game Zverejnené 9. Marec, 2014 Zverejnené 9. Marec, 2014 veď o tom píšeme - o tom bolo celé to mykanie za sutanu.radšej obabral pán farár veľkomožný veriacich, než by si to rozhádzal u vrchnosti. jednoduché.organizácie s priveľa stupňami mocenských pozícií takto fungujú.kdepak ovečky. ani im neoznámil, že nemôže odslúžiť takúto omšu, lebo aj toho sa bál, veriacich sa nebál. veď ovce obabre, si myslel. aj obabral. a potom utekal do bulváru, že mu pomykali sutanu.hoci teraz je na premýšľanie, nakoľko mu KBS poďakovalo za urputnú snahu stáť na jej strane. či to nebola zasa raz medvedia služba. ale nie, predpokladám, že mu umyli hlavu a zároveň poďakovali, KBS ustojí aj kataklizmu, nielen nejaký bulvár.maximálne sa kompletne zatají, alebo budú všetci vrátane hovorcu v zahraničí. ako vždy, keď treba odpovedať na nepríjemné otázky.
iskra Zverejnené 10. Marec, 2014 Zverejnené 10. Marec, 2014 Ján Košiar, vedome zmenil úmysel omše, myslím si, že vedel presne, čo robí, nedala by som ruku do ohňa, že mu to nebolo nariadené od niekoho jemu veľmi podobného. Myslel(i) si, že ľudia to v tichosti zbaštia, arc. Bezáka zase očiernia.. , a seba očistia....?! Človek nie je hluchý ani slepý, vníma, rozmýšľa, cíti,dokáže rozlišovať medzi dobrom a zlom.. pobúrenie veriacich ľudí bolo oprávnené, došlo to až tam , kam to došlo..., čomu boli svedkami veriaci priamo v kostole, a čo máme možnosť vidieť a počuť aj my.., ale, kto by sa taký čas len ticho pozeral a mlčal? Ako sa poznám , aj ja by som J.Košiarovi povedala svoj názor, čo spravil priamo pred oltárom na sv. omši, ako kňaz..., aj ako človek... , ako sa ľahko zapredal, že to bolo na míle vzdialené čestnosti..., zneuctil arc. Bezáka.., sklamal človeka, pobúril veriacich aj neveriacich.... Kajať by sa mal predovšetkým on, lebo jeho konanie, skutky nenasvedčujú, že je tým dobrým vzorom, príkladom...Kňaz nesmie zneužívať svoje postavenie.., ale má byť príkladom k dobru.. Pani, dá na omšu peniaze, možno z tých posledných, lebo si váži arc. Bezáka .... J. Košiar nič nespraví nezištne pre svojho blížneho, a ešte sa tak podlo zachová... s tým proste nemôžem súhlasiť.ale: "Božie mlyny melú pomaly, ale isto. " U mňa, dobrý kňaz, to je o niečom inom, ako sa zachoval Ján Košiar. Neviem, či chápe, ako si sám týmto uškodil... Dobrým kňazom, patrí moja úcta. Občas to vyzerá, že je ich žiaľ, ako šafránu, ale tým všetkým dobrým, čestným kňazom patrí moja úcta, takých si treba veľmi vážiť.. napokon tak, ako každého dobrého človeka... Bezákovi prajem veľa pevného zdravia, síl, šťastia a Božieho požehnania. :flowers: 2
informator Zverejnené 10. Marec, 2014 Zverejnené 10. Marec, 2014 A co to vlastne vyviedol ten knaz? Mohol by to tu niekto vierohodne uverejnit? Vdaka.
game Zverejnené 10. Marec, 2014 Zverejnené 10. Marec, 2014 Zdá sa, že tento kňaz veľmi naštval veriacich. Nielen politika, ale aj náboženstvo robí z ľudí nepriateľov na život a na smrť, ako vieme:http://www.cas.sk/clanok/274666/svata-omsa-s-necakanym-koncom-privrzenci-odvolaneho-arcibiskupa-bezaka-napadli-knaza.html?utm_source=Aktuality&utm_medium=article&utm_campaign=cross Autor: Gabriela BezákováZa zdravie a Božiu milosť pre arcibiskupa RóbertaMons. Ján Orosch, trnavský arcibiskupMons. Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup, metropolita, predseda KBSMons. Mario Giordana, arcibiskup, apoštolský nuncius v Bratislave 3. marca 2014 Vaše Excelencie, obraciame sa na Vás my, najbližšia rodina arcibiskupa Róberta Bezáka (rodičia a súrodenci), a žiadame Vás ako kompetentné autority slovenskej katolíckej cirkvi a zástupcu Vatikánu o vaše verejné stanovisko prostredníctvom tk kbs ku kompetenciám a vyjadreniu kňaza, ThDr. Jána Košiara, v súvislosti so slúžením sv. omše obetovanej za arcibiskupa Róberta. Sv omša bola riadne prijatá, zaplatená a zapísaná s úmyslom: „Za zdravie a Božiu milosť pre arcibiskupa Róberta“, ako to bolo uvedené aj vo verejných farských oznamoch Rímskokatolíckej farnosti sv. Mikuláša Trnava Mesto z 23. 2. 2014 na webovej stránke http://www.trnava.fara.sk/farske-oznamy/591-farske-oznamy-2322014. Konkrétne úmysel sv. omše bol uverejnený nasledovne:„Sobota 1. 3., sv. omša o 18:30, úmysel: Za zdravie a Božiu milosť pre arcibiskupa Róberta a za zomrelých rodičia Jozef a Mária Kravárikoví.“Kňaz, Ján Košiar, v úvode sv. omše tento úmysel doplnil v tom zmysle, že sv. omša je slúžená aj za obrátenie pána arcibiskupa Bezáka. Tento svoj výrok po sv. omši v sakristii odôvodnil tým, že arcibiskup Bezák neposlúchol sv. Otca Benedikta XVI.Video: http://tivi.azet.sk/video/2026028/skandal-v-trnavskom-kostole-bezakovi-privrzenci-napadli-knaza.htmlV súvislosti s odvolaním arcibiskupa Bezáka z postu Trnavského arcibiskupa už bolo podaných viacero žiadostí a petícii o vysvetlenie a to priamo na vedenie katolíckej cirkvi, Vám - pán arcibiskup Mons. Zvolenský, ako predsedovi Konferencie biskupov Slovenska, Vám - pán nuncius Mons. Mario Giordana, ako zástupcovi Vatikánu na Slovensku ako i kompetentným prefektúram vo Vatikáne. Dôvody odvolania však neboli doteraz objasnené nielen nám, jeho najbližším, a mnohým veriacim, ktorí s arcibiskupom Bezákom prichádzali do kontaktu, ale ani arcibiskupovi Bezákovi. Namiesto toho často v osobných rozhovoroch veriacich s kňazmi i s cirkevnou hierarchiou zaznievajú slová o tom, že arcibiskup Bezák neprijal rozhodnutie Sv. otca Benedikta XVI., pretože dobrovoľne neodstúpil. Podľa jediných verejných oficiálnych informácií (dokumenty podpísané nunciom Mario Giordana, ktoré arcibiskup Bezák prečítal 1. júla 2012 počas homílie na sv. omši v Katedrále Jána Krstiteľa) bol arcibiskup Bezák dňa 26. júna 2012 „pozvaný“ nunciom Mons. Mario Giordana odstúpiť zo svojho úradu Trnavského arcibiskupa (dokument uvádzame v plnom znení pod čiarou)..........http://www.postoy.sk/content/za-zdravie-boziu-milost-pre-arcibiskupa-roberta zdroj: www.postoy - katolícka webová stránka http://www.teraz.sk/regiony/trnava-arcidieceza-bezak-omsa-incident/76635-clanok.html , http://www.tvkarpaty.sk/spravy/trnava/trnava-roztrzka-v-kostole-kvoli-omsi-za-bezaka-4763.php , http://www.svetkrestanstva.sk/2014/03/k-utoku-na-knaza-sa-vyjadril-predseda.html , .... google
flora Zverejnené 10. Marec, 2014 Zverejnené 10. Marec, 2014 A co to vlastne vyviedol ten knaz? Mohol by to tu niekto vierohodne uverejnit? Vdaka. Informátor a čítať vieš? Tak si to prehoď na predošlú stranu a ešte raz prečítaj. Omša mala byť slúžená za zdravie a Božiu pomoc pre Róberta Bezáka pri príležitosti jeho narodenín. Kňaz si svojvoľne zmenil úmysel omše. Ja keď poprosím kňaza o slúženie omše za zdravie mojej babky, tak si vyprosím aby slúžil omšu a prosil o jej obrátenie. Tebe sa to zdá jedno a to isté?
informator Zverejnené 11. Marec, 2014 Zverejnené 11. Marec, 2014 Ján Košiar, vedome zmenil úmysel omše, myslím si, že vedel presne, čo robí, nedala by som ruku do ohňa, že mu to nebolo nariadené od niekoho jemu veľmi podobného. Myslel(i) si, že ľudia to v tichosti zbaštia, arc. Bezáka zase očiernia.. , a seba očistia....?! Človek nie je hluchý ani slepý, vníma, rozmýšľa, cíti,dokáže rozlišovať medzi dobrom a zlom.. pobúrenie veriacich ľudí bolo oprávnené, došlo to až tam , kam to došlo..., .... J. Košiar nič nespraví nezištne pre svojho blížneho, a ešte sa tak podlo zachová... s tým proste nemôžem súhlasiť. ale: "Božie mlyny melú pomaly, ale isto. "................ ..........U mňa, dobrý kňaz, to je o niečom inom, ako sa zachoval Ján Košiar. Neviem, či chápe, ako si sám týmto uškodil... Bezákovi prajem veľa pevného zdravia, síl, šťastia a Božieho požehnania. :flowers: No tak teda teraz neviem, ci sa prejavila tvoja krestanska laska k bliznemu (ako sa tu casto prejavujes),lebo mam dojem, ze tvoje milosrdenstvo sa stava poplatne tvojim sympatiam k nejakej osobe, alebo k prejavu. Co sa to deje s krestanom, ktory bez akejkolvek zabrany napadne knaza (alebo aj inu osobu) v bozom chrame? Ten krestan nie je krestan, ale obycajny zfanatizovany a neuctivy grobian. Nema uctu k nicomu a nikomu. Selektujes tu krestanov a davas im punc svojich predstav o nejakom obetovani sa.....sudis....kto ti dal pravo? Ako veriaca, by si mala o tom, co to vediet.....si myslim.....ci? Co takeho (podla tvojho sudenia) podleho vykonal ten knaz? Ako mozes tak s istotou urcit, ze ten knaz nechcel (nechce) pre arc. Bezaka nic dobreho. Odkial si vydedukovala, ze knaz zmenil umysel sv. omse? Niekde oznamil, ze umysel sv. omse sa meni? Ukaz na nejaku poznamku alebo naznak, ze niekto (minimalne ten knaz) chce arc. Bezakovi zle!! A mas pravdu.....bozie mlyny ozaj melu pomaly, len nevieme na koho stranu sa otocia. Tak odporucam.....nikoho nesud podla svojich pocitov. arc. Bezak nie je nesvojpravny (teda si myslim) teda musi sa obhajit sam, a pokial nie je vinny v tom, co sa mu pripisuje (ja neviem co), tak tie tebou spominane mlyny sa budu tocit na jeho stranu. A mozno mu v tom chcel aj svojim sposobom pomoct aj ten knaz, ktoreho "veriaci" skoro isli ukamenovat. Otrasne a nepochopitelne (s mojej strany urcite). zdroj: www.postoy - katolícka webová stránka http://www.teraz.sk/regiony/trnava-arcidieceza-bezak-omsa-incident/76635-clanok.html , http://www.tvkarpaty.sk/spravy/trnava/trnava-roztrzka-v-kostole-kvoli-omsi-za-bezaka-4763.php , http://www.svetkrestanstva.sk/2014/03/k-utoku-na-knaza-sa-vyjadril-predseda.html , .... google Dakujem ti za posunutie informacii. Informátor a čítať vieš? Tak si to prehoď na predošlú stranu a ešte raz prečítaj. Citanie este zvladam, no horsie je to s pochopenim toho, co si napisala, nakolko tvoj pohlad na zaplatenie sv. omse na umysel, je pohladom zakaznika niekde v restauracii.
flora Zverejnené 11. Marec, 2014 Zverejnené 11. Marec, 2014 Citanie este zvladam, no horsie je to s pochopenim toho, co si napisala, nakolko tvoj pohlad na zaplatenie sv. omse na umysel, je pohladom zakaznika niekde v restauracii. No zasa sa tu na nič nehrajme. Platí sa za to? Áno. Ja som to nikde neprirovnala k pozícii zákazníka v reštaurácii, no vlastne úplne zmeniť požiadavku je trocha veľa nie? ( modliť sa za obrátenie sa nie je to isté, ako modliť sa za zdravie a božiu milosť)Obrátenie sa, je predsa zmena. To že on osobne chcel, aby sa ten človek zmenil je niečo iné. Za to sa predsa môže modliť v pohode v súkromí to mu predsa nik nebráni. Tam však bola konkrétna žiadosť, prosba. Keby žiadali niečo čo sa vymyká kresťanskej láske k blížnemu, tak to pochopím, že nebude viesť omšu v mene nejakej nekalej veci. Nechceli predsa od neho, aby sa modlil za niečo zlé, iba za niečo čo má mu byť prirodzené priať niekomu zdravie a božiu milosť. Neviem si predstaviť, aký s tým môže mať ako kňaz problém. 2
tyso Zverejnené 11. Marec, 2014 Zverejnené 11. Marec, 2014 :), nuz asi nemate reklamacny poriadok. V kazdom pripade je to podraz, zakladna cestnost je dodrzat zmluvu alebo ju neuzatvarat.
Vilma Flinstonova Zverejnené 11. Marec, 2014 Zverejnené 11. Marec, 2014 Nuž, mykať farárka za sutanu, aj keď mu to nijako neublížilo, je hlúposť, hoci chápem horúce hlavy.Už som písala, čo by som považovala za rozumnejšie.Ale prepáč info, ale povieš mi, prečo by som mala mať v úcte niekoho, kto si dal zaplatiť za niečo, čo potom vykonal úplne opačne? prepánasvatého, keby to bolo v normálnom bežnom kšefte, tak by to bolo na reklamáciu. Aj Pozdravy jubilantom v rozhlase odrecitujú tak, ako si to zadám - aspoň takú som mala skúsenosť. A keby to bolo vo svete mafiánov, žeby tam niekto Donovi Rosettimu z miestnej Cosa Nostry (či akému Donovi) namiesto kila LSD dodal kilo prášku do pečiva, už by bol nebohý a pravdepodobne by ho odpravili nie veľmi pekným spôsobom, možno by ho tým práškom do pečiva aj vypchali.Ale tu dotyčného potriasli za sutanu (slušné to nebolo, ale pochopiteľné áno). ešteže o tom nenatočia film.prepáč, info, nie si ty náhodou niektorý z vedúcich osobností KBS alebo dajaký príbuzný niekoho z nich? nehnevaj sa na mňa, ale furt mám taký skrytý pocit, ako keby si tam dakoho mal, veď už neviem, čo jasnejšie môže byť ako to, že keď si objednám a zaplatím A, tak chcem to A, a nie B ani C. je to také ťažké tomu porozumieť? 1
iskra Zverejnené 11. Marec, 2014 Zverejnené 11. Marec, 2014 info, :) som diskutujúci človek, nie psychológ.. ako ťa tak čítam, tebe je škoda dokolečka niečo vysvetľovať, aj keď sa ako človek snaží... ak nezmeníš svoj fanatický postoj a svoje myslenie.. je to, ako hrach na stenu sypať ... pokiaľ na sebe nezapracuješ a nezačneš riadne používať mozog, ďalej sa nedostaneš.
informator Zverejnené 12. Marec, 2014 Zverejnené 12. Marec, 2014 iskra Aj ja som diskujuci clovek, no vdakabohu nie sme odkazany vsetci na jeden nazor, a preto sa aj diskujtuje sposobom roznym. Ty sa snazis povedat svoj nazor, ja (a aj niekto iny) zasa svoj, ale samozrejme sposobom sebevlastnim. Keby sme boli nastaveny na jednej vlnovej frekvencii, uz by neslo o diskusiu, ale o echo. Ja som poukazal na tvoje sudenie niekoho, s poukazanim na tebou presadzovane respektovania druheho a vzajomne si odpustanie. Zda sa mi to akesi protirecenie si s tvojej strany, ked si precitam ten tvoj prispevok o "podlom" knazovi. Ale si mi vobec neodpovedala na ziadnu moju vyhradu proti tvojim argumentom na toho knaza. Teraz neviem co si mam mysliet. flora-tyso-vilma Reklamaciu na zle prevedenu pracu je mozne podat...suhlasim.....lenze najskor musi byt preukazane poskodenie a ja nevidim v tom, co spravil menovany knaz, nejake nedodrzanie toho, co si "predplatili poskodeny zadavatelia". A este raz, nemylte si tu na fore zaplatenie na umysel sv. omse s tovarom nejakej kafeterie, alebo s meskanim nejakeho vlaku. 1
tyso Zverejnené 13. Marec, 2014 Zverejnené 13. Marec, 2014 hehe, tak ti co platili maju iny pocit. To su take zakladne veci, objednas si rec pri prilezitosti narodenin a dostanes rec kde je kritika oslavenca. Je celkom jasne ze si dostal nieco ine ako si chcel, ale u teba zakladna socialna inteligencia zrejme chyba
alamo Zverejnené 13. Marec, 2014 Autor Zverejnené 13. Marec, 2014 Ak sa bude odvolaný trnavský arcibiskup Robert Bezák kajať, prijme ho podľa českého kardinála Miroslava Vlka pápež František. http://www.sme.sk/c/7134391/ak-sa-bude-bezak-kajat-papez-ho-prijme-mysli-si-kardinal-vlk.htmlaha aj Vlk si myslí, že by sa mal Bezák kajať ale ako to má asi vypadať? s čoho sa kajať? napríklad "ja úbohý Bezák, spáchal som hriech pýchy, tým že som odmietol, byť ako všetci ostatný slovenský kňazi, odmietol som byť tunelár defraudant jánošíkovec, a blbec povýšený vysoko nad svojich veriacich, a s toho postu nimi hlboko opovrhovať, a kadiť im na ich sprosté hlavy.. svätý otec prosím odpusť mi tento ťažký hriech.." toto by bolo v prípade Bezáka asi dokonalé obrátenie, uznať že správne je byť zlodejom, a človek človeku "Vlkom"?
tyso Zverejnené 13. Marec, 2014 Zverejnené 13. Marec, 2014 alamo, z pohladu katolikov skutocne spachal hriech, problemy sa maju riesit len smerom k vrchnosti, nie smerom k veriacim. Porusil teda omertu a stal sa disidientom. Nesuhlasim sice ale takto to tam funguje a tak porusil interne nepisane ( aj ked nie som znalcom kanonickeho prava, mozno aj pisane) pravidla.
alamo Zverejnené 13. Marec, 2014 Autor Zverejnené 13. Marec, 2014 tak fajn, podporme RKC, a KBS, v ich zámere šíriť špeciálnu verziu "slova božieho", určenú pre slovenský národ poďme demonštrovať do ulíc, za "dokonalé obrátenie nešťastného Bezáka" poďme tam s transparentami s nápisom "byť zlodej je správne!!", "tunelovať je správne!!", "nech vládnu gorily!!", BEZÁK UZNAJ SVOJ HRIEŠNY OMYL, A "OBRÁŤ" SA NA "ČIERNOBOĽŠEVIKA"
iskra Zverejnené 14. Marec, 2014 Zverejnené 14. Marec, 2014 Súhlasím s týmito veriacimi :) http://www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/801391-veriaci-prosia-aby-knaza-pre-slova-o-bezakovi-prelozili/
informator Zverejnené 17. Marec, 2014 Zverejnené 17. Marec, 2014 hehe, tak ti co platili maju iny pocit. To su take zakladne veci, objednas si rec pri prilezitosti narodenin a dostanes rec kde je kritika oslavenca. Je celkom jasne ze si dostal nieco ine ako si chcel, ale u teba zakladna socialna inteligencia zrejme chyba Ak si si nevsimol (to je u teba pravidlom, a nielen v tejto teme), tak ten "sviniar" knaz nevyhlasil, ze umysel sa meni na nieco, co on povie. Pridal iba dalsi umysel. Ty, ako ateista, to mozes brat ako nejaky bonus. aha aj Vlk si myslí, že by sa mal Bezák kajať ale ako to má asi vypadať? s čoho sa kajať? ...a nielen Vlk. A ako ma vypadat to kajanie sa arc. Bezaka. To musi vediet on, pretoze je zrejme, ze s pravdepodobnostou, ktora hranici s istotou (vedecky povedane je to fakt) vie preco bol zbaveny uradu. Súhlasím s týmito veriacimi :) http://www.webnoviny.sk/slovensko/clanok/801391-veriaci-prosia-aby-knaza-pre-slova-o-bezakovi-prelozili/ Tvoje presvedcenie ti neberiem, ale ked sa tu prezentujes ako "mierumilovna" teistka, tak by si mala aj vazit svoje slova na adresu ludi, co su ineho nazoru, ako ty.
game Zverejnené 17. Marec, 2014 Zverejnené 17. Marec, 2014 Ak si si nevsimol (to je u teba pravidlom, a nielen v tejto teme), tak ten "sviniar" knaz nevyhlasil, ze umysel sa meni na nieco, co on povie. Pridal iba dalsi umysel. Ty, ako ateista, to mozes brat ako nejaky bonus.ja si len dovolím takú malú poznámku ... resp. dve :) myslím, že to nie je presné : tyso nikdy nikde nenapísal, že je ateista, dokonca naopak ... a plus k pánovi kňazovi : stačí, že pridal ďalší úmysel - pridal ho v takom zmysle, že slovne odporoval tomu, čo si priali objednávajúci veriaci.v konečnom dôsledku a výsledku je to to isté: ten úmysel tým doplnkom zmenil. :agree:
smiley Zverejnené 18. Marec, 2014 Zverejnené 18. Marec, 2014 To musi vediet on, pretoze je zrejme, ze s pravdepodobnostou, ktora hranici s istotou (vedecky povedane je to fakt) vie preco bol zbaveny uradu. Uz si tu dostal jeden strike za snahu podsuvat svoje vnutorne pocity ak fakty dostal jeden strike, ocividne ti nestacilo. Mozes nam prezradit, ako a na zaklade coho si vypocital onu pravdepodobnost hraniciacu s istotou? Lebo mne vychadza, ze bud mu to povedali a vedel, alebo mu to nepovadali a nevedel. A ci mu to povedali alebo nie, to netusi nikdo z beznymi zdrojmi informacii. Z akych specialnych zdrojov si teda vychadzal ty, ked tvrdis, ze maju spolahlivost vedeckeho faktu?
iskra Zverejnené 19. Marec, 2014 Zverejnené 19. Marec, 2014 iskraJa som poukazal na tvoje sudenie niekoho, s poukazanim na tebou presadzovane respektovania druheho a vzajomne si odpustanie. Zda sa mi to akesi protirecenie si s tvojej strany, ked si precitam ten tvoj prispevok o "podlom" knazovi. Ale si mi vobec neodpovedala na ziadnu moju vyhradu proti tvojim argumentom na toho knaza. Teraz neviem co si mam mysliet. áno, iba sa ti to zdá, že si protirečím. človek miluje, rešpektuje, ale občas aj nenávidí... vzájomne si odpúšťa, neexistuje? "dve strany jednej mince". byť poslušným človekom..., kresťanom, katolíkom voči Božej Cirkvi je veľmi dôležitá. Podstatou viery v Boha je Láska a život v Pravde.aj rešpekt si treba zaslúžiť. ak je prítomná neprávosť, nespravodlivosť, nečestnosť.. je potrebné ozvať sa, nebyť ticho... nemôžeme si zatvárať oči, že všetko je v poriadku, ak to nie je...som proti hriechu v cirkvi, keď sa ochraňujú niekym, a to žiaľ aj samými predstaviteľmi v Cirkvi hrozné skutočnosti, brutálne činy ako pedofília, neporiadok vo financiach, rozkrádanie , nemôžem súhlasiť s Bezákovým odvolaním, lebo si zaslúži náš rešpekt, konal správne..., kiež by bolo takých ľudí ako on, viac... k Jánovi Košiarovi som sa vyjadrila..., on nech sa už vysporiadá sám so svojím svedomím, či konal správne...Rešpektujem Cirkev, ktorú založil Kristus, Cirkev ktorá je postavená na Petrovi(skala), rešpektujem Bibliu, pápeža Františka a skrátka všetkých ľudí dobrej vôle. 2
informator Zverejnené 22. Marec, 2014 Zverejnené 22. Marec, 2014 ja si len dovolím takú malú poznámku ... resp. dve :) myslím, že to nie je presné : tyso nikdy nikde nenapísal, že je ateista, dokonca naopak ... a plus k pánovi kňazovi : stačí, že pridal ďalší úmysel - pridal ho v takom zmysle, že slovne odporoval tomu, čo si priali objednávajúci veriaci.v konečnom dôsledku a výsledku je to to isté: ten úmysel tým doplnkom zmenil. :agree: 1/ ok......mas mozno pravdu a tyso je praktizujucim veriacim nejakeho vierovyznania. Tak sa mu teda ospravedlnujem, ze som ho dehonestoval oznacenim za ateistu.2/ nebudem sa vyjadrovat k zmene umyslu, nakolko asi mame kazdy inu informaciu o umysle sv. omse. Co ja mam vedomost, tak umysel bol...."za zdravie a boziu milost". Ak sa mylim ma prosim ta oprav. Dakujem. Uz si tu dostal jeden strike za snahu podsuvat svoje vnutorne pocity ak fakty dostal jeden strike, ocividne ti nestacilo. Mozes nam prezradit, ako a na zaklade coho si vypocital onu pravdepodobnost hraniciacu s istotou? Lebo mne vychadza, ze bud mu to povedali a vedel, alebo mu to nepovadali a nevedel. A ci mu to povedali alebo nie, to netusi nikdo z beznymi zdrojmi informacii. Z akych specialnych zdrojov si teda vychadzal ty, ked tvrdis, ze maju spolahlivost vedeckeho faktu? 1/ O akych mojich vnutornych pocitoch to tu melies? A kde si k tomuto prevratnemu objavu sa dopatral?2/ Tu by som si dovolil poukazat na to, ze pravdepodobnost som vypocital na zaklade pravdepodobnosti, s ktorou sa tu operuje na prekazanie viny KBS a preukazanie neviny arc. Bezaka. Staci? 3/ vid hore napisane. áno, iba sa ti to zdá, že si protirečím. človek miluje, rešpektuje, ale občas aj nenávidí... vzájomne si odpúšťa, neexistuje? "dve strany jednej mince". byť poslušným človekom..., kresťanom, katolíkom voči Božej Cirkvi je veľmi dôležitá. Podstatou viery v Boha je Láska a život v Pravde........... Suhlasim. A ako aj pises.........minimalne dve pravdy existuju, ale iba tam kde sa stretnu dvaja, pretoze tam, kde ich je viacej, je aj pravd viacej. To sa vsak moze stat iba vtedy, ked neexistuje ziadny "talon", s ktorym sa da kazda pravda porovnat a tym padom sa vylucia nepravdive pravdy. Preto este neznamena, ze ked to ty vidis inak, tak je to aj pravda.....je to len tvoja pravda resp. ludi, co to vidia podobne, ako ty.
game Zverejnené 23. Marec, 2014 Zverejnené 23. Marec, 2014 2/ nebudem sa vyjadrovat k zmene umyslu, nakolko asi mame kazdy inu informaciu o umysle sv. omse. Co ja mam vedomost, tak umysel bol...."za zdravie a boziu milost". Ak sa mylim ma prosim ta oprav. Dakujem. info, idem ťa opraviť: niekoľkokrát tu už boli postnuté zdroje, ktoré uvádzajú presné znenie kňazových slov - schválne som doslovne čerpala odtiaľto ( prísp. č. 379 )je to jeden z najdôveryhodnejších zdrojov, kde slová kňaza sú reprodukované v liste pre ctené KBS: Konkrétne úmysel sv. omše bol uverejnený nasledovne:„Sobota 1. 3., sv. omša o 18:30, úmysel: Za zdravie a Božiu milosť pre arcibiskupa Róberta a za zomrelých rodičia Jozef a Mária Kravárikoví.“Kňaz, Ján Košiar, v úvode sv. omše tento úmysel doplnil v tom zmysle, že sv. omša je slúžená aj za obrátenie pána arcibiskupa Bezáka. Tento svoj výrok po sv. omši v sakristii odôvodnil tým, že arcibiskup Bezák neposlúchol sv. Otca Benedikta XVI.Video: http://tivi.azet.sk/...adli-knaza.html - je to v príspevku, ktorý bol odpoveďou na túto tvoju otázku o uverejnení vierohodných zdrojov v príspevku č. 378, kde si nižšie za uvedené zdroje aj poďakoval A co to vlastne vyviedol ten knaz? Mohol by to tu niekto vierohodne uverejnit? Vdaka. odpoveď o vierohodných zdrojoch : príspevok č. 379 https://www.freespace.sk/tema/5323-odvolanie-arcibiskupa-bezáka/?p=210406, tu vyššie na stránke, je to list pani Gabriely Bezákovejpre pánovMons. Ján Orosch, trnavský arcibiskupMons. Stanislav Zvolenský, bratislavský arcibiskup, metropolita, predseda KBSMons. Mario Giordana, arcibiskup, apoštolský nuncius uverejnený katolíckym portálom postoy.sk. to nie je jediný zdroj, je ich tu viac. ty sa to furt snažíš prekrútiť úplne naopak, ale nie celkom chápem, prečo.prečo tak priveľmi chrániš neznámeho kňaza, ktorý urobil hlúposť v takej pre veriacich citlivej otázke, akou je všetko okolo Bezáka.on sa ubránil aj sám, s pomocou cteného KBS, nemusíš mu robiť advokáta :) 1
valcik Zverejnené 24. Marec, 2014 Zverejnené 24. Marec, 2014 @informator:Ateista nie je dehonestujúci alebo pejoratívny termín. Tento výraz označuje človeka, ktorý odmieta prijať za svoju životnú pravdu výmysel, ktorý bol vykonštruovaný v dávnoveku, keď ešte ľudia pripisovali nepochopiteľné úkazy rozličným nadprirodzeným entitám. Máš to domotané! :)
smiley Zverejnené 24. Marec, 2014 Zverejnené 24. Marec, 2014 1/ O akych mojich vnutornych pocitoch to tu melies? A kde si k tomuto prevratnemu objavu sa dopatral?2/ Tu by som si dovolil poukazat na to, ze pravdepodobnost som vypocital na zaklade pravdepodobnosti, s ktorou sa tu operuje na prekazanie viny KBS a preukazanie neviny arc. Bezaka. Staci? 3/ vid hore napisane. Bezak tvrdi, ze dovody nepozna. KBS tvrdi ze ano. Bezak ziadal o zverejnenie dovodov, KBS to odmietla. Rovnako nemozeme s istotou tvrdit ani o osivajucom sa soplavom decku v kopackach, ze to rozbite okno futbalovou loptou vedla je jeho praca. Ale urcite indicie nepochybne mame...
dokopy Zverejnené 24. Marec, 2014 Zverejnené 24. Marec, 2014 Bezák sa staral hlavne o to aby bol superstar medzi sviečkovými babkami, nie o Krista. Tým naštval nadriadených s rovnakými záujmami.
Odporúčané príspevky
Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky
Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom
Vytvoriť konto
Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!
Zaregistrovať si nové kontoPrihlásiť sa
Máte už konto? Prihláste sa tu.
Prihlásiť sa teraz