valcik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 xeno: Ak vieš o nejakom konflikte s Vatikánom, píš konkrétne. Ja som si vedomý iba toho zákulisného bonzáctva, ktoré predviedol Sokol. Bezák práveže aj po tom udavačskom dopise upieral nádeje ku Svätému otcovi a dúfal, že na osobnom stretnutí sa mu podarí celú vec vysvetliť a uviesť na pravú mieru, k čomu na jeho poľutovanie už nestihlo prísť a preto napokon rozhodnutie o svojom odvolaní akceptoval. Tak sa aspoň vyjadril v niektorom z interview. Vyjasním to pokojne ešte raz. Pre mňa je kňaz RKC neprijateľným kandidátom aj preto, lebo je poslušným podriadeným Vatikánu a pápeža. To platí nielen pre Bezáka, ale i pre ostatných kňazov RKC, posudzoval by som ich presne rovnako. Necítim sa byť členom nejakej predsunutej rímskej posádky, aby som za prezidenta volil zástupcu akejsi starej rímskej organizácie. edit:Ešte pár riadkov zo spomínaných interview.http://www.sme.sk/c/6639487/bezak-viac-ma-trestat-nemozu.html Svoju situáciu aj pomery v trnavskej arcidiecéze by rád predstavil priamo pápežovi Benediktovi XVI., no uvedomuje si aj jeho zaneprázdnenosť. Tvrdí, že si ho naďalej váži.„Viem si však živo predstaviť, že ma k nemu nechcú pripustiť, aby sa to neotočilo, aby som mu tie veci neukázal. Na všetko mám totiž dokumenty.“ http://www.sme.sk/c/6638880/bezak-cirkev-ma-opustila-to-ma-boli-najviac.html Podľa listu, ktorý pápež poslal slovenským biskupom, bol práve nedostatok kolegiálnosti príčinou vášho odvolania.„Aj sa mi uľavilo, keď som sa to dozvedel. Tí, ktorí brojili proti mne, nemohli ísť do Ríma s tým, že som spreneveril peniaze, lebo ja tých dôkazov na spreneveru zo strany môjho predchodcu mám dosť. Ani nemohli tvrdiť, že som žil hýrivým životom, alebo podporoval homosexuálov, lebo to by nikdy nemohli dokázať. To, že ma jednoducho nedokázali prijať, sa mi tiež neodvážili povedať do očí, to by bolo zas priveľmi malicherné. Preto ma obvinili, že narúšam jednotu, som nekolegiálny a týmto raz a navždy odrezali aj moje ďalšie možnosti.“ informator viní Bezáka z homoherézie, jose z prznenia evanjelií, xeno z neposlušnosti a konfliktu s Vatikánom. Kde ste to ľudia drahí vlastne všetko nabrali? Podľa mňa je to typické stádovité správanie. Na hociktorého člena spoločnosti, ktorého vrchnosť označí za personu non grata, sa vrhne okamžite celá krvilačná svorka, aby ju nikto nemohol obviniť zo sympatizovania s obvineným. :rolleyes: 1
xenocide Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 xeno: Ak vieš o nejakom konflikte s Vatikánom, píš konkrétne. Chlape - ty mi chces povedat, ze teraz...po tak dlhej diskusii....po tom, ako sem pises - vazne netusis, nevies, proste si si absolutne nie vedomy toho, ze medzi Robertom Bezakom a Vatikanom je nejaky konflikt????? :DRob si prdel z plasteliny, dobre? Pre mňa je kňaz RKC neprijateľným kandidátom aj preto, lebo je poslušným podriadeným Vatikánu a pápeža. To platí nielen pre Bezáka,Jasnacka, ja ta chapem. Takze ty tvrdis, ze Bezak poslusne a bezvyhradne poslucha na slovo to, co Vatikan povie. Nikdy neprotestuje, nikdy sa neohradi, nikdy neurobi nic ine. Si si isty, ze hovorime o tom istom?
valcik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Rob si prdel z plasteliny, dobre? Napíšeš teda konečne, aký konflikt má Bezák s Vatikánom, alebo to zahráš do autu presne tak isto, ako to pri svojich vymyslených obvineniach urobil pred tebou informator a jose? ;) A áno, skutočne tvrdím, že Bezák rešpektuje nariadenia pápeža. Akceptoval svoje odvolanie, akceptoval aj zákaz vystupovania v médiách a podriadil sa nakoniec každému rozhodnutiu Svätej stolice. Myslíš si snáď opak? Uveď príklady. edit: Nosenie flanelovej košele za konflikt s Vatikánom skutočne nepovažujem, prepáč. :zubiska: 1
xenocide Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Napíšeš teda konečne, aký konflikt má Bezák s Vatikánom, alebo to zahráš do autuNezahram. Mas to nizsie.Len som si chcel overit, ze ci je naozaj pravda - ze tu pise niekto, kto doteraz ani netusil, ze medzi arcibiskupom Bezakom a Vatikanom je konflikt. Sorry, ale takyto prejav demencie som necakal :) Bezák verejne poukázal na prevody veľkej sumy peňazí, ktoré prebiehali medzi súkromným kontom arcibiskupa Sokola a trnavskou arcidiecézou. Tým vlastne odhalil presne to, z čoho ho následne Vatikán obvinil - že arcibiskup Sokol jednal v rozpore s evanjeliom a investovaním do pozemkov si odoprel právo na vstup do kráľovstva nebeského. :zubiska:Povodne som chcel citovat z novin, ale povedal som si, ze pokial niekto nesledoval media do dnes, tak mu uz ani svatena voda nepomoze. Cize - podla tvojich vlastnych slov, Vatikan obvinil Bezaka z jednania v rozpore s evanjeliom. A Bezak bezvyhradne suhlasil, ze naozaj konal v rozpore s evanjeliami a nic nenamietal? Pretoze, preco je potom Bezak v nazve tejto temy? Ked nema s nikym konflikt? Nezabudaj, ze ini clenovia cirkevnej hierarchie taktiez na slovo posluchaju Vatikan, takze vsetci posluchaju toho isteho sefa a nijaky konflikt medzi nimi nie je mozny. Tak preco sa o Bezakovi vobec bavime? Ked nie je nikde nijaky rozpor.
valcik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Mas to nizsie. Prd tam je. Stále nevidím, v čom spočíva podstata toho údajného konfliktu medzi Vatikánom a Bezákom. podla tvojich vlastnych slov, Vatikan obvinil Bezaka z jednania v rozpore s evanjeliom. To je hovadina. Tvrdil to jose, ja som mu na chvíľku uveril a napísal som blbosť. V skutočnosti ho obvinili z nekolegiality a porušenia mlčanlivosti. Na tomto si staval celú svoju argumentáciu? Prepáč, že ti to kazím, ale musíš začať odznova. :zubiska:Inak, aj keby Vatikán obivinil Bezáka z čohokoľvek, stále je to iba strohé obvinenie a nie konflikt, že? Uniká ti význam slov. Pretoze, preco je potom Bezak v nazve tejto temy? Ked nema s nikym konflikt? V názve témy je preto, lebo téma sa týka jeho odvolania. Konflikt s Vatikánom si si vykonštruoval a celá aféra sa točí iba okolo búrky, ktorú v pohári vody rozpútal urazený Sokol. Ak teda hľadáš silou-mocou nejaký Bezákov konflikt, treba hľadať niekde medzi Bezákom a Sokolom. Vatikán v celej záležitosti figuruje iba ako vyššia autorita, ktorá vydávala nariadenia. edit:A sakra, deja vu! Toto už sme párkrát absolvovali, že? Nedokážeš priznať, že si strelil vedľa a tak nás teraz čakajú nekonečné spätné analýzy predošlých príspevkov, aby si to nejako ukecal a nestratil tvár. Pokojne teda hľadaj svoj domnelý konflikt s Vatikánom, kašlem na to.
xenocide Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 V názve témy je preto, lebo téma sa týka jeho odvolania. Konflikt s Vatikánom si si vykonštruovalTakze Bezaka odvolali, pretoze doslovne a bez vyhrad posluchal Vatikan? To ho potom predsa nemuseli odvolavat. Ved s Vatikanom vo vsetkom suhlasil. a celá aféra sa točí iba okolo búrky, ktorú v pohári vody rozpútal urazený Sokol.Sokol je taktiez knaz, cize na slovo poslucha vzdy Vatikan. Cize burku, ktoru rozputal Sokol musel prikazat Vatikan - pretoze Sokol, ako clen cirkevnej hierarchie, neurobi nic, co by Vatikan neodsuhlasil. Alebo chces povedat, ze arcibiskup Sokol urobil nieco s cim Vatikan NESUHLASI? nak, aj keby Vatikán obivinil Bezáka z čohokoľvek, stále je to iba strohé obvinenie a nie konflikt, že?Takze este raz - obvinil Vatikan Bezaka z niecoho, alebo neobvinil? Paci sa mi, ako nesuhlasis sam so sebou - najprv napises, ze obvinil, teraz ze neobvinil. Pretoze ak obvinil - tak to je predsa nemozne. Bezak robil len to, co Vatikan chcel, cize neexistuje dovod ho z niecoho obvinit.
jose Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Kde ste to ľudia drahí vlastne všetko nabrali?celá aféra sa točí iba okolo búrky, ktorú v pohári vody rozpútal urazený Sokol Vidis do toho, urcite vies o co islo ;) Okrem toho co ma vacsina proti arc. Sokolovi, vadia im jeho biele vlasy ? Vyzera, ze Cirkev spravi poriadok, zakazali mu to aj od predstavenych redemptoristov, arc. Bezak sa uz nebude vyjadrovat ani vo svojich prihovoroch.
xenocide Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 konflikt, treba hľadať niekde medzi Bezákom a Sokolom. Ako mozu mat konflikt, ked obaja na slovo a vzdy posluchaju Vatikan? Nemozu mat konflikt. Obaja su poslusni synovia cirkvi a vzdy urobia len to, co prikaze Vatikan. Nikdy neurobia nic sami od seba. Posluchaju prikazy. Takze sa nemozu ani dostat do rozporu, pretoze prikazy z Vatikanu maju take iste.
xenocide Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Vyjasním to pokojne ešte raz. Pre mňa je kňaz RKC neprijateľným kandidátom aj preto, lebo je poslušným podriadeným Vatikánu a pápeža. To platí nielen pre Bezáka, ale i pre ostatných kňazov RKC, Kňaz je priamo podriadený pápežovi a nielenže pápeža on sám alebo jeho spolupracovníci podrobne informujú o každom svojom skutku a rozhodnutí, ale zároveň sa kňaz necháva Svätou stolicou riadiť, ovplyvňovať a postrkovať, pretože ho viaže prísaha poslušnosti. Podla toho co pises - vsetko co urobil Bezak a Sokol bolo na zaklade prikazov Vatikanu, ktory poslusne posluchaju. Ty si ich takto opisal. . Jeho odvolanie ma len utvrdzuje v domnienke, že cirkev sleduje skôr mocenský a politický, než náboženský zámer.Bezak, ako poslusny syn cirkvi robi len to, co cirkev chce a prikaze. Ak cirkev sleduje nejaky politicky zamer, presne to iste, presne podla prikazov Vatikanu robi a robil aj Bezak. Pretoze on poslucha Vatikan. Bezák verejne poukázal na prevody veľkej sumy peňazí, ktoré prebiehali medzi súkromným kontom arcibiskupa Sokola a trnavskou arcidiecézou.Bezak, ako poslusny syn cirkvi, robi to, co mu Vatikan prikaze. Tak ked Vatikan prikazal odhalit nejasne prevody penazi, tak to urobil. Na prikaz Vatikanu. Bezák mal konflikt akurát so starým udavačom Sokolom, ktorý ho kvôli urazenej stareckej ješitnosti nariekol z hromady pochybných obvinení. Sokol je knaz a ako si sam napisal - je poslusny podriadeny Vatikanu. Takze Sokol urobil len to, co mu Vatikan prikazal. *** Pokial Bezak, alebo Sokol, urobili aspon jedinu zasadnu vec bez toho, aby to bolo na prikaz Vatikanu - alebo islo dokonca o vec, s ktorou Vatikan nesuhlasil, ci okamzite neposluchli prikaz Vatikanu - je to jasny dokaz toho, ze vasa predstava o knazoch, ktori funguju len a vyhradne ako predlzene babky Vatikanu a nikdy neurobia nic vlastne, je nezmyselna. ALEBO - Bezak vo vsetkom posluchal Vatikan a potom nebol dovod ho odvolavat, pretoze plnil doslovne vsetky prikazy Vatikanu a nijaka kauza neexistuje, ALEBO - Bezak urobil nieco, co sa Vatikanu nepacilo natolko, ze ho odvolali. Nech to bolo cokolvek, islo o konanie, s ktorym Vatikan nesuhlasil, takze Bezak zjavne NEBOL poslusny podriadeny.
valcik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Takze este raz - obvinil Vatikan Bezaka z niecoho, alebo neobvinil? Paci sa mi, ako nesuhlasis sam so sebou - najprv napises, ze obvinil, teraz ze neobvinil. Tak ešte raz: V skutočnosti ho obvinili z nekolegiality a porušenia mlčanlivosti. Páči sa mi, ako sa neustále vyhýbaš odpovedi a namiesto uvedenia podstaty toho údajného konfliktu s Vatikánom sa presúvaš cez argumentum ad hominem až ku svojmu obvyklému zahmlievaniu. Holt, s pápežencami je sranda ako vždy. Bezáka by ste najradšej natiahli na škripec a vlastne ani neviete prečo, tak hľadáte dôvod kde sa len dá. Ostatné ukážky tvojho brilantného intelektu komentovať nebudem. To, ako si z názvu témy vydedukoval konflikt s Vatikánom, mi úplne stačí. No shit, Sherlock! :zubiska: 1
xenocide Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Páči sa mi, ako sa neustále vyhýbaš odpovedi a namiesto uvedenia podstaty toho údajného konfliktu s VatikánomVed dobre, dobre. Nebudem sa uz hadat. Bezak nemal absolutne nijaky konflikt s Vatikanom a z Vatikanu ho odvolali preto, lebo suhlasili so vsetkym co urobil. V tom pripade je kravina, ze ho odvolali. Pretoze ho odvolat nemohli. Aky je dovod odvolania arcibiskupa Roberta Bezaka? Holt, s pápežencami je sranda ako vždy. Bezáka by ste najradšej natiahli na škripec a vlastne ani neviete prečo, tak hľadáte dôvod kde sa len dá.Ja a papezenec? Ja som uz vsetko. Aj militantny ateista. Pre niekoho zurivy praviciar, pre ineho laviciar. A vazne neviem, preco by som mal prave jeho tahat na skripec. Ty si ho oznacil za uprimneho cloveka, ktoreho nechces na politickom poste. Mne osobne je ukradnuty. Tu ide o princip, ze knaz by nemal byt vyluceny z politickych funkcii. A ako bonus - vase tvrdenie, ze knaz kona len to, co mu prikaze nadriadeny Vatikan, pretoze je poslusnym podriadenym. Co je proste kravina a nezmysel.
valcik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 A ako bonus - vase tvrdenie, ze knaz kona len to, co mu prikaze nadriadeny Vatikan, pretoze je poslusnym podriadenym. Koná nie "len" to, ale "aj" to: .. zároveň sa kňaz necháva Svätou stolicou riadiť, ovplyvňovať a postrkovať, pretože ho viaže prísaha poslušnosti. Ešte nejaké poznámky ku spätnej analýze príspevkov a významu jednotlivých slov, alebo to môžme zabaliť?
xenocide Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Takze JE mozne, aby knaz urobil nieco, co bude v rozpore s predstavou, prikazom Vatikanu? Stalo sa taketo nieco niekedy????????
valcik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Bezak nemal absolutne nijaky konflikt s Vatikanom a z Vatikanu ho odvolali preto, lebo suhlasili so vsetkym co urobil. Pozri, skúsim to na príklade. Ak manažér veľkej nadnárodnej spoločnosti prepustí jedného zo svojich riaditeľov kdesi v úplne inej krajine, pretože sa viacerí sťažovali na jeho nekolegialitu, nemusí to predsa nutne znamenať že má s tým človekom nejaký konflikt, že? Dokonca ho ten manažér nemusí vôbec osobne poznať a predsa ho prepustí, aby jeho dobre naolejovaný stroj z ľudských súčiastok klapal nerušene ďalej. Ak ide o Bezáka, toho odvolali na základe udavačského dopisu, ktorý ho očierňoval a nezakladal sa pritom na pravde. Toľko podľa mňa vyplynulo z dopisu s otázkami, ktoré Vatikán predložil Bezákovi a z jeho odpovedí. Takze JE mozne, aby knaz urobil nieco, co bude v rozpore s predstavou, prikazom Vatikanu? Ale samozrejme, že áno. Pochybujem napríklad, že by Vatikán prikazoval kňazom, aby ukazovali svojim miništrantom čo majú ukryté pod sutanou a predsa to mnohí robia. Kňazi sa rozhodujú samostatne, keď ale dostanú výslovný pokyn z Vatikánu, tak ho poslúchnu. Či nie?
informator Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Takze JE mozne, aby knaz urobil nieco, co bude v rozpore s predstavou, prikazom Vatikanu? Stalo sa taketo nieco niekedy???????? Na co sa tu tocis stale dookola a stale recnis o nicom? Samozrejme, ze knaz moze (a urciet sa to aj stalo....min. raz) "vyrobit" nieco v rozpore, ale nie s Vatikanom, ale s ucenim evanjelii. Vatikan (teda papez) moze potom konat sposobom, aky mu dovoluje kanon a knaz je povinny posluchnut a bez vyhrad sa aj podriadit. Mozno sa "opytas" preco bezvyhradne......no preto, lebo poslusnost voci rozhodnutiu papeza ma v "popise prace"!! Arc. Bezak si pomylil rozhodnutie papeza s akymsi diskusnym kruzkom. Arc. Bezak sa previnil voci osobe papeza (k zastupcovi Krista) svojim verejnym "vysvetlovanim" svojej predstavy o neomylnosti papeza. To akoby poprel rozhodnutie sameho Krista. No toto moze pochopit iba veriaci a nie medialna hviezda. Taktiez sa tu rozpisujes o akomsi konflikte zaujmov, ak by bol knaz napr. prezidentom a papez by ho casom zbavil uradu (knazskeho), pre nejaku prekazku, pre ktoru by uz nemohol zastavat knazstvo. Aj si odpovedas......"a co by sa stalo, ved nebol by sice uz knazom, ale prezidentskeho uradu ho papez nemoze zbavit". Ak si si neuvedomil, tak tymto svojim konstatovanim si schvalil spravanie sa politikov, ktori nemaju ziadne zasady a spravaju sa spodsobom, "kade vietor tade plast". Tvoje ziarive vzory?......ci ako? Tiez si treba uvedomit, ze vsetky tu popisane "fakty", su spekulacie a pre valcika.....nikde som neobvinil arc. Bezaka s "pedofilomanie". 1
dead Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Dianie okolo Bezaka celkom dobre ukazuje aky chory je katolicizmus. Clovek moze byt akekolvek hovado, ale musi byt poslusny, iba v takom pripade ho budu mat za dobreho katolika. Poslusnost je zda sa najvyssia katolicka hodnota, hehe. Dokonca sa najdu typci, co angazovanie papeza v tomto pripade stotoznuju s Kristom, toto by som vsak radsej rozviedol v inej kategorii.. :) 1
jose Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Chore su tieto tvoje nezmysly ;) Nevie nic a mudruje..
valcik Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 nikde som neobvinil arc. Bezaka s "pedofilomanie". Pozor, to ani netvrdím.V jednom z príspevkov však odkazuješ na článok akéhosi poľského kňaza o homoherézii a k odkazu si pripojil aj veľavýznamnú poznámku, podľa ktorej to z tvojej strany vyzerá ako nepriame obvinenie Bezáka: https://www.freespace.sk/tema/5323-odvolanie-arcibiskupa-bezaka/strana-5?do=findComment&comment=192178
dead Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Mas pravdu jose, svet je plny hajzlikov, co sa hraju na poslusnych subikov a v tejto pretvarke vidia svoju jedinu cnost, som vlastne celkom rad, ze niecomu takemu nerozumiem :) 1
jose Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Jasne, a ked prehra tvoje oblubene muzstvo, na vine je rozhodca a je podplateny, ked ta nejaka necha, zeny su zle a volit nemas koho, lebo aj ti politici su na nic.Chod do temy Krcma so svojimi recami.
jose Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Vraj vsetci sme mierne podrazdeni dnes, tak nieco pozitivne Najvyssia katolicka hodnota je laska (podla krestanstva Boh je laska).Najdolezitejsia cnost je pokora, pokora a pokora. Potom su v katolickej cirkvi tri: cistota, poslusnost, chudoba. To sa v cirkvi aj dosledne nasleduje, odvolanie arc. Bezaka je celkom v tejto linii.Oblubenost u ludi, lahky zivot nie su nijake cnosti.
game Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 áno, takto to je - pokora ...pokoru sme už v tejto téme spomínali aj v súvislosti s Bezákom veľakrát, ale mne pri tom vždy, bez debaty vždy napadne jedna z návštev pápeža Jána Pavla II. na Slovensku.mám pocit, že bol vtedy aj v Šaštíne, ale nie som si istá, na ktorej jeho ceste to bolo, nie je podstatné. podstatné je, že davy ľudí ho zdravili, a v papamobile s ním pobýval aj arcibiskup Sokol.jedno kreslo v presklenej búdke, dve hlavy cirkvi, a Sokol zatieňoval pápeža. ľudia chceli vidieť pápeža, mávali mu, mával im, ale takmer nemal šancu, Sokol sa pred neho postavil a mával a mával s tým svojím samoľúbym úsmevom, pápež si sadol, nemal šancu dať sa vidieť celý a odovzdávať sa celý, a mával len tak posediačky, v zábere takmer celej cesty bol hlavnou postavou Sokol.vtedy mi napadlo ... kde je tá tvoja pokora ?tam pokory zo strany arcibiskupa Sokola nebolo, jednoducho zazdil pápeža a dával sa oslavovať, ... určite sa kdesi dajú vyhrabať archívne filmy, je to tam ... videla som to vtedy v priamom vysielaní.ako to súvisí s Bezákom ? presne tak: neviem si predstaviť na Sokolovom mieste Bezáka, ktorý by toto spravil pápežovi.a tak, že pokora je pojem vysvetľovaný zrejme rovnako široko, ako hocičo iné, že pokoru nemožno vnútiť do človeka, keď v ňom nie je ... v Sokolovi pokora teda nebola, a dodnes sa nezdá, že nejaká vôbec je ... 2
jose Zverejnené 6. Marec, 2013 Zverejnené 6. Marec, 2013 Game, aj dieta je rado v centre pozornosti, ho hned odsudis? Sympaticky ti teda nemusi byt, no toto nie je dovod na davovu nenavist k arc. Sokolovi. Ide o nieco ine..S pokorou... niekto sa necha okazalo obdivovat, vsetci to vidia, aj to o nom hovoria, ten clovek nie je velmi pysny ani pokrytec, no su horsi, ktori sa nenechaju okazalo oslavovat, tvaria sa skromne; naivni, cize dav, ich obdivuje, aki su skromni a tito su ovela pysnejsi a pokrytci. Spolocnost je povrchna odjakziva, davy su davy, vacsina teda nechape hlbku katolickych cnosti a potom sa sprava spolocnost uplne mylne k arc. Sokolovi aj k arc. Bezakovi.Keby ste chapali hlbku katolickych cnosti, bol by tu raj...
valcik Zverejnené 6. Marec, 2013 Zverejnené 6. Marec, 2013 Porovnávaš mentalitu nezrelého dieťaťa s mentalitou dospelého muža? U kňaza je infantilné správanie na pováženie, u decka nie.Okrem toho si myslím, že tie vychválené katolícke cnosti sú všetky do jednej prevzaté z judaizmu. :innocent: Na Sokolovi mi prekáža akurát jeho eštébácka minulosť, z ktorej si odniesol hromadu kádrováckych a bonzáckych praktík, tie bohato zúročil aj v afére okolo odvolania Bezáka. Spreneverené peniaze a pochybné prevody na jeho súkromný účet ma nechávajú chladným, to je už taká katolícka tradícia. 1
iskra Zverejnené 6. Marec, 2013 Zverejnené 6. Marec, 2013 U kňaza je infantilné správanie na pováženie, u decka nie. Na Sokolovi mi prekáža akurát jeho eštébácka minulosť, z ktorej si odniesol hromadu kádrováckych a bonzáckych praktík, tie bohato zúročil aj v afére okolo odvolania Bezáka. Spreneverené peniaze a pochybné prevody na jeho súkromný účet.Neviem, či sa mi podarí správne napísať, ako to vnímam, či ma správne pochopíte, čo chcem povedať. Možno si poviete, zase tá iskra svoje bla, bla ... :) , ale napriek tomu napíšem svoj názor. Ako dieťa som poznala kňaza, ktorý sa správal infantilne :), bol "bohatý", duchom i srdcom. Nechýbala mu čistota a nevinnosť dieťaťa v sebe samom ... veľmi som ho mala rada, cítila som sa pri ňom stále veľmi šťastne, spokojne ...odvtedy som osobne poznala už len jedného takého kňaza, veľmi statočného, skromného, zbožného a obdivovala som jeho "detinskosť".. vedel sa tešiť ako malé dieťa, bol vzorom pre deti, dospelých .. no netvrdím, že všetci kňazi sú takí .. poznám aj takých, čo ma nepríjemne prekvapili, sklamali dôveru ... ale, ak sa to stalo v mojej blízkosti a dotklo sa to detí, ak im to malo ublížiť, neostala som ľahostajná a povedala som svoj názor ... mala som vtedy aj hrču v hrdle, slzy na krajíčku, ale riešila som a oplatilo sa .. deti sa potom už nebáli, tešili sa na 1. sv. prijímanie ... tak, ako by to malo byť samozrejmosťou .. aj kňaz je omylný človek .. Verím, ale voči zlým veciam, aj v cirkvi ... mám nejaké výhrady .. irituje ma nespravodlivosť, pedofília ... O Bezákovi som už napísala svoj názor, no nepoznám ho osobne ..., Sokola, tak isto nepoznám osobne, no ak je pravda o spreneverených peniazoch, pochybných prevodoch, atď, tak je mi to proti srsti... Nech sa zodpovedá každý sám za seba , ja, ty, on , všetci .. zo svojich hriechov, pokleskov... , a nech si každý ponesie dôsledky ... verím, že skôr, či neskôr každému bude odmenené podľa toho, čo si zaslúži ... 2
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz