Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

game, lenze to ma logicky problem. v taliansku by potom epidemia vypukla o dva mesiace skor. neviem ci ide o posuka alebo je plateny ale logicky to nejde.

Zverejnené

tyso

Vzhľadom k množstvu turistov z Číny, je možné že sa nákaza začala v Taliansku sporadicky objavovať už v decembri.

V samotnej Číne sa musela šíriť už od októbra..

..

Drzý mladík bez rúška ohrozuje spievodcu a cestujúcich: Samé vulgarizmy a vyhrážky

https://www.cas.sk/clanok/963614/drzy-mladik-bez-ruska-ohrozuje-spievodcu-a-cestujucich-same-vulgarizmy-a-vyhrazky-video/

Taký "počerný"..

Zverejnené

to nejde sporadicky,    bez opatreni to ma exponencialny priebeh a s tym vela nespravis.   na zaciatku par  pripadov a do mesiaca stovky.    V cine sa vraj stalo nieco ine,  prve pripady su prenos zo zvierata na cloveka ale potom virus zmutoval.  Ale ak sa siri vzduchom, tak to ide rychlo a  neda sa to utajit mesiac.

A k videu,  co tak ist farboslepo a zavriet ho za vytrznictvo ?    Videl som bieleho dochodcu co vykrikoval podobne.  

Zverejnené

Doteraz sa vlastne nenašiel pôvodca, ani medzistupeň medzi formou akú majú netopiere alebo pangolini a COVID-19.

Vírus musel prekonať určitý vývoj a mnohonásobné mutácie, asi práve pri šíření medzi ľuďmi. (alternatíva je "vyrobené v laboratóriu")

Je možné že jeho skorá forma, ktorá je dnes už vymiznutá, sa nešírila tak ľahko ako dnešná.

Avšak to že pochádza s Číny, je úplne jasné.

Zverejnené

A k videu, co tak ist farboslepo a zavriet ho za vytrznictvo ? Videl som bieleho dochodcu co vykrikoval podobne.

Starý ľudia sa zmenám, obzvlášť takýmto náhlym prispôsobujú občas obtiažne. U "deda" sa to dá pochopiť..

Tento počerný mladík, navyše cestoval na čierno..

O tom že za cestovanie sa platí, na to asi zvyknutý nebol?

O tom že ho nemajú právo "kamerovať" však bol mocne presvedčený..

Uhmm..

Asi by sme ho mali poslať na výlet do Indie.. Celkom by tam zapadol..

https://youtu.be/SCatPYfIG8s

• Pridať bod 1
Zverejnené

game, lenze to ma logicky problem. v taliansku by potom epidemia vypukla o dva mesiace skor. neviem ci ide o posuka alebo je plateny ale logicky to nejde.

iste. ale prečo by to nešlo logicky?

pozor, nekonšpirujem, konšpirácie sú inde, ale tu nie je problém s logikou - keď ovšem nie je niekto úplne a nadobro zameraný na jeden jediný možný povôd vírusu.

nie je to jediný zdroj, netuším, nakoľko je tento relevantný, ale nie je prvý... pred pár dňami som si čosi odložila na preklad, samozrejme som to náhodou vymazala, podstata tam bola podobná, nielen z talianskych kruhov, ale aj z usa.

v Taliansku sa vírus pravdepodobne objavil už na jeseň., ovšem nevedeli, čo to je, vypadá to ako netypická chrípka... čo na ročné obdobie nebolo vylúčené. podobnú skúsenosť opísali aj z usa.

tu logika nekríva ani na jednu nohu, pretože o počiatku zatiaľ vieme toľko, že netopier.... ale kto kde ako, a nie je istá ani len Čína.

logika je podľa kdekoho "za všetko môžu Rusi", logika je "za vírus môžu Číňania", logika je, že to NEmohlo byť sporadicky už mesiac pred prepuknutím na inom mieste sveta, logika je, že to nemohol nikto iný. :)

moja logika hovorí, že zrejme nie, zrejme nie, mohlo a mohol, a iste, je to humor, ale nie úplne komplexne :)

nie je tu nikto virológ, epidemiológovia tiež niekedy rozprávajú kdečo, každý je presvedčený o svojej pravde, stačí prejsť médiá, a postupne sa skladá skladačka, máme ešte veľmi málo častí, aby sme z toho dostali celý obraz. či? :)

Zverejnené

Degeša mali vyhodiť z toho vlaku, poriadne ho na peróne dokopať a poslať k tysovi na prevýchovu.

Pozitívne je, že vyzerá to tak, že v Taliansku sa už zrejme blížia k vrcholu epidémie. To isté aj v Španielsku, Francúzsku a Švajčiarsku. Či sa ale trend potvrdí, na to bude treba počkať aspoň do stredy. Nemecko je ešte jedna veľká neznáma, tak isto aj Británia, ale tá nie je v EÚ, tá nás už nemusí zaujímať. Spomaľujúci trend je aj v Holandsku a Rakúsku. V prípade Škandinávie sa uvidí za týždeň.

Zverejnené

game,   povod je v cine uplne jasny.   to je matematika.      A sancu zachytit to na zaciatku  premrhali utajovanim.   A len tak som si googlil a netypickych zapalov pluc je kopec,  bez testu to oznacit za koronu  je hlupe.  A kedze to nikoho nenakazilo, tak by som to zabudol. 

Ale inak je to pekna ukazka fake news,    siria  to cinske a ruske platene weby.  A nepomaha ani to ze poprel takyto vyklad.

Professor Giuseppe Remuzzi claimed that, based on genetic studies, there was 'no doubt that the virus arrived in Italy from China' before Beijing informed the world about the outbreak.

Sniper,    az na dokopanie a prevychovu sa zhodujeme, 

Zverejnené

desne by ma sklamalo, keby to nešírili ruské a čínske platené weby :D

ok, padám odtiaľto na dnes :D

Zverejnené

game

Srandovné je že tak ako splietaš , pôvod nákazy mimo Čínu ty..

Rovnako postupujú aj ostatný konšpirátori..

Sama tu splietaš konšpiračné teórie..

Zverejnené

game

Skutočný Promotor fidei, tlačí na pílu omnoho tvrdšie. Ani sa len nepokúša tvrdiť, že obhajuje nejaké normálne prízemné, ľahko stráviteľné alternatívne pravdy, ale doslova s čierneho urobiť biele a naopak..

Napríklad takto: https://colonelcassad.livejournal.com/5749600.html

Taliban bojuje proti koronavírusu.

V heroínových laboratóriách ide vyrábať vakcínu proti vírusu, ktorá bude lacná a pre každého dostupná. Dokonca vyhlásil že so svojich elitných samovražedných atentátnikov, zostaví špeciálnu jednotku ktorú vyšle do Talianska, aby tam pomohli s bojom proti koronavírusu.

To znamená že Taliban je náš priateľ, spojenec a dobrodinec..

V tom Talibane sú samí dobrí chlapci.

Takto sa má Diabloadvokátovať, naozaj kvalitne. 

:certisko:

Zverejnené

S týmto vírusom to bude na dlhú trať, predpokladám, že v Európe by sa situácia mohla vyriešiť niekedy v Auguste / Septembri, skôr nie. Ale kedže je tu ešte aj zvyšok sveta, tak pokým sa vírus vykynoží na celom svete, tak to bude budúci rok. Dovtedy by mohla byť vakcína aj liek. Rok 2020 môžeme odpísať. 

Zverejnené
Vrchol pandémie na Slovensku aktuálne očakávajú o 110 dní, teda v polovici júla. Predpokladajú to nové odhady Inštitútu zdravotnej politiky. Vďaka prísnejším opatreniam zjemnili aj predpoklad počtu nakazených. Na vrchole by to mohlo byť 3,1 %, čo je zhruba 170-tisíc ľudí.

Inštitút mal analýzy pravidelne aktualizovať a zverejňovať. Túto konkrétnu aktualizáciu ministerstvo zatiaľ odmieta zverejniť a tvrdí, že ide o interný materiál. Minister zdravotníctva Marek Krajčí o tom informoval v Rádiu Expres.

https://dennikn.sk/minuta/1829093/?ref=mpm

Co je horsie tych 110 dni? ci tych 170 000? Ja si neviem predstavit ani jedno ani druhe. Denne prirastky pri vrchole budu 10 000 ludi. Co je asi dvakrat tolko co maju Spanieli a Taliani dnes,len ich je cca 10 krat viac. Ja si neviem predstavit,co bude aj keby to bolo 10 krat menej ako maju spanieli a taliani dnes.

Celkový počet zdravotníků, kteří v Česku onemocněli novým koronavirem, byl ke včerejšímu večeru 144. ČT to potvrdilo mnisterstvo zdravotnictví. Ze 144 zdravotníků je nakažených 56 lékařů, 54 zdravotních sester, 5 laboratorních pracovníků a 29 pracovníků zdravotnického personálu.

https://twitter.com/CT24zive?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1244585360681820160&ref_url=https%3A%2F%2Fdomov.sme.sk%2Fc%2F22370735%2Fkoronavirus-sledujeme-minutu-po-minute-30-marec-2020.html

Zverejnené

slimak

Nie je tam vyjasnené z akého modelu vychádzajú.

Závisí to od toho ako sa ďalej bude pokračovať, s opatreniami.

Otvoria hranice? Pošlú ľudí nazad do montovní?

Zatiaľ to na 170 000 nakazených u nás nevypadá.

Ale ak začnú "zachraňovať ekonomiku", môže sa to rozbehnúť.

Zverejnené

Ved oni to maju nejak spocitane a "naplanovane". Aby to bolo co "najvyhodnejsie". Nejako udrzatelne. Ma to aj Trump,ci Johson. Oni veria - ci "pustaju" pre ludi 20 000,ci 200 000 mrtvych ludi tolko by chceli a to by bol pre nich dobry vysledok.

Ja uz nejake zmysluplne opatrenia nevidim. Zo zahranicia nikoho nepustit na Slovensko(jedine kamionistov na prejazd krajinou, nasich do karanteny). Testovat, prist na kazdu nakazu. Za najblizsie dva tyzdne to vychytat. Potom  uz normalne zit, bez rusok, ohladlplne, zodpovedne. Ved teraz sa to ucime.

Zverejnené

Dúfajme že sme disciplinovanejší ako Ukrajinci.

Turisti vracajúci sa z Vietnamu na Kijevskom letisku "prerazili obranu", a rozutekali sa domov bez karantény.

Zverejnené

Od dnesneho dna prirastok nakazenych(kazdy den to narastie o 5,8%,v zahranici bezne maju ovela vacsie prirastky)) 1000 osob vychadza na 70 den od dneska. Co bude o dva mesiace,ak to nezvladneme. Ak nejaky richnavcan,bude sirit nakazu dajme tomu od dnes 10 dni. Za kolko dni budes mat tu tisicku? V cechach je dnes   vraj nakazenych 144 zdravotnikov.

post-1625-0-31882000-1585577795.png

Zverejnené

Ja sa domnievam, že počet nových prípadov by mal u nás začať klesať už tento týždeň, a celkový počet nakazených u nás neprekročí 1500..

Zverejnené

mame tu boom v testovani.....casom udajne az 4 000 testov.....a dnes najvyssi zdravotnik na slovensku povedal, ze ani ganeticky test nie je 100 %-ny.....hlavne, ze sa povolilo testovat aj sukromnym laboratoriam....hm.....cena narastla zy 10 di z 3  na 42 euro....ale udajne je to dobra cena pre stat....ziadna korupcia....

Zverejnené

Denne prirastky pri vrchole budu 10 000 ludi. 

Ako si dospel k tomuto cislu?

Zverejnené

Neverím, že tu budeme mať 170 000 nakazených.

možné to je. otázka je, koľko z nich sa objaví v oficiálnej štatistike.

takisto počítam s tým, že sa to bude vracať v slabnúcich vlnách a bude dôležité, ako budeme reagovať na tie. to nebude tak, že v auguste alebo koncom roka "hotovo, skončené", ešte pár rokov nás postraší.

Zverejnené

Vyplnene proroctvo: http://www.osel.cz/9919-globalni-nakaza-jak-by-mohl-vypadat-patogen-uspesne-pandemie.html

Nakonec dospěli k seznamu charakteristik „ideálního patogenu“, který by měl největší potenciál pro globální pandemickou katastrofu: 

1. Takový patogen by se měl spolehlivě šířit vzduchem.

2. Měl by být vysoce nakažlivý během inkubační doby, předtím než se u nakažených projeví závažnější příznaky. 
3. Dotyčný patogen by měl být takový, aby proti němu velká většina lidské populace neměla připravenou imunitu. 
4. Uspět by mohl patogen, proti němuž nemáme vhodnou léčbu či prevenci jako je očkování. 
5. Pandemický patogen by měl mít relativně nízkou, ale přitom stále citelnou úmrtnost. 

Az to sirenie (kvapockova infekcia je sice sirenie vzduchom, ale nie az tak spolahlive), je to popis sediaci na COVID-19.

Zaroven ukazka pre konspiratorov, ze vedci ocakavali nieco ako COVID-19 uz davnejsie, z vedeckeho hladiska nie je nijak prekvapive, ze to tu teraz mame. Skor sme mali dlhu dobu stastie, ze neprislo nieco podobne uz skor.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov