla-analyza-darcu-krve-nakazenych-koronavirem-muze-byt-i-80krat-vic-98900

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/denmark/

Danov je ako nas. Umieraju im tam ludia cca 15 denne. Myslim,to by bola rozumna cesta.

Zomrie na Covi tohto roku vacsina ludi,vacsina sa nakazi. Prirastky denne nakazenych 200. Ako z nasimi 7mi sa nikam nepohneme. 

Zverejnené

Paní Milena má syna a dceru. Oba už jsou v důchodovém věku. „Dceři je 66 a synovi 68. Takže jsou to také senioři. A já místo toho, abych se bála o sebe, tak se bojím, aby něco nechytli oni. Voláme si přes mobil, s tím jsem se naučila zacházet. Ale to je z moderních technologií všechno,“ skromně dodává seniorka, přestože jí komunikace přes Skype nečiní žádné potíže.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-101-let-milena-fortova-domov-senioru.A200409_153310_domaci_vov

Tono aj toto mozes zazit este. Strach o deti,ked budes mat 100 rokov.

Jedno vím jistě. V pořadí postupného otevírání obchodů je můj krám v pořadí až za swingers párty a za zkušebnou hromadného nácviku umělého dýchání z úst do úst.

Absurdna doba.

Zverejnené

a to dokazuje co?.....

To, že za boha nemôžeš rozdýchať, že napriek tomu, že v kuse pindáš na túto vládu, tak jej opatrenia spravili zo Slovenska jednu z najbezpečnejších krajín zasiahnutých pandémiou. 

Zverejnené

no tak zatial som nikde nekritizoval opatrenia tejto vlady na boj s coronou, pretoze ziadne neboli....alebo napis o akych opatreniach to basnis, mozno som ich prehliadol....

Zverejnené

sme.sk, teraz.sk, hkonline.sk stačí čítať alebo požiadaj niekoho nech ti to prečíta, ak to ty nezvládaš. Fakt ako keby som sa tu s absolventmi z osobitnej školy bavil.

Zverejnené

necital si ty nejake stare vydania?....ja som nikde v spominanych dennikoch nic nezistil... :(

Zverejnené

Čuduj sa svete.. Vzhľadom k tomu že dnes naraz oznámili tú haldu vyliečených (+84).

Aj napriek objaveniu, veľkého lokálneho ohniska v Pezinku, celkový počet známych aktívnych prípadov na Slovensku, po prvýkrát poklesol.

Štatistika je čudná veda.

Proste.. Odpísali sme po prvýkrát, viac vyliečených, ako pribudlo nových nakazených.. Na Slovensku je tak "ofiko" menej nakazených ako bolo "včera"..

Zverejnené

Nuz vynimocne tvrdenia vyzaduju vynimocne dokazy.

Skokovity narast vyliecenych bude mat asi skor pricinu v zmene kriterii, kedy nakazeneho prehlasis za vylieceneho, pretoze sa nejedna o exaktne definovany stav.

Ono celkovi by pomohlo, keby sa vlada menej angazovala pri vyhlasovani statistik, pretoze to znizuje ich hodnovernost.

Uplne najlepsie by bolo, keby v kazdej krajine statisticke vysledky o COVID-19 vyhlasovala nezavisla skupina vedcov zo zahranicia, lebo takto je to pre politikov prilis vabive...

Zverejnené

Ehm.. Koľko to máme tých nových nakazených?

Pretože tých 48 s Pezinka oznámili už včera.. A dnes zasa..

To ich akože započítali dva krát?

Zverejnené

tento clanok je z roku 2015 a moze byt na tom nieco pravdy aj ked v Nature, je taketo upozornenie pre citatelov:

Upozornění redakce (březen 2020): Tento článek se stal součástí bláznivých hoaxů o umělém původu pandemického koronaviru SARS-CoV-2. Je to ale nesmysl. Tehdejší výzkum sice vzbudil obavy, ale záměrem autorů nebylo vyrábět biologickou zbraň, nýbrž poukázat na značná rizika koronavirů. A měli naprostou pravdu. Pandemický koronavirus není uměle vyrobená chiméra. Bylo by to na něm na první pohled vidět. Podobné upozornění je umístěné i na webu Nature, u původního článku z roku 2015:

tu je link na clanok.....

http://www.gate2biotech.cz/chimericky-netopyri-virus-rozviril-obavy-z-vyzkumu/

Zverejnené

Uz by si mal niekto sadnut a nacrtnut odhad, aky vplyv budu mat obmedzenia na prijmy a vydavky statneho rozpoctu a hlavne tie prognozy po lopate odkomunikovat, aby ludia vedeli. Matovic uz, zda sa, naplno podlahol svojmu egu a spasitelskemu komplexu, v opozicii mu stoji tabulkovy Sulik a riesenie bude, ako to uz byva, niekde uprostred. V kazdom pripade, premier by si mal najst schopneho hovorcu a konecne zamestnat odbor komunikacie na urade vlady, lebo sam to evidnetne nezvlada.

Zverejnené

Odburavanie opatreni v CR:

Ono by by bolo naprv lepsie NAJPRV zmerat konecne tu zamorenost, potom to  nacpat do modelov a spravit prognozy, a az na zaklade nich urobit plan uvonovania. Toto je rozhodnutie len na zaklade odhadu nakazenych s poctu pozitivnych testov, podla ktorych reprodukcne cislo R uz mozno kleslo pod kriticku hranicu 1.0, co by znamenalo, ze sirenie epidemie je pod kontrolou.

Priorita opatreni mi niekedy nedava velky zmysel, naprikad preco zhromazdenia na 50 ludi (!!!) ano, ale sprchy a satne nie (asi si kupim neopren, aby som si mohol. ist zaplavat.). Ale aspon nejake rozhodnutia druhym smerom, kde politik riskuje a prebera zodpovednost za svoje opatrenia - dufajme, ze ich spatne nebudeme hodnotit ako zle. Ono mam pocit, ze k uvolneniu prislo aj preto, ze tu v Prahe ich uz ludia zacinali prestavat dodrzaivat...  :)

Zverejnené

Podla mna tu zamorenost testuju. Pozitivnych otestuju na ten druhy test a vysledky budu mat v piatok. Zamorenost bude 1%,mozno 1,5%,teda v Prahe,v nejakej casti mesta si zavolaju do nemocnice 5 000 ludi, 50-75 budu pozitivni, tim sprava druhy test, z nich vyjde ze 20 je este stale infikovanych a podobne urobia tie dve dalsie serie a v nedelu sa rozhodnu ci plati to,co vcera navrhli,co ma platit od 20 aprila a podobne budu postupovat o dva tyzdne. Tych co to prekonali mozno nejak inak vysetria.

Ono aj nema zmysel drzat karantenu ak sa ti zamoruju ludia pomaly. A kapacity stihaju. Iste to porovnaju z tou oblastou,doteraz kolkych zachytili. Nema zmysel cakat.

Unas to je cudne, premier  sa najprv opyta na nazor plebs, co iste aj spravil. Potom necha akoze rozhodovat odbornikov.  Iste aj medzi nimi budu rozne nazory,tak sa prikloni k niecomu co mozno sase rozhodne plebs. Minister zdravotnictva povie,ze donuly - zahubit hnusobu nema zmysel, ze potom staci jeden co to zavlecie zo zahranicia. minister financii rozprava vacsinou o zdravi,jeho ekonomika nezaujima. 

Ja som len zvedavy, ked zacnu nemci akoze kupovat volkswageny a robotnici nastupia do fabrik, pliaga sa rozsiri(u nas zacnu umierat ludia), ci  Matovicovi pojde stale o zdravie(ci to ostane ako priorita). Ci ho bude zaujimat stale nazor odbornikov. 

Zverejnené

Bola to len otázka času, kedy s tým nejaký MEGACHUJ nepríde :))))))

Koronavírus bol obvinený z rasizmu! :D

https://svet.sme.sk/c/22383216/koronavirus-covid-19-pandemia-usa-mensiny-afroamericania-cernosi.html

tak taketo "bombasticke" megachujoviny mozu uvrejnovat len megachujovske smeti a spol.....a este to aj zamknu do trezoru...to akoze kto nema kluc, tak si ho promptne poriadi, aby sa docital o com je pointa?.... :)

----------------

A ten emeriken Trump prehlasil, ze USA prestanu dotovat tu zlocinecku organizaciu WHO....mali by ju nakopat do riti aj ostatne staty na cele s EU...WHO je uz davno politicka organizacia a nie zdravotnicka organizacia......

Zverejnené
Slovensko:
Na Covid-19 zomreli ďalší štyria ľudia, traja sú z Pezinka
Na Slovensku je 863 nakazených.

Vo svete potvrdili koronavírus podľa AFP už viac ako dvom miliónom ľudí. Viac ako milión nakazených je v Európe.

WHO odporúča zmierňovať karanténne opatrenia v dvojtýždňových intervaloch.

Americký prezident Donald Trump prikázal svojej administratíve, aby aspoň dočasne prerušila financovanie Svetovej zdravotníckej organizácie.

Čínu znepokojilo rozhodnutie USA, ktoré plánujú zastaviť platby pre WHO. Peking vyzval USA, aby si v čase pandémie splnili záväzky.

"Toto rozhodnutie USA oslabí WHO a podkope medzinárodnú spoluprácu v boji s epidémiou," povedal hovorca čínskeho ministerstva zahraničia.

Rusko odsúdilo rozhodnutie amerického prezidenta Donalda Trumpa pozastaviť financovanie WHO.

Podľa Ruska je WHO autoritou pre veľa krajín, najmä počas pandémie nového koronavírusu, a tento "sebecký" krok jej ublížil.

Bill Gates kritizoval amerického prezidenta za stopnutie peňazí pre WHO.

"Ich činnosť spomaľuje šírenie Covidu-19 a ak sa táto činnosť zastaví, nedokáže ich nahradiť nijaká iná organizácia," napísal Gates na Twitteri.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22383237/koronavirus-sledujeme-minutu-po-minute-15-april-2020.html
Zverejnené

Podla mna tu zamorenost testuju. Pozitivnych otestuju na ten druhy test a vysledky budu mat v piatok. Zamorenost bude 1%,mozno 1,5%,teda v Prahe,v nejakej casti mesta si zavolaju do nemocnice 5 000 ludi, 50-75 budu pozitivni, tim sprava druhy test, z nich vyjde ze 20 je este stale infikovanych a podobne urobia tie dve dalsie serie a v nedelu sa rozhodnu ci plati to,co vcera navrhli,co ma platit od 20 aprila a podobne budu postupovat o dva tyzdne. Tych co to prekonali mozno nejak inak vysetria.

Aha, tak to je dobre, ze najprv chcu merat a az potom rozhodovat. K dokonalosti by uz chybalo len to, aby dopredu povedali, pri akych konkretnych hodnotach zamorenosti pustia uvolnenie, a kedy ho zadrzia.

Nevies, ake testy sa pouzivaju? Typol by som si, ze ten prvy by mal byt rychlotest na protilatky a ten druhy na detekciu samotneho virusu (teda ci este nie su nahodou chori).

Zverejnené

Kedy bude liek a vakcina?

Blogerku Liviu Hlavackovu, pracujucu vo vyskume lieciv, pozorujem uz dlhsiu dobu. Paci sa mi jej vedecky pristup k veci.

K teme napisala dva blogy o tom, ze si pri terminoch nasadenia lieku proti COVID-19 a plosneho ockovania proti 

SARS-CoV-2 treba dat dole ruzove okuliare: 

Vývoj nového lieku podlieha mnohým zákonom a odporúčaniam. Výsledkom je pre molekulu náročná prekážková dráha, ktorá obyčajne trvá cca 12-15 rokov a ktorú neprežije 90 – 99% molekúl (odhady sa líšia). Tá doba zahrňuje čas strávený počítačovým modelovaním, testoch na bunkách, zvieratách a ľuďoch (časti na ľuďoch sa tiež vraví klinické skúšanie).

Výskum možných liekov pre pacientov s Covid-19 horúčkovito beží a ešte nejakú dobu bežať bude. Než však bude naozaj dostupné niečo, o čom budeme vedieť s dostatočnou istotou povedať, že je to liek, ktorý je preukázateľne účinný a dostatočne bezpečný pri infekcii Covid-19, prejde ešte dlhá doba. Optimistické odhady hovoria o roku alebo roku a pol.

https://dennikn.sk/blog/1830816/kedy-bude-konecne-liek-na-covid-19/

V priemere 66% kandidátov na vakcíny, ktoré sa dostali do fázy 1, sa neprepracuje až do úspešného konca. Pritom trvá asi 10 rokov, než sa vývoj úspešne ukončí a výrobca pošle celú dokumentáciu na posúdenie a schválenie úradom v jednotlivých krajinách. Veľa času a úsilia, malá šanca na úspech.

Správy, že vakcína by mohla byť za 18 mesiacov, sa mi zdajú veľmi optimistické. Keď som sa pozrela bližšie, odkiaľ také odhady prichádzajú, zistila som, že mnohokrát šlo o výroky politikov alebo o vakcínu pre možné núdzové použitie. Teda žiadne celoplošné očkovanie.

Každú chvíľu sa objavujú iniciatívy a nápady, ako zmeniť doterajší proces vývoja, aby bola vakcína skôr. Vedci sa spájajú a hľadajú odpovede, ľudia pridávajú kapacitu svojich počítačov, úrady ponúkajú zrýchlené procesy. Takým napríklad prešla aj vakcína proti ebole a podarilo sa jej celé skúmanie stihnúť za rekordných 5 rokov.

https://dennikn.sk/blog/1851059/kedy-bude-dostupna-vakcina-proti-covid-19/

Takze s liekom je to lepsie: je mala sanca, ze bude zaberat nejaky uz existujuci liek, navyse si mozeme dovolit vacsi risk pri pouziti iba na zavazne pripady, ktore aj tak vyzeraju beznadejne - pri velkom stasti ho budeme mat do roka.

S vakcinou je to horsie, pred plosnym nasadenim na zdravych ludi treba dokladne otestovat jej bezpecnost - aj niekolko rokov bude velmi rychlo. Obmedzene nasadenie (napriklad len na osetrujucich zdravotnikov) by mohlo byt skor, tam sa az taka bezpecnost nevyzaduje.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov