Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2016  

16 členovia hlasovali

1. 1. koho budem voliť - predbežné hlasovanie november 2015

• Smer-SD
      0
    • Sieť
      0
    • Most-Híd
    • KDH
      0
    • koalícia OĽaNO, NOVA
    • SNS
      0
    • SaS
    • SMK
    • SDKÚ-DS
      0
    • TIP
      0
    • Šanca
      0
    • SKOK
      0
    • ĽS NS (Ľudová strana Naše Slovensko)
      0
    • KSS
      0
    • Strana zelených
      0
    • Národná koalícia
      0
    • Sme rodina /Kollár/
    • Iná strana
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

to sa stáva aj najlepším, alamo, klídek a nohy v teple to chce :)
mimochodom, to sa mu stalo tesne pred tým, než by vôbec okoštoval nejaký sekt, ešte priveľmi neoslavovali ...

podstatné je, čo s tým spraví ďalej ... teda nie s rukou.

vlastne včerajšok bol hodne zvláštny tým, že po prvé štatistický úrad meškal, a po druhé ... tie výsledky počnúc exit pollom boli také, že sa nikto poriadne neodvážil oslavovať ... jedni preto, lebo boli šokovaní zle, jedni preto, lebo dúfali, že je to pravda, ... ale neboli si istý.

asi aj toto sme si museli skúsiť. všetci.

bolo súdené. či napísané vo hviezdach, či čo ja viem.

Zverejnené

teraz som zistila, že to sem dead dal obrázok komentára ... : )

tak som aspoň pred hodinou zapla TA3, nech mám nejaký prehľad ... čo bude ďalej, ani srnky netušia, nieže politici :doh:

Zverejnené

Som v neprijemnom soku,ze v mojom okoli su mladi ludia, ktori volili fasistov. A zhrozena, ze v Dubnici je im podobnych takmer 11%.

A ked vyslovim pojdem "fasista", idu ma ukrizovat, ze ci vobec viem co to slovo znamena. Tu krasne vidno, v akych sra*kach je skolstvo, ked produkuje takychto ludi..

Zverejnené

Ono otázne je, kto a či vôbec vie čo to ten fašizmus je, keďže na jeho úplne presnej definícii sa odborníci dlho nevedia zhodnúť. V zásade nemá ďaleko od komunizmu.

teraz som zistila, že to sem dead dal obrázok komentára ... : )

jj, vychscaný je....

Zverejnené

a niečo na čítanie a pozeranie - kým sa politici pokúsia prestať hádať a aspoň sa pokúsia urobiť čosi zmysluplné pre zostavenie vlády ...

zaujímavé grafy o voličoch, percentách, ženách v parlemanete, prvovoličoch, úspechu a neúspechu jednotlivvých strán v jednotlivých okresoch, voľbách okresov východu a západu a severu a juhu, volebnej účasti v okresoch a kdečom inom ... pozoruhodné čítanie:

Koho krúžkovali, koľko bude žien v parlamente, koho volili prvovoliči ...

Zverejnené

Ja som zo SaS zakrúžkoval Janku Kiššovú, lebo je celkom šumná.

Smeráci majú najmenej žien v parlamente, len štyri.

Zverejnené

Nie je. Ale ak sa ti zdá 8% veľa pre kotlebovcov, tak čo hovoríš na 20% rakúskej FPÖ?

mal som na mysli % voci inym slovenskym stranam, pretoze to inak rozdeluje pomer sil / kresiel

nech tam su, ale keby sa ich 3 % rozdelili dajme tomu medzi Sulika, Matovica a Bugara, uz by sa to pocitalo asi trochu inak (neviem, odhadujem)

Zverejnené

No ale vidíš, tých 14 či 15 kresiel či koľko to má, spravilo dosť. Keby to bola normálna strana, tak máme koalíciu. Pripomína mi to voľby z roku 2002, keď sa do parlamentu predrali komunisti. Bez ich zavadzania by dzurindovská koalícia získala vyšší počet kresiel a vláda by bola stabilnejšia. Tesná väčšina 78 kresiel sa nakoniec ukázala ako osudná, vláda nebola schopná ani dovládnuť, čo voliči potom vo voľbách 2006 pravicovým stranám spočítali.

Zverejnené

http://www.ta3.com/clanok/1079369/ta3-bude-s-vami-pocas-celych-volieb-na-toto-sa-mozete-tesit.html

Nevidel som vysielanie ta3 o vysledku volieb rad by som si to pozrel, kvoli vsetkym trom. Horský ,Baránek a Bielik.

V podstate som nemal opat zly odhad. Mna prekvapili Kotleba,Kolar a KDH. A okres kysucke nove mesto, nebyt toho fliaciku aj dalsich 9 eur vyhram.

Predcasne volby Smeru nevyhovuju a preto podla mna nebudu. Aj ked mozno uz vysledky by mali lepsie(ak to druha strana pokasle,myslim teraz pri zostavovani vlady). CO by bola tema? Socialne balicky, ci imigranti? 

Doll mala dobru poznamku - ze zato ako dopadli tieto volby moze aj skolstvo - moja zena uci aj dejepis(aj zemepis). Prvy rok , jednu triedu.

Podla mna to dopadlo dobre. Kdh,ze prestane uz zavadzat, vyborne. Naco tam doteraz boli? Aspon poslednych desat rokov. 

------------------

"Pán prezident tiež niečo konal počas kampane. Každý z nás urobil nejaké chyby a prejavilo sa to vo výsledkoch. Ľudia rozhodli a na ľudí sa nehodno hnevať. Takto to je, musíme s tým žiť. Nenariekam, rešpektujem výsledky volieb," uistil Fico.

Tu ale nepoznam otazku naco odpovedal(neviem na co odpovedal asi z odpovede na Kotlebu ale neviem). Nemal som vcera moznost sledovat TV ani dnes. Ale je to ficovska odpoved a zodpovednost ma Kiska.

Zverejnené

A kotleba ja som si myslel,ze u nas v BB kraji uz nedostane take cisla. Preco? Ja som mal moznost ho volit dva krat(v dvoch zupnych volbach) a pre mna to skoncilo. V prvych v prvom kole skoncil s desatisicmi hlasmi, druhy krat som ho volil - ked som volil proti vreci zemiakov - vtedy mal cez 70 tisic. No a teraz vo volbach dostal v BB kraji tridsatjeden tisic.

Ze Kotleba sa stal zupanom boli tri okresy - Revuca, ale hlavne Brezno a Bystrica. Ked sa pozriete kolko tam ziskal.

Revuca  trinast ,strnast a devet percent.

https://dennikn.sk/393367/vysledky-volby-2016/?ref=widget?ref=in

On ma tu mapku najzamalovanejsiu.

Zverejnené

Podla tych prognoz jak kukam volebne studio tak SaS celkom dobre ziskal. Stali sa najsilnejsou pravicovou stranou. A dostala sa tam aj LSNS a SMK sa nedostane... Vacsinou tie prognozy vychadzaju ale fakt bolo plno. Aj u nas vela ludi bolo. Inokedy to zivalo prazdnotou. Este aj v autobuse sa bavili o volbach.

A aj vyšli. SaS je hneď druhý a LSNS až prekvapivo viac. Rátal som takých 6% a bumm 8% ale zase veľa mojich kamošov slovenskej národnosti povedalo že ide voliť Kotlebu takže ja som vedel že má fanúšikov. Keby som nebol maďar volil by som Smer lebo na LSNS sa mi páči len to že nemajú radi rómov s ktorými ja mám často problémy ale nepáči sa mi na nich že sú proti EU, NATO, euromene a ja som za EU+NATO+€ takže viac mínusov. Keby boli v kolalícii so smerom a ich program by vyzeral tak že zvyšovanie mzdy a spraviť poriadok s romulámni tak to by som bral :-)

1. Sociálne balíčky za štátne nezabrali...

2. SaS - 12,09% - asi najpríjemnejšie prekvapenie, oproti preferenciám polepšenie viac ako o dvojnásobok. SaS presvedčila svojou jasnou politikou a dobre prepracovaným programom. OĽaNO - 11,02% - tiež mierne prekvapenie...

3. SNS - 8,64% - výsledok, ktorý nie je vzdialený preferenciám...

4. ĽS-NS - 8,04% - možno pre niekoho prekvapenie, pre niekoho nie, inak vážne memento, že prienik krajne pravicových strán do vysokej politiky sa týka už aj Slovenska. 

5. Sme rodina - 6,62% - srandastrana Borisa Kollára dosiahla slušný výsledok, uvidíme ako to Boris myslel vážne so slovami, že do vlády nechce, ale bude podporovať pravicovú koalíciu. #Sieť - 5,60% - tragéd volieb. Preferencie miestami aj 14%, ale aj 8%, dosť veľké skoky, ktoré nepridávali na istote u potencionálnych voličov...

6. Most-Híd - 6,50% - výsledok horší ako sa očakával, Bugár sa pripravil o percentá vďaka možnému koketovaniu so Smerom. V okresoch s maďarskou väčšinou brala viac percent "konkurenčná" SMK.

1. U mňa by zabrali ako som vravel keby som nebol voličom SMK tak by nasledoval Smer ;-)

2. Toto som aj očakával SaS sú dobrí (keby som nebol volič SMK a neexistoval by Smer tak by nasledoval SaS) ale to OLANO ma prekvapilo. Ináč ak si pamätáte v minulých voľbách boli spojení so SAS-kou mali sa teraz spojiť koľko veľa by mali. Ale žial aj v tedy sa Matovič a Sulík hneď pohádali a pritom sú si tie strany dosť podobné. Mladá krv, nové názory, nové riešenia, viac liberálnosti...

3. Pri SNS sa to dalo čakať lebo vlastne SNS ako strana mala vždy veľa percent a je to národná strana podporujúca slovenskú kultúru a každý kto sa cíti slovákom by ju volil. Problémy tam spôsobilo že tam mali kadejakého opilca a potom to rozdelenie atď. Proste si sami pokazili úroveň. Každý štát má národnú stranu a to je v poriadku. Aj nové vedenie povedalo že vymenili vedenie a bude to znova v poriadku.

4. Presne tak ako Axel spomínal. Niesu všetci voliči tejto strany extrémisti. Ide len o gesto že sa ostatné strany o nič nestarajú a z časti súhlasím aj ja. Fakt je to také že stačí ceknúť o farebných a hneď je človek rasista za čo ho aj stíhajú ale ak mňa zmlátia rómovia iba tak bezdôvodne a ja ich nahlásim prečo niesu považovaní za rasistov? Veď útočili na človeka inej farby! Odteraz to budem zdôraznovať! Keď nabudúce dostanem od nich bitku úradom nahlásim rasistický útok a hotovo! Lebo je to tak. Napíšem aj Kotlebovi nech to zmedializuje. To že máme zákon o antisemitizme je v poriadku ale nech pekne platí na každého nielen na belocha preboha. Dúfam že Kotleba o to zabojuje.

5. Sme rodina je sranda. To ma prekvapilo. Vôbec som nečakal že takéto strany budú mať viac ako 0,05% však tam máte hneď príklad z čiech ten Babiš za to že je boháč už je sympatický, ja by som takých lopatami hnal. Ale tá Sieť ma prekvapila rátal som že práve oni budú namiesto SDKU že taká najväčšia pravicová strana.

6. Presne! Ani sa nečudujte. U nás v maďarských regiónoch je Bugár zradca! Dokonca to takto povedal aj majiteľ firmy. Keď bol Most-Híd noví ľudia boli nadšení ako obvykle z novinky ale zistilo sa že nás zradil a veľa ľudí z hnevu volí SMK. A ináč SMK znova stúpa vďaka tomu že maďari pochopili že Béla je riťolez a nie na strane maďarov. Ten si bude agitovať aj Rusinov čo Poliakov za voličov len aby mal percentá... To je celý on. Zradca.

Najvac ziskali nestandartne a extremisticke strany:

Olano 11% - shomani bez obsahu

SNS 8.6 % - nacionalisti

Kotleba 8.0% - antidemokraticki fasisti

SME Rodina 6.6% - homofobni fasisti

Však ano teraz je to najzaujímavejšie zloženie v novodobej histórii... Aby sa nezopakovalo to čo bolo za vlády pani Radičovej... Ako sa teraz ten mišung dohodne? SNS so Smerom nechce... S Kotlebom nikto nechce! A čo spravia? Spoja sa SaS, OLANO, SME, Most-Híd a za 4 mesiace sa pohádajú??? Zase bude zlepenec?

Ja som zo SaS zakrúžkoval Janku Kiššovú, lebo je celkom šumná.

Smeráci majú najmenej žien v parlamente, len štyri.

Lebo ženy patria za sporák a nie do parlamentu! hehehe

Zverejnené

úradníka vláda..

navrhovať by ju mohol Kiska

predčasné voľby?

zlá možnosť.. mali by jediného víťaza Kotlebu

Zverejnené

V niektorých krajinách má slovo prezident a v niektorých parlament, premiér, kancelár...

Zverejnené

Extremisti - 59 kresiel

Fico          - 49 kresiel

Standartna pravica - 42 kresiel  (SAS, Most, Siet)

A to si podla coho podelil? daj navod.... :)

Som v neprijemnom soku,ze v mojom okoli su mladi ludia, ktori volili fasistov. A zhrozena, ze v Dubnici je im podobnych takmer 11%.

A ked vyslovim pojdem "fasista", idu ma ukrizovat, ze ci vobec viem co to slovo znamena. Tu krasne vidno, v akych sra*kach je skolstvo, ked produkuje takychto ludi..

Za to mozu "nizke" platy v skolstve :(

Zverejnené

A stav školstva je výsledkom doterajších vlád... Takže hocijako na to idete vždy to vychádza že extrémstrany sú výsledkom neschopnosti bežných vlád. Všade vo svete nie len na slovensku. Sú ľudia čo volia také strany iba z trucu lebo už je to tak zúfalé s existujúcimi stranami...

Zverejnené

Neviem ako si to myslel ty, ale ja som svojou reakciou mal na mysli strajk "pedagogov" za vyssie mzdy......to akoze tie problemy v skolstve by sa (podla nich) vyriesili, ak by sa im zvysili mzdy......samozrejme svoju poziadavku "zakodovali" do akejsi trojbodovej seminarnej prace....ved su predsa moralnym vzorom :)

A este k tym volebnym vysledkom.....dnes si pan prezident pozval postupne na pohovor zastupcov polit.stran, co sa dostali do parlamentu. Samozrejme nepozval zastupcov LS-NS. Tak tejto "vysoko pozitivistickej" forme jeho delenia, na toho koho pozvem a koho nie, teda vobec nerozumiem....ze by politicka korektnost?......

Zverejnené

to že sa Kiska s Kotlebom nestretol, bola aj podľa mňa chyba

ten "zásadný postoj", sa dá veľmi rýchlo preinterpretovať ako strach s Kotlebu, a to majú holohlaví kotlebovoliči najradšej, vedomie že sa ich niekto bojí, to oni vo svojom pokrivenom videní sveta vnímajú ako stav "máme rešpekt"

Kiska sa s Kotlebom mal stretnúť, pogratulovať mu stručne k úspechu, a dodať "ruku si s vami podávať nebudem.."

Zverejnené

v tomto prípade si ale myslím, že to každý pochopil tak, ako to bolo myslené, nie ako strach z Kotlebu.

neriešim, či bol dodržaný protokol, ale rozhodne to nepatrilo k strachu.

Zverejnené

game

"normálny človek" to pochopí správne

ale Kotleba a jeho sorta ľudí, to budú vidieť cez tú svoju prizmu

týmto ľuďom sa nesmie ukázať, že z nich má človek strach, ani na chvíľu im dať tú možnosť mať ten dojem, oni totižto myslia ako "besné psiská"

Zverejnené

myslím, že sa im práve ukázalo, že nie sú partneri.

Kotleba to chápe, čo si myslia jeho holohlaví nohsledi, to nezmení v ich hlavách nič a nikto ...

protest proti Kotlebovcom sa začali konať okamžite. pripomeňme, že sa nič moc nedialo, keď sa Kotleba začal realizovať v BB.

a v dedine Ostrý Grúň, ktorú vypálili fašisti, vystrieľali  starcov a deti, kde sa každý rok koná vážna spomienková slávnosť na obete a vypálenú dedinu, skončil Kotleba ako druhý najvolenejší ... to je šialenosť.

to je horšie, ako celý Kotleba.

Zverejnené

A zadalsie LS-NS sa dostala do parlamentu normalnou cestou, zvolili si ich ludia! Tak preco by mali byt vynimkou? Je to strana ako kazda ina lebo sa tam dostala formou volieb. Len z unie odist mu nedovolim to si piste! Ja chcem euro nie koruny.

:lol::lol::D

Zverejnené

nestačí im ukázať že "nie sú partneri"

treba zájsť omnoho ďalej, z očí do očí im ukázať pohŕdanie.. osobne..

akonáhle zacítia že sa vyhýbaš konfrontácii, "posilní ich to"

Zverejnené

Kiska mal zavolat VSETKYCH predsedov stran, ktore sa dostali do parlamentu a prehovorit im do duse, ze kampan sa takym sposobom /vyvolavanim nenavisti, sirenim klamstiev a strachu a nelegalnym vytahovanim informacii o politickych oponentoch/ v normalnom state nerobi.

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov