Skočiť na obsah

Prepis auta a všetko okolo toho


Tomáš

Odporúčané príspevky

Síce téma s odhlásením auta ako samotná tu je a myslím si že by sa kľudne mohla pripojiť aj do tejto s tým že názov témy zostane tento a mohli by sme si prebrať všetky podrobnosti okolo prepisu auta. Síce ak si trocha zagooglite tak na stránke MV nájdete všetky návody a postupy s možnosťou stiahnutia príslušných tlačív ktoré si doma vyplníte a na úrady už idete pripravený ale pripraviť vás na to môže aj táto téma plná skúseností ľudí ktorí ich sem napíšu...

 

Najčastejšia kombinácia je kúpa auta z iného okresu keďže pri takom malom štáte a dvojvrstvovom VÚC členení stačí ak pôjdete 4 dediny ďalej a už ste v inom okrese. Autobazére sú obvykle predražené keďže si prihadzujú rabat. Tak veľmi populárnou sa stáva občianska inzercia. Zadáte si typ auta aký chcete a ponuka príde aj z troch okresov takže je 80% možnosť že na vás budú čakať tieto úkony:

 

Príklad: Jožo z okresu DS predáva auto Ferovi z okresu BA...

 

Jožo príde na dopravný inšpektorát v Dunajskej Strede a odhlási auto na Fera a bude k tomu potrebovať:

- Vyplnenú žiadosť s údajmi nového držiteľa (teda Ferove údaje)

- Veľký (papierový) techničák do ktorého úradník napíše že je odhlásené na nového majiteľa

- Občiansky preukaz

- Potvrdenie že platí PZP

 

Dunajskostredské ešpézetky nechá na aute a odovzdá ho Ferovi aj s papiermi (technický, kartičky STK, EK, potvrdenie o PZP). Fero príde domov do Bratislavy a okamžite si to namieri do poisťovne aj s veľkým papierový techničákom a dá si spraviť zmluvu PZP a s týmto sa už môže vybrať na dopravný inšpektorát. Pred budovou si odmontuje ŠPZ čo na aute sú (tie DS). Vôjde dnu a postaví sa do radu.

 

Fero tu bude potrebovať:

- Žiadosť o zapísanie do evidencie

- Veľký (papierový) techničák na ktorý už v DS napísali poznámku že ho Jožo odhlásil na Fera

- Malý techničák (tá plastová kartička) ak to bolo vydané k autu

- Tabuľky ŠPZ tie DS ktoré odovzdá úradníkovi

- Už spravenú zmluvu na PZP na Ferove meno ktorú si pred chvíľou dal urobiť v meste

- Občiansky preukaz

- 66€ kolok

 

Potom podľa inštrukcií v budove by mal prísť k pristavenému autu človek ktorý si skontroluje tie VIN čísla poobzerá si auto či je všetko v poriadku a potvrdí mu tlačivo. S tým sa vráti do budovy, ešte raz si vystojí ten dlhý rad, potom mu už vydajú na počkanie nový veľký papierový techničák na jeho meno (na ten malý plastový si treba počkať pár týždňov) a odovzdajú mu nové ešpézetky BA...

 

Pre jazdu v aute bude mať so sebou ten nový velký papierový techničák, potvrdenie o zaplatení a platnosti PZP, malé kartičky o STK a EK nevadí keď sú ešte na mene starého majiteľa, tie dostane nové pri najbližššej STK, EK... Keď príde ten malý plastový technický tak už stačí nosiť ten namiesto papierového ktorý odporúčam odložiť si do šanónu doma lebo ak to bude v aute a vkuse sa s tým narábať bude z toho šalát.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A ako to teda je? Napíš postup... Akože česko má so slovenskom nejaké lepšie vyjednané výhody ako zvyšok EU? Viem že vtedy sa robí aj kontrola originality a potom sa ide na prepis len ten majiteľ v zahraničí neviem ako to odhlasuje lebo v jeho krajine môžu byť kapánek iné pravidlá a kde vlastne odovzdáš tie dajme tomu rakúske ešpézetky? Potom napísať na seba je asi už vždy ten istý postup ako z iného okresu tam je viac kalamajky okolo odhlásenia a zmeny vlastníka že?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

z ciech nepotrebujes preklady, akceptuju cestinu a neviem ako z inych statov ale z ciech ti uznaju EK a TK.

inac v cechach je je to otazka 10 minut aj s prevoznymi, prisiel som s majitelom a s uzavretou poistkou na VIN, sedela tam teta za prepazkou, on jej dal tlacivo kde to odhlasuje na vyvoz, dopisala to do technicaku, poadala mi papier aby som siel o poschodie dolu, tam som zaplatil cca 500 czk, s blockom som prisiel hore a dali mi do ruky prevozne na 30 dni :-)

na slovensku bolo veselo,  recyklacny fond, kontrola originality, administrativna EK, TK, ziadost o oznanie typoveho schvalenia blablabla potom tyzden cakas na velky technicak potom odtial na policiu so ziadostou a vsetkymi papiermi a zaplatenymi vsetkymi poplatkami vyckat si frontu a nakoniec s usmevom von.

kopec casu na ktory potrebujes dovolenku a kopec nezmyselnych poplatkov- mna to vyslo okolo 800 euro cela nevyhnutna byrokracia.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Otazka aky je vas nazor... Sused predaval skodu favorit za 250 s tym ze ho nakoniec stiahol na 200 tomu co to zobral... Aj mne ho nukal a tiez by dal za 200 plus prepis 33 kedze znacky ostavaju a kedze je to mensia kubatura tak aj PZP je o nieco mensie nech je napr. 60 tak plati aj brat na 120-nu embecku... Dalsi kamarat chcel dat auto Daewoo Racer na srotovisko (inac funkcne pojazdne) a ked sa dozvedel ze zhanam auto tak mi ho ponukol za 150 s tym ze SPZ je iny okres takze prepis je 66 a tym ze je to aj vyssia kubatura tak aj PZP bude okolo 100 a este hovori ze to je jak za facku ale konecny vysledok je taky ze som mohol (ktory vsak uz neni k dispo ale mohol byt) zobrat favorita ale som zvedavy aj na vas nazor...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S tvojim platom neber nic. Auto je zrut penazi a o nejakom starom 20+ rocnom ani nehovorim. Kupou a prepisom sa vydaje len zacinaju. Rataj hned, ze tam bude treba rozvody, filtre a olej menit (automatika pri aute z druhej ruky), co bude dalsich par stoveciek naviac.

Jasne, ze na starom aute si toho kopec porobis sam (hlavne na favoritke), ale na to musis byt trochu technicky schopny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže nič pre chudobného... Hromadnú dopravu mám rád ale železnica a autobusové linky nemajú všade dosah a sú miesta kam cez niektoré dni ani nepremávajú...

 

Tak som uvažoval o samohybnom dopravnom prostriedku. Bicyklom sú väčšie vzdialenosti zdĺhavé, pri pedálovaní sa unavím a spotím... Tak napríklad elektrický bicykel je väčšia vstupná investícia ako 20 ročný favorit ale zase toľko penazí nedokážem pozbierať... Takže hocijako na to ideme vždy skončíme pri tom že si to nemôžem dovoliť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Auto je luxus, poznam kopec ludi co slusne zarabaju a auto nemaju, pretoze to lezie strasne do penazenky. Mne ked terajsie dosluzi, tak tiez neviem ci si kupim nove. Ak ho potrebujes len raz za cas, tak je daleko lacnejsie si auto pozicat v pozicovni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mohlo by to byt rozsirene aj na slovensku tak ako v zahranici ze pozicovne aut, motoriek atd... Ked potrebujeme obcas vyjde to lacnejsie ako udrziavat svoje to je pravda... Dokonca v cine aj vlada tlaci na obmedzovanie pouzivania aut, ale akosi ich neubuda. Ved je problem prejst cez cestu.

 

Aky je rozdiel medzi slovenskym 15 tisicovim mestom a New Yorkom? V doprave a pocte aut ziadny! Cesty zaplnene, zapcha od jedneho konca mesta po druhy, malo parkovacich miest, auta stoja na chodnikoch, travach, kazda volna plocha co sa len najde je hned vyuzita na parkovanie hotova amerika... Ale riesenie na to nieje kedze vsade nemozu dat autobusove linky pre ich nevyuzivanost a potom sa clovek nema ako dostat a auto je skor nevyhnutnost ako luxus...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...

Podľa najnovšieho už netreba pristaviť auto na obhliadku VIN čísla a nevypisuje sa ani ten veľký biely papier kde boli prakticky tie isté údaje ktoré nájdeme aj v technickom preukaze. Stačí prísť na DI starý majiteľ s novým majiteľom, a na občianske preukazy to raz dva prepíšu. Ak je mimo okresu tak ešte prieniesť ŠPZ čo starý majiteľ odovzdá a nový dostane iné.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov