Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2016  

16 členovia hlasovali

1. 1. koho budem voliť - predbežné hlasovanie november 2015

• Smer-SD
      0
    • Sieť
      0
    • Most-Híd
    • KDH
      0
    • koalícia OĽaNO, NOVA
    • SNS
      0
    • SaS
    • SMK
    • SDKÚ-DS
      0
    • TIP
      0
    • Šanca
      0
    • SKOK
      0
    • ĽS NS (Ľudová strana Naše Slovensko)
      0
    • KSS
      0
    • Strana zelených
      0
    • Národná koalícia
      0
    • Sme rodina /Kollár/
    • Iná strana
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

irb, je to v poriadku - všetko je to v tejto téme.

ty si tú otázku na vládu pôvodne vložil do témy o lokálnej a miestnej "malej" politike.

pritom je to otázka týkajúca sa parlamentných volieb a vlády.- je to poznamenané v moderátorských témach.

----------------

celá hromada ľudí nepotrebuje nijakú extra vládu ... dobrá vláda je tá, ktorá funguje bez toho, že by občania vôbec nejako extra videli a cítili, že zasahuje.

ale takú sme ešte nemali.

na druhej strane ... ako hovorí to známe tričko "ľuďom j..e" ... a celá hromada ľudí potrebuje, aby ich neikto usmerňoval a kočíroval. to je syndróm "báťušku", ktorý sa postará ... takto fungovali aj Mečiar, aj Fico, a ich ľudové slávnosti a štadióny a mdž a chlieb a hry ...

ľud v nejakej krajine nie je len to, čo vidíme ... poviem to pekne - tu, na príklad, na tomto fóre. pri prechádzke netom sa človeku rozum zastavuje, ako to ľuďom myslí. ako Tomáš jeho živnostníci. a Tomáš je len jeden.

a okrem irb vymenovaných troch bodov je tu ešte xy ďalších, ktoré treba ukočírovať, školstvo, zdravotníctvo, rómsku otázku, imigráciu, životné prostredie, sociálne záležitosti, poľnohospodárstvo, ktoré ide už dlhé roky do kytek ... a tisíc ďalších vecí.

rozhodne mnohí ľudia a krajina potrebujú vládu ... rozumnú a stabilnú, áno.

nielen táto krajina. takú by potrebovala každá krajina. keby nebola, nastúpia šamani a kňazi a začneme od začiatku. ľudia to bez vlády neukočírujú. ale to hovorím o stabilnej, dobre, tichej, demokratickej, neskorumpovanej, dobrej vláde. ukážte mi takú. ale bez vlády to nejde.

Zverejnené

Dobre,

vezmime si to takto: prečo sa nikomu nepáči "menšinová" vláda? Prečo by musela vláda riadiť štát nejakým smerom?

Prečo sú tu stále výmeny pravice s ľavicou? Jedni to zatiahnu naľavo, druhí zasa napravo a aj tak sa to stále mnohým obyvateľom nepáči.

Čo z toho máme, my obyvatelia, že nejaká vláda je stabilná na štyri roky? Veď celé tie štyri roky opozícia sníva o tom, ako zlikviduje to, čo "stabilná" vláda vytvorila, keď sa dostane k moci. (a ako sa bude na ňu vyhovárať za všetky ťažkosti.)

Alebo len snívajú všetci o moci? O peniazoch, ktoré potečú ich rukami?

( Alebo je to všetko len bolestný a dlhodobý proces učenia sa pre ľudí tohto (ktoréhokoľvek) národa? )

Zverejnené

game

a ako by si si tú tvoju "ideálnu vládu " predstavovala?

ukáž kto by v nej mal byť?

ja tvrdím, že v momentálnej situácii, je to tá ktorú by ako nestranný, nezávislý arbiter, navrhol Kiska..

pretože týto "pravičiari", ktorých tu teraz máme, sa sami spolu nedohodnú, ani len na tom, kde majú predok a kde zadok..

Zverejnené

ja ale nič iné netvrdím tiež.

je mi úplne jedno menšinová, väčšinová, úradnícka,  akákoľvek,

(okrem nacistov, fašistov, kdejakých krajných ľavých a pravých a náboženských existencií)  - ja hovorím o vláde stabilnej, rozumnej, odbornej,

dobrej, na dôležitých postoch s odborníkmi a nie v parlamente so senilnými dedkami a mladými sotva z pleinok odrastenými karieristami a fašistami a pohodlne usadenými pánmi a dámami, ktorí si myslia, že to je doživotné kreslo, neskorumpovanými a meskorumpovateľnými a tak a podobne.

to je utópia. jednoznačne a naisto, ale to mi neprekáža napísať to.

a prečo sa strieda? presne preto, lebo ľudí nesupokojí jedna, volia šup šup druhú, to sa deje pravidelne a prakticky všade. jedna časť občanov je spokojná, druhá nie, potom si to vymeníme ... kuk UK, Francúzsko, USA, ktorákoľvek európska krajina, kam len chcete. to predsa nie je novinka.

Zverejnené

irb

suhlasim...kludne moze byt aj mensinova vlada....je to tiez riesenie a si myslim, ze racionalnejsie, ako vlada uradnicka. Tu by som dal az na uplny koniec riesenia problemu. Vyhodotou tej mensinovej oproti uradnickej, by bolo, ako-take politicke krytie v parlamente.

alamo

prosim ta neurazaj pravicu prirovnavanim s terajsou pravicou....:(

Zverejnené

informátor
môžeš si to nazvať ako len chceš, aj "menšinová vláda" bude potrebovať nadpolovičnú väčšinu v parlamente, pre to,  aby mohla vôbec sadnúť na kreslo

hmm..
Sulo zatiaľ osobne na Dankove reči nijak nezareagoval, ani nevybuchol..
asi si usilovne turbuje hlavu..

Zverejnené

:)

jedna časť občanov je spokojná, druhá nie, potom si to vymeníme ... kuk UK, Francúzsko, USA, ktorákoľvek európska krajina, kam len chcete. to predsa nie je novinka.

Otázka, je, či to naozaj potrebujeme po nich donekonečna opakovať...

Ako hovoril už starý Gautáma Siddharta - "Koreňom všetkého zla je nedostatok poznania".

Nemáme ho ani my voliči ani naši volení zástupcovia. Skúšame to raz tak, potom onak.

Ale tak... azda sa pri tom všetkom postupne niečo naučíme.

:flowers:

Zverejnené

no nepotrebujeme opakovať ... :)

lenže to tak vychádza ... nikdy nikto nikde, kto kde vládol, neuspokojil každého. a táto naša prijatá akože ranokapitalistická demokracia je presne tam, na hranici východu a západu - na hranici báťuškovskej potreby vlády a na hranici striedania jednej polovice za druhú.

to sa tu tak rýchlo nezmení, tak, ako sa nezmení povaha človeka, nech je prvotnopospolná spoločnosť či atómový vek. tá zostáva rovnaká. z toho vychádzajú aj voľby a potreby a myslenie ľudí, ktorým všeobecne j .. pardon, švitorí.

Zverejnené

informátor

môžeš si to nazvať ako len chceš, aj "menšinová vláda" bude potrebovať nadpolovičnú väčšinu v parlamente, pre to,  aby mohla vôbec sadnúť na kreslo

hmm..

Sulo zatiaľ osobne na Dankove reči nijak nezareagoval, ani nevybuchol..

asi si usilovne turbuje hlavu..

To mas pravdu, ale ta mensina sa moze pokusat o nejake zmeny-vylepsenia a ja nevem co este, pocas doby vladnutia, no uradnicka iba udrzuje stav veci a nema moznost ich menit.

Mozno sa aj Sulikovi ulavilo.....:)

Zverejnené

No ten statnik sa vyoutoval sam - ak ozaj ta smeracka koalicia nieje dohodnuta. Sam statnik ju navrhol(pozrite sa na pravdu ako nanho nadavaju) - mozno aj podpori mozno nie - to nieje podstatne.

https://dennikn.sk/403659/chce-kiska-menit-slovensko-ma-sancu-aku-ziadny-iny-prezident-nemal/?ref=tit

Nemam piano neviem co tam je popisane do konca.

Uradnicka vlada - kludne moze byt , vladnut a presadzovat zakony aj ked nebude vacsinova. Vzdy ju menuje(odvolava - hocijaku vladu) len a len prezident.

Zverejnené

Danko spravil to, co bolo v danej chvili potrebne. Niekto to musel povedat prvy. Ze nadavaju...hm....a co by mali robit?...chvalit ho?.....priznali by pravdu, ze nieco podobne tomu, co si predstavoval Sulik, nie je mozne v reale vytvorit.

A myslis, ze ak by Kiska vymenoval tu vladu, tak by mohol on odobrovat vsetky kroky tej vlady, bez odobrenia v parlamente?

Zverejnené

kabum..

http://domov.sme.sk/c/20115812/bugar-po-zasadnuti-snemu-sns-je-jasne-ze-pravicova-vlada-nevznikne.html?ref=trz

Bugár: Po zasadnutí snemu SNS je jasné, že pravicová vláda nevznikne

Strana Most-Híd odmietla podporiť prípadnú úradnícku vládu.

Most-Híd preto prijala tri uznesenia. Vyzývajú všetky straby, aby boli pripravené prijať kompromisy k vytvoreniu vlády. Bugár dostal od snemu mandát na podporu vzniku stabilnej vlády v zmysle programu a hodnôt strany. Predsedníctvo odmietlo podporiť prípadnú úradnícku vládu a prípadné predčasné voľby.

Ak Most-Híd dostane pozvánku na rokovanie so Smerom, strana ju prijme.

Zverejnené

A myslis, ze ak by Kiska vymenoval tu vladu, tak by mohol on odobrovat vsetky kroky tej vlady, bez odobrenia v parlamente?

Nie v parlamente by prechadzali vladne zakony, ci neprechadzali. Na to ti staci nadpolovicna vacsina, nepotrebujes 75 poslancov. Ale ak bz to boli dobre zakony mohli bz mat aj viac hlasov. Smer a SNS v "opozicii" by mali 63? To ako by hlasovali ostatni je na nich.

Dolezite teraz je co tvrdi aj Bugar. On nechce ani uradnicku vladu ani predcasne volby, je mu jasne ze ani pravicovu vladu - teda nieco chce.

Zverejnené

ak to Béla alias Krasoň urobí..

tak bude o ďalšiu "štandardnú politickú stranu" na scéne menej

most sa zrúti a strana zanikne

o mosty do "psej matere" nikto nestojí

Zverejnené

Ja tomu rozumiem stale menej, teda nerozumiem predovsetkym jednej veci. To je vazne niekto schopny mysliet si, ze Sulik s Matovicom postavia, respektive zavesia FUNKCNU vladu na snurku od Kollarovych gati? Bez ohladu na momentalne vytiahnute fotky a kontakty z 90 rokov, bol Boris predtym pre niekoho prijatelny? Dufam, ze Bugar na toto neskoci, lebo to by bola katastrofa.

Bugár na to zjavne neskočil

Zverejnené

ak Sulo do 24 hodín nevyhlási

"beriem vás za slovo pán Danko, tiež som za to aby Kiska navrhol úradnícku vládu, a podporím ju.. a mimochodom, kto sa bude paktovať s Ficom, toho čaká politický koniec.."

alebo je to v trubke..

alt. môže sa aj Sulo totálne znemožniť, a ísť rokovať s Ficom, rovno už aj on..

ak ten už supermegamaxiultrazlepenec, SMER, SNS, MOST a asi aj Procházka sa pridá.. fakt spáchajú..

tak prvím spoločným aktom bude asi rozhnanať Kotlebovu stranu..

ale nie som si istý, či to niekoho ukľudní

Zverejnené

Po 4 rokoch vlady SMERu zvolili ludia Kotlebu za zupana aj do parlamentu. Preto vraj treba dalsie 4 roky SMERu, aby Kotleba oslabol.

Po 4 rokoch vlady SMERu ma Slovensko najhorsie postavenie v Europe od svojho vstupu do unie. Preto vraj treba dalsie 4 roky SMERu, aby sme mali proeuropsku vladu.

Po 4 rokoch vlady SMERu maju umiernene strany najhorsi vysledok v dejinach samostatneho Slovenska. Preto vraj treba dalsie 4 roky priamo vo vlade so SMERom, aby prestala radikalizacia spolocnosti.

Su situacie, kedy si clovek v politike nemoze vyberat. Ale vzdy moze odmietnut tu najhorsiu moznost. A najhorsia moznost pre Slovensko je dnes tretia vlada SMERu.

http://hnonline.sk/slovensko/593763-co-bude-s-vladou-na-slovensku-bugar-zvolal-tlacovku-na-sobotu-vecer

Mne tento chlapec v minulosti velmi nepasoval. Bol v SDKU. Ale co mal posledne tlacovky a vystupy na blogoch ohladne doktora Kostku a potom dalsie. A jeho gazda vedla neho stal a gazda vyzval Fica aby zmluvy zrusil hned - lebo to je to prve co urobi ak sa dostane do vlady.  No uvidime ci to zrusi ci co zajtra v priamom prenose povie. Mozno prekvapi ,aj ked tomu neverim, Bela a Most by dnes nevystupilo,keby to uz nebolo dohodnute. Zas do piatku nieje vela casu - ak este s nikym nerokovali - ale to ani potrebne nieje.

proste ten chalan ,nemal na vyber. Myslim Beblavy. Mozno aj mohol zobrat prachy ...ale.. nemohol. Asi som sa v nom mylil.

Zverejnené

momentálne dúfam v to (čudné nádeje), že sa im Procházka od hrôzy s toho že by mal povedať niečo zásadné a definitívne, naskutku "potentuje", a celý ten kongeniálny plán, sa im s toho Prochovho "prizdisráčstva" totálne "rozkadí "

Zverejnené

To je v celku pravdepodobne. :zubiska:  Ale potom iste v pondelok budu mat predsednictvo a tam to vysvetlia -daju na pravu mieru.

Zverejnené

Bugár na to zjavne neskočil

Ked sa lamu pevne charaktery, silno to praska :)

Zverejnené

mno.. ale v tom prípade..

by to v tom "spolku pre záchranu slovenska" ešte mohli skúsiť šťastie (pokúšať šťastenu) Fico, Danko a Bugár, s "godfatherom" Kollárom a jeho famíliou

(a károu na ktorej má podľa všetkého skriňu plnú kostlivcov)

to by bolo zaujímavé zdôvodňovanie

asi by som sa uchechtal

Zverejnené

navrhujem "hymnu povolebných tančekov" pre ročník 2016

ta ne?!

Zverejnené

Ked sa lamu pevne charaktery, silno to praska :)

Ani nie. Niektori ich maju velmi silno ohybne.
Zverejnené
Zhruba od polnoci volici Sulika, Galka a Matovica /to iba tipujem/ na fb hejtuju volicov Mostu.

Nuz teda spominajme. Sulik nie je cisty, ranajky u Kocnera su iba ceresnickou na torte, Prinajmensom je vydieratelny. Galko zneuzival funkciu ministra na odpocuvanie novinarov -to su prve dve miesta na kandidatke SaS. Ostatne, neviem si predstavit funkcnu vladu, ktora ma vyrazne protieuropsky naladeneho premiera a okrem vsetkej moznej vsehochuti vyrazne proeuropskych poslancov -aj v klube SaS. Ja viem, ze to v urcitych kruhoch bude zniet ako ruhanie, ale korupcia nie je zdaleka jedinym problemom Slovenska.

K pripadnej vladnej dvojke OLaNO len tolko. Okrem toho, ze boli koalicnymi poslancami necele dva roky, nemali zodpovednost za ziadny rezort a boli viacmenej jej destabilizujucim prvkom. Okrem pomatencov typu Kuffa a Mezenska neukazali nic vynimocne. Preto nerozumiem ludom, ktori su schopni vlozit do tohto humbuku (-zlepenca v ramci jedneho klubu ) nadej, pride mi to prinajmensom tak naivne, ako obhajoba Kotlebu jeho fanusikmi.

Preto vsetko si myslim, ze vysledok tychto volieb neponuka dobre riesenie, prijatelne pre vsetkych a ak nechceme sklznut do roviny sektarskej obhajoby svojich "konov", budeme sa s tym musiet zmierit.
  • Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov