D'Ady Zverejnené 22. Máj, 2015 Zverejnené 22. Máj, 2015 no predsa original toho oficialne prehlasenie Vatikanskeho statneho sekretariatucitanie s porozumenim sa uci na prvom stupni ZŠ
informator Zverejnené 22. Máj, 2015 Zverejnené 22. Máj, 2015 no predsa original tohocitanie s porozumenim sa uci na prvom stupni ZŠ Original coho? Ja neviem ako si ty (a nielen ty) predstavujes znacenie nejakych vyhlaseni uradom vlady. Ak v tomto pripade st.sekretariat nieco da na pravu mieru nejakym oznamenim, tak to musi byt na nejakej stranke? Myslis, ze ked KBS nieco prehlasi a odvola sa na zdroj, tak pokial to nie je v nejakej archivacii, tak je to zo strany KBS klamstvo? No to hadam nemyslis vazne......alebo ano?
D'Ady Zverejnené 23. Máj, 2015 Zverejnené 23. Máj, 2015 ale ano, myslim to vazne ak KTOKOLVEK vyhlasi, ze cituje oficialne prehlasenie Vatikanskeho sekretariatu, tak aj ako citatel predpokladam, ze toto prehlasenie existuje a je zverejnenetotizto - Vatikan je stat a nie nejaka zbierka sachovych figurok ako KBS; a ked nieco prehlasi oficialna struktura nejakeho statu, tak je to zverejnene a dohladatelne (dnes je vsetko na internete a co tam nie je, da sa od prislusnej institucie vyziadat - takze sup-sup mily info, kludne nam sem mozes postnut ten zdroj...) 2
informator Zverejnené 23. Máj, 2015 Zverejnené 23. Máj, 2015 Vatikan (ako stat) mal nejaky problem s nasim statom?
valcik Zverejnené 23. Máj, 2015 Zverejnené 23. Máj, 2015 Na stránkach jezuitského Spoločenstva Ježišovho som sa dočítal, že celé spoločenstvo sa dištancuje od knihy zosnulého Šebastiána Labu, v ktorej autor označil Bezáka za diabla. Bulvár píše aj o tom, že Spoločenstvo Ježišovo sa pokúsilo stiahnuť knihu z predaja. Kniha obsahuje hromadu klamstiev a výmyslov, ako naprílad pasáž, v ktorej autor opisuje útok "Bezákovej gardy" na kňaza, ktorého mali údajne priamo v kostole fyzicky napadnúť, kopať a udierať. Jeden z účastníkov spomínaného náboženského ceremoniálu však nahral celú udalosť na mobil a zavesil na youtube, preto sa každý mohol presvedčiť, že spomínaná pasáž obsahuje iba fikciu a klamstvá. Správu o tom, že jezuiti chceli stiahnuť dielo z predaja, som si nedokázal overiť na žiadnej oficiálnej stránke, tak ju beriem z rezervou. Ale aj tak je mi postoj Spoločenstva Ježišovho celkom sympatický, veď som tu sám pred niekoľkými mesiacmi špekuľoval o tom, že po Bezákovej audiencii u pápeža sa kniha plná šuškandy a výmyslov stane pre autora nepríjemným bremenom. :) 1
informator Zverejnené 23. Máj, 2015 Zverejnené 23. Máj, 2015 Na stránkach jezuitského Spoločenstva Ježišovho som sa dočítal, že celé spoločenstvo sa dištancuje od knihy zosnulého Šebastiána Labu, v ktorej autor označil Bezáka za diabla. Bulvár píše aj o tom....... Ale aj tak je mi postoj Spoločenstva Ježišovho celkom sympatický, veď som tu sám pred niekoľkými mesiacmi špekuľoval o tom, že po Bezákovej audiencii u pápeža sa kniha plná šuškandy a výmyslov stane pre autora nepríjemným bremenom. :) A co si cakal? V cirkvi to tak chodi. Ale to neznamena, za nesuhlasia s autorom tej knihy. Distancovanie neznamena automaicky nesuhlas. To mas ako v politike, ked nejaky poslanec na nejaku otazku odpovie no coment. Nezamena nic........ani ano ani nie. Bulvar sem nedavaj, ten zije s takych citatelov, ako si ty. Co mate tu vsetci s tym prijatim arc.Bezaka papezom?
valcik Zverejnené 23. Máj, 2015 Zverejnené 23. Máj, 2015 info, prečítal si si to jezuitské oficiálne vyjadrenie, keď ho tak krásne analyzuješ? Predpokladám, že nie, preto ho radšej budem citovať: Provincialát Spoločnosti Ježišovej na Slovensku vydáva v tejto súvislosti svoje oficiálne stanovisko:Služba zmierenia je jedným z hlavných poslaní Spoločnosti Ježišovej od jej počiatku. Toto poslanie jezuiti napĺňajú vernosťou Cirkvi, rešpektovaním rozhodnutí Svätého Otca a úsilím riešiť bolestné situácie v Cirkvi a vo svete v duchu Ježišovho evanjelia. To si vyžaduje ducha vzájomnej lásky, úcty, pokoja a pravdy.Keďže táto kniha nespĺňa uvedené požiadavky, ani neprispieva k skutočnému zmiereniu, nemá rehoľné schválenie. Vyjadruje osobný názor a pohľad autora, a nie Slovenskej provincie Spoločnosti Ježišovej.Povzbudzujeme všetkých ľudí, ktorí úprimné hľadajú pravdu a spravodlivosť, aby namiesto ďalších kontroverzií hľadali cesty, ktoré rešpektujú vzájomnú úctu, pokoj a pravdu. Sme presvedčení, že ony dávajú reálny predpoklad na dosiahnutie túženého dobra pre všetkých.http://jezuiti.sk/2011-06-02-04-50-52/aktuality/685-stanovisko-ku-knihe Pre istotu som ti zvýraznil jednu z podmienok, ktoré táto kniha podľa jezuitov nespĺňa.Tou podmienkou je pravda.PRAVDA 1
smiley Zverejnené 24. Máj, 2015 Zverejnené 24. Máj, 2015 O akom inom zdroji to tu basnis? KBS uverejnila oficialne prehlasenie Vatikanskeho statneho sekretariatu. A teda ak to oficialne poda tato "struktura", tak urcite to vyda so suhlasom resp. prikazom papeza. Takze aky mas problem?Ako tu uz bolo spominane ide o uplne elementarnu logiku: C tvrdi, ze B oficialne vyhlasilo X.Kedze X sa nenachadza medzi ostatnymi oficialnymi vyhlaseniami B (www.vatican.va), je logicke si overit X z ineho zdroja. Samozrejme, nie pre fanatikov, co slepo veria C. Taki uz ziadne dalsie overenia nepotrebuju. B = Vatikansky sekretariatC = KBS X = tvrdenie, ze Vlkov popis Bezakovej navstevy u papeza nie je pravdivy. A nejaky I=Informator dokonca pise, ze X tvrdi dokonca samotny A=papez. Netusil som, ze exkluzivnym papezovym hovorcom je prave KBS... 1
game Zverejnené 24. Máj, 2015 Zverejnené 24. Máj, 2015 ešte jedna informácia, len aby bol obraz ucelenejší - kardinál Vlk sa na svojej oficiálnej stránke vyjadril k vyjadreniu na stránke KBS: Ke sdělení Svatého stolce ohledně přijetí mons. Roberta Bezáka u Svatého otce 24. 5. 2015 Sdělení, zveřejněné dne 18. května t.r. na stránkách slovenské biskupské konference, je nadepsáno: „Státní sekretariát Svatého stolce požádal Apoštolskou nunciaturu na Slovensku, aby prostřednictvím Konference biskupů Slovenska zveřejnila následující“. Následuje sdělení, pod nímž není uvedeno žádné jméno zodpovědné osoby, která uvedené žádá, žádný podpis, žádné číslo jednací. Pod textem je jen anonymně uvedeno několik institucí. Nehodlám znovu vstupovat do diskuse s těmito poněkud nejasnými formulacemi vatikánských úřadů. Chci pouze sdělit, i když ze znění komunikátu není jasné, jestli se jeho obsah týká také mne, že vše, co jsem o předmětné audienci v médiích sdělil, je plná pravda. Jsem jen velmi překvapen, že podle zmiňovaného „sdělení“ Státní sekretariát Svatého stolce není informován o postupu Svatého otce, když píše, že při audienci „se nevstupovalo do jeho (Bezákových) předchozích záležitostí“. Pravdu, kterou jsem o audienci napsal, může dosvědčit i Mons. R. Bezák. Svatý otec sám udával směr a obsah audience a vyzval Mons. Bezáka, aby vyprávěl, „jak to bylo“. On hovořil a papež pozorně naslouchal. Zdá se, že z výše citovaného sdělení vyplývá, že Státní sekretariát Svatého stolce není obeznámen se skutečnostmi. Je proto zvláštní, kdo tedy formuloval ono „sdělení“ a s jakým úmyslem, když nikdo ze zmíněných institucí audienci přítomen nebyl. Takovýto způsob jednání nikterak nepřispívá k vyjasnění a uklidnění celé situace. Komunikát dává mnoho impulsů k dalším spekulacím, do kterých se nikterak nehodlám pouštět. kardinál Miloslav Vlk http://www.kardinal.cz/index.php?cmd=article&articleID=826
informator Zverejnené 29. Máj, 2015 Zverejnené 29. Máj, 2015 Ako tu uz bolo spominane ide o uplne elementarnu logiku: C tvrdi, ze B oficialne vyhlasilo X.Kedze X sa nenachadza medzi ostatnymi oficialnymi vyhlaseniami B (www.vatican.va), je logicke si overit X z ineho zdroja. Samozrejme, nie pre fanatikov, co slepo veria C. Taki uz ziadne dalsie overenia nepotrebuju. B = Vatikansky sekretariatC = KBS X = tvrdenie, ze Vlkov popis Bezakovej navstevy u papeza nie je pravdivy. A nejaky I=Informator dokonca pise, ze X tvrdi dokonca samotny A=papez. Netusil som, ze exkluzivnym papezovym hovorcom je prave KBS... Mas asi problem s citanim....a mozno aj nie. V cirkvi to chodi asi nejako opacne, ako sa ty nazdavas. Ak KBS nieco prehlasi (zverejni) a sa pri tom odvola na nejaku instituciu, tak urcite si to nevycucne s prsta. To si nedovoli. Takze treba vychadzat s toho, ze to, co zverejnila KBS, je pravda. To ze to nie j v nejakom archive nie je podstatne. Prehlasenie sekretariatu bolo urcene pre KBS, teda je to akysi interny akt a netyka sa nikoho ineho. Taktiez sekretariat si nedovoli nieco vyhlasit-prehlasit-zverejnit, ak o tom nevie papez, hlavne ked sa v tom "oznameni" sekretariatom spomina aj papez a objasnuje sa v nom postoj papeza k navsteve arc.Bezaka u neho. Ak mas o tomto pochybnost, tak teda mas pochybnost aj o pravdovravnosti papeza (to sa tyka hlavne tu pritomnej veriacej casti) a preto som aj napisal v predchadzajucom prispevku, ze niekto klame. Ak to nie je papez, tak bud kard.Vlk, alebo arc.Bezak.Takze netreba byt exkluzivnym hovorcom, ale iba obycajnym veriacim katolikom, ktory nema pochybnost o moralnom a cistom stite papeza. ešte jedna informácia, len aby bol obraz ucelenejší - kardinál Vlk sa na svojej oficiálnej stránke vyjadril k vyjadreniu na stránke KBS: http://www.kardinal.cz/index.php?cmd=article&articleID=826 S coho teda vychadzala nunciatura?
game Zverejnené 29. Máj, 2015 Zverejnené 29. Máj, 2015 S coho teda vychadzala nunciatura? jop. to je tá otázka, ktorá nielen tu rezonuje vo viacerých príspevkoch, a kdekade po nete, ale čo je zaujímavé a zrejme aj podstatnejšie,aj v odpovedi kardinála Vlka ... :)
informator Zverejnené 30. Máj, 2015 Zverejnené 30. Máj, 2015 jop. to je tá otázka, ktorá nielen tu rezonuje vo viacerých príspevkoch, a kdekade po nete, ale čo je zaujímavé a zrejme aj podstatnejšie,aj v odpovedi kardinála Vlka ... :) Kedze si neodpovedala na otazku s coho vychadza nunciatura, tak sem dam svoj pohlad na vychodzie body nunciaturi a kard.Vlka.1. nunciatura vec setrila dost dlhy cas....potom padlo rozhodnutie;2. kard.Vlk nic nesetril a vsetko pozna bud z medii alebo z prostredkovane od nejakych osob. Vytvoril si svoj pohlad a aj nazor, s ktorym operuje a je presvedceny o jeho pravdivosti. Inak by klamal.
valcik Zverejnené 30. Máj, 2015 Zverejnené 30. Máj, 2015 2. kard.Vlk nic nesetril a vsetko pozna bud z medii alebo z prostredkovane od nejakych osob. Keď Bezák debatoval s pápežom, kardinál Vlk sedel priamo pri nich, v tej istej miestnosti. KBS tvrdí, že Bezák sa s pápežom o svojom prípade nezhováral a Vlk, ktorý sedel priamo vedľa nich, tvrdí že sa o týchto veciach rozprávali a vo svojej rekapitulácii doslovne cituje pápeža aj Bezáka. Aké médiá? Akí sprostredkovatelia? Mal by si navštíviť fráterníka Marettu, nech ti vyženie ďábla z tela, prehovára z teba opäť démon klamstva!
smiley Zverejnené 31. Máj, 2015 Zverejnené 31. Máj, 2015 Ak KBS nieco prehlasi (zverejni) a sa pri tom odvola na nejaku instituciu, tak urcite si to nevycucne s prsta. To si nedovoli.Takze treba vychadzat s toho, ze to, co zverejnila KBS, je pravda. No ja som tych fanatikov spominal v predchadzajucom prispevku vseobecne, ale ked sa k nim tak silne potrebujes prihlasit - nech sa paci. Ta tvoja naivita "KBS by si nedovoli klamat" ma dojima az k slzam. Mas dve protichodne vyjadrenia z vysokych cirkevnych miest o audiencii s papezom. Kardinala Vlka, ktory sa audiencie priamo zucastnil. A potom KBS (to su ti byvali STBaci), ktora hovori o nejakom nepodpisanom anonymnom prehlaseni zo sekretariatu. Skusil by si este poskytnut svoje prepytujem "myslienkove" pochody, ako si dosiel na to, ze KBS a sekretariat urcite hovoria pravdu, a klamat moze iba kardinal Vlk alebo papez?
informator Zverejnené 3. Jún, 2015 Zverejnené 3. Jún, 2015 Keď Bezák debatoval s pápežom, kardinál Vlk sedel priamo pri nich, v tej istej miestnosti. KBS tvrdí, že Bezák sa s pápežom o svojom prípade nezhováral a Vlk, ktorý sedel priamo vedľa nich, tvrdí že sa o týchto veciach rozprávali a vo svojej rekapitulácii doslovne cituje pápeža aj Bezáka. Aké médiá? Akí sprostredkovatelia? Mal by si navštíviť fráterníka Marettu, nech ti vyženie ďábla z tela, prehovára z teba opäť démon klamstva! Nemohol s nim o tom sa rozpravat, kedze papez nebol oboznameny s tym, co sa stalo. Papez predsa povedal (podla kar.Vlka), ze sa s jeho pripadom oboznamy a potom sa vyjadri. Ak niekto v rozhovore s niekym nadhodi najaku temu, o ktorej protistrana nevie, tak sa neda o tej teme zodpovedne rozpravat. Pohlad a nazor by bol jednostranny (arc.Bezaka). Takze papez arc.Bezaka iba vypocul a povedal mu to, co som napisal hore vyssie. Uz chapes rozdiel medzi rozhovorom a vypocutim?K tym informaciam kard.Vlka. Ano, on ich ma iba s tych zdrojov, co som napisal....teda media a nejaky sprostredkovatelia, ci priamo arc.Bezak. Kard.Vlk predsa nebol pritomny setreniu a ani nemoze poznat dovody toho setrenia a konecneho vysledku (odvolania arc.Bezaka). Takze ten Maretta, skor moze posluzit tebe. No ja som tych fanatikov spominal v predchadzajucom prispevku vseobecne, ale ked sa k nim tak silne potrebujes prihlasit - nech sa paci. Ta tvoja naivita "KBS by si nedovoli klamat" ma dojima az k slzam. Mas dve protichodne vyjadrenia z vysokych cirkevnych miest o audiencii s papezom. Kardinala Vlka, ktory sa audiencie priamo zucastnil. A potom KBS (to su ti byvali STBaci), ktora hovori o nejakom nepodpisanom anonymnom prehlaseni zo sekretariatu. Skusil by si este poskytnut svoje prepytujem "myslienkove" pochody, ako si dosiel na to, ze KBS a sekretariat urcite hovoria pravdu, a klamat moze iba kardinal Vlk alebo papez? Ak niekoho chces oznacit za fanatika, tak sa ale pozri aj na svoje spravanie a jeho prejav v tejto teme. Ja zastavam svoj nazor teda sposobom fanatika....ty teda akym? KBS si nedovoli klamat, ak sa odvolava na nejaky dokument a ho aj cituje. Klamat moze (do hlavy nikto nikomu nevidi), ale na to klamstvo musia byt aj podmienky "neodhalenia". V tomto pripade ale nie su tie podmienky velmi idealne. Sekretariat poslal nieco...v tom nieco spomina papeza......takze papez o tom vyjadreni musi vediet.....ak o tom vie (ja som presvedceny, ze ano), tak v com mas ty problem s uverenim toho, co zverejnila KBS? A tie moje myslienkove pochody vychadzaju s presvedcenia, ze KBS nemoze klamat, pretoze sa odvolava na sekretariat a jeho prehlasenie. Ak by to bolo klamstvo, tak uz by sa z Vatikanu dostavila naprava a urcite aj nejaky "kadrovy" postih. Taktiez som nikde netvrdil, ze klamat mozu iba kard.Vlk alebo papez. Skus si to este raz poriadne precitat....a mozno si to nedobre pochopil (co sa ti dost casto stava). 1
Hellé Zverejnené 3. Jún, 2015 Zverejnené 3. Jún, 2015 A k tomu vyjadreniu Vatikanskeho st.sekretariatu............ ........asi tolko, ze niekto klame. Su iba dve moznosti kto. Bud kardinal Vlk, alebo papez. Taktiez som nikde netvrdil, ze klamat mozu iba kard.Vlk alebo papez. Skus si to este raz poriadne precitat....a mozno si to nedobre pochopil (co sa ti dost casto stava). aj mne sa to stalo..uz som to precitala 5x a furt mi z toho vychadza, ze si ehm s***** do huby. :neviem: 1
informator Zverejnené 3. Jún, 2015 Zverejnené 3. Jún, 2015 aj mne sa to stalo..uz som to precitala 5x a furt mi z toho vychadza, ze si ehm s***** do huby. :neviem: Cakal som reakciu na tento moj prispevok. Ale sposob som nedomyslel : ( ........tu asi treba ratat zo vsetkym. Vytrhla si nieco z kontextu a pouzivas to, ako nezvratny dokaz, ze si s****m do huby. Trapne, ale poukazuje to na argumentacnu vyspelost pisatela. Tu dolu je to cele, tak ako to ma byt..... Quote Vyjadrenie Štátneho sekretariátu vo svojom vyhlásení uvádza, že „Svätá stolica, zarmútená nepresnými a nesprávnymi interpretáciami týkajúcimi sa tohto stretnutia, chce upresniť, že malo výlučne súkromný účel, a tým bolo vyjadrenie ľudskej a kresťanskej lásky Svätého Otca spolubratovi biskupovi - bez toho, aby sa vstupovalo do jeho predchádzajúcej záležitosti.“ ........asi tolko, ze niekto klame. Su iba dve moznosti kto. Bud kardinal Vlk, alebo papez. ......kde ja tam tvrdim, ze jednoznacne klame niekto z nich? Ta moje reakcia bola navazna na ten clanok hore. Skretariat v nom popisuje stav veci......sekretariat nevyda svedectvo o niecom, o com nevie papez. Takze vychadzam s toho (ako inak), ze papez o tom vie. KBS nieco prehlasi na zaklade toho oznamu sekretariatu. Takze KBS nemoze klamat, kedze sa odvola na toho, kto to oznamil. Klamat moze (ak klamal) iba ten, co to vyhlasenie dal ako prvy. No a prvy musel byt papez. Takze preto ten moj zaver, ze klamat mozu iba tie dve persony. Bola to myslene, ako otazka do "plena" nie na ukazanie toho, kto klame a kto nie.Takze dobru chut......
smiley Zverejnené 3. Jún, 2015 Zverejnené 3. Jún, 2015 A k tomu vyjadreniu Vatikanskeho st.sekretariatu... ...asi tolko, ze niekto klame. Su iba dve moznosti kto. Bud kardinal Vlk, alebo papez. Taktiez som nikde netvrdil, ze klamat mozu iba kard.Vlk alebo papez. Skus si to este raz poriadne precitat....a mozno si to nedobre pochopil (co sa ti dost casto stava). No comment. Vies ukazat nejake ine papezove prehlasenie, ktore by nebolo dohladatelne absolutne, ale absolutne nikde inde okrem stranok KBS?Tak vidis.Svoju nekriticku vieru, ze KBS a sekretariat predsa nemoze klamat, tu popletene podsuvas ako fakt.
informator Zverejnené 4. Jún, 2015 Zverejnené 4. Jún, 2015 Vies povedat, preco by malo to papezove prehlasenie dohladatelne este niekde inde, ako na strankach KBS?
smiley Zverejnené 4. Jún, 2015 Zverejnené 4. Jún, 2015 Vies povedat, preco by malo to papezove prehlasenie dohladatelne este niekde inde, ako na strankach KBS? Pretoze kazde ine papezove prehlasenie okrem tohtojedineho je dohladatelne este niekde inde, ako na strankach KBS. 2
informator Zverejnené 6. Jún, 2015 Zverejnené 6. Jún, 2015 Pretoze kazde ine papezove prehlasenie okrem tohtojedineho je dohladatelne este niekde inde, ako na strankach KBS. Zaujimave tvrdenie....odkial mas presny pocet, alebo uplny vypocet toho, co papez prehlasil a cez sekretariat poslal adresatom?
valcik Zverejnené 7. Jún, 2015 Zverejnené 7. Jún, 2015 Papez predsa povedal (podla kar.Vlka), ze sa s jeho pripadom oboznamy a potom sa vyjadri. Ak niekto v rozhovore s niekym nadhodi najaku temu, o ktorej protistrana nevie, tak sa neda o tej teme zodpovedne rozpravat.Máš pravdu, ŠTB by takúto formu dialógu, pri ktorej jedna strana kladie otázky a druhá poskytuje odpovede, istotne klasifikovala ako výsluch. Pokojne teda pracujme s teóriou, že pápež Bezáka vypočúval. K tym informaciam kard.Vlka. Ano, on ich ma iba s tych zdrojov, co som napisal....teda media a nejaky sprostredkovatelia, ci priamo arc.Bezak.Predtým si ale nenapísal, že Vlkovi poskytol informácie Bezák osobne. Pôvodne si sa snažil znížiť hodnovernosť jeho názorov tvrdením, že informácie čerpal iba z médií alebo od akýchsi sprostredkovateľov. Konečne si sa spamätal a docvaklo ti to. :) Takze ten Maretta, skor moze posluzit tebe.Nemôže, pretože na žiadne rozprávkové bytosti neverím. Diabol je iba myšlienkový konštrukt, ktorý existuje výhradne v mysliach veriacich ľudí, preto sa dajú rozličné exorcistické rituály a podobné katolícke kúzla vykonávať iba na veriacich osobách. Spýtaj sa hociktorého fráterníka, nech ti vysvetlí ako to funguje, ak sa v týchto psychologických hrách nevyznáš. ;) 1
iskra Zverejnené 7. Jún, 2015 Zverejnené 7. Jún, 2015 na žiadne rozprávkové bytosti neverím. Diabol je iba myšlienkový konštrukt .. :) naozaj? ja verím na živé, reálne bytosti.., zároveň akoby aj rozprávkové :yes_yes: to aj tuná na fóre.. myslím si, že tak ako ja, aj vy, rozprávky milovali sme už ako deti, a aj teraz po rokoch si s láskou pospomíname, a aj radi pozrieme obľúbené rozprávky... tak je to správne..http://sk.wikipedia.org/wiki/Rozpr%C3%A1vka takú bytosť (aj rozprávkovú) sme objavili, či už v našej babičke, dedkovi, mame, otcovi, svojej krstnej, sestre, bratovi, priateľke, ujovi, tete, spolupracovníkovi, forumákovi, susedovi, v našom blížnom .. , ale aj vo zvieratkách, kvetoch, vo všeličom vôkol nás.. :)milujem život, aj rozprávky, tiež som v živote stretla, stretávam živé, reálne bytosti, ktoré sú pre mňa aj priam rozprávkové..., veľmi dôležité, hodnotné, vnímam ich ako niečo obohacujúce.. sú potrebné také, aké sú.. so všetkým kladným aj záporným ... myslím si, že sú také, aké potrebujem/e vo svojom živote, ktoré nás posúvajú na ceste našim životom.. aby sme sa stali lepšími.. čo sa týka Diabla .. verím Písmu Evanjelium podľa Matúša - kapitola 4 1 Potom Duch vyviedol Ježiša na púšť, aby ho diabol pokúšal. 2 A keď sa štyridsať dní a štyridsať nocí postil, napokon vyhladol. 3 Tu pristúpil pokušiteľ a povedal mu: "Ak si Boží Syn, povedz, nech sa z týchto kameňov stanú chleby." 4 On odvetil: "Napísané je: - Nielen z chleba žije človek, ale z každého slova, ktoré vychádza z Božích úst." 5 Potom ho diabol vzal do svätého mesta, postavil ho na vrchol chrámu 6 a vravel mu: "Ak si Boží Syn, vrhni sa dolu, veď je napísané: - Svojim anjelom dá príkaz o tebe a vezmú ťa na ruky, aby si si neuderil nohu o kameň." 7 Ježiš mu povedal: "Ale je aj napísané: - Nebudeš pokúšať Pána, svojho Boha." 8 A zasa ho diabol vzal na veľmi vysoký vrch, ukázal mu všetky kráľovstvá sveta a ich slávu 9 a vravel mu: "Toto všetko ti dám, ak padneš predo mnou a budeš sa mi klaňať." 10 Vtedy mu Ježiš povedal: "Odíď satan, lebo je napísané: - Pánovi, svojmu Bohu, sa budeš klaňať a jedine jemu budeš slúžiť." 11 Tu ho diabol opustil a prišli anjeli a posluhovali mu.
smiley Zverejnené 8. Jún, 2015 Zverejnené 8. Jún, 2015 Zaujimave tvrdenie....odkial mas presny pocet, alebo uplny vypocet toho, co papez prehlasil a cez sekretariat poslal adresatom? Nie som isty, ci je toto ta spravna argumentacia. Holokaust predsa tiez nepopieras len preto, ze som ti neposkytol uplny vypocet jeho obeti, ci?Samozrejme, mozes si nechat klapky na ociach a tvrdit, ze na vyhlaseni KBS o udajnych postojoch papeza/stolice nie je nic podozrive aj ked ty sam nevies o ziadnom dalsom takom pripade, kedy by KBS exkluzivne informovala o papezovych postojoch. Ostatne aj v pripade zrusenia radu Sv. Benedikta to bolo rovnako: stale si tvrdil, ze vsetko prebehlo v poriadku, az kym Trnavskej dieceze neklepol po prstoch samotny Vatikan...
informator Zverejnené 8. Jún, 2015 Zverejnené 8. Jún, 2015 Nie som isty, ci je toto ta spravna argumentacia. Holokaust predsa tiez nepopieras len preto, ze som ti neposkytol uplny vypocet jeho obeti, ci?Samozrejme, mozes si nechat klapky na ociach a tvrdit, ze na vyhlaseni KBS o udajnych postojoch papeza/stolice nie je nic podozrive aj ked ty sam nevies o ziadnom dalsom takom pripade, kedy by KBS exkluzivne informovala o papezovych postojoch. Ostatne aj v pripade zrusenia radu Sv. Benedikta to bolo rovnako: stale si tvrdil, ze vsetko prebehlo v poriadku, az kym Trnavskej dieceze neklepol po prstoch samotny Vatikan... Preco by nebola?......ked uz teda argumentujes holokaustom, tak teda v poriadku. Zabudol si ale doplnit, ze ked sa niekto pozastavi nad pravdivostou holokaustu, tak sa okamzite ozve proholokaustova komunita a povie na protiholokaustovske argumenty svoj nazor a urcite da veci na pravu mieru. A v tom je podstatny rozdiel. Uvedom si, ze ak klame KBS splocne z vatikanskym sekretariatom, tak je to verejne klamstvo a da sa lahko vyvratit osobou, co sa spomina v tom vyhlaseni (myslim papeza). Ak sa tak stane, tak ja sa ti verejne ospravedlnim. Ty hladas akehosi trojskeho kona, ale tam ho urcite nenajdes. Sekretariat a ani KBS by sa takto verejne urcite nablamovali. Ozaj neviem, co je na tom podozrive. Dal som si dolu aj klapky a nic. Sekretariat podal vysvetlenie pre KBS a KBS zasa toto vysvetlenie zverejnila, aby dala veci na pravu mieru (myslim arc.Bezaka) a snahou bolo upokojit cast "veriacich" a poukazat na to, ze to, co sa rozpisuje v mediach o prijati arc.Bezaka papezom, nie je tak celkom pravda. A co sa tyka zrusenia radu, tak vec je v Rime a nie na sude. To ale neznamena, za Rim nieco stopol, iba vec vzal do svojej pravomoci a rozhodne on a nie pravnicke elity na slovensku. Cirkevne veci sa neperu na verejnosti, ale doma.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz