Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

No je to zaujímavý priebeh. Prvý raz v živote nepočujem chválenie, kde som bol na dovolenke.

Ktovie ako to bude v budúcnosti  návštevami a dovolenkami v zahraničí. Bude už navždy korona hrozbou ?

Zverejnené

to, čo tu píšem dokola, a čo som včera napísala, že snáď tým, že sa rúšky aspoň psychologickým efektom podpíšu na ľuďoch, kdepak.
ako sledujem a počúvam sama a z vlastnej a počutej skúsenosti, ľuďom stále nedoplo.
katastrofické scenáre vznikajú, ale ako povedal už na začiatku doktoro či docent či aký má titul Krčméry a spústa ďalších odborníkov:
nakoľko nás epidéma zasiahne a ako, to je LEN na ľuďoch...

týmto môžeš ovšem vyprávať hlasom aj anjelským. presne toto robia. teraz nechodia okázale opekať s deckami hromadne do prírody, teraz sa pripravujú na jar a najnovší národný šport je nadávať v obchodoch hromadne na každý deň vyprázdnené pulty.  s dôrazom na hromadne.

na, takáto je slovač. je jedno, kto a kde to zverejnil. toto tu píšeme už dlho.

mimochodom, správa z dnešných novín:
Na Slovensku dnes oficiálne pribudlo iba 14 potvrdených prípadov ochorenia COVID-19. Deň predtým ich bolo 19. Spolu máme 137 chorých a 2670 negatívnych testov od vypuknutia krízy.

Zverejnené

asi by tie grafy mali uvádzať nie v počtch nakazených, ale v % - denné aj kumulatívne %. malo by to väčšiu výpovednú hodnotu.

Zverejnené

game  možno som nepostrehol, ale aký máš názor na Londýnsku prevenciu ? 

Zverejnené

neviem čo myslíš konkrétne.

že sú Briti nezodpovední blazeovaní Briti rovnako ako ostatní Európania? zatiaľ majú málo nakazených, ale môže sa to zmeniť.
pritvrdili, ale nedali rozkazom, a ľudia sa vzpierajú. fakt neviem, čo máš na mysli konkrétne.

Zverejnené

No keď pozerám ako to všade rýchlo rastie a zomierajú ľudia, tak s dávkou sarkazmu môžem konštatovať, že Európa bude mať za pár mesiacov, nanajvýš rokov, po starostiach s dôchodkovým systémom.

Zverejnené

fakt neviem, čo máš na mysli konkrétne.

Že nemusí vždy všetko rozkazom. Všetci dobre informovaný vedia, ako sa vírus prenáša a najlepšia prevencia je izolácia - karanténa. A v Anglicku im to asi ešte nedocvaklo. Že si tak nezobrali príklad s Talianska.   Práve som zaregistroval správu, že zatvárajú všetky reštaurácie a bary. Uvidíme aký to bude mať priebeh a či tvrdšie opatrenia budú nevyhnutné.

Zverejnené
No aspoň sa to tu trochu prečistí a možno aj priemerné IQ sa zvýši.

:) a rómske osady ostávajú izolované.

Zverejnené

Gori said there had been 164 deaths in his town in the first two weeks of March this year, of which 31 were attributed to the coronavirus. That compares with 56 deaths over the same period last year.

Even adding the 31 coronavirus deaths to that total would leave 77 additional deaths, an increase that suggests the virus may have caused significantly more deaths than officially recorded.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-italy-homes-insigh/uncounted-among-coronavirus-victims-deaths-sweep-through-italys-nursing-homes-idUSKBN2152V0

Mozme si predstavit ako to je v meste Bergamo. Za prvych 15 dni v roku 2019 v Bergame zomelo 56 ludi. Za to iste obdobie v roku 2020 164ludi. Viac o 108. Ale len 31 ludom testovali coronavirus. Teda 31 su vstatistikach ako mrtvi kvoli koronavirusu. 77 co su navyse netestovali. 

Tento tyzden im tam mohlo umriet  mozno tolko isto len na coronavirus.Brutanlne cisla. Ved preto tam dosli tie vojenske nakladne auta.

Chorý muž mal totiž 91 rokov. A k takým už záchranka v Španielsku, kde sa prešlo na takzvané zdravotníctvo v období katastrofy, nechodí.

https://dennikn.sk/1814404/zdravotnictvo-v-case-katastrofy-k-najstarsim-spanielom-uz-zachranka-nechodi/?ref=mpm

Zverejnené

Zaujímavý článok

Slovenská lekárka v Madride: Systém kolabuje. Musíme rozhodnúť, koho necháme zomrieť

Lekárka hlavný dôvod v kolapse zdravotníckeho systému vidí to, že ľudia danú situáciu výrazne podcenili.

No aspoň sa to tu trochu prečistí a možno aj priemerné IQ sa zvýši.

podobne je na tom ak macronovo francuzsko....nedostatok lekarskeho personalu, kriticky nedostatok rusok a deznfekcnych prostriedkov, nedostatok testerov a pod....hlavne ze tu ma kazdy velku hubu na Pellegriniho a jeho necinnost a zlu koordinaciu na statnej urovni....som to uz dnes zapocul aj od noveho premiera....zda sa, ze minimalne na styri roky je postarane o formulku....lebo Pellegrini a jeho neschopnost...

Zverejnené

Že nemusí vždy všetko rozkazom. Všetci dobre informovaný vedia, ako sa vírus prenáša a najlepšia prevencia je izolácia - karanténa. A v Anglicku im to asi ešte nedocvaklo. Že si tak nezobrali príklad s Talianska.   Práve som zaregistroval správu, že zatvárajú všetky reštaurácie a bary. Uvidíme aký to bude mať priebeh a či tvrdšie opatrenia budú nevyhnutné.

jop, ano, takto som si myslela, že asi chceš názor na toto... ovšem názor na toto som tu napísala aj mimo súvislosti s Britániou.

keď sa to začalo skutočne šíriť do Európy, bolo načase zmeniť postoje, nápoved pre to bolo hodne, aj s používaním rúšok, ale mnohým to nedoplo ani vtedy a tu.

britskému premiérovi jeho vlastný 70 neviemkoľkoročný otec povedal, že mu kašle na inštrukcie.

takže či sa to niekomu páči či nie, úplná karanténa okamžite, alebo výnimočný stav, ako to spravili v niektorých neeurópskych krajinách je zrejme cesta.

aj to som už písala... v niektorých prípadoch jednoducho istá miera autokracie v záujme slamených mozgov je potrebná.

takže zatvárajú bary. fajn.

problém je, a to vravím každému donekonečna, keď čítam a počúvam, čo sú schopní ľudia nakecať .... ani jeden skutočne nepozrel ani len do goola, či sa karanténa je alebo pije.

netušia, čo to je. dokonca dnes jedna pani doktor, doktor PhD, sociálna práca s ľuďmi na jednom konkrétnom mieste. mňa sa pýtala, či keď u nich v ústave vyhlásia karanténu, čo to obnáša, či tam zostanú, či pôjdu domov. žiadne inštrukcie, nikto nič.

takto to vyzerá všade.

Zverejnené

hlavne ze tu ma kazdy velku hubu na Pellegriniho a jeho necinnost a zlu koordinaciu na statnej urovni

Uvidíme, koľko budeme mať nakazených, keď tých testov nebude 3000 ale aspoň 30 000. Zatiaľ to matematicky vychádza, že oproti iným krajinám ten rozdiel nebude až taký veľký. A keďže to vychádza všade skoro rovnako, že pomer nakazených k otestovaným je veľmi zhruba rovnaký, tak v skutočnosti nakazená môže byť už veľká časť populácie, Záleží od toho, kto ako tie symptómy berie.

Zverejnené

takze momentalny "recept" v podobe doteraz naordinovanom, je najlepsou prevanciou proti tomu stavu, aky je momentalne minimalne v T, F, ESP, BDR atd....a ten nedostaok  v materialnom vybaveni, co vycitaju Pellegrinimi, je beznym stavom v celej tzv vyspelej a zdravotnicky vybavenej zapadnej europe.....len ja sa neviem zbavit presvedcenia, ze byrokrati v EU a aj WHO si to maslo z hlavy nezmyju uz nikdy a darmo tu niekto vypisuje, ze za zdravotne veci, je zodpovedny jednotlivy clen tejto "humannej" spolocnosti z nazvom EU....byrokrati kritizovali Cinu a jej konanie, ale teraz neviedia najst recept ani oni.....mi to pripada, ako konanie Matovica pred volbama a teraz ked musi nieco riesit, tak je asi na tabletkach......

najskor zatracovana a teraz velebena......ponuka svoje testovania aj nam.....

https://www.facebook.com/ftvprimazpravodajstvi/videos/610299596481346/UzpfSTEwMDAwMTIwMDc2MzY2NjozMDQ0MTE1MTEyMzA1MTUx/

Zverejnené

Teraz bude nasledovať titulok jak z Nového času

TOTO je správa, na ktorú som čakal

Síce trochu neskoro ju čítam, keďže podľa článku prvý pacient zo Slovenska bol prepustený už 16.3., takže pobudol v nemocnici 10 dní. Celkom rýchlo sa mu stav zlepšil na to, že ide o 50tnika.

Ak by sa aj ostatní nakazení dokázali vyliečiť za cca 10 dní, tak by to nemuselo byť také hrozné.

Zverejnené

Ono zas nastupuje nova vlada, takze by boli hlupi, keby nevytlkli politicke chyby poukazovanim na chyby predchodcu.

3000 testov nepostacuje, ale podstatny je pocet a ucinnost rychlotestov - tieto cisla v prehlaseni zamlcali.

Doba liecenia na Slovensku bude naskor taka, ako vsade inde vo svete, co je zhruba tych 10 dni.

Zverejnené

Ano, to isté robili smeráci, všetko boli dôsledky Radičovej a Dzurindovej vlády, tak dúfam, že im to Matovič dá teraz poriadne vyžrať. Terajší stav zdravotníctva je zrkadlom smeráckych skorumpovaných vlád.

Tu je prehľad rastu nakazených v Európe, je to pod 20%, uvidíme ako to bude pokračovať. 

Ináč som zvedavý ako súčasná kríza zatrasie s realitným trhom. Dúfam, že poriadne. Ja keď vidím, ako tí chujovia developeri majú už predané byty o výmere 60m2 za 100 litrov v panelákoch, ktoré ešte len majú stavať na budúci rok, tak nech idú do pitche. Prajem im, aj tým čo to kúpili, nech poriadne padnú na huby.

Zverejnené

ale fico mal lahsiu poziciu v preberani moci, co sa tyka nasledkov ekonomickeho prepadu.....mam obavu o zdravie matovica....asi si bude musiat navysit davky jeho psycho medikamentov....:)

Zverejnené

Zaujimalo by ma, ako v postihnutych krajinach narasta celkova umrtnost  oproti normalu, teda nielen tych, co boli pozitivne testovani na koronavirus. To by lepsie ukazalo celkovy dopad epidemie, napriklad ked pretazene zdravotnictvo neposkytne dostatocne sluzby ostatnym pacientom, ktori nie su nakazeni.

• Pridať bod 1
Zverejnené

celkom logicka otazka.....ozaj ta umrtnost na coronu, ako diagnozu, moze byt radovo ovela nizsia, kedze ludia, co zomreli, nie su pravdepodobne vsetci pozitivne testovamy na coronu....moze tam byt aj prirodzena umrtnost a aj nasledky nepodania pomoci z dovodu corony a sustredenia sa na nu.....

Zverejnené

Mozme si predstavit ako to je v meste Bergamo. Za prvych 15 dni v roku 2019 v Bergame zomelo 56 ludi. Za to iste obdobie v roku 2020 164ludi. Viac o 108. Ale len 31 ludom testovali coronavirus. Teda 31 su vstatistikach ako mrtvi kvoli koronavirusu. 77 co su navyse netestovali. 

Tento tyzden im tam mohlo umriet  mozno tolko isto len na coronavirus.Brutanlne cisla. Ved preto tam dosli tie vojenske nakladne auta.

Ved to mas priklad zo 120 000 mesta Bergamo(to je skoro 1,5% populacie Lombardie). A to je za prve dva tyzdne. Bezne(v roku 2019) im tam zomrie 56. Teraz 164. Narast o 108 z toho 31 testovali na coronavirus. Mas to za prve dva tyzdne. 14.03. bol v Lombardii na coronu mrtvych 966, vcera ich mali cez 3000. Teda dvojnasobny narast na tyzden. Kolko truhiel odvezie 15 nakladakov? Teda len tak pozbierali 77 navyse ludi,ktori v nemocnici ani neboli. Alebo ich ani netestovali.  Naco by ich aj mali testovat,ked sa o nich nedokazu postarat. A vedia, ze zomru. Daju sedativa a uspia. Alebo ti  doma sa trapia.

56*26 tyzdnov = 1456 ludi - bezne umrie teda nieco vyse 1% Pred dvoma tyzdnami umreli vyse 3% a teraz minimalne 2krat tolko. 9%? Za par tyzdnov ak to pojde takto dalej maju po dvochodcoch. Iste umieraju ludia aj v produktivnom veku.

Zverejnené

nechce sa mi hľadať štatistiky, ale v jednotlivých krajinách je to celé zvláštne... niekde pri 7 nakazených vyhlásili výnimočný stav, niekde majú za celý čas v obrovskej krajine 300 potvrdených, tisíce nepotvrdených,
Taliansko spieva z balkónov a infkuje sa a umiera, vo Francúzsku kašlú na všetko a takmer pokračujú v bežnom živote.... chodia na trhy a d kaviarní akoby sa nedialo nič, v Holandsku až teraz zatvorili školy,
v Dominikánskej republike na jednom mieste v celom hoteli zostala jediná slovenská rodina - von nesmú, lebo by už nemohli dnu - čiže KARANTÉNA ako sa patrí.....
čo krajina, to iné stavy a nariadenia a občania a ochorenia a úmrtia.....

Zverejnené

game
Do hry vstupujú rôzne premenné, vekový profil obyvateľov, životná úroveň, stav zdravotníctva, reakcia vlády a asi aj percentuálne zastúpenie tej ktorej krvnej skupiny..

Lidé s krevní skupinou A mohou být náchylnější k infekci novým koronavirem a mohou mít závažnější průběh nemoci COVID-19, naopak lidé s krevní skupinou 0 se zdají být odolnější.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-epidemie-cina-vedecka-studie-covid-19-pandemie-krevni-skupina-a-nemoc-nakaza-nebezpeci-t.A200318_155033_zahranicni_dtt
Čosi na tom asi bude..
https://paulech.blog.sme.sk/c/350021/My-sme-Acka-Americania-su-nuly.html
Americký svetadiel úplne ovláda krvná skupina nula, kým Európania majú často krv A.

Vývoj v USA tomu celkom zodpovedá..

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov