Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ja som si dnes po praci na zahrade siel kupit pivo a cigarety. Ludi co som videl uz asi 50% mali ruska. Mozno 75%. Bol som v ciganskej stvrti. Sranda  8 ciganov, medzi sebou sedeli na stolickach,pred barakom. Polovica z nich mali rusku a druha polovica sal. Teda vsetci.  Ja som si este dnes rusku nedal,mam len jednu.

Co by si robila v krajine,kde mas rozpadnute vsetko,ale dajme tomu aj zdravotnictvo? To myslim Slovensko.  jedine riesenie aby to medzi sebou neprenasali a co najskor karantenu. Niekto tu napisal, ze to dobre znasame,alebo sme na to pripraveni,lebo to zdravotnictvo pozname.  Lekari nemaju rusky,zdravot.personal - ja lutujem predavacky v obchodoch. 

Zverejnené

co tu je kritiky na nase zdravotnictvo....ale ze ten problem, co mame doma, je problem v celej EU, sa tu akosi mlzi.....cele zdravotnictvo je v prdeli aj mimo nasho uzemia....ak by to nebola pravda, tak opatrenia by sa nerobili....alebo si tu niekto mysli, ze nas zdravotny system by to zvladol, ak by to bolo vybudovane, ako v tych "ukazkovych" statoch?.....tam s tym maju problem, ale tu by ziadny problem asi nebol...divne..ci nie?...a ta hlava EU, co dokazala znefunkcnit "bundeswer" ("Laidenova",  ci ake to ma meno) sa teraz rozhybala a oznamila, ze by sa mala uzavriet hranica EU...teraz, ked sa tento aziatsky turista nastahoval do EU a vytvoril si tu zakladnu a pomaly nici ekonomiku v clenskych statoch....je to tupa krava aj s celou WHO a mali by ich vsetkych zbavit svojpravnosti....hlavne, ze celu dobu riesili akesi prava roznych minorit a kritizovali spravanie sa cinskych statnych organov....naco je nam cela EU aj s tou premudrelou WHO?....svojho casu tato piesen od Pilarovej mala svoju vypovednu hodnotu a sa ukazuje, ze ju ma aj teraz....po bacovani EU a WHO zostane (minimalne) z Europy pravdepodobne toto..... :(

https://www.youtube.com/watch?v=lVKD8ZNb2EE

• Pridať bod 2
Zverejnené
14:48 Podľa expertov, ktorých citovali talianske médiá, by mohlo šírenie nákazy koronavírusu v Taliansku vyvrcholiť za dva až 11 dní.

Aj potom budú počty nakazených stúpať, ale už nie tak rýchlym tempom. Odborníci firmy JPMorgan podľa svojich štatistických modelov odhadujú vrchol do siedmich dní, napísala agentúra Reuters.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22360349/koronavirus-na-slovensku-sledujeme-minutu-po-minute-17-marec-2020.html

Uvidíme.

Zverejnené

u nas to ma kulminovat este cca 2,5 mesiaca......uvidime....

Zverejnené

Prečo pri vysokej mobilite to tak rýchlo stúpa a potom tak rýchlo klesá?

Zverejnené

asi preto, ze kopec ludi (podla mna drviva vacsina) to prekona bez nasledkov a mozno to ani nezaregistruje a tym padom sa to uz k nim nevrati, takze potom nastane ta klesajuca tendencia....

Zverejnené

Zaujímala by ma štatistika vyliečených, koľko vyliečených naozaj aj zostalo a koľkým sa to vrátilo.

Zverejnené

mam obavu ze ziadas nemozne....na toto ti neodpovie ani dalsi spasitel v poradi, byvali kandidat na prezidenta SK, Mistrk....teraz som prepol na iny program, ked som ho zapocul na markize prednasat jeho "fundovane" recepty na momentalny stav....asi si tiez neuvedomil, ze uz je po volbach....

Zverejnené

No možno poznáš oveľa väčšie kapacity ako Mistrík, tak sem s nimi, nech aj ja som múdrejší.

Zverejnené

Zaujímala by ma štatistika vyliečených, koľko vyliečených naozaj aj zostalo a koľkým sa to vrátilo.

na to je este priskoro

Zverejnené

Európa sa stala centrom pandémie. Tento okamih môže byť zlomový, ak to Európa nezvládne, tak toto môže byť začiatok konca EÚ.

dnes som kdesi zachytil názor, že táto epidémia môže byť pre EU tým, čím bol Černobyl pre ZSSR ... a ako sledujem počínanie politikov v jednotlivých štátoch a aj tých pajácov v Bruseli, niečo na tom bude...

Zverejnené

No možno poznáš oveľa väčšie kapacity ako Mistrík, tak sem s nimi, nech aj ja som múdrejší.

spasitelskych kapacit je teraz nepreberne mnozstvo....samozrejme, kazdy ma svoj jedinecny recept....no ja som tohoto "jedine" fundovaneho odbornika a skrachovaneho jedineho odborne zdatneho kandidata na prezidenta nemohol pocuvat, nie pre jeho "fundovane" recepty, ale pre jeho stale trvajucu volebnu kampan a jeho posun v case vzad.....v tom predbehol este aj Matovica a to je co povedat..... :(

Zverejnené

Ako to tak sledujem, tak bude treba počítať s tým, že nakoniec sa nakazí každý. Niektorí aj zomrú, bohužiaľ.

Vírus zastaví už len liek a vakcína (ktorá tento rok nebude). Vo Francúzsku vraj sľubne zaberá antimalarikum Plaquenil od firmy Sanofi. V Poľsku tiež úspešne testujú nejaké antimalarikum, neviem, či to isté ako vo Francúzsku. V Číne majú dobré výsledky v testoch s prípravkom Redemsivir, ktorý sa pôvodne vyvíjal proti Ebole. V Austrálii podrobne zmapovali celý proces, ako imunita bojuje s vírusom a momentálne skúmajú, prečo niektorí ľudia to len preležia a fungujú ďalej a iní zomrú. V Taliansku testujú zatiaľ neznámy liek, zo 6 pacientov sa trom stav výrazne zlepšil, ale jeden ďalší krátko po podaní lieku zomrel. V Nemecku, USA a Rusku vyvíjajú vakcíny a nie sú ďaleko od testovania na živých tvoroch.

Problém je, aby vírus nemutoval, aby si tiež náhodou nevyvinul imunitu, hajzel.

Napriek tomu všetkému treba počítať s tým, že svetová ekonomika prepadne o bilióny dolárov a mnoho firiem zbankrotuje. Naša ekonomika sa bude spamätávať minimálne 2 roky.

Zverejnené

tak ten virus urcite bude mutovat, ako kazdy organizmus....ved je uz teraz dokazane, ze tento virus je mutantom SARS-u a MERPS-u...takze tu nepoberaj nejaku nadejnu buducnost....a co sa tyka ekonomiky, tak sa podakuj "akcnosti" EU a jej fetisu WHO....tato premuderla dvojica ukazala, ze nejde o nic iba o peniaze a ze zdravie ludi, je pre nich nepodstana vec.....

Zverejnené

Ako to tak sledujem, tak bude treba počítať s tým, že nakoniec sa nakazí každý. 

Kazdy sa urcite nenakazi, to je epidemiologicko-statisticky vylucene. Ale pokial sa to nepodari uplne zastavit, tak ich bude vacsina  (odhaduje sa 70%).

Sirenie nakazy zacne prudko klesat vtedy , ked percento nakazitelnych ludi klesne pod kriticku hranicu (resp. percento nakazenych a vyliecenych stupne nad kriticku hranicu)

V Cine a v Juznej Korei sa to zatial podarilo zastavit, takze je mozny aj tento scenar vyvoja. Ono nie potrebne zastavit sirenie uplne, staci ho obmedzit tak, aby jeden nakazeny rozsiroval nemoc v priemere na menej nez jedneho dalsie cloveka.

Stale mam pocit, ze samotna panika narobi v konecnom dosledku viac skody nez samotny virus. Media v dnesnej dobe uz bohuzial chrlia spravy, co sa dobre predavaju = co najviac sokujuce bez ohladu na pravdu.

Takze:

• opakovane ochorenie bolo pozorovane ojedinele (mohla to byt aj chyba merania) - ak, tak sa vyskytuje len pri zanedbatelnom mnozstve pripadov
  • rovnako 10-14 dni inkubacnej doby je extrem, standartne je to tak 3-4 dni.
  • clovek v inkubacnej dobe sice je teoreticky infekcny, ale zdaleka nie tak, ako po vypuknuti symptomov (kasel). Je teda dolezite si davat pozor hlavne na chorych ludi so symptomami. A to aj v pripade, ze sa nejedna o koronu, pretoze korona je fatalnejsia, pokial sa dostane na organizmus, ktory je uz oslabeny nejakou inou nemocou.

Juzna Korea je demokraticka krajina, ktora zatial nad virusom vyhrava -> politici by mali spravit copy & paste opatreni, ktore spravili v Korei, toto nie je vhodny cas na improvizaciu...

Zverejnené

u nás ešte nezomrel nikto, na dnes hlásili 97 overených nakazených.

post-3-0-08069600-1584535091.jpg

Na Slovensku dnes pribudlo 25 pacientov nakazených COVID-19. Celkovo tak máme 97 pozitívnych prípadov, 1816 vzoriek bolo negatívnych.

zdroj: dennikN

ale čo ma nakrklo v novinách: tí, čo sú v karanténe v Gabčíkove, majú plné vrece sťažností. konkrétne jedna navrátilka z tirolských Álp, vypisuje na net, ale ešte stále nepozrela v google, čo presne znamená slovo karanténa. v prvom rade to nie je mnohohviezdičkový hotel a michelinská reštaurácia... len dva týždne karantény.

je karanténa, po celej Európe a vo svete, dáma menom Andrea je pohoršená.

Zverejnené

Koncom mája by sme mali mať cca 25000 nakazených. Optimistický predpoklad.

Zverejnené
  • clovek v inkubacnej dobe sice je teoreticky infekcny, ale zdaleka nie tak, ako po vypuknuti symptomov (kasel). Je teda dolezite si davat pozor hlavne na chorych ludi so symptomami. A to aj v pripade, ze sa nejedna o koronu, pretoze korona je fatalnejsia, pokial sa dostane na organizmus, ktory je uz oslabeny nejakou inou nemocou.

Opravujem svoju chybu: teraz pozeram studiu, podla ktorej asymptomaticky prenos tvori zhruba stvrtinu vsetkych prenosov:

Results:[/size] We estimated that 23% (range accounting for correlation: 12 - 28%) of transmissions in Shenzen may have originated from pre-symptomatic infections.[/size]

Zdroj: https://cmmid.github.io/topics/covid19/control-measures/pre-symptomatic-transmission.html

Nie je dominatne, ale nie je to ani zanedbatelne.

Zverejnené

To je jedno, v EÚ každá krajina denne hlási okolo 20% rast a aj keď vyhlásia stanné právo, tak koncom apríla tu máme milióny nakazených, o ktorých budeme vedieť.

Zverejnené

no, dobra sprava je ze tolko nakazenych nebude.  vacsina bude uz imunna a zdrava.  A druha vec je ze teraz pribudaju ti co sa nakazili pred tyzdnom,  na trend rastu po zavedeni pomerne drastickycj opatreni sa mozeme pozriet az buduci tyzden.

Smiley, a jeden problem.  Stale malo testujeme, takze netusime kolko je skutocne ludi nakazenych.  A dalej ze v tomto rezime izolácie moze klesat sirenie ale ked sa to uvolni, tak to opatovne narastie.   A to sa tyka aj Ciny, dostanu to spat od europy.

Zverejnené

No však práve preto ma zaujímalo, aká štatistika je tých vyliečených, že naozaj vyliečení aj zostali. Ak hej, tak je predpoklad, že už nejakú imunitu majú, s čím zrejme počíta aj ten britský scenár. Nakazíme sa, 20 miliónov ľudí zomrie, ale budeme mať imunitu.

Zverejnené

vacsina ju musi mat, inak by to cine rastlo inak.  Zrejme existuje mala skupina virusonosicov ale  to ide o jednotlivcov.  Ale podla toho co citam, tak britsky scenar nie je o tom nerobit nic len to spravne casovat.  Myslim ze to rychlo uvidime,   tento stav ked na Slovensku sa zastavil zivot neudrzime dlho, ludom dojdu peniaze, zacne kolabovat zasobovanie.   Su to silne opatrenia ale  mam pochybnosti o ich ucinnosti.  Ale ved uvidime.

A stale opakujem,  chyba nam masivne testovanie.  Izolacia moze pomoct docasne, ale kym nebezi masivne testovanie tak  je to draho zaplatene a  zbytocne. 

Zverejnené

No hej, ak by sme teoreticky otestovali celý národ za pár dní, tak by sme vedeli, kto je nakazený a pôjde do izolácie a kto je zdravý a môže ísť za pás.

Dôsledky pre ekonomiku budú hrozivé a ktovie ako sa to odzrkadlí na nálade obyvateľstva. Vypuknú nepokoje, začne sa rabovať, zavedie sa stanné právo a voliči s IQ 40 uveria, že za to môže nová vláda.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov