Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Sniper slimak

Ak vás to poteší.. Dám ten odkaz znovu..

https://www.cas.sk/clanok/968089/v-nitre-pre-koronavirus-uzavreli-celu-ulicu-v-karantene-je-23-ludi/

Borová ulica v Nitre, na ktorej žije prevažne rómska komunita, je uzavretá. U jedného jej obyvateľa bolo potvrdené ochorenie COVID-19.

....

https://mynitra.sme.sk/c/22379161/novy-clanok.html

Dôvodom opatrení je skupina asi dvadsiatich Rómov, ktorí sa v nedeľu nadránom vrátili z Anglicka. Pricestovali osobnými autami.

Niektorí boli v kontakte s obyvateľmi dediny Hájske, tiež navrátilcami. Mercedes z Borovej je vraj dcérou muža, u ktorého potvrdili koronavírus.

Ďalej je článok zatknutý..

Zverejnené

Takito patria do karanteny. Aj z borovej ulici, a Hajskej. Musia kontaktovat ,tak ich treba strazit.

A mali ich do karanteny davat hned na hranici. Matovic vedel preco rozprava o Blackaute. Vedel preco rozprava o mimoriadnych velkonocnych sviatkoch. Takych prislo na slovensko tisicky.

Zverejnené

Ale štatisticky to stále vychádza, že nakazených by malo byť do 5% populácie.

Odkial je tento odhad hornej hranice poctu nakazenych ( a vyliecenych) a ako tejto hornej hranici dospeli?

Zverejnené

https://cynickaobluda.sme.sk/2020/04/starym-rodicom-z-lasky.html

A este mali nieco zev aute stoja vzapche, a ze tradicia je tradicia a musime tam sediet. Tuoe jak hovado. Lebo keby nebol tupehovado tam sediet v tom aute nemuseli. 

Pre mna je tupe hovado,aj premier matovic co zakazuje ludom ist domov. Chlapa co je na muracke v Bratislave, ci bratislavcana co chce ist na chatu. Tak sproste a tupe hovado moze byt len nas premier, a ty co sa ho zastavaju. 

Tupe hovado nedomysli nasledky svojich cinou a potom sa vyhovara. Ja som dva mesiace,neprekrocil hranice okresu.Tupe hovado lieta presuvasa kazdy den - iste pracovne,ma tam tlacovky. 

Neviem aka je situacia v osadach. Ze to robi obery aj vysledky armada,tak verejnost o tom nebude informovat.Tupe hovado chcelo zparalizovat okres Spis.N.V. asi sa mu to podarilo. A terazpojdeme dalej?

Videli ste juh slovenska, tam 0,1,3,1. Tam aj odoberali vzorky, tam aj testovali? Myslim,ze nie. Tento stat nevie testovat, tada mi kludne kym sa to nenaucia - mozme byt v karantene aj 20 rokov.

Zverejnené

a tu je video o tom, ze pred Mistrikom a Esetom sa vyrabali testeri na coronu v Kosiciach a aj s certifikatom.....u Mistrika, ako odbornika, je aj tu kosela blizsia ako kabat....

Vyrába ho košická firma DB Biotech, a.s. Vďaka tomuto testu je možné odhaliť prítomnosť vírusu hneď v začiatkoch infekcie, ešte pred nástupom symptómov. Prečo sa o tom mlčí?

https://vladimirseman2.blog.sme.sk/c/531771/slovensky-test-na-koronavirus-existuje.html

Zverejnené

Informator,nechci aby som bol na teba nezny. Napis fakt alebo mlc. Videa ma nezaujimaju.

Ale ak maju testy a su dobre ,nech ich predavaju ci aj testuju.

Zverejnené

Prreco nedaju data kolko osad otestovali? Ako je to mozne? Preco vysledky odtial - klamaju az aj matovic by sa hanbil? Preco klamu, ja fizlovi mam povedat pravdu.

Preco to robi armada a robi ta to armada dobre? ci so to len zelene neschopne gumy ako vzdy?

Zverejnené

https://www.tyzden.sk/podlampou/63853/pod-lampou-o-zatvoreni-slovenska-bol-by-to-vedecky-nezmysel/?ref=kat

Velmi dobra relacia. Chlapci vypocitali,ze keby sa nic nerobilo. Tak by sa nakazilo celkovo 4,8miliona ludi na Slovensku. Na vrchole by to bolo 1,15 miliona ludi nakazenych. 15000 by na vrchole potrebovalo ventilatori. Samozrejme mame 500 - 1000. Teda denne by umieralo 15 000,ale to by trvalo cca tak 10 dni. Celkovo by mrtvych bolo najmenej 50 000. Nejakemu najlepsiemu predpovedaci z Anglicka (odbornik co to robi 30 rokov)vyslo 40 000ludi u nas na Slovensku.

Ono to mozno realne je, z casti aj ked nie az take extremne to bolo v Lombardii. Tam umieralo denne podla statistik na covi 19  542ludi,416ludi dalsi den. Realne vieme, ze to je aspon 5 krat viac. Na JIS mali 1300 ludi, 24000 otestovanych aktivnych nakazenych. Realne je ich ovela viac aj 100 nasobne viac? Je to 10 milionova krajina. Samozrejme urobili karanteny. Pomahala im cela krajina,ci aj ine krajiny.

A teraz ze kolko im to vyslo za nasich opatreni.

Tak celkovo vraj budeme nakazeny 3,8 miliona,teda o milion menej. A pocet kritckych - teda tych  co by malo ist na JIS a ventilatori denne bude len 2500 a v druhom hrbe 3500,teda ,ze asi 1500 ludi bude umierat. Ale tiez to bude asi po dobu 2krat 20 dni - mne vychadza,lebo tam uz ciernu ciarku nedali ,ze kolko umrie ale asi aj viac ako keby sme nic nespravili. :zubiska: Zrjme aj ked tie ventilatori nebudu pre kazdeho,tak mozno ho udrzia.

Ale keby sme nic nespravili umieraloby ich ovela viac. Aj tych lekarov - v taliansku umrelo 100 lekarov. V peaku im tam vychadza 200 000 nakazenych, Smatana(IZP prognoza) mal do 170 000.

A este bude treti asi najlepsi graf. V case 51:36, treti graf,ze mame zodpovednych seniorov. A vypnutie po 50 dnoch , druhy graf - ze tie opatrenia boli 240dni.

Tak ak to od oka spocitam,ze kolki zomru. Tak zhruba na 50 dnoch po1000ludi?  Som zvedavy na realitu. Neviem ktory graf je najhorsi. Vy si ktory vyberate?

-------------------

https://www.worldometers.info/coronavirus/

V stlpci mrtvy na milion v  populacii. "Najlepsie" krajiny ako Spanielsko ,taliansko Belgicko su na hodnotach 340, 300 a 260 mrtvych na milion. Normalna umrtnost je cca 1% teda 10 000. Teda ak tie krajiny za rok sa dostanu na 10 000 tak sa im asi umrtnost zvysi dvojnasobne. Realne ako vieme umiera aspon 5 krat tolko ludi.

Teda vo vsetkych krajinach mesacne umrie cca 833 ludi/1mil., a teraz v tych krajinach za mesiac umrelo 1500-2500 ludi. 

------

Dnes 14 nakazenych, je to realita ci to si nechavaju na dalsiu tlacovku? Kym su take cisla daju sa dohladat aj ostatny a teda sa to sirit nebude. Krcmery na poslednej tlacovke s Matovicom,povedal,ze vsetky pripady dohladali,resp,nebol,ziaden komunitny prenos - teda ,ze nieje zname(teda vedia od koho to dostal) od koho to dostal.

post-1625-0-91345000-1586533733_thumb.jpg

Zverejnené

Informator,nechci aby som bol na teba nezny. Napis fakt alebo mlc. Videa ma nezaujimaju.

Ale ak maju testy a su dobre ,nech ich predavaju ci aj testuju.

tak tu mas link na TV noviny markiza....

https://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/epizoda/28028-televizne-noviny

je tam "vsevedec" Mistrik a redaktorka sa ho pyta aj na tieto testy z Kosic.....jeho finalna reakcie je ..."pockajme si par dni"....

tu je link na ten tester z Kosic....

http://www.dbbiotech.com/produkty/rt-pcr-kit-(covid-19).html

zo strany chemika Mistrika ide o priekupnictvo s pandemiou....tak sa to javi mne osobne.....treba dat zarobit blizsej firme.....len neviem, preco ta Kosicka firma sa neobhajila verejne.....hm....ze by dostali nejake tucne odstupne?....alebo dostali ponuku, ktora sa neodmieta?.....myslim to pouzivali hlavne osoby v romane od M.Puzza..... :)

Zverejnené

Ja som to v minulosti videl chvilku,tam bol nejaky byvali moderator nejakej tv asi RTVS. Ja osobne verim aj Mistrikovi a podobnym ludom. Ked rozdaval Plavcan granty(600 mil.) na vedu si bol asi ticho. Tento ich dostal,co ho spominas?

Zverejnené

nemozem muverit, kedze sa vobec k tej firme a jej testerom nevyjadril a o par dni prisiel z vyrobkom od inej firmy a ten sa este musi odskusat, teda v praxi moze byt (ak vobec bude) pouzity asi tak okolo 20 aprila....a to som asi dost optimista.....zalezi niekomu vobec na chorych a ma niekto snahu zastavit sirenie?....ak by sa takto akosi prejavil nejaky podobny "odbornik" za vlady byvalej skupinky, tak je staznost na korupciu az v centre Belgicka.....a co tu spominas Plavcana?.....

• Pridať bod 1
Zverejnené

posledné coronasprávy z 10.4.2020, len mi padol zrak na aktualizované informácie, nič iné za tým nehľadaj, slimak:

Koronavirus zabil přes sto tisíc lidí. V New Yorku kopou masové hroby  

Aktualizováno Před 33 minutami

Více než 1,6 milionu lidí na celém světě se nakazilo nemocí COVID-19. Podlehlo jí přes sto tisíc pacientů, informovala Univerzita Johnse Hopkinse. Nejhůře jsou na tom v USA, především v New Yorku, kde začali využívat masové hroby. Rakousko po Velikonocích rozšíří zdravotní kontroly svých hranic. Nejvyšší denní nárůst nakažených koronavirem zaznamenalo Rusko. V Evropě je nejsilněji zasaženým státem Španělsko, kde poslanci rozhodli o prodloužení stavu nouze do 26. dubna.
....
Počet potvrzených nákaz ve světě přesáhl 1,6 milionu. Nejvíc nemocných hlásí USA, a to přes 480 tisíc. Druhým nejsilněji zasaženým státem je Španělsko s přibližně 157 tisíci případy, následuje Itálie s více než 147 tisíci.
...
Španělský parlament ve čtvrtek odhlasoval prodloužení nouzového stavu o další dva týdny. Ten v zemi platí už od půlky března. Rakousko zavede kontroly na hranicích s Českem a Slovenskem. Britský premiér Boris Johnson se z JIP vrátil na normální lůžko.

Zverejnené

Pozrela si tu lampu? Vsade to bude +- rovnake rozdiel 20%,nasledky ci uz zdravotne ci ekonomicke asi rovnake nebudu.

Aj u nas budu tisice mrtvych. To o co sa ty a ja snazim aby ich bolo co najmenej,aby sme tam nespadli. Vzdy je lepsich 5000 mrtvych ako  50 000,ci 100 000.

19:19

Vojaci otestovali na koronavírus zatiaľ 1464 ľudí v 57 rómskych osadách, z toho dnes 256 osôb v desiatich osadách. Štát začal s testovaním v osadách minulý piatok. (tasr)

--Tak pri matovicovej tlacovke to bolo 33 osad. A citame z tych cisel? Za den spravia asi 12 ci8? osad.. Co to je za sprava. Od vojakov pre verejnost - zbytocna ,nic.  A Vojaci sa pochlapilili  256 osôb v desiatich osadách. Takze uz len dalsich 1000. Vysledky ziadne, nariadil to hygienik? Premier? Ja im aj tak neverim teda jemi to jedno.

Zverejnené

Celkovo by mrtvych bolo najmenej 50 000. Nejakemu najlepsiemu predpovedaci z Anglicka (odbornik co to robi 30 rokov)vyslo 40 000ludi u nas na Slovensku.

No mne ti chlapci  v tej relacii prisli dost popleteni. Jeden sa tam ohanal autoritami a tym, ze si precital vedecke clanky - takze uz pojedol vsetku mudrost sveta. Druhy zacal od veci metode Monte Carlo, pricom ju nespravne pouzil aj v tom ukazkovom priklade. Naco ju potreboval na jednoduche numericke riesenie rovnic, mi nie je jasne.

Aky dobry je ten predpovedac, to uvidime po bitke. Je plno odbornikov, co 30 rokov predpovedaju totalne capiny, vid. RImsky klub.

Ten biolog sa tam naparoval, aky je on vedec, ale o vedeckej verifikacii jeho hypotezy (pocitacoveho modelu) nepovedal ani slovo. Jeho kamarat (datovy analytik)  len tak mimochodom spomenul, ze kedze pozname iba pocty pozitivnyvh testov a nie skutocne mnozstvo infikovanych, tak mortalita  - a teda aj samotny odhad obeti, moze byt podstatne nizsia.  :zubiska:

Je otazne, ci 50 000 obeti to vobec dosiahne v 10x nasobne vacsom Taliansku (ktore je uz za kulminaciou) s najhorsim sirenim nakazy. Pre Slovensko mi to teda pride uplne prestrelene. 

Zverejnené

Ja sa ináč dosť bavím na ľuďoch ako prežívajú túto krízu. Robia si prdel z karantény, z vládnych nariadení, fňukajú, že nemôžu ísť von, nadávajú, že musia čakať v radách pred obchodmi, brblú, že vláda neposkytuje záruky firme, ktorá hrozí prepúšťaním.

Banda rozmaznaná. Neviem si predstaviť, čo by robili, keby vypukla vojna. A nedajbože chemická, či dokonca jadrová.

• Pridať bod 1
Zverejnené

13 nových prípadov.

Mno .. To sa pán novopečený premiér nepoteší, s toho jeho blackoutu takýmto spôsobom nič nebude.

Rýchlo mu dovezte várku nejakých nakazencov spoza hraníc, aby nám mal zase čo oznamovať so slzami v očiach.

Inak.. S tou nákazou sa u nás deje (nedeje) dačo čudné..

Nejak sa to u nás nerozmáha. Si na to nesťažujem.. Samozrejme..

Ale nie je mi jasné prečo, sa to u nás odohráva takto.

Zverejnené

na pricine slabsieho sirenia, resp. menej komplikovanych pripadov, je bud sam vsevedec z TT a jeho odbojarska skupina, alebo je to vdaka vakcine BCG (Bacillus Calmette-Guerin).....zacina sa vytahovat na svetlo sveta uz skoro zabudnuta....

Zverejnené

Nechcem súčasnú situáciu zľahčovať. Karanténa spôsobí iba to, že Gaussovská krivka pravdepodobnosti nakazenia v čase bude plochejšia a maximum nakazených v danom čase bude nižšie. Karanténa má teda zmysel v tom, že kapacity nemocníc sú obmedzené, takže plochejšia krivka pravdepodobnosti nákazy skôr umožní zvládnuť situáciu s poskytnutím pomoci. Karanténa však neznamená, že sa vyhneme nakazeniu, Znamená iba to, že pravdepodobne budeme nakazení v širšom časovom období. Integrál hustoty pravdepodobnosti je však rovnaký, či je Gaussovská krivka úzka a vysoká, alebo nízka a plochá. To znamená, že s pravdepodobnosťou limitne rovnou 1 sa po dlhom čase každý vírusom nakazí. Počet úmrtí je teda rovnaký s karanténou, alebo bez nej, je iba inak rozložený v čase. Tieto matematické úvahy samozrejme platia vtedy, ak by v sa v určitom čase nevyrobilo sérum, na očkovanie. V takom prípade má karanténa samozrejme zmysel.

Napriek tomu ma prekvapuje, ako sugestívne človek pociťuje ohrozenie vírusom a iné hrozby ignoruje.

Podľa:
https://www.hlavnespravy.sk/taliansky-statisticky-urad-vlani-marci-zomrelo-dychacie-tazkosti-ludi-rok-marci/2111576

„V marci 2019 zomrelo na dýchacie ťažkosti 15 189 ľudí, v roku 2018 to bolo 16 220, čo je viac ako počet úmrtí v dôsledku koronavírusového ochorení Covid, ktorých bolo tento rok v marci 12 352.„

Podľa: https://www.teraz.sk/zahranicie/v-roku-2003-zomrelo-v-europe/340216-clanok.html

V roku 2003 zomrelo v Európe na horúčavy vyše 70.000 ľudí

• Pridať bod 1
Zverejnené

A o to sérum predsa ide, matematika je matematika, nie kazdy sa nakazí, to by sme vsetci mali vsetky choroby, co nemáme. A zmysel karantena ma, problem je vsak s ekonomikou.

Zverejnené

robopol

Nakaziť sa musíme všetci. To je kombinatorika. Ak si vezmeš kombinácie, tak je tu pravdepodobnosť že sa stretnú nenakazení s nenakazenými,  nakazení s nakazenými a nenakazení s nenakazenými. A samozrejme pravdepodobnosť prenosu kontaktu nakazení nenakazení. Karanténou môžeš meniť iba množinu prvkov.

Zverejnené

Inak.. S tou nákazou sa u nás deje (nedeje) dačo čudné..

Nejak sa to u nás nerozmáha.

Keď povieš A, povedz aj B, Švajčiarsko a Rakúsko hlásia tisíce uzdravených, ktorí tvoria už takmer polovicu nakazených, čo sa u nás nedá ani zďaleka povedať. U nás sa to šíri podstatne pomalšie, ale o to pomalšie sa aj lieči.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov