Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2016  

16 členovia hlasovali

1. 1. koho budem voliť - predbežné hlasovanie november 2015

• Smer-SD
      0
    • Sieť
      0
    • Most-Híd
    • KDH
      0
    • koalícia OĽaNO, NOVA
    • SNS
      0
    • SaS
    • SMK
    • SDKÚ-DS
      0
    • TIP
      0
    • Šanca
      0
    • SKOK
      0
    • ĽS NS (Ľudová strana Naše Slovensko)
      0
    • KSS
      0
    • Strana zelených
      0
    • Národná koalícia
      0
    • Sme rodina /Kollár/
    • Iná strana
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

aby sa eurolováše sypali, musí Fico prijať aspoň pár utečencov..

aspoň symbolicky..

a v tom prípade, za jeho podporu, vybuchne zase Kotleba

ono totižto, v tom jeho "košiari" sú aj väčší žraloci od Kotlebu, a ja neverím, že by boli na toľko "pragmatický radikáli" , aby to pochopili

Zverejnené

Ak sa riadia, ze lepsi vrabec v hrsti, ako holub na strache, tak je vsetko mozne.....a zopar sto utecencov asi aj prijmeme, ako v Cechach, s podmienkou docasnosti.  

Zverejnené

Ak sa riadia, ze lepsi vrabec v hrsti, ako holub na strache, tak je vsetko mozne.....a zopar sto utecencov asi aj prijmeme, ako v Cechach, s podmienkou docasnosti.  

prípadná "úradnícka vláda" by takéto kompromisy robiť nemusela

jednoducho by odkázala do Bruselu "sú to síce zaujímavé a konštruktívne návrhy, bohužiaľ nemôžeme ich prijať.. nemáme dostatočný mandát na ich presadenie.."

a predstavte si, vôbec by to nebola lož, ale čistá pravda

• Pridať bod 1
Zverejnené

Danko práve na TA3 vyhlásil, že v prípade ak sa nepodarí Ficovi zostaviť vládu, tak pôjde za prezidentom Kiskom a navrhne mu aby bolo zostavená "vláda odborníkov" čiže "úradnícku vládu"..

Sulo.. začínaš prehrávať..

posledná príležitosti vymontovať, si ten štupeľ zo zadnice, buďto splasneš "kontrolovane", alebo ťa tvoja nadutosť rozhodí, a potom už žiadnu "druhú šancu", a ani nijakú inú nedostaneš..

http://domov.sme.sk/c/20115661/andrej-danko-zostava-predsedom-narodniarov.html

Ak nebude úspešné prvé rokovanie, Danko uprednostní vládu odborníkov

Predseda SNS povedal definitíve nie hybridom a chaosom.

Zverejnené

OK,

v nadväznosti na otázku, že či sa podarí po voľbách 2016 zostaviť stabilnú vládu, by ma zaujímal váš názor na to, že čo vlastne slovensko potrebuje v oblasti vládnutia.

Na čo potrebujeme stabilnú vládu? Nebudú veci fungovať aj bez "stabilnej vlády"?

Máme predsa zákony, ktoré platia, máme vyhlášky a smernice a predpisy pre každý odbor v republike, to všetko platí.

Takže čo?

- napadá mi:

a) zostavenie rozpočtu, to jest približné rozčlenenie, kam koľko peňazí dať a kde ich vziať.

b. riešenie nečakaných krízových situácií (fakt na to treba vládu?)

c) treba reagovať na novinky z Bruselu (na to by stačil parlament, myslím)

váš pohľad?

Zverejnené

Ano a dozvedeli sme sa,ze je pravicovy politik a bude vo vlade presadzovat pravicove riesenia,nulova tolerancia ku korupcii. Teda dnes Dankova hra skoncila. Ma zarobene. OK

Zverejnené

slimak

a ty si Danka volil?

pretože tý čo ho volili, asi teraz "chrochtajú blahom"

hľa "štátnik prehovoril"

dajú mu hlas aj v ďalších voľbách, a pridajú sa aj ďalší..

Zverejnené

OK,

v nadväznosti na otázku, že či sa podarí po voľbách 2016 zostaviť stabilnú vládu, by ma zaujímal váš názor na to, že čo vlastne slovensko potrebuje v oblasti vládnutia.

Na čo potrebujeme stabilnú vládu? Nebudú veci fungovať aj bez "stabilnej vlády"?

Máme predsa zákony, ktoré platia, máme vyhlášky a smernice a predpisy pre každý odbor v republike, to všetko platí.

Takže čo?

- napadá mi:

a) zostavenie rozpočtu, to jest približné rozčlenenie, kam koľko peňazí dať a kde ich vziať.

váš pohľad?

zrejme toto všetko, a ešte viac. ukočírovať jednu krajinu zato nie je také jednoduché, ako si to podaktorí tiežpolitici predstavujú. a stabilná vláda by mala dokázať rozhodovať a riadiť veci v prospech krajiny a ľudí. to je síce pekne nabubrelo napísané, ale mali sme už vôbec takú vládu?

rozhádaná a skorumpovaná banda, vizionári, túžba stať sa niekým, a dvadsaťroční fašizujúci politici z obchodíka zo Spišskej Belej, telocvikári ako ministri a lopatári a kdejaká háveď už túto krajinu riadila ... chcelo by to odpoveď, kam. kde vlastne sme?

iste, potrebovali by sme stabilnú a rozumnú vládu. kde ju vziať.

Zverejnené

OK,

Takže čo?

- napadá mi:

váš pohľad?

podtrhnuté sčítané "svietiť a kúriť"

tvrdím to tu už dlho

bohužiaľ akože Danka "to trklo" prvého

zrejme toto všetko, a ešte viac. ukočírovať jednu krajinu zato nie je také jednoduché, ako si to podaktorí tiežpolitici predstavujú. a stabilná vláda by mala dokázať rozhodovať a riadiť veci v prospech krajiny a ľudí. to je síce pekne nabubrelo napísané, ale mali sme už vôbec takú vládu?

game

výsledky volieb sú aké sú..

teraz treba ukľudniť situáciu, stabilizovať vlastnú stranu a presviedčať voličov aby ti dali ešte viac dôvery

ak sa sprofanuješ v nejakom rozlepenci, a stratíš svoj čas márnou snahou o "deformy" na premiérskom alebo čo i len ministerskom kresle, tak sa ti to nepodarí

Zverejnené

no a tvrdím niečo iné? : )

len si dovoľujem poznamenať, že prosím nepoužívať ako príklad mňa a moju fiktívnu straničku, že som od toho normálnejšia, než aby som mala snahu zakladať akúkoľvek stranu a nedajboh túžila po premiérskom kresle, aj keď to prináša money money money, zjavne ...  :innocent:

otázka irb bola, načo vlastne potrebujeme stabilnú vládu -  a ja som pridala ďalšiu - či sme fakticky skutočne za posledných 26 rokov už takú vôbec mali.

Zverejnené

slimak

a ty si Danka volil?

pretože tý čo ho volili, asi teraz "chrochtajú blahom"

hľa "štátnik prehovoril"

dajú mu hlas aj v ďalších voľbách, a pridajú sa aj ďalší..

Nie nevolil a ty si ho volil? Ved len povedal par hluposti - stratil aj vyjednavacie moznosti - co chce presadit? Asi uz dosiahol to co chcel. Co to asi bolo?

Zverejnené

ja som ho nevolil.. ale čo nebolo môže byť..

teraz záleží na Sulovi, ako na Dankovu reč zareaguje..

už je jasné, že sa mu koalíciu zostaviť nepodarí

môže ešte Danka predbehnúť, a keď si akože pôjde po poverenie, po tom čo Fico oznámi, že vládu nezostaví

môže prezidenta osloviť Sulo.. a mať aj hlavné slovo pri výbere "odborníkov"

ak nie je už fakt "palica zadubená"

Zverejnené

To moze byt. Premierom - moze byt este do piatku Fico - ak Siet a Most zoberie slovo spat - potom Sulik,alebo si niekoho vyberie premiera - mozno aj celu vladu prezident a tu aj vymenuje. A ta tam bude do predcasnych volieb.

Co vyriesil statnik Danko? Co presadil zo svojho programu? Moze sa pripravit na debaty v parlamente a presviedcat Mariana aky fasa zakon vymyslel aby v dalsich volbach nebolo stopatdesiat stran v parlamente.

Zverejnené

slimak

čo vyriešil Danko?

predovšetkým získal čas, a zaujal pózu "ja nie som ten, kto tu baží po moci"

he..he.. (dobrí vtip..)

a prevzal iniciatívu, navždy zostane prvým, kto správne odhadol vývoj, a prvý povedal "vláda odborníkov"-"úradnícka vláda"

Zverejnené

inak najpádnejší komentár k Dankovmu prejavu asi je

"ľudia! ľúdíá!! zázrak! zázrak sa stál!!

šak.. veď.. motyka vystrelila.."

toto by som ad Danka fakt, nečakal.. že práve on to navrhne, čo tu píšem

nechodí to tu náhodou, potajomky čítať?

Zverejnené

Aby si pochopil, co a preco spravil Danko - on nespravil to co chces ty - uradnicku vladu. 

"Rozhodnutie SNS znamená nemožnosť vytvorenia stabilnej pravicovej vlády," reaguje Most-Híd. "Úradnícka vláda, ktorú pripúšťa SNS, znamená predčasné voľby. Ich výsledkom by bolo posilnenie extrémistických síl, čo strana Most-Híd jednoznačne odmieta," konštatuje v stanovisku strana Most-Híd.

http://hnonline.sk/slovensko/593754-premrhali-historicku-sancu-pre-slovensko-politici-reaguju-na-sns

Ide uz len o moralku - poslancov a ich predsedov Mostu a Siete. Dankovi uradnicka vlada nevyhovuje(tu si vyberie prezident, ani Sulik ani Danko, ani Fico). On ju nechce. Uvidime buduci tyzden.

Zverejnené

tak ak úradnícku vládu Danko nechce, tak nemal "vypúšťať džina s fľaše"

bohvie..

možno to mal byť nátlak na Fica, Danko teraz predsa jedná s Ficom..

zamyslite sa..

ono to síce vypadalo, že Danko prioritne džube do Sula a iných..

ale ako sa asi tak mohol Fico cítiť, keď počul, najperspektívnejšieho partnera, vyhrážať sa, že vládu nakoniec navrhne Kiska?

Zverejnené

Aby si pochopil, co a preco spravil Danko - on nespravil to co chces ty - uradnicku vladu. 

Ide uz len o moralku - poslancov a ich predsedov Mostu a Siete. Dankovi uradnicka vlada nevyhovuje(tu si vyberie prezident, ani Sulik ani Danko, ani Fico). On ju nechce. Uvidime buduci tyzden.

A chces povedat, ze vlada s takou zostavou, ako je Kollar a zMatovic, je zarukou stability? Ja som volil SNS a zatial nemam Dankovi co vycitat. Zostavit vladu za kazdu cenu je podla teba riesenie?

Zverejnené

:zubiska: , Danko povedal,len to co chcel Fico(ci ti co ich riadia - oni to mozno uz maju dohodnute,vsetci styria.)pocut(aj Bugar - ten by povedal ci si mysli to iste) - toto bolo len pre verejnost.  Teraz uz nemaju ziadnu alternativu. Len ist do koalicie so Smerom a SNS. Lebo ina alternativa nieje.

Informator - pre mna su slusnejsi ludia Kollar a jeho poslanci(tych vobec nepoznam) a Matovic a jeho poslanci ako Fico a Danko so svojimi poslancami. Stabilnejsi(ny) by isto neboli - iba ak by mali nejaku spolocnu motivaciu - ze to dokazu.

U Smeru a SNS je to len spolocna zlodejina. Som zvedavy ci snimi pojde Most a Siet ako to odkomunikuju(oni nemaju blbych volicov, preto Bugar sa v pondelok uz rokoval s mimo parlamentnou SMK - uz nepocita so slovenskymi volicmi) a co dosiahnu vyrokovat a presadit.

Zverejnené

Vy potrebujete, aby vás niekto riadil?

Ja nie.

Uznávam, že je mi treba nejaký právny rámec, v ktorom sa mám pohybovať, ale ja nepotrebujem, aby ma niekto z ministerstva riadil.

Ale asi predpokladáte, že aj keď vy osobne vedenie nepotrebujete, je tu kopec iných, ktorých treba riadiť.

Zverejnené

Slimak

Ale tak sa predsa robi politika....slovensko nie je predsa nejaka vynimka. A ak to maju dohodnute (mne by to nevadilo), tak preco teda si myslis, ze Kollar a zMatovic su nejaka zvalst slusna zostava? Jeden je obycajny politicky dobrodruh a druhy sa sprava ako Zoro pomstitel.

irb

Ja teda nepotrebukem aby ma miekto riadil, ale neviem ako to myslis.

Zverejnené

Vy potrebujete, aby vás niekto riadil?

Ja nie.

Uznávam, že je mi treba nejaký právny rámec, v ktorom sa mám pohybovať, ale ja nepotrebujem, aby ma niekto z ministerstva riadil.

Ale asi predpokladáte, že aj keď vy osobne vedenie nepotrebujete, je tu kopec iných, ktorých treba riadiť.

ja som "ultrapravičiar"

minimalistická vláda, ktorá dokáže tak akurát "kúriť a svietiť", a nemontuje sa kam nemá, je mojím snom, takú vládu by som chcel mať každodenne

a bol by som za to, aby práve takáto vláda raz vzišla aj z normálnych volieb, s normálnejším výsledkom

chcel by som, aby vznikla strana, ktorá si ideálnu vládu, bude predstavovať ako ja

Zverejnené

irb

Ja teda nepotrebukem aby ma miekto riadil, ale neviem ako to myslis.

Aha, niekto spojil tému do ktorej som myslel, že prispievam, s touto témou... mala to byť moja reakcia na slová od game:

... ukočírovať jednu krajinu zato nie je také jednoduché, ako si to podaktorí tiežpolitici predstavujú. a stabilná vláda by mala dokázať rozhodovať a riadiť veci v prospech krajiny a ľudí.

ja som "ultrapravičiar"

Prečo musíš byť "ultrapravičiar"? Prečo nie jednoducho človek?

Zverejnené

Tak game ti to popisala, naco je potrebna teda ta stabilna vlada.....ci?

Zverejnené

Jasne ze ano. Vsetko by potiahli ministerstva atd. Policajti ci Hasici na beznych okrskoch vedia robit svoju pracu aj bez pana Kalinaka... Aj v skolach sa moze vyucovat aj doktori budu ordinovat aj bez pana Cislaka. Keby v tom parlamente nikto nesedel nic by sa nestalo. Oni len nieco ako hlavne velenie vacsina veci funguje na urovni samosprav.

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov