Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2016  

16 členovia hlasovali

1. 1. koho budem voliť - predbežné hlasovanie november 2015

• Smer-SD
      0
    • Sieť
      0
    • Most-Híd
    • KDH
      0
    • koalícia OĽaNO, NOVA
    • SNS
      0
    • SaS
    • SMK
    • SDKÚ-DS
      0
    • TIP
      0
    • Šanca
      0
    • SKOK
      0
    • ĽS NS (Ľudová strana Naše Slovensko)
      0
    • KSS
      0
    • Strana zelených
      0
    • Národná koalícia
      0
    • Sme rodina /Kollár/
    • Iná strana
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

V tom bude asi hlavny problem: ze nedostatok penazi blokuje premyslanie.

Snad okrem Meciarovej, ziadna ina vlada nepresustrovala tolko penazi a nezatala taku rozpoctovu sekeru ako Ficova. Tieto stratene miliardy Eur znamenaju chybajuce tisicky Eur na hlavu, o ktore kazdy obcan prisiel Ficovou vinou. Tie samozrejme chybaju najviac tym chudobnym, ale prave tych to nezaujima...

• Pridať bod 1
Zverejnené

V tom bude asi hlavny problem: ze nedostatok penazi blokuje premyslanie.

Sú dva druhy voličov. Tí čo majú svoj názor a držia sa ho nech sa deje čokoľvek. To sú obvykle spokojní ľudia čo majú dostatok peňazí a málo problémov, žijú si spokojne a nič im nenarušuje životy ako napr. migranti či romuláni... A potom sú tu tí čo sú z niečoho frustrovaní teda nedostatok peňazí prežívajú od výplaty k výplate alebo majú nejaké problémy či už s miestnymi romulánmi alebo s utečencami čo napríklad pridáva hlasy Kotlebovcom, LePen-ovcom atď. To sú prakticky voliči bez názoru ktorí všetko (čo ich trápi) premietajú do predvolebných sľubov to znamená utečenci mnohým lezú na nervy, obyvatelia obcí okolo La Manche sú už zúfalí a potom volia Le Pena aj takí čo s ním v minulosti ani z ďaleka nesúhlasili... A na slovensku detto ľudia ktorí bývajú v blízkosti rómskych osád, utečeneckých táborov už majú dosť a tak inklinujú ku Kotlebovi... Smer ma nikdy nijako nezaujímal, ale ako chudobného človeka ma oslovil práve tým že zvyšuje mzdu ale keby ju zvyšovali zamestnávatelia sami od seba a dali by ľuďom zarobiť a nie len živoriť tak by mu zobrali vietor z plachiet. To že prečo sa nemôžu zvýšiť mzdy na pozíciách bez pridanej hodnoty sme si povedali ale teraz hovorím o tom gestu že tak ako nieje reálne že Le Pen vyrieši migrantov ale ľudia ktorým preskakujú do záhrady, poškodzujú majetok, berú im úrodu hľadajú človeka kto to chce akože riešiť aj keď len slovami. Tak isto ja a mnohí chudobní vidia len to že zamestnávatelia sú žgrloši, ale pritom by mali z čoho dať lebo majú luxusné autá, jachty, domy na slavíne atď. Tak vo Ficovi vidia hrdinu ktorý ich donúti tie peniaze dať... On vystúpi povie že to je absurdné aby sa pán majiteľ vyvážal v aute za 100 tisíc a jeho zamestnanci živorili ako dáke krysy na smetisku... Dav mu zatlieska... 

Zverejnené

Fico nezvysuje mzdy. Chce zvysit iba hranicu minimalnej mzdy, cim zakonite zvysi aj nezamestnanost. Bohatstvo sa neda vygenerovat byrokratickym nariadenim. Vyska platu zavisi od bohatsva krajiny a to je silne zavisle na miere korupcii. Ta je od Meciara najvyssia. Rozdiel medzi nami a vyspelym zapadnym statom je prave v urovni pravneho statu a moralke. Financny rozdiel je uz len nasledok.

Pche, auto za 100-tisic, slabota. Vsak len Ficove hodinky stali vyse 20-tisic. Naozaj si ho niekto aj s tou jeho zbohatlickou bandou (preco nedonuti tie peniaze dat svojich spolocnikov/podriadenych) dokaze predstavit ako ochrancu chudobnych? Stale mi vychadza, ze nedostatok penazi blokuje premyslanie.

Zverejnené

Ktorá strana by vedela vyriešiť toto ,,Bohatstvo sa neda vygenerovat byrokratickym nariadenim. Vyska platu zavisi od bohatsva krajiny a to je silne zavisle na miere korupcii" To už je posledná otázka k voľbám.

Zverejnené

Toto je presne to, čo robí tvoj milovaný Fico presne naopak. Namiesto toho, aby čo najviac uvoľnil podnikanie a priniesol čo najviac transparentnosti, tak firmám hádže polená pod nohy ďalšími a ďalšími byrokratickými nariadeniami a zaťažuje ich novými daňami. Takže Smer určite nie, lebo tak ako sa za jeho vlády rozbujnela korupcia, tak to by aj Mečiar závidel. Slovensko je dnes v podstate mafiánsky štát, len s tým rozdielom, že sa mafiáni nekántria medzi sebou v uliciach ako za Mečiara, ale sedia vo vláde alebo sú členmi vládnej strany. Príklady:

• kompletne vytunelované zdravotníctvo, ktoré je prakticky už v troskách. Najlepšie to zistíš, keď budeš nútený byť hospitalizovaný, ver mi.
  • enormné množstvo pochybných tendrov v stavebníctve, kde zákazky dostávajú výlučne firmy, ktoré sú nejakým spôsobom previazané s oligarchami blízkym Smeru - viď kauza Váhostav, ktorú Smer prakticky zamietol pod koberec, pretože začala ubližovať jeho preferenciám
  • chorľavé školstvo, kde chronicky chýbajú peniaze, čím sa dlhodobo znižuje kvalita vyučovania - tento stav je zámerný, účelom je vychovávať podpriemerne vzdelaných občanov/voličov - tí tvoria jadro voličskej základne Smeru
  • krachujúca sociálna politika, dôchodcom sa dlhodobo znižuje rast dôchodkov, tento rok sa im zvýšil o 1,90€ (mnohí to sprvu považovali za blbý vtip, po novom roku vytriezveli)
  • účelné škrtenie firiem a živnostníkov - firmy musia platiť tzv. daňové licencie bez ohľadu na to či zarobia alebo nie, to isté živnostníci, tí musia odvádzať zdravotné odvody, ktoré končia ktovie kde a tiež bez ohľadu na to či zarobia alebo nie
  • a na záver ti prezradím tajomstvo, čo sa týka rastu priemernej mzdy - za Dzurindu priemerná mzda rástla 2x rýchlejšie ako za Fica. Keby za Fica rástla priemerná mzda tak rýchlo ako za Dzurindu, tak dnes by sme mali priemernú mzdu okolo 1200€.

Tak koho budeš vlastne ty voliť?

Tak vo Ficovi vidia hrdinu ktorý ich donúti tie peniaze dať...

Ja byť tvojím zamestnávateľom, tak radšej by som ťa vyhodil ako ti dať čo i len euro navyše. Podľa toho ako si sa tu opísal, tak pre akúkoľvek firmu, ktorá by ťa zamestnala, by si len priniesol zbytočné náklady navyše. A to nepíšem len tak, aby som ťa virtuálne prefackal, úplne mi stačilo ako si predviedol svoje "schopnosti" vo viacerých témach. To bohato stačilo. Len dúfaj, že tieto témy nenájde žiadny tvoj budúci potencionálny zamestnávateľ, lebo ťa ani cez vrátnicu nepustia na pohovor.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Zeby sa nam krystalizovali nevesty pre SMER?  :hmmm:

Ano, beriem, ze nema vyznam ak sa v opozicii medzi sebou hasteri niekolko stran, zatial co Smer si vladne jednostranne, jednofarebne. Takze uprimne ani neviem, co si mam o tychto dvoch panoch mysliet ... Resp, ked silno prizmurim oci, tak chapem, dava zmysel ze "sluby" sa daju plnit iba v pripade, ak budu mat taku moznost. A ta bude asi iba v pripade, ak sa spoja so SMERom.

Prochazka sa neskutocne vykruca, vsak nech na rovinu povie, co si mysli - https://www.youtube.com/watch?v=-guLW688nfQ

Predseda SKOKu, Miskov, zas chce ponuknut Singapur, ten vsak bude asi rad, ak sa dostane vobec do parlamentu - http://www.konzervativnyvyber.sk/skok-ak-smer-sd-vyhra-volby-ponukneme-spolupracu-a-nas-plan-singapur/33232/

• Pridať bod 1
Zverejnené

• a na záver ti prezradím tajomstvo, čo sa týka rastu priemernej mzdy - za Dzurindu priemerná mzda rástla 2x rýchlejšie ako za Fica. Keby za Fica rástla priemerná mzda tak rýchlo ako za Dzurindu, tak dnes by sme mali priemernú mzdu okolo 1200€.

Ja byť tvojím zamestnávateľom, tak radšej by som ťa vyhodil ako ti dať čo i len euro navyše. Podľa toho ako si sa tu opísal, tak pre akúkoľvek firmu, ktorá by ťa zamestnala, by si len priniesol zbytočné náklady navyše. A to nepíšem len tak, aby som ťa virtuálne prefackal, úplne mi stačilo ako si predviedol svoje "schopnosti" vo viacerých témach. To bohato stačilo. Len dúfaj, že tieto témy nenájde žiadny tvoj budúci potencionálny zamestnávateľ, lebo ťa ani cez vrátnicu nepustia na pohovor.

Ale pozor priemerná mzda neznamená minimálna mzda. Napríklad aj teraz je priemerná mzda okolo 700 ale takú sumu som na páske nikdy nevidel ani ja ani kolegovia či už pracujúci v supermarkete, technických službách, na pumpe, vo fabrike pri páse, sanitári v nemecnici, pomocný robotníci na stavbe, upratovači ISS, operátori v sklade, atď atď atď. Nemôže byť každý informatik a riaditeľ J&T nech dajú tú priemernú mzdu na také pozície kde sa ja reálne môžem dostať. Darmo bude aj 2000 priemerná mzda keď minimálku nezvýšia. Preto mňa zaujíma koľko je minimálna mzda nie to koľko môže zarobiť človek ktorý vie veci ktoré ja nikdy vedieť nebudem.

Volil som už ľavicu aj pravicu. Keď nebolo nič iné tak vždy SMK a keď boli tie súboje že Dzurinda chcel vytlačiť vtedajšiu vládu vtedy sme ho podporili viacerí. Aj teraz keby bola nejaká konkurencieschopná pravica ktorá by bola na strane pracujúcej bedače tak mile rád ich podporím. Všetko nepriamo súvisí so všetkým. Vždy keď som sa vytešoval pred televízorom že otvorili nový železničný úsek, novú diaľnicu, proste hocičo, otec ma uzemnil že tebe ako žobrákovi čo nemá ani na to aby vyšiel z mesta to môže byť jedno. Z časti je to pravda ale na druhej strane to donesie investorov aj keď za malé platy ale vždy lepšie ako byť na sociálnych dávkach.

To je pravda že školstvo, zdravotníctvo atď. By si zaslúžili lepšie platy aj investície do svojej infraštruktúry. Ja keď nemám hlavu na učenie tak mne môže byť jedno čo sa deje v školstve ale ja verím tomu že ak budú dobre zarábať (učitelia) teda ľudia okolo mňa tak aj mne niečo kvapne. Bohatí majú skôr tendenciu vyhodiť dobré a funkčné veci ktoré ja v pivnici opravím a mám zadarmo. Dvakrát som našiel PC pri kontajneroch a jedno som aj spojazdnil, z druhého som vybral RAM-ky atď. Dvakrát bol vyhodený CRT televízor a raz LCD monitor ktoré som v bazári speňažil. Za toto môžem vďačiť svojim dobre zarábajúcim spoluobčanom ktorí potom skôr podarujú staré mobily, elektroniku, nábytok bedači ako ja... Staré bicykle atď. Čo som už všetko podostával... Bratovo motto: Radšej byť chudobný v bohatom a vyspelom štáte ako niekde v Keni!... Úplne súhlasím.

Takže moja otázka je: Čo môže vláda spraviť pre chudobných? Na tom nieje nič zlé. Každý má iné sny. Kotlebovi voliči nechcú spolunažívať s cudzincami, podnikatelia by tam radi videli Sulíka, Matoviča, Procházku... Každý má nejakú životnú situáciu ktorú musí riešiť. Niekomu prekáža rómska osada v susedstve, niekomu hrozná byrokracia pri živnosti, no a mňa zaujíma čo EU a vladá robia pre chudobných keďže do tej skupiny patrím aj ja.

Pre chlapca z juhu: Že som akože maďar mi je len na to že viem o jeden jazyk viac. Žiadne dvojjazyčné tabule, ani dvojité občianstvo ma z biedy nevytiahnu takže turula prenechávam tým lepšie zarábajúcim. Mňa zaujíma už len jedno. Budúcnosť bedače na slovensku a v EU. Tohto sa budem pevne držať keď niekto bude komentovať prečo už kašlem na SMK a celého Csákyho. Pre mňa za mne nech je to aj komunistická strana ak pomôžu akokoľvek chudobným pracujúcim.

Zverejnené

Aj teraz keby bola nejaká konkurencieschopná pravica ktorá by bola na strane pracujúcej bedače tak mile rád ich podporím. 

Toto ma zaujima, definuj blizsie, co musi strana slubit, aby oslovila prave Teba? :)

Zverejnené

Tu mas prehlad vysky minimalnej mzdy od roku 91

http://www.uctodane.sk/mzdy_1/c-23/prehlad-vysky-minimalnej-mzdy-1991-2010/

na rok 2016 je to 405 eur

Lepsie by si spravil, keby ta zaujimala vlastna buducnost a nespoliehal sa na to, ze stat ta bude podporovat vyssim ocenovanim tvojej neschopnosti.

Áno tá tabuľka sedí zhruba tie sumy som zarábal v tých rokoch ako to tam je rozpísané... No a čo sa týka toho aká vlastná budúcnosť ja pre ňu nemôžem robiť nič. Ako sme sa bavili študovať nemôžem nemám na to hlavu, na rekvalifikáciu nemám peniaze, a som neschopný mám to v génoch čo ukázala prax takže ja neviem s tým robiť nič. Som odkázaný na pomoc sociálneho systému. Axel ti vysvetlí že za moju robotu nikto platiť nechce. Ja ja inú robiť neviem.

Toto ma zaujima, definuj blizsie, co musi strana slubit, aby oslovila prave Teba? :)

Však to že nejaké programy pre chudobných, podporiť chránené dielne, vytvoriť tie charitatívne stanice aké už aj z časti fungujú že majetnejší odovzdajú nepotrebné oblečenie, elektoniku a chudobní si môžu zobrať. Nejaké zľavy pre nízkopríjmové skupiny a tak. Ako som spomínal tie zľavy pre dôchodcov tak by sa celoplošne zaviedlo že každý kto má príjem pod 400 by mal nárok a kto má nad 400 by nemal nárok. A toho sa netreba báť že by to zneužívali lebo IT-čkárovi čo zarobí 2000 tomu je lajtrfuk čo stojí lístok keby som ja zarábal ako IT-čkár tak nechám sprievodcovi prepitné... Neriešil by som že ten chudák má zľavu však keď nemá taký príjem nech kľudne má tú zľavu. Keď ju môžu mať invalidi a dôchodcovia tak aj pracujúci s nízkym príjmom však pracujúci za minimálku je o čo bohatší ako dôchodca? Dokonca je na tom horšie lebo dôchodca už nemusí dochádzať za prácou, vychovávať deti, splácať hypotéku...  

Zverejnené

Tomas, a co tak sa snazit byt najlepsi v tom co robis? To znamena si straznik s mnozstvom inych vedlajsich uloh. Tak skus byt v tomto vsetkom top, spolahlivy, 100%ny, aby si zamestnavatel mohol povedat, keby pride na lamanie chleba, ze tak tohto Tomasa si tu necham, nakolko som s nim spokojny.

Ci jaaaj, ja som zabudla, Tebe ide o prachy, co tam po tom co si mysli zamestnavatel....

Zverejnené

Toto smeruj do témy o zamestnaní tu sa bavíme o tom čo môže ktorá strana urobiť pre ľudí. Pomáhať chudobe akoukoľvek formou nemá nič spoločné so zamestnaním. Ide o ľudí ktorých si nedokážu zabezpečiť dostatočný príjem a tak sú odkázaní na pomoc druhým. Či sú to afričania, či bezdomovci, či starí, či pracujúci... Spoločná črta je že nevedia zohnať viac peňazí a preto hľadajú iné alternatívy ako sú tie odevné sklady pre chudobných, chránené dieľne pre nešikovných a mentálne zaostalých atď. Tieto veci sú buď na verejnej správe alebo na cirkevných organizáciách či občianskych združeniach ale v každom prípade prispieva verejná správa či už priestormi, úlavami za nájom atď.

Zverejnené
Prochazka sa neskutocne vykruca, vsak nech na rovinu povie, co si mysli - https://www.youtube.com/watch?v=-guLW688nfQ

Po tomto Sieť určite nie, Procházka sa pre mňa stáva nedôveryhodnou osobou, nakoniec Matovič mal možno aj pravdu. Ostatné strany, ktoré koketujú so Smerom sú pre mňa automaticky nezaujímavé.

tu sa bavíme o tom čo môže ktorá strana urobiť pre ľudí. Pomáhať chudobe akoukoľvek formou nemá nič spoločné so zamestnaním. Ide o ľudí ktorých si nedokážu zabezpečiť dostatočný príjem a tak sú odkázaní na pomoc druhým.

A to, že ty si nevieš zabezpečiť dostatočný príjem, je chybou ktorej strany?

Zverejnené

Tak som sa dnes rozhodol....vymenim Žitňansku-2 volebne obdobia (most) za Antošovú-nova skusenost, tak uvidim(sns). 

Zverejnené

Kamarat nikdy nebol volit - mozno som ho presvedcil - nech ide aspon raz.

Zverejnené

A to, že ty si nevieš zabezpečiť dostatočný príjem, je chybou ktorej strany?

Nejde o to kto co vie zabezpecit ale o chudobnu vrstvu... Chudobnych pracujucich. Staci dat do googla a najde kopu clankov o chudobe ako by to riesili vlady ci EU. Strany ako smer spominaju pracujucich aj odbory aj chudobu. Dnes som videl letak v bageterii SaS-ky cital som tie body ze preco volit ich stranu same lepsie podmienky pre podnikatelov, pre sikovnych ludi a take... Chudobnych a menej schopnych tam nespominali vobec. Ziadne socialne citenie.
Zverejnené

Chudobnych a menej schopnych tam nespominali vobec. Ziadne socialne citenie.

Chudoba sa odstraňuje vzdelávaním a prácou. Chudobní sa z chudoby vymania tak, že si budú zvyšovať rekvalifikáciu a pracovať.

Sociálne cítenie sa prejavuje tým chudobným, ktorí sa stali obeťou nejakej katastrofy a prišli o všetok majetok.

Ty si neprišiel o nič, doma máš mamahotel, pracovať nevieš a si pohodlný. Aké sociálne cítenie by mali k tebe prejavovať? Ty si chudobný vďaka vlastnej lenivosti a neschopnosti. Za to nikto iný nemôže. Furt ti to tu vtĺkame do hlavy a ty si stále melieš svoje. Buď to nevieš pochopiť alebo nechceš pochopiť. Najskôr oboje. Ty si nezaslúžiš žiadne sociálne cítenie, ale poriadne prefackanie.

A keď navyše, tu niekto fňuká aký je chudobný a nikto k nemu neprejavuje sociálne cítenie, ale má na y v bordeloch, tak taký potrebuje kopance a nie facky!!!

Zverejnené

Chudoba sa odstraňuje vzdelávaním a prácou. Chudobní sa z chudoby vymania tak, že si budú zvyšovať rekvalifikáciu a pracovať.

v suvislosti s temou "parlamentne volby" je nutne poznamenat, ze tato spolocnost je v takych sr*ckach, ze aktualna masa chudobnych nema podmienky na to, aby si "zvysovali rekvalifikaciu a pracovali"

zatial som nezaznamenal ziadne realne snahy ktorejkolvek politickej strany toto zmenit tak, aby sa z chudoby vymanilo viac ludi ako jednotlivci, citajuci zanedbatelne % tejto masy

Zverejnené

Smer tu vládne s 1,5 ročnou prestávkou od roku 2006. Za posledné 4 roky vládne sám. Ak dostal takú dôveru, že ho pred 4 rokmi volilo vyše 44% ľudí, tak si skromne myslím, že terajšia situácia je hlavne zásluhou tých, čo mu naleteli na kecy o istotách a ho volili.

To, že spoločnosť je v takých sračkách, že masa chudobných nemá podmienky na to, aby si zvyšovala rekvalifikáciu a pracovala, je výsledok vládnej "sociálno-demokratickej" strany a jej voličov. Čo si zvolili, to majú.

Zverejnené

Axel pri volebnej účasti aká bola, sa to percento hlasujúcich čo volili SMER, scvrkne na 25%
to je predsa nenormálne, že tak málo stačí, na zostavenie vlády a totálne prevalcovanie opozície
iba štvrtina volitľov rozhodla o tom že SMER zostaví sám vládu
za to že SMER vládne, vinní nie sú voliči SMERu, je ich len malá menšina

za to že vládne SMER, má viac viny tých ostatných 75% čo smeru hlas vôbec nedali,
buďto nevolili vôbec, alebo vyslovene zle
len vďaka tomu dnes vládne Fico

Zverejnené

za to že vládne SMER, má viac viny tých ostatných 75% čo smeru hlas vôbec nedali,

Lenže nie je korektné si myslieť, že z tých 75 percent by nikto Fica nevolil.

Kľudne to môže byť tak, že aj polovica z nich by Fica volila.

Zverejnené

v suvislosti s temou "parlamentne volby" je nutne poznamenat, ze tato spolocnost je v takych sr*ckach, ze aktualna masa chudobnych nema podmienky na to, aby si "zvysovali rekvalifikaciu a pracovali"

Co je to chudoba?.......su kriteria?....ak ano, tak podla coho sa urcuju?......lebo zatial to je tak, ze najchudonejsia je vrstva lekarov, ucitelov a sudcov (justicia). Myslis ze preto, lebo si nezvysuju kvalifikaciu a nechcu pracovat?

Axel pri volebnej účasti aká bola, sa to percento hlasujúcich čo volili SMER, scvrkne na 25%

to je predsa nenormálne, že tak málo stačí, na zostavenie vlády a totálne prevalcovanie opozície

iba štvrtina volitľov rozhodla o tom že SMER zostaví sám vládu

za to že SMER vládne, vinní nie sú voliči SMERu, je ich len malá menšina

Je to vsetko vo volebnom systeme....

Tiez ale, ze by ho volila....takze spekulaciam je povolene sa prejavit.

Zverejnené

Väčšina z nich by smer nevolila. Takéto strany majú disciplinovaných voličov ktorí chodia... Preto sa aj vravieva že ,,kto nevolí ako keby podporil smer" najväčšia skupina sú nevoliči. Keby existovala strana nevoličov tak by vyhrala. Ľudia sú sklamaní, hovoria že načo voliť je to zbytočné. Sú rekordné neúčasti či už parlamentné alebo regionálne. Ľudia sa o verejné veci nezaujímajú.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov