Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Počkať, nie náhodou do 29 decembra? Lebo kamoška povedala talk. Sorry nezbadal som odkaz. 

S nikým ďalším sa ľudia počas celej doby trvania lockdownu, teda do 10. januára, nebudú môcť stretnúť.

O toto mi šlo. Neni to nejak tak že okolo 29 dovolia aspon to že môžem ísť niekam aj keď to nebude rodina? Teda stretnúť sa s cudzím človekom za účelom kúpenia veci?

Zverejnené

Do 29.12. trvá núdzový stav, vtedy by mal zákaz vychádzania skončiť, ale bude to predĺžené do desiateho. Tí, čo majú nad 100 kilov majú zákaz vychádzania do konca marca, keďže obézni sú náchylní na smrť spôsobenou vírusom. To platí hlavne pre teba.

Zverejnené
pred 2 hodinami, Sniper napísal:

Mňa trochu udivuje ten systém, že kto je pozitívny a ak po 10 dňoch mu zjavne nič nie je, tak sa považuje za vyliečeného. Aj keď poznám ľudí, ktorí sa takto vyliečili, moc tomu neverím, že ten vírus je už úplne neškodný.

ziadny virus nie je neskodny......a urcite ani tento superman nie je vynimkou...

Zverejnené

Do terailov nemusíš zachádzať lebo to je už len polemizovanie že to je zakázané aby som sadol na vlak a možno v celom vagóne budeme traja, potom v dedine sa stretneme len my dvaja s tým človekom. Odovzdá mi vec a vrátim sa. Alebo v práci som každý deň 10 hodín zatvorený v hale s 1500 ľuďmi, na turniketoch tlačenica, autobusy plné, na zastávke tlačenica... Tak sa pýtam kde je väčšia hrozba??? Do práce neni zákaz ísť ale do druhej dediny niečo na otočku vybaviť je zakázané (kde je 20x menšie roziko nákazy) je absurdum!

Zverejnené

To sa spýtaj vedenia Amazonu, prečo ty chudák musíš aj medzi sviatkami robiť, keď ostatní si užívajú voľno (áno, presne sem mieriš).

A dúfam, že toto sa nestane ďalšou témou, kde sa budú na 350 stranách preberať tvoje mindráky.

Zverejnené

Naozaj nemierim tam! Ale fakt potrebujem odbehnúť na otočku pre vec. Len proste ten zákaz považujem za pritiahnutý za vlasy, lebo chodenie do práce je oveľa väčšie riziko a to vláde nevadí ale že ja si potrebujem odbehnúť na otočku za cudzím človekom do inej dediny (kde je riziko minimálne) už zrazu vadí.

Takže nie nezmení sa téma ale poďme skúsiť ako by sa dal ten zákaz obísť? Teda nejako tam aplikovať výnimku. Napríklad ten človek za ktorým idem by sa vydával za príbuzného. Alebo v amazone nastúpiť na autobus ktorý ide do tej dediny, a tvrdiť že som sa pomýlil a tak sa vlakom vraciam domov. Takže stále je to cesta z práce len cez inú dedinu.

Alebo proste akýkoľvek nápad ako to legálne obísť. Napadá vás niečo? Alebo napríklad využiť tú medzeru že 29 to skončí a možno bude pól dňa medzera a zase zavedú a to oko hurukánu by som využil. Proste chápete ma no.

Zverejnené

A kvoli akej zivotne dolezitej veci budu tie manevre, ak smiem vediet??:smilieee:

Zverejnené
pred 45 minútami, Tomáš napísal:

Takže nie nezmení sa téma ale poďme skúsiť ako by sa dal ten zákaz obísť?

Nebudeme tu nič skúšať, ani analyzovať, stačí, že 15 rokov analyzujeme tvoje mindráky. Máš zákaz vychádzania, podmienky sú dané. Buď ich zoberieš na vedomie alebo si medzi nimi nájdeš nejakú, ktorá sa hodí. Je povolený pobyt v prírode, tak sa s ním dohodni, že sa stretnete v lese. A ak má to byť len nejaká hovadina (čo by ma neprekvapilo), tak kvôli tomu sa za ním nemusíš trepať vôbec.

Zverejnené

Díky za radu. Proste ten zákaz tiež spadá pod covid tému, tak som sa len pýtal ako obísť zákaz ktorý je absurdný (tým že musím do práce som len vysvetlil jeho absurdnosť). Ten les je príklad. Boli sme na prechádzke v prírode. Vybavené.

pred 52 minútami, Hellé napísal:

A kvoli akej zivotne dolezitej veci budu tie manevre, ak smiem vediet??:smilieee:

Nesmieš. Chcem proste niečo kúpiť z inzerátu a nejaký blbý výmysel premiéra mi v tom bráni keďže ísť za cudzím človekom za účelom kúpy veci z inzerátu nespadá pod výnimky. Ale je tam návšteva rodiny, cesta do práce, pobyt v prírode atď. Tak sa to snažím nejako skĺbiť.

Zverejnené

Nie je to blbý výmysel premiéra, podobné opatrenia zaviedli mnohé krajiny. Len sa z toho teraz všetci neposerme, že ty si nemôžeš ísť vyzdvihnúť nejakú blbosť kúpenú cez inzerát. Keby si si peniaze neprežral, tak si si to mohol kúpiť nové v obchode ešte v časovom predstihu.

Zverejnené

Alebo na eshope na ktorý sa vzťahuje výnimka... Sú tie alzaboxy a ísť k nim nieje zakázané lebo to spadá pod zásielkovne čo osobne Matovič vravel že môžu ľudia ísť.

Zverejnené
5 hours ago, Tomáš said:

Takže nie nezmení sa téma ale poďme skúsiť ako by sa dal ten zákaz obísť? 

Aké obchádzanie zákazov? Čo to trepeš??? Na teba sa žiadna výnimka nevzťahuje milý zlatý!!! Napís ešte raz niečo o tom ako chces obísť zákaz vychádzania a hygiena do mňa dostane echo že si majú na teba posvietiť!!! Takú pokutu dostaneš že sa z toho poseres!

• Pridať bod 1
Zverejnené

Aspon clovek vidi aky je to tlk. Clovek, ked by uz cosi take chcel urobit, tak to urobi a nebude sa pytat.

Za dalsie, co take dolezite to musi byt, ze nemoze pockat? Pripadne postou si to dat poslat? Musi to byt cosi tajne, lebo nechce prezradit. Tipujem mobil ci pc. 

Zverejnené

Venujte sa téme, nebudeme tu preberať, čo zas za hovadinu kúpil Tomáš, tam má vyhradenú voliéru v klube, tam to preberajte.

Vakcinácia začína u nás v nedeľu a začnú zdravotníkmi v nemocniciach

https://domov.sme.sk/c/22561982/v-nedelu-zaockuju-zdravotnikov-v-styroch-nemocniciach.html

Dnes sme mali cez 4000 nakazených (PCR), kde sú tie časy, keď sme omdlievali pri čísle 100 denne

https://domov.sme.sk/c/22561767/koronavirus-slovensko-nove-pripady-umrtia.html

• Díky! 1
Zverejnené

Na margo jedného primitíva, čo sa tu ukázal, lebo potrebuje si ísť vybrať balík do druhej dediny, sem napíšem toto:

Kamarát dnes ráno len vyšiel z činžiaku a po 100 metroch - policajná hliadka - máte potvrdenie, že ste negatívny? Kam idete? Aký je účel vašej cesty?

Potvrdenie mal, účel cesty nekolidoval s nariadeniami, tak mohol pokračovať v ceste.

Ten jeden primitív, čo sa tu ukázal, by fasol možno aj pokutu, ale my sme tí zlí, čo mu len strpčujeme život, keď ho upozorníme na riziká.

• Díky! 1
Zverejnené

TA3 správy pred pár dňami. V Bratislave chytili 65 ľudí čo nevedeli omluviť účel cesty. Ako keby nariadenie ani nebolo. A s negatívnym testom sa smie chodiť?

Zverejnené

Nemám a momentálne testovacie miesto je zavreté a keď dám spraviť 72 hodín či jak to platí. Keď budem preč z domu od rána do večera nasledujúcich 4 dní tak nebudem mať čas riešiť hlúposti. Len poslušne chodiť do práce ako to chce establišment. Len pracovať mám právo! Na svoje veci nemám právo. To establišmentu vyhovuje.

• No neviem, neviem 1
Zverejnené

establišment.
ľudia, ktorí stratili prácu a prišli a prichádzajú o živobytia pre u nás pomerne voľné riešenia ohľadne corony, teda pre samotnú coronu, by ti teraz pacli po hlave.
skutočne tak hrozne túžiš nepracovať?   skutočne tak hrozne chceš neajkú blbosť predávanú cez net? 

------------------
vraciame sa tu ku skutočným riešeniam a problémom, ktoré nám celý rok covid spôsobuje a kto má nejaké štatistiky, dávno sme nevideli žiadne... ako to vyzerá momentálne?

Zverejnené
Dňa 6. 12. 2020 at 19:22, tyso napísal:

smiley, tak nech to mame jednoduche, ty hovoris ze po 15.12 bude pocet umrti klesat, ja hovorim ze bude rast.   pockame este tyzden nech mame 7 dnovy priemer a bude to jasne.

Konstatujem, ze Tysovi predpoved nevysla tak, ako ju Tyso naformuloval, pretoze pocet umrti po 15.12 nema stupajuci trend, ci uz sa to nafituje na 7 dni, alebo do dnesneho dna. Mozme este pockat do konca roka, ci pocty umrti za toto obdobie nebudu dopocitane (urcovanie priciny smrti moze par dni trvat).

Ak to bo myslene (ale nie naformulovane) tak , ze v obdobi po 15.12 budu pocty umrti vyssie ako 6.12. , tak to vyslo.

Dňa 12. 12. 2020 at 19:10, robopol napísal:

Do par dni sme na čísle 50 mrtvych denne, to dvoch tyzdnov budeme okolo 100. Kapacitu nemocnic 2500 je naplnena do par dni.

Robopolovi predpoved 50 mrtvych do par dni vysla, nakolko 14.12 to skokovo vyletelo na dvojnasobne hodnoty. Ale 100 do dvoch tyzdnov zatial nevychadza (chybaju este dva dni). Rovnako podla parametru poctu hospitalizovanych to nevyzera, ze by kapacita nemocnic 2500 bola zaplnena pred tyzdnom.

Zverejnené
Dňa 6. 12. 2020 at 17:41, smiley napísal:

Ja verim udajom z PCR testov, podla ktorych pocet nakazenych zaciatkom novembra a v polovicke novembra zacal klesat. Pocet umrti ma zhruba mesacnu latenciu, takze teraz (zaciatok decembra) nam pocet umrti kulminuje.

Ja som v odhade spravil chybu pri uvazovani mesacneho oneskorenia, ktore bude oproti poctu nakazenych ovela mensie - mozno tak tyzden. Az do 13.12 pocet umrti nestupal (skor mierne klesal). Potom skokovito stupol na dvojnasobne hodnoty, pri ktorych zase nestupa, skor (mierne klesa).

Ak by aj pocet nakazenych sa zo dna na den zdvojnasobil (co sa nestalo), aj tak by nemohol sposobit tak skokovity narast umrti, nakolko pocet dni od nakazy po smrt nie je u kazdeho rovnaky.

death-sk.png

Zverejnené

Vyvoj nakazlivosti pred sviatkami (podla PCR testov). Na Slovensku mozno uz rast zacina kulminovat, ale stale je hodnotach narastu poctu nakazenych, co moze byt fatalne, pokial nemocnice zacinaju byt preplnene. Cesko ma situaciu v nemocniciach lepsiu, ale nakazlivost je vyssia a stale rastie - kratkodobe fity uz dokonca dosahuju uroven predoslich maximalnych hodnot.

Tak uvidime, co s nakazlivostou spravia vianocne sviatky: ci budu mat ludia dostatok rozumu, aby omedzili navstevy.

growth-rate-19.thumb.png.8bb8b409cadf1ed45a9feda73e0abadd.png

Zverejnené
pred 23 hodinami, smiley napísal:

r-sk-04.pngr-cz-05.png

tak u nasich bratov, to uz rozsiruje planovane asi Ivan Mladek z praskovacim lietadlom...preto nezabera ROR a ani "lokdav".....a v tom pripade je neucinnost brzdy virusu, vakcinacia, pravdepodobne na tej iste kolaji.... :)

pred 21 hodinami, Sniper napísal:

Počet nakazených koronavírusom presiahol vo svete 80 miliónov, teda je nakazené 1% svetovej populácie

https://www.teraz.sk/zahranicie/pocet-pripadov-nakazy-koronavirusom/516657-clanok.html

vidim, ze ty pises prispevky aj Tomasovi... :)

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov