Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Chcem sa aj ja podakovat panovi Mikasovi. Ze chodi na tlacovky a je tak uspesny. Ze mesiac od prveho pripadu,dnes budu ludia zo zahranicia musiet ist do povinnej,statnej karanteny. To je hlavicka.   Myslim,ze bol hlavny hygienik,ked este ani koronavirus nebol na svete.

Pan premier mate 49 novych nakazenych,  35 to na isto dostali v zahranici. Ti  dalsi mozno od niekoho co v zahranici bol. Ste hlavicka, myslim, ze tuto nakazu nikdy nebudete mat pod kontrolou. Ste neschopny - taraj.

Podla mna sa ti ludia sami nahlasili,ze by chceli ist do karanteny. Zrejme zamestnanci co tam robili. Nechceli ist domov(nakazit rodinu),asi aj tusili,ci vedeli ze su chori.

Rodina by dobrovolne asi v Gabcikove neostala. Sediet mohla aj doma.

Teda 14 novych nakazenych,ktory su mozno sekundarne,ci tercialne nakazeny,teda myslim, co nebol v zahranici. Mozno su to este lyziari,co su doteraz v karantene a teraz sa otestovali,resp. stat ich bol schopny, ci sami sa dat otestovat.  Teda je to ta jasny dovod na Blackout.

A zvierata dame do karanteny a tie vonku pobehujuce dostanu blackout.

Zverejnené

Treba vystrieľať psov aj mačky. Keď treba bojovať s koronou, tak treba poctivo a dôsledne.

Zverejnené

ja som za....ale iba tie domace....myslim bytove.... :)

Zverejnené

USA je na tom horšie ako všetky krajiny dokopy, oplatí sa pozrieť aspoň posledné vysielanie Johna Olivera, ktorý má Mr. Trumpa a jeho bezva nápady nesmierne rád aj s jeho partou.... správajú sa, akoby sa nič nedialo.... je to pozoruhodné. pomaly majú pol milióna nakazených a tisícky mŕtvych, ale im to ešte nedoplo.

automatické české titulky sú celkom dobre zrozumiteľné

Zverejnené

Mňa by zaujímalo, ako teraz ide prostitútkam biznis. Ktorá bude riskovať, že za ňou príde nejaký nakazený nadržanec? A ktorý nadržanec bude riskovať, že pôjde práve za tou nakazenou? Mali by sme to zistiť od Tomáša, on sa pohybuje (doslova) v tomto biznise a má kontakty.

Zverejnené

Corona virus nie je HIV. Teda prostitutky a prostituti sa dalej bavia. kazda ma nejaku klientelu,dlhorocnu, tam je dovera.Matovic sa aj na hlavu moze postavit oni sa styknu.

Zverejnené

Mňa by zaujímalo, ako teraz ide prostitútkam biznis. Ktorá bude riskovať, že za ňou príde nejaký nakazený nadržanec? A ktorý nadržanec bude riskovať, že pôjde práve za tou nakazenou? Mali by sme to zistiť od Tomáša, on sa pohybuje (doslova) v tomto biznise a má kontakty.

tu je vidiet nevyhoda, ked robis biznis na cierno.... :)

Zverejnené

Podľa Igora Matoviča je prípad ľudí vracajúcich sa z Tirolska dôkaz, že vírus nemáme pod kontrolou. „Prosím vás, nesnívajme o tom, že budeme uvoľňovať prísne hygienické pravidlá a oživovať ekonomiku,“ povedal premiér.

Je jasne ze to podkontrolou nemas a nikdy mat nebudes.

Podľa prezidentky Čaputovej treba v opatreniach pokračovať. „Netreba zľaviť,“ povedala po stretnutí s premiérom Matovičom a predsedom parlamentu Kollárom. Prezidentka tiež víta odporúčania odbornej komisie vo veci obmedzeného pohybu počas veľkonočných sviatkov.

Co to je za informacia - jej dve slova netreba zlavit z coho plodeni dietata?

Zdravotníci ani pracovníci v sociálnych zariadeniach už nepôjdu do karantény po stretnutí s človekom nakazeným koronavírusom. Nové pravidlo hovorí, že musia nosiť respirátor, obmedziť styk s pacientmi a klientmi a musia sa nechať dvakrát otestovať.

Kto by ich nahradil?

Od 8. apríla do 17. apríla Slovensko obnoví kontrolu na hraniciach s Rakúskom, Maďarskom, Českom a Poľskom. Rozhodla o tom vláda. Zároveň určila hraničné priechody, na ktorých je počas trvania dočasného obnovenia kontrol možné prekročiť hranice.

Co to znamena a co robili doteraz?

Vláda schválila zákaz vychádzania cez Veľkú noc. Obmedzenie pohybu bude platné od polnoci stredy 8. apríla, skončí sa v pondelok 13. apríla v noci minútu pred polnocou. Nevzťahuje sa na cestu do zamestnania, nákup pre seba či niekoho iného, cestu do zdravotníckeho zariadenia, pohyb v prírode v rámci okresu či na cestu za starostlivosťou o blízkeho.

Som zvedavy ako mi zabrania ist do ineho okresu,neplanoval som ale pojdem.

Tym ludom kvapka na karbid.

Zacal som pozerat tlacovku po rokovani vlady - tupi z OLANO nastupeny a vojna..

Je to niekto na fotke co neije z OLAno?

Na pelegriniho sa vyhovara ,ze ludia nejdu dobrovolne do domacej karanteny. Ten Cigan prisiel na Slovensko 30.03 odisiel do anglicka a vratili se vcera 05.04. To uz nevladol smer, to vladlo Olano a ######o matovic. Ten cigan sa tu vratil a nakazil ludi za jeho vlady. Zato je zodpovedny a za vela dalsich len a len ######o matovic, a preco vy nemozte ist do ineho okresu a ######o matovic si to vymyslel,lebo kardinalne zlyhal a zlyhava. Ak ho neodstavime z postu premiera,som za predcasne volby.

Ta ###### matovicovska zacina strasit romami. Kazdy vie ze maju najmensiu disciplinu a najmensie hygienicke navyky,vsetko najmenej,ale to sme vedeli snad aj v decembri. A dnes o to ide strasit? Urobil preto nieco aby to tak nebolo, ci len strasi?

Sa chvali slovenskom ,ze je na tom lepsie ,Pelegriniho zatracuje ludi tiez - tak ten vitaz musi byt on.

post-1625-0-63027300-1586198456_thumb.png

Zverejnené

Preco vy Slovaci co ste nikde neboli v zahranici. Matovic si zmyslel. Ze vy sa zijdete na pumpe a tam sa nakazite. Je viac povedat o nom aky je chory covek?

Dam co povedal. Preco nemozte ist do ineho okresu.

Dostal otazku odnovinarky, ci ludia nemozu ist von na chalupy - asi mimo okres.

######o: Ja viem, ze su totaketo pripady,ze by dnes sme nemali ruska na tvari. Je mi luto. Ano, mnoho ludi by chcelo travit nedelu na chalupe. Je to 100-200-tisic ludi na Slovensku. Krizom Krazom na pumpe sa nakazite(preco nezakazeme tie pumpy). Bojime sa skrtnut zapalkou.

Ja chatu nemam - nepotebujem ani sibat. Ale toto nema byt ozaj v blazinca?

Dalej pisem co povedal debo. 

On a epidomologovia sa boja. A Ak chceme si dosiahnut, ze sme premianti v boji proti koronavirusu,tak si to nepokazme.

Jasne ze budu obete,ze nebudu ist moct na pa dni na tu chalupu. Ale radsej nist dnes na chalupu ako neist rok na chalupu.

Som napaty co bude dalej co este dosiahneme.

Ano budu policajti a armada, fizly budu vyhodnocovat ci je to pravda. Ak francuzi na poziadaju a poslu personal - mozno by ich prijal.

Este to dopisem zvysok.

Ked sme mali v piatok ustredny krizovy stab, tak tam boli rozne (asi navrhy) po x hodinach sme dospeli ktomu, je klucove nechat rozhodnut odbornikov.

Uz mam vypite a neviem to precitat posebe,tak koncim S prepisovanim matovicovich taranin. Na zapisovanie musi byt ovela triezvejsi ako len napisat mylienku. Priklad na robenie uctovnictva musis byt plne triezvy inak sa to robit neda. Nie ze to spravis zle, nespravis to vobec. Teda ak si otvorim pivo auto viem soferovat, uctovnictvo - nema zmysel ani otvarat. Das si pivo a skoncil si.

Zverejnené

slimak, len tak medzi rečou... ty skutočne vieš, čo znamená slovo karanténa?

nezastávam sa Matoviča ani nikoho, ale nielen ty, po celom nete už celé týždne čítam, že ľudia netušia, čo to "karanténa" je.
už som tu o tom písala kedysi pred dvomi týždňami, či kedy... absolútne nič sa nezmenilo.

ľudia si zvykli na rúšky, a ani nenazreli do google, čo znamená "karanténa".  a to je u nás hodne oklieštená karanténa,
a npriek tomu neustále brbleš.

krucinál, keby bola nariadená skutočná karanténa, tak je blackpout proti nej jahoda so šľahačkou.
keď je karanténa, tak sa nemáš čo potuľovať z okresu do okresu, lebo chceš na chatu - ok, netýka sa teba, ale píšem to všeobecne.

keď je karanténa, tak máš čučať doma, krucinál, kostoly sú na najväčší sviatok kresťanov zatvorené, ale 200000 slovákov vidí slnko a potulovalo by sa hore dole, s.ať na karanténu.

toto robia američania, lebo nad ich demokraciu nie je, a kde sú? majú najhoršiu situáciu na svete, horšiu ako čína a všetky ostatné krajiny na svete.

keď raz niekto povie karanténa, to neznamená, že dáme rúšku na hubu a cestujeme krížom krážom kdekade na chaty .... pochopil už vôbec niekto, vrátane teba, že je to výnimočná situácia?
alebo taliansky scenár je lepší? alebo americký?

keď je karanténa, tak je karanténa. chýba nám na slovensku pandémia? taká skutočná? môžeme ju mať.
skutočná karanténa je, keď je vonku aj vojsko a ani noha ani sem, ani tam. a nie cestovanie na chatičky, lebo sa nikto neunúval pozrieť, čo to karanténa je.
to, čo tu máme teraz, je čajíček, nie karanténa.

ale môže sa to zmeniť, a dokážu to zmeniť sami blbí ľudia.

Zverejnené

keď je karanténa, tak je karanténa. chýba nám na slovensku pandémia? taká skutočná? môžeme ju mať.

skutočná karanténa je, keď je vonku aj vojsko a ani noha ani sem, ani tam. a nie cestovanie na chatičky, lebo sa nikto neunúval pozrieť, čo to karanténa je.

to, čo tu máme teraz, je čajíček, nie karanténa.

ale môže sa to zmeniť, a dokážu to zmeniť sami blbí ľudia.

Niekolko krat si sa pytala co je karantena,ci to ludia vedia co toje. Ak viem teraz si nieco ku  karantene aj napisala. A je na to dvovod? Podla mna ludia na Slovensku sa spravali ovela zodpovednejsie ako aj politici(matovic, Pelegriny, hygienik) aj zodpovednejsie ako lekari. 

A ak to nechape Matovic tak to pochopi. Bude smutni klesnumu preferencie.

Ak matovic doteraz a hlavny hygienik nepochopil, ze nakaza ide zo zahranicia - je ######. Dnes  tu nakazu sa neda znicit podlamna ani spomalit, ma vtom prsty aj hygienik aj Matovic. Mozu sa medzi sebou chvalit na tlacovkach od rana do vecere. Uz to vies len spomalit. Ale to riesenie nieje. Pred dvoma tyzdnami som nechapal ludi co rozpavaju, nezomries na covirus zomries na hlad. Na tie dva tyzdne to malo vyznam, kludne aj ku koncu velkonocnym sviatkom,a nestykat sa. Teraz prichadza ekonomicka kriza. A tam ti karantena nepomoze.

Teda ze sme premiantmi - to je minulost. Budeme loosrmi. O tom rozhodol Matovic. Atie babky na fotke vyssie. Rozhodli tak to maju. Sa budem cudovat ak Sas poslanci podporia tuto vladu.

Zverejnené

bordel je verejná prevádzkáreň ako každá iná, čiže predpokladám pri vstupe štandardnú procedúru - zmeranie teploty, dezinfekcia, ochranný návlek... akurát sa to neaplikuje na ruky, ale na inú časť tela, vrátane merania teploty :D

Zverejnené

Blbi ludia - ty sa nakazia skor(ich rodiny prislusnici ci oni sami skor budu umierat). My menej blby neskor.  nejde to zastavit. Ak nezastavis hranicu a mesiac to neurobili. cigan prisiel 30.03 a 05.04 z anglicka,kto je tu blbi?Cigan, Ja, ty ci Pellegrini, ci matovic a higienik?

Zverejnené

Ak by to matovic spravil hned ,mohol by zabranit sireniu. Matovic  nic nerobil a tyzden strasi - mne pride za psychopata.  Blackout. Ved aj dnes sa pochvalil ze vlastne ten blackaut dosiahol. 

Ak takto aj vtomto pripade matovic chce fungovat - 4ministri vo vlade za to neboli. Ak takto chce fungovat. Nech nefunguje - takto sa neda.  On ma vacsinu ministrov - teda ako ficovi ci-jemu to tam prejde. Ja som ziadnu z koalicnych stran nevolil bol com medyi timi 700 000. Ale ak takto tak nie. Ludi jefbat zato co nespravil premier?  Jefbat treba premiera a nie ludi. A ######fat ho hned do velkej noci. Neschopny pada.

Dnes dakuje neschopnemu hygienikovi? Dakujem aj ja ze dalsie 3mesiace budem mat zakaz ist do susedneho okresu, ma bude te cez mobil sledovat, a inak na kokfot sa pripravite  Nosit pri######ane ruska. Kludne si moju mozem vymenit skymkolvek aj tak je nefunkcna - ci tam je virus. Nefunnckna bola hned. 

Ale ano treba nosit rusky. Ja od zajtra na to ######dem.

--------------------

este raz tu napisem ,my sa tu disciplinovane spravame mesiac a vcera mu tu prisiel zo zahranicia obcan nakazeny do osady? Coto je za ko..cjoja aj z higienikom? A dne ti dvaja sa potlapkavaju po pleci. Co ine ako vyhadzov, co ine?

A ak toto je normalne tak co ludia  sa spravali disciplinovane asi co budu robit? Ked vidia takeho premiera a higienika. Nechal ich mesiace nakazit a potom robi teatro.

Premier by mal skoncit,aj higienik a ked to tak nebude ci bude aj tak to je jedno,nakaza sa bude sirit. Obmedzovat sa ujom je na vas.

Zverejnené

co tu vyplakavas....ked som pisal, ze cela opozicia je iba zhluk neschopnych buniek (mafian, podvodnik, psycho, zhuleny), tak ma tu isli (vratane teba) zozrat.....tak si to teraz vsetci vychutnajte aj s tou pandemiou, co ma na svedomi bruselska byrokracia a WHO....dobru chut... :(

Zverejnené

Ja nevyplakavam. Ja dam nazor verejne. Ja si s matovicovim zakazom na vychadzanie urobim svoje(uz len z povinosti, pojdem do prirody,na hranicu okresu). Ty si nikdy proti svojim nic nenapisal.

Zverejnené

a co som mal poti nim pisat?....ja som ich volil podla programu a oni sa ten program snazili viditelne naplnat...takze nebol dovod...ale ja som aj o nich pisal negativne napr. ked sa Danko prezentoval nazormi, ktore niekomu upierali pravo na svoj nazor a jeho verejnu prezentaciu....tato skupinka pod vedenim klauna z TT sa ani neunuva dodrziavat prava zarucuje ustava SR....

Zverejnené

a Mistrik si tam isiel iba doplnit minute eurace v prezidentskej kampani.....vlastne aby splatil vydavky sponzorom....

https://www.freespace.sk/tema/6171-sars-cov-2-covid-19-koronav%C3%ADrus/strana-31?do=findComment&comment=283446

tu je "obetavec" a jeho spoved na dnesnej tlacovke o "zarabani penazi....

https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/547795-nazivo-premier-matovic-o-aktualnej-situacii-s-koronavirusom/

....ak este niekto pochybuje o tom, ze Mistrik je iba "zlatokopka", tak si nevidi dalej od nosa.....isiel do "prvej" linie, aby vratil sponzorom z ESETU pozicane na prezidentsku kampan.....dakuje za minisky obetavcom tu diskutujucim.....

Zverejnené

Ak mas pravdu ,co pochybujem, zahravat sa - inak matovic sa zahrava velmi. Ak vyjde nejaka korupcia v ten den matovic skoncil.

Zverejnené

nepochybuj....urcite mam pravdu.... a en klaun z TT skoncil, len mam obavu, ze za jeho Velicenstvo Klauna prveho, tam moze docestovat dalsi rytier od Cervantesa.... :(

Zverejnené

Štatistika je definitívne na framforce. Keďže začali "karanténne" zariadenia "fungovať", a veľa ľudí sa nakazí podľa všetkého práve v nich.

Doporučoval by som tým občanom, ktorý uvažujú že sa vrátia na Slovensko, nech si to radšej rozmyslia. Strčia ich po návrate automaticky "karantény", a tam chytnú nákazu ešte skô, než keby zostali za hranicami.

Zverejnené

Nechápem prečo tu toľko špičkových virológov zabíja čas, keď čítam tie vaše príspevky, tak sme už mali mať dávno po pandémii.

• Pridať bod 2
Zverejnené

nie je pomoci, ľudia sú drbnutí.

ako som písala tam vyššie.... zvykli si na masky ako psy na náhubok, a myslia, tupými hlavami, že majú vyhraté a prechcali chorobu.
úspešne napodobňujú práve taliansky scenár.

nadávať na Matoviča a používať mozog sú nakoniec predsa len dve veci.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov