Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Na vrchole by to mohlo byť 3,1 %, čo je zhruba 170-tisíc ľudí.

Vychadzal som z tohto. Ze o 110 dni bude 170 - tisic nakazenych. Ak som to pochopil zle a do 110 dna bude 170 000 pozitivne testovanych. Tak to bude len asi 130 000(dajme tomu,ze uz 40 000 bude uz vyliecenych,ci mrtvych). Zelene stlpce v mojom grafe su prirastky chorych, nejaky sa aj vyliecia.  

A pride mi logicke, ze asi myslel aktualne chorych. Komu by naco bolo kumulovane cislo pozitivne testovanych na 130 dnoch.

Tie grafy v minulosti si videl, bud rychlo nekontrolovane,alebo pomaly kontrolovane - co v tych grafoch bolo? Lebo ak chces aj klesat musis odcitat mrtvych a vyzdravenych. Ale teraz som si vsimol aj slovo vrchol. teda potom to musi klesat. To len z mojej simulacie, je mozne ze 50 000 neochorie poslednych 7 dni,ale bude to trvat 14dni do vrcholu. A jeto asi aj pravdepodobnejsie. Budu testovat stymi testami co mali ist do Dunaja. Takze kludne dvatyzdne budu mat vysledky po 5000 pozitivnych.

Aj tak je to len cucanie z prsta.

Šesťdesiatročný Bojničan ležal na pľúcnom oddelení od 20. marca s vírusovým zápalom pľúc. Testovaný na koronavírus bol až o deväť dní neskôr. Námestník nemocnice Milan Henčel to vysvetlil tým, že pacient mal opakovane negatívnu cestovateľskú anamnézu a neprišiel do kontaktu s nakazeným človekom.

"Pacient trpel dýchavičnosťou a pichaním na hrudi. Tie ťažkosti mal podľa vlastných slov už dva týždne predtým. Mal prekonať virózu a keď sa jeho stav nezlepšoval, bol hospitalizovaný u nás v nemocnici," objasnil Henčel.

V nedeľu ho pozitívne otestovali na COVID-19, v pondelok bol prepustený domov, kde zomrel.

Čítajte viac: https://myhornanitra.sme.sk/c/22372078/pacient-bojnickej-nemocnice-s-koronavirusom-zomrel-po-prepusteni-domov.html

Ale vraj to zatial zvladaju- hovoril dnes niekto z nitrianskej nemocnici.

Zverejnené

Zaroven ukazka pre konspiratorov, ze vedci ocakavali nieco ako COVID-19 uz davnejsie, z vedeckeho hladiska nie je nijak prekvapive, ze to tu teraz mame. Skor sme mali dlhu dobu stastie, ze neprislo nieco podobne uz skor.

Hej, tento koronavírus je priam ideálny ako biologicko-ekonomická zbraň. Konšpiráciam nič nebráni.

Zverejnené

Slovensko leží mimo hlavné turistické trasy.

Nemáme takú vysokú hustotu obyvateľstva.

Dokonca aj Bratislava je iba veľká dedina. Na rozdiel od iných metropol nemá ani len metro. Pričom cestovanie preplnenou podzemkou asi prispieva k rozširovaniu nákazy.

Karanténne opatrenia u nás boli zavedené relatívne včas (síce iba o chlp.. ale predsa..)

Kto sa staví že budeme mať menej ako 1500 prípadov?

Problém sa ale začne potom, vzhľadom k tomu že budeme mať "nepremorené" obyvateľstvo, nebude ľahké otvoriť hranice..

Zverejnené

Nepokusaj ma.

Ano mame plusove body,ale aj minusove. Zajtra resp. v stredu kolko bude nakazenych v Bojniciach?

Oproti Cecham mame vyhodu,ze mame hory a menej solventnych lyziarov. Pre ktorych vypredajova sezonna v Taliansku,ci Rakusku este nenastala. Ta je na na predlzene vikendy ,co budu o dva tyzdne ci v maji?

Zverejnené

takisto počítam s tým, že sa to bude vracať v slabnúcich vlnách a bude dôležité, ako budeme reagovať na tie. to nebude tak, že v auguste alebo koncom roka "hotovo, skončené", ešte pár rokov nás postraší.

Ten vírus nakoniec zdoláme a budeme sa s ním možno stretávať ako s chrípkou. Dôležitá bude vakcinácia.

Oveľa väčšie obavy mám z ekonomických dopadov. To nechcem ani len tipovať. Dnes sme sa o tom bavili vo firme, že nás to zasiahne tiež, ale skôr sekundárne, keď nám "vymrú" klienti. Ale to čaká skoro každú IT firmu.

Zverejnené

smiley

Cez.. čuduj sa svete.. "Ženy v meste"

https://www.zenyvmeste.sk/koronavirus-na-slovensku-dnes

Kde majú obsažnú stránku s informáciami..

Je tam aj parádny graf na ktorom sa dajú navoliť krajiny na porovnanie.

Zdrojom pre to všetko sú údaje ECDC - Európske centrum pre prevenciu a kontrolu chorôb (European Centre for Disease Prevention and Control)

https://ourworldindata.org/coronavirus-source-data

V EU niečo aj funguje..

Zverejnené

Roušky nemají proti koronaviru smysl, mohou být dodatečným rizikem, říká WHO

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-who-noseni-rousek-nema-smysl-opatreni-cesko.A200330_190109_zahranicni_zele

Tú sprostú WHO "dezorganizáciu" treba rozohnať a založiť nejakú novú..

corona bola planovana  WHO a EU.....treba omladit a ozdravit populaciu v EU a nahradit ju zdravou populaciou spoza hranic EU....

Zverejnené

Trust dodal, že připojení na ventilátor „by nemuselo být u některých pacientů v jejich nejlepším zájmu“, a popřel, že by odmítnutí péče bylo dáno problémy s kapacitou.

Zpřísnění kritérií je jasné přiznání

Podle listu The Daily Telegraph je to však jasné první přiznání, že lékaři NHS poprvé od vypuknutí pandemie Covid-19 zpřísnili kritéria pro přijetí na jednotku intenzivní péče.

„Jak více poznáváme nemoc, jsme mnohem obezřetnější v tom, kteří pacienti jsou zvažování pro kritickou péči (na JIP). Dříve jsme běžně tuto péči poskytovali, i když nebylo jisté, zda to pacientům pomůže. To se změnilo,“ řekl listu vysoce postavený poradce.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/v-londyne-uz-zivot-neprodluzuji-ventilatory-davaji-jen-tem-kdo-maji-sanci-prezit-40318681

No ono sa to tak moze zdat. Ludia bavte sa to nic nieje. A o dva ,tri tyzdne si mas pisat ospravedlnenku,ze mozes ist do prace. 

Pritom ti politici velmi dobre vedeli co je ta choroba zac. 

"Nerobme paniku, že musí päť miliónov ľudí behať s rúškami po krajine," podotkol Pellegrini.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22350940/pellegrini-predpoklada-ze-ruska-pre-lekarov-by-mali-byt-na-sklade-cez-vikend.html

Zverejnené

Vrchol pandémie na Slovensku aktuálne očakávajú o 110 dní, teda v polovici júla. Predpokladajú to nové odhady Inštitútu zdravotnej politiky. Vďaka prísnejším opatreniam zjemnili aj predpoklad počtu nakazených. Na vrchole by to mohlo byť 3,1 %, čo je zhruba 170-tisíc ľudí.

Som jediny, komu ta predpoved pride zvlastna?

• Bud sa pocet novo nakazenych ludi na jedneho choreho podari stiahnut pod 1.0, teda zastavit sirenie epidemie, a pocet nakazenych ostane niekde pri stovkach/tisicoch.
  • Alebo sa zastavit teraz nepodari a zastavi to az kolektivna imunita, ktora ale zacina posobit az od desiatok %, rozhodne nie uz pri 3.1% - teda nakazenych budu miliony.

Pride mi Institut spravil vykop do stredu, ktory je skoro urcite nespravny, ale je medzi pravdepodobnymi scenarmi.

O jeho nekopetetnosti dost vypoveda aj odhad na dve platne cisla: 3.1%  , ked neurcitost lieta v radoch.

Zverejnené

Inštitút zdravotnej politiky nevie, čo bude za týždeň, nieto za 110 dní. Teda teraz už za 109, či 108.

Zverejnené

Taliansko

V Taliansku už evidujú viac ako 100-tisíc ľudí nakazených koronavírusom, počet nových prípadov však za uplynulých 24 hodín rástol najpomalšie od 17. marca. Pribudlo 4050 nakazených a 812 obetí, čo je viac ako v nedeľu.

Slovensko

Nakazených v skutočnosti bude omnoho viac ako doteraz 336 odhalených. V nemocniciach je dnes 120 ľudí s COVID-19. Ak by sme prevzali predpoklad analytikov Inštitútu zdravotnej politiky, tak do nemocnice musí ísť 7,5 % nakazených. Pri 120 hospitalizovaných to môže byť až viac ako 1600 ľudí s koronavírusom v tele.

Na internete koluje mapa výskytu koronavírusu v Bratislave. Národné centrum zdravotníckych informácií k citlivým údajom nechtiac pustilo verejnosť.

Španielsko

Počet nakazených v Španielsku vzrástol o takmer 6400 na vyše 85-tisíc. To je viac, ako priznáva Čína (asi 82-tisíc). Nákaze podľahlo ďalších 812 ľudí, celkový počet obetí dosiahol 7340, čo je druhý najvyšší počet po Taliansku. (reuters)
Zverejnené

Tomu Matovicovi musi strasit vo vezi. Nech spravi referendum, alebo internetovu anketu,akou cestou sa vyberieme.

Jednou z možností, ako riešiť nákazu koronavírusom, je, že by sa krajina na mesiac „vypla“, povedal Matovič s tým, že by sa tak mohol vírus zabiť. Na to však podľa neho musí byť spoločenská dohoda. Tú chce zistiť napríklad prieskumom relevantných agentúr.
„Možno anketa, možno prieskum cez agentúru, ale musíme to všetci akceptovať,“ povedal premiér.

Matovicovi davam aby nieco urobil do Velkej noci. Mozno anketa. Mozno prieskum. Nato aby sa ludia vedeli spravne rozhodnut,potreebuju informacie,ktore im zamerne zatajujete, na inmplemetaciu rozhodnutia ste tam tiez vy. takze . Co sa koho chce pytat? Debo hlupy.

Zverejnené

neviem, či to tu už bolo, nechce sa mi hľadať.

zrejme kopa ľudí s coronavírusom v tele nebola zachytená... nie všade sa každý testuje, a niekto je bez príznakov alebo s veľmi miernymi príznakmi, ktoré si všimne možno ako mierne nachladnutie, alebo ani to nie... o tomto sa písalo hodne.

ale neviem, alebo som prešla ponad informáciu, čo sa deje potom.
keď niekto prechodí vírus.

čo vlastne robia v nemocniciach?

ok, liečia tých, ktorí evidentne majú vírus v tele a majú príznaky... čo s nimi robia?

- vyháňajú vírus alebo liečia príznaky a dôsledky napadnutia vírusom?

- a vírus skape či zostáva?
- zostanú tí ľudia imúnni či len jednoducho už nemajú v sebe vírus?
- môžu ho o rok dostať znovu s jemnejšími príznakmi?

- tí ľudia, ktorí ho majú, ale nemajú príznaky, ani nevedia, že ho majú - čo sa deje potom s vírusom ďalej?
- zostane v nich?
- či to prechodia ako chrípku a najbližšie ten vírus dostanú zasa?
- či ani z nich ten vírus neodíde?

Zverejnené

V nemocniciach su tazsi pacienti,ci budu a tych sa snazia udrzat pri zivote. Zmiernovat priznaky. Na ostatne otazky neviem odpovedat. Posledna ci odide ci neodide? 3-4 tyzdne sa to este vniecom beznom v cloveku najde - ci sa niekam nezavrta?

Obyvatelé tvrdí, že sedm pohřebních ústavů ve městě rozdává pozůstalým od 23. března dohromady zhruba 3500 uren s ostatky denně. Distribuce má trvat až do 4. dubna, což by znamenalo za 12 dní zhruba 42 tisíc uren s lidskými ostatky.

Po odečtení „očekávaných” úmrtí na základě statistik úmrtnosti z minulých let by zůstalo zhruba 26 tisíc mrtvých navíc, což je přibližně osmkrát tolik, než uvádějí oficiální čísla.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/pocet-mrtvych-ve-wu-chanu-urady-rozdavaji-tisice-uren-a-spekulace-sili-40318567

Zrejme aj cinania umierali v rovnakom pocte ako taliani - v najpostihnutejsich oblastiach a zrejme je to rovnake aj  v spanielsku.  Ci franzuzsku, ci anglicku. Ci bude aj inde. 

Ten narast keby trval len dva mesiace aj na sestnasobku - v tom momente je to strasne. Ale celorocne to nebude az tak hrozne - mozno lenraz tolko(mozu byt aj dva). Teda namiesto rocnika vymru dva(teda tri).  Ale to co dnes ukazal premier optimisticky scenar - ze 100 000 chorych na Slovensku do neviem kedy. To bude aspon 6 nasobok 12 mesiacov.

Boja sa lekari, notari - len telefonujte(maju zavrete ambulacie,kancelarie). Ja som odlozil uzavierku 12 podnikatelom. No nerobilo sa dobre.

Zverejnené

Ja Číňanom neverím už ani ten ich veľký múr, čo si vraj vymurovali.

Zverejnené

Sniper, udavali ze im umrelo cez 3000(tu klamali). A to  naviac vydavaju(aj tych co obvykle umre) ale neobvykle je 8 nasobok. Vpodstate to iste cislo ako v Taliansku. Alebo taliani rovnako klamu ako cinania. Klamu -lebo nemaju kapacitu to otestovat(hlavne to nema zmysel). Dvojnasobok by sa dal aj v taliansku ci v cine,ale 8 nasobok nejde. Nie su na to ludia. A v cine sa im pozlietat doktorov mohlo z celej krajiny aj sa pozlietali.

-------------------------

Mna co najviac sere,  dobre boli a su nutne tieto opatrnia. Aby sme pomohli vlade ,statu, zdravotnikom - co vieme,ze su neschopni,aby dostali cas sa pripravit. A po mesiaci nevedia co chcu robit? ko..si urobi prieskum? Inak v Chechach, najprv zakaz ist na nastevi do starobincov. Dve tri ci 8 im tam "vytleli" a stat, ze si ich zoberte domov,kto chcete aby mozno mal sancu prezit.

„Možno anketa, možno prieskum cez agentúru, ale musíme to všetci akceptovať,“ povedal premiér.

To co je za magora? To sa bavime o potratoch? A ze 90% je za rusky.  Ano 100% ludi chce to najlepsie spravis referendum a bude 70% proti30% a 20% sa nezucastni,lebo vidia  coto je zac. a skoncilo vsetko. 

On mal za seba dostat v tomto boji 95%. Dnes uz tam ani nebol ani minister zdravotnictva. Ma tam odbornikov a da rozhodnut plebsu. A za tym mame stat.

Zverejnené
Tak to je fakt výhra a ešte to označujú za optimistický model a ešte čakajú že to väčšina ľudí bude tak rešpektovať a tolerovať a ešte tak dlho. Ak to skutočne urobia tak čakajú nepokoje a nárast Kotlebovcov a návrat SMER-u. Lebo toto ľudia tolerovať nebudú. nehovoriac o tom že takéto dlhé opatrenia by si vyžiadali okrem kolapsu ekonomiky aj kolaps zdravotníctva a tým nápadom aj veľa sekundárnych obetí a rovnako aj obrovský nárast sebevrážd.

https://domov.sme.sk/diskusie/3655094/6/v-nemocniciach-bude-pre-koronavirus-vyse-stotisic-ludi.html

No som zvedavy ako to dopadne.  Smeraci budu zabijat svojichvolicov? S Kotlebovcami,ktorym slubovali 13 mesiac? A nedozijusa jesene?

My by sme mali sancu keby sme mali tyzdenne prirastky 200-400 novych nakazenych. Ak to to bude viac,musime sa premorit. A co najskor. Stredna cesta isto nevedie.

To vedia spravit vo Svajciarku(prirastky maju 1000 denne a ak neklamu im tam neumieraju ludia). Vela nakazenych a malo mrtvych. Asi maju nieco lepsie.

Svajciari najviac infikovani,relativne. Po spanieloch. O 120 viac na milion ako taliani. Na milion im umre 46 ludi. Oproti holandsku su na tom asi 4krat lepsie.Teda oproti holandsku maju 4krat lepsie zdravotnictvo.

Keby my mame 16 000 nakazenych, davno by bolo 4000 mrtvych. A nehovoriac do dalsich bojoch. Svajciari maju 400.

Zverejnené

Preco sa snazim respektovat pravidla a nosim rusku a som doma. Kvoli nim.

„Moje děti jsou příliš malé na to, aby si tuto zprávu nyní přečetly. Sotva mě poznají v ochranném obleku. Ale pokud o mě přijdou kvůli nemoci COVID-19, přála bych si, aby věděli, že se jejich maminka snažila dělat svoji práci,” napsala.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-new-york-koronavirus-nakaza-infekce-nemoc-covid-19-spojene-staty-zdravotnik-zachranar-lekarka-le.A200331_103909_zahranicni_dtt

Nechcem im robit zbytocnu a marnu pracu.  

Jedna věc je ta, že denně umře na světě asi 175 000 lidí a narodí se asi 400 000 lidí, z toho na coronavirus umře asi 4 000. Je to smutné, ale myslím si, že větší úmrtnost způsobí následky této pandemie psychické, ekonomické a politické, které budou mít na svědomí více mrtvých.

A co je horsie? Ked ma niekto zomriet na psychiku,nech zomrie. Ak ekonomiku dlznik, nech sa obesi. Politicke? Ako nejake vojny? Co si to zvolil,nech bojuje a zomrie.

Mna z ekonomickeho ine napadlo. Vo svete zomrie 4000 ludi denne(realne viac,aj vtej vyspelej) - ale v tej vyspelej. Niekolko nasobne viac ako je normalne a aspon cast tych ludi ma akcie. Su ich akcie zaujimave? Alebo ich majetok? mas otras presun majetku zpozostaleho na dedicov,dedic si to bude rovnako vazit ci to preda lacnejsie(pri prepadoch trhu)? Lahko prisiel k prachom lahko preda aby zaplatil svoje dlhy. 

Teda bohatsi sa stanu bohatsimi, ci chodobni bohatsimi?

Pri normalnom umierani a normalnom svete - si to aj chudobny nejak vyriesi(ma cas,aj ten pokom to zdedi mu nieco vysvetli),ale ak pride sok,naco nieje chudobny pripraveny zbohatne?

Zverejnené

On počet úmrtí, môže byť spôsobený aj niečím iným.

"Expozíciou".

Podľa toho aká veľká dávka vírusových častíc človeka infikuje.

Keď dostane malú dávku, choroba sa rozvíja pomaly, a imunitný systém má čas zareagovať.

Ale keď je dávka veľká, alebo dokonca opakovaná tak je aj nástup infekcie rýchlejší a spôsobí organizmu rozsiahlejší šok.

http://www.overcomingbias.com/2020/03/know-when-to-fold-em.html

Napríklad tý relatívne mladý zdravotníci ktorý umierajú, pri práci v kontakte s množstvom nakazených pacientov.

V Taliansku môže veľmi prísna karanténa, keď sú veľké mnohogeneračné rodiny uzavreté spolu v bytoch, mať dokonca kontraproduktívne dôsledky..

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov