game Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 Vy tu obaja vlastne odsudzujete pausalne kohokolvek, kto by svoj nazor nezmenil. ani náhodou. teda hovorím za seba. Cize v zasade vadi, ze ten politik by presadzoval nejaky nazor, ktory sa nemeni.... pricom za spravne povazujes aby politik nejaky nazor prezentoval ludom, vdaka tomu ziskal hlasy - a potom ho bez problemov a okamzite zmenil, ked sa mu to bude hodit? Tym padom by sa ale mali vylucit aj vsetci veriaci ludia. Pretoze pokial naozaj veria, tak veria v nabozensku pravdu a dogmu. Od krestana budes ocakavat, ze sa bude rozhodovat podla krestanskeho svedomia a podla toho, co je z krestanskeho pohladu spravne. Cize je pre politiku taktiez neprijatelny,ze? zasa ani náhodou, úplne naopak. nepozeráš na to optikou cirkvi. či minimálne optikou, ktorú pri vysokých náboženských a cirkevných hodnostároch nemôžeš vynechať. čo je asi dosť problematické pre ateistu, ale presne v tom je ten pes zakopaný. pre cirkevného hodnostára nie je cesta, ktorá by viedla k iným názorom, je to presne prípad Bezáka, prípad Hansa Künga, a x iných, ktorý sa odklonili od istej línie cirkvi, ani sa len nedotkli dogiem, a stali sa a zostali nepohodlnými. to je ten pes: vonkoncom nejde o to, či dokáže ako človek zmeniť názor, ale či dokáže fungovať ako vysoký politik nestranne, bez ovplyvňovania tej skutočnosti, že je hodnostárom v dogmatickej cirkvi. keď to nedokáže, a de facto nemôže, pretože je verným synom cirkvi, nemá čo hľadať na vysokom politickom poste. keď to dokáže, spreneverí sa svojej cirkvi, a minimum v jeho osobnosti príde k rozkolu, keď ho cirkev priamo neexkomunikuje za podpísaný zákon, ktorý nekorešponduje s dogmami cirkvi. je to patová situácia. ( najprv vyriešme toto, iní politici, čo sa nezhodli, ekozelení a veriaci a spol. sú teraz mimo, nie sú teraz zaujímaví, isteže by postupovali podľa svojho názoru, ale mohli by byť prístupní argumentom a dôvodeniu ... ale cirkevný hodnostár by to už z princípu nemohol, a nepustila by ho jeho samotná viera a dogmy cirkvy, ktorej by bol verný. keby nebol, nie je veriaci cirkevný hodnostár a má problém. )
xenocide Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 to je ten pes: vonkoncom nejde o to, či dokáže ako človek zmeniť názor, ale či dokáže fungovať ako vysoký politik nestranne, bez ovplyvňovania tej skutočnosti, že je hodnostárom v dogmatickej cirkvi. Co myslis tym NESTRANNE? Kazdy politik ma povinnost rozhodovat sa v sulade so svojim SVEDOMIM. Poslanci sú zástupcovia občanov. Mandát vykonávajú osobne podľa svojho svedomia a presvedčenia a nie sú viazaní príkazmi. Ty proste chces pausalne zakazat vykon politickej cinnosti, pokial by tento clovek robil to, co mu PRIKAZUJE ustava. Este raz - toto hovori najvyssi zakon Slovenskej Republiky. Pokial niekto kvoli svojmu presvedceniu bude trebars proti trestu smrti, tak bude PROTI - a tym to konci. Nemozes ho zbavit mandatu len preto, lebo ma iny nazor, nez niekto iny a nechce z neho ustupit. On ma na iny nazor nie len pravo, on ma povinnost sa tomuto nazoru nespreneverit. Moze ho zmenit, ale pokial tak neurobi, nejde o nic nelegalne ani nedemokraticke. Co sa tyka "prikazov", to je osemetny problem celej politickej sceny a netyka sa len veriacich.
game Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 každý politik .... jasne. vysoký cirkevný hodnostár nie je civilný vysoký politik, ktorý môže za celú jednu krajinu podpisovať ( či len tak podľa dogiem cirkvi nepodpisovať ) zákony. basta.
xenocide Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 bez ovplyvňovania tej skutočnosti, že je hodnostárom v dogmatickej cirkvi. Predpokladajme, ze by nemohol vykonavat obidve funkcie naraz - politicku aj cirkevnu. A mimochodom - Martin Luther King bol baptisticky pastor. Nasledne politicky aktivista za prava cernochov. Cize bol aktivny v politike. Podla tvojej definicie by nemal byt cinny v politike, pretoze mal dogmaticke cirkevne nazory. každý politik .... jasne. vysoký cirkevný hodnostár nie je civilný vysoký politik, ktorý môže za celú jednu krajinu podpisovať ( či len tak podľa dogiem cirkvi nepodpisovať ) zákony. basta. Toto nechapem. Gasparovic ma svoje dovody, preco odmieta uznat Centesa - a podpisat, vsak? Klaus mal taktiez svoje dovody, preco odmietal podpisat niektore zakony. Odmietnut nieco nie je vysadou knazov.
game Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 pastor. nie vysoký hodnostár katolíckej cirkvi so sídlom a šéfstvom vo Vatikáne, arcidiecézach, diecézach, biskupstvách, po somárskom rebríčku až nadol a celou plejádou koncilov a dogiem.aj Chomejní a Chamenejí sú vysokí cirkevní hodnostári, a páči sa ti teokracia, ktorá v ich krajine vládne ? ( ja tým teraz nehovorím, že by automaticky zavládla aj tu, pozor. hovorím, prečo nie je dobrý nápad mať hlavu štátu vysokého náboženského hodnostára a priori. ) nemiešajme to. hovoríme o Bezákovi, a o tom, prečo on ako vysoký hodnostár katolíckej cirkvi ( ano, ja viem, je zosadený, ale na jeho príslušnosti a poslušnosti Vatikánu to podľa jeho vlastných slov nič nemení ) nie je dobrý nápad na post prezidenta stredoeurópskej krajiny.predpokladám, že on to vie, prečo je to zlý nápad, aspoň podľa toho, čo naposledy vykladal, a ako premýšľa a ako rozpráva.ani ako človek na to nemá. on je dieťa a verný člen svojej cirkvi a poslušný Vatikánu.
xenocide Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 pastor. nie vysoký hodnostár katolíckej cirkvi so sídlom a šéfstvom vo Vatikáne, Pisali ste "knaz" a "hodnostar". Tak ako vysoky vadi - ked knaz nevadi? A preco nevadi knaz ako cirkevny hodnostar, ktory je sucastou hierarchie? PS. Pisem o osobe v politike, nie o tom, co presadzuje. Teokracia ani nahodou. A vies co? Myslis, ze neexistovali knazi v politike, ktori neboli vobec zli? http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Luther_King http://en.wikipedia.org/wiki/Kjell_Magne_Bondevik http://en.wikipedia.org/wiki/Andrew_Young http://en.wikipedia.org/wiki/John_Bani Nie je ich vela - ale zjavne je vidiet, ze knaz v politike nemusi byt az taka katastrofa, pokial je normalny politik.
D'Ady Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 Mne to znie ako blbost. zjavne mas problem s pochopenim pisaneho slova, aj ked "znie" (= zvuk) ide cez usi skus sa poradit s odbornikom, len neviem, ci bude stacit otolaryntolog
xenocide Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 "Znie" bolo myslene metaforicky, nakolko "Vyzera mi to" sa mi nezdalo velmi lubozvucne ani lubozracne. Nuz ale pokial je prave TOTO najlepsi argument na fakt, ze ste preferovali zabranit politickej funkcii ludom, ktori by sa chovali podla Ustavy - diky.
game Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 Predpokladajme, ze by nemohol vykonavat obidve funkcie naraz - politicku aj cirkevnu. Gasparovic ma svoje dovody, preco odmieta uznat Centesa - a podpisat, vsak? Klaus mal taktiez svoje dovody, preco odmietal podpisat niektore zakony. Odmietnut nieco nie je vysadou knazov. áno, nesmel by. neprestal by byť ale kňazom a členom cirkvi a jej rebríčka a dogiem ... alebo prestal ? práve to je tam vyššie niekoľkokrát zdôraznené, prečo sa to bije. Pisali ste "knaz" a "hodnostar". Tak ako vysoky vadi - ked knaz nevadi? A preco nevadi knaz ako cirkevny hodnostar, ktory je sucastou hierarchie? A vies co? Myslis, ze neexistovali knazi v politike, ktori neboli vobec zli? Nie je ich vela - ale zjavne je vidiet, ze knaz v politike nemusi byt az taka katastrofa, pokial je normalny politik. áno, viem, že boli. tam vyššie dokonca píšem, prečo by podľa mňa Bezák nebol ako človek veriaci a verný cirkvi vhodný kandidát na prezidenta. hovoríme stále o Bezákovi. bol vysoký hodnostár cirkevný, už nie je. žiadneho kňaza by som nepreferovala do vysokej politickej funkcie. a nehovorím o jeho kvalitách priameho chlapa, to je o inom. ... ste preferovali zabranit politickej funkcii ludom, ktori by sa chovali podla Ustavy - diky. nepreferovali sme nič také, ... alebo pardon, budem písať za seba: nikomu nebránim v politickej funkcii. vysvetľujem, prečo je to podľa mňa kňaza navrhovať či dokonca voliť tu za prezidenta nedobrý nápad. a ako vieš, že by sa choval podľa Ústavy ? či podľa dogiem ( zjednodušene ) cirkvi ? zákony tejto krajiny podpisovať ? oni sa totiž kdekade hodne bijú s dogmami, či sa mýlim ? ja stále píšem o Bezákovi, on je tým hypotetickým jánošíkovským nádejným, ostatní hypotetickí hocikto sú teraz neazujímaví.
xenocide Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 a ako vieš, že by sa choval podľa Ústavy ? A ako vies ty, ze by sa nechoval? Tvrdili ste, ze pokial by sa rozhodoval podla svojho svedomia - tak nema v politike co robit. Ale presne TOTO vyzaduje ustava. áno, nesmel by. neprestal by byť ale kňazom a členom cirkvi a jej rebríčka a dogiem ... alebo prestal ? To je ale otazka na bezny subeh funkcii - pozri, ked uz mozeme mat poslanca a zaroven aj primatora ci podobne kombinacie. Ale spravne by to nemalo byt. To je vsak ina otazka, nie to co ste pisali, kde ste odmietli knazov ako takych.
game Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 ja to neviem. ani ty nevieš, že by sa choval.ja som presvedčená, že by sa choval, dokonca.ale som presvedčená aj o tom, že Bezák má viac rozumu, ako som už tam vyššie písala, než aby vôbec uvažoval o akejkoľvek kandidatúre kamkoľvek do politickej funkcie. porovnávať spojené dvojité, trojité, štvorité funkcie kdejakých primátoro-lekáro-poslancov a podobných týpkov s tým, o čom tu píšeme, je minimálne trochu scestné.nie kumulovanie funkcií je problém. ( hoci pri primátoro-xiných funkciách teda rozhodne je ) - a tom tu píšeme.
xenocide Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 porovnávať spojené dvojité, trojité, štvorité funkcie kdejakých primátoro-lekáro-poslancov a podobných týpkov s tým, o čom tu píšeme, je minimálne trochu scestné. Fakt? Ty sa bojis toho, ze ak by zostal knaz a bol poslancom - rozhodoval by sa ako knaz. A ked je politik zaroven doktorom - nebojis sa toho, ze sa bude rozhodovat ako doktor, vyhradne v prospech svojej profesie - a nebude brat do uvahy vseobecne blaho?
game Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 Fakt? Ty sa bojis toho, ze ak by zostal knaz a bol poslancom - rozhodoval by sa ako knaz. nie. ja sa toho nebojím. je to zložitejšie a nie také ploché. pozerám na to totiž v každom príspevku od začiatku aj z tej druhej strany, aj zo strany hurá systému: Bezákovi ubližovali, Bezák na hrad, aj optikou početných vlažných veriacich, zväčšujúceho sa počtu ateistov, veriacich, zmluvy s Vatikánom, aj optikou cirkvi a dotyčného katolíckeho kňaza ... byť katolíckym kňazom, verným svojej viere, cirkvi, svojej vrchnosti ( čo nestíham dosť často opakovať: Bezák je verný a oddaný svojej cirkvi a svojej viere ) a jej dogmám, a byť prezidentom tu dnes v tejto krajine, kde je treba podpisovať aj zákony na obranu vecí, dianí a ľudí, ktorí nejdú pod fúz katolíckej cirkevnej vrchnosti, by mohol chcieť dnes len blázon. a to si myslím, že Bezák nie je.
jose Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 mimochodom jeden z najlepsich politikov Robert Schuman, ktoremu z velkej casti vdacime za spojenu europu bez vojen, bol katolik a verny clen cirkvi
valcik Zverejnené 28. Február, 2013 Zverejnené 28. Február, 2013 Medzi verným členom cirkvi, ktorý sa posadí do parlamentu kde klepe na hlasovací gombík a medzi kňazom, ktorý sa stane prezidentom republiky, je predsa len nepatrný rozdiel. edit:Podľa mňa kňaz na prezidentskú stoličku nepatrí už len preto, že je podriadený vyššej autorite, ktorá sídli mimo územia našej republiky.
xenocide Zverejnené 1. Marec, 2013 Zverejnené 1. Marec, 2013 Kurna... nikde som netvrdil, ze prave Bezak patri na hrad, alebo ze by prave on bol zarukou tej najlepsej politiky na akomkolvek poste. Nie. Islo o nieco ine. Zopar vas tu tvrdilo, ze knaz (alebo cirkevny hodnostar) je z principu neakceptovatelny na verejnu (politicku?) funkciu, pretoze ma urcite pevne nazory, ktore asi tazko bude menit. A rovnako ho handicapuje, ze sa bude rozhodovat podla svojho svedomia. Takze chapem obavu pred nemiestnym zasahovanim ciernoprdelnikov (nijaka teokracia nehrozi, klud - ta nebola ani za Tisa). Ale tato obava nemoze byt ospravedlnenim na prekrucanie a prznenie demokratickeho systemu. 1. Rozhodovat sa podla svedomia je povinnostou poslanca a zaroven to je snad logicke pre vela ludi. 2. Mat nejaky nazor, ktory sa proste nezmeni vzdy ked zafuka iny vietor tiez nie je hned handicap. 3. Politik, ktory vo volbach prezentuje jeden nazor a potom o hned obrati, tiez nebude prilis oceneny. 4. Tak ako sa "bojite", ze knaz by bol proti potratom - nezabudajte, ze je vela ludi, ktori by NIKDY nepodpisali napr. zakaz potratov. Ti su taktiez verni svojej pravde a neustupia - no ich kritizovat nebudete. 5. Kazdy nieco robil PRED politickou funkciou a to hned neznamena, ze je podriadeny svojemu byvalemu posobisku a pocuva ich prikazy. Nie bez dokazov. 6. Verny clen cirkvi, verny syn cirkvi - je co? Verny krestan, verny clen rimskokatolickej cirkvi? Ludia, vy vramci prehnanej sekularizacie ste na ceste uplne vylucit vsetkych krestanov. Podľa mňa kňaz na prezidentskú stoličku nepatrí už len preto, že je podriadený vyššej autorite, ktorá sídli mimo územia našej republiky. Co je kazdy veriaci krestan. Alebo moslim. Pripadne zid. Kazdy z nich veri v Boha, ktory nesidli v SR a neriadi sa zakonmi SR. A Boha uznavaju ako najvyssiu autoritu. Prirodzene, to v nicom nebrani dodrziavat zakony. Neprehanate to s tou paranojou? PS. Nie, neprestupil som na pravu vieru a ked bude nejaky nabozensky trotel zase v tych temach pisat svoje haluze, s chutou si na nom/nej zgustnem. Tu ide o princip, ktory naznacujete a ktory je podla mna v rozpore s demokratickym principom. Nemate radi cirkev a jej poskokov - tak si hladate dovody, preco by nemali ex-knazi byt v politike. Akurat tie dovody, ktore uvadzate su nezmyselne a neaplikovatelne v rozumnom pravnom poriadku.
valcik Zverejnené 1. Marec, 2013 Zverejnené 1. Marec, 2013 Prirodzene, to v nicom nebrani dodrziavat zakony. Neprehanate to s tou paranojou? Žiadne božstvá tu nikto nespomína. Paranoja? WTF? Kňaz je priamo podriadený pápežovi a nielenže pápeža on sám alebo jeho spolupracovníci podrobne informujú o každom svojom skutku a rozhodnutí, ale zároveň sa kňaz necháva Svätou stolicou riadiť, ovplyvňovať a postrkovať, pretože ho viaže prísaha poslušnosti. Ďakujem, pri prezidentských voľbách dám hlas kandidátovi, ktorý sa rozhoduje sám za seba, nepodáva Svätej stolici hlásenie o každom prde a neriadi sa vatikánskymi direktívami. 1
game Zverejnené 1. Marec, 2013 Zverejnené 1. Marec, 2013 PS. Nie, neprestupil som na pravu vieru a ked bude nejaky nabozensky trotel zase v tych temach pisat svoje haluze, s chutou si na nom/nej zgustnem. Tu ide o princip, ktory naznacujete a ktory je podla mna v rozpore s demokratickym principom. Nemate radi cirkev a jej poskokov - tak si hladate dovody, preco by nemali ex-knazi byt v politike. Akurat tie dovody, ktore uvadzate su nezmyselne a neaplikovatelne v rozumnom pravnom poriadku. až teraz som si všimla to P.S. a tú (mnou) zvýraznenú časť ... Bezák predsa nie je ex-kňaz, Bezák je kňaz, verný cirkvi, on sám to tvrdí o sebe, a stále tu hovoríme o emeritnom arcibiskupovi Bezákovi, bývalom vysokom hodnostárovi rímskokatolíckej cirkvi, kňazovi a nápade "kandidovať ho" na prezidenta Slovenska, ktorý rezonoval a rezonuje kdekade po nete ... hm ? : )
informator Zverejnené 1. Marec, 2013 Zverejnené 1. Marec, 2013 Tvrdili ste, ze pokial by sa rozhodoval podla svojho svedomia - tak nema v politike co robit. Ale presne TOTO vyzaduje ustava. Ty to mas akesi domylene a pozeras na problem ocami ateistu.....nezaskodilo by ti trochu empatie :) . Ja som pisal, ze problem by nastal, ak by bol knaz v pozicii ustavneho (verejneho) cinitela a MUSEL by dat svoj podpis pod nieco, co by uplne "prerobilo" jeho svedomie - vyznanie a cicoeste. Ak by bol "iba" radovym poslancom, tak tam problem nevidim a kludne by tam mohol dvihat ruku za, ci proti niecomu s kludnym svedomim. Tam by by sa mohlo prejavit to "okridlene "hlasovanie a spravanie podla svojho vedomia a svedomia": tu je link kde som pisal o tom o com tu hore pisem: https://www.freespace.sk/tema/5323-odvolanie-arcibiskupa-bezaka/strana__st__150#entry194158
xenocide Zverejnené 4. Marec, 2013 Zverejnené 4. Marec, 2013 Kňaz je priamo podriadený pápežovi Je stale niekde v teme "ten" Bezak? Este raz - knaz, ktory sa dostal do KONFLIKTU s Vatikanom a to ma byt dokaz toho, ze bude Vatikan na slovo posluchat? Obavam sa, ze prave tu podriadenost dost tazko dokazete, prave vzhladom na posledne udalosti tykajuce sa dotknutej osoby :P
game Zverejnené 4. Marec, 2013 Zverejnené 4. Marec, 2013 o inom ani nepíšeme, len o Bezákovi - ja o ňom píšem celkom iste v každom príspevku, stačí kuk : ) ... a na ten dôkaz je veľmi jednoduchá odpoveď : )vlastne dve:prvá: Bezák vo všetkých svojich rozhovoroch, ktoré si dovolil, v intervjú v sme, v českej televízii, a neviem kde ešte vystúpil, aj keď sa cíti byť, či sa cíti, či je skutočne svojou cirkvou ublížený, vyjadruje k samotnej cirkvi ako človek, ktorý rešpektuje cirkev, ktorej je kňazom, a rešpektuje svoju vrchnosť.( to, že prelomil mlčanie, bolo ľudské, to sme už rozoberali vtedy, keď sa to dialo. ublíženosť musela von, cítil potrebu brániť sa, ale tým skončil, a nikdy nepovedal proti cirkvi ani slovo, stále sa k nej priznával )druhá je priamo z dnešného dňa potvrdenie tej prvej, a potvrdenie toho, čo tu píšeme dokola a čo tvrdí samotný emeritný arcibiskup Bezák: je stále verným kňazom cirkvi .... blabla... dokolečka : ) :Bezák dostal zákaz vyjadrovať sa pre médiáBezák mal divákov TA3 sprevádzať predveľkonočným obdobím.Odvolaný trnavský arcibiskup Róbert Bezák sa má zdržať akýchkoľvek vyjadrení pre médiá, vrátane svojich duchovných príhovorov.Túto požiadavku prefekta Kongregácie pre biskupov kardinála Marca Ouelleta mu v stredu (27. 2.) tlmočil na stretnutí v Ríme generálny predstavený rehole redemptoristov."Zástupcov médií prosím o rešpektovanie tejto skutočnosti. Touto cestou ďakujem všetkým ľuďom, ktorí mi doteraz prejavili priazeň, blízkosť, pomoc a podporu. Ostávam s vami spojený v modlitbách a zahŕňam vás do svojich duchovných prosieb," uviedol v stanovisku Bezák.Bezáka odvolal z postu dnes už bývalý pápež Benedikt XVI. začiatkom júla.Podľa nariadenia, ktoré mu listom oznámil apoštolský nuncius, sa Bezák nemal zdržiavať na území Trnavskej arcidiecézy a mal zakázaný kontakt s médiami.Napriek tomu koncom decembra prelomil mlčanie a v diskusných reláciách viacerých televízií sa vyjadril o svojich pocitoch v súvislosti s odvolaním.Od februára navyše uvádzal niekoľko dielov relácie Slovo v čase v spravodajskej televízii TA3.Divákov mal sprevádzať pôstnym predveľkonočným obdobím.Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/6721064/bezak-dostal-zakaz-vyjadrovat-sa-pre-media.html#ixzz2MYwTr5hsmyslím, že dôkaz tej podriadenosti je úplne jasný.
D'Ady Zverejnené 4. Marec, 2013 Zverejnené 4. Marec, 2013 podriadeny - neposluchal - suspendovanyaky este chces dokaz ?no a teraz si predstav, ze by papez suspendoval knaza, ktory je uplne nahodou prezidentom...
xenocide Zverejnené 4. Marec, 2013 Zverejnené 4. Marec, 2013 no a teraz si predstav, ze by papez suspendoval knaza, ktory je uplne nahodou prezidentom... To by bolo zaujimave.... knaz, ktory by bol prezidentom, by prestal byt knazom. No a co? Z funkcie prezidenta by ho tazko odvolaval a funkciu knaza by aj tak nevykonaval. Ste tu pisali, ze knaz (Bezak) je podriadeny Vatikanu, takze Vatikan vzdy a bezvyhradne poslucha. Stale nemate pocit, ze ste trosku vedla? Ja mam pocit, ze on ma praveze s Vatikanom konflikt a urcite NEPOSLUCHA. Takze co vam vlastne vadi? ;)
valcik Zverejnené 4. Marec, 2013 Zverejnené 4. Marec, 2013 Stale nemate pocit, ze ste trosku vedla? Ja mam pocit, ze on ma praveze s Vatikanom konflikt a urcite NEPOSLUCHA. Skôr mám pocit, že ty si trošku vedľa. Bezák mal konflikt akurát so starým udavačom Sokolom, ktorý ho kvôli urazenej stareckej ješitnosti nariekol z hromady pochybných obvinení. Na základe toho bol Bezák odvolaný, ale o pápežovi sa vyjadruje stále s povinnou úctou a rešpektuje ho rovnako, ako predtým. 1
xenocide Zverejnené 5. Marec, 2013 Zverejnené 5. Marec, 2013 Skôr mám pocit, že ty si trošku vedľa. Bezák mal konflikt akurát so starým udavačom Sokolom, Takze Bezak NEMA konflikt s Vatikanom? Vyjasnite mi to este raz - tvrdite, ze knaz je neprijatelny kandidat, pretoze bude na slovo posluchat Vatikan. A ako priklad davate Bezaka, ktory na slovo poslucha Vatikan?
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz