Skočiť na obsah

janka

Odporúčané príspevky

Všimla som si, že tu ešte nie je téma ohľadom akvaristiky. :) Aké rybky chováte v akváriu?

Inak, mňa v týchto dňoch zaujala rybka. korá sa volá Betta splendens, u nás známa aj pod menom bojovnica pestrá. A tak ak máte nejaké skúsenosti, zaujímavosti, informácie o nej, o jej chove, a všetkom čo sa jej týka, píšte. Veľmi by mi to pomohlo a určite aj niektorým z vás :)

post-3856-0-42094800-1418295778.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tá rybka vyzerá sympaticky, pozrela som si jej ďalšie varianty, je to veľkolepý klenot ... :agree:

 

ale smú sa sem ozvať aj ľudia, čo nemajú akvárka ? dúfam, že smú ... :)

 

je to totiž zvláštne: akvárka si pozriem, dokonca som využívala takmer vždy, ke´d sa dalo a kde sa dalo, možnosti ísť pozrieť výstavy rybičiek, výstavy morských krásavíc, vrátane piraní a rají a Nemov a kdečoho, neďaleko od nás v susednej dedine je jeden chovateľ, ktorý tieto krásky chová na predaj ... ale ja som doma akvárko nikdy nemala, doma sme akvárko nikdy nemali, ako decko som ho nemala, a nikdy som po akvárku doma ani netúžila, ani rodina nie ... akvárko je niečo, čo nás obchádza :innocent:

 

držím palce každému, kto sa stará o svoje rybičky, ke´d mám potrebu, idem si nejaké akvárko kamsi pozrieť, ale akvárko doma nie ... tak.

 

a možno sa ešte nájde ktosi, kto nemusí mať doma akvárko, a nezostanem v tom sama ... :)

a teraz predávam slovo aj tým, čo skutočne skutočne chovajú tieto malé skvosty doma a venujú sa akvaristike  :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

keď naše dievky mali tak 9 a 11 rokov, dotiahli mi domov akvárko, vyškemrali si pár gupiek a prísavníka, tak sme podľa odbornej literatúry urobili príbytok pre rybičky (to sme ešte nemali mačky, iba papagája), naštudovali, ako a čím to kŕmiť...ale našu starostlivosť prežil iba prísavník, ktorého sme pre istotu venovali susedovi, ktorý mal krásne vzorové akvárium.

Rozmýšľali sme, prečo tie rybky chúdence neprežili a došli sme k uzáveru, že to akvárko bolo vraj domácej výroby a lepené, možno že v tom lepidle bolo niečo, čo migrovalo do vody a tým rybkám to uškodilo. Inak si to neviem vysvetliť. Ale viac som sa radšej na chov rybiek nedala.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

Bol to znova boj. Prisavka a ostne, tieto potvory mi daju vzdy tak zabrat, az to nakoniec vzdam a necham ich v kybli, ked to tam sami chcu :) Nepomoze ani kuchynske naradie :D

Mimochodom, cistila som akvarko, kompletka, po velmi dlhom case, tak bolo potrebne vylovit vsetkych obyvatelov. Na tohto som narazila az na "susi", vo vani sa skryval v koreni. Betaaaar....

 

post-16-0-70826400-1442340090.jpg

 

 

 

 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov