Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Švédsko je poslednou krajinou v Európe ktorá neprijala mimoriadne opatrenia.. Reštaurácie a podniky otvorené, školská dochádza beží normálne, ľudia chodia normálne do práce.

Mnohý ich za to chválili a tvrdili "dá sa to aj inak, opatrenia u nás sú prehnané, je to zbytočná hystéria a panika.."

Asi to už dlho nevydrží.

https://www.dn.se/nyheter/sverige/coronakrisen-2-april-det-behover-du-veta/

Za posledné tri dni sa situácia veľmi zhoršila.

https://www.dn.se/sthlm/interna-larmet-intensivvardsplatser-kan-snart-vara-slut/

Všetky lôžka JISky v Štokholme sú už pomaly obsadené, a miesta sa minú podľa všetkého cez tento víkend.

Zverejnené

Fakt sa radšej modlime k hocičomu podľa osobného vkusu..

Aby sa to rýchlo zlepšilo, inak všetci zdravotníci na Slovensku zalezú do karantény, len čo si pri nich niekto uprdne, a nebude nám mať ani kto tlak odmerať.

Ďalšia nemocnica odstavená, len čo "doktori" zbadali pacienta..

Tentoraz v Žiline 62 zdravotníkov mimo službu..

https://www.cas.sk/clanok/965637/toto-tu-este-nebolo-muza-hospitalizovali-v-nemocnici-v-ziline-pre-ine-problemy-neskor-zistili-ze-je-infikovany/

Zverejnené

Co tak menej skvelych napadov a skusit to co treba,   testovat a dosledne kontrolovat karantenu.   

Take zvucne budovatelske heslo.  :zubiska:  Ako keby sa to vzajomne vylucovalo.

Ak ale opatrenia sposobuju 1000 umrti mesacne (moze to trvat aj roky), tak mozno je treba prave sirenie urychlit a nie brzdit doslednym dodrziavanim karanteny- pokial je pravda, ze to nejde zastavit.

Skvelych napadov treba co najviac, je hlupe ich odmietat na zaklade pocitov. Samozrejme je mimoriadne hlupe ich len na zaklade pocitov presadzovat, ako to robi Matovic.

Zverejnené

Ináč neobávam sa ekonomiky, aspoň čo sa týka rúšok, u nás si registrujú domény jak draci, čo majú nejaký súvis s pandémiou :D

Zverejnené

K dvom scenárom I. Matoviča by preto mal pribudnúť aj tretí, možno najrealistickejší. Miesto „blackoutu“ začať rozmýšľať o postupnom zavádzaní opatrení na normalizáciu ekonomického života.

Dvaja najvacsi "panikari" ja a alamo,sme aspon zato aby sa premyslalo na zavadzani opatreni,ktore maju viest k normalizacii zivota. To tu uz nik nic negarantuje?

Vcera matovic blabotal, ze deti pojdu do skoly asi az v septembri(resp.ze v tomto skolskom roku nie). Naco to ? Vcera a dnes, zena vyplna viac hluposti pre skolu,ako mozno pred dvoma dnami posielal testy. Ona ma tu slabsiu triedu - 13 ziakov co su na nete,odpisuju jej tri. Ucitelka(anglictiny) co uci mojho syna(zenina kolegina) - ci toho nieje vela(ze ini rodicia jej davaju taku spatnu vazbu),zena,ze je trosku pozadu,ale ze on je sikovny - ako dobry ziak,ale ze na slabsich to vela moze byt.

Inak aj deti vcera,ze uz asi nepojdu,len v septembri do skoly, dcera bola smutna, syn trosku tiez. 

Teda tie opatrenia maju vyznam, ked sme nevedeli kolko je u nas chorych,netestovalo sa. Neboli prostriedky pre lekarov, neboli nemocnice pripravene - tie ani neboli,ani nebudu. Dame im mesiac cas. OK. 

Maju zabezpecene hranice? Po troch tyzdnoch nie? Idu repatriatni a navratilci  do vlasti karantenu v hoteloch a po 7 dnoch aspon jeden test? Aby oni sami si boli isty,ze v case testovania boli zdravy?  Nie nemame zabezpecene hranice? Tak vsetko co sa dosial udialo bolo zbytocne.

Zverejnené

Mne je najviac ľúto ľudí, čo musia naďalej robiť v továrňach, stačí, že je tam jeden nakazený, ani nevie o tom a budú to mať všetci. Práve tomuto mal blekaut zabrániť.

Zverejnené

Vsetci to mat nebudu. A snad preziju. Takci tak to skor ci neskor dostanu.

Teraz som dcere tlacil,tri testy. Mam tlaciaren, a co tie deti co nemaju tlaciaren? Synovi do obeda, bolo to len 5 stran. Urobia si test vyplnia to ofotia a poslu ucitelke, ci na mobil cina meil ci kde. Da sa takto ucit? 

Ked ministersvo skolstva nic podobne ani ako testy pre ucitelov nepripravilo? Ako ich maju ucit z domu? Vcera,zena ze sa bude musiat naucit urobit, neviem ci video konferencie, ci  robenie powerpointov, ci co? Aj keby to zvladla, naco je to dobre, ak sa ucit budu 3 deti z 20?

Zverejnené

Vláda schválila plán riešenia boja proti rozšíreniu ochorenia Covid-19 v marginalizovaných rómskych komunitách.

Jedným z opatrení je testovanie ľudí vo vytipovaných 33 osadách.

V piatok sa s ním začalo v Jarovniciach, nasledujúce dni sa bude pokračovať aj v ďalších obciach.

Pri testovaní v osadách pomáhajú aj ozbrojené sily.

https://presov.korzar.sme.sk/c/22375658/v-jarovniciach-zacali-s-testovanim-ludi-z-romskej-osady.html?ref=trz

Pustili ich bez karanteny do osady, bez testu? Teraz  sa na vsetko mozu....

Ak je to aj dnes mozne prejst hranice len tak, vsetko co robime je zbytocne. Plytvanie peniazmi a to uz nezastavime. Doteraz mali 3 tyzdne robili hovno. mame hovno.

Ruska si televiznych studiach mozu davat, davaju si to aj zdomu na viedeo rozhovori. Tam im je to naco dobre, naco to dosial bolo dobre?

https://presov.korzar.sme.sk/g/155776/testovanie-v-jarovniciach?gref=https%253A%252F%252Fpresov.korzar.sme.sk%252Fc%252F22375658%252Fv-jarovniciach-zacali-s-testovanim-ludi-z-romskej-osady.html&photo=p6212652

Keby ich poodchytavali na hraniciach hned,malo by to vyznam. Kludne deti mohlli chodit do skoly. Dnes. Sa nakazime a bude pokoj.

------------

Minister hospodárstva Richard Sulík (SaS) chce dnes na krízovom štábe navrhnúť otvorenie predajní automobilov. Tvrdí, že majú veľmi nízku koncentráciu ľudí, sú veľké a je ľahké dodržať v nich vládou nastavené pravidlá predaja.

Tak mozno dnes auto niekomu chyba. Ale tiez nechapem,preco ich museli zatvorit.

Zverejnené
Hlavný hygienik Ján Mikas povedal, že Veľkú noc považuje za rizikovú kvôli tomu, že sa ľudia budú zhromažďovať na jednom mieste. “Bolo by vhodné, aby občania dodržiavali opatrenia ako doteraz. Nikto nechce, aby sme tu mali scenár ako Taliani a Španieli.”

A pustanie romov do romskych osad doteraz nepovazoval za rizikove? Ak nie naco dnes nieco pusta. 

Matovic o niecom bluzni z Velkou Nocou. Ta ma byt az na dalsi vikend. Ak chce branit niekmu v pohybe, z hocijakeho dovodu v ramci krajiny(a dosial sa tu spravali ako spravali - aj tisicky ciganov sa vratilo zo zahranicia do osad - a im to bolo jedno) asi to nedopadne dobre. 

Ja nemam nikde naplanovane ist, ale ak ma fizel zastavi ,ci mi v niecom bude branit,kvoli nejakemu matovicovi tak to bude mat tazke. Ked cez hranice pustate ludi. A Vozite. A za uplatky.

Vedla u susedov je pri stole 6 ludi. Doteraz tam bol sam dochodca. Sam co tam byval. Semtam prisiel za nim syn s vnuckou. Ja im ta zle vobec nemam. Ja som tiez otca nevidel 3 tyzdne. Dnes prisiel,aj ked som mu povedal,ze prid az v sobotu.

Urob blokadu v Bratislave. Ti ludia co im zakazu aj tak pojdu von v ramci Bratislavi. Na tych par 10 miest do prirody. A preco by nemali ist? Bolo by rozumnejsie aby isli na muransku planinu,tam nestretnu nikoho,chcu ich v Bratislave,stretnu sa stovky v Bratislave. 

12 okresov na Slovensku nema ziadneho nakazeneho a Matovic sa pripravuje a blabota o Blackoute. Inak aj naco su nam dnes ruska? Ludom su nanic, kaslu nane,maju ich podkrkom(pospinia ich a ponatahuju gumicky,vtedy ked ich budu potrebovat ichmat nebudu). Ale vtedy keby sa tu nieco sirilo boli potrebne,ale ludia mozno ich potom budu nosit. Ludia sa mi zdaju ovela rozumnejsi ako politici.

----------------

Teda dobre Droba co spravil a zatvoril stredne skoli a potom aj Bratislava(zakladne a skolky) dobre - malo to zmysel. Ruska maju zmysel v Bratislave. 

Inde to zmysel nemalo. Ale to vieme spatne.   Ze doteraz mame nakazenych len do 500 ludi. To aj nemocnice musia zvladat. Dobre radsej sa vystrasit. Na dva tyzdne,kym nezistim fakt, dalsie dva tyzdne dobre nech sa pripravia nemocnice. Aj nova vlada. Ale dlhodobo to nema ziaden vyznam. 

Za tie 4 tyzdne mali mat vychytanych vsetkych a po velkej noci kludne mohli aspon trosku fungovat aj restauracie - bude menej ludi, teda aj tak problemy mat budu. 

Restauracia v priemere vydrzi 2 roky - velmi rizikovy sektor. mne zahucali dve.

--------

O tyzden kludne otvorit hranice s Ceskom,tam im to tiez klesa.

Počet obětí nákazy koronavirem ve Velké Británii za poslední den vzrostl o rekordních 684, celkem už nemoci podlehlo 3605 lidí. Nakažených je 38 168.

Za tyzden sa dopracovali kde taliani za tri tyzdne - budu predatory. V anglicku mi zije brat. V jeho okrese je cca 200 nakazenych  z cca 150 000ludi. Ale je to blizko Birminghamu a caventry. Ak si dobre pamatam. 

Teda ti co umieraju - su vo velkym mestach.  Ako aj v USA to bude umierat. Vo velkych mestach. 

Na vidieku to bude mozno kludne. Aj v USa, Aj v Anglicku, Aj na Slovensku.

Zverejnené

Čítam, že v Jarovniciach začnú testovať cigánov. Ale myslím, že skôr sa tie osady budú musieť uzavrieť, ideálne plotmi z ostnatného drôtu a okolie bude strážiť armáda. V týchto osadách, kde je plno špiny a smradu, sa vírus bude šíriť ako muchy na mede. Toto je prakticky nezvládnuteľné. Silne pochybujem, že osady odolajú nákaze.

Ale zas na druhej strane, keď Cigáni od mala žijú v osadách v špine, tak môžu mať odolnú imunitu. A navyše v osadách behá plno malých harantov, starých cigánov je málo, takže tých úmrtí tam môže byť minimálne. Bude zaujímavé sledovať, ako sa tam vírus bude šíriť, či obdobným spôsobom ako v iných komunitách, alebo inak.

• Pridať bod 2
Zverejnené

teraz som telefonoval s kamaratom tym riaditelom. Ze uz vie co je Home oficce a co som rozpraval ako to je,je tam dva dni. Ale robotnici chodia do prace. Tak som mu porozpraval ako analytici iny co ako si myslim. Co pisem aj tu. Ako to vidim.

On mi povedal, ze jeden je v trinast poschodaku(aj fotku som tu v minulosti dal) ,zo zahranicia sa vratil a su s rodinov v byte. Zije tam asi inych 60 rodin.

Zverejnené

Otázka sú Veľkonočné sviatky.

Ak ľudia nebudú sedieť doma ale hromadne sa navštevovať, mohlo by to ten priaznivý trend pokaziť.

Ja bývam v malej obci. U nás sa ľudia poväčsinou zaklínajú že do domu žiadnych oblievačov nepustia a sami nikam chodiť nebudú.

Ako s výhľadom na Veľkú noc, vypadá "u vás"?

Zverejnené

Ja oblievaca okrem krstneho otca som nevidel niekolko rokov(jeho syn aj dcera boli na lyzovacke v taliansku a asi nestihli do ciech odletiet z Bergama do Brna, som mu povedal,ze neber to na lahko,ze to je pruser, do Brna priletelo posledne lietadlo v stredu oni sa mali vratit stvrtok). My sme stale chodili do prirody. Takto nielen ja. To robili svagrovia, ci svokor. Ludia chodiaci do kostola. 10 rokov sa neoblievame. 4,5 krat snimi som bol v prirode. 

https://dennikn.sk/1836766/scenare-pre-bratislavu-od-odvratenia-pandemie-cez-stovky-obeti-az-po-kolaps/?ref=mpm

game, vies nam to sprostredkovat?

Dva z troch scenárov sú podľa autorov pravdepodobnejšie – prvý je udržanie pandémie v miernej sile a s pár pacientmi v nemocniciach.

Druhý scenár, len trochu menej pravdepodobný, hovorí o trvaní pandémie 8 až 12 mesiacov. Autori ho označujú za hranične negatívny. V nemocniciach by v jednom momente bolo aj viac ako tisíc obyvateľov Bratislavy a mohlo by to znamenať celkovo aj stovky obetí v hlavnom meste.

Tie scenare su tak vzdialene od seba ,ze aspon jeden znich isto nieje pravdepodobny.

Ucitelky aby nemuseli vyplnat nejake blbe . nech ich pustia do skoly. Kazda nech si najde nejaky miesto kde svieti slnko a ich tam uci. Deti ktore sa budu chciet ucit nech pocuvaju a ucia sa, a tie co nie nech si pustaju sarkana.

Zverejnené

Ak ľudia nebudú sedieť doma ale hromadne sa navštevovať, mohlo by to ten priaznivý trend pokaziť.

Ja bývam v malej obci. U nás sa ľudia poväčsinou zaklínajú že do domu žiadnych oblievačov nepustia a sami nikam chodiť nebudú.

v našom valale sa oblieva už viacmenej iba mládež, ale netuším si odhadnúť, ako sa k tomu postavia tohto roku. k nám domov aj tak nechodieva nikto.

Zverejnené

v mestách sa už roky nechodí polievať, resp. semtam nevycálaná mládež, tak predpubertálna, ale ani tam nejde o polievačku.

dlhé roky sa z miest buď odchádza na celý víkend kamsi na do teplých krajov, alebo sa zamyká a neotvára nikomu, dokonca ani na návštevy rodiny. každý je rád, že je rád.

ovšem klopačov je rok od roku menej, resp. už ani neexistujú.

... pred 25 rokmi ešte chodili cudzie decká sem tam klopkať, predlhé roky sme to už nezažili. pred 25 rokmi mládenci putovali s vedrami a trojmetrovým šibákom po meste, nič také sa nedeje už predlhé roky.

ba čo viac, cez veľkonočné sviatky sa okrem okolia kostola a cirkevných osláv mestečká spravidla vyľudnia - a deje sa to dlhé roky.

už roku 2007 či 2008 sme boli doma u mamy, a na veľkonočný pondelok som sa vybrala pofotiť mesto.... aha, tu je to, v Galérii:

https://www.freespace.sk/fotogaleria/album/215-sala-marec-2008/

motala som sa v centre celé hodiny, a nestretla som okrem pár holubov a jednej mačky ani živú dušu.

nebojím sa toho, že cez veľkú noc budú ľudia blbnúť. neblbnú už celé dlhé roky tak či tak.

Zverejnené

Mam jedneho klienta. Minuly rok na zaciatku v banke dlhoval 11000. Synove peniaze ze 0,5%. Ja ti pozicim,pozical som mu 15 000. Lebo som ho bral sa slusneho cloveka,ak si pozicia vrati stale si to o nom myslim. 

Na konci jesene dostal silny infarkt.  On nemusel ani to prezit. A dnes corona. Ja som mu chcel pomoct. A v podstate je mozne o tie peniaze som prisiel. Majetok ma - ak je slusny mal by to vediet splatit. Ale je mozne ze mi to nevrati. Robi veci co nikdy neurobil. Dostal pokutu od inspekcie prace 2000 za neprihlaseneho zamestnanca - nikdy 10 rokov to nespravil. Zavolal,prihlasil som ho, ja to uz robim za darmo aby nik uz nedostal 2000 pokutu.  Ale oni  to nepoznaju. 

Ked bolo pre neho najhorsie, ci je dnes ta korona - -ze umierajuludia - peniaze ma nezaujimaju. Ale neskor splatit by to bolo. Ja som chcel zarobit - banke platil 8% ja som chcel len 3,5%

Zverejnené

od roku 2014 upozornovali vedci na nieco podobneho....ziaden z kompetentnych to nejak nebral vazne....lebo peniaze....aj cela WHO je politicky orientovana a vobec neplni to, na co je zriadena....znovu plati, lebo peniaze.....EU drzia pokope iba peniaze a nie deklarovane "europske hodnoty"... jedine ak by tie "europske hodnoty" boli peniaze....hm....co vzhladom k cinnosti oboch byrokratickych zdruzeni (WHO a EU), je asi pravda..... :(

v mestách sa už roky nechodí polievať, resp. semtam nevycálaná mládež, tak predpubertálna, ale ani tam nejde o polievačku.

nebojím sa toho, že cez veľkú noc budú ľudia blbnúť. neblbnú už celé dlhé roky tak či tak.

ten klaun z TT si mysli, ze vsetci uvazuju ako on....

Zverejnené

Siestaci mame anglictinu dve triedy vyjdu na luku a s jednou ucitlekou, ci aj druhou,ti co sa chcu ucit sa ucit budu a zobrat este jednu(asistentku) co bude s ostatnymi detmi pustat sarkana.Jedneho rodica,co bude nanich vsetkych davat pozor. Zodpovednost ziadna - kopacku moze dat(bude stacit raz,ten co potrebuje dvakrat ,ci trikrat vymenit,to uz bude asi sadista). Jednu kopacku pochopim, ale ten clovek musi byt uz zdrteny a sam odide.Viac problemov ako s jednym rodicom si nebude robit.

Ten prvy rodic, tomu druhemu(comu kopol dieta), dobre nezvladol som to ospravedlnujem sa, dam ti 100 eur a dalsi tyzden budes na deti dohliadat ty. Ale aby sa kopnutie neopakovali zvysoval by som cenu 2,5krat. Teda dalsi ak kopne ma pokutu 250. Samozrejme ta cena nieje na vykupenie,komu nebude stacit 250,mu stacit nebude ani 100.Teda zobere sto dokope toho co mu kopol dieta a bude to robit za 250. A cakat ktoho dokope 7krat viac(toho rodica). Teda cena ostane na 100 a rodicia sa budu snazit,aby deti boli spokojne, ci nebudu mat deti. Kto by chcel za pankharta bitku?

instituovat to ani neviem. Teda je to chory vymysel. Ale ak sa mojim detom nieco stane - tiez budem len zufali, neviem ci by som prisiel za rodicom co by to spravil mojim detom. Ak tak by to muselo byt hned.

Trvale nasledky a to hned nevies. 

Preto chcem aby chalan bol silny aj dcera a chalan je papek. Aby som sa o neho nemusel trapit. Ale chalan aj ked papek je on aj silny je. Ze jemu po papule len tak niekto aj o dva roky starsi neda. Aspon myslim,nieco vie spravit so svojim skeletom. Ale on je aj socialne znamy. Ze ma vela kamaratov v roznych zanroch. Keby nevedel, ci nechcel, mu pomozu deti ci starsie ci mladsie zroznych oblasti.A vtej situacii ak sa ocitne tam bude jeden ci mladsi ci starsi a povie dajtemu pokoj. Toto iste spravi aj syn.

Moj syn je oblubeny medzi detmi, ja som bol tak pri polovici triedy. On pozna strasne vela deti. Nas bolo vela v rocniku mozno 400-500,nepoznal som mladsich starsich( z rocnika mozno 100). Synov rocnik le asi 150-200 deti ale on pozna skoro vsetky rocniky o tri roky dole a hore. Pozna mnohonasobne viac deti ako ja.

Ja som ani nechcel spoznavat vsetkych. Spoznal  som niektorych a 3jami ostali ako kamarati. Za mesiac v karantene ti zavola jeden. Toho co som videl pred tromi tyzdnami.

Zavidim synovi ,ze pozna tolko deti. ma sancu si vybrat lepsich a viac kamaratov. Alebo zavidim mu ze vie nadvazovat priatelstva aj do buducnosti. Najde si snad lepsich. Ale na nikoho sa nevisere.

Stari preco ho beru snimi hral divadlo, hral futbal - bol papek zabranil ale nahravky im daval ja neviem mozno aj maliar si ho vsimol vie kreslit. Mozno nejakeho starsieho sa zastal. Jeho deti maju radi. na mne sa smiali,ale jeho respektuju. Si myslim. Mozno tak nieje.

Zverejnené

co mi to len pripomina?....nejako podobne sa spravala aj Merkelova, ked vitala najazdnikov z vychodu s otvorenou narucou.....V 4-ka bola proti a nakoniec sa ukazalo, ze ma pravdu......ruska za zacali presadzovat vo V 4 - ke formou povinnosti a nakoniec sa ukazalo ze zasa maju pravdu.....o com to svedci?.....

• Pridať bod 1
Zverejnené

BRATISLAVA. Odklad termínu na podanie daňového priznania môže podnikateľom spôsobiť problémy, hoci zámer vlády bol najmä pomôcť.

Tí, čo priznanie podali do konca marca a splnili si tak svoju povinnosť, budú na vrátenie preplatkov na dani v máji čakať zbytočne.

Najskôr sa ich podľa schváleného zákona z dielne ministerstva financií dočkajú až po skončení pandémie. A to môže byť kedykoľvek. Peniaze, ktoré by sa im teraz hodili, im tak budú chýbať.

„Lehota na podanie daňového priznania sa posunula na koniec nasledujúceho mesiaca po skončení obdobia pandémie, ak si daňovník túto lehotu nepredĺžil,“ vysvetľuje daňová poradkyňa Alica Orda Oravcová.

Stat svami vzdy vy....Preto musito robit inak. Ja som podal a zaplatil.

Zverejnené

ruska za zacali presadzovat vo V 4 - ke formou povinnosti a nakoniec sa ukazalo ze zasa maju pravdu.....o com to svedci?.....

Akurat ze Polsko a Madarsko nemaju prikazane rusky, ty V 4.  ...o com to svedci?....

Zverejnené
Igor Matovič na Facebooku vyhlásil, že tieto Veľkonočné sviatky budú „veľmi iné“. „Odpadne pozlátko a dostaneme všetci šancu pochopiť ich podstatu… a je len na nás, či sa nám bude chcieť.“

Co to nejde slubovat svojmu decku a svojej zene co sa serie do mojho zivota.

Igor matovic,tie sviatky budu presne take ake si ich spravime a teba do nich nic. Ty sa staraj o statne urady. Aby neo######avali ludi.

Odklad termínu na podanie daňového priznania môže podnikateľom spôsobiť problémy, hoci zámer vlády bol najmä pomôcť.

Tí, čo priznanie podali do konca marca a splnili si tak svoju povinnosť, budú na vrátenie preplatkov na dani v máji čakať zbytočne.

Vyje..trtkat z ludmi Heger aj ty ste planovali od pociatku. Takze len ###### - ujo vam druhy krat naleti. Strcte sa.

To ye Heger ide oklamat ludi som videl na nom asi tri dni dozadu na tlacovke. Nevie klamat. Ale je to luzer.

Presne ako povedal informator, co riesili ako prvy zakon? Nieco o sledovanimobilov? A naco je to dobre,ked nevedia ani testovat? Takze zakon zrusit a dalsi predkladat,len ked nebudete klamat. Este raz KLAMAT: MATOVIC:

Klamarik Heger hlada odpoved. Urobis to podla zakona a on ti nevrati peniaze. 25 minuta. jeden ti bude diktovat co budes robit na velku noc, druhy ti ukradne peniaye,dobra dvojka.

https://www.ta3.com/clanok/1180105/tb-i-matovica-a-e-hegera-o-odlozeni-splatok-po-dohode-s-bankami.html

Zverejnené

Asi ďalší dôvod, prečo sme na tom lepšie ako západná Európa..

https://www.lidovky.cz/domov/je-vychodni-evropa-odolnejsi-vuci-viru-zeme-s-historii-povinneho-ockovani-proti-tuberkuloze-trpi-nak.A200403_201408_ln_domov_rkj

S plošným očkováním proti tuberkulóze přestala většina vyspělých států. Některé dřív, jiné později. Nová hypotéza ukazuje, že ty, jež k tomu dospěly mezi posledními, by nyní mohly mít výhodu v boji proti nemoci Covid-19. Česko univerzálně proti TBC neočkuje teprve od listopadu 2010.

Vědci argumentují několika studiemi z nového tisíciletí. Podle nich má takzvaná BCG vakcína jeden vedlejší pozitivní efekt – celkově posílí imunitní systém, takže je až o třicet procent výkonnější proti infekcím jakýmkoli patogenem. Tedy i proti virům.

..

Na Slovensku bolo povinné očkovanie proti TBC, zrušené až v roku 2012..

• Pridať bod 1
Zverejnené

https://domov.sme.sk/diskusie/dpl/28218984/ak-nie-blackout-tak-co-ine-dodrziavat-pravidla-a-viac-testovat-vravia-experti.html

V súvislosti s tým, čo som sa dozvedel včera, ma napadlo jedno riešenie celej corona krízy, ku ktorému nikto asi nebude mať odvahu, ale bolo by to asi najoptimálnejšie a najrýchlejšie riešenie.

Boli sme skupina 6 lyžiarov v Tirolsku, kde sme sa nakazili koronou. Včera nám prišli výsledky testov, 5 sme negatívni, jeden je pozitívny. Ak by ten jeden nebol pozitívny, ani by sme nevedeli, že sme to mali, lebo sme si mysleli, že sme len prechladnutí. Štyria sme mali stratu chute/čuchu a/alebo zvýšené teploty okolo 37,5. Len ten čo je stále pozitívny mal 38,6, aj to len jeden deň. Ešte podotýkam, že sme všetci dodržali karanténu. Máme vek od 25 do 50 rokov. Zhrniem závažnosť prejavov choroby: dvaja bez príznakov, traja úroveň prechladnutia a jeden (ten stále pozitívny), úroveň chrípky. A teraz k tomu riešeniu: Ak by sa cielene rozšírila nákaza len u zdravých ľudí vo veku do 50 rokov tak, aby každý zostal v karanténe a nenakazil staršieho/chorého, straty na životoch by boli blízke nulovým a choroba trvá len pár dní. Dosiahla by sa imunita tejto časti populácie a pri cca. 60% imunite populácie koeficient šírenia klesne natoľko, že pandémia automaticky končí. Ešte jeden postreh. Nás 5 nebude zahrnutých v štatistike nakazených, lebo sme negatívni. O test sme žiadali hneď po návrate 14.3. ale nespĺňali sme vtedajšie kritériá, tak nás odmietli testovať. Po neustálom urgovaní z našej strany nás napokon otestovali až 2.4., keď už sme okrem jedného všetci negatívni (zdraví sme boli už pred vyše týždňom).

V Cechach si dovolia dokonca papiernictvo otvorit,nase mozgy premyslaju o blackoute.  Necital som clanok,ale berem ich za Matovicovych stlacacov gombika, debilov.

https://dennikn.sk/1837243/matovica-by-media-kritizovali-aj-keby-len-cital-bibliu-co-si-o-vypnuti-slovenska-myslia-poslanci-olano/?ref=mpm

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov