iskra Zverejnené 25. Marec, 2014 Zverejnené 25. Marec, 2014 Bezák sa staral hlavne o to aby bol superstar medzi sviečkovými babkami, nie o Krista.Bezák je verný Kristovi, a stará sa o svojich blížnych... :) K výrazu "sviečkovými babkami" napíšem pár viet. Sviečka symbolizuje svetlo, prenesene aj nevinnosť a čistotu. Vosk je produktom včely, ktorá je pre svoj med a žihadlo považovaná za symbol Krista, dobrotivého sudcu, spravodlivosť a trest.Sviečky sa pália pri krste, prvom sv. prijímaní, birmovke, sobáši, pohrebe. Z rôznych sviečok má najväčší význam veľkonočná(paškál), ktorá symbolizuje zmŕtvychvstanie Krista. Babka je človek, žena skúsená životom. Boh nám ukázal ako sa máme chovať k starším ľuďom, ktorí sú naším príkladom, vzorom...Pán nás učí aj skladať ruky na babku. :) Skladanie rúk je o láske. Dobrá babka vie ako treba Boha milovať. Bezák si získal srdcia mnohých ľudí a právom... Dôverujú mu babky, ženy, dievčatá, ale aj starí otcovia, muži, chlapci, veriaci aj neveriaci... je mnoho ľudí, ktorí sú na strane Bezáka, pravdy, lásky k blížnym... Bezák je človek, ktorý sa nebál ozvať a poukázať aj na neporiadok v cirkvi. Bezák, nie je len tichá ovečka, ktorá na všetko prikyvuje aby sa zapáčil, ale chce, aby sa konalo čestne a spravodlivo.
Vilma Flinstonova Zverejnené 25. Marec, 2014 Zverejnené 25. Marec, 2014 Bezák sa staral hlavne o to aby bol superstar medzi sviečkovými babkami, nie o Krista. Tým naštval nadriadených s rovnakými záujmami. skoro mi oko vypadlo. Na to si ako prišiel? Človek v takom postavení, v akom bol, ktorý nestojí niekde na piedstále vzdialený od pospolitého ľudu a ktorý hovorí rečou ľudu zrozumiteľnou a dokonca aj robí to, čo hovorí, je medzi ľuďmi obľúbený, čo je tŕňom v oku tých menej obľúbených, ktorí sa ľuďom nevedeli či nechceli priblížiť. No a čo, že bol a je superstar medzi babkami? On bol superstar AJ medzi tými babkami, nie LEN medzi nimi, a to sa tiež akosi komusi nepáčilo, hoci tam boli iné vážnejšie veci, o ktorých som nielen ja tu už dosť popísala. Howgh!A to, že teraz ho tí "roduverní" špinia a budú špiniť aj ďalej, no, tak to je mi naozaj ľúto, to teda od nich nie je pekné a nijako sa to nezhoduje s najdôležitejším prikázaním !!! A hnevá ma to nielen kvôli Bezákovi, ktorého si vážim a ctím, ale aj kvôli tomu, že reprezentanti Cirkvi by sa mali inak chovať. Mali by dávať ľuďom príklad. Mali by napodobňovať svoj najvyšší vzor. Vo všetkom.
smiley Zverejnené 25. Marec, 2014 Zverejnené 25. Marec, 2014 Bezák sa staral hlavne o to aby bol superstar medzi sviečkovými babkami, nie o Krista. Tým naštval nadriadených s rovnakými záujmami. No vidis, a ja som si doteraz naivne myslel, ze na festival Pohoda (kde nepochybne superstar bol) chodia hlavne mladi ludia.Este ze si ma vyviedol z omylu: chodia tam babky zo svieckami, ktore sa zakerne maskuju za mladez. :zubiska:
smiley Zverejnené 25. Marec, 2014 Zverejnené 25. Marec, 2014 Zaujimavy blog na SME: http://lorencikova.blog.sme.sk/c/352405/Narodil-sa-novy-film-Olgy-Zablackej-Zbohom-film-o-zivote-Bezaka.html
dokopy Zverejnené 26. Marec, 2014 Zverejnené 26. Marec, 2014 Aby to bolo jasnejšie, ja vidím takýto rozdiel medzi pápežom a Bezákom. Tatko pápež proste koná tak, ako by na jeho mieste konal Kristus. Bezák toho veľa nahovoril akí sú ostatní zlí a aký je on úžasný. Slova o Kristovi som od neho nepočul, o skutkoch ani nehovorím. 1
valcik Zverejnené 26. Marec, 2014 Zverejnené 26. Marec, 2014 Bezák toho veľa nahovoril akí sú ostatní zlí a aký je on úžasný.Kravina, Bezák vždy vystupoval skromne a svoje zásluhy alebo skutky nijako nevyzdvihoval. Akurát poukázal na chyby vo vlastnej cirkvi a pretože na takéto veci nie je rímska mafia zvyknutá, kopli ho obratom do zadku a spustili očierňovaciu kampaň. Videl si príhovor, s ktorým vystúpil ten bacuľatý a úlisný egoista Orosch v STV hneď po svojom menovaní do funkcie arcibiskupa? Celý vyškerený si otieral hubu o Bezáka - vtipkoval o tom, že ľudia mali bývalého arcibiskupa radi, pretože vedel hrať na gitare ľudové pesničky. Potom začal rozprávať o tom, ako bol on sám v minulosti dlhovlasý beatnik a gitarista, ktorý si zaslúži obdiv ľudí omnoho viac, ako nejaký Bezák. Zobuď sa, očierňovanie nevhodných osôb a vyzdvihovanie vlastných pomyselných zásluh tu predvádza KBS, nie Bezák. :) 2
dokopy Zverejnené 26. Marec, 2014 Zverejnené 26. Marec, 2014 Kravina, Bezák vždy vystupoval skromne a svoje zásluhy alebo skutky nijako nevyzdvihoval. Akurát poukázal na chyby vo vlastnej cirkvi a pretože na takéto veci nie je rímska mafia zvyknutá, kopli ho obratom do zadku a spustili očierňovaciu kampaň. Videl si príhovor, s ktorým vystúpil ten bacuľatý a úlisný egoista Orosch v STV hneď po svojom menovaní do funkcie arcibiskupa? Celý vyškerený si otieral hubu o Bezáka - vtipkoval o tom, že ľudia mali bývalého arcibiskupa radi, pretože vedel hrať na gitare ľudové pesničky. Potom začal rozprávať o tom, ako bol on sám v minulosti dlhovlasý beatnik a gitarista, ktorý si zaslúži obdiv ľudí omnoho viac, ako nejaký Bezák. Zobuď sa, očierňovanie nevhodných osôb a vyzdvihovanie vlastných pomyselných zásluh tu predvádza KBS, nie Bezák. :)Oroscha som prehliadol, Bezáka nie. Len chválenie seba a sťažovanie sa na vrchnosť. Nič o kresťanstve. Pripúšťam, že Orosch môže byť väčší darebák. Kňazi sa majú venovať viere, nie popularite, politike a intrigám.
game Zverejnené 26. Marec, 2014 Zverejnené 26. Marec, 2014 Aby to bolo jasnejšie, ja vidím takýto rozdiel medzi pápežom a Bezákom. Tatko pápež proste koná tak, ako by na jeho mieste konal Kristus. Bezák toho veľa nahovoril akí sú ostatní zlí a aký je on úžasný. Slova o Kristovi som od neho nepočul, o skutkoch ani nehovorím. skôr by sa dalo povedať: rozdiel medzi Bezákom a KBS ... vystupovanie pánov ako Zvolenský, Orosch, hovorca KBS Kováčik, ich zvyčajná "neprítomnosť v krajine", keď majú na nejaké otázky od novinárov odpovedať ... a to farizejský úsmev pána Sokola ani nespomínajme. vieš, čo sa mi vybaví pri spomínaní Sokola ? JP II bol na ktorejsi svojej návšteve na Slovensku, v papamobile zdravil natlačený dav ... vlastne bol by rád zdravil, keby s ním v papamobile nesedel pán arcipiskup Sokol, a keby sa pred neho nepostavil pán arcibiskup Sokol a nedal sa oslavovať tiež, mával ľuďom pred nosom pápeža, a svojou drobnou postavičkou ho úplne zatienil. možno je to kdesi ešte na google. kto to videl, nezabudne, či je veriaci, či nie. tak toto Bezák nerobil. nedal sa oslavovať, Bezák s ľuďmi hovoril ... to sa na vyšších postoch KBS nenosí :) Oroscha som prehliadol, Bezáka nie. Len chválenie seba a sťažovanie sa na vrchnosť. Nič o kresťanstve.len taký malý rozdiel : " Nechajte maličkých prísť ku mne ... " to nie je len o "maličkých" to je posolstvo JK, Nový zákon, evanjeliá ktorý z nich to činil a činí ? Bezák či Orosch ?Bezák nechal prísť ľudí k sebe a išiel medzi nich, pán Orosch od svojej prvej veľkolepej reči, keď prehlasoval, že bol väčším beatnikom, než Bezák, nevystrčil nos zo svojho arcibiskupského paláca :) ktorý z nich je viac o kresťanstve v tom posolstve JK ? :)
iskra Zverejnené 26. Marec, 2014 Zverejnené 26. Marec, 2014 Slova o Kristovi som od neho nepočul, o skutkoch ani nehovorím.to snáď nemyslíš vážne. :)ak je naozaj tomu tak, tak nemôžeš predsa za to obviňovať Bezáka.. chybu je potrebné hľadaj niekde inde. myslím si, že je najvyšší čas to napraviť, ale to by si musel ty sám chcieť.. napr. informovať sa u ľudí, ktorí ho počuli kázať..., ktorí ho poznajú lepšie ako ty.., rozšíriť si vedomosti o Bezákovi ..., čítať, lepšie otvoriť oči, pozrieť sa hlbšie na podstatu, hodnoty, ktoré uznáva..... a ktovie? možno napokon zmeníš názor na Bezáka a uvidíš ho v oveľa lepšom svetle.. ak dovolíš, dokopy, začnem výrokom od R. Bezáka, a ostatné, nechám už na tebe... Nevstúpil som do cirkvi aby som žil v krásnej inštitúcii, ale aby som bol s Kristom. Verím v Boha.Róbert Bezák
dokopy Zverejnené 26. Marec, 2014 Zverejnené 26. Marec, 2014 Mne je Bezák tiež sympatický. Videl som ho len v TV, ale nepáčilo sa mi ako málo vystupoval ako služobník Boží a ako veľa ako ukrivdená superstar.
game Zverejnené 26. Marec, 2014 Zverejnené 26. Marec, 2014 hm ... čo vlastne z istého pohľadu celkom chápem, dokopy. kto nezažil otvorenosť a uvoľnenosť v 60. rokoch - a pozor, ani beatové omše a fakľové pochody poriadané kňazmi, ani podobné veci po celej krajine nezažil každý - aj vtedy zostali niektoré zakrnené veci zakrnené ...ale podstata je, že 60. roky boli len jedny, ... že tu kvôli normalizácii a podobným veciam fungovalo kdečo všelijako, ok.alebo zostaňme tu dnes - príchod medzi ľudí pápeža Františka. prakticky nič nemení, dogmy zostávajú, vyznanie viery, hierarchia, všetko zostáva, vlastne jediné, čo priniesol, je práve zostúpenie z tej slonovinovej veže cirkevných hodnostárov, kde sídlia za hradbami, kdesi na sklenom vrchu vo svojej purpurovej oprsteňovanej nedotknuteľnosti. ale, alebo a ... slovenská KBS je katolíckejšia než Vatikán, a ako celý František. trochu vyjsť medzi ľudí by tým škrobeným pánom v zlate a purpure nezaškodilo.už som tu raz písala, kdesi to je, nechce sa mi to hľadať - svojím prejavom a činmi, ako hovoriť s ľuďmi, ako medzi nich vyjsť, byť jedným z nich a napriek tomu byť verným svojej viere a stavu - to som poznala u jedného mladého kaplana kedysi na vlastnej koži, a nielen ja: decká ho zbožňovali, viseli na ňom ako strapce, vychádzal medzi ľudí, ...každý vedel, že to je kňaz, a bral ho ako kňaza. neubralo mu to nič z nedoknuteľnosti stavu ...v rokoch normalizácie ho prešupli dakam na lazy. tým voľnosť skončila.paradoxne, ale v cirkvi pod KBS zľadovateľa až dodnes.a zrazu po xy rokoch sa tu po kľudnom pomalom zahnívaní nadradenosti KBS zjaví jeden mladý ktosi, kto to robí ináč, a dokonca aj rozpráva ako človek a chce tam pustiť vzduch ... :nienie: 1
iskra Zverejnené 27. Marec, 2014 Zverejnené 27. Marec, 2014 Mne je Bezák tiež sympatický. Videl som ho len v TV, ale nepáčilo sa mi ako málo vystupoval ako služobník Boží a ako veľa ako ukrivdená superstar.to je tvoj pohľad. ja Bezáka vnímam ako charizmatického človeka, čestného, pokorného .. jeho kázne vedeli osloviť človeka, dotknúť sa srdca, kázal s láskou, silnou vierou, zbožnosťou. Bezák, je mi sympatický aj tým, že mu nechýba taká obyčajnosť, ľudskosť.. ako jeden z nás ..chodil medzi ľudí, stretával sa, komunikoval.. nebál si "zašpiniť topánky", nebál sa otvorene vyjadriť o problémoch v cirkvi. nie preto, že by chcel byť "superstar" ako píšeš, ale práve preto, že bral svoje poslanie zodpovedne, čestne... s láskou ku Kristovi, k človeku. Bezáka si vyvolil Pán za svojho služobníka, aby nás viedol k Pánu Bohu a Bezák, ja verím tomu, že verne slúžil... jedni ľudia ho milujú, druhí nenávidia.. :) najdôležitejšie je však Božie vnímanie, akým služobníkom je Bezák.osobne dôverujem Bezákovi, určite viac ako Sokolovi. "Bez vetra sa ani lístok nepohne."Ježiš Kristus povedal: Ján 12:26 Evanjelium podľa Jána — Ak mi niekto slúži, nech ma nasleduje, a kde som ja, tam bude aj môj služobník. Ak mi niekto slúži, toho Otec poctí.
valcik Zverejnené 27. Marec, 2014 Zverejnené 27. Marec, 2014 Videl som ho len v TV, ale nepáčilo sa mi ako málo vystupoval ako služobník Boží a ako veľa ako ukrivdená superstar. Nebude to aj preto, lebo pápež Bezákovi ešte pred jeho odvolaním z arcibiskupského úradu zakázal slúžiť omše? A rovnako mu zakázal aj vystupovanie v televíznej relácii, v ktorej chcel Bezák namiesto omší sprostredkovať veriacim aspoň svoje kázania. Na youtube sú jeho predošlé kázne stále dostupné, rovnako aj niektoré omše, alebo rôzne príhovory s náboženskou tématikou. Keď si ich pred pápežovým zákazom prepásol, môžeš si ich pozrieť spätne. :P
iskra Zverejnené 28. Marec, 2014 Zverejnené 28. Marec, 2014 Bezák vystupoval, ako služobník Boží (z môjho pohľadu aj je služobníkom Božím) :) , no niektorým sa znepáčil , bol odvolaný, že si dovolil poukázať na neporiadok vo financiach v cirkvi... konal čestne.., a v tom im nesedel. smutné: že jeho skutky neboli prijaté, ako si zaslúžil, a neporiadok je ešte chránený... žiaľ, mamona, moc. Nikto nemá právo rozkrádať majetok, nikto nesmie zneužívať svoje postavenie, nikto nesmie byť pedofilom... nech si to všetci tí, ktorých sa to týka konečne uvedomia.Súhlasím s Bezákom, že: Peniaze nemôžu byť tajomstvom cirkvi Niektorí cirkevní predstavitelia považujú za vaše najväčšie previnenie, že ste dali urobiť v arcibiskupskom úrade audit a vydali vnútorné záležitosti svetským inštitúciám. – Nemal som v úmysle nikoho brať na zodpovednosť ani ťahať pred súdy, len som chcel dať veci do poriadku aspoň do takej miery, ako som mohol. Audit je bežným nástrojom na to, ako spoznať stav, pomenovať riziká a chyby a následne, pokiaľ je to možné, ich odstrániť.Nesúhlasím s vyjadrením predsedu Konferencie biskupov Slovenska arcibiskupa Zvolenského, že audit nie je štandardný nástroj v cirkvi.Správnosť môjho postupu dnes potvrdzujú aj kroky Svätého Otca Františka, ktorý požíva audítorské postupy pri preverovaní stavu jednotlivých inštitúcií vo Vatikáne. Napokon, ja som audit objednal aj v roku 2012, keď som už tušil, že budem odvolaný.Po tom, ako mi s otázkami z Vatikánu prišiel aj zákaz ekonomických rozhodnutí som cítil, že v Trnave končím a svojmu nástupcovi som chcel odovzdať odpočet.Taký, ktorý obstojí aj pred akoukoľvek štátnou kontrolou. Peniaze nemôžu byť vnútornou záležitosťou cirkvi, to nie sú sviatosti. Práve cirkev by mala ísť príkladom v tom, aká je vo finančných záležitostiach transparentná.Zdroj:http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/uryvky-z-knihy-precitajte-si-co-povedal-bezak-sokolovi-aj-homosexualite.htmlCirkev, ktorú založil JK, nesmie byť o mamonárstve, ale o Bohu, o pravde, viere, nádeji a láske. :)
informator Zverejnené 29. Marec, 2014 Zverejnené 29. Marec, 2014 info, idem ťa opraviť:...................odpoveď o vierohodných zdrojoch : príspevok č. 379 https://www.freespace.sk/tema/5323-odvolanie-arcibiskupa-bezáka/?p=210406, tu vyššie na stránke, je to list pani Gabriely Bezákovejpre pánovMons. Ján Orosch, trnavský arcibiskupMons. Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup, metropolita, predseda KBSMons. Mario Giordana, arcibiskup, apoštolský nuncius uverejnený katolíckym portálom postoy.sk. to nie je jediný zdroj, je ich tu viac. ty sa to furt snažíš prekrútiť úplne naopak, ale nie celkom chápem, prečo.prečo tak priveľmi chrániš neznámeho kňaza, ktorý urobil hlúposť v takej pre veriacich citlivej otázke, akou je všetko okolo Bezáka.on sa ubránil aj sám, s pomocou cteného KBS, nemusíš mu robiť advokáta :) Nie je co opravovat na mojej reakcii a uz vobec nie takym zdrojom, aky tu ponukas, pretoze je totalne citovo zainteresovany v tomto medialnom "procese". Ten dopis je tak tendencne pisany, ze tomu nemoze prikladat nikto pohlad nezapojenej objektivnosti. Ja chapem ten dopis, ako pohlad matky na krivdu spachanu na jej synovi. To ale nemoze byt brate ako nejaky dokaz niecoho. Je to len obhajoba rodinneho prislusnika, od ineho rodinneho prislusnika. Nic viac a nic menej. K tomu listu sa teda nebudem vyjadrovat. Bol by to iba nazor proti nazoru a ziadny dokaz o niecom. Skratka pohlad z dvoch stran. Ale si neodpustim reakciu na to, ze matka vlastne zatahuje svojho syna do akychsi medialnych prestreliek. Nechapem, ze ona vlastne nevidi, ako mu tym ublizuje. Takto mu predsa nemoze pomoct. Pretriasat taketo cisto rodinne veci na verejnosti, je kontraproduktivne. Musi ratat s tym, ze sa na hlavu jej syna zosypu aj veci, ktore by inak boli niekde ulozene na polici. Ak je teda tak veriaca, ze svojho syna vychovala vo viere v Krista, mala by to teda nechat na Boha a nie este obvinovat aj papeza z nejakych zlych umyslov. Pravda moze byt uplne niekde inde. Potom nastane trpke prebudenie. Tolko k listu. Co sa tyka toho "zmeneneho" umyslu sv. omse, tym kriminalizovanym knazom. No tak s toho, co si posunula, sa neda vobec poukazat na nejaku zmenu toho umyslu. Knaz doplnil a nie zmenil umysel sv. omse. A na to mal pravo. To, ze ten "postihnuty" objednavatel si kostol zamenil s restauraciou, je len dokaz, ze nie je tym, za co sa tak vehementne usiluje schovat. Teda veriacim katolikom. Inak by musel vediet, ze papez je zastupcom Krista a ked niekto s knazov odmietne uposluchnut jeho doporucenie, tak vlastne odmieta pocuvnut Krista. To, ze papez moze aj zneuzit svoje postavenie v hierarchii cirkvi, je sice mozne, ale on ako veriaci zasa by mal verit, ze si to papez "odnesie", ked sa bude zodpovedat pred najvyssim sudom. Takze tie rozne odsudenia ci napadanie, je v tomto pripade len urazenecky cin. A zaverom este dodam, ze ja nikomu nerobim nejakeho advokata a tiez nikoho nevinim. PS. Ospravedlnujem sa za neskoru reakciu, ale akosi mi to casovo nevyslo. @informator:Ateista nie je dehonestujúci alebo pejoratívny termín. Tento výraz označuje človeka, ktorý odmieta prijať za svoju životnú pravdu výmysel, ktorý bol vykonštruovaný v dávnoveku, keď ešte ľudia pripisovali nepochopiteľné úkazy rozličným nadprirodzeným entitám. Máš to domotané! :) Ked niekoho veriaceho oznacis za ateistu, tak je to ponizujuce oznacenia. Takze domotane to ms asi ty! :). Bezak tvrdi, ze dovody nepozna. KBS tvrdi ze ano. Bezak ziadal o zverejnenie dovodov, KBS to odmietla. Rovnako nemozeme s istotou tvrdit ani o osivajucom sa soplavom decku v kopackach, ze to rozbite okno futbalovou loptou vedla je jeho praca. Ale urcite indicie nepochybne mame... Ja tvrdim, ze dovody pozna.
valcik Zverejnené 30. Marec, 2014 Zverejnené 30. Marec, 2014 Ked niekoho veriaceho oznacis za ateistu, tak je to ponizujuce oznacenia. Náboženský fundamentalizmus v kocke.
informator Zverejnené 30. Marec, 2014 Zverejnené 30. Marec, 2014 Náboženský fundamentalizmus v kocke. Skus, prosim ta, byt konkretnejsi. Napis v com je prejaveny ten fundamentalizmus. Vdaka.
valcik Zverejnené 30. Marec, 2014 Zverejnené 30. Marec, 2014 @info:V tom, že človek ktorý odmieta prijať dogmy tvojej cirkvi je pre teba automaticky untermensch. Nepoznáš jeho rebríček hodnôt, povahu alebo činy, na odsúdenie alebo zneváženie ti stačí odlišná životná filozofia. Rovnako sa správajú napríklad moslimskí radikáli, alebo mimo náboženskú rovinu aj takí nacisti, alebo naši starí-dobrí komunisti. ^^
informator Zverejnené 30. Marec, 2014 Zverejnené 30. Marec, 2014 V tom, že človek ktorý odmieta prijať dogmy tvojej cirkvi je pre teba automaticky untermensch. Nepoznáš jeho rebríček hodnôt, povahu alebo činy, na odsúdenie alebo zneváženie ti stačí odlišná životná filozofia. Rovnako sa správajú napríklad moslimskí radikáli, alebo mimo náboženskú rovinu aj takí nacisti, alebo naši starí-dobrí komunisti. ^^ Posun sem nejaku moju reakciu, v ktorej uvedzam, ze kto neprijal (podla teba) dogmy mojej cirkvi, je pre mna to, co hore vyssie pises. Ak sem nedas nejaky dokaz o tom tvojom presvedcen, ze "suplikujem" podla akehosi vyznania, tak si klamar. Na tvojej reakcii hore, je pravdive iba opis fundamentalistu.
valcik Zverejnené 30. Marec, 2014 Zverejnené 30. Marec, 2014 Tak sa mu teda ospravedlnujem, ze som ho dehonestoval oznacenim za ateistu.Tady je podľa teba "ateista" pre veriaceho človeka dehonestujúcim označením. Teda nie nesprávnym, ani mylným, ale rovno dehonestujúcim. Tvrdíš tu, že keď omylom alebo zámerne označíš nábožensky založeného človeka za niekoho, kto neprijal cirkevné dogmy, dehonestuješ ho; inými slovami urobíš z neho niečo menejcenné, pripravíš ho tým o časť dôstojnosti, ak nie o všetku. Je to tak, alebo nie, milý informator? Ak teraz poprieš vlastný výrok, tak si klamár. :) edit:Ak ti ateista aj veriaci pripadajú rovnocenní, prečo by malo veriaceho označenie za ateistu dehonestovať? Zapoj svoju vražednú logiku a vysvetli mi to. Čím dôkladnejšie, tým lepšie. ..a hlavne nezabúdaj, ako sa o ateistoch vyjadril pápež František, zástupca Krista na Zemi. Pre istotu ho budem citovať, za voľnejší a skrátený preklad sa vopred ospravedlňujem a prikladám aj pôvodný citát v anličtine:"Pán vykúpil každého z nás, krvou Kristovou. Každého z nás, nielen katolíkov. Nás všetkých."A na otázku: "Otče, aj ateistov?" odvetil:"Aj ateistov. Ak konajú dobré skutky, dostanú sa do neba."http://www.catholicvote.org/what-pope-francis-really-said-about-atheists/Keď teda priamo alebo nepriamo označíš ateistu za menejcenného, rúhaš sa. Jednáš v rozpore so slovami Svätého otca a už si vlastne jednou nohou na ceste do pekla! -_-
informator Zverejnené 31. Marec, 2014 Zverejnené 31. Marec, 2014 Skus to brat s pohladu veriaceho a nie sa tu pretrcat tvojim !"odbornym posudkom". Ak by som nahodou nejakym cinom posudil, ze ateistu oznacim ako veriaceho v nejaky nabozensky smer, tak asi by sa citil dotknuty. Ale to neznamena, ze by jeho spravanie bolo fundamentalisticke. Tak isto je to aj pri opacnom oznaceni. Ked som oznacil (v tomto pripasde) tysa za ateistu, a potom, po upozorneni game, ze tyso nie je ateista (mozno), som sa mu ospravedlnil, tak ako som to uviedol, predsa neznamena, ze ja sa spravam ako fundamentalista v otazkach mojej viery. Zaujimavo si si to sam sebe naordinoval. Pozri....mam kamarata "buzeranta", ale ked mi niekto povie, ze som "buzerant", tak ma to urazi a poslem dotycneho tam, kam si pyta. No ale to neznamena, ze zacnem s upalovanim "buzarentov". Podla toho, ako si to vysvetlujes ty, by sa to ale pytalo. Co to ma spolocne s fundamentalizmom? A co myslis tym poukazanim na vysvetlenie na temu ateistov, od papeza? 1
valcik Zverejnené 31. Marec, 2014 Zverejnené 31. Marec, 2014 Myslím, že pejoratívnym výrazom "buzerant" by si urazil aj svojho homosexuálneho priateľa, nielen seba. Je to niečo podobné, akoby ťa on nazýval panbíčkarom, či kostolnou myšou. Vieru ti tým síce neuprie, ale aj napriek tomu by sa ťa také označenie zrejme dotklo, nepoužil si teda najšťastnejšiu metaforu. :smile3: A prejavom náboženského fundamentalizmu nemusí byť len vraždenie alebo upaľovanie, ako naznačuješ. To už je skôr extrémizmus, či nie? Ale dosť bolo vzájomného doberania. Či už si konvertita-fundamentalista alebo nie, to je teraz jedno a je to len tvoja vec, poďme zas naspäť k Bezákovi!
game Zverejnené 24. Apríl, 2014 Zverejnené 24. Apríl, 2014 akcia odovzdania petície zlyhala, ako to komentovali televízie a neúspešní petičníci, na nedemokratickú slovenskú KBS. Skupine iniciátorov petície za rehabilitáciu odvolaného trnavského arcibiskupa sa podpisy veriacich na apoštolskej nunciatúre v Bratislave napokon odovzdať nepodarilo. Iniciátori petície vyzbierali 3 435 podpisov od ľudí z 39 krajín.Do nunciatúry ich nevpustili. Podľa jej stanoviska sa totiž majú obrátiť na kompetentné cirkevné autority v Rakúsku, keďže organizátori petície sú z Rakúska. To znamená, že sa majú obrátiť na apoštolskú nunciatúru v Rakúsku. Ako povedal hovorca iniciátorov Rudolf Mayerhofer-Sebera, organizátori napísali na slovenskú nunciatúru žiadosť o prijatie. Nunciatúra im však písomne odpovedala, že ich neprijme. Apoštolský nuncius Mario Giordana im odpísal, že čo sa týka akéhokoľvek objasnenia toho, čo sa deje v cirkvi, je dôležité obrátiť sa na kompetentné cirkevné autority vlastnej krajiny. „Napriek tomu sme sa pokúsili odovzdať petíciu nunciovi,“ konštatoval Mayerhofer-Sebera s tým, že kontaktovali aj rakúskeho nuncia, ktorý ich odmietol podporiť a posunúť petíciu do Vatikánu zodpovedným. http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/315656-bezaka-ma-v-juni-prijat-papez-tvrdia-peticiari/
Vilma Flinstonova Zverejnené 1. Máj, 2014 Zverejnené 1. Máj, 2014 tak už im ostáva len vyžiadať si audienciu u Pápeža Františka a vybrať sa do Ríma...
informator Zverejnené 4. Máj, 2014 Zverejnené 4. Máj, 2014 Neviem, co si od toho ty slubujes, ale nestane sa nic prevratne (ak ich aj papez prijme), pretoze ziadny papez neodvola nieco, co spravil jeho predchodca, v akomsi osvieteni, ze bude spravne to, co on teraz "napravi". To si moze mysliet iba ten, co nechape sluzbu (urad) papeza.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz