Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

dnes je 50. výročie atentátu na Johna Fitygeralda Kennedyho, 35. prezidenta USA.

 

Dallas, Texas, 22. novembra 1963, otvorené auto, slávny ružový kostýmček, Oswald, sklad učebníc,  jeden strelec, traja strelci, slávny kopček s neznámym strelcom, vyšetrovanie uložené k otvoreniu po 75 rokoch ( aspoň to platilo, kedysi, či to ešte platí, netuším )

 

najnovšie dcéra Jackie a JFK Caroline nepovolila vystaviť na výročie slávny ružový kostýmček s Kennedyho krvou a kúskami mozgu, nariadila nechať  ich na ďalších 100 rokov uzatvorené v špeciálnom sklade, vystaviť sa môže najbližšie v roku 2113.

 

staršie ročníky si pamätajú prerušenie vysielania všeobecne počúvaného rozhlasu po drôte, zastrelenie prezidenta Kennedyho bola veľká správa.

 

zaujímavá séria fotografií  - tie isté miesta z tých istých pohľadov roku 1963 a roku 2013.

 

 

konšpiráciám, čo sa vyrojili po atentáte, dodnes nie je koniec, jedna strela, Oswald, politika, dve strely, tri ? sklad ?  kopček ? :hmmm:

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

domnelý osamelý vrah JFK Lee Harvey Oswald bol pár rokov imigrantom v ZSSR, to sa o ňom vedelo od začiatku.

rozhovor s jeho učiteľom ruštiny v Minsku : http://zurnal.pravda.sk/rozhovory/clanok/300106-osamely-vrah-neverim-hovori-oswaldov-ucitel-rustiny/,  jedným z  učiteľov: Stanislav Šuškevič, ktorý bol prvou hlavou štátu samostatného Bieloruska, v mene ktorého, ako predseda republikového Najvyššieho sovietu, podpísal dohodu o zániku Sovietskeho zväzu.

podľa neho Oswald nemal dosť inteligencie a tvorivého ducha, aby sám zosnoval dokonalý atentát ...

 

Lee Harvey Oswlad

...

... Zatkli ho 22. novembra 1963, krátko po atentáte na Kennedyho. Obvinený bol z vraždy prezidenta i policajta, ktorého mal zastreliť na úteku. Ani k jednej sa nepriznal. Dva dni po zadržaní ho pri prevoze do väznice zastrelil majiteľ nočného klubu Jack Ruby.

V roku 1964 dospela Warrenova komisia k záveru, že Oswald sám zastrelil prezidenta Kennedyho.

O pätnásť rokov neskôr vyšetrovací výbor Snemovne reprezentantov vyslovil vážne podozrenie, že na Kennedyho strieľali dvaja útočníci, pričom prezident sa zrejme stal obeťou sprisahania.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Michael Hesemann podrobne zisťoval okolnosti atentátu na Johna  Kennnedyho, ktorý  22.novembra 1963 bol spáchaný pravdepodobne viacerými strelcami v Dallase.

 

V časopise MAGAZÍN 2000 z roku 1994 v číslach 1, 2 a 3 na pokračovanie podáva na ôsmich stranách výsledky svojich zistení a keď si to človek dôsledne prečíta, narysuje sa mu trochu iný obraz, ako oficiálne predkladaný. Vyšetrovanie bolo vedené veľmi divným spôsobom, ktoré akoby malo zahladiť a utajiť všetky stopy.  Celý tento dokument si musím ešte raz dôkladne prečítať, aby som lepšie chápal súvislosti a stručne mohol o nich informovať. 

 

Oficiálne vysvetlenie, že jediným atentátnikom je „mladý marxista“ Lee Harvey Oswald, je úplne neuspokojivé. Oswald sa javil byť všetko možné, len nie marxista, lebo jeho tajné styky so zarytými antikomunistami hovoria, že prinajmenšom hral na dve strany. Každopádne bol ale veľký babrák, ktorému svitlo v hlave až vtedy, keď ho zatkla polícia. Bývalý bieloruský prezident Šuškievič, ktorý ho osobne poznal v Minsku, hovorí o ňom, ako o veľmi zlom sústružníkovi.  Niekdajší kamarát od amerického námorníctva Nelson Delgado hovorí o ňom, že bol mizerný strelec. Krátko predtým, než ho zastrelil Jack Ruby, stačil ešte novinárom povedať : „Ja som prezidenta nezabil, ja som len obetný baránok“. Nečakal, že ho jeho „priatelia“ z určitej organizácie „obetujú“. Týždeň po atentáte sa objavila fotografia Oswalda s puškou v ruke, ktorú odborník Steven Jaffe odhalil ako fotomontáž. To len na okraj z toho množstva rôznych nezrovnalostí.  

 

Detaily atentátu teraz dám zatiaľ bokom, ale vypíšem z Hesemannových článkov niektoré fakty hovoriace o politickej situácii v USA krátko pred atentátom a obrat o 180 °v politike po ňom. Atentát v svetle týchto skutočností nie je až takým prekvapením:

 

 

22. novembra 1963 nevítali všetci ľudia Kennedyho v Dallase s nadšením. Boli expedované stovky letákov s fotografiou Kennedyho a s nápisom: „Hľadaný pre zradu. Hľadá sa tento muž kvôli zradcovským aktivitám namiereným proti  USA. Zradil ústavu, na ktorú prisahal. Odovzdal suverenitu Spojených štátov amerických Organizácii spojených národov ovládanej komunistami.“

 

Len niekoľko dní predtým bol odvolaný prejazd Kennedyho ulicami Miami, lebo pravicoví extrémisti tam chceli Kennedyho zavraždiť.
Miestna polícia v Dallase dostala pokyn, aby sa o bezpečnosť kolóny s prezidentom nestarali, že na to sú experti z Washingtonu.

 

Mladý prezident bol ináč veľmi populárny a tým aj veľmi sebavedomý. Nedal sa zapriahnuť do káry lobistov. CIA nútila Kennedyho k silnejšiemu vplyvu v Ázii a k podpore protivníkov Fidela Castra. Kennedy sa vzpieral a výsledkom bolo fiasko v Zátoke sviní na Kube 17. apríla 1961. Exiloví Kubánci sa vylodili za podpory vyslúžilých lietadiel B 26 na Kube a čakali, že sa veľká časť obyvateľstva a kubánskej armády pripojí k tejto novej revolučnej rade z USA. Opak bol pravdou. Za štyri dni akcia stroskotala.

 

Studená vojna dosiahla jeden zo svojich vrcholov a Nikita Chruščov označil americkú vládu za agresora a pohrozil intervenciou, ak sa to bude opakovať. Kennedy preberá oficiálne zodpovednosť za túto akciu, ale neoficiálne tvrdí, že ho CIA oklamala a zmanipulovala ho k invázii na Kubu. CIA ho zas obviňuje za zlyhanie, že neposlal dodatočne vzbúrencom leteckú podporu.

 

Prezident Kennedy hrozí: „Rozbijem CIA na tisíc kúskov“. Riaditeľ CIA Allen Dulles a jeho zástupca generál Cabell sú zbavení funkcie. Je smiešne, že nástupca Kennedyho: Johnson menoval Dullesa členom Warrenovej komisie, ktorá vyšetrovala vraždu Kennedyho. Klasický príklad, ako urobiť capa záhradníkom.

 

. . . . . Ale CIA a Pentagon robia radšej svoju politiku bez prezidenta. New York Times píšu dňa 3. októbra 1963 pred atentátom : „ Dvakrát CIA odmietla poslúchnuť pokyny, ktoré priniesol  vyslanec Henry Cabot Lodge z Washingtonu, lebo s nimi nesúhlasila.  CIA sa stáva zlom, ktoré podľa mienky federálnych úradníkov nemôže kontrolovať ani  Biely dom. Pokiaľ USA zažijú štátny prevrat, bude pôvodcom CIA. Je to obrovská moc, ktorá nikomu neskladá účty.“

 

Kennedy plánuje stiahnuť v roku 1964 16 000 poradcov z Vietnamu. V októbri 1962 sa mu podarí odvrátiť kubánsku krízu a zabrániť 3. svetovej vojne.  Politickí pozorovatelia tušia tajnú dohodu s Chruščovom: Žiadne atómové rakety na Kubu nepôjdu, ale ani USA nebudú tam vojensky zasahovať.

 

Zatiaľ čo americká ľavica oslavuje Kennedyho a tým pádom je vrah z marxistických kruhov nemysliteľný, americká extrémna pravica Kennedyho nálepkuje ako zradcu a komunistu. Fidel Castro je viac, ako otrasený, keď sa dozvie o vražde Kennedyho a nariaďuje najvyšší stav pohotovosti, pretože cíti v obvinení Oswalda ďalší trik americkej tajnej služby, ktorým by ospravedlnila novú inváziu na Kubu.

 

(V pomerne novom článku Fidela Castra zo dňa 3. augusta 2013 s názvom „Objektívne pravdy a sny“ Castro si spomína na Kennedyho. Francúzsky novinár Jean Daniel robil interwiew s Kennedym o októbrovej kríze r. 1962. Kennedy povedal, že to boli pre neho tvrdé chvíle v živote a poslal novinára za Fidelom Castrom . Castro novinára prijal, pozval na obed vo Varadero, keď práve začuli správu o zastrelení Kennedyho. Už sa nebolo prakticky o čom baviť. Jean Daniel povedal Castrovi, že Kennedy naňho veľmi zapôsobil. Bol to mysliaci stroj a bol dosť traumatizovaný. Castro spomína, že ho navštívil potom neskôr aj syn Johna Kennedyho a bol to mladík plný života, ktorého bavilo písať. Tragicky neskôr zahynul pri havárii lietadla. Castro sa osobne stretol aj s manželkou Roberta Kennedyho a s jej dvomi synmi v Caracase.)

 

 . . . . . . .  Presnejšie povedané, v Dallase neboli vôbec žiadne bezpečnostné opatrenia. Bol to štátny prevrat presný ako hodinky. Ešte na palube lietadla Air Force One zložil viceprezident Lyndon B. Johnson prísahu prezidenta USA. Stal sa „prezidentom Pentagonu“. To zmenilo zahraničnú politiku o 180°.  Po pristátí vo Washingtone zarazil stiahnutie 16 000 vojenských poradcov z Vietnamu. „Povedzte tým vo Vietname, že sa tu všetko zmenilo."

Do roku 1965 bolo poslaných 250 000 mladých mužov do Vietnamu, potom ešte 300 000 do roku 1967. Až v roku 1973 bola podpísaná mierová zmluva a dovtedy prišlo 55 000 vojakov o svoj život. (Počet padlých Vietnamcov je uvádzaný na 1,5 až 3 milióny.) Tajní manipulátori vraždy Kennedyho dosiahli svojho.

 

Nakoniec pár slov, čo povedal John Kennedy:Celou svojou dušou a rozumom sa budem venovať veci mieru. Aký druh mieru chceme? Nie americký mier, ktorý bude vnútený svetu so zbraňou v ruke. Koniec koncov, základom všetkého je to, že obývame spoločne túto malú planétu. Dýchame rovnaký vzduch, premýšľame rovnako o budúcnosti našich detí a sme smrteľní“.

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Za oceánom vládli politici o generáciu starsí;

oni nosili klobúky, on nie, oni boli starí, mali staré manželky a staroby sa dožili, on nie.

Bol mladý, príťažlivý, s krásnou manželkou.

Bol populárny a vlastne dodnes nejpopulárnejší prezident v histórii Spojených štátov amerických.

Stačia tri písmená – JFK.

50 rokov tajomstva smrti JFK; kto zavaždil amerického prezidenta?

Čo sa stalo pred 50.rokmi v Dallase?

 

Teória jednej guľky hovorí, že prvý projektil prestrelil prezidentovi krk, vyšiel pažerákom a zaboril sa do tela guvernéra Connallyho, ktorý sedel pred ním a to tak, že projektil prešiel jeho chrbtom, hrudníkom, stočil sa k pravému zápästiu a skončil v ľavom stehne ... mágia jednej guľky! Keď sa Kennedy naklonil doľava, šofér spomalil, aby mohol limuzínu dobehnúť agent osobnej ochranky, ktorý bol pripravený a vycvičený nastaviť vlastné telo ďalšej strele ... ale nestihol to.

Skôr ako naskočil na blatník vyšla smrteľná rana, ktorá zasiahla hlavu prezidenta ...

 

Dôležitá otázka ... strieľal Oswald zozadu, alebo niekto iný spredu?

Oficiálna verzia je, že guľka pretla zátylok a vyšla pravým spánkom. Pozícia Kennedyho hlavy by tomu snáď aj zodpovedala, naviac, strela má oveľa väčšie deštruktívne účinky keď vychádza, ako keď vniká; prečo však Kennedy v dobe zásahu "nabral" pohyb dozadu a vľavo?! Prečo sú kúsky jeho mozgu vzadu na kufri a postriekaní sú aj policajti na motorke, ktorí sa nachádzali v čase streľby za autom?  Podľa celého radu odborníkov bolo vypálených celkom šesť rán, nie tri. Tá piata-smrteľná, ktorá charakterom zranenia mohla odpovedať guľke s explozívnym účinkom /tzv. dum-dum/ mala prísť spredu, spoza drevenej palisády stojacej kúsok nad úrovňou terénu. Ranu potvrdili desiatky svedkov.

 

V čase, keď Kennedyho prehlásli za mŕtveho mala už FBI jasné kto strieľal ... konšpirátorom to prišlo nezvyčajne rýchlo. Minimálne podivné im prišlo, že rozkazy vydával sám veľký šéf FBI J. Edgar Hoover /1895-1972/ a prišlo im úplne nemožné, aby priemerne vycvičený strelec v priebehu tak krátkej doby zasiahol opakovačkou krk a hlavu na vzdialenosť 80 m.

Konšpiračné teórie teda hovoria o troch, či dokonca o šiestich vypálených guľkách.

 

Pred dvoma rokmi tím historikov a bývalých dôstojníkov tajnej služby za pomoci moderných technológií opäť analyzovali staré dôkazy, ktoré boli podkladom pre vytvorenie hodinového dokumentu JFK: Posledná strela. Film odkrýval skôr pohľad na atentát ako taký, než na toho, kto atentát spáchal. Podľa autorov dokumentu bol strelcom Lee Harvey Oswald  a bol jediný.

"Zistili sme, že strieľal celkom 11 sekúnd, čo je takmer dvojnásobok toho, ako ukazovali predchádzajúce štúdie. Tvrdíme, že to boli tri strely počas jedenástich sekúnd, čo je omnoho jednoduchšia a v prípade schopností Oswalda oveľa ľahšia úloha".

Zdroj: Epocha24/2013

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...
  • Pred 5 mesiacmi...
  • Pred 9 mesiacmi...

na jednom blogu, ktorý prináša tisíce úchvatných historických fotiek /ten človek, ktorý ich zbiera, to je vážne niečo/

som objavila zaujímavé fotky ... :)

 

fotografia spravená asi pol minúty pred streľbou:

post-3-0-54741000-1454426638.jpg

 

zväčšený výrez fotografie ... to tam stojí Harvey Lee Oswald? keď áno, nemohol za pár sekúnd strieľať odinakiaľ:

post-3-0-49917000-1454426640.jpg

toto je Oswald:

post-3-0-08319000-1454426641.jpg

 

tá pôvodná a zväčšená fotka je jednou z najobľúbenejších fotografiií všetkých konšpirátov ohľadne atentátu na JFK a neviny Oswalda -
podľa pôvodných zdrojov je však na tej fotke človek menom Billy Nolan Lovelady, ktorý sa značne podobá na Oswalda ...

... ale skutočne značne  ... ešte ja kútiky vo vlasoch, nerovnomerný rast vlasov a mierne vychýlený nos sú úplne podobné.

 

http://ritkanlathatotortenelem.blog.hu/2013/11/24/jfk_es_oswald

 

v každom prípade musíme počkať na odpovede ešte nejakých 23 rokov ... spisy boli zapečatané na 75 rokov. takže, mládež, je to na vás :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov