Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

zatiaľ som správam o epidémii nevenoval pozornosť, ale narazil som na tento dva týždne starý článok

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/africane-vyhaneji-se-zbranemi-lekare-kteri-zapasi-s-ebolou/r~fe67b8a80b3311e49756002590604f2e/
Vlády a zdravotníci, kteří se v západní Africe snaží dostat pod kontrolu nejsmrtelnější epidemii na světě, se obávají, že nákaza je ještě horší, než je známo.
Podezíraví místní obyvatelé totiž vyhánějí lékaře a odmítají léčbu, napsala agentura Reuters.
..
V jihovýchodní oblasti Guineje někteří vyděšení obyvatelé uzavírají své vesnice před zdravotníky, blokují cesty a strhávají mosty.
Za hranicí v okrsku Lofa v Libérii honili zdravotníky, kteří je přišli vyšetřit, lidé ozbrojení šavlemi, noži a kameny.
Středisko MSF ve městě Gueckedou, vzdáleném asi 650 kilometrů jihovýchodně od Konakry, nyní sleduje jen jednoho pacienta. Před dvěma týdny léčilo asi 25 nemocných s ebolou.
"Vesnice se před námi uzavírají, nepouštějí nás dovnitř, nemocní lidé se ukrývají ve svých komunitách. Už k nám nechodí hledat pomoc a zdravotní péči," řekl. To zvyšuje riziko dalšího šíření bezprecedentní epidemie, která ohrožuje jednu z nejchudších oblastí světa.

doteraz sa epidémie obmedzili, na veľmi lokalizované ohniská, a počet úmrtí nikdy nepresiahol tri stovky

teraz to ide ako "lesný požiar"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

bigotnosť je sakra silná zbraň. smrteľná.

a možno to uzavretie vyplieni to, čo je nakazené ebolou, a ebola sa vyžere sama.

 

to mi pripomína Indiu a ich moslimov, medzi ktorými sa rozšírila fáma, že  očkovanie detí je vlastne očkovanie na vytvorenie neplodnosti špeciálne moslimov. tak náboženskí vodcovia zakázali očkovať. aj tak sa dá.

 

tretina ľudstva zakape na prepiatu politickú korektnosť a demokraciu, tretina na bigotnosť

posledná potiahne víťazne svetom, bez mozgu a bez škrupulí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pamätám sa, keď som bola decko, rozšírila sa správa, že sa u nás "vďaka" nejakým Kubáncom či komu vyskytla cholera. Počula som to a čítala som o nej dosť na to, aby som vedela, že na to vymrela hromada ľudí, a ešte k tomu neďaleko miesta, kde sme bývali, bol tzv. cholerabarák - všetci tomu tak hovorili. Tiež sa rozprávalo, že práve v tomto cholerabaráku ležia tí ľudia, čo to k nám zavliekli. Do akej miery boli tieto správy pravdivé, dodnes neviem, ale neskôr sa práve tam liečil jeden môj kamoš na žltačku, takže asi tam bolo nejaké oddelenie infekčných chorôb alebo čo. Podobne ako zas druhým smerom bola tzv. Drevená nemocnica, čo sa tam liečilo, neviem. Ale obe tieto stavby dnes už neexistujú.

zato existujú kdeaké pliagy, ktoré sa šíria vdaka presne tomu, čo píše game...lenže najblbšie na tom je, že na hlúposť ľudí doplatí veľa nevinných.

Tiež je celkom dobre možné, že niečo uniklo z nejakého laboratória a pohroma je na svete.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

včerajší článok :
 

....

 

Podle zpravodaje Lékařů bez hranic je současný stav nejvážnější od poloviny sedmdesátých let, kdy virus eboly poprvé zaútočil. Tehdejší počet obětí se pohyboval okolo tří stovek, v současné době je již více než dvojnásobný. Existuje pět různých kmenů tohoto viru, pouze jeden z nich se ale neumí dostat z těla zvířete (netopýra) do lidského těla. Právě přenos viru je u nemoci velmi rychlý a agresívní, hovoříme-li o přenosu z člověka na člověka.

 

Nemocný může ebolu přenést pomocí své krve či tělních tekutin. Proto je také častý výskyt eboly u lidí příbuzných s nemocným. Nákaza se může šířit i po smrti a i z toho důvodu se ve zdravotnických centrech v zasažených oblastech musí postupovat s maximální opatrností. „Zdravotníci zasahující v postižených oblastech nemají žádný konkrétní lék pro boj s tímto zákeřným virem, nedisponují ani žádným očkováním, jež by před nákazou chránilo. I přesto nejsou však zcela bezmocní – nakažení pacienti v izolovaných prostorách dostávají tu nejlepší možnou péči.

Zásadní je dostatečná hydratace nemocných, kterou zhoršuje horečka, zvracení a průjmy. Pacienti také dostávají vitamíny a minerály, aby se podpořil jejich vlastní imunitní systém,“ popisuje zpravodaj Lékařů bez hranic. Při styku s nemocnými je klíčové nošení ochranných oděvů, jež mají ochránit zdravotnický personál i příbuzné, kteří případně chtějí své blízké navštívit.

 

Gumové holínky, ochranné brýle a oděvy od hlavy až k patě, to vše je každodenní rutina lékařů, již dobrovolně pomáhají nemocným Afričanům. Některé části oděvů, jež přišly do kontaktu s nemocnými, se musí ihned spálit, jiné je nutné důkladně vydezinfikovat a vysušit. V současné chvíli je ebola rozšířena do 60 různých míst v západní Africe na území Libérie, Sierry Leone, Nigérie a Guineje. Na svědomí má již téměř sedm stovek mrtvých včetně zmíněných lékařů, což je neobvyklé. „Pracujeme s pacienty s ebolou dvacet let a dosud se nikdo z nás nenakazil,“ řekl nedávno pro zpravodaj Lékařů bez hranic, který je mluvčím této organizace.

 

Bohužel má nyní ebola své oběti i z řad lékařů, viz výše. Nebezpečně také vypadala nedávná situace ve Velké Británii, kde navštívil nemocnici v Birminghamu muž, jenž vykazoval její příznaky a zároveň uvedl, že se nedávno vrátil ze západoevropského státu Edo. Ukázalo se však, že ebolou netrpí.

Martin Bojar, ministr zdravotnictví z let 1990–92, se k ebole vyjádřil ve včerejším Interview ČT24. „Noční můra, která může být katastrofální,“ uvedl s tím, že se do Evropy tato nemoc klidně dostat může. „V jižní Evropě, ve Španělsku, jsou podobné klimatické podmínky jako v západní Africe, žije tam stejná populace,“ řekl Bojar a dodal, že opatření, jež by bylo v boji proti ebole ještě nutné učinit, jsou náročná, nepopulární a i ve vyspělejších afrických státech těžko proveditelná.

 

 

ebola zabila lékaře, který ji léčil, vymyká se kontrole, tvrdí Lékaři bez hranic

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nechce sa mi to hľadať, ale v správach som zachytila, že nejakého človeka tuším lekára s Ebolou prevážajú do USA, kde ho chcú liečiť. Tvrdia, že sa to nerozšíri. No, to by som 2x netvrdila.  nejak sa mi nechce veriť, že ide o čistý pokus o nezištnú ľudskú pomoc. Ako - a či vôbec - to chcú spraviť tak, aby vírus neletel do celého sveta?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

posledný overený údaj "729+" 

http://www.cdc.gov/vhf/ebola/outbreaks/guinea/

to je informácia z 27.7. odvtedy "status" neaktualizovali 

http://en.m.wikipedia.org/wiki/2014_West_Africa_Ebola_outbreak

http://en.m.wikipedia.org/wiki/File:Diseased_Ebola_2014.png

"liečba" je momentálne zameraná na "prevenciu"

to znamená vytvorenie, nepriestupnej "izolačnej zóny" okolo postihnutých oblastí 

nikto nebude smieť dnu, ani von..

http://www.abc.net.au/news/2014-08-02/ebola-epicentre-sealed-off-as-who-warns-virus-outpacing-control/564294

problém je že hranice sú tam "deravé ako cedník"

http://www.punchng.com/news/ebola-nigerias-1479-illegal-borders-may-spread-virus/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kurník, tak keď chcú urobiť izoláciu danej oblasti - nikto dnu a nikto von, tak prečo dočerta chcú kohosi s ebolou prevážať letecky do Ameriky?  :cotisisi:  :wacko:  To sa potom s dajakou izoláciou nemusia vôbec namáhať, načo? Rovno môžu vypustiť bárskoho, aspoň to budeme mať rýchlo za sebou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a chybička se vloudí a vírus úspešne obehne svet...keby tam bol napr. nemecký občan, nedovolili by ho previezť odborníkom dakam do berlína (no, to som aj rada, celkom subjektívne, lebo to už je sakra blízko...hehe, ako keby to nebolo jedno, veď lietadlá z Ameriky a do Ameriky lietajú a nikto nekontroluje cestujúcich, či majú alebo nemajú príznaky dajakej infekcie).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://outbreaknewstoday.com/ebola-deaths-in-west-africa-top-800/

http://en.m.wikipedia.org/wiki/2014_West_Africa_Ebola_outbreak

nové údaje

1440 nakazených , 826 úmrtí k 30.7.

..

teda tri dni staré.. dnes by to teda malo byť v skutočnosti zase vyššie číslo cez 900

a nárast sa zrýchľuje 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://outbreaknewstoday.com/ebola-cases-top-1600-in-west-africa-dr-brantlys-condition-improving-90625/

k 1.8. _1603 nakazených, 887 úmrtí

..

z Libérie sú hlásené prípady, keď telá mŕtvych ležali niekoľko dní opustené v domoch a na uliciach

http://news.yahoo.com/nigeria-says-doctor-treated-ebola-victim-contracted-virus-004047580.html

http://allafrica.com/stories/201408041812.html

dokonca v hlavnom meste Monrovia, dvaja muži zomreli s príznakmi eboly na ulici

http://www.dnaindia.com/world/report-bodies-of-possible-ebola-victims-found-in-central-monrovia-2007711

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ebola preskočila do Nigérie - potvrdili druhý prípad nakazenia ebolou:

 

Nigérijské úrady potvrdili dnes druhý prípad nákazy človeka ebolou v krajine. V najľudnatejšom africkom štáte to vyvolalo znepokojenie po tom, ako tam na ebolu zomrel muž, ktorý priletel do Nigérie lietadlom, uviedla agentúra AP.

 

Nigérijské ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že druhou osobou nakazenou ebolou je lekár, ktorý pomáhal ošetrovať Američana libérijského pôvodu Patricka Sawyera, ktorý podľahol ebole koncom júla po prílete do Lagosu z Libérie.

U Sawyera, ktorý cestoval do Nigérie pracovne, sa prejavili známky ochodenia počas letu. Nigérijské úrady ho okamžite umiestnili do izolácie, zvyšných pasažierov však nedali do karantény a zdôraznili, že hrozba ďalších nákaz je minimálna.

 

Nigéria je štvrtou krajinou, ktorá hlási prípady nákazy ebolou. Najhoršia dosiaľ zaznamenaná epidémia tohto vírusového ochorenia si v Guinei, Sierre Leone a Libérie vyžiadala už najmenej 728 obetí na životoch.

http://www.aktuality.sk/clanok/258876/v-nigerii-potvrdili-druhy-pripad-nakazenia-ebolou/

žiadna karanténa.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

do nemocnice Mount Sinai Hospital v New Yorku, prijali pacienta, ktorí pred nedávnom navštívil štáty postihnuté epidémiou, a momentálne sa uňho začali prejavovať príznaky podobné ebole, momentálne ho izolovali a testujú čo to má za pliagu

http://abcnews.go.com/Health/york-city-hospital-treating-potential-ebola-patient/story?id=24838232

http://www.nydailynews.com/new-york/man-tested-ebola-new-york-city-hospital-report-article-1.1891511

uvidíme.. ak to nie je len nejaká "bežná cestovateľská podagra" ale rovno ebola.. uvidíme histériu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

hlavným problémom infekcie ebola vírusom je neobjasnený zdroj primárnej infekcie

 

V súčasnosti neexistuje proti samotnému vírusu nijaké terapeutikum. Symptómy, resp. následky choroby musia však byť intenzívne lekársky liečené, tak napr. poruchy zrážanlivosti krvi. Pritom treba dodržiavať prísne hygienické opatrenia. V ideálnom prípade by liečba mala prebiehať na izolačných oddeleniach. Po laboratórnych infekciách v Anglicku sa uzdravili pacienti, ktorí dostali sérum od rekonvalescentov, čiže od osôb, ktorí infekciu prežili.

 

Pacienti, ktorí infekciu prekonali, nepredstavujú viac žiadne nebezpečenstvo pre šírenie ebola vírusu. Vírusy sa dajú dokázať v genitálnych sekrétoch už len krátky čas po prekonanej chorobe. Nákaza kvapôčkovou infekciou dýchacími cestami sa pokladá za relatívne nepravdepodobnú. Opakované infekcie vírusom neboli doteraz pozorované.

 

Ebola vírus patrí pre človeka k vôbec najnebezpečnejším pôvodcom ochorenia. Avšak prenos vírusu nastáva takmer iba kontaktom s telesnými sekrétmi, a tu najmä krvou, chorých. Nákaza dýchacími cestami nie je vylúčená, pokladá sa však skôr za nepravdepodobnú. Považuje sa preto za nepravdepodobné, že ebola vírusy sú používané ako biologická zbraň.

 V prvej fáze nakazenia zomiera až 80 % infikovaných, v druhej 30 %, v tretej asi 10 % a vo štvrtej už len 2%. Príznaky sú vysoké teploty a krvácanie. V poslednej fáze nakazenému zlyhávajú obličky a umiera. Vírus prežíva v ľuďoch, ale postupne slabne.

http://www.gjgt.sk/digitalna_studovna/biologia/2007/37 Virusy Homolova, Kortisova,2007.doc

 

a o tom prave hovoril aj ten znamy lekar, co posobi v tropoch a vselijakych katastrofach, tusim z tej zdravotnickej skoly (v Nitre ?), ze virus sa sam degraduje, lebo potrebuje zivych, nie mrtvych ludi. (pocul som to v rozhlase, ale urcite to bude niekde na webe aj v pisanej forme)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V správach hovorili, že SK je jedna z mála štátov, kde existuje (konkrétne na Kramároch) nejaká jednotka na izoláciu pacientov s vysoko nebezpečnými infekčnými chorobami, vrátane eboly, a že ak nebude táto jednotka zaplnená našimi chorými, tak vraj ju poskytneme zahraničným pacientom s ebolou. No ďakujem srdečne. To sa teším! prečo veľké a mocné USA, ktorí tiež také dačo majú, neponúkli pomoc zahraničným chorým? veď nič také sa nehovorilo, že tých, ktorých si tam previezli, liečia v takých komorách. Tak prečo sa oni neponúkli?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jedna sa konkretne o karantennu jednotku SARS, sme jednou z piatich krajin, ktore nou disponuju

v spravach hovorili, ze ak by bolo potrebne poskytnut ju obcanovi europskej unie tak by sme pomohli

zatial sa tam liecili dvaja pacienti s ochorenim (alebo podozrenim ?) na vtaciu chripku, pricom nebol nasadeny rezim maximalnej opatrnosti (karanteny ? ochrany ?)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov