Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Keď povieš A, povedz aj B, Švajčiarsko a Rakúsko hlásia tisíce uzdravených, ktorí tvoria už takmer polovicu nakazených, čo sa u nás nedá ani zďaleka povedať. U nás sa to šíri podstatne pomalšie, ale o to pomalšie sa aj lieči.

a o com teda svedci to, podla teba, pomalsie liecenie?....ved ani v tych "uspesnych" statoch nemaju medikamenty na tu chorobu...alebo maju?...tak povedz aj ty to B....

Zverejnené

Karanténa spôsobí iba to, že Gaussovská krivka pravdepodobnosti nakazenia v čase bude plochejšia a maximum nakazených v danom čase bude nižšie.  .

.. 

Počet úmrtí je teda rovnaký s karanténou, alebo bez nej, je iba inak rozložený v čase. Tieto matematické úvahy samozrejme platia vtedy, ak by v sa v určitom čase nevyrobilo sérum, na očkovanie. V takom prípade má karanténa samozrejme zmysel.

Napriek tomu ma prekvapuje, ako sugestívne človek pociťuje ohrozenie vírusom a iné hrozby ignoruje.

Hlboky suhlas az na dva malicke detaily: 

1. bez karanteny je vacsi napor na zdravotnictvo. Pokial ti hospitalizovani pacieneti lezia na dlazke na chodbach, tak sa to prejavi na vyssej umrtnosti.

2. nepomoze len vynajdenie vakciny. Ocakava sa aj vyskumanie ucinnej liecby takzych symptomov ochorenia, ktora by zase mohla vyrazne znizit mortalitu.

Pan Celec v relacii Pod Lampou ( https://www.tyzden.sk/podlampou/63753/pod-lampou-s-borisom-klempom-a-petrom-celecom-co-vieme-o-koronaviruse/?ref=kat ) spomenul 20 000 obeti chripky rocne (pri horsom roku). Pritom proti tejto chorobe mame vakcinu, len sme lenivi ju pouzit.

COVID-19 mozno bude mat tento rok mozno vacsiu umrntost,ale mozno nie - s urcitostou to nevieme povedat. Kazdopadne pojde  asi o porovnatelne cisla, pricom v jedno pripade robime hrube zasahy do osobnych slobod cloveka a ekonomicky ruinujeme krajinu, kym pri tom druhom by stacila taka banalita ako plosna vakcinacia na zachranu 20 000 ludskych zivotov - ALE MI TO NESPRAVIME!

Zverejnené

Nakazeny ak bude v karantene nema koho nakazit. Nakazeny ak stretne(za predpokladu,ze byvali nakazeni su imunni) imunnych nema koho nakazit. Teda ak nenakazeny stretne uz vyliecenych,teda nestretne nakazeneho tak ho nema kto nakazit. Preto vsetci nakazeni nebudu. Priklad podla ich vypoctov, uz dnes by ich malo byt 3,8miliona populacie nasej, Oproti,keby sme nic nerobili by to bolo 4,8miliona. V tom druhom ma Tono asi pravdu - aspon ja co som chvilku pozeral tie grafy - obei bude vo vsetkych troch zcenaroch rovnako. Realne dufam ze nie. Ale v prvom scenari - kde sa nic nerobi,len tam mali vypocitanych 50 000 mrtvych,ale to za najoptimalnejsieho scenaru. Teda nepocitali,lebo to ani nevedia odhadnut - kolko zdravotnickeho pesonalu bude neschopnych pracovat, a tam je plno premennych.

https://mocnedata.sk/

Tento predpovedac a "kritik" modelov IZP,ich model poupravoval,podla svojich predpokladov,mozno zmenil dve cisielka a uz mu vychadza vcelku optimisticka prognoza. Ze umrie 280 az 2400 ludi a peak budeme mat 5.maja ,kedy aktivnych nakazenych bude cez 90 000, a otestovanych pozitivnych vtedy bude 28 000.

Ale ked sa vratim k Lombardii,kde to bolozatial v europe najhorsie. Tak vcera z otestovanych mali cez10 000 mrtvych. Za predpokladu,ze ich narast je 5 nasobny. Tak to 0,5% umrtnosti navyse(resp narast o 50%) dosiahli mozno vcera. To predpokladal ten nemecky predpovedac uz asi pred mesiacom na nemecku populaciu.Predskocit Lomardiu maju ambiciu v New yorku. Kde inak tiez su zavrete skoly od 13.03.

Dnes som videl video lekara intenzivnej medicini(lieci taxikara s Remdesivirom),myslim ze z prazskej nemocnice,kde pracuje ta primarka,co odporucovala mladim a silnim cestu do Bologne.

On by bol za zmiernenie opatreni,ze pracu zvladaju a mysli si ,ze zvladnu a boji sa viac socio - ekonomickych dopadov. Spomenul ako jej kolegini dal palicajt pokutu zato ,ze nema rusko pri behani. A ze jeho kolegu napadol fyzicky policajt,ktory bol splavovat Vltavu s rodinou,ze na jeho brehu nema co pohladavat. Policajtov rajon.

Kolegové v práci dostávají pokuty, že si jdou zaběhat a nemají dotaženou roušku, dějí se věci, které jsme si nedovedli představit, popisuje Balík. Dá se to vnímat jako zneužití situace ze strany politiků a někteří z nich s tím podle Balíka dál kalkulují. Dopady přitom můžou být devastující. Klíčové teď pro výhled dopředu bude, jak rychle dokážeme opatření rozumně uvolnit.

https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/100673/lekar-balik-koronavir-nezastavime-pro-vetsinu-je-to-ryma-cisla-mrtvych-jsou-zkreslena-politici-ho-zneuzivaji.html

Sniper a nenapadlo ta to,ze je pre nas stat zatial nemozne urobit cloveku bez komplikacii doma, dve testy . Ved netestuju ani ludi s priznakmi,budu testovat niekoho a dvakrat negativne aby mali jeden zeleny puntik? Musis mat dve negativna vysledky aby tam bolo vylieceny.

Zverejnené

A čo to má s tým spoločné? Ako počet testovaných ovplyvní počet mŕtvych? Máme najnižší počet mŕtvych v Európe, ktorý ukazovateľ je spoľahlivejší pri určení rozsahu zamorenia? Česko má dva krát viac obyvateľov ako my a počet obetí je 50 násobný. Či keby sme testovali toľko čo Česi, tak máme rovnaký počet mŕtvych? Tu si len niekto pletie príčiny s následkami.

• Pridať bod 1
Zverejnené

V prispevku hned v prvom na tejto stranke,kde reaguje informator na teba. Nieje spomenute ziaden mrtvy,smrt. Ale ty si pisal o uzdravenych a pomalsi sa lieci.

Samozrejme ,ze testovanie ma vplyv na pocet mrtvych.  Menej nakazenych, vies dohladat zvysnych a byt v karantene. Potom to dostanu menej aj  starsi obcania nad 60. A bude menej mrtvych.

V cechach dnes vedia dohladat uz len 2/3 pripadov. 1/3 sa im siri komunitne. Teda nevedia od koho to dostali. Preto sa to siri rychlejsie a dostat to moze hocikto.

Zverejnené

Realita tono nie je jednorozmerna.virus sa da zastavit.tvoje tvrdenia odporuju realite.napr. sars 1 sa nerozsiril na celu populaciu.vychadzas z nespravnych predpokladov.

Zverejnené

Zrejme v Rakusku uz prebehlo plosne testovanie.

Rakouská vláda v pátek předložila výsledek reprezentativní studie o možném rozšíření koronavirové nákazy mezi obyvatelstvem. Z ní vyplynulo, že takzvaných skrytých infekcí může být dvakrát více, než udávají oficiální čísla.

Pokrok v Evropě je křehký, varuje WHO. Rušení opatření proti koronaviru musí Evropa zvážit

Jestliže k pátku překonal počet nakažených v Rakousku hranici 13 tisíc lidí, dospěla studie k závěru, že ve skutečnosti by mohlo být v celé zemi zasaženo novým koronavirem až 28 500 jednotlivců, aniž by o tom oni sami věděli. To odpovídá 0,33 procenta rakouského obyvatelstv

Zdroj: https://www.lidovky.cz/svet/jeste-nejsme-v-bezpeci-zni-z-vidne-test-promorenosti-odhalil-ze-nakazenych-muze-byt-dvakrat-tolik.A200411_154701_ln_zahranici_ele

Cesi buduci tyzden chcu tiez plosne testovat 17 000 ludi. Vysledky budu mat asi podobne. Velmi male zamorenie. U nas by taky test nemal ani vyznam. Mozno by ani nikoho neodhalili. :zubiska:

V diskusiije aj prispevok k tomu testu. Preto ja skor citam diskusiu az potom clanok.

Problémem této studie je ovšem malý počet účastníků. Z 1542 lidí bylo 5(!) pozitivně testovaných, což odpovídá oněm 0,33 %. T.zv. konfidenční interval (statistický údaj) leží přitom, podle údajů autorů studie, v rozmezí 10.200-67.400 (!!). To statisticky znamená, že oněch 28.500 pravděpodobně skutečně nakažených leží z 95% v rozmezí mezi 10.200 a 67.400!

Výsledek tedy zatížený velikou chybou, danou právě malým počtem účastníků studie!

“We did not find out how many people are immune, but only how many people in Austria are currently acutely infected,” said Günther Ogris, from Sora.

The study, conducted from 1-6 April, tested 1,554 people. It did not involve antibody tests, which can tell whether a person was previously infected and is therefore probably immune. Future studies should involve antibody tests, the government has said, to inform policy as the country starts to reopen shops from 14 April.

https://www.theguardian.com/world/2020/apr/10/less-than-1-of-austria-infected-with-coronavirus-new-study-shows

Cesi chcu rozumnejsie urobit rychlotesty(test na protilatky,teda uz nemusia mat virus,ale ho mali). A tych co budu pozitivni im urobia test PCR.

Zverejnené

Máme najnižší počet mŕtvych v Európe, ktorý ukazovateľ je spoľahlivejší pri určení rozsahu zamorenia? Česko má dva krát viac obyvateľov ako my a počet obetí je 50 násobný. 

Zamorenie a pocet mrtvych stupa exponencialne, Slovensko bude za dva tyzdne tam, kde je tera Cesko. Je dost hlupe radovat sa cisiel, ktore vypovedaju len o tom, ze pandemia na Slovensku nastupila neskor ako v ostatnych krajinach.

Ukazovatel poctu mrtvych ma este jeden zavazny problem, pretoze nepocita pocet umrti ludi nakazenych COVID-19, ale len ti, co umreli V DOSLEDKU nakazy, co dovoluje prakticky lubovolne menit mnozstvo umrti (vid. prve umrtie pacienta nakazeneho COVID-19 na Slovensku).

Zverejnené

Realita tono nie je jednorozmerna.virus sa da zastavit.tvoje tvrdenia odporuju realite.napr. sars 1 sa nerozsiril na celu populaciu.vychadzas z nespravnych predpokladov.

Ano ide to na novom zelande.

Už sú to viac ako dva týždne, čo Nový Zéland zaviedol opatrenia v boji proti koronavírusu, ktoré sú tak prísne, že je zakázané aj kúpanie na pláži či lovenie v buši.

https://www.lidovky.cz/svet/jeste-nejsme-v-bezpeci-zni-z-vidne-test-promorenosti-odhalil-ze-nakazenych-muze-byt-dvakrat-tolik.A200411_154701_ln_zahranici_ele

Tiez si myslim, staci dva - tri tyzdne. Ale pozrisa ake drasticke opatrenia prijali - zakazane kupanie na plazi- teda im ziaden filipinec si tam nepreplava,skoci na pivko a nazad domov. Rovnako dobre to zvlada aj Madagaskar, vpodstate zatial aj my.

Este predoslemu Rakuskemu testovaniu.

https://covid19tracker.health.ny.gov/views/NYS-COVID19-Tracker/NYSDOHCOVID-19Tracker-Map?%3Aembed=yes&%3Atoolbar=no&%3Atabs=n

Tu by to bolo zaujimave. Tam ani testovat nemusia (56% pozitivne). Queense ak sa ides dat otestovat,si v podstate pozitivny(pri testovani,ci cestou domov to dostanes). Teda ak to tam prehrmi,budu zaujimave cisla na protilatky,kde sa to zastavi na akom cisle a kedy.

Zverejnené

Cina je cina. Ani v Japonsku to dlhodobo nedali a nedaju na nulu. Teda nieco podobne caka aj nas. A zacneme v podstate od nuly. Inak uz si do statistik zobrali aj lod Diamond Princess.

Lebo uz statisticky nieje vyznamna. Som nevedel ,ci uz zrusili olympiadu,posledne clanky 18.03. a 23.03. Teda asi hej.

Dnes na Slovensku 14 novych pripadov. 7 su v statnej karantene. Rizikovy je jeden pan podla veku,snad sa vyliecia vsetci.

Celkový počet potvrdených prípadov nákazy dosiahol 7 460, vrátane 712 z výletnej lode Diamond Princess. Ochoreniu zatiaľ podľahlo 109 ľudí.

Tamojšie zdravotnícke zariadenia varujú, že pribúdajúci pacienti napínajú kapacity na pokraj kolapsu. Pracovníci akútnej a pohotovostnej starostlivosti vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom upozorňujú, že "kolaps urgentnej medicíny" by mohol viesť ku kolapsu celej zdravotnej starostlivosti.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22381542/online-koronavirus-covid19-minuta-po-minute-12-april-2020.html

Ved take cisla aj nase zdravotnictvo musi zvladat. Olympiada nebude. Ale zas maju najstarsiu populaciu.

post-1625-0-75755600-1586685958_thumb.png

Zverejnené

Zamorenie a pocet mrtvych stupa exponencialne, Slovensko bude za dva tyzdne tam, kde je tera Cesko.

Nemyslím si. V polovici marca boli predpoklady, že napr. v takom Nemecku malo byť 250 000 nakazených už začiatkom apríla.

Ale odlož si príspevok a pozrieme sa koľko budeme mať 26.4. nakazených a mŕtvych.

Zverejnené

tu môžu byť skreslené veci pre expanziu tých idiotov, ktorí karanténa -nekaranténa hromadne utekali kdekade po celej republike tesne pred zákazom.
je možné, že počet chorých poskočí, čo by bez idiotov s náhubkami a bez vedomostí, čo to karanténa je, nenastalo.
uvidíme,
musíme si tak či tak tie cca dva týždne počkať, aký to bude mať dopad.

Zverejnené

Nemusime cakat na nic. Naco chces a dokedy cakat? NaSlovensko virus doniesli,len a len zo zahranicia. A vpodstate ti ludia az na jednotlivcov boli disciplinovani,teda tie dva tyzdne ostali v karantene. Tento stav co bol dosial - zvysene opatreniamokrem matovicovych zatvarani okresov, bol potrebny nato,lebo sme nevedeli kolky ludia z lyzovaciek vTaliansku a Rakusku,co tam boli na dovolenke,pracovnej ceste hocikde inde,nevedeli sme kolki prisli odkial, nemali sme testovanie, nemali sme pripravene nemocnice. Zmena vlady. Preto ludia boli disciplinovany. V podstate ti lyziari museli byt,lebo povodne len oni to sem mohli zavliect , plus podobni cestovatelia. To ze ti si za mesiac nevidela slnko na to nic nespravilo.Nemalo na to vplyv,ani ako ja. Aj ked som sa spraval zodpovedne. Skor ci neskor - ti co budeme zit dlhsie ako 5 rokov - to aj tak dostaneme. Mozno len 40%.

Sibaci kludne zajtra mozu ist sibat,lebo niesu nakazeni. Vsetky pripady prisli zo zahranicia a ich odhalili. teda da sa to,utlmit nakzu,ale nie na dlho.Alebo skor ekonomicky to nema zmysel.

Ja si vazim a som hrdy,ze slovaci sa takto zodpovedne spravaju.  Ale je to asi zbytocne a mozno viac poskodzujuce. Ja by som skor bral tu cesku premorenost ako slovensku. Aj tie obete. My si tim aj tak prejdeme. Je rozumne to robit pozvolna. Kym su kapacity zdravotnictva.

Ja nechapem,preco to modeluju ak si myslia ze to je dobre na dve chrbty.  Preco musia klesnut az po nulu a opat. Ked zdravotnictvo, vie byt funkcne na 10 000 hospitalizovanych,preco musime ist k nule. Preco to nedrzime na 8000. Teda vtedy by nik zbytocne neumrel. Priklad aj dnes naco je nam 0 mrtvych ked o mesiac ich podla nich bude ovela viac. Ja by som tie chrbty robil nejakymi opatreniami a drzal,medzi 6000(tu vypinal) -10000(tu zapinal). Iste je to zlozite ale o to by som sa pokusal. Ci pri kazdom peaku sa premori najviac tych nepodstatnych? Bez priznakovych,ci co si len zakaslu? 

Proste v case 150 -250 dni su nevyuzite zdravotnicke kapacity ako dnes. Ci tam co budu riesit, rakovinu a podobne? Proste aby ten druhy hrb bol mensi.

post-1625-0-58528100-1586690335_thumb.png

Zverejnené

V posledných dvoch týždňoch nemeckí viroológovia testovali takmer 80 percent populácie Gangeltu na protilátky, ktoré naznačujú, či boli infikované koronavírusom. Infikovalo sa asi 15 percent , čo im umožnilo vypočítať úmrtnosť na infekcie COVID-19 asi 0,37 percent. Vedci tiež dospeli k záveru, že ľudia, ktorí sa zotavujú z infekcie, sú aspoň na chvíľu imunní proti reinfekcii.

Na porovnanie, miera úmrtnosti v USA na epidémiu chrípky v rokoch 1957 - 58 bola približne 0,27%; v prípade španielskej epidémie chrípky v roku 1918 to bolo asi 2,6 percenta . V prípade sezónnej chrípky je priemerná miera okolo 0,1 percenta. Nemeckí vedci v podstate zistili, že koronavírus zabíja asi štyrikrát viac infikovaných ľudí ako vírusy sezónnej chrípky.

Nemeckí vedci varujú, že by bolo nesprávne extrapolovať tieto regionálne výsledky na celú krajinu. Tiež sa domnievajú, že tieto zistenia ukazujú, že blokovania sa môžu začať rušiť, pokiaľ ľudia udržiavajú vysokú úroveň hygieny, aby mohli mať COVID-19 pod kontrolou.

https://reason.com/2020/04/09/preliminary-german-study-shows-a-covid-19-infection-fatality-rate-of-about-0-4-percent/

Nemecki vedci.

Zverejnené

Tu máš to B

5c1c54425b22c89b8225d522945893ee.jpg

a to dokazuje co?.....pre epidemiologov je podstatne kolko je obeti na sto tisic obyvatelov, ale toto, co si sem dal, nie je dokaz o uspesnosti vyliecenia s corony v tom ktorom state....to nie je B, ale ani D....tak preco su teda podla teba tak "veleuspesny" v tom vylieceni v inych statoch, ako u nas?....to je to B, co som od teba pozadoval....

Zverejnené

Vláda přestane uvolňovat protiepidemická opatření v případě, že začne lidí infikovaných koronavirem přibývat tempem okolo 400 za den. V pořadu Otázky Václava Moravce tuto hranici v neděli prezentoval náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula. V současnosti evidují hygienici asi 200 nových případů denně.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-roman-prymula-promorovani-covid-19.A200412_130411_domaci_knn

Nikdy nemali viac ako 400. Ale to je asi hranica kedy to v pohode zvladaju. Nam sialenec pri 7 navrhuje BlackOUt aj dnes. A tam v Cechcach to je nezmysel. Myslim cislo 400 pozitivnych. Kludne 380 bude lezat doma. Ale nezmysel to je vtom, ze tam je to viac premorene,co je pre nich dobre. Teda aj viac to mozu dostat starsi obcania co zahltia zdravotnictvo. Ale podla toho kolko testu urobia take cislo budu mat. Lebo tam uz nieco najdu.

Systém má podle něj kapacity na tisíc nových případů denně, pokud by tedy vláda začala opatření znovu zpřísňovat na hranici 400 infikovaných, stále by měla rezervu.

Dokonca 1000 zvladnu. Oni keby si mysleli,ze slovensky scenar je dobry by ho isto a hravo spravili. Stacilo by ako na novom zelande 10 dni. Ale to nechcu. Hranica je 400 - zapnu,vypnu. Aby sa nedostali k hranici 1000. Nechcu 0.

U nas sa  tu 10 dni handrkuju Sulik so sialencom, vysledok je ,ze som zvedavy co Heger nato. Jemu nechyba dan z prijmovPO, DPH? Odvody? Mestam a Vuckam nechyba dan z prijmov FO? Dan mestu zaplatim na poslednu moznu dobu(za smeti som im uz zaplatil).

Zverejnené

ten pometenec vie co robi.....ale urcite to nie je nejaka humanita z jeho strany....dobre sa robi "piar" pri zanedbatelnom pocte nakazenych resp. mrtvych....hm....ale takych 50 a viac denne "usvedcenych a x obetiach uz u neho nastane panika a potom panika zasiahne celu spolocnost z neho....

Zverejnené

Ale on ich objektivne bude mat. Iba ak co som sa nikde nedocital sa zjavil zazrak. Len vtedy moze sialenec vyhrat. A povie risovy si hluchi ako pen,nepocujes ultrazvuk,ale ani ...nejaky opak.

Nik na svete nejde nasou cestou. Ale keby mal tu vybornu myslienku, nech ju predstavi ako chce bojovat z hnusobou. A skym? 

Nikde na slovenskom fore som nevidel nieco podobne. Ak sme kritizovali tak debilne rozhodnutia  a teatralne tlacovky sialenca.

U nas ze sa to nerozsirilo,bolo kvoli tomu,ze ti co zo zahranicia vratili boli disciplinovani. My ostatni tiez,ale my sme nemali ako niekoho nakazit. Mozno ti navratilci pochopili,ze to myslime vazne.  My sme to nerobili ani kvoli Pelegrinimu, ci Matovicovi. Robili sme to pre seba. Matovic ,ak chce ostat byt premierom nech sa spamata.

Na ty opatření ti .... Bílej tesák. Už toho mám právě tak dost a dodržovat budu jen to, k čemu budu přinucen brutální silou.
Zverejnené

Takze vcera Vojtech rikal, ze rousky do cervna. Ted zas Prymula rika, ze klidne az do podzimu. Doprkvantic, muzete prestat zvanit kazdej jinak? Muzete se nejdriv DOHODNOUT na nejake FUNKCNI strategii a tu pak sdelit verejnosti a za tou si stat alespon nekolik dni?

Jinak naprosto na tvrdo rikam, ze ten hadr v cervenci a srpnu proste nosit nebudu, i kdybych se mela soudit a tahnout to az k ustavnimu soudu. Rozhodne ne venku.

To je ako u nas a nebude to fungovat. Ludia to budu mat v pazi. A to v Cechach maju zmysel rusky. Na slovensku nie.

Karel Stržanovský 1855

Sedím na pařezu v Praze v Kunratickém lese. Lidí je tu jako na pouti a lidí s rouškami a bez je cca 1:1.

+2/0
doporučit
  •  
  •  
12.4.2020 16:36
  Václav Hamáček 75290

Možná se chodí dívat na Stržanovského na pařezu. Když už jsou ta divadla zavřená.

Jen tak s temi dezinformacemi vuci lidem dal a dopadne to, ze lidem dojde trpelivost a nervy a na vsechna narizeni se jednoho dne proste vykaslou, kdyz ty jejich zmateny opatreni nikam nevedou.

Tak už jsem v obchodě všechno přerovnal, přezapojil, uklidil a utřel. Teď dělám nový nábytek, novou světelnou reklamu. Mezitím jsem zapltil 2x nájem (80.000 Kč). Kdyby mi pan Prymula prozradil, kolik týdnů nebo měsíců ještě budu mít zavřeno, byl bych rád, třeba bych stihl přistavět patro.

Pokud není vakcína a lék, tak to stejně dostaneme postupně všichni. Takže jde jen o to, aby nebyla překročena kapacita nemocnic. Do této kapacity, s nějakou rezervou, samozřejmě, by ale měla nákaza proběhnout pokud možno co nejrychleji, abychom to už měli za sebou. Víme přeci, že naprostá většina lidí má průběh bezpříznakový, nebo lehký.

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/koronavirus-roman-prymula-promorovani-covid-19.A200412_130411_domaci_knn/diskuse/2

To som ani nemusel vyberat, daval som jeden za druhym. 

Je potřeba poděkovat všem co nenosí roušky při hulení, chlastání kelímkáčů, prskání při procházkách, běhu a na kole, na dětských hřištích i v ulicích měst, že přispívají k šíření viru.

Jsme prostě národ chronických Švejků. Svým intelektem přispíváme k prodlužování nepříjemných omezení. Rozšiřujeme dál nemoc a svým nezodpovědným chováním jsme sami zodpovědni za úmrtí na tento vir.

Na jedné straně jsme národem práskačů, co oznamují ty co nemají roušku a na straně druhé jsme národem vrahů, kteří šíří smrtelný vir.

Sme aspon dosial ini ako cesi. 

U nas nam psychopat zakazuje cestu do lesa.

Zverejnené

nejaky dr.Shiva....som nevedel, ze su tu negramotny diskutujuci... :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

Mozno nieco podobne. 

Jeden priateľ ma však nasmeroval na vysoko odborný článok prednostu onkologickej kliniky SZU Nemocnice L. Pasteura v Banskej Bystrici, MUDr. Vladimíra Maleca, PhD., ktorý svojou publikáciou vniesol do tejto problematiky nový uhol pohľadu a pre mňa aj výraznú, vedecky podloženú, dávku optimizmu.

https://www.dalito.sk/covid-19-uz-chcem-pocuvat-iba-vedcov-a-odbornikov/

Vlastne jeho clanok je 

https://chilli.today/sk/blog/a5znFKD?fbclid=IwAR0oJa2F-rYtc94pE5Lh8Oz-JnJyMRCPuXb-kgxq8201a7ly5uTOz7aUaCE

to som este necital.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov