alamo Zverejnené Január 13 Autor Zverejnené Január 13 @tyso Tak zakáž na Slovensku slobodné demokratické voľby.. A vec je "vybavená".. Ak ti dlhodobé následky "slobodných demokratických volieb" vadia..
irb Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 pred 6 minútami, tyso pridal: To je demokracia Áno, je to jedna forma demokracie. Jeden deň obyvateľstvo volí a rozhoduje a potom 4 roky môže nanajvýš tak organizovať protesty. A ak tá 4-ročná vláda podpíše nejaký vážny dokument, tak spravidla úplne nezvratne.
tyso Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 Hm, dokazes chapat zlozitejsie konstrukcie ze je mozne ze mi vadia dlhodobe nasledky a sucasne podporujem demokraticke volby ? Respektujem vysledok volieb a sucasne sa mi nemusi pacit ten vysledok ? To je predsa podstata demokracie, fasisti to maju inak ale skutocne nie si schopny chapat ze demokrati to maju takto ? pred 4 minútami, irb pridal: A ak tá 4-ročná vláda podpíše nejaký vážny dokument, tak spravidla úplne nezvratne. Ano, to je dosledok. Preto je lepsie nevolit sasov, zlodejov a idiotov. Pretoze to ma nasledky a niekedy nezvratne. pred 4 minútami, irb pridal: potom 4 roky môže nanajvýš tak organizovať protesty. Ano, v normalnej krajine to dava vlade spatnu vazbu a bezne vlada nechce byt vo vojne s obcanmi. 1
buky Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 pred 25 minútami, alamo pridal: Ani len o zániku Československa, Slováci nerozhodovali.. alamo, ak by sme sa vrátili k minulej dobe Československa, tak by som z toho tragédiu nerobil. Lenže doba socializmu je preč a nie je nádej, že by sa ideológia robotníckej triedy vrátila. Nefunguje totiž ani v Rusku. Začínajú odchádzať kapitalistické firmy a nám ostane holá r.ť. Potom sa môžeš búchať do pŕs hrdého Slováka, ktorý bude zarábať na lacnej ruskej rope.
tyso Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 rusko je fasisticke, nie komunisticke, tam naozaj nejde o spolocne vlastnictvo.
irb Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 pred 4 minútami, tyso pridal: rusko je fasisticke, To znamená, že súčasné Rusko má tieto znaky: 1. Hlása mýtus o národnom úpadku a sľubuje „národné znovuzrodenie“. 2. Odmieta demokraciu a liberalizmus 3. Korporativizmus 4.Nenavidí etnické menšiny , cudzincov, migrantov, liberálov, komunistov alebo intelektuálov. Tento „nepriateľ“ slúži na zjednotenie väčšiny Ruska prostredníctvom nenávisti. 5. Snaží sa zničiť starý poriadok (demokraciu), aby nastolilo nový, prísne hierarchický a autoritársky systém postavený na národnej alebo rasovej identite. - revolucna pravica 6. Vodcovsky princip - moc je sustredena u vodcu, ziadne demokraticke taranie.
alamo Zverejnené Január 13 Autor Zverejnené Január 13 @buky Čo povedať? Táto téma menom "Donald Trump", by sa mala aspoň trochu týkať tej politiky v USA.. Ja sa snažím.. Ale sám to nezvládnem..
tyso Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 irb, ano ma ich. Celkom jasne. https://www.trend.sk/spravy/mali-sme-to-povedat-plne-usta-rusko-je-fasisticke-pise-timothy-snyder A Trumpovi sa to paci.
buky Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 pred 15 minútami, alamo pridal: Táto téma menom "Donald Trump", by sa mala aspoň trochu týkať tej politiky v USA.. Veď je to veľmi blízko, lebo žijeme v (skoro) domokratickej republike a sme v NATO. Aj keď USA vojensky útočia na iný štát, vždy je to spojené s diktátorským režimom. Stále je ešte možnosť slobodnej voľby, ako to u nás bude vypadať. Ak nebude slobodná voľba, potom už nič nezmôžeme.
irb Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 pred 15 minútami, tyso pridal: A Trumpovi sa to paci. Otázka by mohla byť, či aj USA nie sú fašistické. „Fašizmus nie je diskusný postoj, ale kult vôle. Vládne v ňom jeden človek, ktorý mystifikuje, svet lieči násilím a propagandu bude udržovať až do samotného konca." A možno druhá otázka by mohla byť - Či azda nie je tento fašizmus pre svet a ľudstvo tým správnym.
alamo Zverejnené Január 13 Autor Zverejnené Január 13 pred 11 minútami, tyso pridal: A Trumpovi sa to paci. Ale "fašista" nie je. Možno "trumpetista"? Ak predstavuje "problém" ktorý treba riešiť, nedoporučujem jeho opozícii v USA, nazývať ho "fašistom". Všetky problémy sú riešiteľné, za predpokladu že sú správne definované, nazvané "správnym menom".
buky Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 Môj názor je, že Trump chce len urobiť poriadok. Neviem čo predchádzalo incidentu, ale bolo tam dosť ozbrojených policajtov. Ja by som poslúchol akýkoľvek príkaz. https://www.cas.sk/spravy/po-zastreleni-renee-37-ziadaju-spravodlivost-znepokojenie-osn-v-usa-to-po-incidente-vrie?itm_modul=react_centrum_topbox_topvyber&itm_brand=centrum&itm_template=hp&itm_position=5&itm_cb_position=top_main_1
alamo Zverejnené Január 13 Autor Zverejnené Január 13 pred 15 minútami, buky pridal: Neviem čo predchádzalo incidentu, ale bolo tam dosť ozbrojených policajtov. Čo mám "našprtané". Tak tyso má, tak "trochu pravdu". Agenti ICE nemajú čo mieriť, zbraňou na občana USA. Do ich kompetencie, patrí zatknúť "nelegálnych prisťahovalcov". Keby tá "teta", namiesto toho aby "dupla na plyn". Vytiahla mobilný telefón a oznámila normálnej polícii "mieria na mňa zbraňami, akýsi ozbrojenci.. Pomoc!" Museli by tam tý "normálny policajti" prifrčať. A vec riešiť. Čo by sa teoreticky mohlo skončiť, aj vzájomnou prestrekou medzi policajtmi ala. "Tombstone". Vzhľadom k tomu, že na výzvu agentov ICE "obťažuje nás tu akási občianka.. prosím príďte to riešiť.." "Normálna polícia" akosi nereagovala.. Nuž.. USA sú trochu iný "kultúrny okruh", ako "my európania". Venovať sa tam politickému aktivizmu, si začína žiadať hlavne pevné nervy.
buky Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 Lenže povraz má dva konce. Štatistiky ukázujú, že za posledné roky stúpol počet zastrelených policajtov vo výkone služby. Rátajú sa na stovky ročne. Podľa mňa, za Trumpa tento počet značne poklesne.
alamo Zverejnené Január 13 Autor Zverejnené Január 13 @buky "Tri konce".. Tým "tretím koncom" sú v USA advokáti.. Vraj momentálne najprosperúcejší "priemysel" v USA.. Môžeme len sledovať, čo k tomu tam povie justícia.. nakoniec..
buky Zverejnené Január 13 Zverejnené Január 13 Uvidíme, bolo to možno zbytočne brutálne, ale po tomto zákroku si veľa ľudí rozmyslí, či bude ignorovať výstrahu polície. Ak budeš rešpektovať demokratické zákony USA, nemáš sa čoho obávať. Je veľa videii, kde to vypadá ozaj ako na divokom západe.
alamo Zverejnené Január 13 Autor Zverejnené Január 13 Ja by som povedal, že v USA definitívne vypukla čosi ako "studená občianska vojna". Ktorá sa môže, veľmi ľahko prefázovať na "horúcu". Nuž nech sa tam tý fiškáli, začnú konečne snažiť.. Veď im ide "živnosť"..
alamo Zverejnené Január 13 Autor Zverejnené Január 13 Tá scénka s filmu Tombstone.. Latinské výroky "klasikov" + kolty.. To je proste, nebezpečná kombinácia.. čohosi.. "Nadkditické množstvo"..
alamo Zverejnené Január 14 Autor Zverejnené Január 14 pred 12 hodinami, buky pridal: Uvidíme, bolo to možno zbytočne brutálne, ale po tomto zákroku si veľa ľudí rozmyslí, či bude ignorovať výstrahu polície. Pekná teória.. Ale čosi akosi, nefunguje.. https://www.foxnews.com/us/woman-seen-video-allegedly-blocking-minnesota-ice-operation-car-agitators-surround-agents
buky Zverejnené Január 14 Zverejnené Január 14 Nuž, je to Trumpova politika a bude to ešte prísnejšie. Má to však aj iný efekt a to útek migrantov z USA, ako lacná pracovná sila v poľnohospodárstve. https://www.teraz.sk/zahranicie/urady-v-usa-zaistili-a-deportovali-stov/851531-clanok.html
tyso Zverejnené Január 14 Zverejnené Január 14 pred 13 hodinami, buky pridal: ale po tomto zákroku si veľa ľudí rozmyslí, či bude ignorovať výstrahu polície. Ak budeš rešpektovať demokratické zákony USA, nemáš sa čoho obávať. Par poznamok: 1. To len hovoris take zrejme ze ak niekto na teba mieri zbranou, tak nerob prudke pohyby a pocuvaj. A je jedno ci je to policajt alebo gangster. 2. ICE je dnes chapana demokratmi ako republikanska policia a nie ako legitimna polica a to je problem. Nabrali viac ako 10 tis novych ludi, dostali mnozstvo penazi a maju pocit beztrestnosti pri zakrokoch ktore su mimo doterajsej skusenosti americanov. Bezne zatvaraju ludi pri overovani obcianstva ( sice na par hodin ale aj to je fakt nezvykle, to sa u nas dialo za komunistov, ak si pri sebe nemal obciansky, tak ta predviedli na policiu na overenie identity). A tak mas kovbojov co maju za ulohu najst a vyhostit miliony nelegalnych imigrantov, s nedostatocnym vycvikom, takmer imunitou a pocitom nadradenosti. Co by sa mohlo pokazit, ze ? 3. K pripadu, nechcem hovorit o pravnych otazkach, to nech riesia pravnici v USA ( videl som texty ze ICE nema ziadne prava mimo 150 milovej oblasti hranic, ale nezda sa mi to. ) Ale vsetci policajti co pisu potvrdzuju ze pri vycviku driluju ako sa zastavuju auta, ze nikdy sa nestavaju pred auto a uz roky po nom nestrielaju ak ide len prec. Ak ju chceli zatknut, tak stacilo po tom prist po nu domov. Ani v karpatskej demokracii nie je bezne zastrelit niekoho len preto ze nezastavil na placku policajta. Pokutovat ano ale zastrelit nie. A mimo videa co som dal su dalsie kde je vidiet ze pustila ine ICE auto chvilu pred zasahom, niekde sa pise ze dostavala zmatocne prikazy, jeden ICAk jej nadaval a krical nech vystupi, druhy jej hovoril ze nech zmizne. Keby sa to stalo beznej policii, tak je to pruser ale chapal by som to ako individualne zlyhanie mozno az na uroven velitela zasahu. A realne by som to neriesil, to co mna fakt vyrusuje je reakcia vlady a diskusie. A to ze niekto ma zaludok obhajovat zabitie matky ako fajn.
alamo Zverejnené Január 14 Autor Zverejnené Január 14 @tyso Ak máš aspoň tróchen pravdy. A agenti ICE "príkro prekračujú svoje právomoci, a porušujú zákony". Tak guvernér štátu Minnesota pán Tim Walz, má k dispozícii svoju štátnu políciu ktorá je mu podriadená a dokonca aj národnú gardu štátu Minnesota. Je plne oprávnený, poveriť ich aby proti agentom ICE zasiahli oni. Huckať civilných vigilantov do stretov s federálmi, je iba zárukou eskalácie násilia. Lebo vzrastá riziko, že po "kovbojoch" ICE niekto začne aktivisticky hádzať nielen kamene, ale aj nejaký ten koktail molov. A potom už nikto, na nijaké výroky súdov a názory právnikov čakať nebude.
tyso Zverejnené Január 14 Zverejnené Január 14 to ja nehovorim, pretoze neviem. A v pravnom state o tom co niekto prekracuje pravomoci rozhoduje sud, ja len hovrim ze to nebolo zvykom. Ale som si takmer isty ze nasadit statnu policiu proti federalnej zlozke je zly napad a predstavuje to eskalaciu o niekolko stupnov. A nie celkom chapem co si predstavujes pod slovom civilny vigilant, nieco ako obciansky pomstitel ? Ale suhlasim ze situacia bude eskalovat, kedze to chce Trump. Bud sa objavi americky Gandhi a dokaze presvedcit ludi ze satjágraha je spravna cesta alebo nie a prevazia americke tradicie ( a v amerike netreba molotove koktaily kedze maju dostatok zbrani, tak sa to rovno posunie na vyssiu urovnen). Normalna vlada by to nechcela a snazila sa vcas deeskalovat, zapojila by do prace ICE miestne zlozky, umravnila extremy v ICE atd. Ale USA je o krok dalej ako Slovensko a cast republikanov tlieska "potrestaniu" demokratov, libtardov a tak. Chapu to ako pomstu za prikoria a je im jedno ze to moze skoncit zle.
tyso Zverejnené Január 14 Zverejnené Január 14 a ilustracia o com hovorim: takto ICE kontroluje ID ( ID sice nie je povinne, ale realne sa uz USA dopracovali na europsku uroven ze kazdy kto sa nepodoba na WASP by ho mal mat pri sebe)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz