David Zverejnené 26. August, 2015 Autor Zverejnené 26. August, 2015 Andrea Bocelli - Ave Maria :flowers: Ave Maria - krásna pieseň, okrem toho, že zasiahnutá v termíne.Však dnes 26 augusta, oslavujeme sviatok Panny Márie Čenstochovskej Vedeli ste, alebo že je to len náhoda? :flowers: 1
iskra Zverejnené 26. August, 2015 Zverejnené 26. August, 2015 David :) Všetko sa pre niečo deje, nič nie je náhoda. Žiadne stretnutie nie je náhodné. Prajem všetko dobré, požehnaný deň, pokoj s Vami. :flowers:
iskra Zverejnené 29. August, 2015 Zverejnené 29. August, 2015 29. august (odporúčaný sviatok) Sťatie úctyhodnej hlavy úctyhodného a slávneho proroka, mučeníka, predchodcu Ježiša Krista, Krstiteľa Jána Svätý Ján Krstiteľ je biblická postava, židovský náboženský učiteľ. Prídomok Krstiteľ pochádza z toho, že krstil ľudí v riekeJordán. Kresťanstvo, islam a mandeizmus ho považujú za proroka. Okrem toho ho východné cirkvi zvyknú nazývať aj JánPredchodca, keďže ako posledný z prorokov Starého zákona pripravoval Izraelský národ na Ježišovo pôsobenie. Podľa Biblie sa živil kobylkami a lesným medom. Nosil odev z ťavej srsti a okolo bedier kožený pás.Ján Krstiteľ bol náboženský horliteľ z 20. rokov 1. storočia. Je dosvedčený okrem Nového zákona aj Jozefom Flaviom v jeho spise Židovské starožitnosti. Ján Krstiteľ hlásal skorý koniec sveta (eschatológia) a tých, ktorí mu uverili, krstil v rieke Jordán, aby tak boli očistení od hriechov; podľa evanjelií pokrstil aj Ježiša (Krista).Podľa Evanjelií ho dal sťať Antipas - brat Herodiasa ako odmenu Herodias za tanec jej dcéry Salome na oslave Antipasových narodenín. Jeho hlava mala byť donesená na mise pred stolujúcich hostí. Herodias sa nepáčilo Jánovo kritizovanie Herodesovho smilstva s manželkou jeho brata Filipa.Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1n_Krstite%C4%BE Biblia - Sväté Písmo https://sk.wikipedia.org/wiki/BibliaEvanjelium podľa Matúša- kapitola 14(1,13)http://www.svatepismo.sk/listovat.php?kniha=47&kapitola=14
David Zverejnené 5. September, 2015 Autor Zverejnené 5. September, 2015 Dnes je prvá sobota v mesiaci. Deň zasvätený Panne Márii.V Skalici sa začali Loretánske dni. :srdiecko2: :flowers: To, čím je Trnavská novéna pre Trnavu a okolie, tým sú Loretánske dni pre Skalicu a okolie.Ako vysvetlil Pavol Lovecký zo Skalice: „V Božej Matke máme silnú ochranu a čím dlhšie je táto tradícia,tým viac a viac ľudí prichádza k Matke Božej a prosia o jej príhovorhttp://www.lumen.sk/aktualita/infolumen-v-skalici-sa-zacali-loretanske-dni.html 1
David Zverejnené 13. September, 2015 Autor Zverejnené 13. September, 2015 8. septembra sme oslávili sviatok Narodenia Panny Máriepodrobnosti sem:http://www.frantiskani.sk/kazatel/marianske/0908.htm 1
iskra Zverejnené 28. September, 2015 Zverejnené 28. September, 2015 Pane, Tebe patrí vďaka, chvála, česť a sláva naveky. Text: 1. Úspechy či víťazstvá hýbu každým z nás. Peniaze, lži, tajomstvá nahrádzajú čas. Prečo život vnímame z týchto úzkych strán,zmysel jeho strácame, čo má. Chvíľu spomaľ, zastav, postoj, uvidíš, život s Bohom v srdci krajší je, necítiš?REF: Duša moja schúlená krídla Tvoje má, vernosť Tvoja úprimná, ruku vždy podá.Láskou srdce naplníš, úsmev rozdávaš,slzu slzou utrieš, život dáš. 2. Váhanie a pochybnosť tvorili môj tieň, otázkami zatienili každý svetlý deň. Záhadné neznáme odpovede viem, preto osud Ti do rúk zverujem.Chvíľu stojím, čakám, nech vidím, život s Bohom v srdci krajší je, cítim!REF: Duša moja schúlená krídla Tvoje má, vernosť Tvoja úprimná ruku vždy podá.Láskou srdce naplníš, úsmev rozdávaš,slzu slzou utrieš, život dáš. BRIDGE: Ešte máme veľkú nádej, otvoriť srdcia zas,vieru večnú získať z Božích krás.REF: Duša moja schúlená krídla Tvoje má, vernosť Tvoja úprimná, ruku vždy podá.Láskou srdce naplníš, úsmev rozdávaš,slzu slzou utrieš, život dáš. Duša moja schúlená krídla Tvoje má, vernosť Tvoja úprimná, ruku vždy podá.Láskou srdce naplníš, úsmev rozdávaš,slzu slzou utrieš, život dáš. ...Slzu slzou utrieš, život dáš..
iskra Zverejnené 2. Október, 2015 Zverejnené 2. Október, 2015 Anjeli Čo môžeme vedieť z biblie o anjeloch:Boli stvorení pred človekom - (Jób 38, 4-7).Sú o niečo lepší ako ľudia - (Ž 8,6).Neženia sa (Mk 12,25).Je ich veľa - Ž 68,18; Hebr 12,22; Ap 5, 11; Mt 24,31;Slúžia ľuďom - Hebr 1,14.Ochraňujú ľudí - Ž 34,8.Slúžili Ježišovi - Mt 4,11; Mk 1,13; Lk 22,43.Čast z nich sa postavila proti Bohu a slúžia Luciferovi (satanovi, diablovi čertovi) Zjv 12,9; Mt 25,41.Zdroj: https://sk.wikipedia.org/wiki/Anjel Anjeli: Životopisy svätých Zdroj: http://www.zivotopisysvatych.sk/anjeli/ Kristína - Anjeli lietajú nízko http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/kristina/anjeli-lietaju-nizko-219856
iskra Zverejnené 6. Október, 2015 Zverejnené 6. Október, 2015 Včera sme slávili sviatok Faustína Kowalská, rehoľníčka, mystičkahttp://www.zivotopisysvatych.sk/faustina-kowalska/ Zajtra slávimu spomienku na Ružencovú Pannu Máriuhttp://www.zivotopisysvatych.sk/ruzencova-panna-maria/ 1
iskra Zverejnené 9. Október, 2015 Zverejnené 9. Október, 2015 Modlitba (Aleluja) Tebe, Pane, patrí chvála, vďaka, česť a sláva. Príjemný požehnaný víkend. :) 1
David Zverejnené 10. Október, 2015 Autor Zverejnené 10. Október, 2015 V poľskom rímskokatolíckom Cirkvi, mesiac október od počiatku päťdesiatych rokovdvadsiateho storočia, venovany je Panne Márii Ružencovej (najmä)Názov Panny Márie, kráľovná poľského Naroda je pre Poliakov obzvlášť dôležité, pretože nám to hovorío stálej prítomnosti Matky Božej v dejinách poľského národa.0 1. aprila1656 r vo Ľvovskej katedrále kráľ Jan II Casimir Vasa (1648-1668) ako úradník sľúbil:" Vas ako patrónku, a ako kráľovná mojej krajine dnes vyzdvihnúť".8.09.1717 r. Bolo vykonane slávnostne korunovácie obrazu Panny Márie ČenstochovskejApel Jasno Górski (odvolanie) - oddanosti, modlitby - súčasť Jasno Gorskich sľubov poľského národa.Prvý Apel Jasno Górski sa konal 8. decembra 1953 a je predsedal ním. o. Jerzy Tomziński.Táto služba oslavuje každý deň v 21:00 v kaplnke obrazu Panny Márie Čenstochovskej na Jasnej GorzeOdhalenie zázračného obrazu, začína sa spevom Bogurodzicy (Matky Božej), potom trikrat je ten správny spev na odvolanie.Maryjo, Królowo Polski,Maryjo, Królowo Polski,jestem przy Tobie, pamiętam,jestem przy Tobie, pamiętam, czuwam.Napriek tejto vlasteneckej modlitby, spievajú ju aj pútnici iných národností,medzi inými tak tiež Slováci. :flowers: 1
iskra Zverejnené 15. Október, 2015 Zverejnené 15. Október, 2015 Terézia Avilská, panna a učiteľka Cirkvihttp://www.zivotopisysvatych.sk/terezia-avilska/ "Boh je taký veľký, že je hodný toho, aby sme ho hľadali celý život." 1
iskra Zverejnené 16. Október, 2015 Zverejnené 16. Október, 2015 Kristus, živý chlieb :slniecko:Evanjelium podľa Jána 6 26 Ježiš im odpovedal: „Veru, veru, hovorím vám: Nehľadáte ma preto, že ste videli znamenia, ale preto, že ste jedli z chlebov a nasýtili ste sa. 27 Nezháňajte sa za pominuteľným pokrmom, ale za pokrmom, ktorý ostáva pre večný život, a ten vám dá Syn človeka. Lebo jeho označil Otec, Boh, svojou pečaťou.“28 Povedali mu: „Čo máme robiť, aby sme konali Božie skutky?“ 29 Ježiš im odpovedal: „Boží skutok je veriť v toho, ktorého on poslal.“ 30 Povedali mu: „Aké znamenie urobíš, aby sme videli a uverili ti? Čo urobíš? 31 Naši otcovia na púšti jedli mannu, ako je napísané: »Dal im jesť chlieb z neba.«“ 32 Ježiš im odvetil: „Veru, veru, hovorím vám: Nie Mojžiš vám dal chlieb z neba, ale môj Otec vám dáva pravý chlieb z neba. 33 Lebo Boží chlieb je ten, ktorý zostúpil z neba a dáva svetu život.“ 34 Povedali mu: „Pane, vždy nám dávaj taký chlieb.“ 35 Ježiš im povedal: „Ja som chlieb života. Kto prichádza ku mne, nikdy nebude hladovať, a kto verí vo mňa, nikdy nebude žízniť. 36 Ale už som vám povedal: Aj ste ma videli, a neveríte. 37 Všetko, čo mi dáva Otec, príde ku mne. A toho, kto prichádza ku mne, neodoženiem, 38lebo som nezostúpil z neba, aby som plnil svoju vôľu, ale vôľu toho, ktorý ma poslal. 39 A vôľa toho, ktorý ma poslal, je, aby som nestratil nič z toho, čo mi dal, ale aby som všetko vzkriesil v posledný deň.40 Lebo vôľa môjho Otca je, aby každý, kto vidí Syna a verí v neho, mal večný život; a ja ho vzkriesim v posledný deň.“ 41 Židia na neho šomrali, lebo povedal: „Ja som chlieb, ktorý zostúpil z neba,“ 42 a hovorili: „Vari to nie je Ježiš, Jozefov syn, ktorého otca a matku poznáme? Ako teda hovorí: »Zostúpil som z neba!?«“ 43 Ježiš im odpovedal: „Nešomrite medzi sebou! 44 Nik nemôže prísť ku mne, ak ho nepritiahne Otec, ktorý ma poslal. A ja ho vzkriesim v posledný deň. 45 U prorokov je napísané: »Všetkých bude učiť sám Boh.« A každý, kto počul Otca a dal sa poučiť, prichádza ku mne. 46 Nie že by bol niekto videl Otca; iba ten, ktorý je od Boha, videl Otca. 47 Veru, veru, hovorím vám: Kto verí, má večný život. 48 Ja som chlieb života. 49 Vaši otcovia jedli na púšti mannu a pomreli. 50 Toto je ten chlieb, ktorý zostupuje z neba, aby nezomrel nik, kto bude z neho jesť. 51 Ja som živý chlieb, ktorý zostúpil z neba. Kto bude jesť z tohto chleba, bude žiť naveky. A chlieb, ktorý ja dám, je moje telo za život sveta.“ 52 Židia sa hádali medzi sebou a hovorili: „Ako nám tento môže dať jesť svoje telo?!“ 53Ježiš im povedal: „Veru, veru, hovorím vám: Ak nebudete jesť telo Syna človeka a piť jeho krv, nebudete mať v sebe život. 54 Kto je moje telo a pije moju krv, má večný život a ja ho vzkriesim v posledný deň. 55Lebo moje telo je pravý pokrm a moja krv je pravý nápoj. 56 Kto je moje telo a pije moju krv, ostáva vo mne a ja v ňom. 57 Ako mňa poslal živý Otec a ja žijem z Otca, aj ten, čo mňa je, bude žiť zo mňa. 58Toto je ten chlieb, ktorý zostúpil z neba, a nie aký jedli otcovia a pomreli. Kto je tento chlieb, bude žiť naveky.“ 59 Toto povedal v synagóge, keď učil v Kafarnaume. http://www.mojabiblia.sk/search/?searchtext=Jn+6%2C26-59 1
iskra Zverejnené 18. Október, 2015 Zverejnené 18. Október, 2015 Svetový deň misií alebo tiež Svetový misijný deň a Misijná nedeľa.Tento deň vyhlásil pápež Pius XI. v roku 1926. Je to deň modlitieb a propagácie misií a cirkev ho venuje modlitbám za misie a misionárov. Hlavným zmyslom je zdôraznenie dôležitosti šírenia viery a Kristovho učenia. Misia je služba Tohtoročný v poradí už 89. Svetový deň misií (SDM) sa nesie v duchu slov: Misia je služba. Tento misijný týždeň, ktorý vrcholí slávením Svetového dňa misií, je priestorom na zamyslenie sa nad tým, čo je jadrom misijného poslania. Svätý Otec František hovorí, že jadrom tohto poslania je ochota vyjsť zo svojho pohodlia v ústrety druhému človeku, ktorý je v núdzi, a v ktorom môžeme stretnúť samého Boha. Rok 2015-2016 bude pre nás veľmi špeciálny. Pripomenieme si totiž 50. výročie ukončenia Druhého vatikánskeho koncilu. Pro tejto príležitosti vyhlási pápež František Svätý rok milosrdenstva, aby, Cirkev mohla viac zviditeľniť svoje poslanie“, t.j. žiť tak, že má „ používať skôr lieky milosrdenstva, než zbrane prísnosti“! Evanjelium Misijnej nedele obsahuje najprekvapujúcejšiu definíciu Ježiša: „Syn človeka prišiel, aby slúžil.“ Všetko sa rodí zo skutočnosti, že sv. Ján evanjelista, mystik, milovaný učeník Pánov, žiada od Ježiša, aby mohol spolu s bratom zaujať prvé miesta. Dosiahnutie prvého miesta je akási vášeň, a to tak silná, že dokáže úplne pohltiť srdce človeka. V evanjeliu však byť po pravici a ľavici Krista znamená obsadiť obidve miesta vedľa Krista pribitého na kríži na Golgote, v ten blížiaci sa posledný piatok jeho života. Byť po pravici a ľavici tohto života znamená piť z kalicha toho, kto miluje ako prvý, miluje aby strácal, miluje bez počínania a kalkulovania. „Prišiel som, aby som sa stal služobníkom“ – najprekvapujúcejšia zo všetkých definícii Boha. Slová, ktoré vyvolávajú závrat: Boh je môj sluha! Boh si nepoložil svet pod nohy ako podnožku, ale On sám sa sklonil k nohám svojho stvorenia. Veľkí ľudia dejín si dávali postaviť tróny svojho vlastného ega. Boh si nestavia tróny, on sa opásal uterákom a chce utierať nohy a obväzovať pozemské rany svojmu stvoreniu. Nehľadajme nášho Boha hore na nebi, on z neho zostúpil, aby bol blízko svojim deťom. Nie je vysoko nad nami, ale pri našich nohách, čo najbližšie našej nepatrnosti. Pretože túžiť byť nad druhým je najlepší spôsob, ako sa od neho čo najviac vzdialiť. Všemohúci môže iba to, čo môže láska: slúžiť svojmu stvoreniu každým svojim nádychom a výdychom v tých, ktorí mu uverili a slúžia chudobným, chorým, maličkým… Slová o Bohu služobníkovi sú zásadným zvratom, bodom zlomu starých predstáv o Bohu a človeku. Zdá sa, že je to úplne iný spôsob myslenia, z ktorého klíči Ježišovo slovo: „Medzi vami to tak nebude.“ Medzi vami nech prevládajú veci nebeské! Medzi vami nech je iný svet! Medzi vami nech je iná história, nech je iné srdce! A takto aj robte, pretože tak to robí váš Boh. Ale ja sa trasiem, keď myslím na džbán s vodou a uterák. Je to ťažké slúžiť každý deň, strážiť výhonky, bdieť nad prvými krokmi svetla, žehnať to, čo sa rodí. Srdce je hneď unavené. Nezostáva iné, než jednoducho nechať evanjelium prebývať v sebe a nechať ho vyžarovať do svojho okolia. Ak je Boh našim služobníkom, tak služba bude názvom nových ľudských dejín, tajným menom novej civilizácie.Z homílie pripravenej pre 89. Svetový deň misií Pápežské misijné dielaZdroj: http://www.dom.rimkat.sk/wp-content/uploads/al34.pdf
iskra Zverejnené 20. Október, 2015 Zverejnené 20. Október, 2015 :slniecko: Príjemný požehnaný deň všetkým ľuďom dobrej vôle. :srdiecko2: 1
iskra Zverejnené 27. Október, 2015 Zverejnené 27. Október, 2015 Text: Keď príde môj Pán a môj Kráľ,mám v očiach svoj tieň a pár malých zrád.Stačí pár Jeho slov úprimných, stačí: „Príď, mám ťa rád!“a zas mám o čo stáť.Viem, že s Ním môžem nájsť svoju tvár,On mi stále verí, On sám.Ref.: Otec mi nádej vždy dá.Jeho Láska je viac,než hocičo, čo môžeš nájsť.Tej Jeho Láske sa vzdám,viem, že je zázračná, zázračná.Môj Otec mi nádej,môj Otec mi nádej vždy dá.Každý z nás túži mať rád,mať Lásku, mať rád, bez tieňov a zrád.Boh je cesta a cieľ, správny smer.Svet je bez Neho prázdny, tak kam by si šiel?Práve s Ním šancu máš, to viem.V svojom srdci ťa má, ťa má.Ref.: . . . . . . . . tej Jeho Láske vzdám,viem, že je zázračná, zázračná.[: Otec mi nádej:] vždy dá.Zdroj: http://www.supermusic.sk/skupina.php?action=piesen&idpiesne=123371 1
iskra Zverejnené 5. November, 2015 Zverejnené 5. November, 2015 http://www.supermusic.sk/skupina.php?idpiesne=158499&sid=
D'Ady Zverejnené 8. November, 2015 Zverejnené 8. November, 2015 v takomto prostredí sa včera konala spomienka na zomrelých kamarátov, koncom leta nás predišiel do večnosti ďalší vo veku 78 rokov, ale nebola to rozlúčka len s nímnajprv sa konala poľná omša, ktorú za pomoci bratov a otca odslúžil jeden z nás, ktorý je v civile kňazom a neskôr sa zapálil slávnostný oheňpotom už zneli dlho do noci gitary, jedlo sa a pilo (to - pravda, aj pred omšou :D ) 1
iskra Zverejnené 13. November, 2015 Zverejnené 13. November, 2015 Text:Bolo to krásne, zostalo niečo v nás,zneli nám básne a pri tom piesní pár.Tie roky lásky v plnosti s úžasom,z veže už anjel odzvonil týmto dvom, zvonením...Občas sa pýtam, prečo to Boh dal nám,prežiť tak krásne, čas hnaný ku hviezdam.Dnes vidím lásku, v ktorej som vždy chcel rásť,bolo to krásne, počuť tvoj nežný hlas, nádherný...Nech nás anjel mocný chráni,nech nás Boh vždy drží v dlani,nech nám voľné krídla dá.Nech naše dni sú krásne,nech nám anjel skladá básne,nech láska príde k nám.Ak som bol príliš niekedy nemožný,odpusť mi v láske, nech smieme byť voľní,v modlitbe dávam do Božích rúk aj deň,keď som ťa vločkou nazval a sníval sen, sníval...Leto a hviezdy a nočné ticho v nás,pamätáš dávno, prešiel už tento čas.Len vetrík tíško popri nás stále vial,bolo to krásne jak sa ten príbeh dial, pozri už svitá...
iskra Zverejnené 22. November, 2015 Zverejnené 22. November, 2015 Kristus Kráľhttp://lc.kbs.sk/?den=20151122 Posledná nedeľa liturgického roku je zasvätená oslave Ježiša Krista - Kráľa. „Daná mi je všetka moc na nebi i na zemi! " (Mt 28,18) Na slávnosť Krista Kráľa sa spieva pieseň vďaky, ktorá ohlasuje a vyzdvihuje Kristovu kráľovskú moc a vznešenosť:„Lebo ty si svojho jednorodeného Syna, nášho Pána Ježiša Krista, pomazal olejom veleby za večného kňaza a kráľa všetkých svetov, aby na oltári kríža obetoval sám seba ako zmiernu obetu bez poškvrny a tak zavŕšil tajomstvá vykúpenia ľudstva, aby podrobil svojej vláde celé stvorenie a odovzdal ho tvojej nesmiernej velebnosti ako večné a vesmírne kráľovstvo; kráľovstvo pravdy a života, kráľovstvo svätosti a milosti, kráľovstvo spravodlivosti lásky a pokoja." Ježiš Kristus je v pravom slova zmysle Kráľom. Súčasťou slávenia slávnosti Krista Kráľa je zasvätenie sa Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu. Všetci sme pozvaní uznať Ježiša Krista ako jediného Pána a Kráľa. Jeho slová sú stále živé a aktuálne.Ježiš Kristus je ten istý, včera i dnes a naveky! Aký je náš Kráľ? Kristus nevlastní žezlo pyšnej moci, ale žezlo služby a obety - kríž. Ježiš stojí pred Pilátom ako „Pánov služobník", vedú ako „ovcu na zabitie", a ktorý vylieva svoju vlastnú krv, aby nás priviedol do svojho kráľovstva. Ježišu Kráľu, zmiluj sa nad nami, požehnaj svoj ľud pokojom!
David Zverejnené 23. November, 2015 Autor Zverejnené 23. November, 2015 Lk 8:10 On im povedal: "Vám je dané poznať tajomstvá Božieho kráľovstva.Ostatným hovorím len v podobenstvách, aby hľadeli, ale nevideli,aby počúvali, ale nechápali. Łk 8:10 On rzekł: Wam dano poznać tajemnice królestwa Bożego,innym zaś w przypowieściach,aby patrząc nie widzielii słuchając nie rozumieli.Tak, že všetci chápeme - Kristus Kráľom :slovakia:
David Zverejnené 8. December, 2015 Autor Zverejnené 8. December, 2015 čas adventu - časom prevoduako je napísané v knihe rečí proroka Izaiáša: Hlas volajúceho na púšti:"Pripravte cestu Pánovi, vyrovnajte mu chodníky!" ( Lk 3.4) :srdiecko2:https://cs.wikipedia.org/wiki/Advent
Dovid Zverejnené 9. December, 2015 Zverejnené 9. December, 2015 V noci na pondelok je čas zapáliť sviečku. Že prečo? Lebo na počiatku bolo svetlo.V noci na utorok je čas zapáliť dve sviečky. Studené svetlo tej druhej bude chladné ako ľad.V noci na stredu je čas zapáliť tri sviečky. Tá tretia nech žiari nad krajinou a dáva svetlo stromom.V noci na štvrtok je čas zapáliť štyri sviečky. Prvá z nich je Slnko, druhá Mesiac, tretia hviezda nad hlavou a štvrtá hviezda vo mne.V noci na piatok je čas zapáliť päť sviečok. Prvú za orla, ktorý letí na oblohe, druhú za pinku a tretiu za kobylku, štvrté svetlo nech nesie delfín a piate je majákom pre ryby pod hladinou.V noci na sobotu je čas zapáliť šesť sviečok. Je to šesť levov, ktorí strážia šesť brán neexistujúceho mesta.V noci na nedeľu je čas zapáliť sedem sviečok. Mám hlavu, dve ruky, dve nohy, srdce a pohlavie.V noci na pondelok je čas zapáliť osem sviečok. Tú ôsmu za čosi vo mne, čo plače a smeje sa.A prečo tá deviata? Tá bliká v Tebe, keby tá moja zhasla ... 1
David Zverejnené 12. December, 2015 Autor Zverejnené 12. December, 2015 Dovid,a čo to má spoločne s touto témou?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz