smiley Zverejnené 8. Jún, 2015 Zverejnené 8. Jún, 2015 To ale neznamena, za Rim nieco stopol, iba vec vzal do svojej pravomoci a rozhodne on a nie pravnicke elity na slovensku. Rim "nieco stopol", t.j. prehlasil dokument rusiaci rad Sv. Benedikta za neplatny a zaroven napomenul Trnavskeho arcibiskupa.Ak bol Orosch napomenuty a navyse jeho konanie (dokument) bolo prehlasene za neplatne, to znamena ze spravil nieco uplne zle, vies?Cize pravy opak toho, co si tu cely cas napriek ocividnemu obhajoval.http://trnava.sme.sk/c/7632382/vatikan-oroscha-napomenul-a-dal-za-pravdu-benediktinom.html No a teraz robis rovnaku chybu. Predstava papeza, ktory po nociach nerobi nic ine, iba kontroluje prehlasenia biskupov zo vsetkych prdeli sveta, je dost usmevna. Pre teba ocividne nepriestrelny argument: papez neprotestuje, takze KBS musi mat pravdu. Zaujimave je, ze aj ked papez uplne rovnako neprotestuje ani proti prehlaseniu kardinala Vlka, to za vierohodne nepovazujes... 2
iskra Zverejnené 9. Jún, 2015 Zverejnené 9. Jún, 2015 Pozdrav arcibiskupa Bezáka modlitebnému zhromaždeniu v Trnave 6. Júna 2015 z príležitosti 6. výročia jeho biskupskej vysviacky http://www.robertbezak.eu/news/pozdrav-od-r-bezaka-kazani-z-modliteb-za-duveru/ Všetkých vás chcem zo srdca pozdraviť. Vo všetkom čo prežívam už od 6. júna 2009, vždy som cítil vašu osobnú blízkosť a veľmi mi pomáha kráčať ďalej. Keď som po mojej biskupskej vysviacke vyšiel pred trnavskú katedrálu a videl všetkých tých ľudí, ktorí ma prišli pozdraviť a byť účastný mojej radosti, rozhliadol som sa po okolí a povedal si: Tak tu budem odteraz žiť svoj život, tu budeme spolu kráčať za Kristom. To, že budeme spolu len tri roky, ma nemohlo vôbec napadnúť… Asi je to ale tak ako píše Písmo sväté – ...“ani oko nevidelo, ani ucho nepočulo, ani do ľudského srdca nevstúpilo, čo Pán pripravil pre tých ktorí ho milujú“. Nuž, ale aby sa splnili tieto Pánove slová musíme prejsť aj takouto božou cestou. Pri nej nie je rozhodujúce, čo chceme my, ale ako nás vedie Pán. A vskutku takú cestu - “ani ako nevidelo, ani ucho nepočulo”… nám Pán pripravuje. Nie aby nás zneisťoval, či dokonca si nás skúšal, ale aby nám ukázal nové a doslova nadprirodzené cesty viery, ktoré nás majú doviesť k plnej dôvere a láske k nemu… A že to je cesta vskutku náročná môžeme teraz potvrdiť. Je to však ponuka aj tej najosobnejšej viery – viery, nádeje a lásky Abraháma, Mojžiša a hlavne Márie. Pripomenul by som sebe, i vám slová, ktoré som napísal do knihy Vyznanie: Cítim, že nás Pán vedie po svojich chodníčkoch, preto som mu nič z toho smutného i bolestivého, čo v týchto časoch prežívam nikdy nevyčítal. Nepýtal som sa prečo práve ja, Pane? Dnes už viem, že mi dal možnosť nahliadnuť do môjho vlastného života, na môj vzťah k nemu. Tak ako Petra aj mňa a nás sa pýta, či ho milujeme. A ja sa s chvejúcim srdcom radšej pýtam: Pane aký máš so mnou zámer? Myslím si, že nás vedie tak, aby sme sa s bázňou v srdci pripravovali ma pozvanie, ktorému v tejto chvíli vlastne ani nerozumieme. To však čo stačí je – že Pánovi verím. Ďakujem vám za vašu blízkosť, veď na ceste na ktorú som pozvaný spolu s vami, vonkoncom nie som sám. Viem, že je so mnou Kristus, lebo tam kde sú dvaja, traja s ním, tam je aj on s nami. A tak všetky vaše stretnutia a modlitby sú jasným znakom ako veľmi chceme, aby rástla naša spoločná viera, nádej i láska. Cesta za Kristom nie je ľahká a jednoduchá, stačí sa pozrieť na Krista na kríži, aby sme si pripomínali cenu vykúpenia. Čokoľvek “ľudsky nepochopiteľné” by nás dostihlo, opäť sa pozrime na Kristovu obetu. To stačí. Aj pre posilu ísť ďalej a dôjsť k cieľu – ktorý Pán pripravil pre tých, ktorí ho milujú… A ja vám k tomu zo srdca žehnám, veď som trnavský arcibiskup, aj keď “emeritný”. Nech nás Pán sprevádza a nech vás všetkých žehná. Váš arcibiskup Róbert 1
informator Zverejnené 10. Jún, 2015 Zverejnené 10. Jún, 2015 Dokument, ktorým trnavský arcibiskup zrušil kláštor v Komárne, vyhlásil Vatikán za neplatný. Arcibiskupa Jána Oroscha napomenul.BRATISLAVA. Vatikánska Kongregácia pre inštitúty zasväteného života „nesúhlasí so spôsobom konania trnavského arcibiskupa“.Vyplýva to z listu, ktorý poslala apoštolskému nunciovi na Slovensku Mariovi Giordanovi. Jána Oroscha vyzýva, aby sa zdržal ďalších rozhodnutí v súvislosti s kláštorom benediktínov v Komárne. Čítajte viac: http://trnava.sme.sk/c/7632382/vatikan-oroscha-napomenul-a-dal-za-pravdu-benediktinom.html#ixzz3cdxtMo6f Rim "nieco stopol", t.j. prehlasil dokument rusiaci rad Sv. Benedikta za neplatny a zaroven napomenul Trnavskeho arcibiskupa.Ak bol Orosch napomenuty a navyse jeho konanie (dokument) bolo prehlasene za neplatne, to znamena ze spravil nieco uplne zle, vies?Cize pravy opak toho, co si tu cely cas napriek ocividnemu obhajoval.http://trnava.sme.sk/c/7632382/vatikan-oroscha-napomenul-a-dal-za-pravdu-benediktinom.html No a teraz robis rovnaku chybu. Predstava papeza, ktory po nociach nerobi nic ine, iba kontroluje prehlasenia biskupov zo vsetkych prdeli sveta, je dost usmevna. Pre teba ocividne nepriestrelny argument: papez neprotestuje, takze KBS musi mat pravdu. Zaujimave je, ze aj ked papez uplne rovnako neprotestuje ani proti prehlaseniu kardinala Vlka, to za vierohodne nepovazujes... Nepoznas pozadie toho "upozornenia z Rima", ale mas jednoznacny pohlad a vsetko je tak, ako ty si predstavujes.. Mna tu obvinujes s podobnych zaverov a ty ich tu predvadzas v priamom prenose. Nebudem sa vtierat do vykladu toho dopisu, ale ja som v nom nikde nenasiel ani zmienku o nejakom vyhlaseni dokumentu za neplatny a ani nejake napomenutie TT biskupa. Je tam doporucenie (vyzva?) na zdrzanie sa dalsich rozhodnuti-krokov v tejto veci. Pre mna je to dokaz toho, ze sa to bude riesit v Rime a dokaz toho, ze terajsi arc. v TT toto doporucenie respektuje a nerobi s toho kriziacku vypravu proti svojej osobe, ako jeho predchodca. A mas pravdu papez nerobi po nociach nejaku nadpracu kontrolou prehlaseni biskupov zo vsetkych prdeli sveta. TT dieceza nevynimajuc. Ale mam zato, ze svoje prehlasenia a doporucenia urcite ano. Takze ak sa niekto ohradi voci zneniu toho dopisu zo skretariatu, co bol poslany KBS, a bude v nom dokazatelne klamstvo, tak sa urcite vynasnazi dat veci na pravu mieru. A s toho kar. Vlka uz prestan robit nejakeho arbitra. Papez nebude predsa reagovat na vsetky sukromne nazory hierarchov v cirkvi. Pokial neporusili nejake cirkevne ucenie a nerobia proticirkevnu kampan, tak sa mozu vyjadrovat slobodne. A este jednu vec.....kard.Vlk nie je priamo zainteresovany v spore, tak nie je dovod posielat mu nejake "pokyny". Veriaci v Cechach su mimo diania, tak naco tam treba davat veci na pravu mieru? Pozdrav arcibiskupa Bezáka modlitebnému zhromaždeniu v Trnave 6. Júna 2015 z príležitosti 6. výročia jeho biskupskej vysviacky http://www.robertbezak.eu/news/pozdrav-od-r-bezaka-kazani-z-modliteb-za-duveru/ Vidis iskra.............teraz si sem (mozno nechtiac) dala dokaz toho, za arc.Bezak ma dve tvare. Tento jeho list, je v uplnom protiklade s jeho reakciou na doporucenie odstupit a nasledne (po odmietnuti odstupit) odvolanie.
iskra Zverejnené 10. Jún, 2015 Zverejnené 10. Jún, 2015 info,V predošlých príspevkoch som vyjadrila svoj názor ako vnímam arc. Bezáka, jeho odvolanie .. môj názor ostáva na arc. Bezáka nezmenený.Potešil si ma informator tým, že aj Teba tento list, pozdrav oslovil .. aspoň, tak to vnímam, napriek všetkému, aký zastávaš názor na arc. Bezáka.Píše v liste múdro, zbožne, nechýba pokora, vnímam z jeho slov vieru v to, že cieľ za ktorým ide, stojí za to, nádej, že je v jeho silách zvládnuť prekážky, lebo verí, že Boh stojí pri ňom a s ním . a nech by sa veci vyvinuli akokoľvek, verí, dôveruje Bohu, že všetko sa napokon na dobre obráti... dôveruje aj nám a to stačí ako aj sám píše: " Aj pre posilu ísť ďalej a dôjsť k cieľu ..."
informator Zverejnené 12. Jún, 2015 Zverejnené 12. Jún, 2015 iskra tvoj pohlad-nazor na arc.Bezaka ti nejdem "pretvarat", ale ako katolicka vidis akysi pozitivny vzor v spravani cloveka, ktory odmietol poslusnost papezovi. Si teda (tak sa tu prezentujes) veriaca katolicka, tak by si mala teda poznat potaveniue papeza v RKC a s toho aj postavenie osob v hierarchii povinne k papezovi. A arc.Bezak sa ukazal v nedobrom svetle v jednani k svojmu vrchnemu (tu na zemi) predstavitelovi, ktoremu prisahal vernost a poslusnost. Nie je na mne, aby som arc.Bezak sudil, ale mam na neho svoj nazor, tak isto ako aj ty. V tom liste pise o pokore, ale tu pokoru pri svojom urade nejako chapal inak. Pokoru pozadoval od druhych, potom ukazal seba, aky je "pokorny". Popri inom, v tom liste samozrejme nezabudol dat do pozornosti svoju knihu. Neodolal a znovu sa medialne prejavil.
smiley Zverejnené 12. Jún, 2015 Zverejnené 12. Jún, 2015 Papez nebude predsa reagovat na vsetky sukromne nazory hierarchov v cirkvi. A preco si teda tak bytostne presvedceny, ze musi zareagovat prave na prehlasanie akejsi KBS?
informator Zverejnené 13. Jún, 2015 Zverejnené 13. Jún, 2015 A preco si teda tak bytostne presvedceny, ze musi zareagovat prave na prehlasanie akejsi KBS? Pretoze to nie je nazor sukromny a nazor jedinca, ale reakcia oficialna a reakcia oficialnej institucie, ktora sa odvolava na jeho osobu (prostrednictvom sekretariatu).
smiley Zverejnené 13. Jún, 2015 Zverejnené 13. Jún, 2015 Pretoze to nie je nazor sukromny a nazor jedinca, ale reakcia oficialna a reakcia oficialnej institucie, ktora sa odvolava na jeho osobu (prostrednictvom sekretariatu). Takze vsetko, co prehlasi institucia musi byt automaticky pravda?Vnimas trochu, ze ten "jedinec" je kardinal a nie nejaky Jozko z hornej dolnej?Papezov nazor by bol len "sukromny nazor jedinca" ? U mna osobne ma vacsiu vahu ked sa za prehlasenie postavi konkretny clovek ako nepostihnutelny anonym, ale asi to kazdy vnimame inac.Kazdopadne to bude zaujimave dalsi vyvoj, kam az bude KBS na Slovensku schopna zajst - mozno to dopadne tak, ze posledny zhasne svetlo.
informator Zverejnené 14. Jún, 2015 Zverejnené 14. Jún, 2015 Takze vsetko, co prehlasi institucia musi byt automaticky pravda?Vnimas trochu, ze ten "jedinec" je kardinal a nie nejaky Jozko z hornej dolnej?Papezov nazor by bol len "sukromny nazor jedinca" ? U mna osobne ma vacsiu vahu ked sa za prehlasenie postavi konkretny clovek ako nepostihnutelny anonym, ale asi to kazdy vnimame inac.Kazdopadne to bude zaujimave dalsi vyvoj, kam az bude KBS na Slovensku schopna zajst - mozno to dopadne tak, ze posledny zhasne svetlo. Ano. Ked sa ta institucia odvola na na nieco dokazatelne overitelne, tak to musi byt zo strany tej institucie asi pravda. Ak nie, tak opak casom vyjde na povrch.Ten "jedinec" je sice kardinal, ale problem sa ho vobec netyka a preto jeho akesi "angazovanie" sa, je iba jeho sukromna vec.Tak netreba sa zo strany Vatikanu na to zameriavat.Papez nevyjadruje nikdy svoj sukromny nazor. Nie ze by nemohol ako osoba, ale nie je to mozne z jeho postavenia. Ten jedinec m asi preto u teba lepsiu vahu, lebo prehlasuje to, co chces ty pocut :).
iskra Zverejnené 14. Jún, 2015 Zverejnené 14. Jún, 2015 info, Kto slúži pravde, slúži Kristovi. Boh najlepšie vidí do každého srdca, mysle.Každý z nás má svoj pohľad, názor na arc. Bezáka .. Nevnímam arc. Bezáka negatívne, on nespreneveril finančné prostriedky, on bol práve tým človekom, ktorý poukázal na nezrovnalosti, zachoval sa tak, ako by sa zachoval každý slušný človek, ktorý ma svedomie, ktorý sa nebál možných následkov, ozval sa a nezamietol smetie pod koberec... byť dobrým neznamená všetko pokladať za dobré .. Ježiš kázal poukázať na chyby ...Ježiš tiež povedal: "Ja som Pravda, Cesta i Život" .. či vari arc. Bezák preto, že poukázal na hriech, treba ho potrestať? či nie je dobrým veriacim, ktorý sa páči Pánu Bohu?Môj názor je, že arc. Bezák ohľadom nezrovnalosti vo financiách .. konal správne, že neklamal. Vedel, že si môže tým sám uškodiť, no dal prednosť pravde, spravodlivosti, láske k nám všetkým kresťanom aj nekresťanom.. nie je egoista, farizej, nejde mu o postavenie, o spreneverovanie peňazí, ale je verný, viere v Krista, má nádej, lásku ..vie darovať, obetovať seba samého iným.. odvolali ho.., ale to najcennejšie mu nemôže nikto zobrať ..takých ľudí si vážim, ktorí sa neboja postaviť, ísť aj proti prúdu, keď je treba.Ak niekto pácha hriech: spreneverenie peňazí ( bez vetra sa ani lístok nepohne), nemôžeme si oči zakrývať, že všetko je Ok.
informator Zverejnené 14. Jún, 2015 Zverejnené 14. Jún, 2015 iskraPekne pises........no davat niekomu "plusky" za nieco predpokladane a niekoho zasa s niecoho obvinovat bez zjavnych dokazov, je malo krestanske. A tym teraz nemam na mysli len teba, ale aj arc.Bezaka. Ziaden dokaz, iba same predpoklady a dedukcie. Tak sa to moze robit v takom medialnom svete (napr. v Tyzdni, ktory teraz po vyneseni rozsudku na ustavnom sude asi nedopadol presne tak, ako si prial), ale u teba, ako veriaceho krestana, je to nechutne. Nechcem byt dedukcny, ale mozno preto sa ti konanie arc.Bezaka, tak "zamlouva" :( .
iskra Zverejnené 15. Jún, 2015 Zverejnené 15. Jún, 2015 infoTy máš svoj názor, ja svoj. Čas ukáže. Požehnaný deň. BLAHOSLAVENÍ CHUDOBNÍ V DUCHU (Mt 5,3)http://www.pokojadobro.sk/index1.php?page=clanok&arch=Aktu%E1lne%20%E8%EDslo&rub=3&clanok=20 Modlitba:Pane, obdaruj nás chudobou v duchu, aby sme užívali svoje ruky, um i talenty v prospech dobra a na Tvoju slávu. Aby sme vždy chápali a verili, že naše snaženia sú vždy v Tvojich rukách, že sme odkázaní na Tvoju pomoc, lásku, milosrdenstvo. Takto nás síce môžu raniť naše neúspechy, ale vylieči ich viera a nádej, že vždy sme v Tvojich rukách, rukách nášho milosrdného a dobrotivého Otca.
valcik Zverejnené 16. Jún, 2015 Zverejnené 16. Jún, 2015 (napr. v Tyzdni, ktory teraz po vyneseni rozsudku na ustavnom sude asi nedopadol presne tak, ako si prial) A ako podľa teba dopadol Týždeň? Sokolov prípad ešte nie je uzatvorený, zatiaľ sa akurát vrátil na prešetrenie a nové pojednávanie ku krajskému súdu. Pekný rozhovor s jedným doktorom teológie btw:http://www.sme.sk/c/2406315/katolicky-knaz-jan-sokol-nemal-byt-biskupom.html
tyso Zverejnené 16. Jún, 2015 Zverejnené 16. Jún, 2015 info, a tebe skutocne Sokol ako stbak nevadi ?
informator Zverejnené 16. Jún, 2015 Zverejnené 16. Jún, 2015 A ako podľa teba dopadol Týždeň? Sokolov prípad ešte nie je uzatvorený, zatiaľ sa akurát vrátil na prešetrenie a nové pojednávanie ku krajskému súdu. Pekný rozhovor s jedným doktorom teológie btw:http://www.sme.sk/c/2406315/katolicky-knaz-jan-sokol-nemal-byt-biskupom.html Presne na hubu.....no nie preto ze ci bol, alebo nebol arc.Sokol tym cim ho oznacil ten casopis, ale preto, ze verejne obvinoval niekoho z niecoho , co ako medium nedokazalo. To je pre mna podstatne. Pretriasat niekoho v mediach a zverejnovat informacie, ktore treba aj dokazat, je vecou profesionality. Potom to cele vyzera, ako obycajny brak, co sa sice dobre predava, ale stoji za ho-no. A to, ze preco z dekana Sokola sa stal postupom casu vysoky predstavitel RKC, sa treba spytat ludi, co ho na tento rast doporucili. info, a tebe skutocne Sokol ako stbak nevadi ? tyso, mne vadi kazdy estebak (nakolko mam s nimi a s ich jednanim osobnu nemilu skusenost z r.1988), ale nemozem ani schvalovat metody ludi, co sice nie su estebaci, ale sposobom "vysetrovania" sa od nich nelisia.
valcik Zverejnené 16. Jún, 2015 Zverejnené 16. Jún, 2015 Mne hlavne pripadá náramne zaujímavé, že iba mesiac po tom ako zomrel jeden z hlavných svedkov celej kauzy Dominik Tóth, ktorý bol vikárom trnavskej arcidiecézy, sa odrazu celá kauza na Sokolov podnet vracia k novému prejednávaniu. Tóth bol človekom, ktorý mal pôvodne spravovať kontá cez ktoré neskôr pretiekli stovky miliónov korún, ale vtedajší arcibiskup ho zbavil práv a vymenoval na miesto správcu agenta ŠTB Náhlika - človeka, ktorého podľa vlastných slov nikdy predtým nevidel a nepoznal. Nehovoriac o tom, že krátko po vymenovaní Oroscha do funkcie arcibiskupa sa Sokol opäť hrabal v trnavských archívoch a pilne tam upratoval neporiadok, na ktorý upozorňoval Bezák. Smrdí to na kilometre.
informator Zverejnené 16. Jún, 2015 Zverejnené 16. Jún, 2015 a Sokol ? Agent Spiritual ? Ak sa pytas ci mi vadi, tak ano vadi mi a ani som sa tym tu nikdy netajil............pokial je to samozrejme pravda. Inak neviem, ci mas na mysli nieco ineho tymi otazkami. Ak ano, tak to upresni. Mne hlavne pripadá náramne zaujímavé, že iba mesiac po tom ako zomrel jeden z hlavných svedkov celej kauzy Dominik Tóth, ktorý bol vikárom trnavskej arcidiecézy, sa odrazu celá kauza na Sokolov podnet vracia k novému prejednávaniu. Tóth bol človekom, ktorý mal pôvodne spravovať kontá cez ktoré neskôr pretiekli stovky miliónov korún, ale vtedajší arcibiskup ho zbavil práv a vymenoval na miesto správcu agenta ŠTB Náhlika - človeka, ktorého podľa vlastných slov nikdy predtým nevidel a nepoznal. Nehovoriac o tom, že krátko po vymenovaní Oroscha do funkcie arcibiskupa sa Sokol opäť hrabal v trnavských archívoch a pilne tam upratoval neporiadok, na ktorý upozorňoval Bezák. Smrdí to na kilometre. Neodpovedal si na moj prispevok (reakciu) na tvoj link. A rozved, co mas na mysli spominanim D.Totha a jeho smrti.
valcik Zverejnené 16. Jún, 2015 Zverejnené 16. Jún, 2015 A rozved, co mas na mysli spominanim D.Totha a jeho smrti.Presne to, čo som napísal - Sokol vyčkal, až sa pominie kľúčový svedok, medzitým upratal v archíve a potom znova rozvŕtal kauzu, ktorá sa teraz bude prejednávať za nových okolností - bez kľúčového svedka a s uprataným archívom. To sa asi veľa nových informácií nezistí, čo povieš?
smiley Zverejnené 17. Jún, 2015 Zverejnené 17. Jún, 2015 Informator,takze tebe vadi kazdy STBak, okrem sudruha Sokola?Mas pre nho nejaku specialnu slabost, ale je to selektivny vypadok pamate, ked sa nedokazes rozpamatat na jeho kolaboraciu?
informator Zverejnené 19. Jún, 2015 Zverejnené 19. Jún, 2015 Presne to, čo som napísal - Sokol vyčkal, až sa pominie kľúčový svedok, medzitým upratal v archíve a potom znova rozvŕtal kauzu, ktorá sa teraz bude prejednávať za nových okolností - bez kľúčového svedka a s uprataným archívom. To sa asi veľa nových informácií nezistí, čo povieš? To je dobre.....len je zahadou odkial arc.Sokol vedel, ze sa dozije vyssieho veku, ako "klucovy svedok". A ten klucovy svedok sedel pred vstupom do archivu? Informator,takze tebe vadi kazdy STBak, okrem sudruha Sokola?Mas pre nho nejaku specialnu slabost, ale je to selektivny vypadok pamate, ked sa nedokazes rozpamatat na jeho kolaboraciu? Ja so to uz hore vyssie napisal......neznasam estebakov, ale tiez ludi, co sa spravaju sposobom podobnym estebackej "vychove". Len neviem, co ta vedie k tomu, ze by som mal mat nejaku slabost, pre arc.Sokola.
smiley Zverejnené 19. Jún, 2015 Zverejnené 19. Jún, 2015 Ja so to uz hore vyssie napisal......neznasam estebakov, ale tiez ludi, co sa spravaju sposobom podobnym estebackej "vychove". Len neviem, co ta vedie k tomu, ze by som mal mat nejaku slabost, pre arc.Sokola. Aha tak skusim to formulovat pre teba este jednoduchsie:Vadi kazdy STBak. Sokol bol aktivny STBak. Mal by ti teda vadit. Ale nevadi ti. Preco?
valcik Zverejnené 19. Jún, 2015 Zverejnené 19. Jún, 2015 len je zahadou odkial arc.Sokol vedel, ze sa dozije vyssieho veku, ako "klucovy svedok".A vedel? Ako to vieš? :) To je ale pekne hlúpa predstava. A ten klucovy svedok sedel pred vstupom do archivu?Neviem, ale pripadá mi to absurdné. Prečo by sedel pred vstupom do archívu? Ako ťa taká hlúposť vôbec napadla? Svoj život dožil v Nitre a aj keď pochybujem, že by ho namiesto postele položili pred vstup do archívu, u týchto fráterníkov jeden nikdy nevie.. Rozhodne ale sedel v miestnosti, v ktorej Sokol vymenoval Náhlika za správcu, napriek tomu že ho vôbec nepoznal a nikdy predtým nestretol. O tomto stretnutí následne poskytol presné informácie, ako ostatne vyplynulo aj z jeho dopisu adresovaného Náhlikovi, ktorý neskôr zverejnil Bezák.
informator Zverejnené 19. Jún, 2015 Zverejnené 19. Jún, 2015 Aha tak skusim to formulovat pre teba este jednoduchsie:Vadi kazdy STBak. Sokol bol aktivny STBak. Mal by ti teda vadit. Ale nevadi ti. Preco? Kde ja tvrdim alebo pisem nieco o tom, ze arc.Sokol (ako est.) mi nevadi? A vedel? Ako to vieš? :)To je ale pekne hlúpa predstava. Neviem, ale pripadá mi to absurdné. Prečo by sedel pred vstupom do archívu? Ako ťa taká hlúposť vôbec napadla? Svoj život dožil v Nitre a aj keď pochybujem, že by ho namiesto postele položili pred vstup do archívu, u týchto fráterníkov jeden nikdy nevie.. Rozhodne ale sedel v miestnosti, v ktorej Sokol vymenoval Náhlika za správcu, napriek tomu že ho vôbec nepoznal a nikdy predtým nestretol. O tomto stretnutí následne poskytol presné informácie, ako ostatne vyplynulo aj z jeho dopisu adresovaného Náhlikovi, ktorý neskôr zverejnil Bezák. Ja neviem ci vedel alebo nevedel, ale ked si pisal, ze po smrti klucoveho svedka sa arc.Sokol odhodlal na tie ciny co popisujs, tak preto som sa aj zacudoval, ze preco az vtedy. Nemohol predsa vediet, ze sa dozije vyssieho veku, ako ten svedok. Preco to nespravil skor?....teda este za zivota toho svedka. Nemal pristup do archivu?......alebo ten svedok strazil ten archiv vlastnym telom? Pokial viem, tak ten svedok byval v TT dieceze, pokial ho arc.Bezak odtial "nevypoklonkoval" do hospicu v NR.
valcik Zverejnené 19. Jún, 2015 Zverejnené 19. Jún, 2015 Ja neviem ci vedel alebo nevedel, ale ked si pisal, ze po smrti klucoveho svedka sa arc.Sokol odhodlal na tie ciny co popisujs, tak preto som sa aj zacudoval, ze preco az vtedy.Jednoducho využil svoju príležitosť. Sedel ako voš pod chrastou, čušal a vyčkával. A keď Dominik Tóth zomrel, tak vyštartoval ako strela. Preco to nespravil skor?Spravil to, ale neuspel. Krajský súd jeho prípad po vypočutí svedkov zmietol zo stola: http://www.sme.sk/c/6955971/sokolovu-staznost-ustavny-sud-zamietol-tyzden-nemusi-platit.html Preto čakal, kým nastane vhodnejšia chvíľa a keď nastala, rozvŕtal celú kauzu znova. ....teda este za zivota toho svedka. Nemal pristup do archivu?......alebo ten svedok strazil ten archiv vlastnym telom? Svedok nemá s archívom nič spoločné, vypovedal o stretnutí Sokola s Náhlikom. Čo sa týka archívu, tam mal Sokol prístup okamžite po odvolaní Bezáka, pretože Orosch je jeho vlastný človek, nie? Ako spomenul napríklad aj autor knihy Pravda o odvolanom arcibiskupovi, Šebastián Labo, časť informácií mu poskytol práve Sokol. Kniha vznikala po odvolaní Bezáka, to znamená, že Sokol v tom čase už pilne hrabal v archíve.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz