Jump to content

Ako chytiť hada

autoskola456

Recommended Posts

Dobry vecer, potreboval by som poradit, ako chytit hada. Mame taky problem. Pod budou, kde mame psa sa schovava had o velkosti 1 metra. Zalieza tam cez strbinu o velkosti- fí 3 cm. Prosim o napady ako ho chytit, alebo aku pascu nanho vyrobit. Dakujem

z tejto témy už aj utekám ... :vystraseny:

ale napadla mi scéna z akejsi knihy, kde vyrobili z čohosi oko / ako pre obesenca /, položili na zem na cestičku, kadiaľ sa mal plaziť had, zbytok držali vo výške na vetvičke a keď sa prestrčil cez oko, zatiahli ... a mali ho ... -_-

Dieru zaliať betónom alebo cez inzerát skúsiť nájsť človeka, ktorý sa venuje hadom. Možno niekto by si rád zaplnil terárium.

autoskola

1. otazka je, preco vobec ho chcete chytat ? vadi vam nejako ? ma niekto u vas fobiu z hadov ?

ak je dlhy cca 1 m, urcite to nie je vretenica, nas jediny jedovaty had a to by si navyse hadam poznal; ak je to uzovka, tak ziadne nebezpecenstvo nehrozi, navyse je uzitocna a zbavuje vas mysi

2. daj lokalitu, skusim ti v okoli pozriet nejakeho odbornika

3. hlavne tu dieru nezalievaj betonom... skoda hada

Nikde som nepísal, že dieru treba zaliať keď bude had ukrytý v nej. Keď sa diera zaleje a had zistí, že sa nemá kam schovať, tak odtiahne niekam inam preč. Však ty ma tu máš za vraha! :o

Dieru zaliať betónom

no fuj!!! Čo máš proti hadom? Aj ten had je živý tvor! :drakula:

...nájsť človeka, ktorý sa venuje hadom.- to už je iná reč. :agree:

Ja by som si asi zavolala nejakú službu na to, a hada pekne krásne odniesla niekam do lesa, kde by mal aj potravu a aj pokoj od ľudí.

• 8 months later...

hada chytiť za pačesy a do prírody s ním. alebo k nám. len raz sa mi pošťastilo nájsť na záhrade takého krásavca (dosť vyše metra), škoda, že nezostal...

• 1 month later...

můj ty smutku, nerobte mi toto :(

človek to otvorí v dobrej viere ... a vyjukne na neho krásavec ... povedzte to človeku, čo má herpetofóbiu :(

nebudem to pozerať ešte raz ... ale čo to je ? okrem krásavca teda ...

asi by som nechytal hada, ale zmenil mu životné prostredie....napr. injekčná striekačka a šud do otvoru nejaký zápach v malom, napr. riedidlo, petroloj...na osi mi to pomohlo, keď sa nasťahovali do kovovej brány.

druhým mojim typom je už mnou vyskúšaný acilpyrín, horiaci strašne smrdí.....aj hadovi....

hej, je to natrixka

nepredpokladam, ze by ju sahara chcel vystahovat... a keby aj, tak kludne a opatrne chytit do ruky, nech je neublizis ;)

• 10 months later...
  • 4 months later...
  • 1 year later...

tohtoročný obyvateľ záhrady

post-2335-0-43918100-1469718519.jpg

lepšia fotka sa zatiaľ nepodarila, je rýchly a nerád sa fotí. dĺžka 50-60cm, priemer cca 5cm, skrátka tučný had :D

vyzerá na užovku, ale netrúfam si odhadnúť akú. kresbou má najbližšie k užovke stromovej.

Obojkove užovky mam na zahrade. Nejak sa im tam pači. A to tam nemam myši. Furt ked ju chytim a odnesiem preč, zakaždym sa objavi zase. Chodia ine, ale občas mam pocit že sa vracia aj ta ista. Mne by tam ani nevadili, ale deti behaju po zahrade, tak aby na ňu nestupili či ona ich nerafla.

táto sa vyhrieva vždy na tom istom mieste, blízko bránky na lúku, tak som len mame povedal, nech je pripravená, že tam zvykne byť had, aby pozerala pod nohy. hady jej nejak nevadia, ale predsa lepšie vedieť.

• 5 weeks later...

Ako legálne dostať zo záhradkárskej oblasti divé prasce, ktoré si spravili základňu priamo vedľa vašej záhrady a v noci chodia plieniť zemiačniská? Poľovníci to tam nechcú ísť vystrieľať, lebo je to záhradkárska oblasť a pohybujú sa tam ľudia.

Ohradiť je to nemožné, to by som musel spraviť múr dookola celej záhrady a myslím, že zväz by mi to ani nedovolil. A múry nič neriešia, tak jedine asi zobrať motyku či krompáč a postupne to likvidovať svojpomocne, ale zas toto by mohlo byť považované za pytliactvo. Ja fakt neviem čo je toto za nezmysel, keď tie svine vyrastú a čo keď ma potom napadnú, kto to bude mať na zodpovednosť?

Ohradiť je to nemožné, to by som musel spraviť múr dookola celej záhrady

To ale nikoho nezaujima. To je tvoj problem, že si to nevieš zabezpečiť. Tie svine nemôžu za to, že ľudia im ukrajuju z habitatu. Preto je s tym treba ratať keď maš zahradu niekde pod lesom.

Keď ťa napadnu, zodpovednosť nesieš sam, lebo to znamena že si urobil nejaku hluposť. Sviňa ťa totiž sama od seba nenapadne, ľudi totiž nelovi.

Čítal si, že som písal, že ide o záhradkársku oblasť? Celá záhradkárska oblasť je oplotená dvojmetrovým plotom, ktorý po obvode môže mať aj 5 kilometrov, v tej našej sú stovky záhrad aj s chatkami, tie svine sa niekde museli podhrabať a spravili si brloh ako naschvál hneď vedľa mojej, ktorá je uprostred celej oblasti. Tak aký je to môj problém, že si to neviem ja "zabezpečiť"? Ako? A od najbližšieho lesa je to najmenej 3 kilometre, u nás sú divé svine strašne premnožené.