iskra Zverejnené 5. Máj, 2014 Zverejnené 5. Máj, 2014 Nemusíme všetko chápať.. :) no, napriek tomu, myslím si, že nádej umiera posledná .. Nevieme, čo sa stane dnes, zajtra.. a nie ešte, čo v budúcnosti, ale nádej pokiaľ žijeme, je tu.. a to aj ohľadom odvolaného arcibiskupa Bezáka.Pápež František, veľká osobnosť..., jeho skutky..., dobrota.., človek má pocit, že nič nie je nemožné .. :) možno príde čas, keď pápež František a odvolaný arcibiskup Bezák sa stretnú, podajú si ruky, v pokoji sa porozprávajú.... :)
informator Zverejnené 5. Máj, 2014 Zverejnené 5. Máj, 2014 Nadej funguje, ale v vzdy v urcitej realite. A v tomto pripade je ralita ina, ako tvoja nadej (o nadeji arc. Bezaka ani nevravim). Podanie si ruk, ci mozne pozehnanie v nejakaj moznej buducej sluzbe od papeza pre arc. Bezaka, este naznamena akesi narovnanie nejakej krivdy a priznanie pochybenia zo strany papeza Benedikta.
iskra Zverejnené 6. Máj, 2014 Zverejnené 6. Máj, 2014 Podanie si ruk, ci mozne pozehnanie v nejakaj moznej buducej sluzbe od papeza pre arc. Bezaka, este naznamena akesi narovnanie nejakej krivdy a priznanie pochybenia zo strany papeza Benedikta. Každý človek je omylný, bez výnimky.Krivda v živote je prítomná, tak ako dobro, láska. Krivda, ublíženie človeka zraní, no človek dokáže odpúšťať, do tej miery, do akej miluje.Neprávosti treba premáhať láskou, treba chcieť a snažiť sa o to po celý svoj život. V živote aj blížny človek vie ublížiť, nespočetne krát, zraňuje nás to, ale ak milujeme, vnútri napriek všetkej bolesti, stále plápolá plamienok lásky, odpúšťania a nádeje, že predsa možno raz... Také podanie si rúk so svojim blížnym, vzájomné súcitenie, je vzácnym darom... Pre arc. Bezáka, aj podanie si rúk, či požehnanie od pápeža Františka, by bolo obohacujúce...prínosom pre obidvoch.. myslím si, že by si v mnohom porozumeli .. :) ktovie? toť môj názor s ktorým nemusíte súhlasiť.
iskra Zverejnené 7. Máj, 2014 Zverejnené 7. Máj, 2014 Nadej funguje, ale v vzdy v urcitej realite. A v tomto pripade je ralita ina, ako tvoja nadej (o nadeji arc. Bezaka ani nevravim). Pápež František v jednej homílii minulý rok povedal, že nádej je „pre kresťanov oveľa viac než obyčajný optimizmus. Je to neustále očakávanie, je to dar od Ducha Svätého, je to zázrak obnovy, ktorý nás nikdy nesklame“. Podľa Svätého Otca Františka táto nádej je „zázrak, keď všetko robí nové v mojom živote, vo vašom živote, v našom živote. Buduje a pretvára“.Svätý Otec nám hovorí, že dar nádeje je organický. Vždy rastie a vždy sa prehlbuje. Táto nádej nie je len ľudská túžba. Je to milosť, ktorú nám Boh zadarmo dáva. Ona otvára oči nášho srdca, aby sme videli jeho veľkú lásku voči nám.
informator Zverejnené 8. Máj, 2014 Zverejnené 8. Máj, 2014 Suhlasim s papezom a s jeho definiciou nadeje pre krestanov. Ale neviem, co ma spolocne tato jeho rec s nadejou, pre tu rozoberaneho arc.Bezaka. Mozno to ty vidis z ineho uhla pohladu. Podla mna, je nadej pre krestanov nadejou, ze sa raz stretnu s Jezisom (tak to asi aj myslel papez). No nadej s pohladu arc.Bezaka (co sa tyka jeho "revitalizacie" cicoho), je nonsens. Ja ale navidim v tom nejaku skrivodlivost, pretoze arc.Bezak urcite vyda znovu o tejto "nespravodlivosti" novy knizny trhak. :)
iskra Zverejnené 8. Máj, 2014 Zverejnené 8. Máj, 2014 gamuš :) dík. Zdroj: Slovo medzi nami Ježiš nám vychádza v ústrety http://www.smn.sk/ajNádej kresťana má meno Ježiš http://sk.radiovaticana.va/news/2013/09/09/franti%C5%A1ek_v_pondelkovej_hom%C3%ADlii:_n%C3%A1dej_kres%C5%A5ana_m%C3%A1_meno_je%C5%BEi%C5%A1/slo-727110 info :) z môjho pohľadu, týka sa to aj Bezáka.
valcik Zverejnené 8. Máj, 2014 Zverejnené 8. Máj, 2014 arc.Bezak urcite vyda znovu o tejto "nespravodlivosti" novy knizny trhak. No a? Zástupca Krista na Zemi papa Ratzinger vydal stovku trhákov.
informator Zverejnené 15. Máj, 2014 Zverejnené 15. Máj, 2014 No a? Zástupca Krista na Zemi papa Ratzinger vydal stovku trhákov. No nie na obhajobu svojej ranenej samolubosti.
smiley Zverejnené 15. Máj, 2014 Zverejnené 15. Máj, 2014 No nie na obhajobu svojej ranenej samolubosti. Zase sa beznadejne vzdalujes od faktov a zapletas sa do nepreukazatelnych spekulacii. Odkial vies, za akym ucelom by vydal knizku Bezak a za akym ucelom vydaval knizky Ratzinger?
informator Zverejnené 15. Máj, 2014 Zverejnené 15. Máj, 2014 Zase sa beznadejne vzdalujes od faktov a zapletas sa do nepreukazatelnych spekulacii. Odkial vies, za akym ucelom by vydal knizku Bezak a za akym ucelom vydaval knizky Ratzinger? Od nicoho sa nevzdalujem.....sam arc. Bezak okomentoval svoju spisovatelsku "prvotinu" a aj ta jeho upravovatelka textov (ci za co sa to pasuje) sa vyjadrila, ze v tej knihe sa opisuje "zivot a nepochopene dielo" arc. Bezaka. Ja nenarazam na nejaku knihu v buducnosti, ale na tot v nedavnej minulosti. Takze vychadzam s faktu a nie s nejakej kartarskej encyklopedie.
smiley Zverejnené 16. Máj, 2014 Zverejnené 16. Máj, 2014 Zacituj, kde konkretne Bezak tvrdil, ze sa v knihe opisuje jeho "nepochopene dielo".
informator Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 Sam si to mozes "preskumat".............jesitnost a urazena hrdost.........nic viac. Pokora ziadna......hlavne, ze sa prezentuje ako nejaky "Galileo" :(. http://www.ipark.sk/257337-vyznanie-robert-bezak/
game Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 ale čo konkrétne je tam urazená ješitnosť a hrdosť ?a prečo by nemohol byť ako človek hrdý ? každý, kto má nejaké držanie, chrbtovú kosť, je dosť človekom na to, aby povedal, ako to cítil a myslel, keď ho bez viny uznávajú vinným, na ktorého práve padla obloha ... či nie tak ?skôr je tam cítiť skromnú bolesť človeka, obavu človeka, oddaného cirkvi, ktorému tá obloha padla na hlavu. to, že je človekom cirkvi, na veci nič nemení - stačí pozrieť na superješitné správanie pána arcibiskupa Sokola, ktorý bol natoľko ješitný, že v papamobile zatieňoval aj pápeža. že dodnes nehovorí pravdu o miliónoch, ktoré sa lepia k jeho menu a jeho pôsobeniu vo funkcii celé desaťročia.a ešte o kdečom, o čom čvirikajú v Trnave aj vrabci na streche, celé desaťročia. ale neriešime teraz pána Sokola, ani Oroscha, ktorý je kdesi zalezený a nikto ani netuší, čo ako arcibiskup robí a či tam vôbec je. ale asi takéhoto arcibiskupa potrebuje RKC, pekne zraziť opätky a čušať, neangažovať sa, ľudia, veriaci sú ovce, ktorým to stačí. cirkev je organizácia - keď sa v nejakej organizácii deje neprávosť, skôr neskôr sa to prederie na povrch. možno už bolo načase, aby aj do RKC zavítal konečne prievan, ale zjavne to RKC nevyhovuje.zaujímavé je, že cirkevní hodnostári susedných krajín bojujú za Bezáka, "vlastní" ho potápajú.pokora typu " moja vina, moja preveľká vina" je síce pokora, ale Bezák zjavne nie je ovca. a dobre, že nie je ovca, pretože v podstate o rok či dva neskôr to isté, čo robil Bezák, robí terajší pápež - ide medzi ľudí a chová sa ako človek, nie ako nadľudská bytosť ohodená purpurom a zlatom. netuším/e, čo a ako spraví pápež František v súvislosti s Bezákom. v podstate je to jedno. aj keď neodvolá to, čo jeho predchodca sľúbil / parafráza na rozprávku / celá plejáda jeho zahraničných spolucirkevníkov a jeho veriacich nepadla na hlavu.a že to napísal, urobil dobre. nespreneveril sa cirkvi, rovnako, ako to nerobí ani František - maximálne v očiach predkoncilových staromilcov, ktorým vyhovuje pomalé zahnívanie v cirkevných vodách, ktorým aj František je satanov vyslanec a kacír.
smiley Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 Sam si to mozes "preskumat".............jesitnost a urazena hrdost.........nic viac. Pokora ziadna......hlavne, ze sa prezentuje ako nejaky "Galileo" :(. http://www.ipark.sk/257337-vyznanie-robert-bezak/ No a sme doma.Bezak to doslovne netvrdil NIKDE, to len ty si mal z toho taky POCIT.Niekto iny by zase mohol mat pocit, ze "jesitnost a urazena hrdost" v Ratzingerovom diele. Prave preto je dolezite rozlisovat medzi pocitmi a faktami.TVrtdenie, ze Bezak vydal knihu na obhajobu svojej ranenej samolubosti, je pocit, nie fakt.
informator Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 game Precitala a aj si sa snazila pochopit, co si napisala? Ja mam s toho tvojho vyznania dojem, ze robis to, co si vytykala mne. Tendencne a subjektivne!! Nemam k tomu viac co dodat. No a sme doma.Bezak to doslovne netvrdil NIKDE, to len ty si mal z toho taky POCIT.Niekto iny by zase mohol mat pocit, ze "jesitnost a urazena hrdost" v Ratzingerovom diele. Prave preto je dolezite rozlisovat medzi pocitmi a faktami.TVrtdenie, ze Bezak vydal knihu na obhajobu svojej ranenej samolubosti, je pocit, nie fakt. S kazdej odpovede na polozenu otazku to priam krici.....tak si netreba robit akesi predstavi o bezuhonnosti a moralnej zodpovednosti arc.Bezaka.
game Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 game Precitala a aj si sa snazila pochopit, co si napisala? Ja mam s toho tvojho vyznania dojem, ze robis to, co si vytykala mne. Tendencne a subjektivne!! Nemam k tomu viac co dodat. info,ty si to, čo si tu odporučil čítať, čítal ?aj s x hodnoteniami čitateľov pod knižkou na tom linku ?asi to nebude až tak subjektívne, to moje hodnotenie, keď v podobnom duchu píšu len na odkaze na knihu desiatky ľudí, po celom nete nespočetne ďalších veriacich, v tejto téme x ďalších, vrátane veriacich, už pár rokov, v trnavskom kostole ľudia brániaci omšu za svojho arcibiskupa ...,... záujem zahraničného kléru za emeritného arcibuskupa Bezáka v podobnom duchu, ich prosba a petícia na pápeža prijať Bezáka a vypočuť si Bezákovu verziu z jeho úst, nie sprostredkovane cez RKC a jeho predstaviteľov ... atd atd atd ...alebo myslíš, že by si pálili zahraniční hodnostári prsty za nejakého "nebezúhonného a morálne poškvrneného" kolegu ?stále je to len subjektívne ?potom je to veľmi početný subjekt :)
informator Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 info,ty si to, čo si tu odporučil čítať, čítal ?aj s x hodnoteniami čitateľov pod knižkou na tom linku ?asi to nebude až tak subjektívne, to moje hodnotenie, keď v podobnom duchu píšu len na odkaze na knihu desiatky ľudí, po celom nete nespočetne ďalších veriacich, v Jasne ze som to cital......mozeme si tie jeho odpovede na dane otazky prebrat rad radom. A tie hodnotenia na nete od "odbornikov" na cirkevnu problematiku su zaujmave akurat tak pre odporcov cirkvi (tym nemyslim iba katolicku) a teda tomu su prisposobene aj ich reakcie. Mat a Pat v priamom prenose :(. Pre mna ale ziadna statisticka vzorka
valcik Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 A tie hodnotenia na nete od "odbornikov" na cirkevnu problematiku su zaujmave akurat tak pre odporcov cirkvi (tym nemyslim iba katolicku) a teda tomu su prisposobene aj ich reakcie. Mat a Pat v priamom prenose Odvážne slová od niekoho, kto tu už pár mesiacov intenzívne očierňuje Bezáka a doteraz neuviedol ani jeden konkrétny príklad jeho domnelých prehreškov. To už je o level vyššie, než Pat a Mat, pripomína mi to skôr Monty Pythonovský hon na čarodejnice. :zubiska: 1
informator Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 Odvážne slová od niekoho, kto tu už pár mesiacov intenzívne očierňuje Bezáka a doteraz neuviedol ani jeden konkrétny príklad jeho domnelých prehreškov. To už je o level vyššie, než Pat a Mat, pripomína mi to skôr Monty Pythonovský hon na čarodejnice. :zubiska: Zaujmave. Ja tu niekoho ociernujem? A to si odkial vzal? U teba sa vlastne ani nedivim takymto zaverom. Co uz. Ale si uvedom, ze ja tu vlastne pisem iba to, ze vsetko mohlo byt aj inak, ako sa to tu podsuva......ci to sa moze?...........no opacny pohlad je zlocin?
valcik Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 Nie je to zločin, iba nepodložené ohováranie a klamstvá. edit:.. oprava, je to aj zločin:http://www.pravny-poradca.sk/ohovaranie
informator Zverejnené 18. Máj, 2014 Zverejnené 18. Máj, 2014 Aha.....takze napr. (v tomto pripade) je aj poukazovanie na KBS (resp. jej niektoreho clena), ako na instituciu, ktora zneuziva svoje postavenie na vybavovanie si nejakych sporov s niekym jej neprijatelnym, iba nepodlozene klamstvo a ohovaranie..........a dokonca aj moznym zlocinom (ako ponukas v linku). Tak kto teda robi ten pogrom na carodejnice.....ja alebo tu niekto presvedceny o pravdivosti a poctivosti samojedineho slovenskeho "robina z lesa"? 1
valcik Zverejnené 19. Máj, 2014 Zverejnené 19. Máj, 2014 Tak kto teda robi ten pogrom na carodejnice.....ja alebo tu niekto presvedceny o pravdivosti a poctivosti samojedineho slovenskeho "robina z lesa"?Ty. :)Bol správou reštitučných financií poverený bývalý agent ŠTB Náhlik? Bol. Poveril ho spravovaním reštitučných financií Sokol, ktorý bol v záznamoch ŠTB evidovaný ako ich agent? Poveril, ako sám priznal v interview pre komerčnú TV Markíza. Popresúvali sa veľké čiastky z reštitučných fondov na súkromné kontá zakladané Náhlikom? Áno. To sú fakty, ktoré okrem Bezáka potvrdil aj vikár Tóth, teda žiadne špekulácie. Ak ide o KBS, Orosch začal svoju arcibiskupskú kariéru televíznym prejavom, v ktorom verejne znevažoval Bezáka a strúhal si z neho žarty; navyše to bolo v čase, keď už mal Bezák od pápeža vystupovanie v médiách zakázané a tento zákaz aj dodržiaval, nemohol sa teda verejne brániť. To mi od Oroscha, ktorý zastupuje KBS, pripadá ako pekné svinstvo, pretože Bezák v žiadnom zo svojich vystúpení takýmto spôsobom svojich kolegov biskupov nenapádal. A na druhej strane máme dobrého kresťana informatora, ktorý vyrukuje s tvrdením, že Bezáka mohli vykopnúť z podozrenia na pedofilné správanie a že je to rovnako pravdepodobný dôvod, ako vykopnutie za odhalenie Sokolovej sprenevery. Hm. Nedávno sa médiami prehnal prípad, v ktorom polícia zbalila akéhosi dedinského velebníčka, ktorý posielal jednej zo svojich dospievajúcich farníčok príliš dôverné a kamarátske esemesky. Dievčinu nijako fyzicky neobťažoval, nezneužil ju, išlo len o tie dôverné správy a okamžite sa to prevalilo. Skutočne si myslíš, že ak by človek v Bezákovom postavení spáchal takýto závažný prečin, dokázal by to na Slovensku utajiť? Keď teda vyrukuješ s tvrdením, že Bezák je rovnako pravdepodobný pedofil ako Sokol defraudant, vo svetle zverejnených informácií a faktov si myslím, že podobný blábol vypovedá skôr o tebe, než o Bezákovi. Inými slovami, pre mňa si ohovárač, ktorý svoje názory zakladá na osobnej nenávisti voči Bezákovi a nemá ich podložené žiadnymi informáciami, pretože ešte stále si neuviedol ani jediný konkrétny Bezákov prehrešok a stále chrlíš iba špekulácie a výmysly vykonštruované svojou smrtonosnou logikou. :ahooj: Priznaj sa, si Orosch? :zubiska: 1
informator Zverejnené 19. Máj, 2014 Zverejnené 19. Máj, 2014 Ty. :)... Vytvaras tu falosny kult osobnosti hierachovi, z ktoreho konania skor ziari sebaprezentacia, ako nejake konkretne ciny. Medialny obraz este neznamena, ze ten obraz je aj pravdivy. Neverim, ze neexistuje vazny dovod odvolania, ked o tom rozhodol papez. Preto nerozumiem tejto hysterii. Uvadzas tiez akesi medializovane, ale nedokazane "fakty" z upratovabnia arc.Bezaka v Trnave. To su ale iba jeho argumenty, ktorymi sa snazi ospravedlnit pred verejnostou (a sa mu to aj dari) svoje odvolanie (vykopnutie). Pretoze (podla neho) ine dovody neboli a ak boli, tak on ich nepozna. To ale moze tvrdit iba podobnemu obecenstvu, ako si ty a spol. Ludom mco nemaju ani sajnu o vnutoirnom fungovani cirkvi. A nakoniec....ten co vymenuva ma pravo aj odvolat, ak dotycny porusi to co nesmie porusit. A teda je iste, ze arc. Bezak, musi dobre vediet, preco je odvolany. 1
valcik Zverejnené 19. Máj, 2014 Zverejnené 19. Máj, 2014 Vytvaras tu falosny kult osobnosti hierachovi, z ktoreho konania skor ziari sebaprezentaciaŽiaden kult nevytváram, akurát tvrdím že pri očierňovaní Bezáka si vymýšľaš a klameš. Preto nerozumiem tejto hysterii. Uvadzas tiez akesi medializovane, ale nedokazane "fakty" z upratovabnia arc.Bezaka v Trnave. To su ale iba jeho argumentyNah, schválne spomínam iba informácie, ktoré vo svojom interview potvrdil osobne a v priamom prenose aj Sokol, Bezáka som nikde necitoval. Ty tu blábolíš o Bezákovi ako potencionálnom pedofilovi, nedoložíš svoje tvrdenia jedinou informáciou a keď to vyvolá primeranú reakciu, oháňaš sa ešte aj poznámkami o hystérii? Začínaš byť naozaj smiešny. To ale moze tvrdit iba podobnemu obecenstvu, ako si ty a spol. Ludom mco nemaju ani sajnu o vnutoirnom fungovani cirkvi.No jasné. A konvertita ako ty, ktorý je členom RKC od minulej stredy, vidí až do pápežovej kuchyne, že? Tak teda dolož svoje ohováranie informáciami z cirkevných kuloárov, keď už si múdry jak Šalamúnove gace. Prichytil niekto Bezáka pri podorzivom správaní voči neplnoletým osobám? Kto? Kde Kedy? Upresni. Z čoho si vydedukoval, že je pedofil? Osobne si myslím, že tu šíriš akurát výmysly, ktoré dala cez rôzne cirkevné fóra a spoza kazateľníc do obehu KBS aj so Sokolovou eštébáckou očierňovacou mašinériou pri odstraňovaní Bezáka. :)
informator Zverejnené 20. Máj, 2014 Zverejnené 20. Máj, 2014 valcik Žiaden kult nevytváram, akurát tvrdím že pri očierňovaní Bezáka si vymýšľaš a klameš.Prosim ta netrep. Ja si vymyslam tak isto, ako tu vsetci "svedkovia" necestnosti KBS a pod. Nah, schválne spomínam iba informácie, ktoré vo svojom interview potvrdil osobne a v priamom prenose aj Sokol, Bezáka som nikde necitoval.Sokol potvrdil co?...........ze ten dotycny pan, co spomias je podla Sokola zlodej, vrah a cojaviemcoeste? Sa mi zda ze je to iba tvoj nicim nepodlozeny "fakt", ktoreho sa tu pridrzazs ako topiaci.......ale co uz ............zvykol som si :(. No jasné. A konvertita ako ty, ktorý je členom RKC od minulej stredy, vidí až do pápežovej kuchyne, že? Tak teda dolož svoje ohováranie informáciami z cirkevných kuloárov, keď už si múdry jak Šalamúnove gace. Prichytil niekto Bezáka pri podorzivom správaní voči neplnoletým osobám? Kto? Kde Kedy? Upresni. Z čoho si vydedukoval, že je pedofil? Osobne si myslím, že tu šíriš akurát výmysly, ktoré dala cez rôzne cirkevné fóra a spoza kazateľníc do obehu KBS aj so Sokolovou eštébáckou očierňovacou mašinériou pri odstraňovaní BezákaUkaz mi konecne, kde som tvrdil, ze arc.Bezak je pedofil? Dakujem......a nestreckuj.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz