Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2016  

16 členovia hlasovali

1. 1. koho budem voliť - predbežné hlasovanie november 2015

• Smer-SD
      0
    • Sieť
      0
    • Most-Híd
    • KDH
      0
    • koalícia OĽaNO, NOVA
    • SNS
      0
    • SaS
    • SMK
    • SDKÚ-DS
      0
    • TIP
      0
    • Šanca
      0
    • SKOK
      0
    • ĽS NS (Ľudová strana Naše Slovensko)
      0
    • KSS
      0
    • Strana zelených
      0
    • Národná koalícia
      0
    • Sme rodina /Kollár/
    • Iná strana
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Shootyho karikatúry myslím, že pomohli zhodiť Fica a nastoliť vládu Radičovej, lebo pamätám, že sa stali veľmi populárne a Shooty dostal do daru veľa financií, aby ich mohol dávať aj na billboardy (alebo dostal billboardy). Myslím, že táto kampaň už teraz zaberať nebude, ľudia si to podvedome môžu spájať s vládou, ktorá padla. Shootyho vplyv bude minimálny, až žiadny.

Zverejnené

A nezabudajte ze ta vlada bola zlepenec X stran len aby prekonali smer... A v zlepenci kde ja vela stran, vela nazorov, netahaju jednotne, moze dojst len k dozpadu. Tu je presny priklad svatoplukovych prutov. Opozicia taha na vela stran nevedia byt jednotni. Toto smeru nahrava.

Zverejnené

Pravicový "zlepenec" bol demokratickou koalíciou. V takejto koalícii často dochádza k sporom z dôvodu zachovania plurality, čo je jeden z pilierov demokratického zriadenia. Smer je zlepencom komunistov, bývalých eštebákov, oligarchov, zbohatlíkov, bývalých mečiaristov, výpalníkov a mafiánov. Honba sa majetkom a snahou ovládnuť všetko, prinieslo veľkú súdržnosť pod domnelou taktovkou osoby vystupujúcou s iniciálmi R. F. Ak by sa hádali medzi sebou, išli by sami proti sebe. Takto môžu jednotne kradnúť a rabovať (viď zdravotníctvo, ktoré je kompletne vytunelované).

Zverejnené

"zlepenec" predstavoval akús takú aspoň "ilúziu" životaschopnej alternatívy, preto ľudiaľkovým išli k voľbám, preto vyšachoval Fica
a čo je alternatívou dnes?
nič..

Zverejnené

Vsak prave to ze nieje alternativa. Kedysi SDKU mali skoro rovnako vysoky graf ako smer. Teraz je smer sam a potom same malicke co nesiahaju do polovice smerackeho grafu... Chcelo by to podobnu pravicu ako v tej dobe, nadej ze sa nejaka modra ciara moze vyrovnat tej oranzovej a potom to aj motivuje volit. Ale teraz keby sa pospajali aj 4 strany, bolo by to malo...

Este taka dvojkoalicia by mohla prezit ale vela malych sa triesti.

Zverejnené

Máme také politické pomery, aké sú primerané národu, ktorý má právo voliť.

Čím to asi je, že ľudia sú sklamaní z "pravice". Čím to asi je, že bežný človek si hovorí, že je to úplne jedno, koho bude voliť, aj tak sa nič nezmení. Žeby skúsenosť 25 rokov? 

Žijem tu celý ten čas a tí, ktorí nadávajú na komunistov ŠTBákov a básnia o demokracii ma za tie roky NIČÍM ale vôbec ničím nepresvedčili, že by boli v nejakom ohľade lepší, teda morálne lepší, než tí zlodeji, ktorí stoja proti nim a že by stálo za to ich voliť.

• Pridať bod 1
Zverejnené

O čom som včera písal, to isté hovorí aj Sulík:

V čom spočíva skutočnosť, že premiér nemusí vynakladať žiadnu energiu aby udržal stranu pokope, zatiaľ čo pravicové strany sa drobia až je to smiešne? (anonym)

Lupiči vždy držia pokope ak sa vedia dohodnúť na delení lupu.

Čítajte viac: http://domov.sme.sk/c/20079442/poslite-otazky-do-online-rozhovoru-richardovi-sulikovi.html#ixzz3yLvWI6Us

Zverejnené

Lupiči vždy držia pokope ak sa vedia dohodnúť na delení lupu.

Z toho ale aj vyplýva, že ak sa lupiči nevedia dohodnúť na delení lupu, potom nedržia pokope, rozhádajú sa a partia sa rozpadne.

Zverejnené

Ak narážaš na pád vlády spred vyše 4 rokov, tak vláda padla kvôli tomu, že Sulík nechcel, aby sa poslali ďalšie miliardy do gréckej čiernej diery a napriek tomu Radičová spojila dve nezmyselné hlasovania. V tomto prípade sa žiadny lup nedelil, práve naopak, zachraňovali sa peniaze.

Zverejnené

Ano tak [irb] podstata je ze sa nedohodli preto som aj ja pisal ze pravica ano ale nie zlepenec. Keby tu bola nejaka strana ako kedysi SDKU ze mala podobne percenta ako smer tak to ma zmysel volit a ist porazit lavicu... Ale teraz sa to tak triesti ze uz nepomoze ani ta karikaturova kampan. Problem je ze po pade sdku nije ziadna stara protistrana. Tie ako siet, skok, sas, olano, mosthid su pomerne nove a ludom trva par rokov kym si oblubia nejakeho Prochazku ci Matovica...

Zverejnené

Možno by sme mali úplne zmeniť volebný systém a nevoliť strany, ale jednotlivcov.

Zverejnené

na kandidatke OLaNO je zopar ludi, ku ktorym mam doveru - v beznom zivote, pretoze ich poznam osobne, alebo poznam ich pracu

ale - dokazu sa presadit v politike ? a dokazu sa prekruzkovat cez Matovica ?

lebo ak by sa mali ako reprezentati dostat do parlamentu Matovic alebo Fecko, tak to radsej nikto...

Zverejnené

Ja som bol na vsetkych volbach co boli - vcera som sedel s rovnako starymi kamaratmi a oni neboli volit este nikdy.

Kto robi chybu?

Ja neviem - do vcera som si myslel ,ze oni. To video je dlhe a ja som dosial videl len hodinu. 

Naco ist volit Sulika do dostane 6percent moze mat aj najlepsi program - to uz tiez neviem - ale nema sancu ho presadit. Je aj ten Sulik ako politik zbytocny - aj ja jeho volic.

Smer nema ziaden program - ziadnu viziu - ziaden smer a ciel - voli ho milion ludi(vyrazna mensina - dvadsatpat percent) a ma vacsinu a vladne - nikoho sa nepyta na nazor. On tvori nazor aj moc. Sudnu , prokuraturu - este aj prezidentom chcel byt.

Ja som kde? Ja som potrebny len v den volieb? Som si myslel,ze to je normalne, tak to ma byt. Ale vidite nieje to normalne - a tie nase volby su uplne zbytocne a vsetky.

Zastupitelska demokracia - som si myslel,ze to je normalne tak to ma byt.  Boli volby ja som vzdy  prehraval . Iba dva krat som vyhral.

Ked vyhral Kotleba a Kiska. A bol som spokojny ale ja som tych ludi nepoznal. Ani neviem co robia. Ani co robili predtym. Ved tie volby su blbost. 

• Pridať bod 1
Zverejnené

Pravidlá sú dané. Vyvinuli sa na západ od nás, pretože tak sa im to videlo a vidí správne.

Ale nikto netvrdí, že tie pravidlá sú nezmeniteľné. V 1948 vyhralo KSČ voľby a pravidlá rýchlo zmenili :)...

Nuž, ak niekto vymyslí naozaj dobré pravidlá vhodné pre nás, možno sa mu raz podarí ich zmeniť aj legálne.

Ale najskôr treba vedieť: Čo vlastne chceme?  Veď každý chce niečo iné a dohoda nikde. (myslím aj na občianskej úrovni)

Zverejnené

Si pozri video - nazaciatku nerozpraval o lude  - clovekovi co ma rozhodovat? Ved to je nas priestor - tvoj a moj - aby sme obaja a vsetci boli spokojni - tak sa o tom porozpravame , vyargumentujeme a rozhodneme. Dohodneme ci nie.Ten co je v mensine respektuje nazor  vacsiny obcanov. 

U nas je to tak ze o nicom nerozhodujeme - rozhoduje nejakafigurka ako Fico. Jeho ludia co ho volia ani nepoznaju co je zac, nevedia co bude robit - lebo nic dopredu nepovie - ci zaklame ako vzdy. Zvolis a mas.

Pred volbami rozpraval ,ze sa II.piliera nedotkne - povolbach bol hned prvy zakon aby uz od septembra fungoval - znizenie podielu do II.piliera a potom spravil dve vystupy - zakon o dochodkoch z II.piliera. A my ci sme ho volili ci nevoli len cumime - a dalsie volby - co sa bude diat.

Keby to bolo tak ,ze ja sam ako obycajny covek co sa ma to tyka viem z organizovat referendum aby som zrusil ficov zakon - hned by bol zruseny. A ani Fico keby to vedel nikdy by si to nedovolil.

Je tazko vladnut - rozmyslat a rozhodovat za vsetkych. Mate to presne na domovych schodzach. My sme len patnasti - na tej domovej schodze si nieco porozpravate - u nas chodia pravidelne asi dvanasti - viac krat chceli aby som bol ja nielen domovnik - ale aby som spravoval na cinziak. Aj by mi zaplatili. Necitim sa na to ,je to aj malo penazi ... nestojimi to zato. 

Ale ak ma dali do komisie - aby som pozrel sa na projekty na zateplovanie - som sa tomu venoval -- zamietol -- ako prilis predrazene. Ti ostatni to respektovali. Ti co to chceli aj za tu cenu. Zateplovat nechce vacsina. Ja som za ale pri polovicnej cene.

Zverejnené

Ja som bol voliť naposledy myslím v roku 1998. Odvtedy už nie. Povedal som si, že budem trpieť to, čo si ostatní zvolia. Nevadí mi to. Moje ideály sú tak odlišné od všetkého toho, čo sľubujú strany na Slovensku, že mi aj tak nik nevyhovuje. Takže je mi to na tejto úrovni jedno. 

Zverejnené

Ja ktomu tvojmu nazoru dospievam, pred tyzdnom by som ti pisal nieco ine. Je to pre mna zial(my stat - spolok- nemame)- ako stat,ale zas velke plus ze som si uvedomil realitu.

Zverejnené

pokus o analyzu, preco je to tak - na Orave

Obyvatelia Oravy kritizujú, že verejnoprávna RTVS nezakročila voči jej moderátorovi Martinovi Nikodýmovi za moderovanie  mítingov Smeru, ale  účinkovanie bývalej moderátorky Natálie Žembovej v referendovom spote riešila.

Smer však napriek výhradám voliť budú, má totiž sociálne balíčky. V rozhovore pre SME to povedala politologička Aneta Világi z Katedry politológie Univerzity Komenského v Bratislave.

a v druhom clanku obdobne

Cirkev nemá čo diktovať, koho máme voliť, tvrdia obyvatelia oravského regiónu. Konzervatívnym stranám KDH a Sieť vyčítajú viaceré pochybenia a prikláňajú sa k Smeru.

Zverejnené

Fakt nechápem, čím to je, že Smerákom prechádza každá kauza. Iné strany (najmä SDKú) by už boli dávno potopené. Alebo že by smeráci nabrali komunistické maniere a manipulovali s verejnou mienkou?

Zverejnené

vedia správne rozprávať.
keď páli jedno, veľmi vehemente hovoria o niečom úplne inom, až sa každému zdá, že presne to je ten problém, ktorý nás teraz páli, a smer to rieši, a tak to má byť.
veľa slov, akýchkoľvek, aj pravdivých, lebo zaznie občas aj pravda, zakryje podstatu.

veľa slov, ktoré ľudia chcú počuť, a počúvajú radi, znie to presne tak, že toto sú tí, ktorí nám držia stranu a chápu nás, hovoria, čo ľudia chcú počuť, dajú namiesto novinárov, a každého, kto rýpe.
je to politika. dobrý politik vie manipulovať s verejnou mienkou a ponúka tie správne veci  ... smer ponúka, to, čo ich voliči potrebujú počuť.

Zverejnené

tak manipulatori su skveli, o tom niet pochyb... mam dojem, ze som sem daval nejake dva priklady z medii

osobne sa domnievam, ze aj predvolebne prieskumy verejnej mienky su toho sucastou, no a rozne vyvolane, ci naopak zamlcane kauzy, to nemoze byt nahoda

ale pochopitelne, nie je to len taktika, ci praca Smeru. Robia to vsetci, niektori viac, niektori menej amatersky.

Zverejnené

tak, s tým posledným úplne súhlasím. samozrejme to robia alebo by mali robiť všetci.

problém je, že ľudia, čo tam čučia 20 rokov, sú amatéri na pohľadanie, alebo už tak zunovaní a zdrevenelí, že ich to vonkoncom nebaví, ale že je taká komplet celá pravica, je divné. nie je nikto, ani len majster Procházka nie, čo by sa tak vehementne postavil pred mikrofóny a kamery, rozprával, riešil, sľuboval, aby tam bol vždy ... vlastne ich nie je vidieť vôbec.

je to amatérština.

otázka za sto bodov: koho budeš voliť?  no je skutočne koho?
to sa ma pýtal syn voľaktorý deň.

Zverejnené

osobne sa domnievam, ze aj predvolebne prieskumy verejnej mienky su toho sucastou, no a rozne vyvolane, ci naopak zamlcane kauzy, to nemoze byt nahoda

O tom nepochybujem, smerácka chobotnica už má chápadlá všade, prieskumy verejnej mienky sa stali jej hlásnou trúbou.

Zverejnené

otázka ... : koho budeš voliť?

Keď sa tak na to pozerám, vyvstáva mi patričná seba-otázka: Je tu niekto, kto zastupuje moje záujmy? Je tu niekto, kto má v úmysle ísť za tým, čo ja sám považujem za hodné ľudského žitia?

Nie, myslím, že nie je. 

A tým je daná odpoveď.

Pretože voliť niekoho proti niekomu je proti môjmu zmýšľaniu. Je to negativistické od smého počiatku a také veci potom pokračujú v nasledovaní negativity, ktorou začali.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov