Skočiť na obsah
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper
Sniper
Správa bola pridaná používateľom Sniper,

V tejto téme sa venujte diskusii o pandémii. Táraniny o tom, ako máte kvôli Covidu sopel, píšte do témy Ta tak sme my - Corona moja.

Odporúčané príspevky

Zverejnené

nikde nepisu ako kontroluju karantenu, tak predpokladam ze nijako.

Zverejnené

Mne staci vidiet Petrika - a vetu sme pripraveni.  Naco neviem.

To aj cesi mali na hraniciach fizly kontrolovat teplotu. A neboli tam. To su medialne sra...

Zverejnené

Táto pandémia bude ešte dlho traumatizovať spoločnosť. Posledné tri generácie a možno štyri, nikdy nič podobné nezažili. Ľudí, ktorí si pamätajú španielsku chrípku, žije už len málo.

Zverejnené

čo sa týka kontroly karantény, najskôr to bude len o bonzovaní, inak nemajú veľmi ako. vedia síce podľa mobilu zistiť, keď bol niekto v zahraničí, ale či aj sedí doma? ešte mi je záhadou, prečo nekontrolujú aj hranicu s Poľskom. kopa ľudí, čo ide z Nemecka, beneluxu, atď, ide práve cez Poľsko.

Zverejnené

tak sa dozvedame ze priprava znamenala len PR akciu v TV,   teraz sa zacina testovanie, kedze dlhodobo znama kapacita je tak do 100 testov denne.   To ze bude chaos na urovni nemocnic som tak slovensky cakal, ale ze  ani biznis polozka  nakupu testov sa neurobi ?  Kua, tu uz nikto nic negarantuje ?   Ak sa neda testovat, tak zabudnime na pocty,  su to len nahodne hausnumera.

Zverejnené
Z rozhodnutia krízového štábu samosprávy zavádza Humenné ďalšie preventívne opatrenia. Až do odvolania zatvára mestský úrad, upravuje grafikony mestskej hromadnej dopravy, obmedzuje poskytovanie sociálnych služieb.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22357630/koronavirus-sledujeme-minutu-po-minute.html

A kok.ot unas rozhodne ,ze ucitelia maju chodit do skoly. Naco. V humennom aj z uradu zmiznu. Kde najde.m toho ..ko..kota?

Zverejnené

zupan  ( s jeho veducim skolskeho odboru) ,  ako sa vola ?  Inak vsade inde poslali ucitelky domov a po dohode so socialkou im ide PN. 

Zverejnené

zupan  ( s jeho veducim skolskeho odboru) ,  ako sa vola ?  Inak vsade inde poslali ucitelky domov a po dohode so socialkou im ide PN. 

Zupan,je ten co vyhral nad mechom zemiakov a ,ko..ko Kvetko. To bude nejaky odbor skolstva ale na meste.

Ja som pisal do nejakej temy sa mi nechcelo vytvarat novu. Game to zrejme z tej temy odobrala a dala do vtacej chripky. A ty sa tu tri mesiace neukazes a teraz nam tu budes davat rozumy. A pritom si mozno nakazeny. Kde si bol? Cestovatelska  anamneza.

Teraz prisla domov zena - oni vraj neviem ci to chape - nemaju PN , normalne praca doma. Mne neslo o peniaze, kludne nech jej daju aj0. Ja som nechcel aby tam chodila. Od pondelka by som ju poslal na PN.

Zverejnené

Nepoznate niekto stranku, kde bol zaznamenany HISTORICKY PRIEBEH poctu pozitivne diagnostikovanych, zomrelych, pripadne aj vyliecenych pre jednotlive krajiny? 

Ono ako to rastie je vypovednejsie nez momentalne hodnoty.

Zverejnené

ľuďom začína drbať na kvadrát - neviem ako inde, ale niektoré Jednoty v menších dedinách v okolí NM sú prakticky nachystané na maľovanie, ostali tam len prázdne regále, v hitlermárkete v PN ludí relatívne málo, aj rady pri pokladniach krátke, ale poloprázdne regále, trvanlivé potraviny vykúpené komplet, predavač pri pulte s mäsom hovoril, že ráno bol nakúpiť v inom hitlermárkete, a že odhadoval podľa obsahu vozíkov iných nakupujúcich, že priemerný nákup bol tak za 300€ ... celé to zaklincovala nejaká pani, ktorú som počul v záhradkárskych potrebách ako sa predavača pýta či majú dýchacie rúšky ... čistý cvokes na kolečkách :O

keby bola vojna, zemetrasenie či iná katastrofa, tak to ešte dokážem pochopiť, že sa niekto bojí prerušenia zásobovacích trás, ale teraz? :O

• Pridať bod 2
Zverejnené

nic nezabrani virusu robit si svoju "pracu".......pokial bude "potrava", tak bude cestovat....takze tieto rozne karanteny, podla mna, iba predlzia jeho zivotnost a pobyt....

Zverejnené

Taliansko hlási 17660 diagnostikovaných, čo je síce o cca 2500 viac ako včera, ale percentuálne sa rast spomaľuje. Dúfam, že je to výsledok reštriktívnych opatrení.

U nás dokopy 32 nakazených. Číslo výrazne narastie v najbližších dňoch.

Zverejnené

Španielsko včera 3146, dnes 5232, nárast o 66%.

Nemecko včera 2369, dnes 3675, nárast o 55%.

Európa sa stala centrom pandémie. Tento okamih môže byť zlomový, ak to Európa nezvládne, tak toto môže byť začiatok konca EÚ.

Zverejnené

Nepoznate niekto stranku, kde bol zaznamenany HISTORICKY PRIEBEH poctu pozitivne diagnostikovanych, zomrelych, pripadne aj vyliecenych pre jednotlive krajiny? 

nejaké čísla sú tu: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1RIXWF7wCX-CihFQzNPfb4t26_t9NlReHj2GH2q3Euac/htmlview?sle=true#

odkaz je z tohto článku, tam sú aj zo dva grafy, z ktorých je badateľný exponenciálny nárast /očakávane/

Zverejnené

S toho Nemecka.

Mi naskakuje husia koža.

Keď sa ten precízny a poriadkomilovný národ rozhodne dačo dodrbať, tak to dodrbe fakt dôkladne a fest.

..

Animovaná mapa vývoja v Nemecku, od 28. februára do 13. marca

https://www.t-online.de/tv/news/panorama/id_87487574/animierte-karte-so-breitet-sich-das-coronavirus-in-deutschland-aus.html

Mne to "pod kontrolou" nejak nepripadá..

Ak budú takto ďalej pokračovať, tak predbehnú aj to Taliansko..

Zverejnené

vypada to na dan zo "solidarity", ktoru sme my "nesolidarne" odmietli....

Zverejnené

Čisto teoreticky, ak vírus dostane každý a keďže vo väčšine západných krajín je staršia populácia, ktorá má vyššiu úmrtnosť, tak raz keď pandémia skončí, tak niektoré krajiny by mohli prísť aj o desatinu populácie. Snáď to až toľko nebude.

Zverejnené

BO JO v UK a jeho vedecky kolektiv, ta asi aj takto riesia.....virus nechat prejst a potom zacat s obnovou....a zatial velmi zaujmave konstatovanie....osady su nejak zabezpecene?....ziadny neprisposobivy sa este nedostal do karanteny....ze by pracovala imunita?....

Zverejnené

info

Včera si jeden kolega kolega v práci sťažoval.. A bol to Róm..

"Ty kreténi to nechytnú.. Lebo tý roboty nechoďá.."

• Pridať bod 1
Zverejnené

no co ked je to aj takto.....cistota pol zivota a spina cely...... :)

Zverejnené

nemecky mister zdravotnictva prehlasil, ze virus sa neda zastavit, iba sa pokusame spomalit jeho postup........bruselska "vrchnost" kritizuje zatvaranie hranic....nie je to na diagnozu schizofrenie?.....

Zverejnené

sme nemožní.
blazeovaná Európa stratila súdnosť a životaschopnosť a autority počúvať je nad sily demokracie a liberalizmu... nekritizujem liberalizmus.
ale kvapka autokracie ešte nikomu neublížila,

a ľudia, ako sa k tomuto celému stavajú, to je vrchol makkých ručičiek a pohodlia európanov.

kým bol vírus v Číne, ok, stavali sme sa k tomu tak, ako s sars --- je to niekde tam, preletelo to tam aj skončilo... lenže keď sa začali veľké problémy v Taliansku, už to začalo byť vážnejšie, a problém je, že ľudia netušia, čo je karanténa... ani sa neobťažujú.

dnes som počula prípad:
kamarátka sa vrátila z Álp - bola tam cez zimu pracovať, pekne je v karanténe, v tom chyba nie je.

z hotelíka, kde pracovala, prišla so správou, že tam pred dvomi dňami prišla česká maminka s dvomi zloduchmi:
práve sa vrátila z dovolenky v Taliansku, v Česku nariadená karanténa, tak čo teraz: ona to s tými deckami doma nezvládne, tak šup, ideme lyžovať do Álp.

to sú presne tie prípady, ktoré stoja na deadovej fotke v štvorstupoch na vleky v Tatrách.

jedny panikária ako blázni, druhí z toho majú srandu pre králikov. toto sme my.

Zverejnené

https://www.google.com/search?q=aggioRNAMENTO+DEL+13/03/2020&rlz=1C1GCEA_enSK744SK744&sxsrf=ALeKk039JpCeMHWCSrxHDaoiil2hqj8vgA:1584196644113&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiX6eexmJroAhVQilwKHWBpA6MQ_AUoAXoECAsQAw#imgrc=yFHBCNofFnjEPM

Ja sledujem tuto tabulku - je to za Taliansko a mas to podla regionov. Vcera umrelo v Lombardii o 50% viac ako obvykle. Od 03032020 do vcera som nasiel vsetky tabulky okrem 08/03/2020. Asi styri som tu aj daval z pociatku.

Napises do google aggioRNAMENTO DEL 13/03/2020 - zvolis si datum aky ta zaujima a hladaj obrazky. Najdes tabulku - ona mohla byt na roznych mediach. Ale zrejme to niekto robi - tak mozno tam ich maju vsetky. Len treba najst tu stranku.

Zrejme sa to v taliansku spomaluje. 146 mrtvych na Lombardiu som ocakaval 11/03, dosiahli to len 13/03.

Znami riaditelky, nieco povedome a mate po jednom oddeleni.

Šéfka ružinovskej nemocnice v Bratislave Marta Hájková nechala po zdravotníckom zariadení pohybovať sa pacienta, ktorý bol podozrivý z nákazy koronavírusom.

Keď sa uňho infekcia na druhý deň potvrdila, mal už za sebou niekoľko vyšetrení na rôznych oddeleniach.

Prvú pľúcnu kliniku, na ktorej ležal, museli sčasti zatvoriť.

Do karantény sa dostali dve desiatky zdravotníkov, ktorí s pacientom prišli do kontaktu.

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22358041/koronavirus-sefka-nemocnice-v-ruzinove-porusila-pravidla.html

Nemate sa sancu dostat ku zdravotnej starostlivosti.

Zverejnené

Všade narastajú tie počty temer o desiatky percent. To je prejav toho, že vírus sa roznáša aj v inkubačnej dobe. Teraz sa to začalo prejavovať. Takže jediný spôsob je, totálna izolácia.

Lenže to je niečo, čo súčasné generácie v Európe takmer ani nepoznajú. V Ázii si tým prešli v rokoch 2002-2004 počas epidémie SARS.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov