Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

https://www.inmeteo.net/wp-content/uploads/2020/03/coronavirus-26.png

Kolko umrelo na koronu v lombardii?

Nejpostiženějším regionem je Lombardie, kde za den zemřelo 541 lidí.

Podla mna vacsinov zo stlpca terapia intesiva.

------------

funebrák → zriadenec pohrebnej služby

O rok nebudu mat co robit na velmi dlhe obdobie.

----------------

V lombardii zomiera bezne tak 250 -300 ludi denne. Teraz na coronu(ci spolu snou)541. Tych ostatnych moze byt 4-5krat viac?Teda realne 2000 - 2500 denne? Mozno to je len kratkodoby naval a za dva mesiace bude pokoj. Mozno namiesto jedneho rocnika, zomru dva(to isto),mozno 3,4 to spocitame po sezone. Aby som ta vystrasil, dnes umiera 10 rocnikov za den. Ale dlhodobo sa to vrati spat za desat rokov v priemere to bude1,5 az 2 rocniky. Taliani nenormalne omladnu. A spanieli? Tam bude neviest a mladencov. Z celeho sveta ludia tam pojdu.

Zverejnené

EU(ropa) vždy všetko podceňovala, najprv migrácie nositeľov Nobelových cien z pralesov, saván a stepí, s ktorými nevieme čo robiť a teraz nejaký "trochu silnejší" chrípkový vírus. Nakoniec to skončí tak, že sa tu vynorí nejaký nový "Hitler" ktorý to tu začne čistiť.

Zverejnené

no nech sa paci.....nech ide cela s######ena spolocnost pomenovana EU do historie.....

https://www.facebook.com/ostefik/videos/10216460870859806/

Tvoji zastupitelia v NRSR (ci to boli so SNS,SMER,LSNS) sa na nasich dochodcov ,vyje..., maju trinasty dochodok. Zato hlasovali. Epidemiu neriesli, ta ich nikdy nenapadla. Ak to bude drahe noaco. To noaco patri pre ich volicov. noaco,ze zdochnu.

Ja som bol zhrozeny,pred mesiacom, pred dvomi tyzdnami. Bol som na tom podobne ako ten spaniel. Uz idem do inej fazy. zachran sa kto mozes(zachran sa pred debilmi). Tretia bude ta kde je ten spaniel dnes. Aj ten spaniel ,aj informator asi pred mesiacom a spaniel aj dvomi nieco ine blabotal.

Ja som prisiel s prepravkou piva a boli predomnou traja mladsi chlapy boli od seba na meter,som sa postavil dalej Aj s prepravkou. postupne chodili do malickej predajne, oni odisli a potom prisli ti dvaja dochodcovia. Jeden s flaskou v ruke hned tam narukoval, druhy si isiel asi kupit keksiky. Mna si ani nevsimli,ja takuto haved mam chranit? Jeden aj druhy mal rusku,ale jeden mal ju pod nosom, nosom dychal.

inak aj majitel obchodiku je dochodca -mozno 1/2 mojich zakaznikov su dochodcovia. Tychto by som sa snazil uchranit ako vedel. Ale tie dve pi...ce? Bol som tam asi 10 minut. Ma nevidel ,ze stojim vrade, nepochopil,ze si ma nakupovat od 9-12. Ja som tam prisiel okolo 18. o 17 som tlacil danove priznanie.

Podla mna by to bolo viac vymorit aby ludia chapali aka je situacia.Lekari dochodcovia,predcasny - do dochodku(hned), pustit deti do skoly, nakazene ucitelky do karanteny, nakazeny lekari do karanteny na mesiac. A to co ostane vonku nech sa stara.

-----------

Alebo,zakazat dochodcom - co nepracuju zakazat vyjst von medzi 9-12. Ja by som mozno tretieho co by ma predbehol ol s preprevkou do hlavy. inak by si to zasluzil prvy a druhy. Dochodcu poznam , poznam o 20 rokov starsieho chlapa.

Zverejnené

informator

Kvôli tomuto som pred dvomi týždňami v pondelok 16. na rannej šichte, zamkol JIT bránu v IAC a hodil kľúče do smetí..

Snáď to pomohlo k tomu, že nedopadneme rovnako..

Zverejnené

Dvochodcovia lekari, predvochodcovia  chodte na dochodok. Starajte sa o seba.  Nie ste nic dlzny. Ste si odpracovali.

Zverejnené

Tvoji zastupitelia v NRSR (ci to boli so SNS,SMER,LSNS) sa na nasich dochodcov ,vyje..., maju trinasty dochodok. Zato hlasovali. Epidemiu neriesli, ta ich nikdy nenapadla. Ak to bude drahe noaco. To noaco patri pre ich volicov. noaco,ze zdochnu.............

si pod vplyvom nejakeho bieleho prasku?.....

Zverejnené

Celkom názorné videjko, ktoré vysvetľuje čo sa práve deje.

Aj ohľadom "politiky" a hodnotenia rizík, od "kompetentných autorít".

Zverejnené

Cigánska osada pri Gelnici je v karanténe! Tak už sa to začalo šíriť aj v osadách! Gypsies vs. Coronaviruses, who will win this bloody global war?

Čítam, že Tom Hanks sa po 2 týždňoch uzdravil. Takže vyzerá to tak, že minimálne dva týždne trvá liečenie, teda treba to preležať a potom rozchodiť. Takto to prežíva veľká časť populácie. U niektorých tie príznaky môžu byť také slabé, že si to ani nevšimnú a spletú si to s nádchou. Horšie je to so staršími, tých je viac v kritickom stave. Preto sa v Európe vírus navonok tak rozšíril.

Zverejnené

takéto niečo v týchto končinách už odznelo? je to vo svojej podstate taká istá krajina, deviata najväčšia na svete, mierne autokratická demokracia, bohatá a nesmierne sa rozvíja a rovnako pred tridsiatimi rokmi získala samostatnosť, oni museli bojovať ešte aj o svoj úradný vlastný jazyk.
ináč v tých našich krajinách priveľký rozdiel nie je... samozrejme je, ale iného druhu.

V Kazachstane vyhlásili už pred týždňom výnimočný stav, napriek tomu pomaly pribúda nakazených, ale skutočne pomerne pomaly, hlavne u navrátilcov do krajiny a ich rodín... robia veľa testov a karanténa je kontrolovaná.

čo je podstatné, vláda urobila verejné vyhlásenie - dnes mal tlačovku minister informácií a hospodárskeho rozvoja a vyhlásil !V Kazachstane! https://www.zakon.kz/5013921-abaev-za-rabotu-i-kredity-ne.html?fbclid=IwAR2QHP_MHbp71voCZnrDRCBhRUy2qLNdlAQtsg3PRZeodFt93IpbyG-V3-o:
За работу и кредиты не переживайте, государство не оставит в беде
" Nerobte si starosti s prácou a pôžičkami, štát vás nenechá v ťažkostiach"

my sa hrdíme Stredom Európy a vesmíru a ideme hádzať do Dunaja rýchlotesty za desať či koľko miliónov... tam niekde bude rozdiel, to je prvé, čo prehlási nový premiér. kde je riešenie pre ľudí?

----

na druhej strane, u nás sa začalo robiť vo štvrtok dva apolkrát viac testov, než dovtedy, a tomu zodpovedal aj počet novozistených nakazených, za jeden deň pribudlo 43.

----

USA nezvláda

V USA už počet nakazených koronavírusom prekročil hranicu 100-tisíc. Krajina sa vo štvrtok dostala v tejto bilancii na prvé miesto na svete pred Taliansko (86-tisíc) a Čínu (81-tisíc). Podľa Worldometers za posledných 24 hodín zaznamenala 15-tisíc nových prípadov a 248 úmrtí.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Myslím, že som sa pomýlil, čo sa týka odhadu kedy bude nákaza kumulovať. Porovnal som si grafy Číny a európskych krajín. Oni keď mali polovicu(!) prípadov oproti maximu, tak už vtedy im nové prípady pribúdali rádove v jednotkách percent. Taliansko už teraz má viac nakazených ako Čína a denný percentuálny rast je asi 2x vyšší ako vtedy v Číne.

V Číne počet nových ochorení začal rýchlo klesať po zavedení opatrení, ale aj tak sa zdvojnásobil za ten čas. Nechcem maľovať Fica na stenu, ale v ITA, ESP, GER bude niekoľko stotisíc nakazených pokým to dosiahne vrchol. Myslím, že skôr ako v máji to nebude. Tieto krajiny budú mať cez 250 000 nakazených každá jedna.

Ak sa podarí túto nákazu zneutralizovať, svet sa bude musieť zásadne zmeniť. Koniec cestovaniam hore dole, koniec migráciám, koniec vítačov (vítači typu herzlich willkommen budú tvrdo trestaní ako ťažkí zločinci a odsúdení na mnohoročné tresty).

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ehm..

Európe hrozí nedostatok čerstvého ovocia a zeleniny

V Nemecku, ktorého potravinársky sektor sa každý rok spolieha na približne 286-tisíc sezónnych pracovníkov, sa minister poľnohospodárstva spojil s leteckou spoločnosťou Lufthansou, aby zistil, či by ich mohla dopraviť, ak dokážu, že nie sú nakazení.

mozno konecne aj Nemci zacnu pracovat a nespoliehat sa len na gastarbeiterov

na Slovensku su to radovo stovky (no, nech par tisic) ludi, ktori prichadzaju na sezonne prace do polnohospodarstva

no tak ku\*/va konecne si najdu pracu ti dlhodobo zamestnani bez kvalifikacie a vzdelania

• Pridať bod 1
Zverejnené

Dnes som si tipol, že v Taliansku bude 92XXX nakazených, trafil som to. Postupne sa rast znižuje. Percentuálne.

Zverejnené

K tým obchodom...

So všetkým by som dokázal súhlasiť, okrem jedného bodu. Od 9-12 môžu nakupovať ludia nad 65 rokov. Ak chodím do práce. a môžem ísť nakupovať až večer, už sa mi stalo, že som nekúpil chlieb, pečivo...obchody už večer tovar moc nedokladajú. Prijal by som úpravu tohto nariadenia, že platí od pondelka do piatku. Títo starší ludia sú doma, nemusia byť v obchode každý deň, kedysi neboli obchody otvorené v nedelu a v sobotu len doobeda a prežili sme.

Zverejnené

niektorí našinci chcú aby pre nich štát poslal dopravu, keď im skončí dovolenka.... :wtf: :vynadaj: :wall:

Zverejnené

K tým obchodom...

So všetkým by som dokázal súhlasiť, okrem jedného bodu. Od 9-12 môžu nakupovať ludia nad 65 rokov. Ak chodím do práce. a môžem ísť nakupovať až večer, už sa mi stalo, že som nekúpil chlieb, pečivo...obchody už večer tovar moc nedokladajú. Prijal by som úpravu tohto nariadenia, že platí od pondelka do piatku. Títo starší ludia sú doma, nemusia byť v obchode každý deň, kedysi neboli obchody otvorené v nedelu a v sobotu len doobeda a prežili sme.

mna by zasa zaujmalo, ako sa vysporiadaju potraviny s tym selektovanim , ci uz podla rokov alebo poctu, zakaznikov pri vpustani do predajne....

Zverejnené

my sa hrdíme Stredom Európy a vesmíru a ideme hádzať do Dunaja rýchlotesty za desať či koľko miliónov..

Áno presne tak "do Dunaja.."

A je toho omnoho viac..

https://www.cas.sk/clanok/963475/holandsko-stahuje-cinske-respiratory-nekvalitne-pomocky-nepresli-kontrolou/

Holandsko sťahuje čínske respirátory: Nekvalitné pomôcky neprešli kontrolou

Čína nie je náš spojenec, ani priateľ, a už vôbec nie dobrodinec..

Čína chce zarobiť..

A robí si hnusný agitprop, pomocou toho že nám predáva sprostý šmejd..

Zverejnené

Cigánska osada pri Gelnici je v karanténe! Tak už sa to začalo šíriť aj v osadách! Gypsies vs. Coronaviruses, who will win this bloody global war?

Tam bol len nezodpovedny obcan ,ktory sa vratil z anglicka a pobehoval po osade.  Mali ho zobrat. Osadu nechat v karantene na par dni kym jeho vysledok testu nebude.

https://www.idnes.cz/technet/veda/italie-koronavirus-umrtnost-odhady.A200327_153343_veda_mla

Tu mate prelozene tie clanky co som tu daval z Talianska. Pre Snipera, vidis biznis z mrtvimi nejde ani tam. Tam polovicu kvetinarstiev do roka zavru. Kopaci hrobou - nech idu sadit salat. Kamenarstva. Mozno bohaty si daju spravit hrobky.

Zverejnené

Tie opatrenia pre zivnostnivkov? Ci pre priemysel. Mne v vmarci prislo 964 euro, minuly rok 2084. V aprili budem mat asi taky pokles a to robim - trochu. O ziadnu nahradu nepotrebujem sa dozadovat. Ani nebudem.Robim menej a zarobim menej. Minuly rok som robil tie opatrovatelky, tento rok som ziadnu nespravil -  to bolo navyse 800 eur.

Mna lutovat netreba - ja si k peniazom najdem cestu.  Resp. prezijeme ako rodina. Mam murobenych par 13 neurobenych. Ti co mi dali udaje spravim v pondelok, utorok, stredu a tak dalej.

Vcera som bol v pyzame v posteli ako chory, dnes -ma vyhodili ze bohosluzba , Zajtra zacnem robit.

---------

Tie danove priznania sa nedali robit ako minuly rok. Bud sa ty ludia boja alebo su natvrdli a nevedia mi ich dat. Kalsu na to. na danove priznania.

Kaslu na to pondelok az piatok. Piatok po piatej som tlacil danove priznanie. To ico mi moho dat cely den. Nedal na2% dane.

Zverejnené

A je toho omnoho viac..

https://www.cas.sk/clanok/963475/holandsko-stahuje-cinske-respiratory-nekvalitne-pomocky-nepresli-kontrolou/

Čína chce zarobiť..

precital sisi to dobre?....alebo iba strielas od pasa ako klaun Igorko zo svojim "odbornym" posudkom....

Zverejnené

A je toho omnoho viac..

Čína chce zarobiť..

Čína chce zarobiť?

každý chce zarobiť.

pozri sa naše domáce stránky, aké doma splácnuté šmejdy ponúka kdekto ako rúška po 30!!!!! eur...

-----------

Italský expert, ředitel Institutu pro farmakologický výzkum podal třaskavé svědectví že italští lékaři zaznamenali případy Coronaviru již v říjnu 2019, čtvrt roku před vypuknutím nákazy v čínském Wuhanu. Čína přišla k viru až jako třetí v řadě, po USA, po Itálii a po amerických

Zverejnené

game

mozno v Holandsku nevedia, ze respirator nie je mozne nasadit na kazdu tvar....neexistuje totiz univerzalna velkost.....odjakziva boli respiratori ocislovane podla velkosti...koren nosa a brada...mozno alamo ma "ksicht", co sa upavuje podla potreby na 3 D  tlaciarni  :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov