Skočiť na obsah

Parlamentné voľby 2016  

16 členovia hlasovali

1. 1. koho budem voliť - predbežné hlasovanie november 2015

• Smer-SD
      0
    • Sieť
      0
    • Most-Híd
    • KDH
      0
    • koalícia OĽaNO, NOVA
    • SNS
      0
    • SaS
    • SMK
    • SDKÚ-DS
      0
    • TIP
      0
    • Šanca
      0
    • SKOK
      0
    • ĽS NS (Ľudová strana Naše Slovensko)
      0
    • KSS
      0
    • Strana zelených
      0
    • Národná koalícia
      0
    • Sme rodina /Kollár/
    • Iná strana
      0

Odporúčané príspevky

Zverejnené

O Dankovi sa dozvieme na stranke Dennika N zaujimave fakty v spojitosti s Gorilou. To len tak pre zaujimavost...

Zverejnené

Vcera bola nedela, nemal som co robit a cital som jeden event na fb. Dostal, Kuhn a Nedoba pozyvali tu nedaleko, do Levoce na liberalno - konzervativne pivo. Dal som si styri liberalne kofoly, jedneho konzervativneho turka a retro chito tonic. Ked som isiel platit, casnicka mi povedala, ze ucet je uz vyrovnany. No a ze sa tak pekne zachovali, tak som jednu konzervativnu liberalku zviezol o polnoci do Popradu. Politika je proste fasa vec.  

PS -a dnes som sa pristihol, ako som roznasal letaky SaS po stoloch v krcme

• Pridať bod 1
Zverejnené

O Dankovi sa dozvieme na stranke Dennika N zaujimave fakty v spojitosti s Gorilou. To len tak pre zaujimavost...

Je my to srdecne jedno, podla mna treba do parlamentu dostat "novu krv" a ja som sa rozhodol pre SNS (nie pre Danka)...

V hre je väčšina pre pravicu

Po prvé: dá sa očakávať, že väčšie strany – Smer, KDH, Most, Sieť – v závere kampane nezískajú maximum svojich možností. Ich výsledok môže byť skôr priemerný alebo vlažný. Napokon, tento trend potvrdili aj posledné zverejnené prieskumy.

Po druhé: dá sa očakávať, že ak niekto prekvapí a vyskočí nad svoj priemer, tak to bude niektorá z menších strán. Možno Sulíkova SaS. Alebo Boris Kollár.

Teda – rozhodujúci volebný boj nebude v prvej línii, ale vzadu. V podpore (alebo prepade) menších strán.

Jadrom Ficovej politickej stratégie bolo „podporiť" Kaníka s Frešom (Miškovom) a zarezať menšie strany ako SaS a Obyčajných pod päť percent. A pozbierať prepadnuté hlasy…

Nakoniec sa však vo volebnej koncovke deje pravý opak.

Verejný odpor k vláde Smeru (a k vláde starej politickej generácie) rastie. Bolo to tak pri prezidentských voľbách. A je to tak aj teraz.

A keďže Procházka váha s útokmi proti Smeru – a nespráva sa ako Ficov vyzývateľ – potom táto protestná vlna ženie dopredu skôr menšie strany. Tie, ktoré dokážu otvorene kritizovať Fica a vládu oligarchov. Preto vyskakujú malí nahnevaní radikáli typu Sulík, Matovič či Kollár…

A nakoniec je možné aj to, že tento tlak odzadu, cez menšie strany, prinesie volebné prekvapenie. A parlamentnú väčšinu pre pravicové strany. Komplikovanú, divokú, nestabilnú – ale väčšinu.

Mimochodom, v debatách naozaj Fico vyzeral nejaký malý. Krotký. A opustený. 

zdroj

http://www.aktuality.sk/clanok/317231/komentar-daga-danisa-v-televizii-bodovali-sulik-matovic-a-kollar/?utm_source=azet.sk&utm_medium=box-magaziny-aktuality_volby2016&utm_content=clanok1&utm_campaign=HP-new2#

....a nakoniec volebne predspoklady mozu dopadnut aj takto alebo onakto...ale je iste, ze treba v parlamente zmenu a to radikalnu!!!

Zverejnené

....no tak mozu byt aj nejake nove myslienky a druhu stranu, ukaz mi stranu tak do, podla poslednych prieskumov, 10-11 miesta v poradi zvolitelnosti, ktora nie je ako ten tvoj alkoholik po infuzii. Mam obavu ze sa spotis :)

Zverejnené

PS -a dnes som sa pristihol, ako som roznasal letaky SaS po stoloch v krcme

To si urobil?, si frajer. Mne sa s ludmi nechce uz ani stretavat. Nie presviedcat - ci bavit sa o politike. Ja radsej umyjem schody(vcera).

Zverejnené

vituálne voľby na pravda.sk - spojené aj s menšou štatistikou, zatiaľ je dôležité samotné hlasovanie.

vyzerá to tam takto:

Virtuálne voľby 2016

práve teraz 16:53 to tam vyzerá takto:

post-3-0-57382200-1456761215.jpg

SNS tretí v poradí? je tam nový predseda, s kdečím v minulosti, ale ani v členstve sa to priveľmi od čias majstra Slotu nezmenilo. SNS je okrem zbytočného drobizgu zbytočných strán posledná alternatíva, ktorú by som volila. bez ohľadu na to, čo vraj chcú docieliť a aký majú program.

Zverejnené

Ja som odvolil teraz na tie virtualne pravdacke volby. Nedam obrazok. Tie vysledky su absolutne tie iste ako dala game. Neviem sem to prilepit ani sa mi nechce - ale som snad doverihodna osoba . Asi KDH sa zmenilo. Zo 6,5 na 7. Ostatne po sas presne to iste.

----

Ale to nieje zle. Realne budu ze Smer aj SNS pojdu dole. O kolko? kludne o stvrtinu.

nie aj to KDH ma 7 percent - presne ako dala game su stale tie iste cisla po Sas - dalej som neporovnaval.

To je taka blbost - jedine vysvetlenie - ze to je len obrazok - ten graf co tam bude stale.  A nie je to realny stav hlasovania.

Zverejnené

Pravda je bývalá komunistická hlásna trúba a v podobnej politike pokračuje aj dnes. Ak by tam Smer nebol prvý, tak Fico by vyhodil snáď celú redakciu.

Zverejnené

Ale to si vsimnu aj pravdaci. A sa zacuduju. Cisla nezamestnanosti si vsimnu aj revucania - nie su vsetci dochodcovia - ze sa ich to netyka. Aj ked oni sa k tym cislam nedostanu ale pochopili - preco polroka robili a polroka nie. Ja mam takych aspon dve ,tri osoby v okoli(moj zamestnanec, mama synovho kamarata a otec uspesneho futbalistu, to je len priklad).  Pol roka robili a potom nie. A potom zase.

priklad. ale to uz sa netyka volieb - lebo na statisku vplyv mat nebude. Jeden stary vojak robil 5 rokov dozadu sam spravcu ihriska. Ma ich viac. A teraz bol smutny, ze bude mat troch dalsich kolegov. On moze byt spokojny. Nemusi robit vikendy, bude aj cerpat dovolenku. Stary vojak -skoncil ako podplukovnik - prve dieta ma starsie od mojho syna o rok. Smutny bol z toho - ze si jeho pracu nevazia - a tie ihriska aj pod inymi spravcami budu do roka zdevastovane.

Podla mna je to realne mozne.

ten vojak bol velitel utvaru v Jelsave. Ale je to dobry chlap a nehovorim to len kvoli tomu,ze ked som tam prisiel so synom  - mi ihrisko  dal. otvoril, ci  ja aj neviem.. na zaciatku ak poprsalo a sme mali hrat tenis - so spongiov vyzmykal ihrisko(to neurobil raz ale roky).Vojak.

Zverejnené

nezáleží na tom, či je to práve pravda, a čo bola pravda, či čokoľvek iné - podobné výsledky sú celoštátne ...:

posledný prieskum agentúry Focus je takmer identický, miesta v rade a percentá sú ako cez kopirák:

post-3-0-94024000-1456773029.jpg

menia sa akurát posledné, do parlamentu nehroziace miesta

http://volby.sme.sk/?ref=tit

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tu kalkulacku som dnes presiel - ja by som mal volit Kanika 69% a potom bolo SaS a Kotleba 68%. Teda vcelku dobra kalkulacka. Aspon mojich vysledkov.

Demokrati Slovenska - Ľudo Kaník odstupujú z parlamentných volieb 2016. Svojim voličom 5. marca odporúčajú voliť stranu Sloboda a Solidarita (SaS).

http://spravy.pravda.sk/parlamentne-volby-2016/clanok/385221-kanik-odstupuje-z-volieb-podpori-inu-pravicovu-stranu/

Coho sa nedozijes, nech sa na to vykasle aj SaS a Kotleba bude mat ozaj 15%. :zubiska:

nezáleží na tom, či je to práve pravda, a čo bola pravda, či čokoľvek iné - podobné výsledky sú celoštátne ...:

posledný prieskum agentúry Focus je takmer identický, miesta v rade a percentá sú ako cez kopirák:

attachicon.gifprieskum focus .jpg

menia sa akurát posledné, do parlamentu nehroziace miesta

http://volby.sme.sk/?ref=tit

Ved nech si ten prieskum teraz na pravde urobi hocikto . Mozem aj ja bud doma ci tu v praci - ja si lahko zistim,kde som bol ked som ho robil prvy krat. A to co si nalepila ty. Take iste vysledky boli aj od dva hodiny, ked som ho robil ja. pre zaujimavost sa pozriem co na  tom linku je teraz. Ak to iste - ver tomu ,ze v sobotu tam bude uplne nieco ine.

no je to to iste - ty si nemala vysledky tej ankety co si sa zucastnila. preco? Kedy ta chcu informovat?

ved to su vysledky agentury fokus. tam je to aj napisane. Dala si dve iste grafy jedneho prieskumu.

Ďakujeme za Váš hlas. Volebný výsledok zverejníme po skončení skutočných volieb, teda v nedeľu na hlavnej stránke Pravda.sk.

Niekomu ten prieskum posluzil,ale nie nam dvom.

• Pridať bod 1
Zverejnené

áno, máš pravdu, slimak ... zle som čítala.

posledné údaje z prieskumov troch agentúr sa dajú navoliť tu:  http://volby.sme.sk/?ref=tit

a to sú posledné údaje z 15.2. a z 18.2,  tri agentúry: Focus, Polis a MVK sa trochu rozchádzajú, ale ako to vyzerá práve teraz, nevieme ... :)

Zverejnené

Sranda je 

Volebné miestnosti sú otvorené od 7:00 do 22:00.

sa asi volieb nezucastnim. Neviem kedy mame byt v Presove, kedy zacinaju chalani hrat. Normalne odchadzame o 6tej, v nedelu mame to iste v Starej Lubovni. Teda mne sa nechcelo vracat - dnes som si uz v Lipanoch "checkoval" ubytovanie. Da sa este vybavit volebny preukaz? Inak to budete musiet uhrat bezo mna - ci sa v sobotu vratit domov.

Volič môže požiadať o vydanie hlasovacieho preukazu

osobne,
najneskôr posledný pracovný deň pred konaním volieb (t.j. najneskôr 4.3.2016) v úradných hodinách obce.
Obec vydá hlasovací preukaz bezodkladne.

Teda da sa to.

Zverejnené

Ano dá a vydáva sa presne pre tieto prípady čo si ty (myslené tak, že celý deň budeš mimo domova, nie, že ty si prípad).

Zverejnené

Ano vdaka. Pre mna su aj tieto volby velmi dolezite - mozno sa znejakeho dovodu aj vratim domov aj ked sa mi nechce. Ale dovod by boli aj volby - ale rad upravim statistiky v Lipanoch.

Zverejnené

Z ktorych ne-smerackych stran si mam teda vybrat? Ktore su tie, o ktorych este uvazujete, a ktore sa uz diskvalifikovali?

Zverejnené

no to je ako keby si sa pýtal či si máš vybrať syfilis, kvapavku, alebo filcky...

slovenská /kvázi/pravica sa stále prezentuje ako tá "lepšia" alternatíva k ficovi. ale je to skutočne tak? reálne vládnu na slovensku oligarchovia, a politici sú iba ich platení herci, teda skôr šašovia... všetci. hádam okrem šach-mat-oviča a možno pár ďalších výnimiek, ale tí sú "štandardnými" politikmi aj médiami označovaní za obecných bláznov. nie je teda jedno kto je aktuálne vo vláde? nepísané pravidlo je, že ak je pri vesle fico, tak biznis robí J/T, ak vládne "pravica" tak kšefty idú Pentagramu... nesmieme samozrejme obísť aj ďalších, ktorí zbohatli tiež ešte za vlád Veľkého otca - osloboditeľa, a potom si svoj biznis prezieravo poistili investovaním do smeru aj "pravice"...

Pentagramci sú už štyri roky odstavení od hlavného peňazovodu, a tak by sa radi znova pripojili:

Keď Penta kúpila Trend, Plus a nakoniec aj Sme, ako vysvetlenie použila ukážkovú polopravdu: vraj chce konsolidovať médiá. Celá pravda ale vyzerá zaujímavejšie. Penta a Jaroslav Haščák chce v skutočnosnosti koncetrovať mediálny vplyv, aby nakoniec mohla ,,konsolidovať“ slovenskú pravicu. Teda, povedané inak: aby sa presadila v najvyššej politike...

...Ak chcete uhádnuť, čo príde po konsolidácii médií a pravice, musíte prestať podceňovať ambície pána Jaroslava. A ambície pána Radoslava. Pretože tým tretím krokom Penty bude ,,konsolidácia“ celého Slovenska.  http://komentare.hnonline.sk/komentare-hn/518518-dag-danis-prochazka-ako-kon-penty

však fajn, je to ich biznis, ale nevidím nijaký dôvod prečo by som mal ich snahu podporiť svojim hlasom vo voľbách...

o tom ako systém funguje, je zaujímavý rozhovor s autorom "Gorily"

Pred štyrmi rokmi niekto zavesil na internet spis Gorila. Prečo nie je tá kauza dodnes vyšetrená?

(Dlhé ticho.) To je dosť zložitá otázka. Základným dôvodom však je, že chýba celospoločenský záujem.

Smer však vládne sám, má pod kontrolou políciu aj prokuratúru. Čo mu bráni, aby boli postavení pred súd hlavní aktéri Gorily?

Myslím, že to nesúvisí s tým, kto je momentálne pri moci. Nikto nemá záujem, aby sa to dôsledne vyšetrilo, pretože by to otvorilo Pandorinu skrinku. To znamená, ako to tu už celé roky funguje.

Premiér Fico však hovorí, že Gorila je kauza druhej Dzurindovej vlády. Takže by malo byť aj v jeho záujme, aby sa ten prípad vyšetril.

Naozaj si myslíte, že vyšetrenie tejto kauzy by mohlo byť v jeho záujme?

Podľa Gorily sa síce Fico stretol s Jaroslavom Haščákom v konšpiračnom byte Penty, no tvrdí, že informácie v spise ho nijako nekompromitujú.

Keď má taký pocit, tak to samozrejme môže tvrdiť.
Koho ten spis viac kompromituje? Mikuláša Dzurindu alebo Roberta Fica?

To už je úloha vás novinárov, aby ste vyhodnotili, kto je za tú kauzu viac zodpovedný. Ja to vnímam trochu inak, pre mňa je v tomto prípade politika vedľajšia. Gorila nestojí ani nepadá na pánovi Ficovi.

Kľúčové je, že odkryla fungovanie systému, hoci išlo len o veľmi úzky výsek reality. Preto žiadne zo štruktúr, ktoré ho ovládajú, nemajú záujem, aby sa ten prípad dotiahol do konca.

http://www.aktuality.sk/clanok/314837/autor-spisu-gorila-peter-holubek-sis-je-uplne-derava-robia-tam-obchodnici/

to je inak veľmi podobné tomu, ako sa mali vyšetrovať prechmaty a čachre, ktoré sa porobili za Mečiara. veeeľké odhodlanie vtedy bolo, a ešte väčšie ho..o z toho bolo nakoniec... pamätám si ako príslušné orgány vyvinuli enormné úsilie, aby Lexu vydali z JAR, aby ho tu mohli súdiť. a odsúdili? však oni mu tým návratom na slovensko urobili len dobre! lebo v JAR by ho nakoniec naozaj mohli aj zavrieť, kebyže tam niečo vyvedie. tak ako teraz toho českého oligarchu, či čo to bol, ktorý tam fásol dvadsať rokov, či koľko... keby bol somár ostal doma, mohol teraz behať po slobode, lebo nerobím si ilúzie že v ČR to funguje inak...

argument že "pravica" urobí reformy a zlepší chod štátu, tiež dosť ťažko obstojí. II.Dzurindova vláda štyri roky robila reformy, a SDKU o niekoľko rokov neskôr úplne poprela ich zmysel! tak aký zmysel by mali mať nové reformy?

z nadchádzajúcich volieb už robia paniku aj v Bruseli:

"Voľby tiež určia charakter vyšehradskej skupiny, zahŕňajúcej Slovensko, Českú republiku, Poľsko a Maďarsko. Silný mandát premiéra Roberta Fica posilní existujúce smerovanie vyšehradských krajín k súdržnému bloku, ktorý sa zahráva s neliberálnou demokraciou ako alternatívou k západnému liberálnemu modelu. Tento politický trend vyostruje rozdiely medzi 'novou' a 'starou' Európou - najmä v otázke utečencov - a hrá priamo do rúk ruského prezidenta Vladimira Putina, ktorý sa snaží využiť trhlín v EÚ," píše Politico.

Konštatuje, že v predvolebných prieskumoch Ficov Smer síce presvedčivo viedol, ale jeho zotrvanie pri moci stopercentne isté nie je. Životaschopné alternatívy existujú, ako nová strana Sieť, Most-Híd či ďalšie pravicové strany.

Ak si tieto strany povedú rozumne, môžu vytvoriť reformnú prozápadnú koalíciu. Ak tak neurobia, Smer by si ešte mohol jednu z nich vybrať ako menšieho koaličného partnera miesto prirodzeného Ficovho spojenca, nacionalistov.  http://www.topky.sk/cl/1000863/1531155/Vplyvny-bruselsky-portal--V-slovenskych-volbach-sa-rozhodne-o-buducnosti-celej-Europy-

je to síce z tupiek, ale tie citujú nejaký bruselský zdroj...

takže fico je síce kovaný eurohujer /v bruseli evidentne nepochopili že jeho reči o utečencoch sú len predvolebné žvásty, určené domácemu publiku/, ale aj to je zrejme dosť málo, lebo oni by vo vláde radi videli ešte väčších ... eurohujerov.

kľudne ma tu všetci za tieto názory zožerte, ale ja fakt nevidím že by výsledok volieb niečo mohol zmeniť/zlepšiť na fungovaní systému. povedané inak, je mi u riti ktorý oligarcha momentálne ryžuje z mojich daní. ak voľby nemajú priniesť zmenu /a tieto ju určite neprinesú/ v tom, že zlodejov a k.rwy konečne začnú zavierať do basy, tak k voľbám nemusím ani topánky drať. načo?

• Pridať bod 1
Zverejnené

Tuná má dosť ľudí rád stranu SaS a jedna jej členka napísala zaujímavý blog na čom aj je kus pravdy že čo ľudí na slovensku skutočne zaujíma. Presne tak ľudí zujímajú holé ženy a kde ísť na párty a kde sa ožrať a nie nejaká politika. (poznámka) Jednoduchému človeku je to vlastne jedno. Nech je akýkoľvek režim, akákoľvek vláda jeho život sa nijako nezmení... Vlastne čím by mohla strana presvedčiť človeka ako ja? Ináč včera alebo predvčerom nám po činžáku behala mladá dvojica s nejakými SMK prospektami.

Zverejnené

posledný deň kampane, strany mítingujú odušu.

zaujímavé postrehy z posledného agitačného dňa tu: kampaň vrcholí, strany ešte apelujú na voličov

rozdávajú jojá a igelitky a cukríky a blbosti ... a sľuby.

hrdo prehlasujem, že som nebola na jedinom mítingu, nevidela som ani jediný spot, okrem asi dvoch viet od Matoviča ... aj to som mu sedela chrbtom a pýtala som sa domácich, ktože to rozpráva.

mimochodom,  Matovič poslal na južné Slovensko 250 tisíc listov, odporúča nevoliť Most, ale SMK ...

chlapec zasa toľko kombinuje, až dopadne ako so svojou predchádzajúcou kandidátkou, nazbieral tam kyticu čistokrvných magorov.

SNS na poslednú chvíľu vyhodila z kandidátky člena hajlujúceho vo vani plnej nahých chlapov a ešte sa nezabudol pri tom dať odfotiť.

tých nahnedlých vrátane vychýreného Cupera je vôbec nejako priveľa.

Zverejnené

Nuz, kampan vrcholi. Obavam sa, ze keby ten nazibuzik z SNS teraz Ficovi povedal, ze je zlata rybka a ze ked mu hranol vyfajci, bude mat spolu s SNS vacsinu, hranol by to urobil, lebo okrem toho uz asi urobil vsetko.

Zverejnené

ja stale neviem...
urcite budem kruzkovat ludi, ktorym doverujem, len keby som mal istotu, ze prekruzkuju "lidrov" Matovica ci Sulika...
okrem tychto dvoch stran u mna prichadza do uvahy este Most, ale mozem verit Belovi, ze nepojde so Smerom ?
Nikdy som nevolil KDH, menit to nebudem. A Prochazka ? to je velka neznama, no do padlamentu sa dostane aj bezo mna...
takze asi tak

Zverejnené

hm.
možno si kdekto povie, že Procházka sa dostane do palramentu aj "bezo mňa".

stále je možné, že si to povie polovica tej polovice voličov, čo nakoniec možno pôjdu voliť.
Procházka je aj pre mňa neznáma.
Matoviča a jeho Zoo nie.
KDH som nikdy nevolila,

SNS nikdy a nemienim
SMK nevolila som a nebudem, majú svojich voličov.

SaS ... Sulík mi vadí. akosi prekáža. /napriek jeho postoju k migrantskej kríze - voľby nie sú len o migrantskej kríze/

kdejaký SKOK a neviem ani čo všetko tam ešte je, ani som to nevnímala vôbec ako alternatívu.

Smer som nikdy nevolila a nie,

zostáva Most, zasa a jednoznačne.

a myslím, teda stále myslím, že Bugár je viac rovný chlap, než aby sa spolčoval s niekým nevhodným.

ale súhlasím s tým , čo tu postol clovek2, tu vlastne neexistuje rozumná a skutočne dobrá alternatíva.

raz pred rokmi bežal taký vtip ... komplet celý parlament hodiť do Dunaja. ďalšiu verziu tiež hodiť do Dunaja. tretiu tiež. štvrtej už možno bude stačiť výstraha.
sú tam stále ľudia, ktorí tam lapia pomaly štvrťstoročie, a je im dobre. a po nich žiadna stopa.

a po tých ostatných máme v parlamente kaplnku. rozpadajúce sa nemocnice a školstvo na pokraji a národných miliardárov a korupciu a urehotaného Jožka Mikloška.

nech na to pozerám akokoľvek, čo zostáva?

Zverejnené

Jednoduché logo, ktoré úplne dokonale vystihuje tohto ryšavého zmrda.

post-2-0-85029700-1456960662.jpg

Zverejnené

už pol hodinu platí moratórium, smieme zato diskutovať a písať nepekné veci o kandidátoch? :)

/ toto je humor ... šibeničný :) /

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov