Skočiť na obsah

janka

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Všimla som si, že tu ešte nie je téma ohľadom akvaristiky. :) Aké rybky chováte v akváriu?

Inak, mňa v týchto dňoch zaujala rybka. korá sa volá Betta splendens, u nás známa aj pod menom bojovnica pestrá. A tak ak máte nejaké skúsenosti, zaujímavosti, informácie o nej, o jej chove, a všetkom čo sa jej týka, píšte. Veľmi by mi to pomohlo a určite aj niektorým z vás :)

post-3856-0-42094800-1418295778.jpg

Zverejnené

tá rybka vyzerá sympaticky, pozrela som si jej ďalšie varianty, je to veľkolepý klenot ... :agree:

ale smú sa sem ozvať aj ľudia, čo nemajú akvárka ? dúfam, že smú ... :)

je to totiž zvláštne: akvárka si pozriem, dokonca som využívala takmer vždy, ke´d sa dalo a kde sa dalo, možnosti ísť pozrieť výstavy rybičiek, výstavy morských krásavíc, vrátane piraní a rají a Nemov a kdečoho, neďaleko od nás v susednej dedine je jeden chovateľ, ktorý tieto krásky chová na predaj ... ale ja som doma akvárko nikdy nemala, doma sme akvárko nikdy nemali, ako decko som ho nemala, a nikdy som po akvárku doma ani netúžila, ani rodina nie ... akvárko je niečo, čo nás obchádza :innocent:

držím palce každému, kto sa stará o svoje rybičky, ke´d mám potrebu, idem si nejaké akvárko kamsi pozrieť, ale akvárko doma nie ... tak.

a možno sa ešte nájde ktosi, kto nemusí mať doma akvárko, a nezostanem v tom sama ... :)

a teraz predávam slovo aj tým, čo skutočne skutočne chovajú tieto malé skvosty doma a venujú sa akvaristike  :)

• Pridať bod 1
Zverejnené

kedysi som mal a mal som aj bojovnice (a gubky a neonky a este cosi)

ale to bola len taka pubertalna "akvaristika"

• Pred 3 týždňami...
Zverejnené

keď naše dievky mali tak 9 a 11 rokov, dotiahli mi domov akvárko, vyškemrali si pár gupiek a prísavníka, tak sme podľa odbornej literatúry urobili príbytok pre rybičky (to sme ešte nemali mačky, iba papagája), naštudovali, ako a čím to kŕmiť...ale našu starostlivosť prežil iba prísavník, ktorého sme pre istotu venovali susedovi, ktorý mal krásne vzorové akvárium.

Rozmýšľali sme, prečo tie rybky chúdence neprežili a došli sme k uzáveru, že to akvárko bolo vraj domácej výroby a lepené, možno že v tom lepidle bolo niečo, čo migrovalo do vody a tým rybkám to uškodilo. Inak si to neviem vysvetliť. Ale viac som sa radšej na chov rybiek nedala.

• Pred 8 mesiacmi...
Zverejnené

Bol to znova boj. Prisavka a ostne, tieto potvory mi daju vzdy tak zabrat, az to nakoniec vzdam a necham ich v kybli, ked to tam sami chcu :) Nepomoze ani kuchynske naradie :D

Mimochodom, cistila som akvarko, kompletka, po velmi dlhom case, tak bolo potrebne vylovit vsetkych obyvatelov. Na tohto som narazila az na "susi", vo vani sa skryval v koreni. Betaaaar....

post-16-0-70826400-1442340090.jpg

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov