Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

... spovedá sa na ulici, nie v spovedelnici,

na dva metre od kňaza, s rúškou na tvári..... a na našom prehriešnom Slovensku sú už aj tak nakazený dvaja kňazi.

pre lepšiu zrozumiteľnosť spoveď prednesená pomocou megafónu. ámen.

Zverejnené

pomaly to bude ako lepra. hrozné.

ale ešte nás neopúšťa humor.... toto som dnes našla... dobrý deň všetkým :klobuk:

attachicon.gifprádlo.jpg

kostolné noviny:

mimochodom, ovečkám nakázali, že Veľká noc či nie, tento rok tie veľké cirkevné náročné oslavy musia byť menej náročné.... kto chce ísť nutne na veľkú spoveď, môže, ale rovnako sa môže vyspovedať kedykoľvek, bude im odpustené...

keď to ovšem nevydržia, spovedá sa na ulici, nie v spovedelnici,

na dva metre od kňaza, s rúškou na tvári..... a na našom prehriešnom Slovensku sú už aj tak nakazený dvaja kňazi.

a co taky parlament?....tam sa ako spravaju nasi sociopati v poslaneckych laviciach?....dva metre od seba a komunikuju cez sklenenu prepazku?....taktiez clenovia krizoveho stabu, zasadanie vlady, tlacove konferencie a ich ucastnici vratane novinarov.....vsetko dva metre od seba a sklenena prepazka?.....

Zverejnené

Ináč.... zavináč... ja si myslím, že vírus už máme skoro všetci. A je možné, že väčšina o tom ani nevie, že ho možno už aj prekonala.

Mame a pouzivame corona testy na protilatky (to je tych vela testov na slovensku, ktore su  referovane novou vladou ako malo spolahlive).

Ak by boli nakazeni / prekonali to vsetci, tak by VSETKY taketo testy museli byt pozitivne.

Kedze nie su, mame epiricky dokaz o tom, ze to tak nie je.

• Pridať bod 2
Zverejnené

pre lepšiu zrozumiteľnosť spoveď prednesená pomocou megafónu. ámen.

keď mi to kamarátka hovorila, presne toto vystihlo moju predstavu.... pred kostolom je hodne veľký vybetónovaný europľac, tam sa dá aj megafónom :)

informator, netuším, oni sa asi lepšie modlia či čo, tam kamarátku nemám, takže nemám ani správy :)

Zverejnené

som rad, ze uprednostnujes kamaratku z radov veriacich a modliacich sa za zdravie nas vsetkych.....sociopati v parlamente nezaujmaju ani mna...kludne mozu padnut za obetnu potravu....nemam tam kamarata a ani kamarku ani ja.... :)

Zverejnené

jj... kamarátku mám stabilnú 30 rokov, bez ohľadu na vieru, vyberám ľudí podľa zdravého rozumu,
s podivom, ale aj niektorí veriaci, veriaci ktorémukoľvek bohovi ho majú... čo parlamenty málokedy :)

ešte jeden humor dňa.... kým nás humor neopúšťa, je dobre  :)

" Naučili sme sa šiť doma rúšky, naučili sme sa vyrábať doma dezinfekciu, má niekto recept, čo uvariť z Paralenu?"

• Pridať bod 1
Zverejnené

co uvarit z Paralenu?....no predsa teplomer, bo predrazene sa nemozu nakupovat.....

a ked sem davas nieco na veselu notu, tak skusim aj ja.....

"dajte uz pokoj s virusom a podme na veselsiu temu.......aku pesnicku by ste chceli, aby vam zahrali na pohrebe?"......

"prosim vas, tu je cislo pre umelcov....poslite kolko mozete"...... c.u. 00000000000000/0000

Zverejnené

Keď už humor..

Bačovi príde befel z úradu, ako sa zariadiť počas epidémie.

Dá nastúpiť honelníkov prečíta im to a potom sa ich pýta.

Budete si každý deň ruky umývať?

Áno budeme! Odpovedia zborovo honelíci..

Pred každým jedlom si umývať ruky?

Áno budeme!

Pred každým dojením si budete ruky umývať?

Áno budeme!

Bača sa zamyslí a povie im.

No vidíte.. Keby ste si hneď ráno vtákov umyli.. Nemusíte celý deň ruky..

Zverejnené

nie je nám hneď lepšie?
pozitívne, drahí moji, pozitívne... aspoň kým si neprečítame najnovšie správy :)

Zverejnené

Ešte v utorok prerokovali v parlamente návrh zákona, podľa ktorého sa Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) bude môcť dostať k údajom od operátorov. Tieto údaje by mal ÚVZ zbierať, uchovávať a spracovávať len na identifikáciu fyzických osôb v záujme ochrany života a zdravia, a to aj v príčinnej súvislosti so vznikom pandémie. 

Znenie časti zákona, ktorá sa zaoberá poskytovaním telekomunikačných údajov štátu, má len pár riadkov, a tak medzi verejnosťou, odborníkmi a politikmi vzbudil aj negatívne reakcie. Poslanci dnes nakoniec schválili upravenú verziu zákona.

zrazu toľká starosť o súkromie, alias To už tu fakt všetkým drbe?!

hlavne že všetci majú v mobile trvale zapnuté GPS a dátové prenosy, a každej priblblej appke, ktorú si zadarmo stiahli odklikajú súhlas s odosielaním údajov o polohe, prístup ku kamere, mirko-fónu, správam, uloženým kontaktom, a vlastne k všetkému v telefóne... dáta z toho všetkého sa zberajú, odosielajú bohvie kde a bohvie komu ... a odrazu toooľká starostlivosť o blaho a súkromie ovčanov :P

tej menšina z nás, ktorí to máme všetko vypnuté, môžu všetci akurát tak prdel políbit, lebo lokalizácia len podľa dát z BTS je presná zhruba plus mínus autobus, čiže tato štát dokáže odsledovať môj pohyb s presnosťou 20m-2km, podľa toho v akom prostredí sa pohybujem, ale o tom s kým som sa stretol zistí leda tak hrubé hodiny :P

Zverejnené

Matovic je fasista a chorobne nedovercivy, tak ide sledovat novinarov , opoziciu a koaliciu.....Prochazka mu neda spavat.... :)

Zverejnené

.. a na našom prehriešnom Slovensku sú už aj tak nakazený dvaja kňazi.

a tu info mas odkial?

mimochodom, necakal som, ze tato globalna pliaga pride tak skoro a ze to bude zrovna virus; skor by som ocakaval problemy s klimatickymi zmenami a migrantami

dosledoky budu velmi podobne

Zverejnené

Vcera, uz neviem kde, padla opodstatnena otazka, preco na Slovensku nie je tolko zavaznych priebehov ochorenia (ak teda vobec nejake su), ked vsade inde ludia lezia napojeni na umele dychanie a umieraju. Na tejto statistike by sme sa uz podla cisiel mali podielat. Odpovedi sa crta niekolko. Slovaci sa spravaju inak ako susedia. Pri nedostatku testov  je sposob vyberu testovanych nastaveny dobre. Opatrenia zabrali a maju vyznam. Tu treba dodat, ze nemaly podiel na tom maju ludia samotni. Obchody a retazce zakazovali vstup bez ruska davno predtym, ako to prikazala vlada, ludia si ich vyrabaju doma,  a co sa tyka institucii, zo statnych organov zacali ako prve konat samospravy. Jednoducho tam, kde stat meskal, alebo zlyhal, suploval niekto iny. Nekricim "hop!", ale zatial sme na tom v porovnani s ostatnymi "dobre".

Zverejnené

a tu info mas odkial?

s tými kňazmi - veď píšem, že kostolné noviny tvorím z informácií kamarátky...

za pravdivosť neručím, ale spravidla má dobré informácie.

tiež som sa jej pýtala, odkiaľ to vie, ale medzi nimi veriacimi do kostola pravidelne chodiacimi sa veci nejako vedia, a často im vyprávajú aj kňazi kdečo...

táto info vznikla z toho, že má jednu sesternicu, ktorá na staré kolená odčiňuje svoje hriechy mladosti tým, že pomaly kolenačky chodí po kostole a nevynechá nič... a jej problém bol veľká spoveď ... teraz nastáva čas Veľkej noci, to sú pre veriacich náročné sviatky, a ona nemohla preniesť cez srdce informáciu, že nemusí na spoveď.... z tohto vzniklo to, že ma kamarátka informovala, o čom kňazi informovali ovečky.

nakoľko je to pravda, netuším. neoverujem : )

Zverejnené

V porovnanim s Ceskom ma napada aj to, ze slovaci nechodia tolko lyzovat do Talianska a na Slovensko sa nehrnie az tolko turistov ako do Ciech.

Co sa tyka umrtnosti, tak je dolezite aj to, ze nam zatial nelezia pacienti na chodbe na dlazke ako napriklad v Spanielsku. Zatial maly pocet nakazenych znamena mensiu presnost, moze ist iba o nahodnu chybu. Su aj nejake hypotezy, ze pri nakazeni mensim mnozstvom virusov (pri pouzivani ochrany) je priebeh miernejsi, ako ked pacient dostane plnu davku. A potom su aj nejake studie, ze ked sa chori liecia pri sebe, tak to ma horsi priebeh, ako ked su oddelene.

Pokial publikovane udaje o pocte pozitivne testovanych odrazaju skutocny stav poctu nakazenych, tak je na tom Slovensko velmi dobre.

Aby sme si mohli byt isti, chcelo by to spravit tisic NAHODNYCH testov (kludne aj tych lacnejsich)  napriklad kazdy tyzden. Dost casto sa ozyva, ze sa potrebuje zvysit pocet testov, ale jaksi nepocujem, ze by si mali robit pravidelne testy na NAHODNEJ vzorke ludi, co by bol spolahlivy indikator situacie.

Na zistenie stavu netreba otestovat vsetkych, a dokonca ich netreba nai vela: pri vzorke 100 ludi je chyba 10%, pri 1000 ludi chyba 3% a pri 10000 uz iba 1%.

Zverejnené

vo Wuhane sa vracia život do akotakého normálu, zdá sa, lekári a personál z dočasných nemocníc dostávajú ovácie pri príchode do mesta:

Zverejnené

V porovnanim s Ceskom ma napada aj to, ze slovaci nechodia tolko lyzovat do Talianska a na Slovensko sa nehrnie az tolko turistov ako do Ciech.

Co sa tyka umrtnosti, tak je dolezite aj to, ze nam zatial nelezia pacienti na chodbe na dlazke ako napriklad v Spanielsku. Zatial maly pocet nakazenych znamena mensiu presnost, moze ist iba o nahodnu chybu. Su aj nejake hypotezy, ze pri nakazeni mensim mnozstvom virusov (pri pouzivani ochrany) je priebeh miernejsi, ako ked pacient dostane plnu davku. A potom su aj nejake studie, ze ked sa chori liecia pri sebe, tak to ma horsi priebeh, ako ked su oddelene.

Pokial publikovane udaje o pocte pozitivne testovanych odrazaju skutocny stav poctu nakazenych, tak je na tom Slovensko velmi dobre.

Aby sme si mohli byt isti, chcelo by to spravit tisic NAHODNYCH testov (kludne aj tych lacnejsich)  napriklad kazdy tyzden. Dost casto sa ozyva, ze sa potrebuje zvysit pocet testov, ale jaksi nepocujem, ze by si mali robit pravidelne testy na NAHODNEJ vzorke ludi, co by bol spolahlivy indikator situacie.

Na zistenie stavu netreba otestovat vsetkych, a dokonca ich netreba nai vela: pri vzorke 100 ludi je chyba 10%, pri 1000 ludi chyba 3% a pri 10000 uz iba 1%.

podla klauna "spasitela" z TT, su ale rychotesty dobre na dve veci....jedna na nic a druha na hovno...treba ich nasypat do dunaja....neviem ci toto s nim zdiela aj jeho odborny tym s krizoveho stabu.....ak nie, tak by ho mali zastavit v sireni poplasnych sprav....

Zverejnené

Pravdepodobne neodrazaju, testy su potrebne vo vacsej miere. Inak nebudeme vediet identifikovat prenasacov ((hlavne s tych s bezproblemovym priebehom ochorenia) a mozne loziska nakazy, 

Zverejnené

zalezi kedy ich pouzivas...a ten zmrd matovic stale dookola spieva tu istu oblbivacku.....nepresnost.....to je ale hlupost, pretoze z rychlotestov sa da vela vycitat......na vzorke trebars 1 000 ludi sa da vyratat resp. percentualne urcit, kto uz prekonal virus a podla toho vela veci nastavit v zdravotnictve....to je obrovske plus pre poznanie a zdokumentovamnie virozi.....

• Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Zverejnené

info..

Tak ich teda predajme..

Som zvedavý koľko peňazí za ne dostaneme?

Zverejnené

momentalne su nezaplatitelne....nieco ako historicka hodnota......cena sa neda vycislit....

Zverejnené

Udivuje ma ako tento vírus dostal do pozoru celý svet. Napr. v takom Rakúsku je nakazených cca 6400 ľudí, čo je 0,07% celej populácie. Čo sa bude diať, keď bude nakazená desatina?

zalezi kedy ich pouzivas...a ten zmrd matovic stale dookola spieva tu istu oblbivacku.....nepresnost.....to je ale hlupost, pretoze z rychlotestov sa da vela vycitat.......

Aj tebe by mali spraviť rýchlotest a pre istotu aspoň dva.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov