informator Zverejnené 15. Január, 2015 Zverejnené 15. Január, 2015 Ani mna to neprekvapilo. Ten kto pozna cirkevnu postupnost, vedel ako sa bude postupovat. Zatial je to sice neoficialna sprava, ale to ze sa to stalo, je v poriadku. arc.Bezak je pod kontrolou svojho predstaveneho v rade, nema ziadne pravomoci v samostatnom rozhodovani (cirkevnom) a je to aj dokaz ze sa musi kajat. Teda nie je to ziadne akesi uznanie jeho vynimocnosti, to len neznalci s ateistickej skupiny a "krestania", co by najradsej potopili RKC, su s toho skoro pred sex.vyvrcholenim :ejha:
valcik Zverejnené 15. Január, 2015 Zverejnené 15. Január, 2015 Ani mna to neprekvapilo.Tak už si nemyslíš, že Bezák je homosexuál, ako si tu ešte donedávna tvrdil? A pochopil si konečne aj to, že Ratzinger ho neodvolal ani kvôli žiadnemu pedofilnému škandálu, o čom si tu tiež ešte nedávno špekuloval? Lebo ak nie, rýchlo napíš udavačský list biskupovi do Bussolenga a uveď to na pravú mieru, keď už si taký rozhľadený a múdrejší než sám pápež. A spomeň pri tom aj blog poľského velebníčka, ako nezvratný dôkaz Bezákovej viny, nezabudni! :zubiska: Ten kto pozna cirkevnu postupnost, vedel ako sa bude postupovat.A ten kto ju nepozná, ako ty, radšej len ohovára a vymýšľa si nepodložené obvinenia na verejných fórach. Rozumiem. arc.Bezak je pod kontrolou svojho predstaveneho v rade, nema ziadne pravomoci v samostatnom rozhodovani (cirkevnom) a je to aj dokaz ze sa musi kajat.Ty už vidíš dôkazy naozaj všade, info. Pre mňa to nie je žiaden dôkaz, ale iba rozumný prvý krok RKC na ceste k očisteniu Bezákovho neprávom očierneného mena. Teda nie je to ziadne akesi uznanie jeho vynimocnosti,To ani nikto netvrdil, že. Ak už uznanie, tak mi to pripadá skôr ako uznanie toho, že celá šepkanda KBS o satanášoch a flanelových košeliach bola len sprosté klamstvo a účelová manipulácia, ako za starých dobrých čias inkvizície, keď pálili ľudí na základe rovnako nepodložených fám a bludov. Čo povieš? to len neznalci s ateistickej skupiny a "krestania", co by najradsej potopili RKC, su s toho skoro pred sex.vyvrcholenim :ejha:Pobavilo. A na druhej strane barikády stoja „znalci” a zásadoví kresťania ako ty, ktorí si na Sokolov povel navymýšľali kopu hovadín. Tak sa mi zdá, že poriadne sexuálne vyvrcholenie chýba skôr tebe, mal by si to čím skôr napraviť, nech si kľudnejší a vyrovnanejší, aby si si nabudúce toľko nevymýšľal! :zubiska: 1
informator Zverejnené 16. Január, 2015 Zverejnené 16. Január, 2015 Tak už si nemyslíš, že Bezák je homosexuál, ako si tu ešte donedávna tvrdil? ................. Tak brzdi........ja som nikde nikdy netvrdil, ze arc.Bezak je homosexual, ci nejaky pedofil!!!! Mas to uplne pomylene, ako vsetko, co sa tyka RKC alebo nabozenstva ako celku. Tie moje (podla teba) tvrdenia boli iba v rovine mozneho, ale nie isteho. Bola to moja reakcia na tvoje (a nielen tvoje) tvrdenia o zlocinnom konani arc.Sokola (ktoreho ja tiez nemusim). O jeho tzv.kriminalnom vedeni uctov v TT dieceze nie su (doteraz) ziadne dokazy, okrem tvrdenia arc.Bezaka, ktore sa doteraz nepreukazalo ako pravdive!! Tym som chcel povedat, ze tak isto je mozne, ze arc.Bezak je tym ako hore popisujes, ked je arc.Sokol moznym defraudantom. Ani na jedneho z arcibiskupov nie je mozne ukazat prstom a obvinit ho. Nie je dokazov, ale na niekoho sa moze zniest aj bez nich vina a niekoho nie?? Ak si myslis, ze ja som tymto ohovaral arc.Bezaka, tak ty a spol. ste robili aku sluzbu arc.Sokolovi? Pokial viem tak KBS sa k teme arc. Bezaka oficialne nevyjadrila a ani inak nekomentovala jeho odvolanie. Iba raspektovala rozhodnutie sv.Otca. Tak zasa si ukazal, ze mas nejake schopnosti citat niekomu myslienky. Asi by si mal niekde zurocit svoj vynimocny dar od Boha.
Vilma Flinstonova Zverejnené 17. Január, 2015 Zverejnené 17. Január, 2015 Ani mna to neprekvapilo. Ten kto pozna cirkevnu postupnost, vedel ako sa bude postupovat. Zatial je to sice neoficialna sprava, ale to ze sa to stalo, je v poriadku. arc.Bezak je pod kontrolou svojho predstaveneho v rade, nema ziadne pravomoci v samostatnom rozhodovani (cirkevnom) a je to aj dokaz ze sa musi kajat. Teda nie je to ziadne akesi uznanie jeho vynimocnosti, to len neznalci s ateistickej skupiny a "krestania", co by najradsej potopili RKC, su s toho skoro pred sex.vyvrcholenim :ejha:No ved nemusia uznať jeho výnimočnosť, ale konečne že mu dali šancu a že nemusí trčať niekde ako v base. A o naše sex. vyvrcholenie si naozaj nemusíš robiť starosti, to budem mať onedlho pekne v náručí Flinstona a nepotrebujem k tomu nejaké potápanie niekoho. Howgh! :postel: A ďakujem za pobavenie. :klobuk: :w00t: 1
smiley Zverejnené 28. Január, 2015 Zverejnené 28. Január, 2015 Bezak je pod kontrolou svojho predstaveneho v rade, nema ziadne pravomoci v samostatnom rozhodovani (cirkevnom) a je to aj dokaz ze sa musi kajat. Teda nie je to ziadne akesi uznanie jeho vynimocnosti, ... Jeden by sa cudoval, preco mu toto "kajanie" nie je umoznene na Slovensku: Na Slovensku ani naďalej nesmie slúžiť verejné omše, hovorca Konferencie biskupov Slovenska sa pre Sme vyjadril, že v tejto záležitosti by sa arcibiskup Zvolenský musel riadiť inštrukciami Kongregácie pre biskupov.Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7614369/arcibiskup-bezak-nevie-dokedy-zostane-na-slovensku.html#ixzz3Q96J7Jxj 1
smiley Zverejnené 31. Január, 2015 Zverejnené 31. Január, 2015 Robert Bezák mal smolu, že bol „františkovským biskupom“ pred pápežom Františkom, že sa nestal arcibiskupom o päť rokov neskôr. Teraz biskupov jeho typu v cirkvi pribúda. Ten človek vo Vatikáne, ku ktorému zo Slovenska smerovali denunciácie na monsignora Bezáka (a potom z rovnakého zdroja aj na mňa, keď som sa ho verejne zastal), bol pápežom Františkom odvolaný, okrem iného pre svoje spojenie s nejasnosťami okolo Vatikánskej banky. Pápež tiež zmenil právny postup pri odvolaní biskupa, takže dnes by už taký prístup nebol možný. Robert Bezák sa zrejme dočká nejakého typu rehabilitácie chvíľu potom, čo ešte jeden človek, ktorý v tej kauze mal prsty, odíde z úradu. Kňaz Halík, https://dennikn.sk/37935/halik-bezak-ma-smolu-ze-sa-nestal-arcibiskupom-o-pat-rokov-neskor/?ref=hlv Tak uvidime ako to nakoniec cele dopadne. 1
valcik Zverejnené 1. Február, 2015 Zverejnené 1. Február, 2015 Hm, velice sympatické názory! Trošku som postalkoval a zisťujem, že martinus.sk má v ponuke viacero kníh, ktoré napísal práve profesor Halík. Dve alebo tri vyzerajú naozaj zaujímavo, venujú sa okrem náboženských otázok aj hlbinnej psychológii a tuším si jednu z nich hneď aj objednám.
smiley Zverejnené 7. Február, 2015 Zverejnené 7. Február, 2015 Rady ktore su funkcne a aj plnia svoje poslanie a ucel, na ktory boli vytvorene, funguju. V spominanom rade uz bol na uzemi Slovenska iba akysi spravca a rad neplnil to, na co bol vytvoreny a bolo tam podozrenie z nejasnosti finanncnych tokov. A pre tvoju informovanost este dodavam, ze rad nebol zruseny, pretoze fungue dalej, pretoze ma sidlo v susednom state. Bol mu iba odobraty majetok na nasom uzemi, pre nenaplnanie podmienok v povinnosti voci svojmu poslaniu v Trnavskej dieceze. Podla napomenutia z Vatikanu to vyzera, ze svoju funkciu si skor neplni skor Orosh a spol. :http://www.sme.sk/c/7632382/vatikan-oroscha-napomenul-a-dal-za-pravdu-benediktinom.html 2
informator Zverejnené 7. Február, 2015 Zverejnené 7. Február, 2015 Ten moj prispevok bola reakcia na obvinenie zastupcov TT diecezy, tu diskutujucou cirkevnou generalitou. Udajne je za tymto rozhodnutim akasi majetková story. To na akom zaklade bol urobeny "zasah" TT diecezy voci benediktinom v tom katastri, som popisal. Ze sa oni stazovali vo Vatikane je predsa v poriadku a to "napomenutie" riesi co?.....jedine sa ma zdrzat v konani, ale nie ze je jednoznacne v neprave. Je to spor na zaklade akejsi zmluvy a ked sa zmluva nedodrzuje, tak ako je to spisane, tak sa kona sposobom na to urcenym....alebo rincia zbrane? Jedine tak na klavesnici tu odbornikov na menovite TT diecezu :) .
valcik Zverejnené 7. Február, 2015 Zverejnené 7. Február, 2015 Uniklo ti, že Vatikán vyhlásil dokumenty vystavené Oroschom za neplatné - anuloval ich. To rozhodne nevyzerá ako uznanie oprávnenosti Oroschovho postupu, práve naopak.
smiley Zverejnené 9. Február, 2015 Zverejnené 9. Február, 2015 Ozvali sa viacere hlasy, ze extremne nizkou ucastou v referende, do ktorej tak vehemetne verbovala RKC, stoji aj velmi silna nedovera veriacich v RKC po odvolani Bezaka. Ak je to tak, tak to odvolanie bol gol do vlastnej brany... 2
informator Zverejnené 9. Február, 2015 Zverejnené 9. Február, 2015 Ozvali sa viacere hlasy, ze extremne nizkou ucastou v referende, do ktorej tak vehemetne verbovala RKC, stoji aj velmi silna nedovera veriacich v RKC po odvolani Bezaka. Ak je to tak, tak to odvolanie bol gol do vlastnej brany... S tymto vynimocne suhlasim. No je velkou otazkou, ci cirkev spravila to co musela a media spravili tiez to co museli. Ja si myslim, ze obaja spravili to co museli. Cirkev aj media. Vysledok je teraz (mozno) vdaka tomuto "spolocnemu" postupu (aj ked kazdy s inym umyslom) taky aky je. Ale za obhajovanie hodnot, ktore kazdy z nas vyznava nestoji zioaden populista. Pretoze podla mna arc.Bezak je ukazkou populizmu a pripomina mi svojou retorikou Stalina . Paradox?.....
smiley Zverejnené 9. Február, 2015 Zverejnené 9. Február, 2015 Pretoze podla mna arc.Bezak je ukazkou populizmu a pripomina mi svojou retorikou Stalina . Paradox?..... No este ze ti Stalina nepripomina byvaly aktivny agent STB "Spiritual" a jeho skupinka.Mohol by skusit napisat, ake konkretne hodnoty mas namysli?Je to "neosprchujes sa", "neoblecies si rifle", alebo "klam, ak by bola pravda neprijemna pre povest RKC" ?
iskra Zverejnené 10. Február, 2015 Zverejnené 10. Február, 2015 Mne Bezák, pripomína pápeža Františka. Každý jeden je pre mňa jedinečná, silná osobnosť, so silnou vierou, obaja majú dar viery..., majú zmysel pre čestnosť, spravodlivosť, úprimnosť, ľudskosť... sú veriaci, ale nie pokrytci, sú oddaní svojej viere, Bohu, Cirkvi, ktorej základy založil Ježiš Kristus... ja tomu verím, prajem im veľa trpezlivosti, zdravia, síl a Božieho požehnania.Som proti tým, ktorí chcú ľuďmi manipulovať, ktorí rozkrádajú, priživujú sa, nenávidia, "zabíjajú" dobro, ktorí "vodu kážu a víno pijú"... pokrytci...želám si tiež, aby pravda vyšla najavo, aby boli očistení nevinní .., a tí, čo robia zle, správajú sa zle, aby niesli za svoje skutky zodpovednosť..
informator Zverejnené 10. Február, 2015 Zverejnené 10. Február, 2015 No este ze ti Stalina nepripomina byvaly aktivny agent STB "Spiritual" a jeho skupinka.Mohol by skusit napisat, ake konkretne hodnoty mas namysli?Je to "neosprchujes sa", "neoblecies si rifle", alebo "klam, ak by bola pravda neprijemna pre povest RKC" ? Kazdy z nas nejake hodnoty vyznava (ty nie?)........nebudem sa tu rozpisovat o arc. Bezakovi a jeho medialnej popularite (aj tymto sa podoba Stalinovi), ani o jeho satniku (mne je jedno ci nosil damske pradlo, alebo chodil na holo).....a tuto mas dokaz, ako sa da manipulovat s verejnou mienkou... http://www.aktuality.sk/clanok/270269/lekar-v-televizii-priznal-ze-berie-peniaze-od-pacientov-vola-ich-darmi/
game Zverejnené 10. Apríl, 2015 Zverejnené 10. Apríl, 2015 len na okraj: pri štvrtkovej návšteve Kisku vo Vatikáne v rozhovore s pápežom spomenuli aj Bezáka.bez ohľadu na to sa nejaké veci diali už predtým - Bezák bol už deň predtým pripravený a pobýval v Ríme - audiencia u pápeža bola dohodnutá dávno pred štvrtkovým stretnutím Kisku s Františkom. správa: Pápež František prijal v Ríme arcibiskupa BezákaSvätý otec prijal emeritného arcibiskupa Róberta Bezáka na súkromnej audiencii. Pápež František prijal v piatok v Ríme arcibiskupa Róberta Bezáka. Píše o tom na svojich stránkach špecializovaný Vatican Insider. Ako prvý o tom u nás informoval portál Svet kresťanstva. "Svätý Otec František prijal dnes dopoludnia na audiencii emeritného arcibiskupa Trnavy Róberta Bezáka," tvrdí Tlačové stredisko Svätej stolice.....Podľa cirkevného analytika Imricha Gazdu ide o dôležitý posun. "Určite je to veľký prelom v tom jeho prípade a prekvapenie," reaguje pre SME na prijatie bývalého trnavského arcibiskupa Gazda.Už samotný fakt, že sa Bezák stretol s pápežom, podľa neho znamená, že prípad emeritného arcibiskupa sa nejako posúva. Akým smerom, je podľa Gazdu v tejto chvíli ťažké povedať.Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7744096/papez-frantisek-prijal-v-rime-arcibiskupa-bezaka.html#ixzz3Wv48YtwD http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/351568-papez-prijal-odvolaneho-arcibiskupa-bezaka/ 1
valcik Zverejnené 11. Apríl, 2015 Zverejnené 11. Apríl, 2015 .......nebudem sa tu rozpisovat o arc. Bezakovi a jeho medialnej popularite (aj tymto sa podoba Stalinovi)Prečo sa nebudeš rozpisovať? Mne sa zdá, že pápež sa objavuje v médiách častejšie, než Bezák. Hádam teda, že chudák František ti musí pripomínať Stalina aj Hitlera v jednom!
informator Zverejnené 12. Apríl, 2015 Zverejnené 12. Apríl, 2015 Ked niekto musi napravovat preslapy takych "umelcov", ak je napr. arc. Bezak, tak sa musi aj dostat do medii. Papez nie s tej skupiny "expertov" na duchovno ako ty a nemusi sa predvadzat :happyroll: .
game Zverejnené 14. Apríl, 2015 Zverejnené 14. Apríl, 2015 český Katolický týdeník uverejnil rozhovor s kardinálom Miloslavom Vlkom, ktorý doprevádzal Bezáka na audiencii u pápeža: Vlk: papež rozhodne o kauze Bezák
Vilma Flinstonova Zverejnené 18. Apríl, 2015 Zverejnené 18. Apríl, 2015 začínam veriť, že konečne zaveje čerstvý vietor a že sa arc. Bezák dočká rehabilitácie a očistenia svojho mena. Naozaj mu to prajem. 1
tyso Zverejnené 20. Apríl, 2015 Zverejnené 20. Apríl, 2015 no informator, zda sa ze teraz budes musiet predviest salto mortale ak nam chces vysvetlit ako to je :) 3
valcik Zverejnené 21. Apríl, 2015 Zverejnené 21. Apríl, 2015 Ked niekto musi napravovat preslapy takych "umelcov", ak je napr. arc. Bezak, tak sa musi aj dostat do medii.Jop, však aj ten Bezák sa dostal do médií podobným spôsobom - keď začal naprávať prešľapy šikovného finančníka, ktorý vystupuje pod umeleckým menom Špirituál.
game Zverejnené 23. Apríl, 2015 Zverejnené 23. Apríl, 2015 po tomto vývoji situácie neodolal ani silno konzervatívny pán úradník /tak kdesi nazval sám seba/ arcibiskup Zvolenský, a potreboval sa vyjadriť, trochu nešťastne. http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/352773-arcibiskup-zvolensky-nebol-som-katom-bezaka/
informator Zverejnené 24. Apríl, 2015 Zverejnené 24. Apríl, 2015 no informator, zda sa ze teraz budes musiet predviest salto mortale ak nam chces vysvetlit ako to je :) Co by som mal vysvetlovat?.......arc.Bezak je pre mna zabudnuta epizoda v cirkevnom zivote. Je na urovni vsetkych sluzobnikov bozich, co si pomylili svoje zivotne povolanie. Jedine co dokazal bolo, ze rozdelil veriacich na pro a proti, narobil bordel v TT dieceze, poobvinoval kopec ludi a nikomu nic nedokazal (a urcite nie pre nedostatok casu)......atd. To, ze si z neho niektora cast veriacich spravila Jana Husa 21 storocia, je ich vec (kazdy mame iny vkus), ale ak vysoky cirkevny hodnostar sediaci na podiu pred mladou generaciou, ktora si uziva Pohodu v style alkoholu, drog a lokalneho sexu, vyhlasi, ze Jezis je najvacsi "pohodak", tak podla mna asi nema vsetko v hlave v poriadku. To je moj pohlad na arc.Bezaka. A teraz k tomu prijatiu u sv. Otca. Ja dufam v to, aby sa toto prijatie u arc.Bezaka prejavilo navratenim a osvietenim jeho rozumu. Jop, však aj ten Bezák sa dostal do médií podobným spôsobom - keď začal naprávať prešľapy šikovného finančníka, ktorý vystupuje pod umeleckým menom Špirituál. Cim a ako napravil arc.Bezak to, co sa tu snazis umelecky zasa ty predviest? po tomto vývoji situácie neodolal ani silno konzervatívny pán úradník /tak kdesi nazval sám seba/ arcibiskup Zvolenský, a potreboval sa vyjadriť, trochu nešťastne. http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/352773-arcibiskup-zvolensky-nebol-som-katom-bezaka/ V com vidis nestastne vyjadrenie arc.Zvolenskeho?......mimo tvojej predstavivosti samozrejme.
tyso Zverejnené 24. Apríl, 2015 Zverejnené 24. Apríl, 2015 :), tak papez sa s nim foti, nezda sa ze ma rovnaky nazor ako KBS :)A to ako zvolensky miesto mlcania oznacuje to ze ho papez prijal za facku, ktoru nezasluzene dostal je dost zabavne :)ci poslusnost voci papezovi sa tyka len Bezaka ale uz nie Zvolenského ? No ja nic, to si rieste katolíci ale zvonku je to dost zabavne 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz