Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Čím nižší sklon má krivka rast, tým by to malo byť "lepšie"..

...

https://www.datawrapper.de/_/Sgf7v/

Pekny graf, akurat nerozumiem, preco v nom ma clovek lustit sklony, ked sa tieto daju vyniest do grafu (derivacia).

A potom este znormalizovat, nech to rovno ukazuje effective reproduction number (kolko dalsich jeden v priemere nakazi).

Rovnako tam chyba naznacenie, aka cast populacie je uz infikovana, aby bolo viditelne, ci sklon klesa kvoli opatreniam, alebo z dovodu nasytenia nakazenymi.

Zverejnené

smiley

To neviem, Musel by si nájsť toho kto to spichol a pýtať sa jeho.

Zverejnené

Teraz bolo ako maju riesit si veci opatrovatelky v Rakusku. Svagrina tam ostala na mesiac. Matovic,ze ich potrebujeme tu doma. 15-20 rokov na tie zeny tento stat sral. A dnes ich potrebuje doma. Ja neviem ako to ma svagrina ani neviem o koho sa stara. A co toho rakuskeho deda tam len tak necha? 5 rokov sa o niekoho staras platil ti zivot, a ho len tak nechas? Ja aj paradajku nenecham len tak.  Ja som rocne robil 20-30 mozno navrchole 40 opatrovatelkam danove priznania. 60-70% to boli dochodkine. Ale poznam aj 2 chlapov(oni dnes maju 45-50 rokov) co tam roky robia - robili opatrovatelov.

Zverejnené

, stále nevieme ovšem, prečo. čo pokazili na samom začiatku.

Asi pred dvoma týždňami som započul v rádii ženu, ktorá na juhu spravuje nehnuteľnosti (letoviská) talianom zo severu. Húfne prichádzali aj v dopravných prostriedkoch bez rúšok a akejkoľvek chémie. Následné kolektívne nakupovanie v obchodoch. Tá ženská sa nakazila tiež.

Zverejnené

To boli pracovne sily z talianska co robili na severe. Ak vedeli lebo to vedeli asi 12 hodin skor,ze od pondelka sa vsetko zavrie. Statisice talianov sa vratili domov,na juh. Samozrejme z nakazou a preto to maju v celej krajine. tam to maju na zaciatku. Na severe to uz asi vrcholi.Snad.

Zverejnené

Minule v diskuii pod ceskym clankom som cital,nazor prveho asi co ma nieco spolocne onko. Dalsi uz to podrobne popisal,co im v Brne povedali. Ze niektori tam uz nemaju chodit- a dalsi za nejak dobu. Skusim to este najst.  No jeden kokod pisal zomru tak ci tak ci v marci ci auguste, a sa mu ozval jeden, ze on chce este 3 mesiace zit, on bojuje o kazdy mesiac. Dalsi v tom vlakne rozpisal co im povedali v Brne.

Zverejnené

Asi pred dvoma týždňami som započul v rádii ženu, ktorá na juhu spravuje nehnuteľnosti (letoviská) talianom zo severu. Húfne prichádzali aj v dopravných prostriedkoch bez rúšok a akejkoľvek chémie. Následné kolektívne nakupovanie v obchodoch. Tá ženská sa nakazila tiež.

k tomu Taliansku - práve som čítala v tlačených novinách článok, kde jeden zodhadovaných dôvodov situácie v Taliansku je prestarnutie obyvateľstva... majú vysoký vekový priemer a samotnú karanétnu na začiatku trochu pokazili.

pokiaľ dobre pamätám, vláda vyhlásila, že od dátumu xy bude karanténa.... ľudia na to mali polku týždňa, aby poutekali kade ľahšie z oblastí, kde karanténu naplánovali... celé to tam bolo dosť došmodrchané.

Rusi pripravujú ďalšiu masívnu pomoc pre Taliansko.

Talianom ovšem tiež nechýba humor - dnes som videla jedno video, kde talianska mamma s valčekom v ruke napráva hlavy všetkým, ktorí s anutne potrebujú prechádzať, lebo to doma nevydržia.

Číňania likvidujú provizórne nemocnice, už sú prázdne,

na druhej strane ich pripravujú ovšem Španieli,

a problém začína byť na Ukrajine - Ukrajinci sa doteraz tvárili, ako donedávna ostatná Európa - ich sa to predsa nemôže týkať... ešte aj teraz pochodujú hromadne bez rúšok a karanténa nariadená síce je, ale veľa im zatiaľ nehovorí....

a ešte kdečo, dnešná tlač.

Zverejnené

Ozaj, keď teraz máme uzavreté hranice, ako je to so zachraňovaním tzv. utečencov? Už dlho nikoho "nezachránili" a dokonca vítačom neprekáža, keď grécka polícia rozpráši najazdníkov na hranici slzotvorným plynom.

Keď ide o vlastné prežitie, tak žiadne herzlich wilkommen už neplatí. To je to farizejstvo vítačov.

Zverejnené

Ku mne priede 10 ludi za mesiac. Naposledy jeden,ze ruku ti nepodam,ja som sa usmial. Dva ti tyzdne dozadu. Som bol skamaratom - doviezol ma domov. Dal som mu ruku. Som mu povedal ja si ju o dva minuty umyjem,on ze hej, on to este polhodiny bude mat nasebe. Kym odvezie auto do garaza... On je obchodny riaditel. lieta tade tade. Boli sme viac krat este prd marcom ci zaciatkom.  Upozornoval som ho na to a by daval pozor na seba a svojich rodicov... Robil si srandu,som mu spomenul t bolo 24 februara,ze zena sla nakupit a kupila ruska, pomozu ti ruska, ja som vedel ze nie - ale trosku aspon pomozu. Aspon som dal 5 predavackam. 

Ale co som chcel povedat, ten obchodny riaditel bol naposledy v Nemecku 15.02.2020. Sedi doma. A si robil srandu, ze,ci ja co budes robit ,ked budes mat nakazenych ludi. On ze budu robit - som mu povedal, ak budete mat prevehonakazeneho skoncili ste.  Ci dnes vyrabaju neviem. Vraj v Revucej su 4 nakazeni. 

Zverejnené

Ja im gratulujem. Ak chcu nech sa vratia domov,ale aj tak ved si tym presli, nech si davaju pozor.  Teda uz nikiho nenakazia. Teda este byt v karantene ako mi ostatni.

Svokor sa opil a zlomil si klb. Asi 5dni dozadu. Svokor bol v pohode clovek. Som zene povedal,ak chces vidiet ziveho chod za nim teraz - tento tyzden. Matku ak chces este vidiet teraz. Buduci tyzden ci dalsi uz to nebude mozne.    Rozplakala sa.  Nebude to mozne ak sa ta nakaza presiri - uz nech sa nevracia. Teda 2-3 tyzdne sa vidiet nebude so sestrami. Ak jej to chyba ,nech tam ostane.Nebude sa stykat som mnou.Ja som jej povedal sa rodicmi a stretni ,ale co najrychlejsie.

Zverejnené

známa z Maďarska písala, že jej brat a jeho rodina pracovali roky v Rakúsku, plus jej syn... s okamžitou platnosťou dostali všetci výpovede
a šupom ich poslali domov, boli ich vyzdvihnúť predvčerom na letisku.
jeden deň strávili u nich, ináč sa to nedalo zariadiť... ale na druhej strane cesta, ako preniesť vírus tam, kde ešte nebol.

Zverejnené

No nových prípadov zas trochu viac pribudlo, toto bude na dlhé lakte. Vlády nalievajú do ekonomiky miliardy, ale na dlho to nepomôže. Ekonomika dostane brutálne zabrať. Po tejto pandémii sa svet bude musieť zmeniť. Koniec globalizmu, koniec multikulturalizmu, svet sa rozdelí na regióny, ktoré sa navzájom izolujú od seba. Cestovanie bude možné len s kontrolami. Nekontrolovateľné migrácie budú tvrdo potlačené. Bude to pre dobro všetkých.

Som zene povedal,ak chces vidiet ziveho chod za nim teraz - tento tyzden. Matku ak chces este vidiet teraz. (...) Ja som jej povedal sa rodicmi a stretni ,ale co najrychlejsie.

Ty vieš ale pozdvihnúť morálku.

Zverejnené

to by som bral, ale som v tomto pesimista...."majitelia" EU budu proti.....

Zverejnené

Zaujímavá možná odpoveď na otázku, prečo sa to v tom Taliansku tak potento..

https://wattsupwiththat.com/2020/03/24/the-italian-connection/

Článok tvrdí že došlo k preinfikovaniu zdravotného personálu.. Doktori, zdravotné sestry.. Sa sami stali šíriteľmi..

A keď následne prišiel starší pacient s nejakými normálnymi chronickými problémami v jeho veku, ako hypertenzia alebo cukrovka, problémy so srdcom atď, chytil koronavírus v nemocnici od personálu a to ho dorazilo..

Zverejnené

Svokor sa opil a zlomil si klb. Asi 5dni dozadu. Svokor bol v pohode clovek. Som zene povedal,ak chces vidiet ziveho chod za nim teraz - tento tyzden. Matku ak chces este vidiet teraz. Buduci tyzden ci dalsi uz to nebude mozne.    Rozplakala sa.  Nebude to mozne ak sa ta nakaza presiri - uz nech sa nevracia. Teda 2-3 tyzdne sa vidiet nebude so sestrami. Ak jej to chyba ,nech tam ostane.Nebude sa stykat som mnou.Ja som jej povedal sa rodicmi a stretni ,ale co najrychlejsie.

keď to manželka doteraz ako vážnu vec nepochopila, nešlo jej to vysvetliť jemnejšie a ľudsky?

Zverejnené

Zaujímavá možná odpoveď na otázku, prečo sa to v tom Taliansku tak potento..

https://wattsupwiththat.com/2020/03/24/the-italian-connection/

Článok tvrdí že došlo k preinfikovaniu zdravotného personálu.. Doktori, zdravotné sestry.. Sa sami stali šíriteľmi..

A keď následne prišiel starší pacient s nejakými normálnymi chronickými problémami v jeho veku, ako hypertenzia alebo cukrovka, problémy so srdcom atď, chytil koronavírus v nemocnici od personálu a to ho dorazilo..

alternativna medicina je teraz v kurze..... :)

Zverejnené

Po tejto pandémii sa svet bude musieť zmeniť. Koniec globalizmu, koniec multikulturalizmu, svet sa rozdelí na regióny, ktoré sa navzájom izolujú od seba. Cestovanie bude možné len s kontrolami. Nekontrolovateľné migrácie budú tvrdo potlačené. Bude to pre dobro všetkých.

nj, stále sme v podstate len na začiatku, a celkové dopady korona-výtrusu sa ťažko odhadujú, či skôr veštia, ale súhlasím, že po tejto kríze bude všetko inak. zaujímavé bude sledovať vývoj v EU, lebo už teraz sú badateľné náznaky dvoch budúcich a úplne protichodných trendov. z Bruselu, Nemecka a Francúzska budú tlaky na maximálnu centralizáciu, a opačne, sformuje sa skupina štátov, ktoré budú chcieť viac suverenity... ale dá sa očakávať, že niektoré bruselské modly, ako multi-kulti či gender kraviny, sa stanú obeťami korona-víru....

• Pridať bod 1
Zverejnené
Z dnesnej rozpravy.

Okrem toho, ze kotleboposlanec Stefan Kuffa vidi riziko v bezdomovcoch, lebo taky bezdomovec nema telefon a stat potom zrejme nebude schopny odsledovat. ci bezdomovci dodrziavaju karantenu, alebo nevycestuju a nevratia sa zo zahranicia (sic!), povedal este toto:
-viete, aj my sme boli mladi, ked sa na nas dievcata pozerali, z cim vacsej skaly do plytsej vody na hlavu sme skakali..
-kostol mal byt jedno z poslednych opatreni, kedy sa zatvara..
-proti koronavirusu, ak by sme bojovali len svetskymi zbranami, je to velmi malo, my musime zapojit aj duchovne zbrane..
-ked bol v Trnave mor a ked zobrali obraz Matky Bozej a ludia vysli do ulic, zo dna na den spadol ten mor
-nebojte sa, nikto z nas nezomrie

TOHTO CHLAPIKA BY SOM POVOLAL DO KRIZOVEHO STABU!
  • Pridať bod 3
Zverejnené

Oddnes sú rúška povinné, každý je povinný na verejnosti mať zakrytý nos aj tlamu.

Nakazeného hlási aj Rapa Nui, najodľahlejší ostrov. Takže už to musí byť všade.

Ináč.... zavináč... ja si myslím, že vírus už máme skoro všetci. A je možné, že väčšina o tom ani nevie, že ho možno už aj prekonala.

• Pridať bod 1
Zverejnené

treba zacat upalovat liberalov, a bude po epidemii.

sniper, ked to povies o rok, tak to bude pravda. dnes urcite nie. pocty nakazenych mozeme dnes odhadovat s oneskorenim podla mrtvych. a na slovensku to este len zacina

Zverejnené

:o

Toto by som čakal v nejakom horrore typu REC. Dúfam, že zodpovedným udelia tvrdé tresty.64395a86f832eff96ab6a5daedd32442.jpg

Zverejnené

pomaly to bude ako lepra. hrozné.

ale ešte nás neopúšťa humor.... toto som dnes našla... dobrý deň všetkým :klobuk:

post-3-0-82642800-1585137989.jpg

kostolné noviny:
mimochodom, ovečkám nakázali, že Veľká noc či nie, tento rok tie veľké cirkevné náročné oslavy musia byť menej náročné.... kto chce ísť nutne na veľkú spoveď, môže, ale rovnako sa môže vyspovedať kedykoľvek, bude im odpustené...
keď to ovšem nevydržia, spovedá sa na ulici, nie v spovedelnici,
na dva metre od kňaza, s rúškou na tvári..... a na našom prehriešnom Slovensku sú už aj tak nakazený dvaja kňazi.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov