Skočiť na obsah

Zrušenie - zákaz platieb v hotovosti


alamo

Odporúčané príspevky

čo by to znamenalo? celkom slušný základ na totálnu kontrolu spoločnosti... zrušenie hotovosti je aj nevyhnutný predpoklad na plošné zavedenie záporných úrokov pre "obyčajných ľudí", ktoré sa už potichu pripravuje. oficálny dôvod tejto zlodejiny sa nazýva ehm, riešenie ekonomickej krízy... čiže snaha centrálnych bankárov je vyrobiť z celej spoločnosti samých Tomášov, ktorí by nesporili /lebo by sa to nevyplatilo/ a všetky svoje peniaze by dávali na spotrebu - napríklad čokoládových mikulášov /lebo to má údajne podporiť ekonomiku, sic!/

čiže kombinácia zrušenia hotovosti + záporné úroky, dáva výsledok takej soft formy otroctva, pretože na každý väčší výdavok by si ľudia brali úver...

ja by som bol zásadne proti, ale kedže väčšine obyvateľov európskej múmie je úplne jedno čo sa deje s ich majetkom, tak má táto šialenosť celkom slušné šance na zavedenie, a ani sa nikto nebude pritom veľmi trepať...

 

 

Ze axel nevidi poplatky ba on na to zaraba neznamena - ze to niekto  zaplati a nie nieje to obchodnik ani banka - oni o podmienkach vedia. Obchodnik vie - co ma to stoji a neplate mi kartou  troj eurovy obed - je to pre mna nevyhodne - nezaplatis.

 

Ale axel to stale nevidi a neuvidi - lebo... on dostane jednopercentnu zlavu - preco mu tovary a sluzby zdrazeju o 4 percenta mu fico nejako vysvetli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A preto platby obyčajne do 20€ sa dajú platiť len priložením karty na terminál. Mne táto operácia trvá asi 3 sekundy, výrazne menej ako keby som si mal porátať peniaze na kinderčukoládového mikuláša a tie isté peniaze si musí prerátať aj pokladníčka. A teraz si predstav, že za deň takto musí prerátať zo dvesto zákazníkov. Platba kartou toto všetko eliminuje.

minat, minat, minat...

cim vacsia spotreba, tym lepsie...

 

nie, dakujem :sorry:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nemám problém platiť bezhotovostne čokoľvek, ale nie bezkontaktnou kartou.

 

Prečo? Bezkontaktnú kartu dokonca nemusíš ani z ruky dávať, čo pri klasických kartách, ktoré treba narvať do terminálu je málokedy možné, lebo v 99% prípadoch ti pokladníčka berie kartu z ruky (tuším len v Lidli v Petržlake sa mi stalo, že som si do terminálu sám pichol). Na mojej kreditnej karte mám každý nákup poistený, môžem reklamovať platby tuším do 3 dní, ak by mi niekto kartu čmajzol.

 

A to prečo? Napriek tomu že mám averziu voči týmto veciam, táto jediná vec sa mi práveže páči...

 

preto, lebo som robila dosť dlho vo fachu na to, aby som vedela, že je jednouchšie dávať si pozor a chrániť sa, ako potom hasiť : )

 

vlastne to napísal vyššie Darkman, na novú kartu sa čaká neviem koľko, a je to diskomfort ... a keď mi šlohnú či kreknú bezkontaktnú kartu, obratom môžu spraviť nákup, z ktorého sa majiteľovi pretočia panenky ... to isté sa týka kariet, kde sa len podpisuje ...

žiaden obchodník nie je grafológ, a napodobniť podpis nie je nič ťažké. ja viem, niekto to nedokáže, ale celá kopa ľudí na nerozoznanie. /odskúšané v praxi mnohonásobne/

 

z bankomatov sa snažím vyberať čo najmenej, úplne výnimočne, takže nejaké podvodné odčítanie pin je dosť eliminované, a bezkontaktné karty je možné odčítať aj cez peňaženku, s príslušným príslušenstvom - kto chce robiť zlobu, ten ju aj urobí : )

 

nehovorím, že moja karta je dokonale chránená, ale tak ... snažím sa vyhnúť nepríjemným prekvapeniam.

kde sa dá, platím online, pay platby a podobne, kde treba kartu priamo, tak pin.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ten game prispevok je o bezpecnosti. Teda mimo o com rozpravam ja. Ale ist do obchodu a mat 50 euro na lampu hladas taku lampu - mozno sa ti nieco zapaci aj kupis 70 eurovu - nemas na to hned mozno sa vratis o den neskor. A ju kupis. Lebo sa ti paci a stoji to zato.

 

Ale skartou - a moznostou ist do minusu? Kupis aj 450 eurovu.

 

Inak - neviem ci v amerike ci na zapade - co mate znamych ste nepoculi ako ludia tam ziju? Nie vsetci ale vacsina kupuje na kredit a potom maju ucty za darmo. Ano axel bude v mensine co uroky platit nebude - ale to neznamena ,ze nezaplati za drahsie sluzby a tovary(poplatky budu uz aj dnes ciastocne v cene su) - ako keby to platil v hotovosti ak by mall sancu.

 

Ak axel nebudes mat sancu na vyber - kto bude regulovat bankove poplatky?

 

To je nieco podobne - dnes nemas ako ovplyvnit kolko zaplatis za statny dlh - u nas je to miliarda eur rocne - nasekali musime to platit. V daniach. Myslim len uroky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem si to predstavit napr. v autobuse. Autobus zastavi v nejakej diere, v udoli bez spojenia, a ako ludia zaplatia?

Dalsi problem je fakt, ked o kartu prides (krades/poskodenie), na novu sa caka tyzden/dna, co dovtedy?

 

U nás v MHD sa už roky cestovné rieši platbou kartami. Nie sú to bankomatové karty, vydáva ich samotná SAD. Nabijem si cez net kredit a v autobuse len priložím k čítačke. Navyše každý lístok mám so zľavou 15 centov. Ja som bol práve dosť prekvapený, že v Bratislave som si musel kupovať lístok z automatu, to u nás v Trenčíne zrušili tuším ešte za Mečiara.

 

Koľko kariet už ukradli tebe alebo sa ti poškodili? Mne za posledných 18 rokov sa nestalo ani jedno ani raz.

 

 

Zle si pochopil nemyslím školenie ale osvetu aby ľudia používali bezkontakt a nie tie zadávačky pinov alebo podpisovačky. Potrebujeme niečo rýchle čo len máš na klúčenke čip priložíš k terminálu píííp a si vybavený.

 

A o čom som písal ty jelito? Čítal si ty vôbec ten postup v tých troch bodoch čo som ti napísal? A veru som mal aj tušenie, že to nepochopíš. A ešte ty mne píš, že som to nepochopil. Ja fakt neviem, či ty idiota zo seba robíš schválne alebo to máte proste vo vode.

 

 

Obchodnik vie - co ma to stoji a neplate mi kartou  troj eurovy obed - je to pre mna nevyhodne - nezaplatis.

 

Ponúka sa otázka: keď je to tak strašne nevýhodné, prečo čím ďalej tým viac obchodníkov ponúka vo svojich prevádzkach platbu kartou? Keď sa v reštaurácii spýtam či majú terminál a mi povedia, že nie a majiteľ to ani neplánuje, tak je dosť vysoká pravdepodobnosť, že cez prevádzku prepiera peniaze.

 

 

minat, minat, minat...

cim vacsia spotreba, tym lepsie...

 

Ano spotrebou sa hýbe ekonomika, o to ECB ide, ale ja zrovna nepatrím medzi tých, ktorí by míňali, ja patrím skôr k tým čo sporia, aj keď je to dosť o ničom v posledných rokoch vzhľadom na tie mizerné úroky.

 

 

vlastne to napísal vyššie Darkman, na novú kartu sa čaká neviem koľko, a je to diskomfort ... a keď mi šlohnú či kreknú bezkontaktnú kartu, obratom môžu spraviť nákup, z ktorého sa majiteľovi pretočia panenky ... to isté sa týka kariet, kde sa len podpisuje ...

žiaden obchodník nie je grafológ, a napodobniť podpis nie je nič ťažké. ja viem, niekto to nedokáže, ale celá kopa ľudí na nerozoznanie. /odskúšané v praxi mnohonásobne/

 

Na kartu ja čakám pár dní, neviem či kreditnú som nemal do troch dní. Keď ti kartu šlohnú, tak každá banka odporúča okamžite ju kontaktovať, kartu zablokujú a prípadné nákupy ňou sa dajú vyreklamovať. Navyše bez pinu môžu platiť najviac 20€. Kartu ti môžu šlohnúť rovnako ako ti môžu šlohnúť peňaženku so všetkými dokladmi. A bezkontaktnú kartu, ktorú nemáš dôvod pustiť z ruky, ti kreknú rozhodne oveľa ťažšie ako tú čo dávaš obchodníkovi aby ju strčil do terminálu.

 

 

Ináč vo Švédsku v dohľadnej dobe plánujú hotovosť zrušiť úplne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel pozri - oni ci on zaplatil za obedy kartou - odmietli to pri troch eurach - pri 9 to brali. Nemyslim, ze oni nieco peru - len sa zivia a mozno by im dvadsat centov chybalo. Ty to aj tak nepochopis tak sa pytaj a hladaj ako Tomas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ten príspevok si písal tak, že som mal problém pochopiť o čom píšeš, toto čo píšeš, to je iný prípad. Neviem aký mali na to dôvod, ja som na pumpe platil 50 centov kartou a neriešili to, že sa im to neoplatí.

 

Pamätám akurát, že som raz cez terminál prehnal 1000€ a 5€ išlo na poplatok. Ale to je už vec obchodníka a tej-ktorej banky ako sa dohodnú, každá banka to má inak.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo v prípade keď potrebujem len jeden banán alebo balík vreckoviek a cena tovaru je do 20 centov. Aj to sa oplatí platiť kartou? Keby dajme tomu tá hotovosť nebola preferovaná?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ok, debata sa točí +/- o technických aspektoch celej záležitosti, občas o psychlogických... mňa viac znepokojuje iná vec: možnosť kedykoľvek odstrihnúť nepohodlného človeka od jeho prostriedkov jedným kliknutím myši!

 

stále všetci vychádzajú zo súčasného stavu /relatívnej/ slobody a demokracie. ale, za posledných 100 rokov je na tunajšom území už 6. štátny útvar, a len zhruba polovicu z tých 100 rokov tu bola nejaká forma demokracie či "demokracie", zvyšok boli totalitné režimy. je nejaká relevantná záruka že súčasný stav vydrží dlhodobo?

ona vlastne nemusí prísť ani úplná totalita, stačí "demokracia mečiarovského typu"... viem si celkom živo predstaviť ako by sa, pri kombinácii Mečiara a zrušení hotovosti, stávali napríklad z kriticky píšucich novinárov bezdomovci prakticky na počkanie. v bankových systémoch by sa vyskytovali "záhadné" technické chyby, vybraným ľuďom by zrazu prestali fungovať karty, z účtov by mizli prostriedky, prípadne by sa na nich objavovali záhadne vysoké sumy - ako spôsob diskreditácie... a nemuseli by to byť iba novinári, ale prakticky ktokoľvek kto by sa znepáčil vládnucej garnitúre.

 

je jasné že keď sa zrušenie hotovosti začne pripravovať, bude mu predchádzať delostrelecká príprava argumentami typu: zanikne čierna a šedá ekonomika /ha ha ha/, kto nerobí nič zlé, nemá sa čoho báť - to je evergrín medzi argumentami politikov - ale kto bude stanovovať čo je zlé a čo dobré? "odstrihnutie" človeka od financií by schvaľoval nezávislý súd - uhm, v štáte kde sa niektorí sudcovia predávajú ako šlapky na ulici... je tiež jasné že napríklad v internetových diskusiách by sa objavili kvantá užitočných idiotov, ktorí by to hlasno podporovali - lebo je to, ehm, dobré... na SME sa to takými diskutérmi kedysi len tak hemžilo, neviem ako teraz, nechodím tam už dávno, ale ilúzie si nerobím že by tá šialenosť nezískala patričnú podporu...

 

doplním. história ukazuje že každý jeden vynález alebo technológia, ktoré sa dajú zneužiť, zneužité aj budú. nemyslím že by zrušenie hotovosti, a prechod na čisto elektronickú formu peňazí, mohlo byť výnimkou.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zle si pochopil nemyslím školenie ale osvetu aby ľudia používali bezkontakt a nie tie zadávačky pinov alebo podpisovačky.

 

 

minat, minat, minat...

cim vacsia spotreba, tym lepsie...

 

 

 

1. A o čom som písal ty jelito? Čítal si ty vôbec ten postup v tých troch bodoch čo som ti napísal? A veru som mal aj tušenie, že to nepochopíš. A ešte ty mne píš, že som to nepochopil. Ja fakt neviem, či ty idiota zo seba robíš schválne alebo to máte proste vo vode.

 

2. Ano spotrebou sa hýbe ekonomika, o to ECB ide,

 

1. ty by si si obcas tiez mohol pozornejsie precitat, co Tomas pise; tak som ti to pre istotu zvyraznil...

2. ekonomika nech sa hybe,ale nie tak, ze sa "obrazne povedane" budu sypat pomarance do mora

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

U nás v MHD sa už roky cestovné rieši platbou kartami. Nie sú to bankomatové karty, vydáva ich samotná SAD. Nabijem si cez net kredit a v autobuse len priložím k čítačke. Navyše každý lístok mám so zľavou 15 centov. Ja som bol práve dosť prekvapený, že v Bratislave som si musel kupovať lístok z automatu, to u nás v Trenčíne zrušili tuším ešte za Mečiara.

 

Koľko kariet už ukradli tebe alebo sa ti poškodili? Mne za posledných 18 rokov sa nestalo ani jedno ani raz.

Ale ked cestujem jednorazovo, tak si hadam nebudem u dopravcu vybavovat kartu, ved je to absurdnost. A to by si bol prekvapeny aj v Prahe, Viedni, Rime, Atenach ci kazdom vacsom meste, kde sa da nastupovat vsetkymi dvermi ;)

Mne sa to nestalo, tak sa to nestava inym ludom? To je trosku pochybna logika. Fakt je, ze ak sa ti to stane, tak si bez prostriedkov aj na zakladny nakup a to je problem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1. ty by si si obcas tiez mohol pozornejsie precitat, co Tomas pise; tak som ti to pre istotu zvyraznil...

 

Ja som si to prečítal dostatočne pozorne, len mi bolo divné o akej osvete to tu vypisoval, keď bezkontantné karty sú tu už niekoľko pár rokov a banky ich bežne ponúkanú, to ako keby písal, že ľudia potrebujú osvetu, aby v Telekome namiesto paušálov brali dobíjateľné karty. Ale je možné, že Tomáš bol desať rokov zamknutý v kobke a len prednedávno ho pustili medzi ľudí. Sorry, ale niektorí mi tu fakt tak pripadáte :zubiska:

 

Navyše písal:

 

Mala by byť väčšia osveta a naučiť ľudí používať tú bezkontakt službu. To by mohlo pomôcť ale celoplošne zaviesť by bolo technicky náročné a zatiaľ nereálne.

 

Naučiť v akom zmysle? Prinútiť ich používať bezkontaktné karty? Alebo ich naučiť ako sa používajú? Čo by bolo technický náročné? Čo je zatiaľ nereálne? Chápeš, že to jelito píše tak, že jeho myšlienkové pochody by ťažko pochopil aj Einstein? Tak som si to vysvetlil po svojom ;)

 

 

Ale ked cestujem jednorazovo, tak si hadam nebudem u dopravcu vybavovat kartu, ved je to absurdnost.

 

Koľko % populácie by sa to týkalo? Ja pevne verím, že toto sa časom určite nejako vyrieši :) a hotovosť tu bude určite ešte dlhé roky a za ten čas sa vyrieši veľa potencionálnych problémov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Trocha s témou súvisí aj to že autobusári ponúkajú čipové karty ktoré si nabijete a potom len priložením cestujete. To všetko speje k tomu že tá technológia tu je, aj funguje, len je to ešte roztrúsené. Ale speje to k tomu že by sa všetko zlúčilo do jednej karty alebo čipu na kľúčenke... Ale tu robí problémy hlavne birokracia že jednotný dopravný systém je zatiaľ železnica ale aj tá len ktovie do kedy lebo na západe už aj vlaky patria rôznym firmám. Takže na železnici si viem predstaviť čipovú kartu ale u autobusárov je to ťažké lebo čo región to iná SAD-ka a každá má svoju. Napríklad moja platí len do vozidiel patriacim pod SAD Dunajská Streda, ale už v okolitých mestách majú linky aj SAD Nové Zámky, SAD Nitra, SAD Trnava, Arriva, Veolia, Regio Bratislava a tak si predstavte že by som musel nosiť 10 čipových kariet od 10 spoločností len pre pohyb v okolí do 100 km. Zlúčiť sa to nikdy nezlúči keďže sú to rôzne firmy a každá má svoje pravidlá, svoje tarify, sú to proste nezávislé regionálne spoločnosti a keď sa vyberiem na rande niekam na stredné slovensko autobusom tak 3x prestupujem a veziem sa vozidlami troch spoločností takže tu sa ináč ako hotovosťou riešiť nedá. Tieto SAD-ky boli len obraznou ukážkou toho ako máme všetko administratívne roztrúsené a preto sa nedá všetko zlúčiť na jednu univerzálnu kartu.

 

Tú osvetu som myslel tak že prinútiť ľudí nejakou mierovou formou používať bezkontakt. Aký to má zmysel že čakáju v jednote pri pokladni 10-ti z toho 5 platí hotovosťou, 3 tak že vložia kartu a pinkódujú, len dvaja priložia a hneď odídu. To je všetko v ľuďoch že ak viem že idem k pokladni už mám nachystané v ruke buď drobné, buď gastráče, alebo bezkontakt ktorý len priložím a ide. Ale moje skúsenosti sú také že tí čo platia hotovosťou to je také ako vraví axel, hrabú sa v peňaženke, prepočíta to platiaci, prepočíta to pokladníčka, alebo tam ide so zámerom rozmeniť stovku, kúpi si jedno lízatko ale ani tá pokladníčka neni švihnutá a pošle ho dokelu, druhá už keď je pri pokladni a má platiť vtedy povie že platí kartou tak sa začne prehrabávať v kabelke, potom v držiaku kde má 30 dokladov a rôzne kartičky, potom zadáva pinkód, a výsledok je taký že státie v rade trvá dlhšie ako cesta do obchodu a nákup dohromady. Preto keď platiť bezkontaktom tak každý!  

 

Keď to v Dánsku reálne zavedú a zrušia mzdu tak oni budú pokusní králici a my zistíme či sa to naozaj dá. Ak padnú na nos, tak ich problém, ak to vyjde tak sa dožijeme toho časom aj my. Lebo ak Dáni vyriešia terminál aj v poslednej PNS búdke na konci sídliska tak je to zrealizovateľné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tu je konkrétny prípad, zneužitia systému na útok

deje sa dnes v nemecku

http://echo24.cz/a/iKFQj/vlada-a-aktiviste-chteji-zruinovat-nemeckou-afd-pres-paypal-a-zakony

Vláda a aktivisté chtějí zruinovat německou AfD. Přes PayPal a zákony

Lze AfD zruinovat tím, že ji její odpůrci zaplaví dary ve výši jednoho centu? Ve své internetové výzvě se o to levicoví aktivisté, mezi jinými Die Partei (Strana) a skupiny Antify, minimálně pokoušejí. Za jejich kampaní se skrývá prostá taktika. Při každém převedení peněz online prostřednictvím PayPal nebo službu Sofort, musí příjemce uhradit nějaké poplatky.

 

Ty se pohybují mezi 0,9 a 1,9 procenta převáděné sumy. K tomu je ale ještě nutné připočíst poplatek 25 případně 39 centu za jedno převedení. Pokud tedy dárce pošle AfD jeden cent anebo deset centů, strana by měla s každým darem finančně tratit.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

aha "blackout"

anglicko je vyspelá krajina, veľa ľudí platilo všetko kartou

teraz je mesto York pod vodou, aj s polovicou "okresu"

bankomaty nefungujú, a obchody prijímajú jedine hotovosť

http://www.theguardian.com/uk-news/2015/dec/28/uk-floods-2015-york-suffers-phone-internet-outages-cash-machines

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 týždňami...

stojí za to prečítať si

http://finmag.penize.cz/ekonomika/307944-konec-hotovosti-aneb-jak-svet-prichazi-o-bozenky-i

Představte si, že vám jednoho rána zmizí z účtu čtyři procenta vašich peněz. A nejde o žádný bankovní poplatek nebo hackerský útok, ale o výkon měnové politiky. Zatím mu brání existence hotových peněz, jenže ty brzo můžou být minulostí. Jaké jsou příčiny, okolnosti a důsledky vzniku případné bezhotovostní ekonomiky?

http://finmag.penize.cz/ekonomika/307978-konec-hotovosti-aneb-jak-svet-prichazi-o-bozenky-ii

Bezhotovostní svět může přijít, než se nadějeme. Komu by ekonomika bez fyzických peněz prospěla a koho ohrozila?

 

pomerne neradostný text, predstavujúci zrušenie hotovosti ako poslednú páku, ktorú má establishment k dispozícii, aby aspoň ešte o kúsok predĺžil životnosť systému
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

by ma zaujimalo, kolko z nas (vas) tomuto rozumie ...

ja sa priznam bez mucenia, ze je to pre mna nie spanielska, ale martanska dedina

 

jednie, co som z toho textu pochopil je, ze banky (centralne ?) vedia ovplyvnovat ekonomiku krajin, potazne sveta

coz je mi platne asi tak, ako hadovi noha

 

a co vy ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

približne rovnako.
samozrejme že vedia ovplyvňovať, politika a peniaze je jedna ruka, v podstate toto môže spraviť ktorýkoľvek štát sám osebe, pod heslom zmena, či výmena či škrtnutie núl pri inflácii, a jedným vrzom siahnuť na úspry. takéto sa už dialo a bude diať, a v bezhotovostnom styku to bude oveľa ľahšie.

ale vedomosť o tom je pre nás platná ako tomu povestnému hadovi noha, pešiaci si môžu lízať laby.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

by ma zaujimalo, kolko z nas (vas) tomuto rozumie ...

ja sa priznam bez mucenia, ze je to pre mna nie spanielska, ale martanska dedina

 

jednie, co som z toho textu pochopil je, ze banky (centralne ?) vedia ovplyvnovat ekonomiku krajin, potazne sveta

coz je mi platne asi tak, ako hadovi noha

 

a co vy ?

dôležitý je tento graf

http://js.pencdn.cz/acimage/w-h-q100/307953.jpg

po každom cykle, znižovania úrokov, sa nikdy nezvyšuje na predchádzajúcu úroveň, čiže ide sa stále hlbšie

teraz by bolo treba ísť už do záporu

záporné úroky znamenajú, že nič od banky za to že v nej máš peniaze nedostaneš, akurát platíš poplatok za uloženie.. z banky si nakoniec vyberieš menej ako si vložil

riešenie? nadávať neukladať žiadne peniaze v banke, ale držať ich doma "vo fusakli" "pod matracom" atď

matrac a fusakľa si žiadne poplatky nepýtajú

ako tomu zabrániť, aby ľudia peniaze s bánk neodniesli?

zrušením platieb v hotovosti

peniaze sa premenia na číslo na účte, a ten môžeš mať jediné v banke, domov si ho odniesť nemôžeš

akurát tak rýchlo peniaze minúť, ale aj to môže byť problém, ak máš určený denný limit výberu, koľko za deň môžeš minúť a do konca za čo

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Klient predal auto - predal ho v nedelu. Podnikatel nemoze prijat viac ako pat tisic. Predal ho za sedem tisic. Ako to riesit . Si ich vlozil na ucet. V pondelok.

 

Je.bnut. zakon. On mu neda auto kym mu neda peniaze. Vacsina predajov sa stane cez vikend. Kupujuci ma cas sa dostavit pre tovar.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

"salámová metóda" v praxi?

http://ekonomika.sme.sk/c/20098799/uvazuju-o-zruseni-500-eurovky-co-to-sposobi-nasej-ekonomike.html

Uvažujú o zrušení 500-eurovky. Čo to spôsobí našej ekonomike?

Koniec najcennejšej bankovky by mohol oslabiť euro a posilniť tak export a celé národné hospodárstvo.

 

zaujímavý argument "nechajte si znehodnotiť úspory, pomôžete ekonomike"

"oslabenie meny" totižto znamená práve "znehodnotiť úspory" a tiež "potrestať tých čo šetria, za to že šetria"

..

"500 eurovky používajú zločinci"

som aj ja zločinec?

doma mám v "šuflíku", neustále minimálne 500 eur (v stovkách, päťdesiatkach, dvadsiatkach)

"peniaze pre strýčka náhodu" keby niečo

možno to jedného dňa bude vyhlásené za zločin

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mať uložené peniaze doma tiež nie je riešenie. Štát devalvuje menu a môžeš si s tým papierikmi vytrieť vieš čo. Skôr kúpiť zlaté tehly, trezor, a tam ich uložiť. Drahé kovy nemusia byť úplne rentabilné, ale z dlhodobého hľadiska by som investoval asi do nich. Zlato je zlato a to bude mať vždy nejakú hodnotu, okrem toho zo vzácnych kovov nie je to jediná komodita, do ktorej sa dá investovať, môžeš kúpiť platinu, paládium, príp. osmium a pod.

 

Ak by som chcel bezpečne uložiť financie, tak zrejme by som sa vydal touto cestou. Ale samozrejme, iba v prípade, ak máš nejaký majetok a chceš ho mať uložený v niečom cennom. Kto uvažuje tak, že si z paládia kúsok odštipne a pôjde kúpiť do zelovoca banány, tak to môže zostať pri tých eurách.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel

ja som hovoril, o "peniazoch pre strýčka náhodu", ty hneď o celoživotných úsporách

mne sa to už x krát vyplatilo, držať doma istú sumu v hotovosti (zhruba mesačný príjem), na to "trezor" netreba, stačí obálka..

zrušenie platieb v hotovosti, by ľudí o túto možnosť pripravilo nadobro

samozrejme, človek nesmie byť "Tomáš", aby mal "pri sebe", "toľko" peňazí, bez toho aby sa mu "rozkotúľali" ani nevedel za čo

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Však teraz mu zvýšili minimálku o 20 eur, počkaj ako bude frajeriť, keď sa bude môcť autobusom odviesť o dve zastávky ďalej.

 

 

"500 eurovky používajú zločinci"
som aj ja zločinec?
doma mám v "šuflíku", neustále minimálne 500 eur (v stovkách, päťdesiatkach, dvadsiatkach)
"peniaze pre strýčka náhodu" keby niečo
možno to jedného dňa bude vyhlásené za zločin

 

EÚ chce zrušiť 500 eurovú bankovku, nie zakázať mať doma odložených päťsto eur.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov