Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Veď preto som sa Ťa pýtal, čo máš pod slovkom "elity". 

Lebo ak by to mali byť intelektuáli, teda vzdelanci, tak tí najaktívnejší z nich v podstate sedia v parlamente - a ich motívom dostať sa tam, bol osobný zisk - buď dostať sa k peniazom, alebo pohodlnému platenému fleku, alebo stať sa slávnym. (Cím sa nijako neodlišujú od tzv. normálnych ľudí)

Ak by to mali byť manažéri podnikov, tak tým ide predovšetkým o zisk a nemá prečo neísť.

Ak by to mali byť vedci, tak tí si stanovili kritériá vedeckosti, ktoré nepotrebujú žiadnu morálku, pretože sa opierajú len o vnemy zmyslov. 

Ak by to mali byť spisovatelia, tak tí spadli do bahna realizmu a najlepšie sa predávajú vtedy, keď píšu vulgárne a o vulgárnych témach.

Ak by to mali byť myslitelia, tak sa pýtam kdeže tu existujú nejakí myslitelia? Nejakí filozofi, ktorí sú schopní myslieť veci budúcnosti? 

Ale je to proces učenia sa. Tvrdý, ale tak nám treba. Nezaslúžime si nič lepšie. Máme presne to, čo nám je treba. To je môj názor.

A aby som bol aspoň trochu v rámci témy - som spokojný, aj s vládou, aj s prezidentom, aj s parlamentom. Nič z toho síce nepociťujem ako niečo potrebné, ale keďže nie sme na Slovensku schopní vymyslieť nič rozumnejšie, tak nech radšej opakujeme parlamentnú demokraciu, ktorú vymysleli na západ od nás. A prezident, čo je funkcia, ktorá je mne osobne úplne, ale totálne úplne na nič, nech je aký je. Nič to neznamená.

Zverejnené

elita je kazdy kto je autoritou pre okolie. od ucitelov, intelektualov, vedcov, knazov, umelcov. a par ludi urcite najdeme ale ako skupina zlyhali, a nie pre priciny ktore pises.

Zverejnené

Alebo iná otázka v tom istom duchu: Čo potrebuje človek, aby ako elita nezlyhal?

Zverejnené

:)  mam istu predstavu.  Ale miesto otazok, skus povedat ci ty nejake zlyhanie vidis.

Zverejnené

Myslíš konkrétne, že či vidím zlyhanie, ktoré je príčinou toho, ako to na Slovensku funguje? Akože v politike, v hospodárstve, kultúre, športe, školstve, zdravotníctve atp?

Zlyhať môže len ten, kto vie čo má robiť ale nanájde k tomu dosť síl a odvahy.

Nemyslím si, že "elity" ako ich nazývaš, zlyhali v tomto smere. Tie podľa mňa nikdy nevedeli, čo majú robiť.

Ale všeobecne každé "zlyhávanie" v dnešnej dobe by som osobne prisúdil uprednostneniu hmotných výhod či svetskej slávy pred morálnymi ideálmi.

• Pridať bod 1
Zverejnené

A  hlupak ?  No,  :)   nebudem to komentovat.    Kedze v pripade vlkov to povazujem za rovnako rozumne, tak sa zaradujem dobrovolne medzi hlupakov.     :)

A vies to je tak,    su veci ktore su jasne hlupe a tu ich menujem casto.   Ale su pripady, kde to nie je jasne.

A napodiv ty v tom mas uplne jasno :)   na rozdiel od tych kde mam jasno ja.

Ech,  demokracia.

Ja som mal na mysli hlupostou Kisku, hlupost politicku a nie hlupost, ako osoby..........no ako si aj mne tot nedavno odpisal, ze mam pravo na slepotu, tak aj ty mas v tomto pripade narok na hlupost :) .

Len stale neviem, ktore su to tie jasne hlupe veci, ktore tu casto menujes. Ze by to bol nazor iny, ako mas ty?......

Ja mam v tom jasne jasno.....pretoze nie som hlupak :) . Prezident tu robi politicku harakiri vsetkym, co pomenuvaju veci pravym menom (a tym myslim vsetky veci, nie iba tie, ktore im vyhovuju). Ak su raz Rusi okupanti v zmysle nacistickeho nemacka, tak on tu oznacuje nieco zle iba na jednej strane....teda rusky okupant mu nevadi. Co je na tomto prezidentovom "ponauceni" z historie take spravne, ze aj ty sa tak rad, a dobrovolne, pridavas k hlupakom? 

A demokracia je hlavne o zodpovednosti a nie o manipulacii....aj s tou suhlasis?

Alebo iná otázka v tom istom duchu: Čo potrebuje človek, aby ako elita nezlyhal?

Adresoval si to sice tysovi, ale podla mna, clovek, aby ako elita nezlyhal, musi byt elitou.....teda sa tak aj spravat a nie menit svoj nazor podla situacie a potreby niekoho s pozadia. 

• Pred 1 mesiacom...
  • Pred 3 mesiacmi...
Zverejnené

Podla posledneho prieskumu agenturi Median(?), zdroj HN, ma Kotleba a spol. vyssie preferencie, ako Matovicova sro-cka......dufam, ze prezident poziada o politicky azyl v Turecku :)

• Pred 5 mesiacmi...
  • Pred 1 mesiacom...
Zverejnené

minister Kaliňák si robí z úst stoku, zjavne sme všetci slaboduchí, si myslí, a nepamätáme ani čo povedal do televízií o lietaní a letových hodinách pre pilotov.  zaujímavé, že okrem neho si na to pamätá prakticky každý.

je jedno, vieme, kto je Kaliňák.

prezident Kiska dnes pricestoval Bratislavy vlakom, najväčšiu senzáciu z toho malo pár fotografov.

objavili sa špekulácie, či bude považovať minister Kaliňák cestu vlakom stále za lacnejšiu, keď dostane predložený účet (nie - to vypočítali koumáci a novinári už pred tým, než si Kaliňák začal pamätať selektívne)

https://domov.sme.sk/c/20515585/kiska-pojde-v-pondelok-do-bratislavy-vlakom.html

Zverejnené

Nevidim dovod, aby sa politicky diletant (prezident) nechal prevazat na svoje sukromne cesty za statne peniaze.....

Zverejnené

Cirkus z toho ,ako sa prezident presuva zacal robit Kali, ja som dovtedy skutocne netusil ako sa Kiska presuva (a bolo mi to teda celkom jedno).

Kiska u nas nema pravomoc, aby rozhodoval o mnozstve nasadenych ochrankarov, na to je tu urad pre ochranu ustavnych cinnitelov. Samozrejme, ze vramci dohody by sa to asi dalo, ale to by za urad nesmel byt zodpovedny clovek, ktory este donedavnal snival o tom, ze s.r.o., v ktorej ma spolupodiel (Smer), bude ovladat aj parlament, aj urad prezidenta. Ten mile rad necha Kiskovi vyzrat negativnu reklamu.

A lietadlo bude zatial lietat prazdne, aby piloti nestratili licencie.... 

• Pridať bod 2
Zverejnené

D´Ady

vdaka, ale nezlepsilo....ked ho vidim mam vyrazku :(

Cirkus z toho ,ako sa prezident presuva zacal robit Kali, ja som dovtedy skutocne netusil ako sa Kiska presuva (a bolo mi to teda celkom jedno).

Kiska u nas nema pravomoc, aby rozhodoval o mnozstve nasadenych ochrankarov, na to je tu urad pre ochranu ustavnych cinnitelov. Samozrejme, ze vramci dohody by sa to asi dalo, ale to by za urad nesmel byt zodpovedny clovek, ktory este donedavnal snival o tom, ze s.r.o., v ktorej ma spolupodiel (Smer), bude ovladat aj parlament, aj urad prezidenta. Ten mile rad necha Kiskovi vyzrat negativnu reklamu.

A lietadlo bude zatial lietat prazdne, aby piloti nestratili licencie.... 

V BA je pre neho a jeho rodinu byt, tak nech sa tam prestahuje, pretoze lietat len preto, ze sa tam niekomu nechce byvat, nie je slusne.....

Zverejnené

:)  co ma toto so slusnostou ? :)

Jasne, nemas ho rad lebio nema rad fasistov, ale skutocne sa musis takto zosmiesnovat ?   

Zverejnené

Co to ma spolocna zo slusnostou?.....ja neviem, ale ved on sa stale odvolava na slusnost, tak som iba pouzil slovo, ktoremu rozumie asi iba on....vidim to aj na tvojej reakcii, ze mas problem to pochopit :(

A ze nema rad fasistov je v poriadku, akurat mne vadi, ze on ma sposoby tej skupiny ludi, co verejne "odsudzuje" :)  tebe sa to paci, ale ja som za toto "nestrngal" klucom od bytu, aby sa prezident v demokracii spraval sposobom prezidenta v "ludovodemokratickom zriadeni"......v tomto sa odlisujeme :)

Zverejnené

ved tp je v poriadku, nemas ho rad a  sam sebe prezentujes dovody aby si sa nemusel hanbit,  predstava ze politika musi mat niekto rad ci ze ho musi mat rada cela krajina su detinske.   Ale obvinovat ho z toho ze chodi na tyzdnovky do BA je skutocne smiesne,    Ved aj tebe musi byt jasne ze ide o pseudodovod kedze Kalinak nanho utoci a ide po pudoch.  

Zverejnené

Mne tie tyzdnovky nevadili a ani nevadia....to je iba nasledok priciny a nie pricina mojej antipatie ku Kiskovi. Kalinaka tu nebudem riesit, pretoze jeho jednanie na pozicii ktoru zastava, je o inom, ako jednanie Kisku na pozicii ktoru zastava. Kalinak kandidoval za politicku stranu a Kiska nie, takze uz v tomto je rozdiel....toto si ale Kiska pri svojom politickom debilizme a politickej nekompletnosti neuvedomuje. Tak ty nespajaj jednanie Kalinaka s jednanim Kisku aj ked obaja na svojom poste zlyhali, tak kazdy inak.

Zverejnené

v tom sa nezhodneme, ale o tom nie je debata,  mne ide o to ze viest verejnu debatu o tom ako ma prezident SR cestovat za tak nieco dehonestujuce,  tu uz nejde o osobu ale o bulvarne dno.  Tebe vadia jeho nazory, mne by vadilo keby mal tvoje nazory :)   

Za mna je dolezite ze vyvazuje Ficove vychodne nazory, kedze ukotvenie SR v euroatlantickom spolocenstve je pre mna o niekolko radov dolezitejsie ako miestne spory.  

Zverejnené

Omyl......ako vzdy si das do tajnicky tebou vytvorenu predstavu a vydedukovanu podla tvojich zavitov......mne predsa nevadia jeho nazory (kde to ja pisem?), mne vadi jeho spravanie k volicom a obcanom SR. Prezident nie je sukromna osoba a ani nekandidoval za nejaku politicku stranu....ci ano?

Zverejnené

vadi ti predsa ze sa nestretava s Kotlebom,  a mne sa to paci.   To vieme, a nezhodneme sa.  Prezident co na ma nazor iny ako mas ty sa ti nepaci, mne by sa nepacil prezident bez nazoru ale uznavam ze aj prezident s nazorom Kotlebu by mi vadil.   Ale to neznamena ze si budem hladat smiesne a zastupne dovody na jeho kritiku.  Gasparovic bol bez nazoru, to bol lepsi prezident ?

Zverejnené

pokial si neujasnis co je nazor a co je spravnie sa, tak nemas sancu pochopit to, na co ja poukazujem....posnaz sa a potom to este raz popisem, aby si sa dostal do realu ....ak mas zaujem a nie tu iba prezentovat svoje predstavy a popisovanie toho, co je uplne od veci......dokazes to?

Zverejnené

informator :)  ani v tom sa nezhodneme :)  spravanie je obrazom nazoru. Ty  mas iny nazor a ja to beriem ako fakt. Nesnazim sa ta presviedcat, pretoze neverim v zmysluplnost niecoho podobneho. 

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov