alamo Zverejnené 2. Február, 2013 Autor Zverejnené 2. Február, 2013 Ten odlisny pohlad na riesenie problemov zacal arc. Bezak. zaujíme.. žiadna diakritika, vypadá to ako esemeska.. navyše plná preklepov čo tak uviesť zdroj?
D'Ady Zverejnené 2. Február, 2013 Zverejnené 2. Február, 2013 Suhlasim. Pouzivanie citatov z evanjelii tomuto nepomoze. Pre zaujimavost este pripajam link: http://www.obcianskyvybor.sk/ a ten link sa k tomu ako vztahuje ??? tiez ma na prvy pohlad uputal styl textu "listu Sokolovi"...
dead Zverejnené 2. Február, 2013 Zverejnené 2. Február, 2013 Jedine miesto kde google nasiel zhodujuci sa text je tato stranka http://www.stjoseph.cz/kauza-bezak/ ..text sa nachadza v jednom prispevku v diskusii. Takym stylom sa da napisat v mene kohokolvek, komukolvek, Uz vobec by som s tym nemaval, ako so serioznym argumentom. Institut svateho Jozefa /na Slovensku dielna svateho Jozefa/ je tradicionalistickym hnutim a jednou z mala ultrakonzervativnych stranok na ceskom a slovenskom webe. Neviem ci to tu uz bolo, 18 decembra napisali o Bezakovi toto: http://www.stjoseph.cz/robert-bezak-superstar/ Okrem toho odkazuju na nacionalisticke weby sho, nss atd. Myslim, ze mame dost dovodov domnievat sa, ze prave take nazory prevazuju vo vedeni kat. cirkvi na Slovensku. Ak by niekto namietal, mne nevadi, ze sa cirkev radikalizuje. Vadi mi, ze sa radikalizuje este stale ako de facto verejna institucia. 1
informator Zverejnené 3. Február, 2013 Zverejnené 3. Február, 2013 zaujíme.. žiadna diakritika, vypadá to ako esemeska.. navyše plná preklepov čo tak uviesť zdroj? Ospravedlnujem sa za neuvedenie zdroja (aj game)......ale uz ho uviedol dead http://hnonline.sk/slovensko/c1-56480060-vatikan-bezak-porusil-papezske-tajomstvo a ten link sa k tomu ako vztahuje ??? tiez ma na prvy pohlad uputal styl textu "listu Sokolovi"... Zaujal ta?.....no si sa aj nad textom zamyslel?....a ten link suvisi s touto temou tak, ze poukazuje na to, ako (podla zakona) cirkev spravuje svoje finanncie. Bola to reakcia na nejake tu prezentovane "dokazy", ze cirkev s finannciami safari, ako vzor slovakov Janosik. Jedine miesto kde google nasiel zhodujuci sa text je tato stranka http://www.stjoseph.cz/kauza-bezak/ ..text sa nachadza v jednom prispevku v diskusii. Takym stylom sa da napisat v mene kohokolvek, komukolvek, Uz vobec by som s tym nemaval, ako so serioznym argumentom. Institut svateho Jozefa /na Slovensku dielna svateho Jozefa/ je tradicionalistickym hnutim a jednou z mala ultrakonzervativnych stranok na ceskom a slovenskom webe. Neviem ci to tu uz bolo, 18 decembra napisali o Bezakovi toto: http://www.stjoseph....ezak-superstar/ Dakujem, ze si za mna uviedol zdroj, aj ked miesto toho, aby si si pozorne precital text dopisu, tak tu argumentujes neserioznostou. Podla mna jedinu neserioznost tu predvadza arc. Bezak. Tu je link (podla teba mozno aj neseriozny) a skus sa tochu aj zamysliet nad obsahom. http://www.stjoseph.cz/homomafie-v-cirkvi-a-bezak/
alamo Zverejnené 3. Február, 2013 Autor Zverejnené 3. Február, 2013 info :ahooj:ocitol si sa v situácii.. hm.. ako ju opísaťako keby.. ako keby si tvrdil, že židia sú "podrasa", a na dôkaz sem linkoval odkazy na nejaké neonacistické stránky
informator Zverejnené 3. Február, 2013 Zverejnené 3. Február, 2013 o com to tu prosim ta pises?!......ved je to smiesne a nicim nepodlozene, sa trochu aj zamysli nad tym co tvrdis! Vdaka.
alamo Zverejnené 3. Február, 2013 Autor Zverejnené 3. Február, 2013 vtip je v tom že taký "mladý nadšený neonacista" keby som mu povedal, že sa jeho "prejav" podobá na ten tvoj, by sa urazil tiež len ti chcem povedať, že tvoj spôsob argumentácie, je kontraproduktívny, akurát si dosiahol že tunajšie publikum, prejaví ešte väčšie sympatie k Bezákovi, a jej odpor ku katolíckej cirkvi vzrástolzmeniť tento stav, nie je v tvojej moci, vytvorili ho Bezákovi nadriadený, tvrdením, že je to celé vnútorná záležitosť, s ktorou nikto iné nič spoločné nemá , a nemusia teda nijak komunikovať, nič vysvetľovaťnásledkom toho "boj" za vec katolíckej cirkvi zostal na pleciach takých ako si ty, čo má ale následky aké má..takže katolíckej cirkvi by prospelo len jedno, zásadná zmena postoja 1
dead Zverejnené 3. Február, 2013 Zverejnené 3. Február, 2013 Dakujem, ze si za mna uviedol zdroj, aj ked miesto toho, aby si si pozorne precital text dopisu, tak tu argumentujes neserioznostou. Podla mna jedinu neserioznost tu predvadza arc. Bezak. Asi si nerozumieme, ja ten odkaz nepokladam za zdroj. Aspon teda do chvile, co sa nepreukaze, ze autorom textu je Bezak. K tomu poslednemu linku iba tolko, Ja viem ze problem s Bezakom mal predovsetkym tabor bigotnych katolikov. To su ludia, pre ktorych nie je najvacsim zlom satanista, ale ekumenik. Uz vyssie som pisal, ze cirkev sa radikalizuje. To znamena, ze nepochopila o co v dnesnom svete ide a predovsetkym kde sa spolocnost posunula. Oni si asi zatial neuvedomuju, ze z autority sa uz nebudu tesit automaticky, ze ludia ocakavaju aspon pro forma transparentnost v nakladani s majetkami, ze cirkev sama sa stala temou celospolocenskej diskusie a ludia su pripraveni na dialog, nie na urazeneho pstrosa s hlavou v piesku, ze kritika je legitimnou sucastou takej diskusie, Oni na to pridu, ale zda sa, ze uz bude neskoro. 1
informator Zverejnené 3. Február, 2013 Zverejnené 3. Február, 2013 len ti chcem povedať, že tvoj spôsob argumentácie, je kontraproduktívny, akurát si dosiahol že tunajšie publikum, prejaví ešte väčšie sympatie k Bezákovi, a jej odpor ku katolíckej cirkvi vzrástol.................. no ved ja si ani nerobim dake iluzie o nejakom obrateni tunajsieho publika, iba tu podavm svoj pohlad na "problem", tak isto ako aj tunajsie publikum svoj. To, ze mne pride logickejsie vysvetlenie ineho pohladu, ako tu pritomnej "porote", je trestnym cinom? Uz na zaciatku niekde som tvrdil, ze danu situaciu s arc. Bezakom nepochopi ateista alebo nejaky liberalny horlivec, ktory sa este aj tvari, ako poctivy krestan. Asi si nerozumieme, ja ten odkaz nepokladam za zdroj. Aspon teda do chvile, co sa nepreukaze, ze autorom textu je Bezak. K tomu poslednemu linku iba tolko, Ja viem ze problem s Bezakom mal predovsetkym tabor bigotnych katolikov. To su ludia, pre ktorych nie je najvacsim zlom satanista, ale ekumenik. Uz vyssie som pisal, ze cirkev sa radikalizuje. To znamena, ze nepochopila o co v dnesnom svete ide a predovsetkym kde sa spolocnost posunula. Oni si asi zatial neuvedomuju, ze z autority sa uz nebudu tesit automaticky, ze ludia ocakavaju aspon pro forma transparentnost v nakladani s majetkami, ze cirkev sama sa stala temou celospolocenskej diskusie a ludia su pripraveni na dialog, nie na urazeneho pstrosa s hlavou v piesku, ze kritika je legitimnou sucastou takej diskusie, Oni na to pridu, ale zda sa, ze uz bude neskoro. Ty mas svoj nazor.........nazor bigotneho ateistu a ja zasa bigotneho katolika (ked uz mam vychadazt z nejakeho zdroja). Len by ma teda zaujimalo, odkial beries presvedcenie, ze sa cirkev radikalizuje a v com. Nic nie je uzavrete a este vela veci moze vyjst na povrch (ci uz za, ci proti), aj ked urcite nie oficialne. Ponukam aj link na text z casopisu, ktory nie je nejak zvlast nakloneny cirkvi..... http://www.tyzden.sk/nazivo-doma/kauza-bezak-nase-otazniky.html
alamo Zverejnené 3. Február, 2013 Autor Zverejnené 3. Február, 2013 info nefandi si.. tvojím príspevkom si rozhodne nespáchal "trestný čin"spáchal si "tragikomický čin"a tú vec s Bezákom, nevnímam ako ateista, ale ako daňový poplatníka kým na ten katolícky cirkus musím dávať moje peniaze, dovtedy sa v tom rýpať budemak nechceš aby som strkal nos do "tvojich" vecí, kupuj si ich za vlastné
jose Zverejnené 4. Február, 2013 Zverejnené 4. Február, 2013 este k citatu s evanjelii: niekto chce najprv priklad, kde arc.Bezak nejedna v sulade s evanjeliami a ked sa uvedie citat, vraj to netreba :) suvisi to aj s tym dalsim, cirkev sa neprisposobila svetu tri stor. ani v Rimskej risi, cirkev sa neprisposobi ani dnesnemu svetu, co tu pise dead, ze si v cirkvi nevsimli kam sa spolocnost posunula :) no kam sa posunula? ze ludia prestali uznavat poslusnost, pokoru a obetu a miesto uznavaju opak? samozrejme, ze sa cirkev neprisposobi, nech uz to tzv. ateistom a liberalom vadi ako chce, oni predsa nevedia ani co je cirkev, vravia vacsinou o sebe, ze ani v Boha neveria, a oni chcu radit ako sa ma cirkev chovat ;)odvolanie Bezaka sa ich nijako netyka, ziadny majetok Trnavskej diecezy nie je z dani, z dani su len platy duchovnych a nic viac, a alamo mal by si kecat do skolstva, do zdravotnictva, do armady a vobec vsetko je z dani, tak skus mudrovat do vsetkeho
dead Zverejnené 4. Február, 2013 Zverejnené 4. Február, 2013 Len by ma teda zaujimalo, odkial beries presvedcenie, ze sa cirkev radikalizuje a v com. . Napisal som to aj hore, cirkvi nevadilo, ze arcibisup Sokol verejne zehna nackov, ze otvorene ospravedlnuje a velebi rezim za 1 Sl statu . Naopak vadi jej, ze Bezak bol na Pohode. Ostatne, aj pozorovanie prostredia, z ktoreho vychadzala a vychadza kritika Bezaka vela napovie. o ich povahe. Tiez som napisal, ze nemam nic proti tomu, maju na to pravo. Iba konstatujem, ze sa cirkev radikalizuje. suvisi to aj s tym dalsim, cirkev sa neprisposobila svetu tri stor. ani v Rimskej risi, cirkev sa neprisposobi ani dnesnemu svetu, co tu pise dead, ze si v cirkvi nevsimli kam sa spolocnost posunula :) no kam sa posunula? ze ludia prestali uznavat poslusnost, pokoru a obetu a miesto uznavaju opak? Cirkev sa uz prisposobila okolnostiam. viackrat /2 vatikansky koncil napriklad/ :) Sokol spolu s Tescom odrbabal stat, ak mu peniaze za pozemky na Zlatych pieskoch poslali na sukromny ucet ako dar a on ich nasledne daroval arcidieceze. Odrbaval aj cirkev, ked sa take nieco neviedlo v oficialnom uctovnictve arcidiecezy /zatial je to tvrdenie auditorky/. Cirkev musi mat radost, ze ma zatial take pokorne, poslusne, obetave, dovercive a hlavne sproste ovecky. Otazka do nedalekej buducnosti znie, ci tak tomu bude aj nadalej :) Ako som uz spominal vyssie, v tejto rovine mi do toho nie je nic, ale pisat o tom mozem a budem. A ze tym niekoho pohorsim, lebo "ze ani v Boha neverim" a neviem, "ani co je cirkev" ? To mi je jedno, to si musi vybavit dotycny sam so sebou :)
alamo Zverejnené 4. Február, 2013 Autor Zverejnené 4. Február, 2013 chcelo by to novú tému "cirkev a majetok"o minulosti, súčasnosti aj budúcnosti tohoto vzťahu (najme na slovači.. ale aj inde)len neviem, či patrí sem, či do ekonomiky, alebo do politiky?apropó.. niečo mi vraví, že by sa okolo toho mohli strhnúť fakt horúce debatyaj po toľkých storočiach existencie tohoto fenoménu, je to proste stále žhavá témapáč to že Sokol "žehná náckov", to možno furt uhrať ako prejav jeho osobného názoru..a na ten ja jeho právo uznávam (aj keď je mi s neho na grc..)ale vykladať takto defraudáciu.. to jednoducho neprejde..
jose Zverejnené 4. Február, 2013 Zverejnené 4. Február, 2013 II. vat. koncil prisposobil len prejav, ohlasovanie, podstata sa nezmenila. Cirkev musi mat radost, ze ma zatial take pokorne, poslusne, obetave, dovercive a hlavne sproste ovecky. Otazka do nedalekej buducnosti znie, ci tak tomu bude aj nadalej :) No prosim, prvy co nazyva pokoru, poslusnost a obetavost sprostostou. nieze niekto spomenie, ze je to mimo temu... ludom co citaju najma bulvar a pod. sa mozno zda, ze s odvolanim Bezaka suvisia peniaze ;) ale asi by ste sa divili, ze skor to bude prave suvisiet s pokorou, poslusnostou (hodnoty, ktore Srholec, Bezak a podobni nevyzdvihuju)
informator Zverejnené 4. Február, 2013 Zverejnené 4. Február, 2013 info nefandi si.. tvojím príspevkom si rozhodne nespáchal "trestný čin" spáchal si "tragikomický čin" Noooo, len aby nakoniec nebolo tragikomicke to, co tu ty tvrdis....a nikde ti nevycitam, ze sa nemas vyjadrovat k veciam, co sa tykaju cirkvi (ved nakoniec kazdy na niekoho-nieco prispieva nedobrovolne, tak nemaj zasa utrpne reci, ze len ty), ja iba vravim, ze nepochopis veci (cirkevne) sposobom, ako veriaci. Nic viac a nic menej som nepovedal!! este k citatu s evanjelii: niekto chce najprv priklad, kde arc.Bezak nejedna v sulade s evanjeliami a ked sa uvedie citat, vraj to netreba :) Ja som nepovedal, ze citaty netreba, ale ze sa tym nic nevyriesi a nicomu to nepomoze, ked si tie citaty budes vymienat s ateistom (bez urazky) Iba konstatujem, ze sa cirkev radikalizuje. Cirkev ma daleko k radikalizacii.....skor je to naopak a radikalizuje sa spolocnost. Chyba arc. Bezaka bola v tom, ze sa s takou spolocnostou dostaval na jednaku vlnovu miesto toho, aby verejne "pranieroval" dianie v spolocnosti, ale verejne "pranieroval" cirkev, ze sa neprisposobuje spolocnosti. Ale tym samozrejme zasa netvrdim, ze nemal - nemohol poukazovat na chyby - nedostatky, ktore (podla neho) v cirkvi su(?).
game Zverejnené 4. Február, 2013 Zverejnené 4. Február, 2013 info, k tomu verejnému pranierovaniu jedna poznámka ... / rada tu občas citujem z jednej knihy, nie doslovne, lebo až toľko sa mi prekladať nechce, - je to skvelá kniha o knihách a písomnostiach, od autora, ktorý prešiel za život všetky významné európske knižnice, a zbieral perličky, okrem iného, a napísal o rôznych témach zopár veľmi fundovaných kníh - to len aby bol uvedený zdroj: Ráth-Végh: Komédia knihy / takže k tomu pranierovaniu ... v tejto knihe píše o x písomne dochovaných udalostiach, kázňach, cirkevných udalostiach, okrem iného, a o slávnych a menej známych kňazoch, ktorí "pranierovali" z kancľa a kdekade nešváry spoločnosti už v stredoveku, ranom novoveku,dokonca o jednom francúzskom kňazovi, ktorý ohadzoval v kostole svoje nehodné ovečky čapicami v kostolných laviciach, aby ich prebudil k počúvaniu kázne z blaženého snenia ... podobných dochovaných pozbieraných zdokumentovaných príbehov je tam veľa ... kňazi sa vždy snažili pranierovať nešváry spoločnosti, a v skutočnosti to priveľa na podstate človeka nezmenilo ...nechcem zabŕdnuť do toho, že čo sa môže zmeniť, keď sami pranierovači nežijú podľa svojho pranierovania ... aj na to boli a sú dodnes príklady, však ? .... ale naopak:priblíženie sa k človeku, a upozorňovanie na nešváry z pozície človeka, ktorý im rozumie, je iná vec.kto si pamätá uvoľnenie v 60. rokoch, a vtedajšie omše, a bít v kostoloch, a omše, ktoré mládež milovala, a keď mali decká šťastie na otvorenú hlavu - mladého kňaza, ktorý im rozumel a skutočne ich viedol namiesto nejakého pranierovania, mala cirkev vyhraté ... len potom to zakapalo ... prišla iná doba, 60. roky už nikdy nebudú. ide o to, že keď Bezáka odsúdili jeho súkmeňovci za to, že priblížil svoju vieru a cirkev ľudu, tak áno, cirkev sa radikalizuje. ale nie len to ... pritiahol ľudí, otvoril diecézu ľuďom, a snažil sa z nej urobiť čosi, čo je tu pre ľudí ...nuž ale ani súkmeňovcom, ani ľuďom sa to evidentne nepáči, radšej budú pranierovaní ...len kde sa v tom stratila kresťanská láska ?
dead Zverejnené 4. Február, 2013 Zverejnené 4. Február, 2013 No prosim, prvy co nazyva pokoru, poslusnost a obetavost sprostostou. nieze niekto spomenie, ze je to mimo temu... ludom co citaju najma bulvar a pod. sa mozno zda, ze s odvolanim Bezaka suvisia peniaze ;) ale asi by ste sa divili, ze skor to bude prave suvisiet s pokorou, poslusnostou (hodnoty, ktore Srholec, Bezak a podobni nevyzdvihuju) "a" je spojka, nie rovna sa :) Pokora, poslusnost, obetavost, dovera ..to vsetko musi mat svoje dovody. V normalnom zivote to chodi tak, ze si ich musi clovek, alebo institucia zasluzit. Cirkev to, aspon teda podla vyhlaseni reagujucich na kritku takto nevidi, ocakava od veriacich automaticku pokoru, slepu poslusnost a bezhranicnu doveru. Toto nie je stav, ktory by som mohol chvalit. Zda sa /aj podla posledneho scitania/ ze na toto naucenych ludi je stale menej ..a bude ich stale menej, Tu sa posunula spolocnost, o tom som pisal hore, autoritu uz nikto neziska zadarmo. Cirkev ma daleko k radikalizacii.....skor je to naopak a radikalizuje sa spolocnost. Chyba arc. Bezaka bola v tom, ze sa s takou spolocnostou dostaval na jednaku vlnovu miesto toho, aby verejne "pranieroval" dianie v spolocnosti, ale verejne "pranieroval" cirkev, ze sa neprisposobuje spolocnosti. Ale tym samozrejme zasa netvrdim, ze nemal - nemohol poukazovat na chyby - nedostatky, ktore (podla neho) v cirkvi su(?). Bezak jedinym slovom nevelebil homosexualitu, sucasnu potratovu politiku, ani neviazany sposob zivota. Jedinym jeho problemom v tomto zmysle bolo, ze chodil medzi ludi, na ktorych niekto iny uvalil vo svojej chorej mysli karantenu. 2
jose Zverejnené 5. Február, 2013 Zverejnené 5. Február, 2013 priblížil svoju vieru a cirkev ľudu kde to ti "neveriaci" beru? :) vy viete co je viera a o com je cirkev? Tu sa posunula spolocnost, o tom som pisal hore, autoritu uz nikto neziska zadarmo. trepes nezmysly, autoritu ma v dnesnej zapadnej spolocnosti automaticky zamestnavatel, investor, ten kto ma peniaze, ten kto vlastni media, novinar, ten o kom sa pise v mediach atd., vobec nezalezi aky ma charakter. naopak, mnohi charakterni ludia autoritu nemaju, hoci si ju zasluzia, len su napr. chudobni, alebo nepodliezaju novinarom alebo ... a nema autoritu rodic, ucitel, knaz, ktori ju maju mat, jednoducho spolocnost sa nikam neposunula
game Zverejnené 5. Február, 2013 Zverejnené 5. Február, 2013 kde to ti "neveriaci" beru? :) vy viete co je viera a o com je cirkev? hm :) keď je viera okázalé odievanie do zlata a purpuru, mocenská hierarchia medzi Bohom a človekom, hrádza namiesto cesty, je dávno zle. jose, viera nie je len bozkávanie prsteňov biskupom a plačkanie za tvrdšími predkoncilovskými maniermi, za latinskou omšou, ... a kdečím spred II. koncilu, čoho je plný net, a nestíham sa diviť, čo všetko podaktorým veriacim chýba ... je to pozoruhodné, pretože ľudia sami priam vyžadujú a potrebujú tvrdú ruku, potrebujú viesť nadstupňami cirkevných hodnostárov, potrebujú vidieť tú nadstavbu a nádheru CIRKVY ... lenže to nie je Ježišova cirkev, hlásajúca chudobu a lásku, je od nej vzdialená ako iná galaxia ... kde berieš tú istou, že "vy neveriaci" ? : ) je tu pár ľudí, ktorí vedia, čo je cirkev, prešli si svoju cestu malého zrnka piesku v nej, dostali sviatosti a vedia, o čom je viera, a o čom je cirkev. keď niekomu chýbajú purpurové ornáty a latinské omše, alebo sa potrebuje plaziť kolenačky po kostole, a má z toho lepší pocit / aj taký skutočný prípad je tu v týchto témach spomenutý, a spomenul ho veriaci /, prosím, potrebuje to, je to obrovitá cirkevná hierarchia, toto sa z nej vyvinulo za dvetisíc rokov ... a potom nejaký Bezák jednoducho odloží ornát, a s kolárikom na krku zájde na Pohodu medzi ľudí, a to nebodaj zakýva základmi cirkvi, lebo nedržal patričný odstup, netváril sa v sprievode iných cirkevných hodnostárov odťažito a dôležito, odetý do ornátu a mitier, ale zobral svoju vieru medzi ľudí. a na druhej strane, tiché modlenie sa k Bohu ... naposledy som kdesi čítala, to bolo vtedy, keď dal Bezák jediné a posledné rozhovory médiám - že slúži omše pre seba v obývačke. to je cirkev. či sa to niekomu páči či nie, bez okázalosti to nejde ani vo vlastnej obývačke. aj toto je cirkev. Bezák, či sa to niekomu páči, či nie, je veriaci kresťan katolík a člen cirkvi.
jose Zverejnené 5. Február, 2013 Zverejnené 5. Február, 2013 to neveriaci bolo v uvodzovkach, lebo je otazka ci je niekto neveriaci a cital som, ze Panna Maria sa nikdy nevyslovila o nijakych ludoch ako o neveriacich...ale musis uznat, o Bezakovi sa diskutovalo vela a vacsinou sa k tomu vyjadruju ludia, co sa sami vyhlasuju za ateistov alebo akychsi veriacich mimo cirkvi a najviac oni radia co ma alebo dokonca musi cirkev robit. preco? preco sa prave najviac tito vyjadruju co ma a musi cirkev robit.. aj Tvoja predstava cirkvi a krestanstva nejak nesedi. nie je jedno ci sa omse sluzia v chrame alebo v obyvacke? nie je jedno ci je pokrytec obleceny v purpure alebo v handrach? aj Jan Pavol II pouzival zlate ornaty, a keby bol obleceny ako chudobny, bol by lepsi?mas pravdu, cirkev sa za dvetisic rokov vyvinula, dnes je len katolikov miliarda, nesluzia sa omse po domoch ako v prvych casoch a ako pocas prenasledovani, ak je v cirkevnom spolocenstve miliarda ludi, tak to nejde ako v prvych casochdnes sa stavaju ine kostoly, sedia viac do tejto spolocnosti, ale tie honosne katedraly a ostatne sa stavalo a vtedy aj chapalo, ze je to na oslavu Boha, myslim, ze aj papez nosi zlaty kriz a ornat na oslavu Boha, Michelangelo maloval svoje fresky na oslavu Boha, bohaci sa vzdavali svojich majetkov a davali ich cirkvi na oslavu Boha (uvedomovali si, ze smrt im aj tak vsetko vezme...) akych ludi by arc.Bezak so svojim pristupom pritiahol do cirkvi? ludi co by tam aj tak nevydrzali a este by ju rozvracali zvnutra, ludi pysnych, neposlusnych, neschopnych obetovat sa, trochu prehnane, ale z tych jeho prejavov nieco podobne vidno.za komunizmu a ten bigbit bola ina doba, ludi dusil rezim, potrebovali trochu uvolnenia(prave vysla kniha o biskupovi Balazovi s podtitulom "bigbitovy knaz")inak game, vies ktore su tri najdolezitejsie cnosti krestanstva? obzvlast Katolickej cirkvi? pokora, pokora a pokorana dalsich miestach su poslusnost, cistota a chudoba. z toho vychadza a na tomto stoji Katolicka cirkev uz dvetisic rokov. edit: teda trepem, Katolicka cirkev stoji na Jezisovi Kristovi, toto su len cnosti
dead Zverejnené 5. Február, 2013 Zverejnené 5. Február, 2013 trepes nezmysly, autoritu ma v dnesnej zapadnej spolocnosti automaticky zamestnavatel, investor, ten kto ma peniaze, ten kto vlastni media, novinar, ten o kom sa pise v mediach atd., vobec nezalezi aky ma charakter. naopak, mnohi charakterni ludia autoritu nemaju, hoci si ju zasluzia, len su napr. chudobni, alebo nepodliezaju novinarom alebo ... a nema autoritu rodic, ucitel, knaz, ktori ju maju mat, jednoducho spolocnost sa nikam neposunula V pripade cirkvi mozme kludne pisat o moralnej autorite, na svojho sefa v robote zabudni, to je nieco uplne ine. V tomto kontexte je zaujimave, ze akonahle sa objavi nejaka kritika pomerov v cirkvi, vyroja sa cele stada ufnukanych ovci, zacnu poucovat kritikov o tom, co je pokora a poslusnost a rozculuju sa, ze sa niekto, kto nie je podobne trafeny ako oni vobec dovolil ozvat :) Ja s tebou tvoju pokoru a autoritu nezdielam, ale ti pokrytecki zmrd.i a kseftari ovesani zlatom, kolaburujuci s nackami aj komunistami, co systematicky pestuju nenavist v spolocnosti su aj na mojej vyplatnej paske a ci sa ti to paci, alebo nie, budem sa ozyvat 2
xenocide Zverejnené 5. Február, 2013 Zverejnené 5. Február, 2013 Ale kdeze - v stredoveku bola cirkev mocna, vplyvna, bohata...a mala autoritu. Cirkev priamo vladla a ovladala a mala autoritu. Boli aj chudobni jednotlivci, chudobne rady - ale cirkev ako taka bola ovela bohatsia, ovela mocnejsia, nez dnes. A mala ovela vacsiu autoritu. Pravda je, ze kym mala peniaze, mala dobove "media", mala silu - s tym isla aj autorita. A ked to nema, nema ani autoritu. Na cnostiach nezalezi, ludia na ne prdia. A veriaci tak isto. Kedysi posluchali na slovo a dnes brebtaju a snazuju sa, furt sa im nieco nepaci. Cnosti a chudoba prilakaju minimum ludi.
iskra Zverejnené 5. Február, 2013 Zverejnené 5. Február, 2013 Na cnostiach nezalezi, ludia na ne prdia. A veriaci tak isto. Cnosti a chudoba prilakaju minimum ludi. ak správne rozumiem Tvojim slovám, máš na to dosť negatívny pohľad.. :) na cnostiach záleží. možno áno..., ale vnímam to v podstate, ako pozitívum ... v živote nezáleží až tak na kvantite ľudí,(priateľov).., ale na kvalite... cnosť a chudoba.. to je myslím si správna cesta...: "Blahoslavení chudobní duchom...." 1
jose Zverejnené 5. Február, 2013 Zverejnené 5. Február, 2013 dead: ano, si typicka postavicka co neuznava pokoru, poslusnost, cistotu a chudobuvsak o tom pisem od zaciatku, ze o odvolani Bezaka najviac kecaju ludia co nevedia co je viera a o com je cirkevno a este chcu poucovat, co by mala alebo co musi cirkev robit ;) smiesne xeno: tusim uznavas, ze u vacsiny ludi ma autoritu ten kto ma moc, nie ten kto ma charakter alebo si to zasluzia nieze nezalezi na tom, na co ludia kaslu, skor nezalezi na tom, ci ludia na nieco kasluako pise iskra, na cnostiach zalezi, najma z dlhodobeho pohladu, v prvom rade večny zivot a ani na zemi nikdy neobstala civilizacia pozivacnikov bez cnostirovnako priatelia, partner bez cnosti je o nicomono aj vlastny zivot bez cnosti je o nicom takze cely zaver, ludom, ktorych pritiahnu do cirkvi ludia ako arc.Bezak vacsinou aj tak krestanske cnosti nevonajua vacsinou taki sa ho potom aj zastavaju, ved uz len z toho co za ludia sa ho zastavaju je jasne, ze je/bol pekne mimo, netreba o nom ani nic dalsie vediet
Hellé Zverejnené 5. Február, 2013 Zverejnené 5. Február, 2013 je/bol pekne mimo :zubiska: ak sa bude starat cirkev len o svoje ovce, ktore ju budu s radostou financovat potom budeme ticho... :yes_yes:
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz