Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2016  

16 členovia hlasovali

1. 1. koho budem voliť - predbežné hlasovanie november 2015

• Smer-SD
      0
    • Sieť
      0
    • Most-Híd
    • KDH
      0
    • koalícia OĽaNO, NOVA
    • SNS
      0
    • SaS
    • SMK
    • SDKÚ-DS
      0
    • TIP
      0
    • Šanca
      0
    • SKOK
      0
    • ĽS NS (Ľudová strana Naše Slovensko)
      0
    • KSS
      0
    • Strana zelených
      0
    • Národná koalícia
      0
    • Sme rodina /Kollár/
    • Iná strana
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Ja nerozumiem zas co napisal Alamo. O co mu ide? Co chce?

.. 

Nechapem ,co vycita Sulikovi?

prešlo akurát "48 hodín"

jednému potencionálnemu koaličné partnerovi, sa v dôsledku jeho "politickej ultra flexibility" ľudovo chronickej bezchrbticovitosti, začala rozpadať jeho pidistrana

inému zase vypadol, vďaka jeho veksláckej minulosti zo skrine gangsterský kostlivec mamutích proporcií

takýchto koaličných partnerov, môže Sulíkovi priať jediné zarytý nepriateľ

..a sám Sulo, si ich môže uviazať na krk snáď len v totálnom, zatemnení mysle

aj tak by mohol on Sulo dať do kopy stabilnú vládu, ale musí to byť úradnícka vláda, zložená zo samých "nezúčastnených" politicky doteraz neangažovaných, doteraz neznámych, úplne "nových" ľudí

teda ak tá myšlienka, prvého netrkne Fica, a Sulíka nepredbehne

čas sa kráti

Zverejnené

Procházka je "kôň" Penty, len stávka na neho vo voľbách im príliš nevyšla, dobehol posledný :lol:

čo sa zhruba odohráva v zákulisí, celkom výstižne popisuje tento komentár

Hneď začiatkom týždňa sa v zákulisí politiky rozohrali hnusné, naozaj hnusné hry. Do nerozhodnej bitky o novú vládu vstúpili oligarchovia. A finančné skupiny. Nie, nie je to celkom v réžii Smeru. Je to hra veľkopodnikateľov. O záchranu ich biznisu.

Už v utorok sa medzi pravicovými stranami objavili informácie, že oligarchovia sa údajne pokúsili o „nákup parlamentnej väčšiny“. Tak, aby boli jadrom vlády strany, ktoré v starom zabehanom biznis-systéme vedia chodiť. Teda Smer, SNS, Most, Sieť. 

Ľudia blízki jednej finančnej skupine údajne kontaktovali aj kollárovcov – či im netreba finančne pomôcť. A či by nepodporili Smer. Kollár povedal NIE.

Na druhý deň sa v denníku Sme objavila informácia z prostredia bezpečnostných služieb, ktorá z Kollára robí mafiána.

V stredu potom Boris Kollár verejne a nahlas informoval, že má informácie o pokusoch kupovať strany. Alebo aspoň poslancov. Aby sa zabránilo politickej zmene. 

Okrem Kollára tieto informácie potvrdzujú aj ďalší zástupcovia pravicových strán.

Prvýkrát v modernej slovenskej histórii tu vzniká možnosť na vládu, ktorej kostrou by boli strany, čo nie sú závislé na zahraničných účtoch a oligarchoch. Nikto netvrdí, že sú čisté. Nie. No určite nie sú kúpené či závislé na spozoroch z pozadia.

Platí to minimálne o jadre: o Sulíkovej SaS, Matovičovych Obyčajných, o Lipšicovej NOVE. A napokon aj o „radikálovi“ Kollárovi a čiastočne aj o Dankovi, ktorý má v SNS viac vlastných peňazí ako sponzorských.

Oligarchovia v strese

Práve toto je dôvod, prečo sa oligarchovia boja. Podnikatelia ako Juraj Široký, Jozef Brhel, Vladimír Poór, Miroslav Výboh či skupina J&T alebo Penta boli roky zvyknutí na stabilitu. A na „ústretovosť". Za každej vlády. Aj za Radičovej a „Pentliarika". 

Keby dnes karty rozdávali Figeľ s Pentliarikom, za ktorými mala stáť Penta, či Béla Bugár, za ktorým má stáť podnikateľ Világi, alebo Procházka, za ktorým cítiť podnikateľa Grošafta (majiteľ agentúry SITA), boli by kľude.

Tentokrát však majú vážne obavy. Z Matoviča, ktorý sa teší na skenovanie každého ministerstva. Z Lipšica, ktorý má boj s oligarchami v programe. Z nevyspytateľného Sulíka.

Jednoducho: tieto voľby to do veľkej miery rozhodli jasne. Dopredu išli noví lídri a novšie strany, ktoré chcú potlačiť systém oligarchov: SaS, Obyčajní, NOVA. A postavy starého systému bolestivo padali: Smer, KDH, Most, Sieť (áno, mentálne tam patrí aj Procházka). 

Bitka je teraz len o to, či sa starý systém – napriek volebnej búrke – udrží. Okolo starých strán.

http://www.aktuality.sk/clanok/320438/komentar-daga-danisa-zacal-sa-cas-tazkych-intrig-zakrocili-oligarchovia/

takže ak by mal niekto obavy zo vzniku "zlepenca" pod Sulíkovým vedením, môže ich kľudne pustiť z hlavy. oligarchovia si vytvoria svoj vlastný zlepenec, predpokladám že v zložení Smer, SNS, Most, a Sieť /Beblavý už im brániť nebude/, lebo ide o príliš veľký balík peňazí, zo štátneho  aj ojrofondov... pri Sulíkovi by takú ryžu neurobili.

v kontexte toho komentára to vyzerá, že aj hlasovanie o eurovale bol len zástupný /oficiálny/ problém pri páde Radičovej vlády, ten skutočný bol asi niekde úplne inde, a zrejme šlo tiež o biznis...

• Pridať bod 1
Zverejnené

aj tak by mohol on Sulo dať do kopy stabilnú vládu, ale musí to byť úradnícka vláda, zložená zo samých "nezúčastnených" politicky doteraz neangažovaných, doteraz neznámych, úplne "nových" ľudí

teda ak tá myšlienka, prvého netrkne Fica, a Sulíka nepredbehne

čas sa kráti

Chcel som tu dat komentar co dal clovek dva - tych uradnikov kto navybera? CI tak ako za Ficovej vlady? Ich si Fico nevyberal. Ani nevedel, ktory kde nakoniec skonci.

Zverejnené

Alamo ty si mal aj doteraz "uradnikov" vo vlade. Kolkyze z nich su politici za Smer - trebars Pociatek - to je politik? Jahnatek,  ministri na ministerstve zdravotnictva,nestrannici. Ich si vyberali a dosadzovali oligarchovia nie Fico a strana Smer. Plus musis dosadit,vsetkych sefou uradov a podnikov. No a ktoby to vyberal, kto niesol za nich zodpovednost? Kto odvolaval? Fico nemohol odvolat Pociatka. A teraz by uz nemohol ani odvolavat predsedu vlady. Naco je potom strana Smer?

Zverejnené

viacemenej v každom okrese dostal približne rovnako, až na ten stred okolo BB ... takže ho volili aj južné aj severné okresy.

Som si dal cas a prestudoval som si nieco o tej Kotlebovej strane a jej programe. Nenasiel som tam nejake odlisnosti od stran podobneho typu v inych statoch EU. Tam funguju bez vacsej pozornosti medii a tu sa to radikalizuje jedna radost. Aj to asi svedci o (ne)kulture medii a nevolicov tejto strany. Kiska samozrejme svojim "ustretovym" krokom k tomu prispel mierou vrchovatou. 

Zverejnené

Este pre zaujmavost.....

volebne nadpriemerne obvody pre stranu LS-NS...

mapka4.png

Zverejnené

Alamo ty si mal aj doteraz "uradnikov" vo vlade. Kolkyze z nich su politici za Smer - trebars Pociatek - to je politik? Jahnatek,  ministri na ministerstve zdravotnictva,nestrannici. Ich si vyberali a dosadzovali oligarchovia nie Fico a strana Smer. Plus musis dosadit,vsetkych sefou uradov a podnikov. No a ktoby to vyberal, kto niesol za nich zodpovednost? Kto odvolaval? Fico nemohol odvolat Pociatka. A teraz by uz nemohol ani odvolavat predsedu vlady. Naco je potom strana Smer?

načo je strana SMER, by som tu aj napísal.. ale automatika by celý ten elaborát (minimálne 5 stránok formátu A4) celý zahviezdičkovala

nech už novú vládu zostaví ktokoľvek, tak jej funkčnosť bude zodpovedať "kúreniu a svieteniu", to by mali robiť "kuriči"

ten kto sa s tým prvý zmieri, ten ju zostaví

môže to byť aj Fico, a potom tí "nezávislí" v nej budú jeho "maňuškami"

natuti to nebudú "kuriči", ale skôr "podkurovači"

budú robiť čo im Fico v zákulisí prikáže, a na verejnosti sa bude tváriť "ja s tým nič nemám, ja v tej vláde predsa nie som..", a babky demokratky mu to asi zožerú

vyhrá ten, kto to navrhne "urobme úradnícku vládu" ako prvý

Zverejnené

"Uvidíme, ako sa vyvinú rokovania. Rozhodnutie je otázkou dvoch vecí. Jednak toho, aká bude koalícia a aký bude jej program, na ktorom sa dokáže zhodnúť. Druhá vec je, či dostanem túto ponuku a či sa osobne dokážem stotožniť s programom a prioritami, ktoré nová vláda bude mať," uviedol po dnešnom rokovaní vládneho kabinetu.

Podčiarkol zároveň, že na pozíciu ministra hospodárstva prišiel dočasne. Vo funkcii pôsobí necelý rok, ako v poradí štvrtý šéf tohto rezortu v druhej vláde Roberta Fica (Smer-SD). "Nebola to teda nejaká moja veľká ašpirácia, ale situácia sa vtedy tak vyvinula," dodal.

http://hnonline.sk/ekonomika/593595-hudak-pripustil-pokracovani-na-poste-ministra-ale-len-za-istych-podmienok

Toto je ten odbornik do uradnickej vlady? Pozri ake ma vzdelanie a posobil na financiach a hospodarstve. Kto ho tam dosadil? Je aspon clenom Smeru?

5b5ac2c40439e796b1562ba8a14933f4.jpg?def
Zverejnené

slimak

ak "peklo dá", a Sulík si nevymontuje ten štupeľ (mám napísať, kam ho má vrazený?), ktorý v ňom udržiava vnútorný pretlak nadutosti, a tá nafúkanosť s neho neunikne, aj s náležitými akustickými efektami, pročež by zaručene spľasol..

proste ak Sulo aspoň trochu nespľasne

Hudák bude ďalej pokračovať, ako "odborník" na ministerskej stoličke

Zverejnené

volebná a povolebná analýza Jozefa Banáša na výsledok parlamentných volieb 2016 ... nie je to len a len tak, podľa mňa trochu nadpis zavádza, samotný článok je ok ... ale posúďte sami:

Kotlebu volili slušní, no zúfalí ľudia. Analýza Jozefa Banáša, ktorá štandardných politikov nepoteší

-----

pridávam k tomu ovšem ešte už tu písaný názor, prečo ho volili mladí ... pretože tí "starí" sú v politike zvyčajne pridlho s obrovským počtom kdejakých káuz na krku, sedia v parlamente a vláde a máločo sa mení. tak volili niekoho nového.

a hlavne preto, že tým "starým" môžeme ďakovať za učebnice, ktoré falšujú dejiny a históriu nielen Slovenska, decká sa učia z učebníc

zmanipulované dejiny v školských učebniciach z čias autora Letza a vlády HZDS a SNS

podľa prieskumov dnešní 15 - 20 roční len hádajú, čo asi bol holocaust, Tiso bol očistený záchranca a fašizmus a nacizmus boli len kratochvíľa v dejinách.

/toto vieme už roky, kdesi sme o tom tu pred časom aj písali, a dosť/

tak sa strašne čudujme, prečo mladí volili Kotelbu a jeho do ľudí kopajúcich holohlavcov. Kotlebov poslanec

• Pridať bod 1
Zverejnené

Banáš pre voličov: "Nenahovárajte si, že je záujmom politikov pravých, ľavých, stredových, horných, dolných, červených či modrých pomôcť vám."

:)

Zverejnené

Alamo - Sulik ma sancu ale musi byt sikovny. Neviem ci to zvladne - drzim mu palce - nic ine mi neostava.

Ten Banas? To je novy kotlebovec? Tato situacia tu je dvadsat rokov.  Banas sa presiel po Slovensku? Banas je pre mna hovado.

Preco hovado? Co napisal je pravda - s casti - ale ten ###### nech si ostane a pise otom ako zije. Ja zijem s nimi ,co maju problemy(moja zena v triede) - ci ich mam sam - co maju malo penazi. Ja snimi zijem(kazdy den) a musim a chcem zit. Oni a ja sme Revuca - Banas je len hovado.

Zverejnené

volebná a povolebná analýza Jozefa Banáša na výsledok parlamentných volieb 2016 ... nie je to len a len tak, podľa mňa trochu nadpis zavádza, samotný článok je ok ... ale posúďte sami:

Kotlebu volili slušní, no zúfalí ľudia. Analýza Jozefa Banáša, ktorá štandardných politikov nepoteší

-----

pridávam k tomu ovšem ešte už tu písaný názor, prečo ho volili mladí ... pretože tí "starí" sú v politike zvyčajne pridlho s obrovským počtom kdejakých káuz na krku, sedia v parlamente a vláde a máločo sa mení. tak volili niekoho nového.

a hlavne preto, že tým "starým" môžeme ďakovať za učebnice, ktoré falšujú dejiny a históriu nielen Slovenska, decká sa učia z učebníc

zmanipulované dejiny v školských učebniciach z čias autora Letza a vlády HZDS a SNS

podľa prieskumov dnešní 15 - 20 roční len hádajú, čo asi bol holocaust, Tiso bol očistený záchranca a fašizmus a nacizmus boli len kratochvíľa v dejinách.

/toto vieme už roky, kdesi sme o tom tu pred časom aj písali, a dosť/

tak sa strašne čudujme, prečo mladí volili Kotelbu a jeho do ľudí kopajúcich holohlavcov. Kotlebov poslanec

Tak si si zvolila na "odkrytie" fenomenu Kotlebovej ucasti v parlamente neomarxistu a laviciarskeho liberala Banaša.....hm....aky je rozdiel v ideologii medzi tymto "sociopatom" a tym druhym "sociopatom"?

Problem nedostatocne vysvetleneho uciva vyriesi zvysenie platov pedagogov :)

Teraz neviem, podla vcerajsieho vyjadrenia Sulika, co je teda vacsi problem......ci tie kopance od toho vyholeneho alebo ucast vo  vlade zlozenej z liberalov, z mafianov, pomstitela typu Zoro (zMatovič) a vyplaseneho Prochazku :(

Zverejnené

"slon v porceláne" to poriadne roztočil..

http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/video-takto-ste-sulika-este-nevideli-stacila-jedina-otazka-joj-kar-cervenom-musel-cuvat.html

VIDEO Takto ste Sulíka ešte nevideli: Stačila jediná otázka a JOJ-kár v červenom musel cúvať!

a to ešte ani nie je premiér..

ak bude mať to "šťastie", a vzhľadom na to že Kollár za sebou ťahá obrovskú káru, na ktorej má naloženú veľkoobjemovú skriňu, v ktorej to veselo hrká, ako v márnici pri zemetrasení

ako sa chce Sulo zachovať, keď sa na tom otvoria dvere, a "náklad" ako s katakomb, sa začne sypať "za jazdy"?

Zverejnené

skepticke okienko

Ja tomu rozumiem stale menej, teda nerozumiem predovsetkym jednej veci. To je vazne niekto schopny mysliet si, ze Sulik s Matovicom postavia, respektive zavesia FUNKCNU vladu na snurku od Kollarovych gati? Bez ohladu na momentalne vytiahnute fotky a kontakty z 90 rokov, bol Boris predtym pre niekoho prijatelny? Dufam, ze Bugar na toto neskoci, lebo to by bola katastrofa.

Zverejnené

Alamo si videl aj to video? Na konci sa novinar v cervenom podla mna normalne usmieval. Teda nie uskrn,ani nebol vystraseny, dokonca ani dobity.

---

Najprv ludia fnukaju, nic sa neda robit - lebo na Slovensku je to tak - ,ze Fico to valcuje - trikrat dostane po cuni. Teda to moze byt aj inak. Ludia to chcu. A pre mna je najvacsie rozcarovanie a prekvapenie. Fico je v oute a oni nariekaju opat. Neskutocne.

Ja si kludne myslim, ze tato vlada - pravicova - moze byt najlepsia absolutne - ze ani v buducnosti lepsia nebude. Samozrejme ak sami akteri - politici to budu chciet a vediet. Podla mna nieje lepsia alternativa.

Zverejnené

slimak

aj ja som sa usmieval..

keby Sulo Kollárovi neveril, musel by sa s mokrým snom, o tom že bude premiérom vlády "rozžehnať"

pre Sula je zjavne dôležitejšie, aby bol premiérom "Len on", ako to že pravicová vláda vôbec vznikne..

Sulo je len ďalší "Len on", vyznavač "maximalizmu Len onizmu"

môžeme sa nad tým, už len pousmiať

ťaženie vznikne "pravicová vláda", a to že "Sulo bude premiér" sú dve odlišné veci

môže vzniknúť pravicová vláda, Auto v nej premiérom byť nemusí

čo chceš viac

chceš pravicovú vládu?

alebo to, aby bol Sulo premiér v "hocijakej" vláde?

Zverejnené

A kto ma byt premier? Ved ked koalicni partneri nebudu suhlasit aby bol nim Sulik -tak nebude. Tebe sa zjavne nepozdava - ale prepac o tom rozhodnes v dalsich volbach. Kto by bol lepsi podla teba? - staci jedno meno.

---

Taka zaujimavost - obaja moji kamarati sa stali kratko pred 40tkou prvovolicmi.

Zverejnené

slimak

ako si v tejto situácii predstavujem premiéra?

ako "sivú kancelársku myš", niekoho kto nemá ani stranu, ani voličskú základňu, ani charizmu, ani popularitu o ktorú by mohol prísť.. a ani nikomu nevadí, nikto k nemu nemá nijaké osobné antipatie, ani averzie..

..

bolo by prínosné, mať za premiéra konečne človeka, čo o to vôbec nestojí, ani to neplánoval, ani po tom netúži

a budete ho musieť "vy" presviedčať, aby sa na to vôbec dal, lebo si je vedomí toho, že to bude predovšetkým namáhavá práca, za ktorú, aj keby ju odviedol dobre, mu nakoniec nikto nebude vďačný (aspoň s pomedzi "kolegov" politikov, mu nikto vďačný nebude zaručene)

Zverejnené

http://www.aktuality.sk/clanok/320887/video-je-to-len-hra-fico-na-treti-raz-zlozi-vladu-vyhlasil-matovic/?utm_source=m.azet.sk&utm_medium=box-magaziny-aktuality&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP-mobile

Matovič: Je to len hra. Sú náznaky, že Fico na tretí raz zloží vládu

Igor Matovič dnes prišiel s možnou verziou novej vlády. Podľa neho existujú náznaky, že Robert Fico vládu nezostaví na prvý raz, nezostaví ju ani Richard Sulík a na tretí pokus ju zostaví doterajší premiér s tým, že novým predsedom vlády bude niekto iný z poslancov jeho strany. Naznačil, že to môže byť Miroslav Lajčák.

Sulo spamätaj sa!

ak na znak toho, že ti naozaj záleží na tom, aby si mohol, zostaviť "pravicovú vládu", nepoložíš "na oltár" svoje premiérske ambície..

..predbehne ťa Fico, a "úradnícku vládu" zostaví Fico..

Zverejnené

Ja by som sa zvesela zachechtal, keby nakoniec Fico zostavil vládu Smer-SNS-Kotleba :)

Už raz ho na pár rokov suspendovali z nejakého spolku sociálnych demokracií Európy, keď išiel do vlády s SNS a Mečiarom. :) A čo sa stalo? Nič.

Zverejnené

Kotleba má o vzťahoch k EÚ, a k eurodotáciám veľmi jasnú predstavu.. to by Fico za Kotlebovu podporu zaplatil "príliš veľa", a naštval priveľa sponzorov SMERu, ktorý bez eurodotačného biznisu zakapú..

Zverejnené

Neviem ci je narodna hrdost u Kotlebovych poslancov na tak vysokej urovni, ak nejake bonusy za tichu podporu mensinovej vlady Smer- SNS. Pravdepodobne by dlhsie vydrzala, ako ten Sulikov nonsens. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov