Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

- vyháňajú vírus alebo liečia príznaky a dôsledky napadnutia vírusom?

- a vírus skape či zostáva?

- zostanú tí ľudia imúnni či len jednoducho už nemajú v sebe vírus?

- môžu ho o rok dostať znovu s jemnejšími príznakmi?

- tí ľudia, ktorí ho majú, ale nemajú príznaky, ani nevedia, že ho majú - čo sa deje potom s vírusom ďalej?

- zostane v nich?

- či to prechodia ako chrípku a najbližšie ten vírus dostanú zasa?

- či ani z nich ten vírus neodíde?

Vela veci o COVID-19 zatial este nevieme. Poznanie sa komplikuje chaosom: ak dnes vedec napise studiu o COVID-19, tak ma garantovanu citatelnost, bez ohladu na to, ake capiny popisal. Takze sa produkuje plno pochybnych studii, ktore sa tazko odlisuju od tych relevatnych. Chyba mi nejaky centralny tym, ktory by zhromazdoval a vedecky analyzoval dostupne informacie o koronaviruse a produkoval vystup OVERENYCH vedeckych faktov aj vo forme zrozumitelnych doporuceni typu rusky ano/nie.

Pokial viem, samotny boj s virusom sa nechava na imutny system, liecba spociva v poskytnuti dobrych podmienok pre tento boj, co zas ale nie je len "liecenie priznakov".

Ak boj vyhra clovek, virus bezne "skape". Su vinimocne pripady virusov, ktore v tele zostavaju aj po vylieceni (herpes), dokonca mame nejake pozitivne testy na COVID-19 aj u vyliecenych, ale to moze byt aj chyba merania.

Rovnako bezne clovek ostava po prekonani nemoci imunny, ale su zname vinimky pri inych virusoch. Ci ho dostanes o rok zavisi od toho, ci dokaze mutovat ako chripka. Zatial to nastastie vyzera, ze skor nie, ale zase to este nevieme naisto.

Myslim si, ze boj prebieha aj u ludi bez priznakov, takze aj tam virus skape a clovek bude imunny.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Sniper,naco pozeras sa na Iran? 

12:12

Matovič si myslí, že by sme sa pre prípadný blackout mali rozhodnúť „do týždňa alebo do dvoch“. „Musíme byť všetci rozhodnutí o tom, že to je správna cesta,“ vravel.

---

Tomu chlapovi ######e. Ked tak hned. Ked je to hlupost tak nikdy. Dva tyzdne.

Ale budme radi

Turkménsko zakazuje slovo koronavírus v médiách i v bežnej reči. Nesmie sa objaviť na weboch a v reláciách štátnych médií, ale ani v zdravotníckych brožúrkach. Kto zakázané slovo použije na verejnosti, môže byť zatknutý. Krajine vládne autoritársky prezident Gurbanguli Berdymuhamedov. (čtk)

Zverejnené

Sniper

Mne sa Iránske ofiko údaje zdajú ešte podozrivejšie a menej spoľahlivé ako tie Čínske.

https://www.worldometers.info/coronavirus/country/iran/

slimak

A čo sa ti na tom konkrétne nepáči?

Výroba napríklad v automontovniach aj tak stojí, lebo je previazaná s celou EU a ešte ďalej..

Moc škody sa kvôli tomu už nestane.

Ekonomika je aj tak v AHA.

Zverejnené

To myslis ako,ze si myslim ze Matovic je ujo? A ze sa mi nepaci. kto sa ma rozhodnut preto ci pre ine? Ludia a za dva tyzdne? Vlastne Matovic dnes ,ci vcera o tom rozhodol - nebude to. nebude to funkcne. Teda zbytocne.

Mohol to spravit hned ak by si myslel ,ze to je spravne. Stracame zbytocne cas. Je tu chaos. vcera som zaplatil dan - mal som ci az v juni? Zaplatil som aby skola dostala 2%.

Takto mozno matovic si to mysli ,ze je to spravne, SaS je proti.  Mozno dalsi nevedia co a ako ani jeho poslanecky klub.

Ak nevie testovat a ziskat testy - naku piucu karhal tepleho? Aj ked ten to mohol vtedy este kupit. Ak nevieme testovat. Nevieme bojovat s chorobou tak sa mozme na to vykaslat.  Ten co chce byt v karantene nech ostane doma, donesieme im potraviny a nas ostatnych nech nam da pokoj, aj danami. Aj tak mu tam nik neposle peniaze, ked su vstrate. Blackaut -tak Black aut. aut -out

Zverejnené

Otázka je čo konkrétne by sa sa ešte dalo "vypnúť"?

Podľa mňa toho už moc ani nezostalo..

V istom ohľade tie Matovičove reči o totálnom "Blackoute", trochu pripomínajú Kolláove drísty o "investovaní"..

Zverejnené

vcera som pozeral diskusiu na CT k tejto teme.....okrem ineho....kto ma cas a zaujem, tak si to moze pozriet...upzornujem na cas od cca 39 minuty....

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/11054978064-fokus-vaclava-moravce/220411030530003

Som si to pustil odzaciatku a teraz ty a game tam mate primarku podhla hlasu ,ze kto to je a primarka, co pred troma tyzdnami mlady kludne do bologne. Teraz zacala vytykat,ze neskoro robili opatrenia, som zvedavi dalej co to je za cloveka.

Zacinam ju rozoberat, niektore opatrenia prisla pozde.

Asi ma problem,ze nezakazali hokej skor, ako biatlon, ona v tom case ked zakazali biatlon posielala mladych zdravych do bologne.

Prisla na to ,ze az cas ukaze ... inteligentna.

WHO je viac politicka organizacia ko zdravotni - rozprava primarka.

Teraz je mudra,ako to v taliansku doktori robia zle. ja by som ju tam poslal,aj do bologne.

Skoncila uvodne slovo - ze sa nehanbi ist na verejnost.

Primarka zase recni a utecencoch.

vacsinu casu rozprava niekto v ciernej rusky a rozprava rozumne.

Zverejnené

Inak.. Bolo by celkom rozumné keby s tými jóbovkami Matovič prestal..

O takýchto veciach sa nerozhoduje demokratický, proste sa musia vyhlásiť "od teraz.. a basta fidli.."

To sme už videli v Taliansku, čo to zrobí, keď sa to oznámi dopredu..

Akurát ľudia s veľkých miest sa budú snažiť zdrhnúť niekam na vidiek..

A roznesú to po celom Slovensku..

Inak silno pochybujem že by sme mali aspoň kapacity na zablokovanie aspoň Bratislavy.. "Vojenské zásobovanie".. Pochybujem..

Zverejnené

Ak to pôjde ďalej podľa mojich odhadov..

https://www.datawrapper.de/_/Sgf7v/

Tak od zajtra by sme sa mali dostať pod tú Japonskú čiaru.. A už tam zostať..

Ono nie je az take dolezite, ci sme nad alebo pod ciarov (vid. Cina), ale aky ma ta ciara ku koncu sklon. Aj ked v tomto momente je to jedno a to iste:

maly sklon = budeme pod ciarov

velky sklon = budeme nad ciarou

Pozrite sa na percentuálny rast v Iráne, tam to rastie lineárne, dosť divné

Ono to dost linearne rastie posledne dni aj na slovensko, aj to mi zacina byt podozrive - ale zatial to moze byt len nahoda.

Zverejnené

U nás sa málo testuje, tak tam sa nedá vychádzať z nejakej veľkej vzorky, v Iráne je tých otestovaných výrazne viac.

Zverejnené

Na Iran zabudni. Zabudni na slovo Iran. O rok ti povieme ,ze je aj iran. Ale teraz na to zabudni.

Ja neviem kde to tliacha asi v parlamente, si to pozrem cele.

16:04

Premiér Matovič: „Je najvyšší čas sa o tom rozprávať a mať plán B,“ povedal o blackoute. Ak by sa pre neho vláda a spoločnosť rozhodli, tak by bolo treba dva mesiace, aby sa spustil. Na jeseň bude podľa neho Taliansko aj Španielsko žiť.

---------------

Ked taliansko a Spanilsko na jesen bude zit naco plan B a co Je plan A?

Inak som si toho matovica chcel vypocut a vidiet. Da sa to? V minulosti isto to slo. Bud tu ci tu.

https://tv.nrsr.sk/

https://www.rtvs.sk/televizia/live-o

Kde mozem vidiet matovic? Ako recni v parlamente?

https://tv.nrsr.sk/archiv/schodza/8/3?page=18

Toto skoncilo 25.03.2020

Nieco neskutocne.

Pravda, do veľkej miery sa o to postaral formát koalície – pri psychopatovi z Úradu vlády, vekslákovi z parlamentu a popradskému predsedovi, ktorý nebol, nie je až také ťažké byť za triezveho, vlastne štandardného politika starého strihu. Ale dobré príklady treba pochváliť.

Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/22373914/aha-sulik-je-nenapadny-hlas-rozumu.html

Sme .sk

Zverejnené

Poj.. vírus, obyčajná kyselina obalená bielkovinou a takýto bordel narobí, boha toto nie je normálne.

Zverejnené

Vypnutie Slovenska, tzv. blackout, si premiér Igor Matovič predstavuje ako výnimočný stav po bodu niekoľkých týždňov. Na minimum by sa znížila mobilita ľudí, dodržiavala by sa vojenská disciplína a fungovalo by vojenské zásobovanie. Takýto dočasný stav by podľa Matoviča umožnil čo najrýchlejšie naštartovať ekonomiku, ktorá za súčasnej situácie bude dlhodobo trpieť. Samotní členovia vládnej koalície však v tejto otázke nie sú jednotní.

Ak Matovica zavesia do kazajky na niekolko tyzdnov som sa. Matovica do klietky a som za.

Zverejnené

Je niekte popisane, co presne by mal blackout slovenska obnasat a aky je jeho ocakavany prinos?

Je ciel uplne zastavenie sirenia viru po Slovensku?

Ze by sa potom stiahli opatrenia, a "len" by sa izolovalo Slovensko?

Napad je to mozno zly, ale je to zvratitelne (narozdiel od anglickeho experimentu). Pride mi skor sympaticke, ze sa o nieco snazi a prichadza s nejakym napadom a planom. Aj ked mal skor tresnut do stola a zruknut, ze takto to bude (a potom niest za to zodpovednost) - mandat od volicov na to ma.

Zverejnené

No vidis, tvoja prva otazka nic o tom nevies a mas hlasovat. Ja so za ak bude Matovic vkuse v kazajke niekde zaveseny a budem sa na neho moct online pozerat.

Napad je to mozno zly, ale je to zvratitelne (narozdiel od anglickeho experimentu). Pride mi skor sympaticke, ze sa o nieco snazi a prichadza s nejakym napadom a planom. Aj ked mal skor tresnut do stola a zruknut, ze takto to bude (a potom niest za to zodpovednost)

Takto mal spravit a hned. Ak by bol chlap. 

Mandat on uz ziaden nema. on uz aniposlancov nema. sas za to nezahlasuje a mozno 20% inych koalicnych poslancov. Mozno ani zato aby ho parlôament a vladu schvalili.

Nemas ziaden priamy prenos z NRSR.  Ja zaplatim este poistku za auto a koncim posielanim peniaze statu. Vsetko mam uz vyplatene. RTVS nech zabudne.na koncesionarsky poplatok. A kto ho bude chciet vymahat dufam,ze ho zabiju predomnou,na mne skonci.

Zverejnené

zaujimavy pristup.

Testování reprezentativního vzorku populace na koronavirus se bude týkat 5000 obyvatel Prahy, řekl náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula České televizi. Chce tak zjistit promořenost, tedy podíl nakažených mezi obyvateli Česka. Plošně chce nechat otestovat i obyvatele Litovelska na Olomoucku, kde do pondělí platila karanténa kvůli vysokému počtu nakažených.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-ministerstvo-zdravotnictvi-vzorek-testovani-na-populaci-5-tisic-praha.A200401_162848_domaci_lre

Dva tyzdne boli v karantene a teraz skusime premorenie. To je hlavicka. zatial ich len otestuje.

Ale potom by som ich premoril aby som zistil kolky zostanu na zive a v akej kvalite.

Promořenost v Praze bude testovat Univerzita Karlova, s Prymulou se na tom domluvili zástupci 1. lékařské fakulty. „Abychom věděli, jaké je tady rozložení v podstatě těch infekčních jedinců, kteří jsou asymptomatičtí, tedy nemají žádné klinické příznaky, a abychom věděli, co vlastně máme kalkulovat do těch našich modelů,“ řekl náměstek ČT.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/prymula-ministerstvo-zdravotnictvi-vzorek-testovani-na-populaci-5-tisic-praha.A200401_162848_domaci_lre

Matovic kresli grafy aj bez testovania. A vymysla Blak outy.

Zverejnené

Ktorý dokument si mám pozrieť? Resident Evil, Ja legenda, O 28 dní, alebo Svetová vojna Z?

Zverejnené

Ano, testovanie reprezentativnej vzorky je presne to, co mi tu doteraz chybalo!  :huraa:

5000 mi pride zbytocne vela (presnost zhruba 1%), aj ked dalej v clanku sa uz spomina vzorka iba 1000 ludi (presnost zhruba 3%).   Tiez nie je z clanku uplne jasne, ci sa bude testovat na protilatky (rychlotesty), alebo priamo na virus. Najlepsie by bolo pouzit obidva testy sucasne aspon u malej vzorky.

V pripade blackoutu by sa malo spravit minimalne taketo testovanie pred a po, aby sa dala zmerat jeho ucinnost.

Zverejnené

https://www.ta3.com/clanok/1179910/vojenska-disciplina-vynimocny-stav-v-hre-je-i-blackout-slovenska.html

Asi v polovici rozprava o black oute.

Sranda on matovic , vcera znizil o 45 neviemcoho .. ventilatorov. Podla tych grafou.

Prejdem to este rar - moderator asi Markizy, preco neplatia veci co povie - pocet testov za den a este jedno,jeto asi dva minuty. Druha vec bola to informovanie o nakazenych. 

Je to asi v case 52minut. Novinar z markizy sa ho pytal - preco nieje tak ako nieco povie A Matovicova odpoved.

No vidite to. Ja si myslim, ze kopu veci co som povedal,odkedy som urad prevzal,tak som dotiahol do konca.

Platia,fungujua vcera ste videli vysledky(tie grafy). O 45% znizili pocet ventilatorov...    Dalej,ale to som si len teraz pustil, ze za pellegriniho by 850 ludi lezalo nachodbach...... Uz dalej prepisovat nebudem. Nevydrzal som ale skoncim u matovica je 0. Co budu lezat na chodbe. Este mam za sebou realne skutky.

Zverejnené

kua,   alamo bojim sa ze ta ,matovic cita.    zaviest stanne pravo a nechat ludi doma nam velmi nepomoze.  Aj keby to cele dopadlo dobre, tak o dva mesiace to tu mame opat.  

• Pridať bod 1
Zverejnené

To myslis ako,ze si myslim ze Matovic je ujo? A ze sa mi nepaci. kto sa ma rozhodnut preto ci pre ine? Ludia a za dva tyzdne? Vlastne Matovic dnes ,ci vcera o tom rozhodol - nebude to. nebude to funkcne. Teda zbytocne.

Mohol to spravit hned ak by si myslel ,ze to je spravne. Stracame zbytocne cas. Je tu chaos. vcera som zaplatil dan - mal som ci az v juni? Zaplatil som aby skola dostala 2%.

Takto mozno matovic si to mysli ,ze je to spravne, SaS je proti.  Mozno dalsi nevedia co a ako ani jeho poslanecky klub.

Ak nevie testovat a ziskat testy - naku piucu karhal tepleho? Aj ked ten to mohol vtedy este kupit. Ak nevieme testovat. Nevieme bojovat s chorobou tak sa mozme na to vykaslat.  Ten co chce byt v karantene nech ostane doma, donesieme im potraviny a nas ostatnych nech nam da pokoj, aj danami. Aj tak mu tam nik neposle peniaze, ked su vstrate. Blackaut -tak Black aut. aut -out

nechce sa mi tomu veriť, ale dostala sa mi taká informácia, že náš úžasný premiér chce nechať o ďalšom postupe rozhodnúť občanov v ankete. No mamo moja, ty to vidíš tam spoza klenby nebeskej...je premiérom, chcel ním byť, tak nech sa aj správa ako premiér a nenecháva zodpovednosť za takúto vec na občanoch, berie slušné peniaze za funkciu, z ktorej vyplývajú isté právomoci, ale tiež zodpovednosť, tak nech dočerta prestane furt vyplakávať a nech začne kompetentne riešiť to, čo z jeho funkcie vyplýva. skôr ako tretina Slovákov vykape.  

A ani Mistrík sa teda ktovieako v novej funkcii neblysol. je to vedec, ale určite nie manažér. myslela som, dúfala som, že nakoľko viedol veľakrát výskumné tímy, a úspešne, tak hádam si aj teraz poradí...ale neporadil. nechápem, prečo.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov