Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2016  

16 členovia hlasovali

1. 1. koho budem voliť - predbežné hlasovanie november 2015

• Smer-SD
      0
    • Sieť
      0
    • Most-Híd
    • KDH
      0
    • koalícia OĽaNO, NOVA
    • SNS
      0
    • SaS
    • SMK
    • SDKÚ-DS
      0
    • TIP
      0
    • Šanca
      0
    • SKOK
      0
    • ĽS NS (Ľudová strana Naše Slovensko)
      0
    • KSS
      0
    • Strana zelených
      0
    • Národná koalícia
      0
    • Sme rodina /Kollár/
    • Iná strana
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

dead

ja som sa s tým, čo si tú vymenoval zmieril, a videl to už od začiatku, a práve preto som tu ako "mantru", furt opakoval dokolečka "úradnícka vláda" (aspoň na dva roky)

a to je jediný rozumný ťah, ktorý Sulíkovi zostáva, aby im tú šachovú hru poriadne rozhodil, ak sa pre to ešte rozhodne

Zverejnené

V podstate ide o to, ze nemalo volicov SaS a OLaNO sa uplynuly tyzden (zatial co Sulik videl SNS a siritela hoaxov Kollara vedno s jeho silikonovymi stetkami v koalicii) zdrahali pouzit slovo "charakter" a dnes sa nim s radostou ohadzuju, akoby cestou zo zumpy nasli kopu hnoja. Toto podla mna nie su volici pravice, ale naivni blbeckovia so zatemnenymi palicami.

Zverejnené

Sulo to zbalil, povedal že zostáva v europarlamente..

..

"gazda" Procházka neprišiel, má "zdravotné problémy" asi sa mu pokazil ritný zvierač, čiže trpí "fekálnou inkontinenciou"

Zverejnené

za víťaza volieb vyhlasujem

Money

https://youtu.be/-0kcet4aPpQ

Prachy

Prachy, z diaľky mávajú

Zožeň si dobrý flek kde viac dávajú

A bude ti hej

Prachy, to je palivo

Zhrabni balík do oboch rúk

A dobre zaši ho

Nové auto, kaviár, štvorhviezdičkový sen si sniť

Myslím že si kúpim celý Manchester United

Prachy, už sú späť

Som síce kamarát

Ale od mojej kôpky ruky preč

Prachy, to je to pravé

Nepchaj mi sem tie svoje kraviny stále

Ja sa veziem v špičkovej

Prvotriednej cestovnej lodi

A myslím že tryskáč Lear by sa mi celkom hodil

Prachy, visí nad nimi zločinu tieň

Spravodlivo ich deľ

Ale neber mi z môjho koláča diel

Prachy, tak sa to zdá

Sú dnes koreňom všetkého zla

Ale ak žiadaš nech ti pridajú

Žiaden div že ti nakoniec nič nedajú

Uch, mal som pravdu!

Áno, úplnú pravdu!

Určite som mal pravdu!

Na sto percent si mal pravdu.

Ten chlapík si pýtal nakladačku. Áno!

Načo niekto stále niečo vymýšľa?

Neviem, bol som vtedy úplne na mol.

Ja som mu vravel, že nemôže ísť

do dvojky. Pýtal sa prečo nemôže

vojsť zadara dokiaľ som na neho nezačal

revať a kričať a vysvetľoval som mu prečo

nemôže vojsť zadara. Prišlo to ako blesk z jasného

neba, ale zbavili sme sa ho.

Zverejnené

Ved si necital,ze korupcia nieje najvacsi problem na Slovensku? To su divy - uz to nepovazuju za problem ani politici co ich volili(nechapem preco pred volbami im to blabotali a potom sa nedostanu do parlamentu),ale dokonca to je nepodstatne aj pre inych volicov ako Smeru.

Problem Slovenska je toto.

Na STV je lepsia diskusia ako na markize - ste videli ako Fico vypenil na redaktora a chcel od neho ospravedlnenie?

Prisiel Hrnciar - redaktor precital nieco z programu za slusne a neskorumpovane Slovensko. Sa ho opytal ci sa to da so Smerom a potom ste mali ficiaka vidiet.

Druha zaujimava vec - Fico povedal ze do piatka nezostavi vladu. Stvrtok ,piatok ide do bruselu. A ze si pocka na tretie kolo. Sulik nato upozornil - ze ked nemoze dva dni rokovat - nech mu tu lehotu predlzia o dva dni. A nech poverenie vrati ak nebude vediet zostavit vladu. A nech on ma sancu ak ferovo rokovat ... ako rozumne vysvetlenie. Proste Bela aj Danko pochopia,ze so Smerom to nejde.

Ja osobne byt prezidentom a ustava mi to umoznuje - po piatku by uz ziaden smerak nemal moznost zostavit vladu.

Zverejnené

problém je aj samotný Sulík
ten chlap nedokáže prekročiť svoj tieň
"Len on" aj na poslednú chvíľu tam tvrdil, "dokážeme sa dohodnúť" a potom "budem premiér"
nedokázal ani špitnúť "tak dobre, som ochotný preto aby pravicová vláda vznikla, vzdať sa osobných ambícií, nemusím v nej byť ani premiér, ani minister.."
a k úradníckej vláde nepovedal ani mäkké f
pritom mu to sami naservírovali
--ak teda nedokážete tú vašu vysnívanú "stabilnú" vládu so smerom dohodnúť, potom dostanem poverenie ako druhý ja, a pretože vidím, ako bola dôvera medzi prípadnými koaličnými partnermi narušená, a ako týto volajú po stabilite, požiadam prezidenta Kisku aby úradnícku vládu vybral on..
Kiska je predsa dôveryhodný, a vo voľbách sa ukázalo, že omnoho dôveryhodnejší ako Fico..--
a mohli by sa ísť spláchnuť do AHA.. Béla, Procházka aj Danko..
Sulo miesto toho sa nechal vyšachovať a povedal že "zostávam v europarlamente"

zostáva to na Kiskovi, on má teraz možnosť im tú hru skaziť

Zverejnené

No a zostavi niekto tu vladu alebo co bude?

Zverejnené

No a zostavi niekto tu vladu alebo co bude?

uvidíme.. "gazda" Procházka si ešte furt "neutrel zadok", a verejne nezjavil čo chce..

Zverejnené

Alamo nikto nechce uradnicku vladu - ta je aj nezmysel. Hlavne nechcu predcasne volby. To povedal  Sulik aj Fico. Keby si pozeral STV - tak tam to Fico aj vysvetlil, kedy sa pouzije(va) uradnicka vlada - vlada z nestranikov - bez politikov. Trebars aj bez mandatu poslaneckeho.

Moderátor sa Hrnčiara pýta, či sa dá štát, v ktorom sa nebude kradnúť, vytvoriť aj so Smerom. "To hádam nemyslíte vážne," ohradil sa Robert Fico a moderátora prinútil, aby sa mu ospravedlnil.

Čítajte viac: http://domov.sme.sk/c/20115936/minuta-po-minute-z-televiznych-debat-v-ta3-recni-danko.html#ixzz42nGbbHQs

:zubiska:

Tebe lezi v zaludku ten Sulik. Kto by mal byt premier v tej pravicovej koalicii?

Sulik ani Danko nemusia ziadat prezidenta aby zostavil uradnicku vladu. Ak nebude ine riesenie - ci mu to - prezidentovi bude vyhovovat, ju zostavi.

Zverejnené

slimak

úradnícka vláda môže vydržať, tak dlho ako sa to dohodne, alebo ako vydrží jej dôvera v parlamente, môže vydržať rok, dva, tri, alebo dokonca aj plné štyri roky, do ďalších regulérnych volieb

keď nechcú predčasné voľby.. žiadny problém..

že by sa "na koryto" mohli štyri roky, iba zdiaľky pozerať, to je ich hlavný problém

Zverejnené

Klud.....treba si uvedomit, ze bez Smeru sa nezostavi ziadna vlada a s toho treba vychadzat.

Zverejnené

informator
vieš čo je horšie, ako "nedá sa"?
horšie je keď "sa nechce"

http://hnonline.sk/slovensko/593785-sulik-sa-zhodol-s-ficom-nevolili-nas-preto-aby-tu-vladol-niekto-iny
Sulík sa zhodol s Ficom: Nevolili nás preto, aby tu vládol niekto iný

hňup..
keď som mu dával hlas, nebolo ani jasné, či prelezie do parlamentu
takže som mu ho rozhodne nedával kvôli aby bol premiérom

vieš čo Sulo?
choď si do toho europarlamentu a už tam zostaň..
si fakt "mizerný šachista"

a s "gazdom" je definitívne amen..
Zverejnené

Tak ako by to spravil sachista Alamo.

Nedela rano v Markize - no co pan Sulik ako to vidite? Zahmlene, boli ma hlava od sampanskeho, Fero ma este porezal, celu noc som nespal,ale vidim to tak ,ze by mala vzniknut uradnicka vlada a my ju podporime 21 hlasmi - ale najprv sa na tom musime dohodnut. Ostatni by pokrutili hlavami, my nechceme uradnicku vladu ani predcasne volby. A hned po debate by aj oficialne sli debatovat ako vecer prochazka na urad vlady.

No ale Sulik skusil zahrat divadlo - ze ide zostavit vladu - chcel vytvorit alternativu - ktorej mozno ani sam neveril,ale ze pokusi sa - to aspon niekam zahrat. Nech sa predvedu aj ostatne strany. V pondelok sa predviedol prochazka - odvtedy ho nieco boli. Bugar tiez nieco zahral. Nieco Danko, Fico nemusel - ja som ho dnes prvykrat videl na scene.

KDH,MOST,Siet boli dopredu dohodnute strany - kazda z nich by do koalicie so Smerom sla. Zrejme pred volbami boli dohodnuti,ze ak tak spolocne. Iste to mali dohodnute aj so Smerom, tak isto ako SNS. Keby bolo v parlamente aj KDH tiez by muselo vstupit do koalicie. Scenar by bol presne taky isty.

http://janohrcka.blog.sme.sk/c/400036/kocky-boli-hodene-divadlo-treba-dohrat.html

Tento to vedel v stredu. Beblavy v pondelok.

Jedine co im to moze prekazit - aj Smeru - povodne iste nemal plan ze ich zoberie vsetkych - vyberal by si. Jedine, ze Sieti( stacia dvaja a uz nebudu mat ani poslanecký klub) a Mostu odide 10 poslancov.

Zverejnené

slimak

aj to by bolo lepšie, ako vypadať ako "malý dráčik čo chcel byť požiarnikom.."

to bola taká animovaná rozprávka, dráčik sa v každom dieli, netešil tak, budem požiarnikom! budem požiarnikom!

až otvoril papuľu, a všetko naokolo spálil dračím plameňom

presne tak dopadol Sulo

budem premiér! budem premiér!

a vhúúššš!

ešte sa mi neprestalo dymiť z uší..

Zverejnené

či to mali dohodnuté či nemali dohodnuté, to je politika. netreba to tak strašne prežívať ...

aj tak urobia tak, ako oni tam hore rozhodnú. keď vyhlásia nové voľby, vyhlásia, všetky alternatívy sú stále otvorené.

slávna slovenská pravica de facto nevyhrala, takže  ... ?

ale táto pre Bugára tak typická formulácia /pekne preložené z maďarskej často používanej frázy do slovenčiny - ja to robím tiež a tie jeho preklady môžem/

„je psou povinnosťou každého zodpovedného politika, aby zabránil vzniku predčasných volieb, ktoré nepomôžu nikomu, okrem extrémistických síl“.

https://dennikn.sk/404133/preco-most-ide-za-ficom-veria-ze-zachrani-osem-dovodov/?ref=tit

čím vysvetľuje, že rokuje so Smerom, je iste normálnejšia, než tesne po voľbách a vyhodených miliónoch okamžite hovoriť o nových voľbách ... ktoré by napríklad mohli skúšať trpezlivosť voličov trochu viac, než by bolo únosné, a  mohli a pravdepodobne by dopadli pre Kotlebovcov ešte lepšie, než tieto terajšie.

mohli by dopadnúť omnoho horšie, úplne ináč, alebo znovu vytvoriť pat. alebo posunúť nazis bližšie k moci. alebo čokoľvek.

ťahať čerta za nohu sa málokedy vyplatí.

Bugár je od toho inteligentnejší a premýšlivejší politik, než aby to nevedel.

Zverejnené

game?

to akože "aby nemusel čerta.."

tak treba inému diablovi cucať "kopyto"?

Zverejnené

informator

vieš čo je horšie, ako "nedá sa"?

horšie je keď "sa nechce"

a s "gazdom" je definitívne amen.

Ved som ti niekde hore pisal, ze po tom Dankovom vyhlaseni (po sneme SNS) sa Sulikovi odlahcilo, ze ma dovod oznamit, ze nemoze "stvorit" vladu podla svojich scifi vizii, lebo SNS.....

Dobrodruzna spanila jazda do parlamentu sa skoncila skor, ako sa zacala nejaka praca.

-----

Slimak

Ja byt tebou, tak prestanem poukazovat na niekoho, ze preco nie tzv. pravicovej vlade, ale radsej si uvedomim, ze preco radsej ano teraz sa crtajucemu spolku.

game?

to akože "aby nemusel čerta.."

tak treba inému diablovi cucať "kopyto"?

nebud labut......politika je o kompromisoch.

Zverejnené

alamo,  no skúsme popremýšľať. 

bez emócií a metafor : )

odbočme od možnosti úradníckej vlády, tá by skôr neskôr tiež viedla tak či tak k novým voľbám. skutočne stojí za to riskovať okamžite nové voľby?

a vzostup nazis?

mládež, ktorá ho volila, by po debakli volila Kotlebovcov dupľom. som ochotná zložiť na to hlavu.

treba trochu pozrieť aj na nálady medzi voličmi, totižto.

v celej Európe silnejú extrémistické strany typu nazi a faši.

alebo si myslí niekto, že taký Bugár je nejaký hejpoďsem, ktorý neuvažuje a si nepremyslí poriadne svoje ťahy?

že by majster Fico nemal v spolku s ním pristrihnuté krídla? plus kotlebovci neboli postavení do kútka?

ísť do spolku s Matovičom a jeho zoo je väčšia výhra?

a vyhrala pravica? nevyhrala.   vyhral Smer a Kotleba.

politika. takéto dohovory sú o tom, ty odstúpiš krok, ja odstúpim krok. ale vytvorme konečne vládu, lebo budeme na smiech.

a to je len začiatok úvah.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Informator - zeby standartne politicke strany a vsetko, co pod to standartne patri?

Zverejnené

slimak

Neviem co mas na mysli slovom standartne politicke strany, pretoze ja poznam tu len strany, co su v opozicii voci smeru a aj voci sebe. Spaja ich iba spolocny nepriatel...nieco na sposob moslimskych statov, ktore zasa spaja nepriatel Izrael, ale inak by si podrezali krk. Preto sa ja tazko s nimi rokuje na medzinarodnej urovni. Pravica tu neexistuje...ak mas pocit, ze je to pravica, tak je to iba pocit.

• Pridať bod 1
Zverejnené

Ved dockaj casu a pochopis co su standartne politicke strany - to su tie co momentalne zostavuju vladnu koaliciu. Inak samy sa tak oznacuju. Sulik dnes Fica upozornil aby tak SaS neoznacoval.

A game hadaj kto nahradi Fica? Ten co za Fica narastol.

http://domov.sme.sk/diskusie/dpl/24178912/Prochazka-s-Bugarom-nenasli-dovody-ktore-by-branili-v-dalsej-diskusii-so-Smerom.html

A prochazka vyzdravel.

http://tv.hnonline.sk/aktualne-videa/593773-sledujeme-online-fico-sa-dohodol-s-bugarom-aj-prochazkom-zajtra-budu-rokovania-pokracovat

Zverejnené

Ved dockaj casu a pochopis co su standartne politicke strany - to su tie co momentalne zostavuju vladnu koaliciu. Inak samy sa tak oznacuju. Sulik dnes Fica upozornil aby tak SaS neoznacoval.

Ak mas tym pomenovanim (standartne) na mysli terajsiu grupu, co sa pokusa zostavit zmysluplnu vladu, tak teda mas pravdu....no iba do tej miery, ze pomenovanie standartne politicke strany, ako sa aj (sam to pises) oni oznacuju poukazuje na zaradenie do suplika stran, co maju svoje urcite struktury na vsetkych urovniach delenia-hierarchie statu. Ja som myslel, ze mas na mysli pomenovanim standartne, ich zaradenie, ako pravica a lavica, co tu nie je mozne. A v tom pripade sa Sulik spravne ohradil, ze aby ich stranu Fico neoznacoval stadartnou. Nemaju predsa take struktury, ake by mali mat. Len neviem, ci Sulik povedal to sabakriticky, alebo myslel tym nieco ine.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov