Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

ja som to čakala do teba, že sem napíšeš nejaké také veci, ktoré sú v tom manuále. existuje vôbec čosi také? Nie je to len niečo, čo oni sľubujú, keď sa stávajú kňazmi (biskupmi, atd) a čo nie je v žiadnej príručke?

Ten "manual" bol mysleny obrazne, ale to nic nemeni na veci......vsetko to, co sa ma a nema, vychadza z evanjelia a tradicii.  

Zverejnené

evanjelium je záväzné, ale tradície nie. tradície môžu byť aj pekná brzda.

edit.

príspevky o celibáte / 9 ks / presunuté do témy  Nejasnosti, otázky k náboženstvám

tu prosím pokračovať v téme o odvolaní arcibiskupa Bezáka.

• Pridať bod 1
  • Pred 4 mesiacmi...
Zverejnené
Pápež František rehabilituje arcibiskupa Róberta Bezáka

Dnes 10:15   SITA

BRATISLAVA - Pápež František rehabilituje trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka, ktorého v júli 2012 odvolali z funkcie. V sobotnom vydaní o tom informuje denník Plus jeden deň, pre ktorý túto informáciu potvrdil dobre informovaný zdroj z katolíckej cirkvi. Správa podľa denníka prichádza v čase, keď väčšina ľudí už prestala veriť tomu, že by pápež Bezáka omilostil.

2011811.jpg

Väčšina ľudí už prestala veriť tomu, že by pápež Bezáka omilostil. Zdroj: TASR/Martin Baumann

"Čaká nás zvrat v kauze Bezák. Trnavský arcibiskup bude rehabilitovaný pápežom Františkom. Súčasný pápež má obrovský zmysel pre spravodlivosť a podľa toho bude aj konať," uviedol pre denník zdroj z katolíckej cirkvi.

Podľa neho neexistuje presný časový plán, kedy by k rehabilitácii Bezáka malo prísť, všetko však nasvedčuje tomu, že sa tak stane. "Veci už sú nejaký čas v pohybe. Pápež je s kauzou oboznámený, ale nedá sa povedať, kedy zasiahne," dodal pre Plus jeden deň zdroj http://aktualne.atlas.sk/papez-frantisek-rehabilituje-arcibiskupa-roberta-bezaka/slovensko/spolocnost/

"Božie mlyny melú pomaly, ale isto." 

• Pridať bod 1
Zverejnené

správu prevzala do netového vydania Pravda ako správu z Plusky, Sme ju pre overovalo a dementovalo:

Ľudia blízki kňazovi Robertovi Bezákovi v sobotu popreli pre SME informácie bulvárneho denníka Plus jeden deň, podľa ktorých pápež František bývalého trnavského arcibiskupa rehabilituje.

Bezáka odvolali z funkcie v júli 2012.

Plus jeden deň v sobotu citoval zdroj z prostredia katolíckej cirkvi, podľa ktorého "nás čaká zvrat v kauze Bezák.Trnavský arcibiskup bude rehabilitovaný pápežom Františkom".

Dôvod odvolania Bezáka dodnes nie je známy. Zverejnených bolo iba 11 otázok, na ktoré musel Bezák odpovedať.

Takmer po dvoch rokoch od svojho odvolania, 26. júna tohto roka, sa Bezák na generálnej audiencii dostal až k pápežovi Františkovi, ktorému odovzdal list s informáciami o svojej kauze. Kauza sa odvtedy nepohla. 

Na podporu Bezáka vystúpilo viacero kňazov z Rakúska aj Česka. Od začiatku sa objavujú rôzne rozporuplné informácie o jeho možnej rehabilitácii, žiadna sa však nepotvrdila.

• Pred 5 týždňami...
Zverejnené

no mein Gott! Ani sa nečudujem, že sa Bezáka, ktorý by také čosi určite nepodporoval, radšej zbalili a urobili z neho div že nie kacíra a satanášovho sluhu.

Zverejnené

pán arcibiskup Orosch a celá jeho diecéza je každým dňom viac a viac servilnejším služobníkom KBS.

snáď aj kto nepochopil doteraz, precitne zo sna zbožšťovania slovenskej cirkevnej vrchnosti, a možno si (hoci veľmi pochybujem, že sa tak stane), ale možno začne nazerať na odvolávanie Bezáka trochu iným pohľadom ...

Bezák so svojím empatickým prístupim k vlastníctvu honoru, otvoreniu arcibiskupského domu pre verejnosť, menej purpuru a zlata a zostúpenie zo sklenenej veže nedotknuteľnej slovenskej cirkevnej vrchnosti ... nemohol vyhovovať.
Orosch zato vyhovuje každým svojím činom.

Zverejnené

no mein Gott! Ani sa nečudujem, že sa Bezáka, ktorý by také čosi určite nepodporoval, radšej zbalili a urobili z neho div že nie kacíra a satanášovho sluhu.

pán arcibiskup Orosch a celá jeho diecéza je každým dňom viac a viac servilnejším služobníkom KBS.

Sa neudujem, ze sudnictvo na slopensku, je v stave v takom akom je.....vidim tu odsudenie, ale nevidim nic, iba akusi osobnu antipatiu voci niekomu a na zaklade toho aj odsudenie.....  : (

Zverejnené

info:

ale brouku,  to isté by som mohla napísať aj ja...ale ak sa mýlim, tak prepáč, nie je to nič osobné.

Zverejnené

Sa neudujem, ze sudnictvo na slopensku, je v stave v takom akom je.....vidim tu odsudenie, ale nevidim nic, iba akusi osobnu antipatiu voci niekomu a na zaklade toho aj odsudenie.....  : (

Ty teda mas nejake rozumne vysvetlenie vysoko podozriveho zrusenia Rádu Sv. Benedikta ?

Zverejnené

Mna by skor zaujimalo odkial to tvoje presvedcenie, ze zrusenie radu je podozrive? Niekto tu nieco posunul a ty samozrejme mas neoblomny dokaz spachania trestneho cinu, za ucelom obohatenia sa niekoho : ( . 

Zverejnené

Mna by skor zaujimalo odkial to tvoje presvedcenie, ze zrusenie radu je podozrive? Niekto tu nieco posunul a ty samozrejme mas neoblomny dokaz spachania trestneho cinu, za ucelom obohatenia sa niekoho : ( . 

Kolko radov bolo na Slovensku od bolsevika zrusenych?

Necital som ziadnu kauzu s Rádom Sv. Benedikta, ani taku ubohu ako pri Beyakovi, ze by chodili na Pohodu, zle sa obliekali a kamaratili sa s chlapcami.

Pokial sa to bezne nedeje a nie je jasny ani dovod (teda okrem obohatenia sa majetkami, ten je zrejmy), tak je to rozhodne podozrive.

Zverejnené

Kolko radov bolo na Slovensku od bolsevika zrusenych?

Necital som ziadnu kauzu s Rádom Sv. Benedikta, ani taku ubohu ako pri Beyakovi, ze by chodili na Pohodu, zle sa obliekali a kamaratili sa s chlapcami.

Pokial sa to bezne nedeje a nie je jasny ani dovod (teda okrem obohatenia sa majetkami, ten je zrejmy), tak je to rozhodne podozrive.

Rady ktore su funkcne a aj plnia svoje poslanie a ucel, na ktory boli vytvorene, funguju. V spominanom rade uz bol na uzemi Slovenska iba akysi spravca a  rad neplnil to, na co bol vytvoreny a bolo tam podozrenie z nejasnosti finanncnych tokov. A pre tvoju informovanost este dodavam, ze rad nebol zruseny, pretoze fungue dalej, pretoze ma sidlo v susednom state. Bol mu iba odobraty majetok na nasom uzemi, pre nenaplnanie podmienok v povinnosti voci svojmu poslaniu v Trnavskej dieceze.  

Zverejnené

Rady ktore su funkcne a aj plnia svoje poslanie a ucel, na ktory boli vytvorene, funguju. V spominanom rade uz bol na uzemi Slovenska iba akysi spravca a  rad neplnil to, na co bol vytvoreny a bolo tam podozrenie z nejasnosti finanncnych tokov. A pre tvoju informovanost este dodavam, ze rad nebol zruseny, pretoze fungue dalej, pretoze ma sidlo v susednom state. Bol mu iba odobraty majetok na nasom uzemi, pre nenaplnanie podmienok v povinnosti voci svojmu poslaniu v Trnavskej dieceze.  

ježkovy voči, a čo tak finančné toky pána arc. Sokola? len čo sa ex-arcibiskup bezák na to kukol trocha podrobnejšie, aby ich objasnil, už ho aj hnali svinským krokom. Tak prečo teraz merať dvojitým metrom, há?

Zverejnené

Kedy a v com konkretne predtym vyjadrila Trnavska dieceza nespokojnost s  neplnenim si povinnosti  a nejasnostou financnych tokov v Rade Sv. Benedikta?

Mimochodom, ak uzname, ze si RKC neplni svoje povinnosti (nejasnosti vo finacnych tokoch ma viac nez dost), tiez jej mozme odobrat vsetok jej majetok na nasom uzemi?

Zrusena nebude, len bude mat sidlo v susednom state.

• Pridať bod 1
Zverejnené

ježkovy voči, a čo tak finančné toky pána arc. Sokola? len čo sa ex-arcibiskup bezák na to kukol trocha podrobnejšie, aby ich objasnil, už ho aj hnali svinským krokom. Tak prečo teraz merať dvojitým metrom, há?

O akom dvojakom merani to rozpravas? Odkial si si ista, ze je to tak, ako  pises?.........JPP?

Kedy a v com konkretne predtym vyjadrila Trnavska dieceza nespokojnost s  neplnenim si povinnosti  a nejasnostou financnych tokov v Rade Sv. Benedikta?

Mimochodom, ak uzname, ze si RKC neplni svoje povinnosti (nejasnosti vo finacnych tokoch ma viac nez dost), tiez jej mozme odobrat vsetok jej majetok na nasom uzemi?

Zrusena nebude, len bude mat sidlo v susednom state.

Existuje oficialna zmluva na zaklade ktorej boli urcene pravidla (podpisal je arc.Sokol)....existuje oficialne zrusenie tejto zmluvy pre neplnenie si zmluvnych podmienok zo strany radu Benediktinov a tiez doplnene o to, co som hore napisal (podpisane konatelom arcibiskupstva v TT).

Pokial sa peniaze zo statneho rozpoctu vliate do RKC, ako celku, budu pouzivat na ine ucely, ako su zo strany statu davane, tak suhlasim s tvojim navrhom, ale s pripomienkou, ze majetok vo vlastnictve sa odoberie, az na zaklade nejakej zakonnej sudom urcenej exekucie a dotacia sa zrusi, ak sa nenajde konkretny vinnik. Pred zakonom sme si ako jeden, tak aj druhy.

Zverejnené
Existuje oficialna zmluva na zaklade ktorej boli urcene pravidla (podpisal je arc.Sokol)....existuje oficialne zrusenie tejto zmluvy pre neplnenie si zmluvnych podmienok zo strany radu Benediktinov a tiez doplnene o to, co som hore napisal (podpisane konatelom arcibiskupstva v TT).

To ale predsa vieme, ze existovala zmluva, ktoru arcibiskunstvo zrusilo.

Pytal som sa na ine:

"Kedy a v com konkretne predtym vyjadrila Trnavska dieceza nespokojnost s  neplnenim si povinnosti  a nejasnostou financnych tokov v Rade Sv. Benedikta?"

Pokial rad si rad neplnil zmluvne podmienky az v takej zavaznej miere, ze bol kvoli tomu na slovensku zruseny, musi predsa existovat nejaka predchadzajuca komunikacia v ktorej sa jasne vytyka radu v com konkretne su z ich cinnostou nespokojni a aku konkretnu napravu pozaduju.

Zverejnené

Zmluva je zmluva a je aj  vypovedatelna, ak sa neplni to, co tato zmluva obsahuje....je jedno s ktorej strany. Zmluva bola uzatvorena medzi pravnym subjektom  z oboch stran. Ten, co porusil podmienky  vedel (alebo mal vediet)  o ich poruseni, tak nie je dovod na nejake upozornovanie (a mozno bol nejaky dohovor). 

Zverejnené

Ten, co porusil podmienky  vedel (alebo mal vediet)  o ich poruseni, ...

To ty ale nemozes vediet, ci o to vedel alebo nevedel. Zase varis z cistej vody a snazis sa obhajit neobhajitelne.

V slovenskej RKC budu asi poriadni packali, ked odvolavaju arcibiskupa, ktoreho nedavno sami vymenovali, a rusia rad, ktory predtym sami odobrili. A to vsetko bez toho, aby dokazali vykomunikovat dovody tohto svojho zvlastneho konania.

Uvidime, kolki budu ochotni ako ty uverit v koretkne dovody, ktore kvoli vseobecnemu dobru nemozu byt ako na potvoru zverejnene. Celkom by ma zaujimalo, ako sa od Bezaka zmenili prispevky do zvonceka.

Zverejnené

vôbec to nemusel vedieť. Aj mne sa raz (dávno pradávno) podarilo  porušiť zmluvu, lebo som naivne verila slovnému súhlasu, ktorý som ale nemala na papieri.

Zverejnené

dnes sa objavila správa s požehnaním SITA, žiadna podrobnejšia informácia nikde:

Emeritný trnavský arcibiskup Robert Bezák dostal podľa informácií agentúry SITA povolenie verejne pôsobiť v talianskej diecéze, do ktorej patrí redemptoristický kláštor v Bussolengu.

Bezák si kláštor za svoje pôsobisko vybral v roku 2013 a odišiel tam zo Slovenska. V Taliansku však nemohol verejne pôsobiť, teda nemohol verejne slúžiť sväté omše, kázať, či spovedať veriacich.

Miestny biskup mu však už takéto povolenie dal.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/342251-bezak-uz-moze-v-talianskej-dieceze-verejne-posobit/

http://www.sme.sk/c/7587819/bezak-uz-moze-v-taliansku-sluzit-omse-a-spovedat-pise-sita.html

Zverejnené

Ak to nie je kačica, čo nevedeli oceniť u nás, dúfam, že si budú vážiť Taliani. Mala som obavy, že sa arc. Bezák dočká až in memoriam, takto sa síce plní pekné príslovie, že  žiadny nie je doma prorokom, ale  konečne bude môcť aspoň čiastočne využiť svoj potenciál.

Zverejnené

Biskup redemptoristov z dvadsaťtisícového talianskeho mestečka má viac rozumu, než celá KBS. 

Zverejnené

dnes sa objavila správa s požehnaním SITA, žiadna podrobnejšia informácia nikde:

A preco ste s toho cely paf?

Zverejnené

Mňa to príliš neprekvapilo, ostatne už pred pár mesiacmi som tu vyjadril svoje presvedčenie, že Bezák sa po preskúmaní celej kauzy dočká rehabilitácie a poskočí v cirkevnej hierarchii znova nahor. To skôr ty a celá KBS ste tak trošku paf, milý info, pretože mudrlanti z KBS označili vo svojej šuškande Bezáka za zlého satanáša a ty si ho zase zaradil medzi homosexuálov a div že nie pedofilov! A vida, zrazu táto persona non grata veselo slúži omše a poskytuje spovede v Taliansku. Človek by si pri tom pomyslel, že tí, čo Bezáka očierňovali, si nedovidia na koniec vlastného nosa, že?   :P

• Pridať bod 1

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov