Skočiť na obsah

Jack Rozparovač /Jack the Ripper/


game

Odporúčané príspevky

jednoducho som nenašla tému, kam by sa tento fenomén konca 19. storočia dal len tak zastrčiť :)

myslím, že každý vie, o čom je reč, keby náhodou niekto nie, tu je v niekoľkých jazykoch wiki

a na googli hromada odkazov, bohatá filmografia, kníh na tony, a konšpirácií neúrekom.

vyše storočia sa špekuľuje, kto bol oným povestným vrahom, podozrivých mali už aj v časoch vrážd zopár veľmi horúcich adeptov.

ale teraz dosiahli konšpirácie taký menší vrchol, sa čudujem, že je to senzáciou len na Novom Čase, rozhodne sa chcem podeliť s vami o tú slasť vedieť, ako to dopadlo - sledujte :) :
 

Najväčšiu záhadu v svete vrážd sa konečne podarilo rozlúštiť.

 

Prípad, ktorý celé storočie trápil kriminalistov, ktorý sa stal inšpiráciou pre množstvo literárnych diel a filmov, a ktorý podnietil vznik nespočetných teórií.

Vďaka modernej forenznej vede sa však podarilo odhaliť identitu sériového vraha, ktorý vyčíňal na jeseň roku 1888 vo východnom Londýne a má na konte aspoň päť životov.

 

DNA ukázalo, ktorý zo šiestich hlavných podozrivých naozaj vraždil. Usvedčil ho šál nájdený pri tele Catherine Eddowes, jednej z Rozparovačových obetí. Na ňom po analýze našli okrem Catherininej krvi aj ďalšie stopy DNA, ktoré patrili vrahovi.

Tým bol podľa tohto objavu Aaron Kosminski, pomätený kaderník poľského pôvodu, ktorého z vrážd podozrievali aj v 19. storočí.

Rozuzleniu záhady pomohol 48-ročný obchodník Russell Edwards, ktorý šál kúpil v aukcii a zveril ho doktorovi Jarimu Louhelainenovi, svetovo uznávanému expertovi na analýzu genetického materiálu z dôkazov historických zločinov.

 

Doktorovi sa podarilo získať zo šálu 126 rokov staré genetické informácie a porovnať ich s DNA potomkov obete i podozrivého, pričom našiel perfektnú zhodu.

Odhalenie tak ukončilo špekulácie o identite jedného z najznámejších svetových sériových vrahov, z ktorého zločinov chceli usvedčiť viac než stovku rôznych mužov, vrátane princa Alberta Victora či maliara Waltera Sickerta.

zdroje: dailymail.co.uk, zb, Novy Cas - http://www.cas.sk/clanok/292669/zahada-rozlustena-svet-sa-konecne-dozvedel-kto-bol-jack-rozparovac.html

tak. môžeme záhadu uzavrieť a odložiť ad acta. alebo že by nie ? :)
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 1
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • game

    1

  • tomassi

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Najaktívnejšie dni

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov