valcik Zverejnené 20. Máj, 2014 Zverejnené 20. Máj, 2014 Sokol potvrdil co?...........ze ten dotycny pan, co spomias je podla Sokola zlodej, vrah a cojaviemcoeste?Zlodeja, vraha a čotyvieščoešte si si opäť vymyslel ty, nič také som nespomínal.Ale Sokol osobne potvrdil, že bývalého agenta ŠTB Náhlika poveril spravovaním reštitučných financií, aj keď s dovetkom, že "on toho pána vôbec nepozná". Inými slovami, spravil capa záhradníkom a ako úradujúci arcibiskup je za svojho šafára a jeho následnú spreneveru plne zodpovedný. Rovnako som spomenul aj to, že sám Sokol figuroval v odtajnených archívoch ŠTB ako ich agent. Čo z toho sa ti nezdá? Pokojne to rozoberme, ak chceš. Sa mi zda ze je to iba tvoj nicim nepodlozeny "fakt", ktoreho sa tu pridrzazs ako topiaci.......S týmto súhlasím - skutočne sa ti to len zdá. Ukaz mi konecne, kde som tvrdil, ze arc.Bezak je pedofil? Dakujem......a nestreckuj.Poznámky o strečkovaní si odpusti, jediný kto tu predvádza cirkusové eskamotérstvo si ty. Okej, poďme rekapitulovať, schválne som všetky tie tvoje výplody prehrabal a pripájam odkazy na staršie príspevky, v ktorých tvrdíš, že Bezákove vykopnutie kvôli pedofilnému správaniu je rovnako pravdepodobné, ako to, že bol vykopnutý kvôli odhaleniu sprenevery. Páči sa, tvoja zábavná relácia začala tady:https://www.freespace.sk/tema/5323-odvolanie-arcibiskupa-bez%C3%A1ka/strana-13?do=findComment&comment=208183 „A este by som ti rad posunul informaciu, ze za posledne 3 roky papez Benedikt odvolal 400 knazov z podozrenia z pedofilie a pod. veci. Tak sa mohol medzi nimi ocitnut aj arc. Bezak.” -- informator .. a pokračuje tu:https://www.freespace.sk/tema/5323-odvolanie-arcibiskupa-bez%C3%A1ka/strana-13?do=findComment&comment=208309 „..iba poukazujem, ze to mohlo byt aj inak. A ze to mohlo byt aj inak, je tak isto pravdepodobne, ako aj ze to nebolo inak.” -- informator
game Zverejnené 20. Máj, 2014 Zverejnené 20. Máj, 2014 a ešte k tomu homosexuálny :) : Samozrejme, ze dostal oficialne vyjadrenie, ale ja nechapem preco si myslis, ze tam nie je skutocna pricina odvolania?......za to, ze niekde hral futbal a chodil v civile v texaskach a podobne nezmysly, su nie urcite tou pricinou odvolania. To by som s tebou suhlasil. Ja som sice nevidel ten oficialny dokument (ty ano?), ale ak je tam to takto podane a je to aj dovod odvolania, tak to bude cudne. Pokial teda to arc. Bezak neinterpretuje podla svojho pohladu na predmetnu vec. Pretoze stretavanie sa s nevhodnymi ludmi a v nevhodnom obleceni, je mozne vysvetlit aj tak, ze tou nevhodnou skupinou pre stretavanie, bola skupina mladych ludi, pri ktorej sa mohol arc. Bezak postupne dostat do podozrenia s "inakosti". Kedze je verejne zname, ze cirkev sa brani, co i len podozreniam s takejto "bohumilej" cinnosti, tak vytvorila akysi kontrolny organ na monitorovanie konania knazov, no a tejto institucii neusiel ani arc. Bezak. Prevencia je dolezita, nielen v zdravotnictve. Da sa to uznat ako dovod k odvolaniu? Podla mna, tam nie su vobec hlavne akesi finanncne machinacie. Aj ked cert nespi, ale treba si pockat na vysledok vysetrovania prokuratury (ci koho to). hlavné je, že máme na to fakty :) :Ja zasa na rozdiel od teba potrebujem na potvrdenie niecoho diskutabilneho fakty. Mne nestaci nepotvrdena teoria niekoho.
informator Zverejnené 20. Máj, 2014 Zverejnené 20. Máj, 2014 valcik-game Vsetky tieto vase akoze dokazy, su povytrhane z kontextu resp. su odpovedou na predchadzajuci(e) prispev(ky)ok. Raegoval som sposobom podobnym, ako aj tu pritomna porota, ktora asi to povolene ma, ale oponent nie :( . Tak isto by som aj ja mohol puzit vase, tu prezentovane, "dokazy" o zlocinnosti cirkvi na cele s papezom, proti tribunovi veriaceho ludu, arc. Bezakovi. Takze, game, tvoje fakty si zaloz do archivu.....prepac, ale asi to je jedine miesto kam patria, pretoze ja som nikde netvrdil, ze to, co ja pisem na adresu arc. Bezaka su fakty. Boli to, a aj su to, take iste fakty, ako aj vase. Musim sa tomu iba zasmiat :).
game Zverejnené 20. Máj, 2014 Zverejnené 20. Máj, 2014 ... pretoze ja som nikde netvrdil, ze to, co ja pisem na adresu arc. Bezaka su fakty. Boli to, a aj su to, take iste fakty, ako aj vase. Musim sa tomu iba zasmiat :). veď práve, smejme sa, nech je veselšie, neberme sa tak vážne :)všimni si, kto je autor toho výroku, ktorý píše, že potrebuje na potvrdenie niečoho diskutabilného fakty - nuž info potrebuje fakty :)iste sú teda faktami aj tie dohady o tom, ako sa nevhodne stretával Bezák so skupinou mladých ľudí a vyvolal tým podozrenie z inakosti ... :)samý fakt :) vlastne bol výstižnejší jeden iný príspevok, kde píšeš o tom, že nikto nevie, aké tie fakty v skutočnosti sú ... máme indície, a máme indície, ktoré sa prekecli verejne ... máme indície o správaní KBS - sú tu o tom nalinkované správy z médií, celé kopy ... pán Sokol bol zo začiatku hodne vydesený, aby pustil na verejnosť zopár výrokov, ktoré sa nedajú stiahnuť späť ...v jednom inom príspevku píšeš, že očakávaš od Bezáka, že keď nie sú obvinenia pravdivé, bude sa brániť ... bráni sa, a to je zle .../ v prípade potreby ich nájdem, sú kdesi okolo stránky 12 / aj slovenskej KBS a celej RKC by sa zišlo trochu vpustiť do svojich zomknutých radov vzduch. zostúpiť zo sklenenej hory.nech je to akokoľvek uzavretá organizácia, žijú a existujú a sú nadradení z našich daní, tu a teraz ... každého jedného občana. cirkev, necirkev. a keď už cirkev,v podstate aj v skutočnosti je Bezák stále človekom cirkvi - je oddaný viere, je hlboko veriaci a ani nepomyslel na to, aby sa jej vzdal, ani po zostudení a odvolaní. len pustil trochu vzduchu do zatuchnutých bažín, taká nehoráznosť, otvoriť pre verejnosť nejaké miestnosti v arcibiskupskom paláci ... zísť medzi ľudí a podávať si s nimi ruku ... rečniť na nejakom festivale, a ešte nájsť nezrovnalosti v účtovníctve všemocného predchodcu, no fuj. ako tu už ktosi písal, keby sa správal nevhodne, homosexuálne či pedofilne, už dávno je to verejne známe - dnes sa takéto veci neutaja ani pri dedinskom kaplánovi - po dvoch rokoch po takej mediálnej vojne by už dávno niekto prišiel s tým, že "mňa arcibiskup bezák obťažoval" ... neprišiel nikto. Bezák je preč, nemá žiadny vplyv na nič a nikoho, aj tak neprišiel nikto ... nakydať na padnutého je také jednoduché ... a nikto to nespravil.
valcik Zverejnené 20. Máj, 2014 Zverejnené 20. Máj, 2014 Aj tak si myslím, že za podozrenie z inakosti je zodpovedná najmä Bezákova flanelová košeľa. :innocent:
smiley Zverejnené 20. Máj, 2014 Zverejnené 20. Máj, 2014 S kazdej odpovede na polozenu otazku to priam krici.....tak si netreba robit akesi predstavi o bezuhonnosti a moralnej zodpovednosti arc.Bezaka. Ale to je neskutocne naivne predpokladat, ze ostatni z toho budu mat po precitani presne rovnaky pocit, ako mas ty.Minimalne v tejto diskusii na nikoho ineho Bezakova samolubost "nekrici" - len na teba. To, ze ti je Bezak nesympaticky, uz vieme. Stale sa nedokazes posunut dalej, iba prezentujes svoj (v tejto diskusii navyse osamoteny) pocit bez konkretnej argumentacie. Pride mi, ze pre teba by obsahovalo dokaz Bezakovej "jesitnosti a urazena hrdosti" uz aj vujadrenie, ze 1 + 1 = 2 .
informator Zverejnené 22. Máj, 2014 Zverejnené 22. Máj, 2014 veď práve, smejme sa, nech je veselšie, neberme sa tak vážne :)všimni si, kto je autor toho výroku, ktorý píše, že potrebuje na potvrdenie niečoho diskutabilného fakty - nuž info potrebuje fakty :)iste sú teda faktami aj tie dohady o tom, ako sa nevhodne stretával Bezák so skupinou mladých ľudí a vyvolal tým podozrenie z inakosti ... :)samý fakt :) ako tu už ktosi písal, keby sa správal nevhodne, homosexuálne či pedofilne, už dávno je to verejne známe - dnes sa takéto veci neutaja ani pri dedinskom kaplánovi - po dvoch rokoch po takej mediálnej vojne by už dávno niekto prišiel s tým, že "mňa arcibiskup bezák obťažoval" ... neprišiel nikto. Bezák je preč, nemá žiadny vplyv na nič a nikoho, aj tak neprišiel nikto ... nakydať na padnutého je také jednoduché ... a nikto to nespravil. game este raz.......ja som pouzil take iste fakty, ako aj ty a spol. Obhajcovia arc. Bezaka tu predstavuju fakty o jeho nespravodlivom potrestani, ktore su vycucom z medii.....ja som pouzil take iste fakty, ktore su tiez vycucom z medii. Boli tak isto pretriasane "diletantmi" z novin a TV. Zaujimave, ze ja som tu oznacovany, ako nejaky kat arc. Bezaka, lebo si vymyslam a teda ohovaram. No mi uved jeden dokazany fakt z tvojej strany, ktory je dokazatelne pravdivy a je v prospech arc. Bezaka. Mimo tvojej osobnej averzie voci cirkvi. To ze arc. Bezak, ale nevravi pravdu, ze nevie preco je odvolany, je pravda. Tomu predsa nemoze uverit ani ten najvacsi kritik cirkvi. A ked to naozej nevie, tak ma problem sam zo sebou a je (minimalne s tohoto dovodu) spravne, ze je zbaveny spravovania diecezy, pretoze je pravdepodobne nesvojpravny (to ale nie je fakt, iba moja myslienka). To, ze sa previnil voci cirkevnemu poriadku, je ale fakt. http://www.aktuality.sk/clanok/219556/podla-cirkevneho-pravnika-sa-bezak-vazne-previnil/ Aj tak si myslím, že za podozrenie z inakosti je zodpovedná najmä Bezákova flanelová košeľa. :innocent: ....a este aj cervenej farby. Jednoznacny dokaz :). Ale to je neskutocne naivne predpokladat, ze ostatni z toho budu mat po precitani presne rovnaky pocit, ako mas ty.Minimalne v tejto diskusii na nikoho ineho Bezakova samolubost "nekrici" - len na teba. To, ze ti je Bezak nesympaticky, uz vieme. Stale sa nedokazes posunut dalej, iba prezentujes svoj (v tejto diskusii navyse osamoteny) pocit bez konkretnej argumentacie. Pride mi, ze pre teba by obsahovalo dokaz Bezakovej "jesitnosti a urazena hrdosti" uz aj vujadrenie, ze 1 + 1 = 2 . Je ale tiez neskutocne naivne predpokladat, ze vsetci na celom Slovensku su "zalubeny" do arc. Bezaka, tak silno, ako tu jeho obhajcovia+novinari+3 500(?) ludi pod peticiou. S tych odpovedi na polozene otazky je zrejme vsetko mozne, len nie nejaka pokora.
smiley Zverejnené 23. Máj, 2014 Zverejnené 23. Máj, 2014 To ze arc. Bezak, ale nevravi pravdu, ze nevie preco je odvolany, je pravda. Tomu predsa nemoze uverit ani ten najvacsi kritik cirkvi. Je ale tiez neskutocne naivne predpokladat, ze vsetci na celom Slovensku su "zalubeny" do arc. Bezaka, tak silno, ako tu jeho obhajcovia+novinari+3 500(?) ludi pod peticiou. S tych odpovedi na polozene otazky je zrejme vsetko mozne, len nie nejaka pokora. Toto je klasicka argumentacia fanatika: "Je to pravda. Predsa nikto nemoze verit, ze to pravda nie je". Dopustas sa zavazneho ohovarania (priamo tvrdis, ze Bezak nevravi pravdu), bez akehokolvek racionalneho argumentu. Este raz: tvoje vnutorne pocity NIE SU ARGUMENT. Rovnako tvrdis, ze Bezakova kniha je prejavom "jesitnosti a urazenej hrdosti" a ako hlavny argument si poskytol odpovede na otazky, v ktorych vsetci diskutujuci okrem teba videli pravy opak. Este stale ti nepridu vsetky tie auta prichadzajuce v protismere nejako podozrive? ;) 2
game Zverejnené 23. Máj, 2014 Zverejnené 23. Máj, 2014 raz tu už bol František Mikloško spomínaný a citovaný. to je ten človek, ktorého priveľmi nemusím, ale odkedy sa nemotá v najvyššej politike, sa mu zdá sa zvyšuje kredit, vždy bol uvážlivý, ale teraz je ešte viac. neschováva sa za nikoho, on bol ten, ktorý upozorňoval, že sa niečo na Bezáka chystá, pokiaľ si spomínate.občas, skutočne z času na čas sa k téme ozve a napíše, téma neutícha, a má k nej čo povedať ... odznelo na kolokviu, prináša postoy.sk, čo je, ako sme už tu párkrát písali, kresťanská katolícka stránka. v jednom článku vyslovil a zhrnul prakticky všetko, čo my sme tu popísali na 19 stranách, a ešte viac, priamo z kuchyne, od človeka, ktorý má blízko k dianiu ... : František Mikloško, odznelo na kolokviu: Na cestě k dialogu v církvi, Olomouc, 16.-17.5.2014 : Kauza arcibiskupa Bezáka a jej dôsledky pre Katolícku cirkev na Slovensku
informator Zverejnené 24. Máj, 2014 Zverejnené 24. Máj, 2014 Toto je klasicka argumentacia fanatika: "Je to pravda. Predsa nikto nemoze verit, ze to pravda nie je". Dopustas sa zavazneho ohovarania (priamo tvrdis, ze Bezak nevravi pravdu), bez akehokolvek racionalneho argumentu. Este raz: tvoje vnutorne pocity NIE SU ARGUMENT. Rovnako tvrdis, ze Bezakova kniha je prejavom "jesitnosti a urazenej hrdosti" a ako hlavny argument si poskytol odpovede na otazky, v ktorych vsetci diskutujuci okrem teba videli pravy opak. Este stale ti nepridu vsetky tie auta prichadzajuce v protismere nejako podozrive? ;) Sa znizujes k argumentacii typu.............."fanatik". A v com som teda fanatik? V tom ked tvrdim, ze arc. Bezak urcite vie preco je odvolany? V tom pripade teda aj prijmem tvoje oznacenie za fanatika, lebo sa nedam presvedcit, ze to nevie. 1/ Porusil cirkevny zakon (som poslal link)2/ Papez pri dovolavani spravcu diecezy sa bez vazneho dovodu k takemuto cinu neodhodla a na ten dovod bol arc. Bezak vopred upozorneny - neuposluchol. 3/ To, ze tie auta idu v protismere mi nevadi, ale mi vadi, ze maju vypnute svetla :(. raz tu už bol František Mikloško spomínaný a citovaný. to je ten človek, ktorého priveľmi nemusím, ale odkedy sa nemotá v najvyššej politike, sa mu zdá sa zvyšuje kredit, vždy bol uvážlivý, ale teraz je ešte viac. neschováva sa za nikoho, on bol ten, ktorý upozorňoval, že sa niečo na Bezáka chystá, pokiaľ si spomínate.občas, skutočne z času na čas sa k téme ozve a napíše, téma neutícha, a má k nej čo povedať ... odznelo na kolokviu, prináša postoy.sk, čo je, ako sme už tu párkrát písali, kresťanská katolícka stránka. Vteda sa ti hodil na tvoje kriticke poznamky a teraz zrazu je OK :).............jeho kniha "Nebudete ju moct rozvrati", je protiklade s tym, co teraz presadzuje.
valcik Zverejnené 24. Máj, 2014 Zverejnené 24. Máj, 2014 1/ Porusil cirkevny zakon (som poslal link) Linkovaný článok ale odkazuje na prejav, ktorý mal Bezák v TV Markíza až po svojom odvolaní z úradu arcibiskupa. Spomínaný prejav, aj keby bol porušením kanonického práva, nemohol byť dôvodom jeho odvolania, pretože to jednoducho nesedí chronologicky.
game Zverejnené 24. Máj, 2014 Zverejnené 24. Máj, 2014 ( František Mikloško ) Vteda sa ti hodil na tvoje kriticke poznamky a teraz zrazu je OK :)............ info, obávam sa, že si nečítal moje poznámky v tejto téme o Františkovi Mikloškovi, pretože to tebou spomínané hodenie sa na kritické poznámky sa tu celkom iste nekonalo ... naopak, celé dva roky píšem o ňom v rovnakom duchu : ako kádéháka ho nemusím a nie je zrovna môj typ, ale on bol prvý, ktorý upozorňoval, že sa okolo Bezáka čosi deje, a on je od začiatku neprestajným kritikom toho, čo sa okolo Bezáka deje ... a presne o tom tu zo dva roky už aj píšem.takže si prosím nevymýšľaj konšpirácie ešte aj o tom, k čomu sa mi Mikloško hodil, prosím prosím ... dnes večer aktualizovaný článok je mierne humoristický, nie článok samotný, ale obsah ako taký ... v reštaurácii majú inventúru a veriaci sa na Bezáka sťažovali a:nie že by sme nemali väčšie problémy ... máme ich za rákoš. zamestnanie strácajú ľudia bežne, pre akékoľvek dôvody, aj dôstojnosť aj zdravie, ... ale no, aspoň si zahumorizujeme trošičku :)Vatikán oznámil, že na arcibiskupa Bezáka sa oprávnene sťažovali veriaci aj kňazi, a preto ho pápež odvolal. Bezák to nechce komentovať. Početné podnety kňazov a veriacich poslané priamo Svätej stolici spustili podľa Vatikánu odvolanie arcibiskupa Róberta Bezáka z vedenia Trnavskej arcidiecézy.Stanovisko v pondelok zverejnilo vatikánske veľvyslanectvo na Slovensku. K situácii sa vyjadrilo prvýkrát, odkedy bol biskup Bezák odvolaný. Na čo konkrétne sa ľudia sťažovali, však Vatikán nehovorí.Keď Bezák oznamoval svoje odvolanie minulý týždeň na nedeľnej omši, hovoril, že dôvody nepozná a prosil, aby mu ich povedali. Vatikán tvrdí niečo iné....Politik František Mikloško z KDS, ktorý Bezákovo odvolanie ako prvý zverejnil pre .týždeň, povedal, že si žiadny dôvod na odvolanie nevie predstaviť. „Pokladám to za vylúčené.“ pán Ferko Mikloško nie je práve môj typ, ale to, o čom hovorí, je v kocke to, čo tu píšeme viacmenej od onoho dňa, kedy Bezáka odvolali a slovenské RKC hmlilo dôvody ...ono skutočne, neveriacim tie dôvody mohli byť ukradnuté, ale neboli, pretože v Bezákovi mnohí videli človeka, nie pozláteného purpurového oprsteňovaného od veriacich odťažitého cirkevného hodnostára, uzavretého na svojom sklenom vrchudruhá vec, to zahmlievanie dôvodov, nech už hovorili slovenskí páni z RKC od hovorcu Kováčika až po kohokoľvek z generality čokoľvek, bolo nekorektné voči veriacim samotným - doba už trochu pokročila, temný stredovek a povinnosť držať hubu a krok nie je všeplatná ani v cirkvi, čo dokazuje najnovší pápež takmer denne: dogmy zostávajú nemenné, ale prístupy sa menia. to je jedno - slovo má František Mikloško:... cirkevná vrchnosť vo Vatikáne zjavne nemusela netušiť, že a akým spôsobom Bezáka odvolali.Mikloško tvrdí, že prefekt Kongregácie pre biskupov Marc Ouellet si myslel, že Bezák odstúpil dobrovoľne. „Je to nepochopiteľné, že najvyšší predstaviteľ Kongregácie pre biskupov, ktorý rozhoduje o osudoch biskupov, a teda aj o arcibiskupovi Bezákovi, povie v rozhovore s ním, že veď vy ste sa vzdali,“ vyhlásil pre server. Mikloško sa domnieva, že Ouellet dostal nepravdivé informácie, ktoré zrejme prišli zo Slovenska a je presvedčený, že by sa k tomu mal vyjadriť nuncius na Slovensku Mario Giordana. Konferencia biskupov Bezákov prípad naďalej nekomentuje.Len nedávno českí a moravskí biskupi požiadali vo Vatikáne Svätého Otca Františka, aby prijal odvolaného trnavského arcibiskupa. Ako pre TV Noe uviedol ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz, biskupi z Česka otvorili tému Bezáka pred pápežom s prosbou, aby „otca Róberta prijal, aby si to mohli vyrozprávať“. Pontifik je podľa neho o veci informovaný.František Mikloško v roku 2009 ako prvý upozornil na pripravované odvolanie. „Česi, ako nie prvýkrát v dejinách, sa ukázali prosbou svojich biskupov pápežovi, ako naozaj náš bratský národ, pre ktorých puto rozdelením Československa neskončilo. Toto ich gesto sa už navždy stane súčasťou dejín katolíckej cirkvi na Slovensku. Úprimne im za to ďakujeme,“ vyhlásil pred pár dňami. Robert Bezák v decembri 2013 opustil Slovensko, aby sa stiahol v kláštore redemptoristov v Taliansku.http://spravy.pravda...ine-informacie/alebo si niekto myslí, že skutočne by aj rakúski aj českí cirkevní hodnostári nastavovali krky za padlého a nečestného nejakého slovenského Bezáka ? ale áno, myslí, ale na tom asi nič nezmeníme :smile2: raz tu už bol František Mikloško spomínaný a citovaný. to je ten človek, ktorého priveľmi nemusím, ale odkedy sa nemotá v najvyššej politike, sa mu zdá sa zvyšuje kredit, vždy bol uvážlivý, ale teraz je ešte viac. neschováva sa za nikoho, on bol ten, ktorý upozorňoval, že sa niečo na Bezáka chystá, pokiaľ si spomínate.občas, skutočne z času na čas sa k téme ozve a napíše, téma neutícha, a má k nej čo povedať ... odznelo na kolokviu, prináša postoy.sk, čo je, ako sme už tu párkrát písali, kresťanská katolícka stránka. v jednom článku vyslovil a zhrnul prakticky všetko, čo my sme tu popísali na 19 stranách, a ešte viac, priamo z kuchyne, od človeka, ktorý má blízko k dianiu ... : František Mikloško, odznelo na kolokviu: Na cestě k dialogu v církvi, Olomouc, 16.-17.5.2014 : Kauza arcibiskupa Bezáka a jej dôsledky pre Katolícku cirkev na Slovensku stačí dohľadať a prečítať, všetky tri moje príspevky, kde spomínam pána Františka Mikloška, sú v rovnakom duchu. takže nefabuluj, info, prosím ťa.
smiley Zverejnené 25. Máj, 2014 Zverejnené 25. Máj, 2014 Sa znizujes k argumentacii typu.............."fanatik". A v com som teda fanatik? V tom ked tvrdim, ze arc. Bezak urcite vie preco je odvolany? A akym slovom by si teda ty nazval v diskusii cloveka, ktory:- dokaze argumentovat iba svoje presvedcenim: "je to pravda",- skratovito predpoklada u ostatnych, ze musia bez argumentov zdielat jeho presvedcenie: "Predsa nikto nemoze verit, ze to pravda nie je". A to dokonca aj v pripade, ze vsetci v diskusii maju uplne opacny nazor.? Tvrdis: "Bezak, ale nevravi pravdu, ze nevie preco je odvolany", nepripustas inu moznost. Pritom pre toto svoje tvrdenie nemas ani rozumnejsiu indiciu, nie to este solidny argument. Vsetko si to zalozil len na svojich pocitoch, ze ty mu neveris. A ze veris, ze mu nemoze verit ani nikdo iny. Az ta drazdi oznacenie "fanatik", kludne sem napis svoje oznacenie pre cloveka, ktory nedokaze rozlisovat medzi svojimi subjektivnymi pocitmi, tvrdeniami podporenymi argumetmi a realnymi faktami - pletie sa mu to vsetko dokopy a ma v tom totalny hokej.
informator Zverejnené 26. Máj, 2014 Zverejnené 26. Máj, 2014 Linkovaný článok ale odkazuje na prejav, ktorý mal Bezák v TV Markíza až po svojom odvolaní z úradu arcibiskupa. Spomínaný prejav, aj keby bol porušením kanonického práva, nemohol byť dôvodom jeho odvolania, pretože to jednoducho nesedí chronologicky. Mylis sa. Ten link poukazuje a dokazuje vinu arc. Bezaka. Tym ze neuposluchol papeza a medializoval svoje (podla neho) neopravnene odvolanie a viac-menej obvinenil s toho KBS na cele s arc. Zvolenskym. len dokazal, ze si svoje odobratie diecezy zasluzil a ze papez konal spravne. To, ze si arc. Bezak v tomto pripade urobil aj tak ako chcel, svedci o tom, ze tak robil aj pred "trestom" a toto je teda v jeho pripade recidiva. Potrebujes este nejaky iny dokaz, ze vlastne arc. Bezak sa vyziva ciac v medializovani svojej osoby, ako v pastierskej sluzbe? info, obávam sa, že si nečítal moje poznámky v tejto téme o Františkovi Mikloškovi, pretože to tebou spomínané hodenie sa na kritické poznámky sa tu celkom iste nekonalo ... naopak, celé dva roky píšem o ňom v rovnakom duchu : ako kádéháka ho nemusím a nie je zrovna môj typ, ale on bol prvý, ktorý upozorňoval, že sa okolo Bezáka čosi deje, a on je od začiatku neprestajným kritikom toho, čo sa okolo Bezáka deje ... a presne o tom tu zo dva roky už aj píšem.takže si prosím nevymýšľaj konšpirácie ešte aj o tom, k čomu sa mi Mikloško hodil, prosím prosím ... Tvoje poznamky su jedna vec a tvoje osvojenie si nazoru F.Mikloska druha vec. To aj ja by som si mozno nasiel zopar veci, ktore by sa mi mozno "zamluvali" v konani najvacssieho arijcu 20-teho storocia. Ale kedze jeho ciny su z drvivej vacsiny u mna zaporne, jeho filozofia (na zaklade ktorej robil to, co robil) toho co robil, je u mna tiez na bode mrazu, nemozem teda suhlasit s nicim co povedal, napisal ci vykonal. Inak by som stratil sebauctu a moje hdnoty by nestali ani za tu povestnu "fajku". Takze ziadne konspiracie, ale iba to, co som napisal......teda v tedy nie a teraz ano :(. A akym slovom by si teda ty nazval v diskusii cloveka, ktory:- dokaze argumentovat iba svoje presvedcenim: "je to pravda",- skratovito predpoklada u ostatnych, ze musia bez argumentov zdielat jeho presvedcenie: "Predsa nikto nemoze verit, ze to pravda nie je". A to dokonca aj v pripade, ze vsetci v diskusii maju uplne opacny nazor.? Tvrdis: "Bezak, ale nevravi pravdu, ze nevie preco je odvolany", nepripustas inu moznost. Pritom pre toto svoje tvrdenie nemas ani rozumnejsiu indiciu, nie to este solidny argument. Vsetko si to zalozil len na svojich pocitoch, ze ty mu neveris. A ze veris, ze mu nemoze verit ani nikdo iny. Az ta drazdi oznacenie "fanatik", kludne sem napis svoje oznacenie pre cloveka, ktory nedokaze rozlisovat medzi svojimi subjektivnymi pocitmi, tvrdeniami podporenymi argumetmi a realnymi faktami - pletie sa mu to vsetko dokopy a ma v tom totalny hokej. Ukaz mi teda na zaklade coho sa tu argumentuje v prospech arc. Bezaka? Podal tu niekto dokaz o pravde toho, co tvrdi? To, ze sa tu predvadza viac dikuterov "zalubenych" do arc. Bezaka, je dokaz pravdy? Ja si tiez mozem mysliet, ze su to iba ich subjektivne pocity, pretoze veria vsetkemu, co vyprodukoval na svoju obhajobu arc. Bezak......ci?
valcik Zverejnené 27. Máj, 2014 Zverejnené 27. Máj, 2014 To, ze si arc. Bezak v tomto pripade urobil aj tak ako chcel, svedci o tom, ze tak robil aj pred "trestom" a toto je teda v jeho pripade recidiva.Ďalší unáhlený záver, info. To je rovnaké, ako keby ťa po spáchaní dopravného priestupku pokutovali aj za desiatky ďalších domnelých priestupkov z minulosti, pretože ak si spáchal jeden, určite máš na svedomí aj ďalšie. Okrem toho, vystupovanie v médiách mu pápež zakazoval na etapy. Najskôr išlo iba o relácie v ktorých vysielal kázania a potom ho odstrihli úplne, ja teda jeden prejav v búrlivom období po odvolaní z funkcie za veľký priestupok nepovažujem. Možno je to aj tým, že pápež pre mňa nie je symbolom božskej moci a považujem ho skôr za obyčajného chlapa, ktorý si navliekol dámske šaty a na šišku si narazil pozlátenú čapicu. A keď takýto chlap odvolá arcibiskupa bez toho, aby mu objasnil dôvody odvolania a ešte to doloží sériou otázok, ktoré svedčia o anonymnom očierňovaní ktoré má na svedomí niekto z vlastných radov, Bezákova reakcia mi pripadá skôr ľudská a pochopiteľná, než svätokrádežná. Ostatné zákazy a napomenutia rešpektoval, v žiadnych ďalších prejavoch už nevystúpil, stiahol sa do ústrania a to je pre mňa dôkaz toho, že pápežove nariadenia rešpektuje. Hrdý a čestný človek sa jednoducho nenechá okydávať bez toho, aby patrične reagoval, preto to Bezák patrične okomentoval. Ale napokon sa vzdal aj práva na obranu, ktoré mu ako každému zaručuje ústava SR a radšej ustúpil, aby nejednal v rozpore s kanonickým právom. Potrebujes este nejaky iny dokaz, ze vlastne arc. Bezak sa vyziva ciac v medializovani svojej osoby, ako v pastierskej sluzbe?Rozhodne áno! Unáhlené a scestné závery anonymného internetového ohovárača mi na odsúdenie Bezáka nestačia.
smiley Zverejnené 28. Máj, 2014 Zverejnené 28. Máj, 2014 Ukaz mi teda na zaklade coho sa tu argumentuje v prospech arc. Bezaka? Podal tu niekto dokaz o pravde toho, co tvrdi? Ja som si nevsimol, ze by tu niekto tvrdil, ze Bezak musi mat pravdu, a ze nikto predsa nemoze verit, ze pravdu nema - ty snad ano? Na 100% nevieme nic, obzlast ked jedna strana mlci a zatlka. Je vsak fascinujuce ako preberas totalne drby ako fakty (vid. napriklad Bezakova "inakost") ale zavazne indicie z druhej strany si schopny odignorovat. 1
informator Zverejnené 28. Máj, 2014 Zverejnené 28. Máj, 2014 valcik Pokial by som mal uz zaznamy v nejakych registroch , tak posledny by bol uz trest a ja by som aj napriek urcitemu trestu, nadalej robil to, co sa mi vycitalo a za co by som aj niesol ten "kriz", tak je to dokaz, ze som bol potrestany spravne, teda je to recidiva. Etapy boli preto, lebo arc. Bezak si vzdy robil svoju politiku. Ked teda zakazal kazat, tak to robil inak....atd.......az teda muselo prist to (ako pises) odstrihnutie. A nikto ho predsa neokydaval....ved on sam sa zacal okydavat svojou sebalutostou a poukazovanim na svoju obetavu pracu v dieceze a teda on vlastne okydaval papeza za jeho ucelove rozhodnutie, pretoze vysnoril nejake nekale praktiky s eurama a nebolo mu dovolene to dosetrit.Zatial sa ale nic nevysetrilo (setrila aj prokuratura) a uz asi to bude tak, ze sa ani vysetrit nic nedalo. Jedine mozno keby zacali vysetrovat tie jeho "plysove" bohosluzby.......mozno by sa nieco vysetrilo a jemu by sa to zasa nepacilo....no ale kazdemu sa neda vyhoviet....ci ano? Ja som si nevsimol, ze by tu niekto tvrdil, ze Bezak musi mat pravdu, a ze nikto predsa nemoze verit, ze pravdu nema - ty snad ano? Na 100% nevieme nic, obzlast ked jedna strana mlci a zatlka. Je vsak fascinujuce ako preberas totalne drby ako fakty (vid. napriklad Bezakova "inakost") ale zavazne indicie z druhej strany si schopny odignorovat. Presne toto som tu poukazal aj ja. Nikto nic nevie presne (asi nezatlka iba jedna strana) a odsudzuje sa tu KBS, na zaklade obhajoby arc. Bezaka a arc. Bezak na zaklade mlcania KBS a papeza. Lenze je zaujmave, ze ja som ten, co tu ohovaram, a ten kto tu ratuje arc. Bezaka je "in".
valcik Zverejnené 1. Jún, 2014 Zverejnené 1. Jún, 2014 A nikto ho predsa neokydaval... Istotne? V médiách sa objavila séria impertinentných otázok, ktoré obsahoval dopis z Vatikánu doručený Bezákovi krátko pred odvolaním. Kde na také hovadiny teda pápež prišiel, vymyslel si ich hádam sám? Ja si myslím, že to je práca nejakého zákerného, anonymného, bonzáckeho klamára a ohovárača z radov slovenských duchovných. Keď si reportéri overovali autenticitu dopisu u KBS, pravdovravní biskupi svorne zatĺkali, resp. odmietli sa vyjadriť. Nechce sa mi gúgliť jednotlivé články zo spravodajských serverov, ale krátky súhrn nájdeš už aj na wikine: Róbert Bezák, wikipedia.orgSlovenská zpravodajská televize TA3 14. července 2012 zveřejnila na svém webu údajný dokument, který má obsahovat Bezákovy odpovědi na dotazy vatikánské Kongregace pro biskupy. Otázky se týkaly 11 důvodů pro jeho odvolání. Mezi nimi prý bylo například příliš civilní oblékání (ve volném čase nosí též džíny, košili či gymnastický úbor), zesměšňování církevního úboru jako „hávu černokněžníků“, zaměstnávání kněží s pochybnou pověstí (např. homosexuálních anebo kněží, kteří mají vlastní děti) v arcibiskupské kurii, pochybné využití budovy arcibiskupského paláce (rekonstrukce některých místností v roce 2008 na restauraci či tělocvičnu) či znevažující přístup k papeži (prý ho označuje slovy „pan papež“). Otázky se týkaly též postojů k celibátu, eutanazii, předmanželským vztahům či kněžství žen. Ostatní slovenské biskupy prý označuje za „zpátečnické“, zatímco sebe za moderního biskupa a osvíceného liberála. Ve své údajné odpovědi Bezák všech 11 bodů popřel či vyvrátil. Podle církevního právníka citovaného v deníku SME by však tyto otázky, pokud je dokument pravý, nepřímo poukazovaly na obsah stížností na arcibiskupa Bezáka.[8][9][13][14] Autenticitu zveřejněných otázek podle informace TA3 z 15. 7. 2012 odmítla KBS potvrdit.[15] 17. července 2012 se arcibiskup Stanislav Zvolenský, předseda Konferencie biskupov Slovenska, o otázkách zveřejněných TA3 vyjádřil, že je nebude komentovat, protože jde o komunikaci mezi vatikánskou kongregací a Bezákem, což si některá média vyložila tak, že tím nepřímo potvrdil jejich autenticitu.edit:A všimni si, že pedofília, ktorú si označil za rovnako pravdepodobný dôvod odvolania ako tie ostatné, medzi týmito výmyslami nie je, tú si si vymyslel sám. Povedz, toto je po kresťansky, brate?! :zubiska: 1
informator Zverejnené 1. Jún, 2014 Zverejnené 1. Jún, 2014 Istotne? V médiách sa objavila séria impertinentných otázok, ktoré obsahoval dopis z Vatikánu doručený Bezákovi krátko pred odvolaním. Kde na také hovadiny teda pápež prišiel, vymyslel si ich hádam sám? Ja si myslím, že to je práca nejakého zákerného, anonymného, bonzáckeho klamára a ohovárača z radov slovenských duchovných. Keď si reportéri overovali autenticitu dopisu u KBS, pravdovravní biskupi svorne zatĺkali, resp. odmietli sa vyjadriť. Nechce sa mi gúgliť jednotlivé články zo spravodajských serverov, ale krátky súhrn nájdeš už aj na wikine: Róbert Bezák, wikipedia.orgedit:A všimni si, že pedofília, ktorú si označil za rovnako pravdepodobný dôvod odvolania ako tie ostatné, medzi týmito výmyslami nie je, tú si si vymyslel sám. Povedz, toto je po kresťansky, brate?! :zubiska: V mediach sa uz toho objavilo na tuto, pre nich vzacnu temu, hocico.....no nebol ponuknuty ziadny dokaz, ze aj to, co tu ty ponukas, je aj pravdive znenie a teda aj oficialne stanovisko zo strany Vatikanu. Ja som v tom videl iba same dohady a predpoklady. Kludne to mohlo byt aj podanie"dokazu" formou toho autora, tej otazkovej story. Preto ani KBS nemohla reagovat na nieco, co si lahko mohol vymysliet autor clanku. Takze spravne rozhodnutie. Nebudem sa k tomu vyjadrovat ani ja, pretoze k oficialnemu predpokladu nejakeho antikrestanskeho novinara sa neda zaujat oficialne zaver, ktory by prakticky bol zalozeny iba na predpokladoch diletanta :( . Ja ti teda pre zmenu ponuknem nieco oficialnejsie: http://www.stjoseph.cz/homomafie-v-cirkvi-a-bezak/
valcik Zverejnené 2. Jún, 2014 Zverejnené 2. Jún, 2014 Tento rozhovor s akýmsi poľským velebníčkom už linkuješ druhý alebo tretíkrát. A ja ti druhý alebo tretíkrát zopakujem, že to je pre mňa len ďalší blábol a špekulácia, no. Čo je vlastne tento vyštudovaný krakowský filozof, skeptik a nihilista zač? Vyšetroval Bezákov prípad? Odkiaľ má informácie, ktoré označuješ za oficiálne?
informator Zverejnené 2. Jún, 2014 Zverejnené 2. Jún, 2014 Tento rozhovor s akýmsi poľským velebníčkom už linkuješ druhý alebo tretíkrát. A ja ti druhý alebo tretíkrát zopakujem, že to je pre mňa len ďalší blábol a špekulácia, no. Čo je vlastne tento vyštudovaný krakowský filozof, skeptik a nihilista zač? Vyšetroval Bezákov prípad? Odkiaľ má informácie, ktoré označuješ za oficiálne? Ja viem kolko x uz ten rozhovor linkujem, ale iny doveryhodnejsi zdroj neexistuje. Alebo ty ho mas?......ak ano, tak ho posun sem a bude vec vybavena. No kedze si ho doteraz neponukol, tak ho zjavne nemas. Nevycitaj teda mne, ze ti tu ponukam akesi blaboli od nejakeho "velebnbicka". Pre mna je vsak tento "velebnicek" a aj tie jeho odpovede na polozene mu otazky doveryhodnejsie, ako nejaky komercny "diletant", ktory naviac ani nie je oboznameny s cirkevnou problematikou, no hlavne ze o nej sa rozpisuje, ako nejaky odbornik problemu rozumejuci. Ten "velebnicek" je pre mna preto doveryhodnejsi, lebo sa zaobera problematikou existencie homosexualov v cirkvi. Teda sa tomu aj rozumie a je aj naviac bizsie pri prameni, ako hocijaky iny spravodaj v nejakom "mienkotvornom" mediu. V tom rozhovore rozobera do detailov, ako funguje homoloby v cirkvi a co mozeme od nich ocakavat. To uz ti teraz nevadi, ze v cirkvi je takato "odnoz" tiez knazov, pre teba je teraz dolezitejsie, ze si mozes kopnut do cirkvi, ako celku, a ospravedlnovat to obhajobou arc.Bezaka? Na jednu otazku (a nielen na nu) tam ten "velebnicek" dava jasnu odpoved, co sa tyka odvolania arc. Bezaka. A urcite to nebolo nosenim flanolevej kosele a podobne dristy.
valcik Zverejnené 2. Jún, 2014 Zverejnené 2. Jún, 2014 To uz ti teraz nevadi, ze v cirkvi je takato "odnoz" tiez knazov, pre teba je teraz dolezitejsie, ze si mozes kopnut do cirkvi, ako celku, a ospravedlnovat to obhajobou arc.Bezaka? Kdeže, nič také! Akurát som od teba ako od chlapa, ktorý považuje vedcov za šamanov pretože nepracujú s faktami ale s teóriami, čakal viac faktov a menej teórie, to je celé. Všimni si, že ten poľský velebníček sa k Bezákovmu prípadu vyjadruje iba jedinou vetou v jedinom odstavci; neuvádza žiadne presnejšie informácie: A proč to štěpení? Hlavně šlo o udělování kněžství a biskupských hodností homosexuálům. Odpovědní křesťané z těchto náboženských společností, kteří byli proti, prostě nehodlali zůstat v jednotě s křesťany, kteří lehkomyslně schvalují takovou praxi. Samozřejmě i v Katolické církvi jsou duchovní, kteří se v této záležitosti vzpírají papeži. Zrovna v posledních dnech, právě z tohoto důvodu byli ze svých funkcí odvolání dva poměrně čerství biskupové: Róbert Bezák (52 let) z Trnavy na Slovensku a pak dominikán Vilhelm Lapelis (51 let) z Lipawy na Litvě. On jednoducho tvrdí, že Bezák súhlasil s myšlienkou na udeľovanie kňažstva homosexuálom a preto ho pápež odvolal, ale vôbec nepíše o tom, ako ku svojmu záveru vlastne prišiel. Počul to hádam od Bezáka na vlastné uši? Ako, keď sedí v Krakowe? Pôsobil hádam v Trnave? Prečo neuvádza konkrétne, kedy a akým spôsobom sa Bezák „vzoprel pápežovi"? Potvrdil mu hádam pápež dôvody Bezákovho odvolania? Nah. To, že „jeden pán farár z Poľska povedali”, nie je pre mňa skrátka žiaden argument, radím to medzi ostatné ohováračské klebety.
informator Zverejnené 2. Jún, 2014 Zverejnené 2. Jún, 2014 1. To je fakt, ze arc. Bezak vysvetil za knaza osobu podozrivu s homosexuality, hoci nemal od biskupa, v jurisdikcii ktorej ten dotycny bol, povolenie. V linku dolu je to popisane, akurat sa tam neuvadza dovod, preco bolo spravujucim biskupom dotycnemu neumoznene vysvetenie jeho biskupom. http://www.aktuality...azne-previnil/ 2. Nie je to len akysi "farar s Polska", ale farar, co sa dlhodobo zaobera problematkou homoloby v cirkvi a sa ju aj snazi pomenovat a hlada sposoby, ako tento, tebou tolerovany (?), sposob zneuzivania citenia ludi-deti, takymito tiez knazmi, odstranit. V com teda vidis ohovaranie?
game Zverejnené 2. Jún, 2014 Zverejnené 2. Jún, 2014 Ja viem kolko x uz ten rozhovor linkujem, ale iny doveryhodnejsi zdroj neexistuje.len tak pomimo - už to by malo byť zamysleniahodné, že "iný dôveryhodnejší zdroj neexistuje".k takejto veci, ako je homosexualita a pedofília k otázke odvolania Bezáka, len jeden poľský kňaz, ktorý odpovedá ale dosť hmlisto a nekonkrétne na otázky ? dnes, keď sa prevaľujú jedna homosexuálna a pedofilná blamáž za druhou, desaťročia spätne, keď sa prakticky otvorene o homosexualite a pedofílii a ich praktizovaní ako probléme v cirkvi a kňažstve bežne hovorí, nevyhýbajú sa tej téme ani poslední pápeži, musia sa ňou zaoberať, lebo existuje. viem, už som to raz spomenula, ale o to krikľavejší zostáva problém: okrem jedného poľského kňaza, ktorý sa zaoberá záležitosťou homolobby, a je jediným dôveryhodným zdrojom k veci,sa nenašiel nikto, NIKTO, kto by Bezáka obvinil z homosexuality či pedofílie. nikto. ani jeden miništrant, kamarát, veriaci, ovečka, nikto.len jeden "poľský odborník na homolobby", ktorý ale neobvinil Bezáka, len hmlisto naznačoval nejaké lobby záležitosti. nikto Bezáka neobvinil, nikto sa nepostavil, že tento človek mi ublížil - tak, ako sa skutočným pedofilným a homosexuálnym pedofilným kňazom po celom svete stalo a stáva denne, ovečky dnes už nie sú ticho. to je ale už na zamyslenie, či ani to nie ? :) 2
valcik Zverejnené 2. Jún, 2014 Zverejnené 2. Jún, 2014 V com teda vidis ohovaranie? V tom, ako zasvätene tvrdí, že pozná pápežove dôvody na odvolanie Bezáka: .. právě z tohoto důvodu byli ze svých funkcí odvolání dva poměrně čerství biskupové Pripadá mi vysoko nepravdepodobné, že by sa pápež zveroval s dôvodmi na odvolanie trnavského arcibiskupa práve farárovi, publicistovi a filozofovi z Krakowa, keď ich neuviedol ani Bezákovi osobne alebo aspoň našej KBS. :neviem: edit:..ešte k tomu kňazovi, ktorého vymenoval Bezák a ktorý bol podľa tvojich slov „podozrivý z homosexuality”. Kde presne sa to v článku spomína? Vymenovanie kňaza tam vidím, ale nič o podozrení z homosexuality. Nebude to zas podobná nepodložená klebeta, ako s tou Bezákovou pedofíliou, info? (To podozrenie z Bezákovej „inakosti" si tiež ešte stále ničím nedoložil, btw.)
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz