informator Zverejnené 3. Jún, 2014 Zverejnené 3. Jún, 2014 len tak pomimo - už to by malo byť zamysleniahodné, že "iný dôveryhodnejší zdroj neexistuje".k takejto veci, ako je homosexualita a pedofília k otázke odvolania Bezáka, len jeden poľský kňaz, ktorý odpovedá ale dosť hmlisto a nekonkrétne na otázky ? viem, už som to raz spomenula, ale o to krikľavejší zostáva problém: okrem jedného poľského kňaza, ktorý sa zaoberá záležitosťou homolobby, a je jediným dôveryhodným zdrojom k veci,sa nenašiel nikto, NIKTO, kto by Bezáka obvinil z homosexuality či pedofílie. nikto. ani jeden miništrant, kamarát, veriaci, ovečka, nikto.len jeden "poľský odborník na homolobby", ktorý ale neobvinil Bezáka, len hmlisto naznačoval nejaké lobby záležitosti. to je ale už na zamyslenie, či ani to nie ? :) To nie je na zamyslenie, to je realita. arc.Bezak s podstaty nemoze byt doveryhodny zdroj....KBS, vzhladom k svojej informovanosti, tiez nemoze byt doveryhodny zdroj.....Vatikan mlci, takze nic.....ty a spol tu povazujete za doveryhodne zdroje, a ich vyjadrenie k meritu veci, uverejnene v komercnych mediach....ja povazujem za doveryhodne vyjadrenie osob, ktore su znale a hlavne blizsie k problemu a teda aj dianiu v cirkvi. Ja neviem, ci je arc. Bezak praktizujucim homosexualom-pedofilom (ci akym uchylakom), ale ak by nejaky clovek s nejakou sex. uchylkou skusal nieco na mojom maloletom decku (alebo robil nejake svinstvo-navrhy aj starsiemu), tak urcite by som s tym nesiel do novin, pretoze takato vec urcite zanecha na postihnutom nasledky aj bez medializacie. Tomu sa hovori zodpovednost rodica. To len na margo tvojho konstatovania, ze s podobnych praktik nikto neobvinil (teda verejne) arc. Bezaka a tym padom to ani nemoze byt pravda. Ale ze presadzoval, aby homosexualita bola v cirkvi prehliadana (teda pripustna) a mohla sa za knaza vysvatit aj osoba (osoby) s takymto sexsmerovanim, je pravda. Podla teba je to v poriadku (taketo liberalne konanie)? Polsky "vysetrovatel" nic hmlisto nenaznacoval.....prave naopak....pomenoval veci pravym menom. Spomenul aj ineho biskupa, tak asi vedel o com hovori. Je to uz ozaj na zamyslenie, ked sa homoloby drzo a pomaly verejne, zacne udomacnovat v cirkvi s pomocou biskupov (a urcite nielen v cirkvi). V tom, ako zasvätene tvrdí, že pozná pápežove dôvody na odvolanie Bezáka: Pripadá mi vysoko nepravdepodobné, že by sa pápež zveroval s dôvodmi na odvolanie trnavského arcibiskupa práve farárovi, publicistovi a filozofovi z Krakowa, keď ich neuviedol ani Bezákovi osobne alebo aspoň našej KBS. :neviem: edit:..ešte k tomu kňazovi, ktorého vymenoval Bezák a ktorý bol podľa tvojich slov „podozrivý z homosexuality”. Kde presne sa to v článku spomína? Vymenovanie kňaza tam vidím, ale nič o podozrení z homosexuality. Nebude to zas podobná nepodložená klebeta, ako s tou Bezákovou pedofíliou, info? (To podozrenie z Bezákovej „inakosti" si tiež ešte stále ničím nedoložil, btw.) Papez sa nemusi nikomu zdoverovat s dovodmi na svoje konanie (okrem Boha), ale papez sa necha informovat svojimi dovernikmi na predmetnu vec a podla toho (vacsinou) sa rozhodne-nerozhodne konat-nekonat.K edit: V cirkvi je dobrym mravom nezverejnovat mena a ani pricinu, aby sa dotycny nestal cielom nejakych osobnych utokov niekoho. Pokial samozrejme nie je dovod posunut vec na setrenie policii. Co v tomto pripade asi nebolo potrebne. A este raz opakujem....ja som arc. Bezaka neobvinil s akejsi sex. uchylky. Iba som ponukol iny pohlad na jeho odvolanie......pretoze ozaj to mohlo byt inak, ako sa tu predvadza pricinenim jeho advokatov.
valcik Zverejnené 3. Jún, 2014 Zverejnené 3. Jún, 2014 Papez sa nemusi nikomu zdoverovat s dovodmi na svoje konanie (okrem Boha), ale papez sa necha informovat svojimi dovernikmi na predmetnu vec a podla toho (vacsinou) sa rozhodne-nerozhodne konat-nekonat.A ako nám do tejto hierarchie dôverníkov, našepkávačov a anonymných donášačov zapadá náš poľský farár, filozof a publicista, ktorý podľa teba pozná pápežove dôvody na odvolanie Bezáka? To mi práve uniká.
informator Zverejnené 5. Jún, 2014 Zverejnené 5. Jún, 2014 A ako nám do tejto hierarchie dôverníkov, našepkávačov a anonymných donášačov zapadá náš poľský farár, filozof a publicista, ktorý podľa teba pozná pápežove dôvody na odvolanie Bezáka? To mi práve uniká. Zapada tam asi takym sposobom, ako aj tvoji predkladatelia overenych dokazov. Aj ked tento "velebnicek" (tvoje pomenovanie) ma jednu vyhodu.....a to, ze je blizsie k pramenu a tiez ze sa zaujima o problematiku homosexualov v cirkvi. Tebe sa, ako citam, nepaci (okrem ineho), ze tento polsky farar robi to co robi a este si mu aj pridal oznacenia dovernik, nasepkavac a aj donasac.....no tak ked sa niekto stara o to, o co sa stara tento donasac, tak je onalepkovany tebou, a tebe podobnymi.....smiesne......tot nedavno si sa tu skoro rozpucil od pohorsenia nad tym, ako je cirkev prerastena roznou sexhavedou a vsetko sa to zameta pod koberec.....hm....sa spamataj a konecne povedz ze ti nevadi ta vseliaka homohaved, ale cirkev, ako celok. To len aby sa vedelo (teda ja) co sa tebe vidi dolezitejsie. A ten "donasac" tiez nikde netvrdi, ze toto bol jediny a hlavny dovod odvolania arc.Bezaka a aj toho druheho biskupa, co spomina v tom rozhovore. Su iste aj ine dovody....napr taketo (zdroje take iste, ako aj tvoje): http://www.cas.sk/clanok/274944/jezuita-sebastian-labo-pravda-o-odvolanom-arcibiskupovi-bezakovi.htmlhttp://blog.tyzden.sk/juraj-macko/2013/01/14/heretik-bezak/
valcik Zverejnené 5. Jún, 2014 Zverejnené 5. Jún, 2014 Zapada tam asi takym sposobom, ako aj tvoji predkladatelia overenych dokazov.Keď Sokol reportérom osobne potvrdil, že skutočne vymenoval eštébáka Náhlika správcom reštitučných financií, tak sa to skrátka spochybniť nedá a považujem tú informáciu za fakt. To isté platí o dopise, v ktorom sa vikár Tóth sťažoval Sokolovi na pochybné prideľovanie kompetencií, rovnako aj vikár Tóth potvrdil reportérom, že zverejnený dopis je autentický. Aj ked tento "velebnicek" (tvoje pomenovanie) ma jednu vyhodu.....a to, ze je blizsie k pramenu a tiez ze sa zaujima o problematiku homosexualov v cirkvi.A napriek tomu neuviedol ani jedinú konkrétnu informáciu, žiaden fakt, skrátka nič. Len špekuláciu, bez uvedenia zdrojov svojich informácií. Kňaz, ktorý si prilepšuje svoje živobytie publikovaním teórií o homoherézii ma o Bezákovej homosexualite presvedčí asi do takej miery, do akej ma výnosná živnosť talianskych exorcistov presvedčila o existencii démonov. .. este si mu aj pridal oznacenia dovernik, nasepkavac a aj donasac.....Zase ohováraš, nehanbíš sa? Tvojho velebníčka som označil za vyštudovaného filozofa, skeptika, nihilistu a publicistu, pretože to o ňom uvádza poľská wikipedia. Za sieť dôverníkov, našepkávačov a anonymných donášačov som označil celú katolícku cirkevnú hierarchiu, keď som sa pýtal, ako do nej v súvislosti s Bezákom zapadá náš velebníček z Krakowa. Príspevok máš o pár riadkov vyššie, tak si ho lepšie preštuduj, ak ho nedokážeš pochopiť na prvý raz. Nie ja, ale ty sám si naznačil, že náš poľský farár je akýmsi pápežovym dôverníkom, pretože podľa teba pozná okolnosti a dôvody spojené s odvolaním arcibiskupa. edit: http://www.cas.sk/clanok/274944/jezuita-sebastian-labo-pravda-o-odvolanom-arcibiskupovi-bezakovi.html http://blog.tyzden.sk/juraj-macko/2013/01/14/heretik-bezak/Stará katolícka taktika. Odstrihli Bezáka od médií, prostredníctvom ktorých komunikoval s verejnosťou a sami využijú médiá na to, aby ho očiernili. Tipujem, že keď o päťsto rokov nakukne niekto do vatikánskych archívov, dočíta sa tam, že Bezák bol antikrist, pederast a rozvracač cirkvi, ktorý dobrotivému Sokolovi takmer odhryzol hlavu, ale našťastie toho satanáša dobrí bratia včas zlikvidovali a vyhnali. Haleluja! Podobne dopadol aj Giordano Bruno. 1
informator Zverejnené 9. Jún, 2014 Zverejnené 9. Jún, 2014 Keď Sokol reportérom osobne potvrdil, že skutočne vymenoval eštébáka Náhlika správcom reštitučných financií, tak sa to skrátka spochybniť nedá a považujem tú informáciu za fakt. To isté platí o dopise, v ktorom sa vikár Tóth sťažoval Sokolovi na pochybné prideľovanie kompetencií, rovnako aj vikár Tóth potvrdil reportérom, že zverejnený dopis je autentický.A toto ma byt nejakym smerodajnym dokazom coho? Zase ohováraš, nehanbíš sa? Tvojho velebníčka som označil za vyštudovaného filozofa, skeptika, nihilistu a publicistu, pretože to o ňom uvádza poľská wikipedia. Za sieť dôverníkov, našepkávačov a anonymných donášačov som označil celú katolícku cirkevnú hierarchiu, keď som sa pýtal, ako do nej v súvislosti s Bezákom zapadá náš velebníček z Krakowa. Príspevok máš o pár riadkov vyššie, tak si ho lepšie preštuduj, ak ho nedokážeš pochopiť na prvý raz. Nie ja, ale ty sám si naznačil, že náš poľský farár je akýmsi pápežovym dôverníkom, pretože podľa teba pozná okolnosti a dôvody spojené s odvolaním arcibiskupa. Mas cudny postoj k tak zasadnym veciam, ako je ohovaranie. Ty tu stale ohovaras, ked nie celu cirkev, tak minimalne oponentov arc.Bezaka a aj celu KBS-ku. No ked niekto zdvihne hlas proti tvojmu skalopevnemu presvedceniu o tvojej pravde, tak uz je ohovarac a pod. No ale ako som si mal ja vysvetlit tvoje oznacenie toho polskeho "velebnicka", ked stale tu omielas svoju nenavistnu retoriku voci celej cirkvi (samozrejme okrem pokrokoveho a samojedine spravodliveho arc.Bezaka)? To akoze cela cirkev je spolok ohovaracov a im podobnej havede (inak, asi ako vsade) a tento polsky filozof, nihilista a skeptik, je mimo hru? To je ale potom problem, pretoze bud je teda ozaj mimo cirkev (teda nie je donasac a pod.) a vsetky jeho odpovede na jemu polozene otazky v tom clanku su od osoby nestrannej, alebo je zainteresovany v cirkvi, tak ako pravy krestan a je teda aj tym donasacom a nielen nihilistom......atd. Stará katolícka taktika. Odstrihli Bezáka od médií, prostredníctvom ktorých komunikoval s verejnosťou a sami využijú médiá na to, aby ho očiernili. Tipujem, že keď o päťsto rokov nakukne niekto do vatikánskych archívov, dočíta sa tam, že Bezák bol antikrist, pederast a rozvracač cirkvi, ktorý dobrotivému Sokolovi takmer odhryzol hlavu, ale našťastie toho satanáša dobrí bratia včas zlikvidovali a vyhnali. Haleluja!Podobne dopadol aj Giordano Bruno. arc. Bezak sa do medii narozpraval tolko, ze uz asi nema co povedat. A nakoniec...........su to media s korych sa mu celkom dobre darilo ohurovat verejnost a ludi, tebe podobnej kvality:) . Hlavne ze si elegantne obisiel predmet cinnosti, ktoremu sa tak dosledne v cirkvi venuje ten polsky "velebnicek".
valcik Zverejnené 9. Jún, 2014 Zverejnené 9. Jún, 2014 Ty tu stale ohovaras, ked nie celu cirkev, tak minimalne oponentov arc.Bezaka a aj celu KBS-ku.Rád nazývam veci pravými menami, no. .. tento polsky filozof, nihilista a skeptik, je mimo hru?Presne tak! Kým neuvedie presný zdroj informácií alebo konkrétne skutočnosti, je pre mňa mimo hru. Dovtedy si vyhradzujem právo pochybovať, pretože som si istý, že toto právo by mi náš poľský farár-skeptik neuprel. :innocent: A ďalej si už diskutuj sám, ty osvietená kvalito.
informator Zverejnené 10. Jún, 2014 Zverejnené 10. Jún, 2014 Rád nazývam veci pravými menami, no. A ďalej si už diskutuj sám, ty osvietená kvalito. Aj ja.....len ja si asi mozem pomenovat veci pravymi menami iba pred zrkadlom...na rozdiel od tvojej situacie, vseobecne uznavaneho kritika vsetkeho cirkevneho. Sam sa diskutovat neda (ozaj iba pred tym zrkadlom), no diskutovat s niekym, ako si ty, je ozaj o nicom......cirkev je podla teba sami udavac a organizacie plna pedofilov a roznej sexhavede, no ked sa jedna o to aby si mal pravdu, tak nevahas pouzit aj cirkevnika na svoju obhajobu tvojho nazoru :( . Tot vsio.
game Zverejnené 10. Jún, 2014 Zverejnené 10. Jún, 2014 na druhej strane, info,ty neváhaš donekonečna využívať jediný zdroj, lebo, ako si napísal predtým, že ´iný relevantnejší zdroj neexistuje´ :) okolo homosexuality a podozrenia z pedofílie a homosexuality a nevhodného správania sa s mladými ľuďmi sú takmer všetky tvoje príspevky, ktoré ostatných diskutujúcich chcú presvedčiť o tom, že Bezák je homo a pedo a neviem aký sexuálny fil ... pritom kdekade píšeš, že nechceš osočovať, len ponúkaš inú možnosť, že Bezák je predsa len úchyl. / nebudem citovať, je to všetko v x príspevkoch :) /či poľský kňaz, odborník na homolobby, nevidí všade bubákov, či bol s ním Ratzinger vo vzťahu kamarát kamarátovi odborníkovi, nevieš. nevieme to ani my, ani ty.že homosexulita a pedofília je v cirkvi problém, je známe už dávno.čo sa dlho len šepkalo, je dávno vonku.cirkev platí obrovité odškodnenia obetiam pedofilných kňazov / je toho plné google, milióny stránok /, a nie že nie, práve naopak : aférky sa vynárajú na povrch, pedofilné zneužívanie a kdejaké hriechy sa odkrývajú skutočne desaťročia dozadu, a dnes to ovečky neskrývajú ... mlčania zjavne stačilo, starí ľudia spomínajú na zneužitia, ktoré nikdy neboli potrestané ...dnes sa nevhodne pohne v nejakej dedine kňaz, o pár dní je to v novinách ... hanba, nehanba ...áno, ja to chápem, že zakrývať hanbu vykonanú na svojom dieťati nie je o tom, utekať do novín.ale tajomstvá sa dnes prefláknu tisícimi cestami - niekto veci vždy vie - to je osud tajomstiev.... a svet sa zmenšuje, informačných kanálov sú na tisíce, preto je stále viac škandálov a odhalení. Ja neviem, ci je arc. Bezak praktizujucim homosexualom-pedofilom (ci akym uchylakom), ale ak by nejaky clovek s nejakou sex. uchylkou skusal nieco na mojom maloletom decku (alebo robil nejake svinstvo-navrhy aj starsiemu), tak urcite by som s tym nesiel do novin, pretoze takato vec urcite zanecha na postihnutom nasledky aj bez medializacie. Tomu sa hovori zodpovednost rodica. To len na margo tvojho konstatovania, ze s podobnych praktik nikto neobvinil (teda verejne) arc. Bezaka a tym padom to ani nemoze byt pravda. .......... atd. len trošku nad tým skúsme premýšľať trochu ináč : dnes je Bezák odstavený. v prvej vlne nepochopenia a pocitu nespravodlivosti prehovoril, a snažil sa brániť. teraz si kdesi tu vyššie písal, že teraz čuší ... isteže. je odstavený, v kláštore redemptoristov kdesi v italských horách izolovaný od sveta, už len zostáva nechať čas, aby na neho veriaci zabudli ... či tak akosi.podstatné je, že je dnes úplne bezmocný, označiť ho bárs aj anonymne za akéhosi úchyláka by bol ten najmenší problém - médiá by sa toho chytili hneď.nebol problém spraviť to ani v čase, keď s ním robili tých pár rozhovorov, niektoré vyšli aj knižne, z ktorých vyšiel v podstate čistý ako ľalia ... to by bol gól, obviniť ho vtedy z nekalých úchyláckych praktík.znovu zostáva len zopakovať - stačilo anonymne, pod iným menom, napísať do novín, akokoľvek - aj keby to nebola pravda, aby sa pošpinilo jeho meno.nikto, info, nikto to neurobil. a to je pozoruhodné.a o krásnych dobrotivých srdiečkach nemám priveľké ilúzie ... len v ne dúfam. ale nikto ho neobvinil. a bolo to také ľahké. :smile2:
informator Zverejnené 13. Jún, 2014 Zverejnené 13. Jún, 2014 ty neváhaš donekonečna využívať jediný zdroj, lebo, ako si napísal predtým, že ´iný relevantnejší zdroj neexistuje´ A ukaz mi teda nejaky iny relevantnejsi zdroj o tejto veci?........ako som uz povedal, pre mna je preto tento zdroj doveryhodnejsi, ako hociktore ine, lebo je priamo s cirkvi a je teda aj blizsie k problemu. Za doveryhodne zdroje je nemozem preds pokladat vyjadrenia arc.Bezaka a jeho blizkych. Podla mna su v tomto probleme (pre nich) subjektivne zameranou skupinou. okolo homosexuality a podozrenia z pedofílie a homosexuality a nevhodného správania sa s mladými ľuďmi sú takmer všetky tvoje príspevky, ktoré ostatných diskutujúcich chcú presvedčiť o tom, že Bezák je homo a pedo a neviem aký sexuálny fil ... pritom kdekade píšeš, že nechceš osočovať, len ponúkaš inú možnosť, že Bezák je predsa len úchyl.... Zacinam mat dojem, ze sa tvoja nestranna pozicia moderatora zacina vytracat :( . ......zacinas robit obhajcu niekomu, kto ma podobne nazory ako ty......a ja som zrazu v pozicii osocovatela niekoho, ktoreho ty mas (asi), ako vzor spravodlivosti. Teraz mam na mysli valcika, kedze si reagovala na prispevok, ktory som napisal. Ale ta upozornujem, ze som nikdy a nikde neoznacil arc.Bezaka za to, co ty mi tu podsuvas. Taktiez ani ten polsky "velebnicek" to nikde netvrdil. A ten redaktor v tom clanku v "Tyzdni" tiez rozobera do detailovv co mohlo byt pricinou nespokojnosti a nasledneho odobratia diecezy arc. Bezakovi. Aj ten jezuita ma na arc.Bezaka nazor iny, ako je vo verejnosti predkladany. Su to ine pohlady na problem, ale sa zda, ze ti nepasuju do ramu. No taky je zivot. Nie je jednofarebny. len trošku nad tým skúsme premýšľať trochu ináč : dnes je Bezák odstavený. v prvej vlne nepochopenia a pocitu nespravodlivosti prehovoril, a snažil sa brániť. teraz si kdesi tu vyššie písal, že teraz čuší ... isteže. je odstavený, v kláštore redemptoristov kdesi v italských horách izolovaný od sveta, už len zostáva nechať čas, aby na neho veriaci zabudli ... či tak akosi.podstatné je, že je dnes úplne bezmocný, označiť ho bárs aj anonymne za akéhosi úchyláka by bol ten najmenší problém - médiá by sa toho chytili hneď. Ako chces na tym porozmyslat inak? V com je odstaveny? Niekto mu zalepil usta?....vytrhol jazyk?.....dal mu gulu na nohu, aby nemohol s tych talianskych hor idist?....ci? Preco teda "cusi"? Je sice pravdou, ze cirkev nie je ziadna demokraticka institucia, ale su v nej dane pravidla a nikto tam nikoho nenuti zotrvat v "spolku" , s ktorym niektory clen stratil spolocnu rec. Toto som mal na mysli, ked som povedal, ze "teraz mlci". Ako si ja mozem vazit cloveka, ktory neobhajuje svoju pravdu (jedine, ze by hu nemal), resp. obhajuje sposobom ako arc. Bezak....teda pred veriacimi v kostole sa necham polutovat a nic potom nerobim preto (teda okrem vydania knihy so svojim pohladom na vec) aby som aj tomu vernemu "obecenstvu" ukazal priklad, ako sa ma bojovat proti zlu. Pre toto je pre mna arc. Bezak nedoveryhodnym clovekom a je teraz na spravnom mieste (a asi aj vysoko spokojny).
game Zverejnené 13. Jún, 2014 Zverejnené 13. Jún, 2014 ty neváhaš donekonečna využívať jediný zdroj, lebo, ako si napísal predtým, že ´iný relevantnejší zdroj neexistuje´ A ukaz mi teda nejaky iny relevantnejsi zdroj o tejto veci?........ako som uz povedal, pre mna je preto tento zdroj doveryhodnejsi, ako hociktore ine, lebo je priamo s cirkvi a je teda aj blizsie k problemu. Za doveryhodne zdroje je nemozem preds pokladat vyjadrenia arc.Bezaka a jeho blizkych. Podla mna su v tomto probleme (pre nich) subjektivne zameranou skupinou. ja predsa nemusím tebe, info, ukazovať iný relevantný zdroj - to musíš ty :) ty si na opačnej strane ako opozícia voči ostatným diskutujúcim, ostatní tu majú názor, že Bezákovo odstavenie bolo sofistikovanejšie a vychádzalo z úplne iných premís ako nejaká pedofília či homosexualita ...je tu celá hromada článkov z najrôznejších zdrojov, vrátane kresťanských a katolíckych internetových a novín a neviem čoho kdečoho ešte ... vrátane katolíckych hodnostárov - zahraničných podporovateľov Bezáka, a petícií mnohých veriacich i neveriacich, neveriacich v jeho vinu, a ani jedno jediné konkrétne, či len hmlisté skutočné obvinenie. naopak, ty zastávaš názor, že tam homosexualita a pedofília hrali úlohu, že sa Bezák mohol / ako občas opatrne formuluješ / nevhodne správať s mladými .....a pri tom sa odvolávaš na jediný zdroj:istého poľského kňaza, ktorý sa zaoberá homolobby v cirkvi. nikto iný. jediný jeden zdroj, ďaleko od slovenskej cirkevnej scény, aj keď je zameraný na homoproblém v cirkvi - rozhodne ale nemôže byť jediný, o ktorého sa Vatikán pri tejto tematike a vyplácaní odškodných obracia. na to je to hodne veľká a hodne hierachizovaná organizácia.teba presvedčil, ale obávam sa, že ostatných nie ... je na to dosť nekonkrétny, aj keď tam na konci spomenul Bezákovo meno, skutočne v tom článku povedal tak málo konkrétneho, že ten rozhovor vlastne nepriniesol prakticky nič :)
tyso Zverejnené 13. Jún, 2014 Zverejnené 13. Jún, 2014 informator, vies tu chyba cosi ako elementarna snaha o dokaz. Ked o niekom povies ze je uchyl, tak by to chcelo aspon naznak dokazu vo forme : vtedy a vtedy a s tym a tym sa bozkaval, pripadne sa s nim stratil kdesi na záchodoch. To sa neda nahradit odkazom na niekoho kto vraj vie viac. To je taka zakladna premisa ze ked niekoho obvinis, tak je na tebe dokazna tarcha. Pretoze ako sa da branit proti niecomu takémuto ? Ako napríklad mozes ty dokazat ze doma tajne nerobis satanske ritualy a ze chodis po svete aby si zvadzal mladych chlapcov ? A len tak som si prelistoval tuto denunciacnu knihu a je tam jeden priklad za vsetko, Bezakovi kladu za vinu ze sa objavil na Pohode, kde sa pachaju rozne nepravosti a keby len to, este tam aj vystupil a spomenul ze Boh je pohodak. Co je teda podla autora samo o sebe svatokradez a ruhanie. A toto myslim je to hlavne co vadilo slovenskej cirkvi, arcibiskup ma byt nedosiahnutelny, nudny a ma reprezentovat vaznost a tradicionalitu. Nie apostol a clovek. Pretoze RKC na Slovensku sa opiera o starsiu generaciu a radsej stratia buducnost ako by mali ohrozit pritomnost. A bezak hrozil tym ze odkryje ich dnesnu odtrhnutost od veriacich a ze ked sa ho nezbavia hned, tak sa budu musiet zmenit, co nedokazu a teda im ohrozuje fleky. A tak ako spravna organizacia sa intrigami a ohovaranim zbavili hrozby. OK, eto vase delo, ak uprimne veris ze to je na prospech RKC, tak dobre. Postupovali ste v duchu najlepsich tradicii, sanhedrin tiez chapal akou hrozbou je Jezis a spravili to co povazovali za najlepsie. Buric, ktory moze vyprovokovat ludove povstanie a priviest luzu k moci, to je jasne ohrozenie.a este trochu logiky : ( kopirujem z linku co davas)Už samotný fakt, že vystupuje v médiách, kde opätovne rieši prípad svojho odvolania, je podľa neho prejavom neposlušnosti voči pápežovi. „Ak však v slovách arcibiskupa Bezáka bude znak odporu, ak vzbudí protirečenie proti Svätému Otcovi, je to vážne previnenie, za ktoré sa vyžaduje sankcia," povedal Mordel.Zároveň upozornil na Kánon 1369, ktorý podľa neho hovorí totiž veľmi jasne: „Kto na verejnom zhromaždení alebo vo verejnom prejave, vo verejne rozširovanom spise alebo ináč použijúc spoločenské oznamovacie prostriedky, vysloví rúhanie alebo ťažko naruší dobré mravy, alebo sa dopustí urážky proti náboženstvu či Cirkvi, alebo vyvoláva voči nej nenávisť alebo opovrhovanie ňou, má byť potrestaný spravodlivým trestom“. co presne z toho vystupenia povazujes za "rúhanie alebo ťažko naruší dobré mravy, alebo sa dopustí urážky proti náboženstvu či Cirkvi, alebo vyvoláva voči nej nenávisť alebo opovrhovanie ňou, má byť potrestaný spravodlivým trestom“."? obsah vystupenia :Pán arcibiskup Sokol mal svoju víziu. Preňho to miesto arcibiskupa bolo také absolútne miesto. Keď chápem seba ako feudálneho pána, ako knieža," povedal Bezák v televíznych novinách na Markíze. Arcibiskup zaspomínal aj na okolnosti svojho odvolania."A nakoniec prišiel list, v ktorom sa píše - odchádzaš. Nikto sa ma nič nepýtal, nikto so mnou nič neprejednával, všetko išlo tak potichúčky," hovorí. Svoje odvolanie doteraz prežíva. "Ste aj prekvapený, aj sklamaný, aj smutný, aj nahnevaný," Nesledujem nabozenske procesy, ale sa na nich pouziva logika, tak toto sa neda oznacit za porusenie. 1
game Zverejnené 13. Jún, 2014 Zverejnené 13. Jún, 2014 info, až teraz som si tu všimla poriadne tú prvú vetu :Zacinam mat dojem, ze sa tvoja nestranna pozicia moderatora zacina vytracat :( . ......zacinas robit obhajcu niekomu, kto ma podobne nazory ako ty......a ja som zrazu v pozicii osocovatela niekoho, ktoreho ty mas (asi), ako vzor spravodlivosti. Teraz mam na mysli valcika, kedze si reagovala na prispevok, ktory som napisal. Ale ta upozornujem, ze som nikdy a nikde neoznacil arc.Bezaka za to, co ty mi tu podsuvas. Taktiez ani ten polsky "velebnicek" to nikde netvrdil. A ten redaktor v tom clanku v "Tyzdni" tiez rozobera do detailovv co mohlo byt pricinou nespokojnosti a nasledneho odobratia diecezy arc. Bezakovi. Aj ten jezuita ma na arc.Bezaka nazor iny, ako je vo verejnosti predkladany. Su to ine pohlady na problem, ale sa zda, ze ti nepasuju do ramu. No taky je zivot. Nie je jednofarebny. ako moderátor som nestranným človekom, alebo sa o to aspoň všemožne snažím roky rokúce, aj na dvoch fórach. nemiešaj dokopy veci, info, ktoré dokopy nepatria : ako člen tohto Fóra mám od roku 2012, kedy táto kauza vznikla, na vec svoj názor, ktorý tu prezentujem, v tom duchu, v akom ho prezentujem prakticky dodnes.na x iných tém mám svoje názory ako človek, aj ich v x témach bez pardonu už 8 rokov píšem, a nemá to absolútne nič spoločné s moderovaním.keď moderujem, je o tom záznam o moderovaní. mimo moderovania píšem svoje osobné názory ako obyčajný člen Fóra kamkoľvek, kam píšu svoje osobné názory ostatní členovia. aj ako moderátor som ale človek a člen Fóra, a mám právo na svoj osobný názor.ja ťa predsa za tvoj názor nemoderujem, nezačierňujem, neškrtám, nevymazávam, nesiaham do príspevkov. alebo si niečo také kdesi zistil ? nezistil, lebo také tu nie je. nepleť moderovanie s osobným názorom, pekne prosím. / to je jose-praktika, a ty predsa nie si jose - ten vypisoval, že pretože s ním málokto súhlasil, keď nás všetkých označoval za infantilných a vrahov, že je to automaticky cenzúra. ani náhodou, a vysvetlili mu to viacerí fórumáci, nielen moderátori, veľmi jasne. / to, že je tu viac ľudí, vrátane kresťanov a katolíkov aj neveriacich aj ateistov, ktorí majú na problematiku "Bezák" vrátane mňa podobný názor (a takých nájdeš po celom Slovensku aj blízkom zahraničí, a rovnako aj ľudí s opačným názorom), nemá s moderovaním absolútne nič spoločné.je to môj človečí, osobný názor. nie moderovanie. nech nedospejeme tam, aby museli moderátori ako ľudia zrazu ospravedlňovať, že sú zároveň aj ľuďmi s vlastným mozgom a názorom. vráťme sa k téme, prosím.
smiley Zverejnené 15. Jún, 2014 Zverejnené 15. Jún, 2014 OK, eto vase delo, ak uprimne veris ze to je na prospech RKC, tak dobre. Postupovali ste v duchu najlepsich tradicii, sanhedrin tiez chapal akou hrozbou je Jezis a spravili to co povazovali za najlepsie. Buric, ktory moze vyprovokovat ludove povstanie a priviest luzu k moci, to je jasne ohrozenie. Ono zaujimave je, ze Bezak pritom nie je nejaky buric alebo reformator (ako napriklad Karol Moravcik). Patri do konzervativneho kridla RKC, akurat sa chcel viacej otvorit ludom (papez ma pri prezadzovani tohto pristupu asi stastie, ze ho nemaju ako odvolat).
smiley Zverejnené 15. Jún, 2014 Zverejnené 15. Jún, 2014 Je ale tiez neskutocne naivne predpokladat, ze vsetci na celom Slovensku su "zalubeny" do arc. Bezaka, tak silno, ako tu jeho obhajcovia+novinari+3 500(?) ludi pod peticiou. S tych odpovedi na polozene otazky je zrejme vsetko mozne, len nie nejaka pokora. Kauza Bezak mi pride v niecom podobna ako kauza Hedviga. Nejde v nej o zalubenost/nenavidenie Bezaka. Ano, neda sa uplne vylucit, ze Bezak aj Hedviga mozu klamat - ved ako sa uz len da dokazat, ze niekto neklame. V tom uplnu istotu mat nebudeme. Co ale iste je, ze v obidvoch pripadoch doslo k zavaznym procesnym pochybeniam, co je horsie. V jeden den je Bezak "namestnik Kristov", vybraty RKC ako ten najlepsi aby bol jej najvyssim predstavitelom na Slovensku. A druhy den je zrazu z doteraz neznamych dovodov odvolany. Ako si bez dostatocneho vysvetlenia mozu byt potom veriaci isti, ze napriklad ten Rimsky biskup je zvoleny spravne?O tej nechutnej ohovaracej kampani a naslednemu zakazu Bezakovi sa jej branit ani nehovorim. Ano, kazda organizacia ma pravo na to menit si svoje predstavenstvo bez udania dovodu a to bez ohladu na podozrenie nad pohnutkami, ktore k tomu viedli.Takato organizacia ale potom NEMOZE urcovat, co je moralne a co nie - co by asi malo byt primarnym cielom RKC.
informator Zverejnené 17. Jún, 2014 Zverejnené 17. Jún, 2014 . ja predsa nemusím tebe, info, ukazovať iný relevantný zdroj - to musíš ty :) ty si na opačnej strane ako opozícia voči ostatným diskutujúcim, ostatní tu majú názor, že Bezákovo odstavenie bolo sofistikovanejšie a vychádzalo z úplne iných premís ako nejaká pedofília či homosexualita ...je tu celá hromada článkov z najrôznejších zdrojov, vrátane kresťanských a katolíckych internetových a novín a neviem čoho kdečoho ešte ... vrátane katolíckych hodnostárov - zahraničných podporovateľov Bezáka, a petícií mnohých veriacich i neveriacich, neveriacich v jeho vinu, a ani jedno jediné konkrétne, či len hmlisté skutočné obvinenie. Akoze nemusis?.......ty presa tiez vychadzas z akychsi zdrojov, ktore ta presvedcili o nevine arc.Bezaka a teda nasledne o vine cirkvi (KBS-papeza-a roznej tej oponenture na konanie arc.Bezaka)....ci nie? To, ze ty mas doveru k takymto zdrojom je OK?.....na druhej strane, ked niekto (trebars ja) ponukne iny pohlad na tento bublinovy problem, tak musi ponuknut dokazy, ktore dokazuju opak toho, co ty presadzujes :( . Ale ja som predsa nikde netvrdil, ze ja ponukam dokazy.....vsetko su to vyjadrenia osob, tak isto ako aj tie tvoje su len vyjadrenim osob. Ty nemas ziadny dokaz na svoje presvedcenie a ani ja. To, ze ja skor doverujem vyjadreniam osob, ktore ponukaju trochu iny pohlad na konanie arc. Bezaka, je preto, lebo su blizsie k dianiu v cirkvi a teda su aj lepsie znale problemu (ak teda nejaky existuje). Tvoje tvrdenie (dokazy?), je iba tvrdenie proti mojmu tvrdeniu a tak ist aj moje tvrdenie (dokazy?)oproti tvojmu. A nezuzuj cely problem arc. Bezaka na jeho (co vraj tvrdm ja) moznu homosexualitu, ci nejaku inu sexuchylku. informator, vies tu chyba cosi ako elementarna snaha o dokaz. Ked o niekom povies ze je uchyl, tak by to chcelo aspon naznak dokazu vo forme : vtedy a vtedy a s tym a tym sa bozkaval, pripadne sa s nim stratil kdesi na záchodoch. To sa neda nahradit odkazom na niekoho kto vraj vie viac. a este trochu logiky : ( kopirujem z linku co davas) Už samotný fakt, že vystupuje v médiách, kde opätovne rieši prípad svojho odvolania, je podľa neho prejavom neposlušnosti voči pápežovi. „Ak však v slovách arcibiskupa Bezáka bude znak odporu, ak vzbudí protirečenie proti Svätému Otcovi, je to vážne previnenie, za ktoré sa vyžaduje sankcia," povedal Mordel. To ze tu chyba elementarna snaha o dokaz, je ale obojstranny problem......iste ale nie z neochoty oboch stran, ale z nedostatku informacii (teda okrem subjektivnych "dokazov" arc.Bezaka). Tak neobvinuj z akejsi neochoty mna, ale sa treba zaoberat aj tvojiou(?) neochotou. A uz by si mohol (a nielen ty) prestat ma tu tlacit do polohy, ze ja som obvinil arc. Bezaka s akejsi sexuchylky. K tej Pohode a ucasti na nej sa nebudem vyjadrovat, lebo arc. Bezak bol odvolany na zaklade vizitacie vykonanej v januari 2012.
game Zverejnené 20. Jún, 2014 Zverejnené 20. Jún, 2014 na vyváženie 83 ročný jezuita Šebastián Labo napísal svoju knihu o svojom pohľade na odvolanie Bezáka, Róbert Bezák - Pravda o odvolanom arcibiskupovi http://www.ipark.sk/266079-robert-bezak-pravda-o-odvolanom-arcibiskupovi/jej vydanie vraj bolo pôvodne zakázané, kniha vychádza po smrti autora. pôvodná anotácia ku knihe: Róbert Bezák Pravda o odvolanom arcibiskupovi Kniha pátra Šebastiána Laba je odpoveďou na publikáciu o Róbertovi Bezákovi Vyznanie, ktorá vyšla koncom minulého roka. Autor vo svojej knihe upriamuje pozornosť čitateľov na druhú stranu mince kauzy "Bezák". Poukazuje na rôzne činy a výpovede odvolaného arcibiskupa, čím objasňuje aj možné príčiny jeho odvolania. autor spolupracoval pri písaní knihy s bývalým arcibiskupom Sokolom: Pohľad Jezuitu Šebastiána Laba, 83 ročného spisovateľa, ktorý bol vo svojom obore veľmi uznávaný a na vydaní tejto publikácie spolupracoval aj s trnavským arcibiskupom Jánom Sokolom. Táto kniha má priniesť pravdivý príbeh odvolania Róberta Bezáka. Podľa jeho slov, Bezák po jeho vysviacke zmenil svoje správanie a začal sa správať nadradene nad ostatných. Čo by človek ako on nemal. Jeho pýcha ho prevalcovala. Autor knihy vidí veľký problém v tom, že Bezák bol neposlušný. Nepáčilo sa mu ani to, že so Štefanom Hríbom mal rozhovor, v ktorom ohováral cirkev, ako nekoná v mene lásky a je skorumpovaná. Šebastián Labo sa v knihe nevyjadruje na adresu Róberta Bezáka veľmi pekne a nedáva si ani servítku pred ústa... Niektorí ho milujú, iní ho zatracujú. Je len na každom človeku ako sa k tomu postaví a čomu bude veriť. Po dvoch publikáciách o tom, že by Bezák odvolaný nemal byť, prichádza nová o tom, že mal byť odvolaný už dávno, a že ani nemal byť vôbec zvolený... http://www.ipark.sk/266079-robert-bezak-pravda-o-odvolanom-arcibiskupovi/
dead Zverejnené 20. Jún, 2014 Zverejnené 20. Jún, 2014 ak niekto hned v nazve knihy pise, ze pise pravdu, zrejme na to ma nejaky dovod.. :)
valcik Zverejnené 20. Jún, 2014 Zverejnené 20. Jún, 2014 Church Wars Episode II: The Order Strikes Back! :zubiska:
informator Zverejnené 22. Jún, 2014 Zverejnené 22. Jún, 2014 na vyváženie 83 ročný jezuita Šebastián Labo napísal svoju knihu o svojom pohľade na odvolanie Bezáka, Róbert Bezák - Pravda o odvolanom arcibiskupovi http://www.ipark.sk/266079-robert-bezak-pravda-o-odvolanom-arcibiskupovi/jej vydanie vraj bolo pôvodne zakázané, kniha vychádza po smrti autora. autor spolupracoval pri písaní knihy s bývalým arcibiskupom Sokolom: Neviem ci si tento link a svoj prispevok sem zavesila preto, lebo som ti ja odpisal, ze aj ty by si mala ponuknut nejaky relevantnejsi zdroj ohladom dokazania akehosi previnenia-neprevinenia arc.Bezaka v predmetnej veci. Mozno si to ale zle pochopila, lebo ja som nemal na mysli vyvazenie tvojich prispevkov k arc.Bezakovi, ale relevantnejsim zdrojom som myslel iny zdroj, ako si dovtedy ponukala na potvrdenie tvojej antipatie resp. sympatie k akterom tejto story, kedze aj ty si odo mna pozadovala neico podobne. Ale v poriadku.....beriem to, pretoze relevantnejsie zdroje neexistuju, ako iba tie doteraz zverejnovane a ako som uz aj pisal, zalezi na kazdom jedincovi, ktore zdroje su pre neho doveryhodnejsie. A ten link, co som sem dal v tomto prispevku https://www.freespace.sk/tema/5323-odvolanie-arcibiskupa-bezáka/strana-20#entry214322 je o tom jezuitovi, co spominas vo svojom clanku, akurat ze ty mas doveryhodnejsie (pre teba) zdroje. Ale aspom vidis, ze nie kazdy sa bucha do prs za arc.Bezaka :). ak niekto hned v nazve knihy pise, ze pise pravdu, zrejme na to ma nejaky dovod.. :) Dovod je mozno ta pravda......alebo mas ine "Vyznanie?" ....:).
valcik Zverejnené 22. Jún, 2014 Zverejnené 22. Jún, 2014 Dôvodom na očierňovanie Bezáka môže byť aj snaha o to, aby sa popri šaráde so zakázanými a náhle zverejnenými udergroundovými knihami pozabudlo na pol miliardy korún, ktoré spreneveril eštébák dosadený a takmer dve dekády krytý spravodlivým Sokolom. ^^ 1
informator Zverejnené 24. Jún, 2014 Zverejnené 24. Jún, 2014 Dôvodom na očierňovanie Bezáka môže byť aj snaha o to, aby sa popri šaráde so zakázanými a náhle zverejnenými udergroundovými knihami pozabudlo na pol miliardy korún, ktoré spreneveril eštébák dosadený a takmer dve dekády krytý spravodlivým Sokolom. ^^ To je mozne, ale nechapem, aky dovod na ociernovanie kazdeho, okrem svojej prace v dieceze, ma (mal) arc.Bezak :( . A prosim ta, komu a kolko to vlastne spreneveril ten Sokol euracov (ci dolacov).....ak mas na to nejake dokazy, tak ich potom posli organom tej organizacie, v ktorej to pre..bal. Lebo inak sa stavas spoluvinnikom :) .
valcik Zverejnené 25. Jún, 2014 Zverejnené 25. Jún, 2014 To je mozne, ale nechapem, aky dovod na ociernovanie kazdeho, okrem svojej prace v dieceze, ma (mal) arc.Bezak :(Rozdiel je v tom, že Bezák nikoho neočierňoval. Akurát vyťahal a zverejnil účtovné doklady, ktoré svedčia o pochybných machináciách s financiami a o záhadných presunoch na súkromné kontá. A prosim ta, komu a kolko to vlastne spreneveril ten Sokol euracov (ci dolacov).....Približne pol miliardy korún, podvod sa stal ešte predtým, než sme zaviedli euro. Keď píšeš o eurách, zrejme si sa nechal pomýliť skutočnosťou, že Sokol tieto machinácie starostlivo kryl vyše dekády. Bodaj by nie, keď časť z tejto obrovskej sumy putovala aj na účet spoločnosti, ktorú spravuje jeho rodinný príslušník! Ale to bola možno iba taká zaujímavá náhoda, pretože Sokol následne reportérom tvrdil, že eštébáka Náhlika nepoznal, keď ho poveroval správcovaním reštitučného fondu. Vlastne počkaj, ty na náhody neveríš, že? Myslíš, že aj v tomto prípade všetko so všetkým súvisí a žiadna náhoda neexistuje? :innocent: ak mas na to nejake dokazy, tak ich potom posli organom tej organizacie, v ktorej to pre..bal. Lebo inak sa stavas spoluvinnikom :)Sokol je hlavný orgán celej organizácie v ktorej sa to stalo a dôkazy určite má, ak ich v priebehu upratovania po Bezákovom odvolaní ešte nestihol zničiť. Autor tejto poslednej knihy spomína, že Sokol mu pri písaní pomáhal informáciami, ktoré vyťahal z arcidiecéznych archívov, či nie? Sokol je síce starší pán a hoci si počas celej dekády nevšimol záhadné presuny agenta Náhlika, zrejme sa rozhodol že svoju nepozornosť napraví a teraz pilne kutá v archíve a upratuje tam. Žeby pokyny z Vatikánu, aby sa podobná kompromitujúca situácia nemohla v budúcnosti zopakovať? :innocent: A spoluvinníkom nie je nikto, pretože pri každom prevode boli riadne zaplatené zákonné poplatky a dane do štátnej pokladne, nedošlo teda ku žiadnemu daňovému podvodu. Kam a za akých okoloností presunul cirkevný šafár cirkevné financie v rámci cirkvi, to je výlučne záležitosťou cirkvi a štátna správa do toho zasahovať nemôže. Keď teda reštitučný fond naplnil pokladnice zopár vybraných osôb, hoci mnohé slovenské fary nemajú ani len splachovací záchod, je to akurát nemorálne, ale nie trestné. Tak už to v RKC chodí celé tisícročia, nie? O podobnom presúvaní truhlíc so zlaťákmi do vatikánskych pokladní by mohli rozprávať napríklad luteráni, ktorí sa na také praktiky už nevládali pozerať a radšej sa od tých rímskych mafiánov odtrhli. Sú to frajeri, tak by sa mal zachovať každý riadny kresťan!
game Zverejnené 27. Jún, 2014 Zverejnené 27. Jún, 2014 správa z médií, nech sme v obraze, čo sa práve v tejto veci deje, spracované podľa pôvodnej agentúrnej správy: Bezák bol chvíľu s pápežom Františkom, dal mu list o svojej kauzeBezák sa s pápežom stretol na audiencii s ďalšími biskupmi. Jeho meno vraj bolo Františkovi povedomé. Každú stredu sa pápež František stretáva na generálnej audiencii vo Vatikáne s verejnosťou a po jej skončení prijíma cirkevných hodnostárov. Tento týždeň boli medzi tisíckami ľudí na audiencii aj hostia zo Slovenska.Pre primátora Košíc a poslanca Smeru Richarda Rašiho bolo dôležité pápežovi odovzdať sochu dreveného anjela.Pre bývalého trnavského arcibiskupa Róberta Bezáka, ktorého pred dvoma rokmi požiadal o demisiu Benedikt XVI., bol dôležitý samotný rozhovor, prvýkrát sa totiž dostal priamo k novej hlave katolíckej cirkvi.Pripomenul saS Františkom, ktorého zvolili za pápeža vlani v marci, strávil len chvíľu, spolu s ním pápež prijal asi tridsať biskupov. Podali si ruky, prehodili asi štyri vety, na dlhší rozhovor nebol čas.Bezák sa stihol predstaviť a dal Františkovi list, v ktorom opisuje svoje odvolanie. Podľa denníka Új Szó bolo pápežovi jeho meno povedomé.Arcibiskup hlave katolíckej cirkvi spomenul aj to, že podobný list, aký priniesol do Ríma, mu už poslal poštou. František sa vraj po tejto poznámke zatváril prekvapene.Odvolaný arcibiskup koncom minulého roka odišiel zo Slovenska. Žije v kláštore redemptoristov v talianskom mestečku Bussolengo neďaleko Verony.Naďalej má zákaz kázať pre verejnosť, omšu môže slúžiť iba pre seba.Na Slovensko sa vracia, pred týždňom pricestoval do Partizánskeho na stretávku kňazov, ktorých spolu s ním vysvätili pred tridsiatimi rokmi.„V Bussolengu čakám, čo so mnou bude ďalej,“ povedal spolužiakom z kňazského seminára. „Som v kláštore s kňazmi, ktorí majú v priemere okolo deväťdesiat rokov, a rozprávam sa s nimi, ale nemajú moje zmýšľanie, môj život.“Biskupi si chvália knihuKauza Bezákovho odvolania ďalej rozdeľuje katolícku cirkev. Po dvoch knihách, ktoré o arcibiskupovi vyšli koncom minulého roka, sa v kníhkupectvách objavila ďalšia.Napísal ju Šebastián Labo, jezuita blízky arcibiskupovi Jánovi Sokolovi, s ktorým bol Bezák v spore.Labo je v knihe „Pravda o odvolanom arcibiskupovi“ k Bezákovi kritický. „Tvoju odvahu, brat Róbert, ti diktoval priamo diabol, ktorého duch ťa mal v moci,“ začína sa kniha.Ďalej píše, že prosil „pána, aby si nemal nehodu, pri ktorej by si bol prišiel o život. Diabli by mali radosť, že sa im podaril úžasný úlovok získať pre seba katolíckeho arcibiskupa“.Labo tento rok zomrel. Jeho dielo pochválili aj slovenskí biskupi.„Som rád, že si otvorene pomenoval veci, o ktorých sme si my zvykli len šuškať,“ napísal Labovi ešte pred jeho smrťou banskobystrický biskup Marián Chovanec.*Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/7254275/bezak-bol-chvilu-s-papezom-frantiskom-dal-mu-list-o-svojej-kauze.html#ixzz35qpy344X
Vilma Flinstonova Zverejnené 29. Jún, 2014 Zverejnené 29. Jún, 2014 Hovorila som si, že do tejto témy už neprispejem, ale nedá sa mi. Už som to napísala X-krát. Arc. RB "nedržal hubu a krok", vytiahol ekonomické prehmaty svojho predchodcu, a ako povestná kvapka - bol iný, viac sa priblížil k ľuďom. A to boli dôvody na jeho odvolanie. Sokol sa predsa nemohol priznať, že áno, ja svätý, čistý, nepoškvrnený, som spreneveril kopu peňazí, ktoré mi nepatrili. Ako by potom vyzeral v očiach svojich ovečiek? Nuž, keby to bol spravil, asi by mal aj on svojím spôsobom môj obdiv. Takto som z neho sklamaná. Čo jemu, pravda, môže byť jedno.RB držím palce a dúfam, že sa rozhovor s Pápežom Františkom uskutoční, že RB sa konečne bude môcť "očistiť" a skončia sa tieto spory.Poznám to, keď človek nič zlé neurobí, a zvala na neho vinu za niečo, čo zavinil dakto iný, a nedajú mu možnosť brániť sa. A zmení mu to celý ďalší život. Mne blízku osobu také dačo kedysi dávno postretlo v plnej paráde, mňa sa to vtedy dotklo viacmenej okrajovo, ale viem, aké to je a viem, ako to zasiahlo tú osobu a aký dopad to malo na jej ďalší život. Preto si celkom dobre viem predstaviť, ako asi bolo Bezákovi. 1
valcik Zverejnené 29. Jún, 2014 Zverejnené 29. Jún, 2014 „Som rád, že si otvorene pomenoval veci, o ktorých sme si my zvykli len šuškať,“ napísal Labovi ešte pred jeho smrťou banskobystrický biskup Marián Chovanec.* Myslím, že táto vetička pekne zhrnula celú knihu. Členovia KBS si šepotom odovzdávali zasvätenú informáciu, že Bezák je posluhovač samotného diabla! Kto vie, ktorý spravodlivý brat z KBS túto šuškandu okorenenú výmyslami nakoniec pošepol až do Vatikánu? Škoda, že nemá odvahu vystúpiť a otvorene sa postaviť za svoju dobre odvedenú prácu anonymného ohovárača, našepkávača a bonzáckeho donášača, tak ako sa k zákulisnému klebeteniu priznáva (hoci v plurále) aj tuto biskup Chovanec. Alebo snáď dobrí bratia v katolíckej hierarchii považujú takéto metódy za etické, morálne a úplne bežné? :hmmm: 1
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz