Skočiť na obsah

Odporúčané príspevky

Zverejnené

Rozdiel je v tom, že Bezák nikoho neočierňoval. Akurát vyťahal a zverejnil účtovné doklady, ktoré svedčia o pochybných machináciách s financiami a o záhadných presunoch na súkromné kontá.

Približne pol miliardy korún, podvod sa stal ešte predtým, než sme zaviedli euro. Keď píšeš o eurách, zrejme si sa nechal pomýliť skutočnosťou, že Sokol tieto machinácie starostlivo kryl vyše dekády. Bodaj by nie, keď časť z tejto obrovskej sumy putovala aj na účet spoločnosti, ktorú spravuje jeho rodinný príslušník! Ale to bola možno iba taká zaujímavá náhoda, pretože Sokol následne reportérom tvrdil, že eštébáka Náhlika nepoznal, keď ho poveroval správcovaním reštitučného fondu. Vlastne počkaj, ty na náhody neveríš, že? Myslíš, že aj v tomto prípade všetko so všetkým súvisí a žiadna náhoda neexistuje? :innocent:

Sokol je hlavný orgán celej organizácie v ktorej sa to stalo a dôkazy určite má, ak ich v priebehu upratovania po Bezákovom odvolaní ešte nestihol zničiť. Autor tejto poslednej knihy spomína, že Sokol mu pri písaní pomáhal informáciami, ktoré vyťahal z arcidiecéznych archívov, či nie? Sokol je síce starší pán a hoci si počas celej dekády nevšimol záhadné presuny agenta Náhlika, zrejme sa rozhodol že svoju nepozornosť napraví a teraz pilne kutá v archíve a upratuje tam. Žeby pokyny z Vatikánu, aby sa podobná kompromitujúca situácia nemohla v budúcnosti zopakovať? :innocent:

A spoluvinníkom nie je nikto, pretože pri každom prevode boli riadne zaplatené zákonné poplatky a dane do štátnej pokladne, nedošlo teda ku žiadnemu daňovému podvodu. Kam a za akých okoloností presunul cirkevný šafár cirkevné financie v rámci cirkvi, to je výlučne záležitosťou cirkvi a štátna správa do toho zasahovať nemôže. Keď teda reštitučný fond naplnil pokladnice zopár vybraných osôb, hoci mnohé slovenské fary nemajú ani len splachovací záchod, je to akurát nemorálne, ale nie trestné. Tak už to v RKC chodí celé tisícročia, nie? O podobnom presúvaní truhlíc so zlaťákmi do vatikánskych pokladní by mohli rozprávať napríklad luteráni, ktorí sa na také praktiky už nevládali pozerať a radšej sa od tých rímskych mafiánov odtrhli. Sú to frajeri, tak by sa mal zachovať každý riadny kresťan!

Akoze neociernoval? A nicim nepodlozene tvrdenia su co?.......za co si potom arc.Bezak poriadil to "lacne" diecezne auto?..........z milodarov ziskanych na svojich misiach?.....skus sa aj zamysliet a nie len tu triafas okolo seba s paskou na ociach :( . Mne to na rozdiel od teba pride tak, ze s touto svojou financ machinaciou sa arc. Bezak obrnuje akousi (podla neho) zeleznou koselou. Je to na smiech a verit sa tomu neda. Hlavne ked si vsimas tie jeho medialne "bomby" nevyratitelnych dokazov. Tie miliony eur (v prepocte) ale nie su teda spreneverene (podla statneho dokazovania) a ani ukradnute (podla cirkevneho vysetrovania), tak v com je nieco nekale? Ahaaa............. moralne zlyhanie (uz nielen arc. Sokola, ale celej katolickej cirkvi) sa prejavilo. No ale preco nie aj u arc. Bezaka.....mozno je to tak, ze zlodej krici chytte zlodeja. V com je teda ten samospravodlivy taky doveryhodnym katolickym potentatom, ked cela katolicka (podla teba mafianska) cirkev je jeden velky podvodnicky podnik?........by ma ozaj zaujimalo! A co sa tyka tej knihy s ktorou pomahal arc. Sokol autorovi, tak ja nevidim ziadny suvis s tvojou argumentaciou o jeho vine a nevine arc. Bezaka. Myslis, ze arc. Sokol je tak naivno vybaveny, ze ked vie o svojom "podvode", tak nezametie za sebou vsetky mozne dokazy, tak poctivo, aby sa to dostalo na verejnost?.......ak si myslis, ze ano, tak skor si naivny ty :( . arc. Bezakovi asi bolo luto, ze si nemohol dosiahnut na tu "zlatu rybku", tak si  frustraciu vylial na moznom podvodnikovi :) .

Hovorila som si, že do tejto témy už neprispejem, ale nedá sa mi. Už som to napísala X-krát. Arc. RB "nedržal hubu a krok", vytiahol ekonomické prehmaty svojho predchodcu, a ako povestná kvapka - bol iný, viac sa priblížil k ľuďom.

V com konkretne bol iny a v com konkretne sa priblizil k ludom (podla tohoto konstatovania sa vsetok "ostatok priblizuje k opiciam)................:( .

Zverejnené

No ale preco nie aj u arc. Bezaka.....mozno je to tak, ze zlodej krici chytte zlodeja. V com je teda ten samospravodlivy taky doveryhodnym katolickym potentatom, ked cela katolicka (podla teba mafianska) cirkev je jeden velky podvodnicky podnik?

Nevymýšľaj si zase, info. Kde som označil katolícku cirkev za podvodnícky podnik? Vždy keď ti pri obrane RKC začnú povoľovať nervy, podsúvaš mi svoje vlastné výroky, hanbi sa! :zubiska:

No, doteraz som nenarazil na informácie o tom, že by Bezák niečo ukradol, aj keď to tu teraz označuješ za ďalšiu zo svojich "možností", podobne ako predtým homosexualitu a pedofíliu. Očierňovacia teória s dôkazmi od poľského velebníčka zlyhala, tak si si vymyslel ďalšiu? Prihoď nejaké dôkazy o Bezákovych dlhých prstoch, ak nejaké máš, rád sa nechám presvedčiť.

A co sa tyka tej knihy s ktorou pomahal arc. Sokol autorovi, tak ja nevidim ziadny suvis s tvojou argumentaciou o jeho vine a nevine arc. Bezaka.

Ja ale žiadnu Bezákovu nevinnu argumentami nedokladám, to si si iba vsugeroval. Dokonca ho ani nemilujem, ako si tu už viackrát tvrdil, si predstav! Kritizujem akurát RKC za jej nemorálny a neférový postup. Jediné, čo dokladám informáciami z médií a zverejnených dokumentov, je Sokolova spolupráca s eštébákom Náhlikom a skutočnosť, že RKC zastúpená našou KBS s Bezákom zákerne a intrigánsky vymietla, no. To, že sa Bezák niečím previnil, mi zatiaľ zo zverejnených informácií akosi nevyplynulo, preto ho považujem za obeť intrigánstva. Ak môžeš dokázať opak, len do toho, ale ani blog poľského velebníčka, ani kniha v ktorej opisujú šuškandu o Bezákovi ako posluhovačovi diabla, ma nepresvedčí. :innocent:

A keď už spomínaš a linkuješ akúsi knihu, mohol by si prosím ťa stručne zhrnúť, o čom sa v nej vlastne píše? Je faktografická? Viem, že katolíci faktografiu milujú! To, že celá KBS si šušká aký je Bezák satanáš, to som pochopil z citovaného úryvku, ale nepripadá mi to ako dôkaz Bezákovej viny, nehnevaj sa. Naopak, vyvolalo to vo mne dojem, akoby som čítal obžalobu nejakej stredovekej inkvizície, rétorika o diabloch na mňa akosi nezaberá. Pri výbere autorov nie som príliš náročný, ale za tieto farárske publikácie nie som ochotný platiť, pretože ich považujem za manipulatívny paškvil.

Zverejnené

Nevymýšľaj si zase, info. Kde som označil katolícku cirkev za podvodnícky podnik? Vždy keď ti pri obrane RKC začnú povoľovať nervy, podsúvaš mi svoje vlastné výroky, hanbi sa! :zubiska:

No, doteraz som nenarazil na informácie o tom, že by Bezák niečo ukradol, aj keď to tu teraz označuješ za ďalšiu zo svojich "možností", podobne ako predtým homosexualitu a pedofíliu. Očierňovacia teória s dôkazmi od poľského velebníčka zlyhala, tak si si vymyslel ďalšiu? Prihoď nejaké dôkazy o Bezákovych dlhých prstoch, ak nejaké máš, rád sa nechám presvedčiť.

Ja ale žiadnu Bezákovu nevinnu argumentami nedokladám, to si si iba vsugeroval. Dokonca ho ani nemilujem, ako si tu už viackrát tvrdil, si predstav! Kritizujem akurát RKC za jej nemorálny a neférový postup. Jediné, čo dokladám informáciami z médií a zverejnených dokumentov, je Sokolova spolupráca s eštébákom Náhlikom a skutočnosť, že RKC zastúpená našou KBS s Bezákom zákerne a intrigánsky vymietla, no. To, že sa Bezák niečím previnil, mi zatiaľ zo zverejnených informácií akosi nevyplynulo, preto ho považujem za obeť intrigánstva. Ak môžeš dokázať opak, len do toho, ale ani blog poľského velebníčka, ani kniha v ktorej opisujú šuškandu o Bezákovi ako posluhovačovi diabla, ma nepresvedčí. :innocent:

A keď už spomínaš a linkuješ akúsi knihu, mohol by si prosím ťa stručne zhrnúť, o čom sa v nej vlastne píše? Je faktografická? Viem, že katolíci faktografiu milujú! To, že celá KBS si šušká aký je Bezák satanáš, to som pochopil z citovaného úryvku, ale nepripadá mi to ako dôkaz Bezákovej viny, nehnevaj sa. Naopak, vyvolalo to vo mne dojem, akoby som čítal obžalobu nejakej stredovekej inkvizície, rétorika o diabloch na mňa akosi nezaberá. Pri výbere autorov nie som príliš náročný, ale za tieto farárske publikácie nie som ochotný platiť, pretože ich považujem za manipulatívny paškvil.

Tu dolu je tvoja reakcia.....ako som si ja mal teda toto tvoje ohodnotenie vysvetlit? Ak si to myslel ako nejaku pochvalu (co sa ale povedat neda), tak skus potom davat svoje myslienky prenesene na "papier" aj do nejakych vysvetliviek :( .....

Tak už to v RKC chodí celé tisícročia, nie? O podobnom presúvaní truhlíc so zlaťákmi do vatikánskych pokladní by mohli rozprávať napríklad luteráni, ktorí sa na také praktiky už nevládali pozerať a radšej sa od tých rímskych mafiánov odtrhli. Sú to frajeri, tak by sa mal zachovať každý riadny kresťan!

......takze ja mam nervy v poriadku :) .

Dalej....kde som ja zasa tvrdil, ze arc. Bezak nieco ukradol? Ak narazas na tu kupu toho "ludoveho" auticka, tak som mal na mysli jeho setrnost a prezentovanie nim vedeneho chudobneho sposobu zivota, aky sa ma v katolickej viere a jej poslani praktizovat..........vodu kaze vino pije? :) .

Ked teda ziadnym argumentovanim nevinu arc. Bezaka nedokladas, ako si mozes dovolit mna obvinovat z nejakeho nepodlozeneho obvinovanie arc. Bezaka?......dokonca ho nemas rad....ale ti zjavne posluzil k presvedcovaniu okolia, ze RKC je (minimalne) nemoralna institucia. Zaujimave, ze na zaklade informacii cloveka, ktoreho nemas rad, vydavas taketo svedectvo....no ale to len svedci o tvojej zaujatosti a nie o nejakom triezvom uvazovani :( . A takych estebakov, ako je Nahlik(?), je iste vela aj v tvojom okoli.........a ti poviem pravdu, mna vobec nezaujima!.....pretoze to urcite nebol dovod odvolania arc. Bezaka. Vidiet ako malo sa vyznas v cirkevnej problematike. Este raz ti to tu napisem......cela finanncna bublina zo strany arc. Bezaka je iba clona, na akesi ospravedlnenie jeho moralneho (teda podla cirkevneho poriadku) zlyhania  v dieceze, ktora mu bola zverena papezom.

Ja som nijaku knihu nelinkoval, ale som linkoval rozhovor a svedectvo niekoho, kto ma opacny nazor na spravanie arc. Bezaka, ako prezentovana mienka novinarov a aj ludi, co si myslia, za su spravne informovani o tejto (pre mna okrajovej) novodobej kauze made-in J. Hus.   

Zverejnené

hmm...mám taký neblahý pocit, že arc. Bezák sa dočká očistenia svojho mena, ako jeden z mnohých výnimočných, až po smrti. :ermm:

Zverejnené

... ale potom ho možno blaho a svätorečia, alebo sa mu o nejakých 500 rokov ospravedlnia, ako Galileovi  ... môže byť rád, že sa už neposiela na hranicu  :)

Zverejnené

.......za co si potom arc.Bezak poriadil to "lacne" diecezne auto?..........z milodarov ziskanych na svojich misiach?.....

Nakup auta je jasnym dokazom, ze Bezak je diabol. Ako je vseobecne zname auta su v RKC prisne zakazane, farari chodia na kolobezkach a aj ti najvacsi odpadlici (polodiabli) maju maximalne trabanta, urcite nic drahsie...

• Pridať bod 1
Zverejnené

hmm...mám taký neblahý pocit, že arc. Bezák sa dočká očistenia svojho mena, ako jeden z mnohých výnimočných, až po smrti. :ermm:

S tvojej reakcie mam pocit, ze sa navyznas vo svojivh pocitoch :) . Nepomylila si sa a nechcela si napisat, ze....mam blahy pocit?

... ale potom ho možno blaho a svätorečia, alebo sa mu o nejakých 500 rokov ospravedlnia, ako Galileovi  ... môže byť rád, že sa už neposiela na hranicu  :)

Co ma arc.Bezak spolocneho s Galileom?.....teda okrem pohlavia :) .

Nakup auta je jasnym dokazom, ze Bezak je diabol. Ako je vseobecne zname auta su v RKC prisne zakazane, farari chodia na kolobezkach a aj ti najvacsi odpadlici (polodiabli) maju maximalne trabanta, urcite nic drahsie...

No neviem, ale asi sa priblizil k pravde o arc.Bezakovi......v zmysle jeho napravanie pomeroov v RKC a kupou luxusneho auta, je slusne povedane nepomer :( .

Zverejnené

Dalej....kde som ja zasa tvrdil, ze arc. Bezak nieco ukradol?

Asi ma zmýlila tvoja fráza „zlodej kričí chyťte zlodeja”.

Zaujimave, ze na zaklade informacii cloveka, ktoreho nemas rad, vydavas taketo svedectvo....no ale to len svedci o tvojej zaujatosti a nie o nejakom triezvom uvazovani :(

Zase tá tvoja slávna smrtonosná logika. Myslíš snáď, že moje osobné sympatie alebo antipatie voči Bezákovi majú vplyv na hodnovernosť dokumentov, ktoré vyťahal Bezák z arcidiecéznych archívov? Takýto prístup svedčí skôr o tvojej zaujatosti, milý info, ako si krásne predviedol napríklad aj pri posudzovaní zámeru, s ktorým Bezák písal svoju knihu. ^^

Este raz ti to tu napisem......cela finanncna bublina zo strany arc. Bezaka je iba clona, na akesi ospravedlnenie jeho moralneho (teda podla cirkevneho poriadku) zlyhania  v dieceze, ktora mu bola zverena papezom.

Sokolove tajomné šafárenie, keď odstavil generálneho vikára, vymenoval eštébáka Náhlika za správcu a vyše dekády kryl jeho finančné machinácie, nebolo teda morálnym zlyhaním? Je mi jasné, že Bezák je sám diabol a satanáš, keď si o tom potajomky šuškajú biskupi v KBS a napísali to aj do svojej knihy, ale aj tak.. Furt mi tam niečo nehrá! :zubiska:

edit

@Vilma, @game:

Ja stále dúfam, že motyka vystrelí a pápež Bezáka rehabilituje. A ak by ho o nejaký čas menoval pápežským nunciom, celé toto vlákno by odrazu dostalo nový a zaujímavý rozmer! Hádam, že aj biskupskú knihu o diabloch by museli v takom prípade stiahnuť z predaja. :innocent:

• Pridať bod 1
Zverejnené
Co ma arc.Bezak spolocneho s Galileom?.....teda okrem pohlavia :) .

a to je isté ? :)

čo majú spoločné ? to isté, ako všetci ostatní, pre kdečo odsudzovaní cirkvou a cirkevnými moralistami a vedátormi za čokoľvek, čo sa neskôr ukázalo ako niečo úplne opačné. a v cirkvi plynie čas pomaly ... za istých okolností má času a času ... že ? :)

Zverejnené

Asi ma zmýlila tvoja fráza „zlodej kričí chyťte zlodeja”.

Zase tá tvoja slávna smrtonosná logika. Myslíš snáď, že moje osobné sympatie alebo antipatie voči Bezákovi majú vplyv na hodnovernosť dokumentov,............

edit

@Vilma, @game:

Ja stále dúfam, že motyka vystrelí a pápež Bezáka rehabilituje. A ak by ho o nejaký čas menoval pápežským nunciom, celé toto vlákno by odrazu dostalo nový a zaujímavý rozmer! Hádam, že aj biskupskú knihu o diabloch by museli v takom prípade stiahnuť z predaja. :innocent:

Tak mi teda nieco vierohodneho posli, aby som mal taku istotu pravdovravnosti arc. bezaka, ako ty. Hm.....zjavne nic nemas.....vlastne nikto nic nema a je tada iba na akejsi osobnej intuicii, ci osobneho posudenia zverejneneho "pravdiveho" materialu zo strany arc,Bezaka. Ak si si vo svojej protinabozenskej zaslepenosti voci RKC (minimalne) nevsimol ja nikde a nikdy som netvrdil, ze arc.Sokol je nejake osvietene neviniatko, ale tiez netvrdim, ze arc, Bezak je neosvietene neviniatko. Akurat ma irituje to jeho (Bezakove) fnukanie a neustale osocovanie inej osoby a pritom nema ziadne dokazy, iba svoje vyjadrenie a predvadzanie sa v mediach, prevracat oci nad skorumpovanostou RKC (ktorej je clenom). Tak sa predvadza iba slaboch a nie obetavy cirkevny pastier, ktory si nevedel udrzat diecezu vdaka svojim zlyhaniam a nie vdaka skorumpovaniu RKC.

K tomu edit.

To skor ta motyka vystreli :).

a to je isté ? :)

čo majú spoločné ? to isté, ako všetci ostatní, pre kdečo odsudzovaní cirkvou a cirkevnými moralistami a vedátormi za čokoľvek, čo sa neskôr ukázalo ako niečo úplne opačné. a v cirkvi plynie čas pomaly ... za istých okolností má času a času ... že ? :)

Ak sa nemylm, tak vedatori sa prejavovali aj v cirkvi a to dost slobodne.

Zverejnené

aha,   toto ma pobavilo. Keby  sa Bezak neozval, tak je to dokaz ze to bolo spravne ho odvolat. Ak sa ozyva , tak je to dokaz ze ho bolo spravne odvolat.

• Pridať bod 2
Zverejnené

Akurat ma irituje to jeho (Bezakove) fnukanie a neustale osocovanie inej osoby a pritom nema ziadne dokazy, iba svoje vyjadrenie a predvadzanie sa v mediach, prevracat oci nad skorumpovanostou RKC (ktorej je clenom).

Z toho si nič nerob, info! Vo svojej náboženskej zaslepenosti si občas mýliš vieru v Boha s vierou v cirkev, preto ťa to tak velice irituje. :innocent:

Tak sa predvadza iba slaboch a nie obetavy cirkevny pastier, ktory si nevedel udrzat diecezu vdaka svojim zlyhaniam a nie vdaka skorumpovaniu RKC.

Istotne? Rovnako sa totiž správa aj Franta pápež, zástupca Krista na Zemi. V rozhovoroch, ktoré pravidelne poskytuje médiám, sa sťažuje na korupciu v RKC a občas kritizuje aj nadutosť a panské maniere vatikánskych kardinálov, ako napríklad v prípade odvolania správnej rady Vatikánskej banky pri nedávnej korupčnej afére:

http://www.catholicnews.com/data/stories/cns/1401422.htm

The pope spoke only a few weeks after the bank's director and deputy director both resigned, following the previous month's arrest of an account holder, Msgr. Nunzio Scarano, on charges of fraud, corruption and slander. In 2010, Italian treasury police seized 23 million euros that the Vatican bank had deposited in a Rome bank account, but later released the funds when new financial laws, promulgated by Pope Benedict XVI, went into effect.

http://www.christiantoday.com/article/pope.francis.persecution.against.christians.is.now.greater.than.the.early.church/38137.htm

"I say it in a theological sense, not in a sociological one," the Pontiff continued. "You can't understand the Gospel without poverty, but we have to distinguish it from pauperism. I think that Jesus wants us bishops not to be princes but servants."

Myslíš si, že aj Franta pápež je slaboch? Mne sa jeho vyjadrenia celkom pozdávajú. Poslednú citovanú vetu, v ktorej tvrdí že Ježiš chcel aby boli biskupi sluhami a nie princami, by si mali prečítať aj naši nadutí klebetníci z KBS. Asi na také veci ale nemajú popri usilovnom šuškaní o diabloch čas, keď musia stále zakrývať klamstvá a podvody brata Sokola.  :pinch:

Zverejnené

aha,   toto ma pobavilo. Keby  sa Bezak neozval, tak je to dokaz ze to bolo spravne ho odvolat. Ak sa ozyva , tak je to dokaz ze ho bolo spravne odvolat.

Tak toto teda nechapem....prepac....dovysvetluj a mozno ti potom odpisem spravne alebo odpisem spravne : ) ....vdaka.

Rovnako sa totiž správa aj Franta pápež, zástupca Krista na Zemi. V rozhovoroch, ktoré pravidelne poskytuje médiám, sa sťažuje na korupciu v RKC a občas kritizuje aj nadutosť a panské maniere vatikánskych kardinálov, ako napríklad v prípade odvolania správnej rady Vatikánskej banky pri nedávnej korupčnej afére:

Myslíš si, že aj Franta pápež je slaboch? Mne sa jeho vyjadrenia celkom pozdávajú. Poslednú citovanú vetu, v ktorej tvrdí že Ježiš chcel aby boli biskupi sluhami a nie princami, by si mali prečítať aj naši nadutí klebetníci z KBS.

Suhlasim.....no je v tom maly rozdiel......papez ma pravo menovat a aj odvolat, a toto pravo aj vyuziva podla situacie a dokazov. arc. Bezak bol na zaklade tejto pravomoci odvolany a div nevyskocil s koze, Vzali dietatu hracku :( . Ze je v cirkvi korupcia (tak ako aj v svetskej oblasti) sa neda upriet.....dovod je prosty....je to o ludoch a ich zodpovednsti, poctivosti a podobnych "talentoch".  Aj ked si myslim, ze korupcia a spenevera (ktorou argumentuje arc.Bezak) su dve diametralne odlisne skutocnosti. Mas pravdu aj v tom, ze papez sem tam spomenie urcite nedostojne maniere niektorej casti vysokych cirkevnych predstavitelov. Len si akosi neviem vybavit, co spravil arc. Bezak v tomto smerovani k prostote a asketizmu. Uved nejaky nespochybnitelny a dokazatelny prejav (nie s kazatelnice). A medzi klebetnikov z KBS podla vystupovania pekne zapada aj ctihodny arc. Bezak (vid jeho klebety v mediach).

Zverejnené

Dúfam, že pápež František odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka prijme.. a  pravda, vyjde najavo.

http://www.cas.sk/clanok/285773/co-povedal-papez-bezakovi-cely-prepis-rozhovoru-ktory-sa-odohral.html

Pápež František je viditeľný zástupca Ježiša Krista na zemi.  Vieme, čo učil JK. Verím, dôverujem pápežovi Františkovi, že je spravodlivý,  múdry...,  nestrácam nádej, že aj k  tejto záležitosti pápež František pristúpi zodpovedne a rozhodne, čo najspravodlivejšie.

Zverejnené

S tvojej reakcie mam pocit, ze sa navyznas vo svojivh pocitoch :) . Nepomylila si sa a nechcela si napisat, ze....mam blahy pocit?

nie, nepomýlila som sa; neblahý preto, lebo sa toho dočká až po smrti, blahý by bol, keby to nebolo in memoriam, ale ešte za živa.

Zverejnené

Dúfam, že pápež František odvolaného trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka prijme.. a  pravda, vyjde najavo.

http://www.cas.sk/clanok/285773/co-povedal-papez-bezakovi-cely-prepis-rozhovoru-ktory-sa-odohral.html

Pápež František je viditeľný zástupca Ježiša Krista na zemi.  Vieme, čo učil JK. Verím, dôverujem pápežovi Františkovi, že je spravodlivý,  múdry...,  nestrácam nádej, že aj k  tejto záležitosti pápež František pristúpi zodpovedne a rozhodne, čo najspravodlivejšie.

arc. Bezak sa ani teraz nezaprel.....hned je vsetko v mediach.....a este v akych.....najcitanejsi noviny na slovensku s nulovou vypovednou hodnotou. Dufam, ze je ten rozhovor uverejneny aj s vedomim papeza Frantiska. Ak nie, tak to zasa dosvedcuje, ze medialna hviezda v osobe arc. Bezaka, sa rozsvietila....uz cakat na mudrcov z vychodu :( .

A podla teba pazez Benedikt, je nejaky heretik? 

nie, nepomýlila som sa; neblahý preto, lebo sa toho dočká až po smrti, blahý by bol, keby to nebolo in memoriam, ale ešte za živa.

Osobu arc. Bezaka mozu in memoriam pouzit ako vystrahu, ako sa nema spravat cirkevny predstavitel.....nejaky iny pozitivny prinos pre spolocnost v nom nevidim.....bohuzial :( .

Zverejnené

info

ty Bezáka vnímaš veľmi, ale veľmi  negatívne. napísal si o ňom okrem iného, že tak sa predvádza  slaboch  a nie obetavý cirkevný pastier.. ja  s tým nesúhlasím. podľa mňa Bezák nie je žiaden  slaboch, je to silná osobnosť,  ozval sa, keď bolo treba...,  nebol sebcom, ktorý myslí len na seba, ale aj na ostatných ľudí v cirkvi, chcel, aby sa konalo čestne...

to, že nebol potichu potvrdzuje, že nemá čo skrývať, že podstúpil aj riziko pre dobrú vec.. 

čoho zlého sa dopustil Bezák? prečo bol odvolaný z postu trnavského arcibiskupa? žiaden argument, ktorý by svedčil proti nemu.

Mne sa zdá nesprávne rozhodnutie, že ho odvolali, svojimi skutkami, kázňami, svojou ľudskosťou mi pripomína aj nášho terajšieho pápeža Františka, aj Ježišovo učenie, chodiť medzi  ľudí, nebáť sa zašpiniť si topánky, poukázať na chyby, odpúšťať, žiť v láske...

Podľa mňa Bezák je hlboko veriaci človek a aj obetavý cirkevný pastier, on dokázal k sebe pritiahnuť, osloviť človeka, dokázal priniesť aj obetu, ak to bolo potrebné, zachoval sa správne, že nezakrýval si oči,  a chcel mať poriadok vo veciach tak dôležitých...ak preberám po niekom úrad, tak chcem mať vo veciach poriadok, ak  nie je, nie som ticho..

info: viera, Ježišova cirkev, to je všetko ok, ale netreba si zakrývať oči, že aj v cirkvi, nie je vždy všetko dokonalé, aj v nej je zlo, neprávosť, pedofília, mamonári...ak niekto povie niečo nie pozitívne na cirkev alebo na niekoho v nej, to nie je urážka na tvoju vieru v Boha, ani na Ježišovu cirkev... :)

ale je dobré si aj priznať, snažiť sa pochopiť, pozrieť pravde do očí, uznať, že aj v cirkvi nie je len všetko ružové, krásne, dokonalé ... ak napr. cirkevný hodnostár je zlý, ( spreneverec peňazí, alebo pedofil, ...) a nehovor, že takí v cirkvi nie sú...

tak nebude ho človek brániť len preto, že dotyčný je v cirkvi...

• Pridať bod 1
Zverejnené

arc. Bezak sa ani teraz nezaprel.....hned je vsetko v mediach.....a este v akych.....najcitanejsi noviny na slovensku s nulovou vypovednou hodnotou. Dufam, ze je ten rozhovor uverejneny aj s vedomim papeza Frantiska. Ak nie, tak to zasa dosvedcuje, ze medialna hviezda v osobe arc. Bezaka, sa rozsvietila....uz cakat na mudrcov z vychodu :( .

A podla teba pazez Benedikt, je nejaky heretik? 

Osobu arc. Bezaka mozu in memoriam pouzit ako vystrahu, ako sa nema spravat cirkevny predstavitel.....nejaky iny pozitivny prinos pre spolocnost v nom nevidim.....bohuzial :( .

vari si len nemyslíš, že on tých reportérov zvolal?!!!

papež Benedikt na svoju funkciu už nestačil a vycítil to, klobúk dolu, že to dokázal priznať. A navyše, skôr mal tendenciu vracať všetko do starých koľají než aby dovolil zafúkať čerstvému vetru a priniesť niečo nové. neviem, ako by som to povedala, ale ako keby sa vrátil o 100 rokov dozadu. A nemyslím, že by mu osud nejakého slovenského arcibiskupa ležal na srdci, skrátka dal na ohováranie odhalených spolubratov...

a ako sa teda nemá správať cirkevný predstaviteľ, a ako sa teda má správať? prosím konkrétne, nie nejaké všeobecné veci. kde je to predpísané? Má kryť hriechy svojich kolegov, má byť od ľudí ďaleko, má mať len sväté reči a plnú pusu rečí o láske, ale nič viac?

Nuž ja som presvedčená, že tu bol obetovaný jednotlivec pre blaho kolektívu. Mne blízka osoba  - ako som už uviedla, tiež zažila, že ju obetovali, aby nevyšli najavo veci, ktoré by mohli niekomu vysoko postavenému v tej spoločnosti - a tým teda aj celej tej spoločnosti - uškodiť. pritom jednoznačný vinník tak boli tí, ktorí stáli na čele tej spoločnosti, a ona v tom bola neželane, nedobrovoľne a nemala šancu. Čo zmôže 17ročné neskúsené dievča proti starému chlapovi, ktorému sa búria hormóny? Zvlášť keď ten starý chlap požíval dôveru všetkých...

• Pridať bod 1
Zverejnené

Cirkevný predstaviteľ sa má správať približne ako tatko pápež. Bezákovi už povedal niečo v zmysle, že má málo pokory. Má sa najprv starať o slovo božie a veci duchovné a až niekde nakonci o svoju osobu a popularitu.

Zverejnené

info

ty Bezáka vnímaš veľmi, ale veľmi  negatívne. napísal si o ňom okrem iného, že tak sa predvádza  slaboch  a nie obetavý cirkevný pastier.. ja  s tým nesúhlasím. podľa mňa Bezák nie je žiaden  slaboch, je to silná osobnosť,  ozval sa, keď bolo treba...,  nebol sebcom, ktorý myslí len na seba, ale aj na ostatných ľudí v cirkvi, chcel, aby sa konalo čestne...

Mne sa zdá nesprávne rozhodnutie, že ho odvolali, svojimi skutkami, kázňami, svojou ľudskosťou mi pripomína aj nášho terajšieho pápeža Františka, aj Ježišovo učenie, chodiť medzi  ľudí, nebáť sa zašpiniť si topánky, poukázať na chyby, odpúšťať, žiť v láske...

Zo svojho pohladu na arc.Bezaka ja ozaj nemam co menit......on nieco hlasa-presadzuje, ty mi teda uz konecne sem daj nejaku tu vlastnost, ktoru arc. Bezak ukazal nejakym osobnym skutom a nie len s kazatelnice.....inak su to od teba iba jalove reci o jeho skvelom postoji k ludom, obetavosti, pokore, zmysle pre spravodlivost a pod.jeho vynimocnostiach. Dakujem.

vari si len nemyslíš, že on tých reportérov zvolal?!!!

papež Benedikt na svoju funkciu už nestačil a vycítil to, klobúk dolu, že to dokázal priznať....................

a ako sa teda nemá správať cirkevný predstaviteľ, a ako sa teda má správať? prosím konkrétne, nie nejaké všeobecné veci. kde je to predpísané?.............

Audiencia u papeza sa nekonala na vynimocnost arc.Bezaka, ale to bola pravidelna "hromadna" audiencie, na ktorej sa zucastnilo  30-35 biskupov a on bol iba jednym z nich. Dvorny fotograf sv.otca nie je dvornym fotografom arc.Bezaka.....to stretnutia urcite nebolo na slavu arc.Bezaka, ale bezna rutinna zalezitost papeza a fotenie (ak je fotka od toho dvorneho fotografa) tiez v ramci beznej (asi) evidencie do archivu.

Na rozdiel od arc.Bezaka papez Benedikt poznal (a aj to spravil), kedy ma a musi odist....v tom sa poznaju velke osobnosti.

Ako sa ma spravat cirkevny predstavitel?....tak to ma istotne popisane v nejakom manualy, ale menovany arc. Bezak sa nespraval tak, ako hlasal.

Zverejnené

Zo svojho pohladu na arc.Bezaka ja ozaj nemam co menit......on nieco hlasa-presadzuje, ty mi teda uz konecne sem daj nejaku tu vlastnost, ktoru arc. Bezak ukazal nejakym osobnym skutom a nie len s kazatelnice.....inak su to od teba iba jalove reci o jeho skvelom postoji k ludom, obetavosti, pokore, zmysle pre spravodlivost a pod.jeho vynimocnostiach. Dakujem.

to ti verím info, že zo svojho pohľadu, naozaj nemáš, čo meniť, :) ale možno raz aj motyka vystrelí...

fajn,  pokúsim sa ti vysvetliť Bezákovú vlastnosť..

Čestnosť http://sk.wikiquote.org/wiki/%C4%8Cestnos%C5%A5

Z môjho pohľadu Bezák je čestným človekom. Previnil sa tým, že označil a pomenoval veci a činy pravými slovami. Poukázal na Sokolovu spreneveru.

Nemyslím si, že si to Bezák vycucal z prsta. Ak je to o Sokolovi pravda, on by sa mal kajať, tak isto, ako aj cirkevní hodnostári v súvislosti so škandálmi sexuálneho zneužívania duchovnými... Našťastie sú aj dobrí, čestní cirkevní hodnostári, a tým patrí naša hlboká úcta.

Bezáka obviňovali z rôznych špekulácii, vadilo im, kade chodí, s kým sa stretáva, ako sa oblieka... nejako im ušlo, že aj Kristus sa stretával na rôznych miestach a sedával s ľuďmi za jedným stolom .. s mýtnikmi a prostitútkami

Myslím si, že vedia, kto je Bezák, a to niektorým príliš vadilo, lebo sa ho báli, nesedel im.., tak sa ho zbavili tým, že ho odvolali... Ježiša ukrižovali, Bezáka vyhnali, a keby mohli, tak ho dajú ukrižovať. alebo ho upália..

Dúfam, že raz pravda vyjde najavo, každý, čo zaseje, to bude aj  žať... Boh žehnaj spravodlivosti, Boh žehnaj ľuďom dobrej vôle...

"Hľa, ja som s tebou a budem ťa strážiť všade, kde pôjdeš."(Genezis 28,15)

• Pridať bod 3
Zverejnené

to ti verím info, že zo svojho pohľadu, naozaj nemáš, čo meniť, :) ale možno raz aj motyka vystrelí...

fajn,  pokúsim sa ti vysvetliť Bezákovú vlastnosť..

Čestnosť 

Z môjho pohľadu Bezák je čestným človekom. Previnil sa tým, že označil a pomenoval veci a činy pravými slovami. Poukázal na Sokolovu spreneveru.

Nemyslím si, že si to Bezák vycucal z prsta. Ak je to o Sokolovi pravda, on by sa mal kajať, tak isto, ako aj cirkevní hodnostári v súvislosti so škandálmi sexuálneho zneužívania duchovnými... Našťastie sú aj dobrí, čestní cirkevní hodnostári, a tým patrí naša hlboká úcta.

Bezáka obviňovali z rôznych špekulácii, vadilo im, kade chodí, s kým sa stretáva, ako sa oblieka... nejako im ušlo, že aj Kristus sa stretával na rôznych miestach a sedával s ľuďmi za jedným stolom .. s mýtnikmi a prostitútkami

Myslím si, že vedia, kto je Bezák, a to niektorým príliš vadilo, lebo sa ho báli, nesedel im.., tak sa ho zbavili tým, že ho odvolali... Ježiša ukrižovali, Bezáka vyhnali, a keby mohli, tak ho dajú ukrižovať. alebo ho upália..

Dúfam, že raz pravda vyjde najavo, každý, čo zaseje, to bude aj  žať... Boh žehnaj spravodlivosti, Boh žehnaj ľuďom dobrej vôle...

Cestny clovek ked niekoho s niecoho obvini, tak to musi aj dokazat a nie sa potom tvarit urazene.....v mediach vystupovat ako nejaky prenasledovany poeta za zarucene pravdivy pamflet :(    ......to je spravanie sa arc.Bezaka. Mozno ze je to dobre pre neho a na skodu cirkvi, ked sa verejne a oficialne neudavaju dovody na nejaky postih duchovneho, ale tak je to zauzivane a je to aj spravne, kedze mozu vyjst na verejnost aj citlive informacie osobneho charakteru a dotknutemu to moze uplne znicit zivot. Nechava sa to na bozie "mlyny". arc.Bezak to asi dobre vie a preto aj tie jeho kvetnate reci na jeho osobu si moze dovolit, kedze aj sv.otec povedal, ze dovody nezverejni. Taktiez s tym jeho kajanim sa, je to uz asi pase, pretoze ked sa o nom akosi menej hovori, mu to asi uz chyba a v predstihu sa isiel sam pripomenut papezovi a poukazat na svoju personu....samozrejme sposobom jemu vlastnym.....bez medializovania ani krok. Cestnost sama. A laska v jeho podani sa tiez asi zacervenala pri "vyhnani" dvoch emeritnych biskupov z "jeho" diecezezneho sidla..........setrnost nadovsetko.......dovod bol mozno aj ten, ze mu chybali priestory na sprevadzkovanie vysoko stratovej restauracie v priestoroch sidelneho miesta. Ja si myslim, ze vsetci zainteresovani vedia, kto a co je zac doopravdy arc.Bezak.  Bol to jeden velky omyl s pridelenim diecezy takemuto "zodpovednemu" pastierovi :( .

Zverejnené

Na rozdiel od arc.Bezaka papez Benedikt poznal (a aj to spravil), kedy ma a musi odist....v tom sa poznaju velke osobnosti.

Ako sa ma spravat cirkevny predstavitel?....tak to ma istotne popisane v nejakom manualy, ale menovany arc. Bezak sa nespraval tak, ako hlasal.

ja som čakala nejaké konkrétne vysvetlenie, a nie všeobecnú vetu o nejakom manuáli. To si ma teda sklamal! Myslela som, že to budeš vedieť úplne presne... :nono:

Zverejnené

ja som čakala nejaké konkrétne vysvetlenie, a nie všeobecnú vetu o nejakom manuáli. To si ma teda sklamal! Myslela som, že to budeš vedieť úplne presne... :nono:

Nevedel som, ze to chces akosi dopodrobna.......kedze ja nepoznam ten manual spravania sa duchovnych, tak poviem iba to, co som sem-tam zapocul od arc.Bezaka.......sirit medzi ludmi lasku a evanjelium.....vystupovat  a spravat sa pokorne.....sirit a presadzovat  krestansku moralku vzdy a za vsetkych okolnosti, aj za cenu osobnej obety.......neviem ci je to vsetok jeho municny pridel....mozno som aj nieco vynechal....ak ano a ty vies co, tak ma dopln....vdaka.

Zverejnené

ja som to čakala do teba, že sem napíšeš nejaké také veci, ktoré sú v tom manuále. existuje vôbec čosi také? Nie je to len niečo, čo oni sľubujú, keď sa stávajú kňazmi (biskupmi, atd) a čo nie je v žiadnej príručke?

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov